Krydstogt på Donau

Krydstogt på Donau med bl.a. Wien, Stift Melk, den ungarske puszta og Budapest

Krydstogt på Donau med Gislev Rejser  
 

Forkæl dig selv med et 10 dages krydstogt på Donau – flodernes dronning. Vi bor på det komfortable skib MS Beethoven fra rederiet Croisi Europe, som danner rammen om din rejse gennem Donaus flotte landskaber. På dette krydstogt oplever du blandt andet de tre hovedstæder Bratislava, Budapest og Wien, samt byerne Dürnstein og Esztergom. Vi sejler gennem smuk natur og møder spændende seværdigheder undervejs, alt imens der er god tid til at nyde skibets faciliteter og den afslappende All Inclusive-tilværelse.

 • Alle udflugter og All Inclusive på skibet er inkluderet
 • Byrundture i de tre hovedstæder Bratislava, Budapest og Wien
 • Dansk 5-stjernet bus med ekstra god benplads og komfort, samt rejseleder med på hele rejsen


Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltkahyt/-værelse
 • 2 x halvpension på hotel på ud- og hjemrejsen (dag 1 og 9)
 • 7 x All Inclusive om bord på skibet fra 2. dags aften til 9. dags morgen
 • Alle udflugter eksklusiv entréer
 • Rejseleder


Tillæg: Enkeltværelse/-kahyt kat. B kr. 3.500. Kahyt i kategori A kr. 1.600 pr. person. Kahyt i kategori M kr. 1.200.
Tilkøb: Aftenarrangement i Budapest med folkloreshow kr. 250. Aftenarrangement med wienermusik i Wien kr. 475.

Forplejning om bord:
Opholdet på skibet er med morgenbuffet, serveret 3-retters frokost og middag. Maden tager udgangspunkt i det franske køkken, og der er på alle skibe ansat kokke, der sørger for, at maden er veltilberedt og af god kvalitet. Drikkevarer (vin, øl, vand, frugtjuice og 1 kop kaffe) til måltiderne om bord – og der er også fri bar fra kl. 10-23 (dog eksklusiv champagne, vin fra vinkort og specielle drinks).

Se også: Fødselsdagskrydstogt på Donau - 8 dage

Bestil rejsen

Pris fra 13.598,-

10 dage
Bus

Med i rejsen er bl.a.

 • Alle udflugter langs Donau
 • All Inclusive på krydstogtet
 • Rejseleder med på hele rejsen
Bestil rejsen

Om rejsen

Velkommen til en stor rejseoplevelse og et behageligt ophold om bord på MS Beethoven. Gennem Donaus flotte landskaber sejler vi i et tempo, hvor sjælen kan følge med. Gislevs bus følger ruten og er klar til at køre på udflugt, når skibet lægger til. Med dansk rejseleder og lokalguider er du sikret optimalt udbytte og information på din rejse.

Vi oplever det overdådige og imponerende barokkloster Stift Melk i den smukke Wachau-dal, hvor vinmarkerne ligger på terrasser. Derefter går turen videre mod Bratislava i Slovakiet. Byens spændende og charmerende miljø oplever vi på byrundturen, hvor vi ser nærmere på det hyggelige centrum og de historiske bygninger.

I Ungarn besøger vi Kalocsa, som er landets ”vilde vesten”. På den store slette kaldet pusztaen skal vi til et hesteshow med blændende ridekunst. Vi har også en hel dag i den ungarske hovedstad Budapest, og her besøger vi blandt andet markedshallen, Fiskerbastionen, Gellerthøjen, Matthiaskirken og Kædebroen.

På grænsen til Slovakiet ser vi nærmere på den tidligere ungarske hovedstad Esztergom med den imponerende katedral, inden vi sejler videre til den østrigske hovedstad Wien. Her tager vi på byrundtur i kejserbyen og ser Hofburg, Operaen, Stefansdom og det skønne slot Schönbrunn.

Krydstogtet på Donau rummer mange spændende oplevelser i tre forskellige lande. Nyd det høje serviceniveau, de gode kahytter og den afslappende tilværelse med All Inclusive.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse
Fra Danmark til overnatning midt i Tyskland.


Dag 2: Om bord i Wien
Gennem Sydtyskland og Østrig til den pragtfulde hovedstad Wien, hvor vi til aften går om bord på krydstogtskibet. Velkomst og introduktion efterfulgt af middag om bord. Omkring midnat begynder sejladsen på Donau.

Krydstogt på Donau


Dag 3: Stift Melk - Dürnstein
Ankomst til den østrigske by Melk om morgenen. Om formiddagen rundvisning i det imponerende, gule benediktinerkloster Stift Melk, som er et af Europas mest betydningsfulde barokke bygningsværker. Det blev opført i 1089 og ombygget i 1702-1736. I klosteret blev der i det 12. århundrede grundlagt et anerkendt klosterbibliotek og en skole, som stadig eksisterer den dag i dag med 900 elever fordelt på begge køn.

Efter besøget på Stift Melk nyder vi en frokost om bord på skibet. Herefter sejler vi ad Donau gennem Wachau-dalens smukke landskaber med vinmarker beliggende på terrasser. Først på eftermiddagen ankommer vi til den pittoreske vinby Dürnstein, som vi naturligvis skal besøge. Eftermiddags- og aftensejlads gennem Østrig mod Slovakiet.
Dag 4: Historiske Bratislava
Ankomst til Slovakiets spændende hovedstad Bratislava tidligt om morgenen. Byen grænser op til både Østrig og Ungarn, og er kendt for sine middelalderlige tårne og imponerende bygninger. Om formiddagen byrundtur til fods i det gamle, hyggelige centrum med de mange historiske bygningsværker. Mange er fint renoveret, og Bratislava er blevet en attraktiv by bl.a. med den gotiske St. Martins katedral og rådhuset.

Centrum er også kendetegnet af mange barokpaladser som Grassalkovich-paladset, hvor den slovakiske præsident holder til. Højt hævet over byen ligger Pressburger-slottet.

Frokosten nyder vi om bord på skibet og herefter afsejling fra Bratislava mod Ungarn. Hele eftermiddagen og aftenen kan du slappe af og nyde faciliteterne om bord på skibet. Middag og aften med underholdning på skibet.

Bratislava slot


Dag 5: Kalocsa og pusztaen
I løbet af natten er vi kommet et godt stykke syd for Budapest – helt ned til byen Kalocsa i Ungarns ”vilde vesten”. Vi besøger den store slette pusztaen, som er et landskabsområde med en jordbund overvejende bestående af sand. Puszta betyder ensomt sted eller græsningsland.

På pusztaen skal vi opleve et imponerende hesteshow, hvor fantastisk dygtige ryttere viser deres blændende ridekunst på flotte, ungarske heste.
Området er også kendt for produktion af paprika, og derfor besøger vi et paprikamuseum, inden vi om eftermiddagen vender tilbage til skibet.

Eftermiddagssejladsen går nordpå gennem Ungarn med retning mod den fascinerende hovedstad Budapest, hvortil vi ankommer i løbet af natten.

Hesteshow


Dag 6: Budapest - Donaus Perle
Hele dagens program står på ophold i smukke Budapest, der har kælenavne som Donaus Perle og Østeuropas Paris. Den flotte og spændende ungarske hovedstad ligger på begge sider af Donau, og bydelene Buda og Pest er knyttet sammen af mange flotte og karakteristiske broer.

På den store byrundtur med lokalguide skal vi opleve Borghøjen med Kongepaladset, den pragtfulde gotiske Matthiaskirke, Fiskerbastionen, Gellerthøjen, Heltepladsen, Parlamentet og Kædebroen. Efter frokost på skibet har du mulighed for at gå på opdagelse i hovedstaden på egen hånd.

Efter middagen er der igen mulighed for på egen hånd at se nærmere på Budapest - eller du kan opleve et farverigt og flot folkloreshow til kr. 250 (bestilles sammen med rejsen). Skibet sejler først videre omkring midnat.

Budapest


Dag 7: Esztergom - Ungarns gamle hovedstad
Vi sejler hele natten og ankommer først på dagen til den gamle ungarske hovedstad Esztergom, som ligger på grænsen til Slovakiet. Donau adskiller praktisk talt de to lande fra hinanden.
Esztergom kan prale af en imponerende katedral – Ungarns største romersk-katolske kirke, som vi naturligvis skal besøge. Byen byder generelt på mange store arkitektoniske oplevelser.

Den 500 meter lange bro Mária Valéria forbinder Esztergom med den slovakiske by Stúrovo. Broen blev indviet i 1895, men har været ødelagt to gange siden, senest under 2. verdenskrig af de tyske tropper. Først i 2001 blev broen genopbygget, og det skete med tilskud fra EU.

Om eftermiddagen sejler vi videre vestpå gennem Ungarn mod Østrig, hvor du kan slappe af i skibets lounge og måske nyde et glas vin. Om aftenen holder vi gallamiddag på skibet.

Ungarn


Dag 8: Kejserbyen Wien
Først på dagen ankommer vi til Wien, hvor bussen holder klar til at køre byrundtur. Vi kommer forbi Operaen, Burgteater, Parlamentet, Hofburg, Rådhuset, den fornemme gotiske domkirke Stefansdom, Universitetet, Belvedereslottet m.m. Wien er også kendt for Maria Theresias pragtfulde slot, Schönbrunn, hvor Mozart gav sin første koncert. Vi har hele dagen i musikkens og livsglædens by.

Om aftenen er der mulighed for at deltage i en vidunderlig, klassisk wiener-koncert med musik af Wolfgang Amadeus Mozart, Johan Strauss og andre kendte komponister. Musik-arrangementet skal tilkøbes ved bestilling af rejsen og koster kr. 475. Skibet ligger i Wien natten over.

Wien


Dag 9: Mod Tyskland
Efter nogle dejlige dage er sejladsen på Donau slut. Vi forlader skibet efter morgenbuffeten, hvorefter turen går med bus til overnatning i Tyskland.

Dag 10: Hjemkomst
I behageligt rejsetempo ankommer vi til Danmark midt på eftermiddagen efter et oplevelsesrigt krydstogt an der schönen, blauen Donau.

Skibet

Krydstogtskib MS Beethoven                                                                                                    
Rederi:
Croisi Europe

Nydeligt skib med 3 dæk. Om bord finder du restaurant, lounge og bar. Stort soldæk med liggestole. Lille butik. Aircondition.

3 kahytskategorier:
A: Dobbeltkahyt på øverste dæk med stort panoramavindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv og værdibox.
M: Dobbeltkahyt på mellemste dæk med stort panoramavindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv og værdibox.
B: Dobbeltkahyt på hoveddækket med stort vindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv og værdibox.

 

Gæsterne siger

Krydstogt på Donau
” Flot tur som jeg tænker på med glæde”

” En fantastisk tur, der rigelig svarede til vore forventninger. En meget dygtig og omsorgsfuld rejseleder, der havde stor indsigt i de forskellige landes kultur og historie”

Værd at vide

Sprog på skibet
Croisi Europe er er fransk rederi, derfor er hovedsproget om bord fransk, men personalet taler også engelsk. Alle annonceringer gives på fransk og engelsk, men vores rejseleder sørger for at holde dig orienteret og være behjælpelig med eventuelle spørgsmål.

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke inkluderet. For flodkrydstogtrejser er det kutyme at give drikkepenge til skibets personale ved afslutning af et krydstogt. Det forventes, men er naturligvis frivilligt. Beregn € 5-10 per person/dag.  Indbetales samlet og så fordeler skibets personale selv pengene til alle ansatte på skibet. Rejselederen orienterer nærmere herom. Dette afregnes i kontanter.

Valuta
I Tyskland og Østrig kan du betale med Euro, og i Ungarn er det Forint. Kreditkort kan anvendes som betaling mange steder, men det er en god ide også at medbringe kontanter. Om bord på skibet afregnes i Euro eller med kreditkort, der accepteres Visa og Mastercard. Eventuelle drikkepenge på skibet afregnes i kontanter. 

Påklædning
Der er ingen særlige krav til påklædning, når du er på flodkrydstogt. Det er kutyme, at de fleste klæder om til middagen om aftenen, men det er uformelt og afslappet. Det er ikke velset med shorts, badetøj, sandaler og toppe i restauranten om aftenen. Til skibets gallaaften kan du medbringe lidt mere festligt tøj, men det er stadig uformelt, så det behøver ikke være den lange kjole eller habitten, der medbringes.

Elektricitet
Der er 220 volt om bord, det er derfor ikke nødvendigt at medbringe en adapter. Skal du oplade flere ting på samme tid, er det nødvendigt at medbringe et fordelerstik, og det skal være et tobenet stik.

Internet
Der er gratis internet på alle Croisi Europes skibe i området ved receptionen og i skibets lounge. På rederiets nyere skibe er der internet alle steder ombord. Bemærk, på grund af dårlig dækning kan internettet have udfald og nedsat hastighed afhængigt af de steder, der sejles.

Entréer
Stift Melk € 14, Domkirken i Bratislava ca. € 2, Pusztashow i Ungarn € 21, Domkirken i Esztergom € 3, Slottet Schönbrunn € 19, Aftenarrangement med folkloreshow i Budapest kr. 250. Aftenarrangement med wienermusik i Wien kr. 475. De 2 aftenarrangementer skal bestilles sammen med rejsen. 

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet, og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

 

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her

Læs mere om tilskudsordning og refusion her

Kort

Krydstogt på Donau

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
28-06-2020Bus fra Jylland og FynMere end 813.598,-Bestil rejsenMere information
19-07-2020Bus fra Jylland og FynMere end 813.598,-Bestil rejsenMere information
09-08-2020Bus fra Jylland og Fyn513.598,-Bestil rejsenMere information
23-08-2020Bus fra Jylland og Fyn413.598,-Bestil rejsenMere information
27-09-2020Bus fra Jylland og FynMere end 813.598,-Bestil rejsenMere information