Vandreferie i St. Johann i Tyrol

Østrigs spektakulære natur med behagelige vandringer

Ny vandrerejse til hyggelige St. Johann i Tyrol og Kitzbüheler-alperne lige inden for rækkevidde. Naturen bliver ikke meget flottere og her er mulighederne mange for at opleve den flotte natur med de klare farver, rislende bække, kobjælder og fuglefløjt. Nyd desuden de hyggelige Jausenstationen undervejs, hvor frokosten kan indtages med udsigt til grønne alme og bjerge med snedækkede toppe.

 • Det gode Hotel Tyrol i St. Johann med dansk værtspar.
 • Flotte vandreruter i bjerge og over grønne alme.
 • Lokal vandreguide på de fleste vandringer.
 • Mulighed for afslappende udflugtsdag til Innsbruck.
 • En dejlig vandretur til Tyrol - behagelige vandringer.

 

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 8 x morgenmad
 • 8 x middag
 •  Alle vandringer
 •  Lokal vandreguide på 3 vandringer
 • Rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Entréer og bjerglifter er eksklusive hvor andet ikke er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 998. Afbestillingsforsikring kr. 360. Udflugt til Innsbruck kr. 150 inkl. byrundtur.

Status:
Ring til os

Om rejsen

Østrigs spektakulære natur med behagelige vandringer
St. Johann er en hyggelig by midt i Kitzbüheler-alperne – i hjertet af det ”ægte” Tyrol. Byen er et perfekt udgangspunkt for en god og afslappende vandreferie. Vi har sammensat et flot og overkommeligt vandreprogram, hvor alle med lidt vandreerfaring kan deltage. Der bliver også mulighed for at besøge Tyrols kulturelle hovedstad Innsbruck.

Kort

Billeder

Dag for dag

Dag 1-2: Udrejse til Østrig
Med passende pauser til overnatning og middag i Tyskland. Videre til Østrig næste morgen og ankomst i St. Johann sidst på eftermiddagen.

 

Dag 3: Værtens egne vandreruter
Vores vært Johnny kender bjergene omkring St. Johann. Med start fra hotellet går vi sammen langs Hinterkaiser op på almen. Videre til frokostpause på bjergrestauranten Rummlerhof. Retur ad andre veje, gennem bymindten og langs flod-promenaden tilbage til hotellet. Ca. 5 timer, sværhedsgrad: 1-2.

 

Dag 4: Jetset-byen Kitzbühel og Hahnenkamm
Kitzbühel er en af Tyrols fashionable skibyer og schlagerkongen Hansi Hinterseers fødeby. Med lift op på Hahnenkamm, verdens farligste styrtløbsløjpe. Vi skal ikke ned her men fornemmer "suset" ned ad det stejle bjerg og hører om de mange dramaer, der har udspillet sig her. Dagens vandring går gennem skove og alme i området omkring Hahnenkamm. Ved middagstid når vi tilbage til den gamle del af Kitzbühel. Tid til frokost og shopping.  Ca. 5 1/2 time, sværhedsgrad: 1-2.

 

Dag 5: Fridag eller besøg i Tyrols hovedstad Innsbruck
Vi kører til Tyrols hovedstad og kulturelle centrum, Innsbruck. En hyggelig historisk by med pastelfarvede huse, stemningsfulde pladser, kirketårne og ikke mindst det berømte gyldne tag. Byrundtur og tid på egen hånd. Pris kr. 150 inkl. byrundtur.

 

Dag 6: Saalbach, Asitz-bjerget og museer på toppen.  
Med lokalguide og lift op til 1.800 m og en storslået udsigt over Tyrol, Tyskland og Grossglockner. Der vandres fortrinsvis på naturstier med panoramaer til skøn natur og bjergenes still ro. Via Asitzkopf går vi ned til Alte Schmiede – et spisested fyldt med gamle klenodier og bestemt et besøg værd. Videre mod Leogang og lift det sidste stykke ned. Ca. 5 timer, sværhedsgrad: 1-2.

 

Dag 7: Fiberbrunn og Den Sorte Sø
Bus til skisportsbyen Fiberbrunn og med lift op i ca. 1.700 m. Vi går over trægrænsen og nyder udsigten til bjergene. Ved den lille bjergsø Wildalpsee holder vi pause i en lille hytte. Lad madpakken blive hjemme og prøv de lokale specialiteter. Videre rundt om søen, hvor bjergene spejles i den mørke sø. Ca. 4 1/2 time, sværhedsgrad: 1-2.

 

Dag 8: Hjemrejse til Danmark
Efter dejlige vandringer og hyggeligt samvær tager vi afsked med vores gode Hotel Tyrol og kører gennem Østrig og Sydtyskland til middag og overnatning i Midttyskland.

 

Dag 9: Hjemkomst
Videre mod Danmark efter morgenmaden. Vi krydser den danske grænse midt på eftermiddagen.

 

Hotel

Hotel Tyrol
Kaiserstrasse 22-24
St. Johann in Tirol
www.hotel-tyrol.cc

Hyggeligt, familiedrevet hotel centralt beliggende i St. Johann. Hotel Tyrol har elevator, opholdsrum med dansk tv, lille bar og restaurant. Her spises morgen- og aftensmad. Gratis internet. Også sauna og dampbad på hotellet.

Hotellet har 2 afdelinger:
Hotel Tyrol med dobbelt- og enkeltværelser med bad og toilet samt tv.
Lejligheder Alpina beliggende lige bag hotellet. Her er der både dobbelt- og enkeltværelser med bad, toilet og tv samt lejligheder med 2 soveværelser, 2 badeværelser, fælles opholdstue og køkken. 

Værd at vide

Valuta
Euro.

Strøm 
220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

Entréer og bjerglifter
Entréer og bjerglifter er ikke inkluderet - beregn ca. € 50-60.

Frokoster
Beregn ca. € 10 pr.dag.

Deltagelse
På alle vores aktivrejser gælder naturligvis, at du er i god fysisk form. Er du i tvivl, så anbefaler vi, at du kontakter din læge og fortæller om den rejse du planlægger at deltage på. Under afsnittet omkring sværhedsgrader kan du få en fornemmelse af, hvad der kræves på de forskellige niveauer (1 til 6).

Sværhedsgrader
Gislevs graduering kan og bør ikke sammenlignes med andre vandretursudbydere. Vi har afpasset gradueringerne efter vores kundegruppe samt udbud af vores rejser. Niveau 1 er for de fleste i god kondition og niveau 6 for folk med stor vandreerfaring.
1 = Fast underlag, få niveauforskelle.
2 = Fast underlag, flere skift i stigninger.
3 = Løst underlag på delstrækninger.
4 = Bratte op- og nedstigninger, lang vandrestrækning.
5 = Lang vandrestrækning med store højdeforskelle.
6 = Kræver stor vandreerfaring.

Rejselederen
På denne rejse er der dansk rejseleder med fra start til slut. Rejselederen sørger for, at der holdes fælles pauser og at alle er med.

Påklædning
Det vigtigste er fodtøjet. Sørg for, at de sko/støvler du vælger, er gået til inden ferien. Der findes efterhånden et utal af modeller og i mange prisklasser. Sportsbutikkerne har personale, der er uddannet til, at hjælpe med at finde de helt rigtige støvler til dig. Køb nogle rigtige vandrestrømper og hav dem med når du prøver støvlerne. Køb støvlerne ½-1 nummer større end hvad du normalt bruger. Går man nedad glider man frem i støvlerne, og så er det vigtigt, at der er plads at give af (så neglene ikke støder imod). Hernæst gælder naturligvis at vi ikke kan spå om vejret. Sørg for at have regntøj, solbriller (og solcreme) og noget let løstsiddende tøj (til de meget varme dage) med. Lag-på-lag tøj er praktisk og husk også en kasket/hat/tørklæde til de dage, hvor solen virkelig bager (kan dog også være en fordel i regnvejr).

Vandrestave
Det er blevet mere og mere almindeligt herhjemme at se folk med vandrestave. Plejer du at gå med stave, er det ikke noget problem at medbringe dem på vores ture.

Gode ting at medbringe
Lille rygsæk e.l. til proviant og skiftetøj. Myggespray og vabelplaster.

Nødhjælp undervejs
Gislevs rejseledere har nødhjælpskasse med på vandringerne. Du bør dog medbringe dit eget vabelplaster og/eller nål og tråd (en tråd trækkes gennem vablen så vandet siver ud efterhånden. Huden beskytter såret. Nemt og billigt).

Proviant og vand
På destinationen informerer rejselederen om, hvor der kan købes madpakker/mad, snacks, vand m.v. til turene. På rejser hvor vi har servicebussen med, kan der suppleres op undervejs enten fra eget lager eller fra bussens. Det vigtigste på turene er naturligvis vand, men lidt frugt, nødder, chokolade e.l. kan også være tiltrængt når man bruger så meget energi. Rejselederen orienterer om dette på rejsen.

Ændring af ruteforløb
Kan forekomme og vil blive meddelt på rejsen.

Dækkende rejseforsikring
Gæster er selv ansvarlige for deltagelse. Det er vigtigt, at du har en dækkende rejseforsikring ved eventuel sygdom og hjemtransport. Gislev anbefaler Europæiske Rejseforsikring. Spørg ved bestilling.

Har du spørgsmål
Så kontakt en af vores rejsekonsulenter på tlf. 62 29 12 10 eller send os en mail på gislev@gislev-rejser.dk.

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.