Skip to main content

Krydstogt på Rhônefloden

-
Busrejse med til flot flodkrydstogt i Frankrig

Krydstogt for livsnydere på Rhône

Tag med på en skøn sejlads på Rhônefloden fra Lyon til Arles med afstikkere til smukke vinmarker og områder, der gemmer på charmerende middelalderbyer. Du oplever højdepunkter som det bjergrige område Ardèche, pavebyen Avignon, smager på franske specialiteter samt nyder den gode service og mad om bord på MS Rhône Princess

Velkommen på et skønt krydstogt på Rhônefloden med god mad og flotte oplevelser

I Avignon vil du blive imponeret over det vældige pavepalads, og i Arles kan du nyde den gode stemning og se, hvordan livet leves i den charmerende by. Vi besøger det spektakulære og dramatiske landskab ved Ardèche, der er kendt for sin store kløft, kalkstensbroen Pont d'Arc og de mageløse Madeleine-grotter.

På vores 4-stjernede skib får du All Inclusive og serveret 3-retters frokost og middag. Det er lækker og veltilberedt mad, og du vil aldrig gå sulten i seng.

Rejsen starter i den gastronomiske hovedstad Lyon, hvor du både får oplevet byen og smagt på lidt lokale delikatesser. Glæd dig især til en gastronomisk oplevelse på Michelin-restauranten Paul Bocuse i Collonges-au-Mont-d'Or.

Herefter begynder et vidunderligt krydstogt på Rhônefloden, hvor du undervejs har god tid til at nyde det smukke sydfranske landskab fra skibets soldæk og det hyggelige samvær med dine medrejsende. Vores komfortable skib MS Rhône Princess sørger for god service og fantastisk forplejning.

Skibet er eksklusivt for gæster med Gislev og Kulturrejser Europa.

Bemærk – vi har også denne rejse med fly til/fra Lyon. Her er rejsen på i alt syv dage.

Glæd dig til

 • All Inclusive om bord på Rhone Princess
 • Inklusiv 6 vidunderlige udflugter og byrundture langs Rhône floden
 • Fantastisk heldagsudflugt til Ardeche, inkl. Pont d Arc og Madeleine grotterne

Inkluderet i rejsens pris

 • Halvpension på overnatningshoteller
 • All Inclusive på skibet
 • Velkomstdrink på skibet
 • Gallaaften på skibet
 • Michelin middag på Abbaye de Collonges
 • Byrundtur i Lyon inkl. Les Halles Bocuse
 • Oplev La Cité du Chocolat Valrhona inkl. entré
 • Byrundtur i Avignon og Arles
 • Heldagsudflugt i Ardéche regionen inkl. frokost
 • Pont d'Arc og Madeleine grotten inkl. entré
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet, og med kort varsel.

 • Dag 1: Udkørsel fra Danmark

  Med passende pauser kører vi gennem Tyskland til overnatning og middag på godt hotel. Undervejs lærer vi hinanden at kende og rejselederen orienterer om ugens program.

 • Dag 2: Kørsel til Lyon og indkvartering på MS Rhône Princess

  Efter morgenmaden fortsætter turen mod Lyon, hvor vores skib venter. Ved kajen i det centrale Lyon, bydes vi velkommen af skibets besætning og indkvarteres i vores kahytter, inden velkomstcocktail og middag om bord.

  Skibet bliver natten over i Lyon, og du kan få en god nats søvn efter den lange udrejse.

 • Dag 3: Smagen af Lyon

  Efter en god morgenmad på skibet, kører vi med bus på en guidet byrundtur i den gamle historiske bydel. Lyon oser af charme, med sine smalle gyder, hyggelige butikker og caféer og livlige stemning. Din rejseleder og vores lokale franske guide, sørger for en oplevelsesrig dag i den gastronomiske hovedstad.

  Vi besøger undervejs det berømte indendørs mad-mekka og marked, Les Halles de Lyon, hvor vi skal smage på lidt lokale specialiteter. Vi returnerer til sen frokost på skibet, og kan efterfølgende nyde lidt af eftermiddagen i skibets lounge eller på soldækket.

  Hen mod aftenen sejler skibet op af Saônefloden mod Collonges-Au-Mont d'Or. Her ligger den verdensberømte restaurant Abbaye de Collonges af Paul Bocuse, som pt. er indehaver af 2 Michelin stjerner. Du kan se frem til en gastronomisk oplevelse denne aften. Skibets kok har fået fri, så du kan nyde en fransk Michelin middag på den berømte restaurant. Varighed ca. 3,5 time. Abbaye de Collonges ligger i gåafstand til skibet.

  I løbet af natten sejler skibet sydpå mod Tain l’Hermitage.

 • Dag 4: Lidt til den søde tand

  Skibet nærmer sig Tain l'Hermitage i de tidlige morgentimer. Dagens oplevelse er et besøg i den La Cité du Chocolat Valrhona. Her hører vi om den fine chokolades historie og betydning, hvor vi naturligvis både skal dufte og smage på de fine varer. Vi har god tid til både rundvisning, køb af chokolade og vin, og afslapning på soldækket.

  Om eftermiddagen fortsætter rejsen gennem det smukke franske landskab, og om aftenen er der gallamiddag om bord. Vi sejler om natten mod Avignon i Provence.

 • Dag 5: Den smukke paveby Avignon og Arles

  Imens solopgangen lurer i det fjerne, glider MS Rhône Princess roligt mod den historiske by Avignon, hvor paverne fra 1307 til 1377 residerede. Byens historiske centrum har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 1995.

  Denne billedskønne by, er særligt kendt for resterne af broen St. Bénezét, der når halvt ud i Rhônefloden. Dette og meget mere, skal vi opleve på dagens udflugt i Avignon. Efter morgenmad begiver vi os til fods rundt imellem de store seværdigheder.

  Du oplever den sandstenspudsede bymur omkring det indre Avignon og det store pavepalads med de gamle vægmalerier. Det er et imponerende fort og et luksuriøst palads, der symboliserede den katolske kirkes store magt i middelalderen. Det er et af de mest betydningsfulde gotiske bygningsværker i Europa og en af Avignons mest kendte attraktioner. Tag et skridt tilbage i tiden, imens du går gennem de store haller, nyder de smukke kapeller eller besøger pavens bolig.

  Efter en skøn formiddag i Avignon, sejler vi videre sydpå og kan nyde udsigten fra skibets dæk.

  Ankomst i Arles om eftermiddagen, hvor endnu en spændende byrundtur venter. Du oplever den smukke gamle romerske by, kendt for sit amfiteater og Van Gogh. Rejselederen viser rundt i denne spændende gamle by, gennem de smalle hyggelige gader med sine pladser og hyggelige franske caféer.

  Efter byrundturen er der middag på skibet. I de lune aftentimer, har du mulighed for at genbesøge den idylliske by. Skibet ligger i Arles natten over.

 • Dag 6: Galliens lille Rom eller udflugt til Camargue

  Formiddagen er fri til egne oplevelser i Arles, afslapning på skibet eller en ekstraudflugt til Camargue - Europas største vådområde. Her kan opleve sumpdeltaets unikke natur og dyreliv, som blandt andet består af lyserøde flamingoer, sorte tyre og de berømte hvide Camargue heste som passes af de lokale cowboys. En af Gislevs rejseledere deltager på denne udflugt.

  Tilkøb kr. 500. Bestilles med rejsen.
  Udflugtens varighed er ca. 4 timer og inkluderer bus fra/til skibet, besøg på en manade (tyre opdrætter) og en drink.

  Hvis du bliver på skibet, har du mulighed for et besøg i det velbevarede amfiteater i Arles.
  Entré købes lokalt (pris ca. 12 EUR).
  Arles amfiteater er et romersk amfiteater, og er en stor turistattraktion i denne sydfranske by. Bygget i 90 e.Kr. med plads til mere end 20.000 tilskuere, når der afholdtes konkurrencer i romerske stridsvogne og blodige gladiator kampe. I nyere tid bruges amfiteatret til bl.a. tyrefægtning, teater og koncerter.

  Vi sejler atter nordpå, imens vi nyder livet og den gode mad på skibet. Tag plads på soldækket eller i skibets lounge, imens vi sejler gennem det sydfranske landskab. Ankomst i Viviers sent på aftenen.

 • Dag 7: Ardèche, Pont d'Arc og Madeleine grotterne

  Efter morgenmaden kører vi med bus på en heldags panoramaudflugt til det bjergrige område Ardèche, der er berømt for sin 30 km lange kløft som skærer sig igennem Rhône-Alpes. Naturen er uendelig smuk, med de stejle klipper, dybe dale, tæt vegetation og flotte sandstensformationer. Bussen holder ind ved forskellige udkigsposter, hvorfra du kan nyde den vidunderlige udsigt over Ardèche regionen. Vi fortsætter udflugten mod det billedskønne område ved den 34 meter høje Pont d’Arc. Denne imponerende naturskabte kalkstensbro er formet af floden Ardèche, og tiltrækker mange besøgende årligt - med rette. Vi spiser frokosten på en lokal restaurant, og fortsætter herefter med bussen mod Madeleine grotterne, via landskabets snoede veje ind og ud gennem klipperne.

  Dagens sidste oplevelse er en spændende rundvisning i den utrolige verden ved Madeleine grotterne. Entré er inkluderet. Disse grotter blev skabt for millioner af år siden, af underjordiske farvande. La Madeleine har en enestående beliggenhed i hjertet af dette naturreservat, og spreder sig over 30 km. gennem nogle af de dybeste dele af den enorme Ardèche kløft. Du vil kunne opleve en af de smukkeste drypstenshuler i Frankrig, med storslåede 'sale', besynderlige stenformationer og enestående stalaktitter og stalagmitter.

  Vi følger grottens gange, som systematisk bringer os gennem de forskellige områder der er åbne for turister. Der er spotlys på de mest enestående naturlige kunstværker og et lys-og lydshow i den 50 x 30 meter store sal - The great room of the Madeleine cave. Den guidede tur tager ca. 1 time og dækker omkring 1 km inkl. 260 trin. Højdeforskellen er på 65 meter. Temperaturen er ca. 15 grader konstant, så husk en varm trøje/jakke og gerne et par gode sko eller sandaler som kan spændes. Efter besøget i grotterne, returnerer vi til skibet som i mellemtiden er sejlet til La Voulte.

  Vi nyder den sidste aften om bord, inden vi næste morgen skal tage afsked med skibet og dets besætning.

 • Dag 8: Kørsel til Tyskland

  Efter tidlig morgenmad pakker vi bussen og kører gennem Frankrig til Tyskland for indkvartering og middag på godt hotel.

 • Dag 9: Hjemrejse

  Efter morgenmaden kører vi det sidste stykke op gennem Tyskland til Danmark.

Skib

 • Dag 2-8

  MS Rhône Princess

  Nydeligt 4-stjernet skib med 2 dæk og i alt 69 kahytter. Om bord finder du restaurant, panorama lounge med dansegulv og en bar. Stort soldæk med liggestole, hvor du kan slappe af og nyde omgivelserne.

  Kahytter i 2 kategorier

  B: Dobbeltkahyt på hoveddækket med lille vindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng.
  A: Dobbeltkahyt på øverste dæk med stort vindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng.

  Alle kahytter er med TV, telefon, bad og toilet, håndklæder, hårtørrer, sikkerhedsboks, aircondition, 220V stik og gratis Wi-fi.
  Alle kahytter er ml. 11,5-13 kvm. i størrelse.

  Forplejning om bord

  Ophold på skibet er med morgenbuffet, serveret 3-retters frokost og middag. Maden tager udgangspunkt i det franske køkken, og der er på alle skibe ansat kokke, der sørger for, at maden er veltilberedt og af god kvalitet.

  Drikkevarer (vin, øl, vand, frugtjuice og 1 kop kaffe) til måltiderne om bord – og der er også fri bar fra kl. 10-23 (dog eksklusiv champagne, vin fra vinkort og specielle drinks).

  Bemærk: der tilbydes ikke tøjvask om bord på dette skib.

  AirconditionJa
  BarJa
  RestaurantJa
  SoldækJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiGratis

Kort

Krydstogt for livsnydere på Rhône med bus

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
03-08-2023Se afrejsetider 9 dageBus fra Jylland og FynRing til os12.998,-
30-08-2023Se afrejsetider 9 dageBus fra Jylland og FynMere end 812.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Bus

  Der køres i 4-stjernet bus. Det er muligt at tilkøbe fast i bussen.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkepenge

  Drikkepenge er ikke inkluderet. For flodkrydstogtsrejser er det kutyme at give drikkepenge til skibets personale ved afslutning af et krydstogt. Det forventes, men er naturligvis frivilligt.

  Beregn € 5 - 10 pr. person pr. dag. Indbetales samlet og så fordeler skibets personale selv pengene til alle ansatte på skibet. Rejselederen orienterer nærmere herom. Dette afregnes i kontanter.

 • Drikkevand i Frankrig

  Frankrig har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

 • Elektricitet

  Der er 220 volt om bord, det er derfor ikke nødvendigt at medbringe en adapter. Skal du oplade flere ting på samme tid, er det nødvendigt at medbringe et fordelerstik, og det skal være et tobenet stik.

 • Elektricitet i Frankrig

  220 V.

 • Entréer og ekstra udflugter

  Amfiteateret i Arles € 11. Købes lokalt.
  Udflugt til Camargue inkl. transport kr. 500. Varighed: 4 timer. Skal bestilles med rejsen.

  Alle ekstra udflugter og oplevelser skal bestilles med rejsen, senest 45 dage før afrejse.

 • Fast plads i bussen

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Flodkrydstogter er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne. Hvis vi undervejs gør stop i storbyer, vil byrundturen ofte være en kombination af buskørsel og til fods - enkelte byer er dog kun til fods.

  Vi besøger indimellem også nationalparker og seværdigheder, hvor vi ikke kan komme helt frem med bus. Ring evt. til Gislev Rejser, hvis du er i tvivl om du kan deltage på en af vores flodkrydstogtsrejser.

 • Internet

  Der er gratis internet på alle Croisi Europes skibe. Bemærk, på grund af dårlig dækning kan internettet have udfald og nedsat hastighed afhængigt af de steder, der sejles.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mobiltelefon

  Forvent ikke dækning i de øde egne. Husk at slå mobildata og roaming fra.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

   

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Påklædning

  Der er ingen særlige krav til påklædning, når du er på flodkrydstogt. Det er kutyme, at de fleste klæder om til middagen om aftenen, men det er uformelt og afslappet (også gældende for Abbaye de Collonges). Det er dog ikke velset med shorts, badetøj, sandaler og toppe i restauranten om aftenen.

  Det er hyggeligt at være om bord på et krydstogtskib og dejligt at kunne nyde udsigten fra dækket. Vejret kan dog vise mange ansigter så husk solcreme, evt. hat/tørklæde, regnjakke/paraply og fodtøj til både sol og regn. En kikkert kan også være en rigtig god idé at medbringe.

 • Sprog på skibet

  Croisi Europe er et fransk rederi, derfor er hovedsproget om bord fransk, men personalet taler også engelsk. Alle annonceringer gives på dansk, da vi har hele skibet. Vi har vores rejseleder med om bord på skibet, der nok skal sørge for at holde dig orienteret og være behjælpelig med eventuelle spørgsmål.

 • Tillæg

  Kahyt kategori A kr. 2.000 pr. person.
  Enkeltkahyt kategori B/-værelse kr. 3.500.
  Udflugt til Camargue kr. 500.

  Afbestillingsforsikring koster 20% af rejsens pris.

 • Tilskud på busrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Vaccinationer

  Der kræves ingen særlige vaccinationer. Spørg dog altid egen læge til råds.
  Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

 • Valuta og betalingskort i Frankrig

  I Frankrig er valutaen Euro.

  Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

 • Valuta og kreditkort

  I Frankrig og Tyskland kan du anvende Euro. Om bord på skibet bruges dit nøglekort ved alle køb, og du afregner din regning sidst på krydstogtet. Regningen kan betales med Euro eller med kreditkort som Visa og MasterCard.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Visum

  Der kræves ikke visum for danske statsborgere.

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu