Luksusliv på Sydatlanten

Storslået krydstogt fra Argentina til Antarktis


Tag med på et storslået krydstogt fra Argentina til Antarktis. Tangoshow i Buenos Aires, spændende dyreliv i naturskønne Patagonien, Falklandsøerne og flot sejlads rundt om Kaphorn. Oplev også Antarktis med snedækkede fjelde, gigantiske isbjerge, prustende hvaler og trippende pingviner. Glæd dig til 16 dages luksusliv om bord på Eclipse fra Celebrity Cruises - et flydende luksushotel, der vil bringe dig frem til en perlerække af store naturoplevelser.

 • 15 dages krydstogt med fuld forplejning
 • Inklusiv drikkepakke på krydstogtskibet
 • Udflugter i alle havne er også inkluderet
 • Dansk rejseleder med på hele rejsen

   

Med i prisen:

 • 1 x ophold i dobbeltværelse på centralt hotel i Buenos Aires
 • 1 x morgenmad i Buenos Aires
 • Stor byrundtur i Buenos Aires
 • 15 dages krydstogt med fuld forplejning
 • Drikkepakke om bord på skibet
 • Udflugt Verdens Ende, Ildlandet (værdi kr. 700)
 • Udflugt Falklandsøerne
 • Udflugt Puerto Madryn, Porten til Valdez (værdi kr. 1300)
 • Udflugt Montevideo, Uruguay
 • Drikkepenge  
 • Flybilletter og afgifter
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Rejseleder

Tillæg per person: Balkon kahyt kr. 6.000. Enkeltværelse/udvendig kahyt kr. 30.000. Enkeltværelse/balkon kahyt kr. 40.000. Afbestillingsforsikring er 10% af rejsens pris.  

 

Interesseret i rejsen?
Ring til os

Om rejsen

Verden bliver mindre og mindre, men stadig er det kun et fåtal, der oplever verdens 7. kontinent: Antarktis. Når kulden og mørket sætter ind i vores del af verden, er det sommer på den sydlige halvkugle. Vejret bliver mildt og stabilt i den ellers så ugæstfrie verdensdel. Med en dagslængde på op imod 20 timer er der masser af tid til at opleve den spektakulære natur. Vi sejler i antarktiske fjorde og oplever enorme isbjerge og snedækkede bjergtinder. Pingviner og sæler betragter nysgerrigt de sjældne gæster, mens prustende hvaler måske bestemmer sig for at ledsage skibet. På vores skibsrejse runder vi også Kap Horn, besøger Falklandsøerne samt Ildlandet og Verdens Ende i Ushuaia. Du oplever også Tierra del Fuegos imponerende natur og Montevideos smukke arkitektur. I Buenos Aires, der er en af Sydamerikas mest spændende metropoler, skal du bl.a. opleve et flot tangoshow.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse fra Danmark.
Du møder Gislevs rejseleder i Billund Lufthavn. Flyskift før natflyvning mod Argentinas hovedstad Buenos Aires. Den interessante storby med næsten 17. mio. indbyggere, er en fascinerende blanding af kønne kolonihistoriske huse, franske paladser og himmelstræbende skyskrabere. Det kulturelle udbud er enormt og gæstfriheden og smilene vil omfavne enhver, som besøger denne multietniske sydamerikanske by. De lokale, som kalder sig Porteños, er stolte af deres europæiske arv og byder med glæde turister fra Europa velkommen i deres by og land. Forplejning inkluderet denne dag: Forplejning på fly.

Dag 2: Ankomst til Buenos Aires og byrundtur.
Vi ankommer om morgenen til Buenos Aires i Argentina. For at få en god fornemmelse af byens mange ansigter, skal vi på en skøn byrundtur med besøg i mange spændende, moderne og urbane bydele, krydret med klassiske bygninger, ikoniske plazaer og monumenter. Dagens byrundtur på ca. 6 timer, begynder nærmest politisk korrekt ved Plaza de Mayo, der er byens fundamentale centrum og plazaen vidner om Argentinas politiske historie. Her ser vi det lyserøde hus, præsidentpaladset Cabildo, rådhuset og den neoklassisk-designede Metropolitan Cathedral - det sidste hjem af Argentinas grundlægger og fader, José de San Martín. I bydelen Palermo Chico, kommer vi igen forbi en række overdådige franske huse, men bedre kendt er området Palermo for sine store parker, designet af berømte landskabsarkitekter såsom den berømte franskmand Charles Thays. Videre til Retiro og Recoleta, hvor vi skal følges igennem tidligere lokale aristokraters drømme om at skabe et lille Paris i hjertet af Buenos Aires, tilbage fra slutningen af det 19. århundrede. Efter at have besøgt den imponerende Plaza San Martin, hvor Jorge Luis Borges gik sine gåture, slår vi ned ad Avenida Alvear. Denne eksklusive gade er fyldt med mange af verdens mest fremtrædende luksus mærkevarer indenfor tøj, smykker, ure, design m.m.

Vi spadserer videre rundt, og kommer til en af byens ældste kirker, der daterer til kolonitiden -  Basílica de Nuestra Señora del Pilar. Endelig kan vi beundre den prægtige Recoleta kirkegård/gravplads, som er en sand labyrint af udsmykkede mausoleer. Vi stopper ved Eva Perons grav, et af landets mest genkendelige ikoner. Puerto Madero er næste stop, og den seneste tilføjelse til byens barrios. I 1991 blev dets store varehuse og siloer ombygget og moderniseret med det formål at integrere området i byen og skabe et frisk og nyt kvarter med erhverv, boliger, hoteller og gastronomiske oplevelser. Barrios er i de seneste år blevet legepladsen for de smukke Porteños og det internationale jetset.

Fra nyt og moderne, til et af de ældste kvarterer i Buenos Aires, San Telmo. Boligkvarteret var oprindeligt beboet af overklassen, indtil slutningen af det 19. århundrede hvor en epidemi af gul feber forårsagede en udflytning af de velhavende familier. I 1970’erne flyttede mange kunstnere og håndværkere siden til San Telmo, og takket være dets fantastiske arkitektur og hippe atmosfære er dette gamle kvarter virkelig blomstret op. Vi spadserer over brostensbelagte gader og stopper på Plaza Dorrego, som er kendt for sit traditionelle antikvitets-marked, hver søndag.

Fra San Telmo fortsætter vi sydpå til en af hovedstadens måske mest livlige og farverige bydele - La Boca. Her er liv, varme, glæde og charme, og det er måske den mest autentiske del af Buenos Aires. La Boca er et arbejderklasse-distrikt, stærkt præget af italienske indvandrere, der kom til landet i stort antal i det sidste kvartal af det 19. århundrede. Et af højdepunkterne, er et specielt besøg i den mytiske Caminito Street, som opsummerer alt, der giver La Boca sin særprægede ånd: den stærke passion for fodbold, den tunge tilstedeværelse af kunst og farve, og den tangoske atmosfære.

En oplevelsesrig byrundtur som denne, kræver lidt lækkert til ganen, og derfor byder vi på frokost på et godt Argentinsk bøfhus i en klassisk afslappet atmosfære. Her nyder vi en velsmagende frokost. Om aftenen venter der os en god middag i hyggelige omgivelser og i en historisk bygning, her oplever vi også flot tangoshow, hvor der danses 3 numre. I gamle dage var en Pulperia en sjov kombination af en restaurant, bar og en købmandsbutik, hvor cowboys, indianere, creolere og de lokale kom for at hygge sig. Vi skal besøge den lokale Pulperia i bydelen San Telmo, kendt for lækre økologiske råvarer, hvoraf flere er lokalt dyrket. Efter denne skønne oplevelse tilbage til hotellet. Om aftenen er der middag og tango show. Forplejning inkluderet denne dag: 3-retters frokost inklusiv 1 sodavand og en halv flaske vin og 3-retters middag inklusiv 1 sodavand og 1 glas vin. Vi anbefaler at du spiser den morgenmad som serveres i flyet inden ankomsten.

Buenos Aires 

Dag 3: Egne oplevelser i Buenos Aires. Krydstogtet sejler kl. 17.00
Efter en god nats søvn og en dejlig morgenmad, har du i dag mulighed for at gå på opdagelse i storbyen. Vi bor yderst centralt på Rochester Concept Hotel. Du får her en perfekt beliggenhed, tæt på byens 67 m. høje obelisk-monument og indenfor 3 blokkes gang fra gågaden Avenida Florida, som byder på en overflod af butikker, caféer og restauranter. Galerias Pacifico indkøbscenter og Plaza de Mayo ligger begge inden for 5 blokke fra hotellet. Colon teatret, der er en af de mest berømte operahuse i verden, ligger også kun 5 blokke væk. Ved middagstid kører vi til havnen og går om bord på skibet og får vores kahytter. Det kan tage et par timer før kufferten bliver bragt til kahytten, så det kan være en god idé at have badetøj m.m. i håndbagagen. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad på hotellet. Fuld forplejning inklusiv drikkevarer om bord på skibet.Dag 4-6: På havet. Glæd dig til dage med tid til at udforske skibet.
Oven på et par oplevelsesrige dage er der endelig tid til at nyde en afslappende fridag om bord på det komfortable skib. Der er masser af aktiviteter om bord, så glæd dig til en svømmetur i poolen eller slap af i et boblende spabad. Du kan også shoppe i de indbydende butikker eller besøge skibets wellness afdeling. Husk også at der hver aften er gratis shows i skibets teater. Forplejning inkluderet disse dage: Fuld forplejning inklusiv drikkevarer om bord på skibet.

Dag 7: Verdens Ende, Ildlandet, Argentina. 
Vi kaster anker kl. 9.00 ud for Tierra del Fuegos (Ildlandets) sydlige kyst. I mindre både sejler vi ind til Ushuaia, (forbehold for aflysning af sikkerhedsgrunde ved uvejr), der er en af verdens sydligst beliggende byer. De lokale kalder stedet Fin del Mundo, hvilket betyder Verdens Ende. Den smukke kystlinje og de majestætiske bjerge gør byen til et oplagt stop for krydstogtskibe. Turisterne bliver draget af den skønne natur, det spændende dyreliv og ikke mindst den interessante historie. I 1896 blev Ushuaia grundlagt som en straffekoloni, hvortil Argentina deporterede kriminelle. Man fandt det unødvendigt at bygge en mur rundt om fængslet, da man vurderede at overlevelse i den barske natur var umuligt.  Vi har denne dag inkluderet skibets flotte udflugt til Tierra de Fuego National Park, inkl. engelsktalende guide – men vores danske rejseleder deltager også på udflugten. Du oplever Tierra del Fuegos unikke og spektaktulære national park. Den 150.000 hektar store park er fyldt høje grønne skove, yndige søer og livlige floder - men det mest slående træk er dets spøgelsesagtige, lysegrå knækkede træstammer som står tilbage efter en skovbrand for længe siden. Glæd dig også til en fantastisk udsigt ved Panorama Point, Lake Roca og Lapataia Bay. Vi kører til/fra parken, og går nogle korte lette ture rundt i naturen. Udflugten er mild, men ikke for gangbesværede. Læs evt. mere om udflugten her og se mere under VÆRD AT VIDE.
Skibet sejler fra Ushuaia kl. 21.00 – og her ved Verdens Ende begynder vores spændende oplevelser på Syd-atlanten på vej til Antarktis. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning inklusiv drikkevarer om bord på skibet.

Ushuaia og bjerge i Argentina Ushuaia kirke

Dag 8: Kap Horn, Chile. 
Sejlende i chilensk farvand runder vi Kap Horn (fra kl. 6.00-8.00), der blev navngivet i 1616, efter en hollandsk ekspeditionsleders fødeby Hoorn. Her hvor Stillehavet og Atlanterhavet mødes ligger Kap Horn i ø-gruppen Tierra del Fuego, der betyder ild-landet. Man mente i mange år, at Kap Horn var det sydligste punkt på det sydamerikanske kontinent, men fandt siden ud af, at det er Diego Ramírez øerne, der ligger 100 km sydvest for Kap Horn. Efter at have nydt det flotte syn af Kap Horn, er resten af dagen fri til at nyde til det komfortable skib og den gode mad. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning inklusiv drikkevarer om bord på skibet.

Kap Horn 

Dag 9: Cruising i Antarktis.
I dag skal vi opleve det antarktiske kontinent fra skibet. Du vil se isbjerge, snedækkede bjerge – ja hele dagen bliver et langt panorama. Fra kl. 11.00 til kl. 13.00 sejler vi i kanalen Schollart Channel, der adskiller Anvers Island mod sydvest og Brabant Island mod nordøst. Cirka kl. 14.00 -16.00 sejler vi ind i Paradise Bay på det antarktiske fastland. Mellem kl. 17.00 og 19.00 sejler vi gennem Gerlache Stræde med monumentale isbjerge, flotte bjerge og store iskapper. Dagen i dag er utvivlsomt et af rejsens højdepunkter og med en dagslængde på cirka 20 timer er der masser af tid til at nyde den spektakulære natur og forhåbentlig se både hvaler og pingviner. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning inklusiv drikkevarer om bord på skibet

Antarktis pingvin

Dag 10: Elephant Island, Anarktis.
Cirka 245 km nordvest for det antarktisk fastland ligger Elephant Island. Den isolerede øgruppe er hjemsted for sæler og flere pingvin-arter, der har indtaget de isdækkede klippeøer. Rejselederen kan fortælle den spændende historie om Endurance-ekspeditionen, der i 1916 mistede deres skib i ismasserne, hvorefter de skibbrudne mænd, klarede at nå frem til Elephant Island. Vi sejler i farvandet ved Elephant Island fra kl. 14.00-18.00. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning inklusiv drikkevarer om bord på skibet.

Elephant Island, Anarktis

Dag 11: På havet.
Ingen tvivl om at den antarktiske natur har gjort indtryk, men det er nu tid til at krydse tilbage mod det sydamerikanske kontinent. Dagen er fri til afslapning og aktiviteter på skibet. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning inklusiv drikkevarer om bord på skibet.

Mad på dækket

Dag 12: Falklandsøerne.
Vi sejler ind i det britiske oversøiske territorium og fra kl. 8.00-17.00 ligger skibet for anker ud for Port Stanley. I mindre både sejler vi ind til Port Stanley. (Forbehold for aflysning af sikkerhedsgrunde ved uvejr). Falklandsøerne har ved flere lejligheder spillet en vigtig rolle i historien – både under 1. og 2. verdenskrig og senest under Falklandskrigen i 1982, hvor Argentina forsøgte at erobre øerne. Spadseretur med rejselederen i hovedstaden Port Stanley, hvor vi bl.a. ser kirken og monumentet for Falklandskrigen. Udflugten er inkluderet. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning inklusiv drikkevarer om bord på skibet.

Falklandsøerne

Dag 13: På havet.
Oven på de mange flotte oplevelser er det tid til en afslappende dag på havet til at fordøje de mange indtryk. Der er masser af mulighed for at finde en dæksstol og slappe af med en god bog – eller gå på opdagelse på skibet der har 16 dæk, 1.426 kahytter, 11 restauranter, teater, kasino, pool, spa og meget mere. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning inklusiv drikkevarer om bord på skibet.

Luksusliv på Sydatlanten

Dag 14: Porten til Valdez, Argentina. Klokken 7.00 ankommer vi til Puerto Madryn i Patagonien også kaldet Porten til Valdez. Byen blev grundlagt i 1886 af en flok sømænd fra Wales. De sidste 30 år har Puerto Madryn udviklet sig til at være et populært turistmål pga. det unikke dyreliv i området. Her er det muligt at opleve Magellanpingviner, søløver, søelefanter, delfiner, spækhuggere samt et interessant fugleliv. Det nyligt opførte museum EcoCentro er en hyldest til dyrelivet på disse kanter og bestemt et besøg værd. Vi har denne dag inkluderet skibets flotte udflugt til Peninsula Valdez, kendt for smuk natur og et rigt dyreliv. Udflugten køres med engelsktalende guide – men vores danske rejseleder deltager også. 

Udflugt til den fantastiske smukke Valdes halvø, et UNESCO beskyttet område og et af ​​verdens mest uberørte naturreservater. På denne udflugt vil du kunne lære om den flora og fauna, der vokser i denne bemærkelsesværdige region. Vi kører helt ud til Caleta Valdes, en beskyttet bugt og hjem til mange unikke havdyr og havfugle. Hold udkig efter pingviner! Vi gør også stop i Puerto Piramides, hvor du vil kunne opleve en søløve koloni og lære mere deres adfærd. Du kan undervejs på køreturen til/fra Valdes,nyde det smukke patagoniske landskab, der er helt anderledes end hvad du har oplevet i det sydlige Argentina. Varighed: ca. 7,5 time. Inkl. en let snack undervejs. Udflugten er betegnet som MODERAT, men ikke for gangbesværede. Læs evt. mere om udflugten her og se mere under VÆRD AT VIDE. Skibet sejler fra Puerto Madryn kl. 16.30. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning inklusiv drikkevarer om bord på skibet.

Magellanpingviner Søløver

Dag 15: På havet.
Sidste dag på havet. Det går nu mod varmere himmelstrøg og det er sidste chance for bare at slappe af med en god bog i en af skibets hyggelige saloner, nyde den friske vind i håret i en dæksstol eller spille lidt i skibets kasino. Måske frister det også med et slag kort med dine rejsefæller? Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning inklusiv drikkevarer om bord på skibet.

Krydstogt på Sydatlanten

Dag 16: Montevideo, Uruguay.
Vi ankommer til Uruguays hovedstad Montevideo kl. 9.00. Skibet ligger til kaj en lille halv times gang fra Montevideos skønne gamle kvarter. Gående byrundtur med rejselederen, hvor du bl.a. oplever den smukke plads Plaza Independencia samt Puerto de la Ciudadela, den sidste port der er tilbage af den bymur der en gang omgav den gamle by. Her i La Ciudad Viejas gågader findes masser af kønne pastelfarvede huse fra kolonitiden, små butikker og hyggelige caféer og det er ikke ualmindeligt at tonerne fra gademusikanterne frister et par til at danse en tango på gaden. Efter den gående byrundtur vil der være tid til egne oplevelser i den charmerende by, eller du kan vælge at slappe af på skibet. Klokken 17.00 er der afgang fra Montevideo. Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning inklusiv drikkevarer om bord på skibet.

Uruguay Montevideo

Dag 17: Buenos Aires og Hjemrejse.
Skibet ankommer til Buenos Aires kl. 05.00. Vi tager os god tid til at nyde morgenmaden, før vi går fra borde. Efter vi har fået vores bagage, går vi til den ventende bus og kører til lufthavnen. Om eftermiddagen er der hjemrejse mod Europa. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad om bord på skibet. Forplejning i fly.

Dag 18: Hjemkomst til Danmark.
Efter natflyvning ankommer vi til Europa. Flyskift før vi flyver det sidste lille stykke hjem til Danmark. En flot og oplevelsesrig rejse er slut. Forplejning inkluderet denne dag: Forplejning i fly.
 
 

Hotel og skib

Her bor du:

Hotel i Buenos Aires
Rochester Concept Hotel
Maipú 572, C1006ACF CABA,
Argentina
Telefon: 0054 11 5032-5568
Læs mere om hotellet her

Godt hotel med en perfekt beliggenhed tæt på Teatro Colon, gågaden Florida og indkøbscentret Colon.
Pæne rummelige værelser med klimaanlæg, king size (200 cm x 200 cm) seng, skrivebord, mimibar, sikkerhedsboks og mulighed for at benytte wi-fi mod betaling. Hotellet har fitnesscenter.

Krydstogtskib Celebrity Silhouette
I de sidste mange år er ferie med krydstogtskibe vokset meget. Og med god grund. Man befinder sig om bord på et flydende luksushotel, der bevæger sig fra sted til sted, mens man sover. Celebrity Silhouette er et skib i Solstice-klassen, der netop har gennemgået en gennemgribende renovering - oh fremstår nu flottere end nogensinde. Skibet er udstyret med store glaspartier, som giver en fantastisk udsigt og meget lys, perfekt suppleret af elegant interiør og lækre møbler. På skibet Celebrity Silhouette kan der være cirka 2.800 passagerer, der betjenes af 1.500 besætningsmedlemmer. Skibet er 315 meter langt og består af 13 etager eller dæk.

Det kunne lyde ganske uoverskueligt og måske give indtryk af et stort mylder af mennesker, men sådan opleves det ikke. Flere af dækkene indeholder udelukkende kahytter. På skibet er der et stort teater, der hedder Celebrity Solhouette Theater. Det fylder forenden på dækkene 3, 4 og 5. En anden stor ting er hovedrestauranten, som hedder Grand Cuvée Restaurant. Den ligger bagerst i skibet på dækkene 3 og 4. På dæk 4 ligger en forretningsarkade. På dæk 5 er der en række mindre restauranter og barer og kasino. Skibet har ligeledes et stort fitnesscenter med spa område, samt swimmingpools.
På skibet foregår der hele tiden noget. Hovedattraktionen er naturligvis de store shows i teatret, Eclipse Theatre. Der er forskellige shows hver aften. Desuden er der optræden, dans, foredrag, demonstrationer samt meget andet rundt omkring på skibet.

Alle kahytter ombord på Celebrity Silhuette er pæne og rummelige og har eget bad, lille skrivebord, hårtørrer, TV, telefon, sikkerhedsboks samt 2 senge eller en dobbeltseng. De udvendige kahytter har et vindue. Balkonkahytterne har privat balkon. Gislev sælger ikke indvendige kahytter på denne rejse.

 

Værd at vide

Værd at vide - Luksusliv på Sydatlanten - Krydstogt fra Argentina til Antarktis 

Afrejse
Rejselederen står klar til at modtage dig i Billund luftahvn. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før, du går til check-in. Rejsende fra København møder rejselederen og resten af gruppen i Amsterdam/Frankfurt ved den gate hvorfra flyet til Buenos Aires afgår.

Aircondition
Der forefindes aircondition på skibet og på hotellet i Buenos Aires. Medbring en let trøje.

Apotek
I Buenos Aires og de fleste byer, hvor skibet lægger til findes der et apotek. Spørg efter farmacia.

Bagage
Det er tilladt at medbringe en kuffert på max. 23 kg samt et stk. håndbagage med følgende max. mål i cm: længde 55 x bredde 35 x dybde 25 (må dog ikke overstige 115 cm sammenlagt). Håndbagagen må ikke veje mere end 7 kg. Forbehold for ændringer.

Bus
Busserne, på de forskellige udflugter er af almindelig lokal standard. De er almindeligvis udstyret med vippesæder, luftdyser og aircondition.

Børn, unge, gravide
Det er ikke tilladt at deltage i et krydstogt efter 23. graviditetsuge. Babyer skal være fyldt 6 måneder for at deltage på krydstogtet. Der er visse pools om bord på skibet der ikke er tilladte for børn at benytte. Personer under 21 skal rejse ifølge med en voksen. Man skal være fyldt 18 år for at kunne købe alkohol og spille i skibets kasino.

Drikkepakke på skibet
På dette krydstogt er der inkluderet en classic drikkepakke til en værdi af cirka kr. 6.400. Drikkepakken inkluderer sodavand fra automat, dåsesodavand, juice, te, kaffe specialiteter, smoothies, frosne drinks, non-premium kildevand. Herudover øl op til $6, spiritus og cocktails op til $8 pr glas samt vin op til $9 pr glas.

Drikkepenge
I Sydamerika er det kutyme at give 10-15% i drikkepenge. På skibet er de obligatoriske drikkepenge til tjenere, stuepige samt inkluderede måltider inklusiv i rejsens pris. Det anbefales at give drikkepenge hvis du benytter room¬service. Hvis du benytter skønhedssalonen lægges der automatisk 15% til prisen.

Drikkevand
Vandet ombord på skibet kan drikkes, og der er ligeledes opstillet koldt drikkevand til fri afbenyttelse i restaurantområderne. Det frarådes det at drikke vandhanevandet i Sydamerika. Det er muligt at købe vand på flaske næsten alle steder. Det er vigtigt at drikke rigeligt med væske, da det afhjælper gener ved tidsforskellen. Rigelig væske forebygger dehydrering, der ellers let kan forekomme.
 
Elektricitet
Der er 220 volt både i Argentina og ombord på skibet.

Elevator
Der er elevator på hotellet i Buenos Aires og naturligvis også på skibet.

Flybilletter og bordingpass
Der vil blive fremsendt en e-ticket (flybillet) samt bordingpass til skibet ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser dit navn nøjagtigt, som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Du bedes også fremsende kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Flyturen
Flyselskab: Air France.

Gode råd til at gøre flyveturen mere behagelig

• Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser.
• Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen.
• Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen.
• Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen.
• Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol.
• Sid ikke med korslagte ben og undgå, at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

Fotografering
Generelt er der ingen særlige regler. Hvis man fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først. Nogle forventer drikkepenge, hvis man ønsker at fotografere dem.

Handicappede og gangbesværede
Venligst oplys ved bestilling hvis du er bevægelseshæmmet. Bemærk at du skal være 100% selvhjulpen.

Hårtørrer
Der forefindes hårtørrer på skibet samt almindeligvis på hotellet. Ligeledes er der shampoo, sæbe m.m.

Internet
Der er adgang til internet på skibet og hotellet evt. mod betaling.

Kikkert
Medbring gerne kikkert - der er rig mulighed for at bruge. 

Klima – gennemsnitlige dagstemperaturer i Januar
Buenos Aires, Argentina: 25-30º
Ushuaia, Argentina: 15º
Elephant Island, Anarktis: -5º
Port Stanley, Falklandsøerne: 9º
Puerto Madryn, Argentina: 15-25º
Montevideo, Uruguay: 15-25º

Krydstogt - kahytter
Alle kahytter ombord på Celebrity Eclipse er pæne og rummelige og har eget bad, lille skrivebord, hårtørrer, TV, telefon, sikkerhedsboks samt 2 senge eller en dobbeltseng. De udvendige kahytter har et vindue. Balkonkahytterne har privat balkon. Gislev sælger ikke indvendige kahytter på denne rejse.

Krydstogt - betaling
Ved ombordstigning på krydstogtet oprettes en cruise konto med et kreditkort. Herefter skal man blot vise sit nøglekort samt kvittere, hvis man køber noget om bord. Den sidste dag om bord leveres en regning til kahytten. Hvis

Krydstogt – livet ombord
I de sidste mange år er ferie med krydstogtskibe vokset meget. Og med god grund. Man befinder sig om bord på et flydende luksushotel, der bevæger sig fra sted til sted, mens man sover. Celebrity Eclipse er et skib i Solstice-klassen. Skibet gennemgik en komplet renovering i 2015. Skibet er udstyret med store glaspartier, som giver en fantastisk udsigt og meget lys, perfekt suppleret af elegant interiør og lækre møbler. På skibet kan der være cirka 2800 passagerer, der betjenes af 1.271 besætningsmedlemmer. Skibet er 317 meter langt og består af 16 etager eller dæk.

Det kunne lyde ganske uoverskueligt og måske give indtryk af et stort mylder af mennesker, men sådan opleves det ikke. Flere af dækkene indeholder udelukkende kahytter. På skibet er der et stort teater, der hedder Eclipse Theater. Det fylder forenden på dækkene 3, 4 og 5. En anden stor ting er hovedrestauranten, som hedder Moonlight Sonata Restaurant. Den ligger bagerst i skibet på dækkene 3 og 4. På dæk 5 ligger en forretningsarkade. På dæk 4 er der en række mindre restauranter og barer og kasino. Skibet har ligeledes et stort fitnesscenter med spa område, samt swimmingpools på dæk 12.
På skibet foregår der hele tiden noget. Hovedattraktionen er naturligvis de store shows i teatret, Eclipse Theatre. Der er forskellige shows hver aften. Desuden er der optræden, dans, foredrag, demonstrationer samt meget andet rundt omkring på skibet.

Krydstogt – forplejning
I den store hovedrestaurant har du et fast bord på et bestemt tidspunkt hver dag. Her kan du vælge at spise både morgenmad, frokost og middag. Har du ikke lyst til at spise der, kan du vælge at spise i buffetrestauranten, der er åben for både morgenmad, frokost og middag. Endvidere er der en række mindre cafeer, hvor du også kan spise i løbet af dagen. Det er muligt at bestille roomservice. Der forefindes også en række mindre restauranter med hvert sit særpræg. Vil du spise på en af dem, skal der på nogen af dem betales lidt ekstra.

Krydstogt – påklædning
Hvad så med påklædning? Det bestemmer du naturligvis selv. En eller to aftener er der gallaaften, hvor det foreslås, at du har pænt tøj på. Nogle få damer har selskabstøj på og nogle få mænd kommer i smoking, men helt almindeligt pænt tøj kan sagtens gøre det. Du behøver altså ikke have den store garderobe med. På dette krydstogt må der påregnes ustadigt vejr. Medbring også praktisk og varmt tøj.

Krydstogt – aktiviteter - udflugter
Hver aften får du, i kahytten, et program for hvad der skal ske den næste dag. Der vil også være informationer om det sted, skibet anløber, vejrudsigt og andre informationer. Dette program fås på hovedsprogene. De dage, hvor skibet er i havn, tilbyder Celebrity et stort udflugtsprogram med udflugter i forskellige prisklasser. Disse udflugter kan købes om bord – eller hjemmefra på www.celebritycruises.com. BEMÆRK dog at Gislev har INKLUDERET en udflugt i alle havne. Se beskrivelse under dag for dag. Ønsker du ikke at deltage i Gislevs udflugt venligst informér rejselederen.

Dag 7 - udflugt til Tierra Del Fuego National Park. Varighed: ca. 4 timer. Udflugten er betegnet som MILD, men er ikke for gangbesværede.
HUSK: gode sko/vandresko -  solhat/solbriller - tøj: lag på lag - vejret kan være meget omskifteligt - kamera - solcreme - kontanter/kreditkort - vand/frugt/snacks - og dit SeaPass card samt foto ID.

Dag 14 - udflugt til Peninsula Valdes. Varighed: ca. 7,5 time (heraf kørsel i ca. 5 timer). Udflugten er betegnet som MODERAT, men er ikke for gangbesværede.
HUSK: gode sko/vandresko -  solhat/solbriller - tøj: lag på lag - vejret kan være meget omskifteligt - kamera - solcreme - kontanter/kreditkort - vand/frugt/snacks - og dit SeaPass card samt foto ID.

Medicin
Husk at medbringe evt. medicin i håndbagagen. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Dette er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

Mobiltelefon
Alle mobiltelefoner kan benyttes i stor udstrækning på land. Husk at slå mobildata + roaming fra, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse. Forvent ikke dækning på havet.

Moms
Sales tax/moms er på 21% i Argentina. Bemærk at de 21% først bliver pålagt visse varer ved betaling.

Pas
Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra Argentina. Husk at sende en kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen – og at medbringe kopi af pas på turen.

Påklædning
Temperaturen på denne rejse vil svinge enormt. Fra sommervejr med 25-30º i Buenos Aires til mere vinterlige temperaturer når vi sejler til Antarktis. Medbring lidt sommertøj samt praktisk lunt tøj, vindtæt jakke, hue og handsker. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt men skjorte og slips/pæn kjole anbefales til middagene på skibet. Er du glad for at svømme så medbring badetøj – der er gode muligheder ombord på krydstogtet. Bemærk, at man kan blive udsat for kraftigt sollys og ultraviolet bestråling. Husk derfor solcreme, hat og solbriller.

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rygning
I størstedelen af Argentina er det forbudt at ryge på offentlige steder. Der må kun ryges i særlige rygeområder på skibet.

Shopping
I Buenos Aires bor vi tæt ved både shopping centret Colon og gågaden Florida. Der er gode muligheder for at købe lokale varer alle steder skibet lægger til.

Sikkerhed
Der bør altid udvises almindelig forsigtighed. Penge og værdier bør opbevares i forlommen eller pengekat. Desuden bør man holde øje med bagage og håndbagage, når der pakkes bus. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker. Der er sikkerhedsboks på skibet og hotellet.

Sol
Solen kan være stærk på vandet – det samme nogen steder i land. Det er en god ide at medbringe solcreme med høj beskyttelsesfaktor samt en hat.

Sprog
Spansk er hovedsprog i denne del af Sydamerika, men der tales også engelsk de fleste steder. Om bord på skibet er hovedsproget engelsk.

Strygefaciliteter
På skibet er der renseri service. På hotellet i Buenos Aires er det muligt at låne strygejern og strygebræt.

Sygdom
I tilfælde af sygdom på rejsen vil rejseleder være behjælpelig med at etablere kontakt til læge eller hospital. Om bord på skibet er der en læge. Vær opmærksom på at du skal betale for behandling på stedet. Husk at gemme kvitteringer med henblik på refundering fra rejseforsikring.

Søsyge
Det er naturligt, at der på en sørejse som denne kan forekomme høj sø - især fra fastlandet på vej til og fra Antarktis. Medbring søsygetabletter.

Taxa
Taxachauffører forventer drikkepenge.

Telefon
Forvalgs nummer til Argentina: 0054 + områdenummer.

Tidsforskel
Tidsforskellen mellem Danmark og Argentina varierer alt efter om Danmark har sommer eller vintertid. Når Danmark har sommertid, er Danmark 5 timer foran Argentina.  Når Danmark har vintertid, er Danmark 4 timer foran Argentina.

Toldregler
Fra Argentina til Danmark må der indføres 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin.

Tre-personers værelse
Vi gør venligst opmærksom på at i en kahyt/hotelværelse til 3 (eller 4) personer er det ikke muligt at garantere 3 separate senge

Valuta & Kreditkort
Almindeligt gangbare kreditkort er VISA og MasterCard samt ofte også Diners Club og American Express. Mod gebyr er det muligt at hæve i bankernes kontantautomater. Kontantautomat forefindes også på skibet. Valutaen i Argentina hedder peso. 100 argentinske pesos er cirka. DKK 25. Valutaen i Chile hedder også peso. 100 chilenske pesos er cirka. DKK 1. Valutaen på Falklandsøerne hedder Falkland Islands Pound. 100 Falkland Islands Pound er cirka. DKK 850. Tjek kurserne kort før afrejse, de kan svinge en del.

Vask
Der forefindes vaskeservice på skibet mod betaling.

Visum
Der kræves ikke visum for danske statsborgere til Argentina ved ophold under 90 dage. Pas skal være gyldigt 6 måneder efter udrejse.

Ændring af sejlrute
Rederiet forbeholder sig ret til at ændre i sejlruten. Uvejr og andre uforudsete hændelser kan medføre ændringer af havne og rute. Ved meget høj sø er landgang ved brug af tenderbåde ikke muligt af sikkerhedsmæssige årsager.

 

Vi håber, at ovenstående oplysninger vil være til glæde og gavn, og glæder os til at byde velkommen til Luksusliv på Sydatlanten.

 

Flyv fra

Fly letter

Flybilletter
Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremgår af brev der fremsendes sammen med flybilletter ca. 10 dage før afrejse.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Mødetid
Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet.


Billund mødested