Vandreferie i Østrig

Idylliske vandreture i de grønne bjergrige AlperDu kender sikkert allerede Østrig og ved derfor, at naturen ikke bliver meget flottere. Her tænker du kun på at komme UD, ud i den flotte natur med de klare farver, rislende bække, kobjælder og fuglefløjt. Nyd desuden de hyggelige Jausenstationer undervejs, hvor frokosten kan indtages med udsigt til grønne alme og bjerge med snedækkede toppe.

 • Flotte vandreture med smukke panoramer
 • Godt hotel med halvpension og dansktalende vært
 • Gislevs populære vandreklassiker - gæsternes favorit i mange år
   

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 8 x morgenmad
 • 8 x middag
 • 5 x vandredage
 • Lokalguide
 • Rejseleder
 • Moms og gebyr til rejsegarantifonden
   

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Rabat: 3. voksne person i 3-sengsværelse: Kr. 200.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.098. Afbestillingsforsikring kr. 400.

Beregn cirka 50-60 euro til diverse bjerglifter.


Dansk vandreferie i Østrig - Sværhedsgrad

Interesseret i rejsen?
Ring til os

Om rejsen

Idylliske vandreture i de grønne bjergrige Alper

Golling er et utroligt populært område at vandre i. Det vrimler med skønne stier og omgivelserne er enestående. Her er idyl og rislende bække, og du vil få mange oplevelser i den flotte natur. Vi nyder roen og skønheden, mens vi vandrer langs de grønne alme og rå bjergtoppe. Frokosten spiser vi på de hyggelige bjergrestauranter med udsyn til de smukke dale samt snedækkede bjergtoppe. Vi bevæger os sammen væk fra alfarvej til kobjældeklang og fuglefløjt – ren fryd for sanserne.

Vi har sammensat en rejse, som bringer dig over de berømte alme og med udsigt til nogle af Østrigs højeste og bedst kendte bjerge. Nyd frokosten rundt omkring i de små romantiske alpehytter/Gasthofs, som ligger spredt langs vandrestierne. På Christlalm er der desuden mulighed for en svingom når værten og hans søn spiller op. Vores rejseleder fortæller undervejs og sørger for at udpege bjerge, søer og andre seværdigheder. En dejlig vandreferie med krystalklar luft og østrigsk gemütlichkeit.

Bischlingshohe

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Sydpå til de Østrigske Alper

Med passende pauser til middag og overnatning i Tyskland. Videre mod Østrig med ankomst til vores dejlige Hotel Hauslwirt.

Dag 3: Christlalm med østrigsk Jause

Vi kører med bussen gennem det flotte Bergbauer-område med flotte østrigske gårde til dagens startsted ved Enzian hytten i ca. 1525 meters højde. Til fods nydes almens utroligt flotte panoramaer og ikke mindst stilheden. I dag nydes frokostpausen på Jausenstationen Christlalm, med østrigsk Brettljause og snaps samt toner fra værtens harmonika.
Ca. 12 km.

Dag 4: Den store Postalm

Rejsens anden etape fører os til Nordeuropas største almområde, Postalm. Vi starter i ca. 1.600 meters hølde og vandrer over den flotte alm med græssende dyr og et fantastisk udsyn til de omkringliggende bjerge. Området vi går igennem består af gode vandrestier, og der er ikke de store stigninger. Frokostpausen holdes i den 300 år gamle bjerghytte, Huberhütte, med hygge og ren idyl.
Ca. 10 km.

Dag 5: Flotte panoramaer

Dagens rute starter ved Hinterbrand i Tyskland, hvorfra vi tager med Jennerliften til toppen af massivet i ca. 1850 meters højde. Fra toppen har vi en enestående udsigt over bjergtinderne og i det fjerne anes Hitlers Ørnerede. Vi vandrer gennem et af de absolut flotteste bjergområder i Europa til bjergstationen Stahlhaus på den tyskøstrigske grænse – husk pas.
Ca. 15 km.

Dag 6: Skøn natur og smukke bjerge

Ruten i dag er ikke krævende, god tid og overskud til at kigge op og nyde den utroligt flotte vandretur. Fra Werfenweng med kabinelift til Bischling Höhe i ca. 1900 meters højde. Herfra går vi frem til Dr. Heinrich Hackel Hütte, hvor frokosten kan nydes, mens blikket glider over Hohe Tauern. Heroppe kan du se over 40 bjergtoppe, heriblandt Grossglockner og Dachsteingruppen.
Ca. 13 km.

Dag 7: Udsigt til Alpernes tinder

Vi kører ad landevejen mod Bischofshofen op i ca. 1650 meters højde, forbi Østrigs næststørste borg, Hohenwerfen. Vores rute starter i dag ved Arthurhaus. Herfra vandrer vi over flere store alme i området neden for Hochkönig-massivet, som tårner sig op over os i 3000 meters højde. Her venter dig flere utrolige panoramaer, ikke mindst den betagende udsigt til Alpernes tinder. Nyd naturen, dyrene og bjergenes stille ro. Undervejs har vi en rimelig stejl stigning, som tager en halv times tid at forcere.
Ca. 10 km.

Dag 8-9: Afsked med skønne Østrig

Vi kører til Tyskland for middag og overnatning. Ankomst til Danmark næste eftermiddag.

Ændring af ruteforløb kan forekomme og vil blive meddelt på rejsen.

Frokost på Almen

 

Hotel

Hotel Hauslwirt
Markt 13
A-5440 Golling
Østrig

Godt familiedrevet hotel med god forplejning. Centralt beliggende i byen med en hovedbygning med elevator og et nærliggende gæstehus uden elevator. Nydelig restaurant og hyggelig krostue. Uensartede, pæne værelser med bad og toilet, telefon, tv, wi-fi og værdiboks. Et hotel med hygge og god forplejning.

Læs mere om Hotel Hauslwirt

Gæsterne siger

Dansk vandreferie i Østrig - Gæsterne siger
"En helt igennem fantastisk tur som vi ser tilbage på med glæde. Alle vandreturene var fantastiske"

"En helt igennem super god rejse som jeg vil anbefale til andre - tak for det"

"Det var på alle måder en fantastisk tur. Måske den bedste uge i hele mit lange liv"

Værd at vide

Pas
Husk at medbringe gyldigt pas.

Bus
Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable 4-stjernede busser. Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser. Til busrejsen må du medbringe 1 kuffert max. 20 kg og 1 håndbagage max. 5 kg.

Valuta
Euro. 1 euro = ca. 7,50 DKK
Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner. Vi anbefaler at man medbringer både kreditkort samt lidt lokal valuta.

Tillæg
Beregn cirka 50-60 euro til diverse bjerglifter.

Vegetar / Diabetiker
Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

Rejselederen
Alle vores aktive rejser er med dansk rejseleder hele vejen. Rejselederne er også aktive på turene og ofte suppleres de med lokale guider, der bringer os helt ud i naturens yderste kroge. Det giver optimale oplevelser, bedre information og mere tid til at nyde omgivelserne. Det hele foregår i et tempo, hvor alle kan være med og der bliver god tid til fordybelse, snak og hyggeligt samvær.

Deltagelse
Hvor vidt du kan gennemføre de angivne vandringer, er din egen vurdering. Vi har dog erfaring med, at deltagerne generelt har en rigtig god vurdering af deres egen fysiske formåen.

Sværhedsgrad
Det er vigtigt at pointere, at det er Gislevs subjektive vurdering. Du kan derfor have en anden opfattelse af let eller svært terræn. Gradueringen skal derfor tages med et vist forbehold.
1.    Let til Middel
For det meste lige ud, fladt terræn, få niveauforskelle, dog kommer der stadigvæk kilometer i benene.  
2.    Middel
Fladt til bakket terræn, som regel en fin blanding, dog med stigninger enkelte steder. Konditionen skal være i orden.
3.    Middel til krævende
Flere stigninger, og der gåes flere højdemeter, kræver derfor god form og udholdenhed.
Sværhedsgraden er ofte en kombination af turens længde, stigninger og fald samt terrænet. En længere vandretur i et faldt terræn kan derfor godt have en lavere sværhedsgrad end en kortere vandretur med mange stigninger.

Dansk vandreferie i Østrig - Sværhedsgrad


Fem nyttige tips

1.    Påklædning
På aktive rejser er det en rigtig god ide at gøre brug af princippet lag-på-lag. Det første lag vil hjælpe dig med at holde dig tør og føre fugten væk fra kroppen. F.eks. en god svedtransportende T-shirt. Næste lag kan være en god fleecetrøje, både i bjergene hvor vi vandrer samt stierne vi cykler på, kan det være køligt om morgen, nogle gange oplever vi også blot at vejret slår om. Sidste lag som kan blive nødvendigt, er regntøj. Derudover anbefaler vi at medbringe solcreme, kasket og solbriller.  
Det er også en rigtig god ide at medbringe en mindre dags rygsæk til dagsturene, hvor man kan have en ekstra trøje, kamera, solcreme, en flaske vand og andet i.
2.    Fodtøj
Dine fødders velbefindende betyder alt. Sørg derfor at have nogle gode vandrestøvler som allerede er gået til, ellers gå dem til inden afrejse. En god ide er vandrestøvler som støtter godt op om anklen, for at undgå ankel skader. Vandrestøvler kan bruges på alle vores vandreferier, de giver den bedste ankel samt fodstøtte og derudover et enormt godt fodfæste.
3.    Inden afrejsen
”Varm op” inden afrejse. Om du skal på vandre eller cykelferie er det en god ide, at du uger forinden din afrejse kommer ud at gå eller cykle, alt efter valg af rejse. Dette kan gøres med jævnlige gå- eller cykelture, det optimere både styrkelsen af led og sener samt din kondition.
4.    Proviant og vand
Det er vigtigt at drikke godt med vand, så væskebalancen er i orden. Husk derfor altid at medbringe rigeligt med vand når vi vandrer eller cykler. På destinationen informerer rejselederen om hvor der kan købes vand, snacks, madpakker med mere til turene. Når du er fysisk aktiv hele dagen, har du brug for brændstof, som kan styrke dig samt holde energien oppe. Derfor anbefales det at du medbringer snacks som f.eks. tørrede frugt, nødder eller energibarer, medbring evt. dette hjemmefra. På rejser hvor vi har en service bus med, kan der suppleres op undervejs enten fra eget lager eller bussens. Rejselederen orienterer om dette på rejsen.
5.    Vandrestave
Det er blevet mere og mere almindeligt herhjemme at bruge vandrestave. De både kan hjælpe med at aflaste knæene når det går op og ned, samtidig giver de ekstra balance i ujævnt terræn. Vandrestave der kan justeres, er en rigtig god ide, så de kan gøres kortere når det går op samt længere når det går nedad. Derudover er det fordelagtigt at have en model der kan foldes sammen så de er nemme at transportere under rejsen.

Rejseforsikring
Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.
HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

Bemærk
Ændring af ruteforløb kan forekomme og vil blive meddelt på rejsen.

 

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

Kort

Dansk vandreferie i Østrig