Skip to main content

Juleferie i Østrig

-
Nu 21. sæson på godt hotel med dansktalende vært

Hvid jul i Østrig

Glæd dig til masser af ægte østrigsk julestemning på denne busrejse til hyggelig jul i Golling i skønne Salzburgerland. Det er en rejse med julemarkeder, samvær, gode oplevelser og snedækkede bjerge.

Både hotel og by er pyntet op, og vores dansktalende vært, Gerhard, og hans søn Josef, glæder sig til at give dig en dejlig juleferie. Hver aften kan du sætte dig til bords og nyde den gode mad i de hyggelige omgivelser. Gennem mange år har vores julegæster trofast strømmet til Gerhard i Golling, som holder juletraditionerne i hævd, nøjagtig som herhjemme. Du kan se frem til en afslappende juleferie i pragtfulde Østrig.

Det er en rejse med mange trofaste gæster, så tøv ikke med at bestille rejsen, den bliver hurtigt udsolgt.

Glæd dig til

 • Populær tur i hestevogn og frokost i bjerghytte.
 • Julestemning og julemarked i fortryllende Salzburg.
 • Udflugt i det smukke vinterlandskab med frokost og bjergbane.

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Dag 1: Udrejse og overnatning i Tyskland

  Gennem Tyskland til middag og overnatning på godt hotel ved Kassel.

 • Dag 2: Ankomst til Golling

  Næste morgen pakker vi bussen og kører det sidste stykke til Golling. Indkvartering og middag på Hotel Hauslwirt.

 • Dag 3: Fortryllende Salzburg

  I julepyntede Salzburg venter det flotte julemarked ved bl.a. Domkirken med frisk julebag, krydderier, træskærerarbejder og meget mere i de kønne boder. Vi nyder stemningen i Getreidegasse og ser Mozarts fødehjem, hvor han boede til han var 17 år gammel. I dag rummer huset blandt andet Mozart Museum.

  Gå på opdagelse i butikkerne og nyd en frokost i én af de mange caféer. Der bliver også tid til juleindkøb. Inkluderet.

  Tilbage på hotellet arrangeres kaffe med Malakoff-tærte, en lokal østrigsk specialitet (pris € 8,00).

 • Dag 4: Skisportsbyen Wagrain og julemiddag

  Efter morgenmaden går vi en kort orienterende byrundtur med vores vært Gerhard, som gerne fortæller om hotellets historie, byen og floden. I roligt tempo kører vi til den kendte skisportsby Wagrain. Vi hører historien om digteren Joseph Mohr og ser forfatteren Waggerls hus.

  Vi nyder en let frokost og det hyggelige samvær inden vi kører retur til Golling, hvor der bliver tid til afslapning inden aftenens middag.

  Inkluderet.

  Hyggelig juleaften i den julepyntede restaurant med en østrigsk julemenu, juletræ og gaver.

 • Dag 5: Snepanoramaer, bjergbane og frokost

  Gennem de vinterlige og forhåbentlige hvide landskaber og travle skibyer, kører vi til en let frokost på det skønne hotel Forellenhof i Flachau, hvor frokosten venter.

  Derefter med lukket bjergbane op til et spektakulært panorama over de snedækkede bjerge. Udflugt med frokost og bjergbane kr. 350 (bestilles med rejsen).

  Middag på hotellet.

 • Dag 6: Hestevognstur og frokost i den 300 år gamle bjerghytte

  Velkommen til hestevognstur med Georg. Kryb op i de gamle hestevogne. Det er ren nostalgi, som den jul vi alle tænker på, når vi tænker "gamle dage". Vi puttes med varme tæpper i de hestevognene og lader os trække gennem den vinterklædte Filzmoos-dal. I den over 300 år gamle Oberhofalm-hytte nyder vi frokosten i den historiske atmosfære.

  Hestevognstur og frokost, kr. 350. Bestilles med rejsen.

  Tilbage på Hotel Hauslwirt serveres middag og efterfølgende får vi besøg af egnens festlige tyrolere, som forstår at få smilene frem.

 • Dag 7: Gennem de smukke vinterlandskaber mod Danmark

  Efter morgenmaden tager vi afsked med Golling for denne gang og kører vi til middag og overnatning i Kassel.

 • Dag 8: Hjemkomst

  Hjemrejsen fortsætter og den danske grænse passeres midt på eftermiddagen.

Hotel

 • Dag 2-7

  Hauslwirt Hotel, Golling

  Godt familiedrevet hotel med dansktalende vært og god forplejning. Centralt beliggende i byen med en hovedbygning med elevator og et nærliggende gæstehus uden elevator. Nydelig restaurant og hyggelig krostue. Uensartede, pæne værelser med telefon, tv og værdiboks.

  Læs mere om Hotel Hauslwirt

  ElevatorI hovedbygningen
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
  BarJa
  Balkon på nogle værelserJa

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Byrundtur

  En af dagene tager værten os med på orienterende byrundtur i Golling.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Østrig

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Fast plads i bussen

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

   

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Temperaturer

  Gennemsnitstemperaturen ligger på -4 til +1 C. Så husk varmt tøj og godt, skridsikkert fodtøj.

 • Tillæg og entréer

  Enkeltværelse: Kr. 998.
  Afbestillingsforsikring: Kr. 425.

  Udflugter:
  Hestevognstur inkl. frokost: Kr. 350 (eksklusiv drikkevarer).
  Bjergbane med frokost: Kr. 350.
  (Begge udflugter skal bestilles med rejsen)

  Entréer
  Typisk € 5-10 pr. seværdighed.
  Der er ikke planlagt besøg på museer eller lignende på denne rejse, så dette er blot som generel vejledning, skulle du selv få lyst til at besøge et museum, for eksempel på udflugten til Salzburg.

 • Tilskud på busrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Tyroleraften

  De lokale tyrolere optræder med musik, dans, sjov og festlige indslag (inkluderet).

 • Valuta i Østrig

  Euro.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu