Vandreferie i Østrig

Behagelige ruter og godt hotel i den hyggelige by Golling

Vandreferie i Østrig

Du kender sikkert allerede Østrig og ved derfor, at naturen ikke bliver meget flottere. Her tænker du kun på at komme UD, ud i den flotte natur med de klare farver, rislende bække, kobjælder og fuglefløjt. Nyd desuden de hyggelige Jausenstationen undervejs, hvor frokosten kan indtages med udsigt til grønne alme og bjerge med snedækkede toppe.

 • Godt hotel med halvpension og dansktalende ejer
 • Flotte vandreruter i bjerge og over grønne alme
 • Vandringer på den store Postalm
 • Frokoststop ved de hyggelige almrestauranter
 • Oplevelser på Christlalm, hvor værten underholder
 • En dejlig vandretur i Østrig - helt tæt på naturen

 

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 8 x morgenmad
 • 8 x middag
 • Rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Entréer og bjerglifter er ikke inkluderet.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 798. Afbestillingsforsikring kr. 360.

Status:
Ring til os

Om rejsen

En populær vandreferie i det skønne Salzburgerland
I området omkring Golling vrimler det med skønne vandrestier. Her oplever du den flotte østrigske natur, hvor end du vender dig. Vi har sammensat en rejse, som bringer dig over de berømte alme og med udsigt til nogle af Østrigs højeste og bedst kendte bjerge. Nyd frokosten rundt omkring i de små romantiske alpehytter/Gasthofs, som ligger spredt langs vandrestierne. På Christlalm er der desuden mulighed for en svingom når værten og hans søn spiller op. Vores rejseleder fortæller undervejs og sørger for at udpege bjerge, søer og andre seværdigheder. En dejlig vandreferie med krystalklar luft og østrigsk gemütlichkeit.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse fra Danmark
Med passende pauser til middag og overnatning i Tyskland. 

Dag 2: Ankomst til Golling
Vi fortsætter til den østrigske grænse, og ankommer til den hyggelige lille by, Golling. Afhængigt af ankomsttidspunktet kan vi måske nå en lille rundtur i byen. Indkvartering, middag og overnatning på Hotel Hauslwirt, vores hjem de kommende dage.

Frokost på Almen

Dag 3: Trattberg og Christalm
Med bussen kører vi gennem det flotte Bergbauer-område med spredte, velholdte gårde, og den hyggelige by St. Koloman. Vi når frem til dagens startsted ved Enzian Hytten i 1527 m.h. Til fods nydes Almens utroligt flotte panoramaer og ikke mindst stilheden. Frokostpause på Jausenstationen Christl-Alm, med god mad og et par glade strofer fra værtens harmonika (frokosten er ikke inkluderet). Ca. 10 km, sværhedsgrad: 1.

Christalm

Dag 4: Den Store Postalm
Ugens anden vandring fører os til Nordeuropas største almområde, Postalm. Vi starter i ca. 1.600 m.h. og vandrer over den flotte alm med græssende dyr og et fantastisk udsyn til de omkringliggende bjerge. Området vi går igennem består af gode vandrestier, og der er ikke de store stigninger. Vi holder frokostpause ved den 300 år gamle bjerghytte Erlbach, med hygge og ren idyl. Turen fortsætter bl.a. med udsigt over den kendte St. Wolfgangsee.  Ca. 11 km, sværhedsgrad: 1.

Dag 5: Jenner og Stahlhaus - flotte panoramaer
Dagens rute starter ved Hinterbrand i Tyskland, hvorfra vi tager med Jennerliften til toppen af massivet i 1850 m.h. Fra toppen har vi et fantastisk vue over bjergområdet Steinernes Meer og med flot kig til Tysklands tredje højeste bjerg Watzmann. Nedenfor blinker Königssee, og vi kan se helt til Hitlers Ørnerede. Herfra vandrer vi gennem et af de flotteste bjergområder i Europa til bjergstationen Stahlhaus på den tysk-østrigske grænse - husk pas. Ca. 14 km, sværhedsgrad: 2.

Dag 6: Werfenweng og Dr. Heinrich Hackel Hütte  
Ruten i dag er ikke krævende, så der er tid og overskud til at kigge op og nyde den utrolig flotte vandretur. Med bussen til Werfenweng, hvor Ikarus kabinelift fører os op til Bischling Höhe i 1910 m.h. Herfra går vi frem til Dr. Heinrich Hackel Hütte, hvor frokosten kan nydes (ikke inkl.), mens blikket glider over Hohe Tauern. Heroppe kan du se over 40 bjergtoppe heriblandt Grossglockner og Dachsteingruppen. Ca. 15 km, sværhedsgrad: 1.

Dag 7: Mühlbach og Hochkönigs vandrerige
Vi kører ad landevejen mod Bischofshofen op i 1650 m.h. forbi Østrigs næststørste borg, Hohenwerfen. Ruten starter ved Arthurhaus. Vi vandrer over flere store alme i området neden for Hochkönig-massivet, som tårner sig op over os i 3000 m.h. Der venter dig nogle utrolig flotte panoramaer, ikke mindst den betagende udsigt til Alpernes tinder. Nyd naturen, dyrene og bjergenes stille ro. Undervejs oplever vi en rimelig stejl stigning, som tager en halv times tid at forcere (grad 3, ca. 150 højdemeter). Ca. 12 km, sværhedsgrad: 2-3.

Bischlingshohe

Dag 8: Hjemrejse fra Golling til Tyskland
Vi kører gennem Østrig og Sydtyskland til middag og overnatning i Midttyskland.

Dag 9: Hjemkomst
Vi krydser den danske grænse midt på eftermiddagen.

Hotel

Hotel Hauslwirt
Markt 13
A-5440 Golling

Dejligt familiedrevet hotel med et godt køkken og dansktalende vært. Centralt beliggende i byen med en hovedbygning med elevator og et nærliggende gæstehus. Nydelig restaurant og hyggelig krostue. Uensartede, pæne værelser med bad/ toilet, telefon, tv, wi-fi og værdiboks.
Læs mere om Hotel Hauslwirt

 

 

Værd at vide

Valuta
Euro.

Strøm 
220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

Entréer og bjerglifter
Entréer og bjerglifter er ikke inkluderet - beregn ca. € 50-60.

Frokoster
Beregn ca. € 10 pr. dag.

Deltagelse
På alle vores aktivrejser gælder naturligvis, at du er i god fysisk form. Er du i tvivl, så anbefaler vi, at du kontakter din læge og fortæller om den rejse du planlægger at deltage på. Under afsnittet omkring sværhedsgrader kan du få en fornemmelse af, hvad der kræves på de forskellige niveauer (1 til 6).

Sværhedsgrader
Gislevs graduering kan og bør ikke sammenlignes med andre vandretursudbydere. Vi har afpasset gradueringerne efter vores kundegruppe samt udbud af vores rejser. Niveau 1 er for de fleste i god kondition og niveau 6 for folk med stor vandreerfaring.
1 = Fast underlag, få niveauforskelle.
2 = Fast underlag, flere skift i stigninger.
3 = Løst underlag på delstrækninger.
4 = Bratte op- og nedstigninger, lang vandrestrækning.
5 = Lang vandrestrækning med store højdeforskelle.
6 = Kræver stor vandreerfaring.

Rejselederen
På denne rejse er der dansk rejseleder med fra start til slut. Rejselederen sørger for, at der holdes fælles pauser og at alle er med.

Påklædning
Det vigtigste er fodtøjet. Sørg for, at de sko/støvler du vælger, er gået til inden ferien. Der findes efterhånden et utal af modeller og i mange prisklasser. Sportsbutikkerne har personale, der er uddannet til, at hjælpe med at finde de helt rigtige støvler til dig. Køb nogle rigtige vandrestrømper og hav dem med når du prøver støvlerne. Køb støvlerne ½-1 nummer større end hvad du normalt bruger. Går man nedad glider man frem i støvlerne, og så er det vigtigt, at der er plads at give af (så neglene ikke støder imod). Hernæst gælder naturligvis at vi ikke kan spå om vejret. Sørg for at have regntøj, solbriller (og solcreme) og noget let løstsiddende tøj (til de meget varme dage) med. Lag-på-lag tøj er praktisk og husk også en kasket/hat/tørklæde til de dage, hvor solen virkelig bager (kan dog også være en fordel i regnvejr).

Vandrestave
Det er blevet mere og mere almindeligt herhjemme at se folk med vandrestave. Plejer du at gå med stave, er det ikke noget problem at medbringe dem på vores ture.

Gode ting at medbringe
Lille rygsæk e.l. til proviant og skiftetøj. Myggespray og vabelplaster.

Nødhjælp undervejs
Gislevs rejseledere har nødhjælpskasse med på vandringerne. Du bør dog medbringe dit eget vabelplaster og/eller nål og tråd (en tråd trækkes gennem vablen så vandet siver ud efterhånden. Huden beskytter såret. Nemt og billigt).

Proviant og vand
På destinationen informerer rejselederen om, hvor der kan købes madpakker/mad, snacks, vand m.v. til turene. På rejser hvor vi har servicebussen med, kan der suppleres op undervejs enten fra eget lager eller fra bussens. Det vigtigste på turene er naturligvis vand, men lidt frugt, nødder, chokolade e.l. kan også være tiltrængt når man bruger så meget energi. Rejselederen orienterer om dette på rejsen.

Ændring af ruteforløb
Kan forekomme og vil blive meddelt på rejsen.

Dækkende rejseforsikring
Gæster er selv ansvarlige for deltagelse. Det er vigtigt, at du har en dækkende rejseforsikring ved eventuel sygdom og hjemtransport. Gislev anbefaler Europæiske Rejseforsikring. Spørg ved bestilling.

Har du spørgsmål
Så kontakt en af vores rejsekonsulenter på tlf. 62 29 12 10 eller send os en mail på gislev@gislev-rejser.dk.

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer.

Bemærk: Ikke alle rejser har afrejse fra de nævnte afrejsebyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer, når du booker.
 

Kør til sikret parkering ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.
 

Gratis parkering i Vamdrup

Læs mere om vores busser her: www.gislev-rejser.dk/vores-busser

Læs mere om tilskudsordning og refusion her: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

Kort

Dansk vandreferie i Østrig

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
24-08-2019Bus fra Jylland og Fyn Vandreferie i ØstrigRing til os6.198,-Mere information