Skip to main content

Solorejse til Alsace

-
Oplev charmerende byer og bølgende vinmarker

Alsace for solorejsende

Tag med Gislev på en herlig solorejse til Alsace, der har alt fra skønne vine og et rustikt køkken til blomster og idylliske bindingsværkshuse. I selskab med andre solorejsende vil du opleve alt det, der er karakteristisk for Alsace – de små hyggelige bindingsværksbyer på den kendte Route de Vin samt Colmar med det skønne område La Petite Venice og de charmerende små kanaler. Oplevelser på udrejsen med stop i Obernai, der er omkranset af en velholdt bymur, og på hjemrejsen besøger vi Strasbourg med den imponerende katedral. Velkommen til en skøn solorejse i Alsace.

Glæd dig til

 • En rejse til skønne Alsace med andre solorejsende
 • Halvpension med drikkevarer til maden i Alsace
 • Skønne vinbyer og vinsmagning inkluderet
 • Spændende udflugter og rutineret rejseleder

Inkluderet i rejsens pris

 • 5 x morgenmad
 • Middag på overnatningshotellet
 • 3 x middag med 1 glas vin til hver ret i Alsace
 • 1 x velkomstdrink i Alsace
 • Alle udflugter
 • 1 vinsmagning
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse til overnatning i Tyskland

  Med passende pauser kører vi sydpå til overnatning i Midttyskland. Undervejs orienterer rejselederen om ugens program.

 • Dag 2: Obernai og ankomst til Hotel des Vosges

  Turen fortsætter til besøg i den hyggelige by Obernai. Byen er omkranset af en velholdt bymur, og indenfor muren finder du smalle stræder og små pladser.

  Vi fortsætter til klosteret Mont Sainte-Odile, hvorfra du får et betagende udsyn over området. Herfra fortsætter vi til indkvartering og middag på vores hotel for de næste tre nætter.

 • Dag 3: Vinrutens hyggelige byer

  I dag venter en dejlig dag på selve vinruten med stop undervejs i de små hyggelige byer, hvor du får tid til at opleve de snævre stræder og små pladser med vinbutikker og caféer.

  Der er rig mulighed for at smage på egnens skønne vine i de mange små butikker. Dagen slutter med smagning af de dejlige, lette alsaciske vine hos en lokal vinbonde.

 • Dag 4: Charmerende Colmar

  Ad berømte Route de Vin, der slynger sig gennem vinmarker og middelalderlandsbyer til Colmar. Vi tager på en orienterende byrundtur til fods med rejselederen forbi de små kanaler, der har fået kaldenavnet Petit Venice efter Venedig i Italien.

  Vi runder også byens farvestrålende bindingsværkshuse og hyggelige pladser. Efterfølgende bliver der tid til egne oplevelser – måske frister et besøg på det berømte og interessante museum Unterlinden.

 • Dag 5: Alsaces hovedstad Strasbourg

  Vi forlader vores hotel og kører direkte til skønne Strasbourg, der huser en imponerende katedral, hyggelige pladser og gamle bindingsværkshuse. Her er der tid til byrundtur i bymidten, hvor du også finder det stemningsfulde kvarter, Petit France.

  Herefter får du tid til at gå på opdagelse i byen på egen hånd. Der er masser af små fine restauranter, hvor frokosten kan nydes. Midt på eftermiddagen fortsætter turen til vores overnatningshotel i Midttyskland.

 • Dag 6: Hjemrejse

  Vi kører med passende pauser op gennem Tyskland til grænsen, hvor vi er fremme først på aftenen efter nogle dejlige feriedage i Frankrig.

Hotel

 • Dag 2-5

  Hotel des Vosges Klingenthal

  Familie-ejet hotel beliggende i den lille landsby Klingenthal. Hotellet har en hyggelig terrasse, hvor aftenkaffen eller et glas vin kan nydes.

  ElevatorJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  TVJa
  BarJa
  LoungeJa
  RestaurantJa
  Wi-fiJa
  TerrasseJa

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkevand i Frankrig

  Frankrig har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

 • Elektricitet i Frankrig

  220 V.

 • Entréer og vinsmagning

  Beregn ca. € 5-10 pr. seværdighed.

  Det er oftest muligt selv at besøge små vinbutikker og -kældre i de små landsbyer. Smagninger her er for egen regning og koster oftest fra € 5 pr. person.

  OBS: Der kan købes vin med hjem, dog i begrænset omfang.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Rejsen er ikke egnet for dårligt gående.

 • Husk at pakke...

  Der bliver gået en del på turen, så husk behageligt fodtøj.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Shopping

  Der kan købes rigtig mange spændende ting og sager i Alsace. Der er selvfølgelig et stort og billigt udvalg af vine og olivenolier, men duge, servietter og pyntegenstande ser man også overalt. Deres keramik er også unik og spændende og fås til rimelige priser – lidt afhængig af hvor turistprægede butikker man besøger. Få nærmere information af rejselederen.

  Husk god plads i kufferten til indkøb.

 • Tillæg

  Afbestillingsforsikring kr. 265.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og betalingskort i Frankrig

  I Frankrig er valutaen Euro.

  Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu