Fødselsdagskrydstogt på Donau

Krydstogt på Donau med Wien, Stift Melk, Bratislava og Budapest

Vær med til at fejre Gislevs fødselsdag på vores traditionsrige fødselsdagskrydstogt, der i 2020 er på flodernes dronning - Donau. Her kan du opleve de 3 hovedstæder Wien, Budapest og Bratislava. Vi besøger den smukke Wachaudal og det smukke benedektinerkloster i Melk.

 • Oplev musikkens by Wien med Stefansdom, Hofburg og Schönbrunn
 • Slovakiets flotte hovedstad Bratislava med hyggelig stemning
 • Gislevs egen musiker er med og spiller om aftenen – populært og festligt
 • Budapest med Fiskerbastionen, Matthiaskirken og Kædebro
 • Gislevs personale arrangerer fødselsdagsaften om bord


Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse/-kahyt
 • 2 x halvpension på ud- og hjemrejse
 • Helpension på skibet
 • Drikkevarer til frokost og middag på skibet (vin, øl, sodvand)
 • Byrundtur i Wien
 • Byrundtur i Budapest
 • Byrundtur i Bratislava
 • Udflugt til Dürnstein og Stift Melk
 • Rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Kahyt i katetgori C kr. 2.600 pr. person. Kahyt i kategori B kr. 2.000 pr. person.
Enkeltværelse/-kahyt i kategori A kr. 1.500. Enkeltværelse/ kahyt kategori C kr. 2.500.

Se også: Krydstogt på Donau - 10 dage

Bestil rejsen

Pris fra 10.998,-

8 dage
Bus

Med i rejsen er bl.a.

 • Alle udflugter langs Donau
 • Helpension på skibet
 • Musik om bord
Bestil rejsen

Om rejsen

Tag med på Gislevs traditionsrige fødselsdagskrydstogt, der i 2020 er på Donau - Flodernes Dronning. Her sejler vi med det flotte skib A-Rosa Riva, hvor du kan nyde de behagelige kahytter og den gode service om bord. Fra skibets soldæk kan du opleve de mange skiftende landskaber og slappe af, mens skibet sejler i behageligt tempo på den store flod gennem Østrig, Ungarn og Slovakiet. Her kan du opleve musikkens by Wien, Slovakiets flotte og stemningsfulde hovedstad Bratislava og Donaus perle Budapest, der emmer af historie og eventyrlige bygningsværker. Du kan komme med på en panoramatur gennem den smukke Wachaudal omgivet af vinmarker og opleve det imponerende barokkloster Stift Melk. I den festlige anledning har vi hele skibet for os selv, hvilket skaber en hyggelig stemning og fællesskab om bord. Vi holder fødselsdagsfest og Gislevs egen musiker Thomas spiller op til dans. Glæd dig til nogle dejlige dage på Donau med overraskelser, oplevelser, fællesskab og afslapning.

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til store oplevelser
Vi kører over grænsen og kører til overnatning og middag på hotel i Tyskland.

Dag 2: Kørsel til Passau
Kørsel gennem Sydtyskland til Passau, en malerisk gammel by, hvor 3 floder løber sammen og giver byen et venetiansk præg. Sydøst for Passau i den østrigske by Engelhartszell går vi om bord på vores krydstogtskib A-Rosa Riva. Her bydes vi velkommen om bord af skibets besætning, og vi begynder sejladsen på Donau først på aftenen. Stor aftenbuffet i skibets restaurant.

Dag 3: Kejserbyen Wien
Du kan nyde formiddagen om bord, imens skibet i behageligt tempo sejler mod Wien. Først på eftermiddagen ankommer vi til den østrigske hovedstad Wien, hvor bussen holder klar til at køre os på en byrundtur forbi Operaen, Burgteater, Parlamentet, Hofburg, rådhuset og den fornemme kirke Stefansdomkirken. Der bliver tid til at spadsere en tur i musikkens og livsglædens by. Om aftenen fejrer vi Gislevs fødselsdag med en fest om bord, med dejlig mad, dans og musik. Inkluderet.

Dag 4: Donaus perle Budapest

Først på dagen passerer vi Esztergom med den imponerende katedral – Ungarns største romersk-katolske kirke. Vi sejler gennem det naturskønne landskab ved Donauknæet, hvor borgen Viségrad troner majestæstisk, og forbi den gamle romantiske by Szentendre, og til middag ankommer vi til Budapest. Eftermiddagen er helliget den store byrundtur i den ungarske hovedstad, hvor du oplever Borghøjen med Fiskerbastionen, den pragtfulde gotiske Matthiaskirke, Heltepladsen, Parlamentet og Kædebroen. Tid på egen hånd i den spændende by, inden vi ud på aftenen sejler fra Budapest. Inkluderet.

Dag 5: Byrundtur i Bratislava
Vi sejler om formiddagen, hvor du kan slappe af på skibets soldæk og nyde de mange landskaber vi sejler forbi på vejen til Bratislava. Ankomst til Slovakiets spændende hovedstad Bratislava til middag. Her kan du gå med på en byrundtur i centrum med de mange historiske bygninger, der er flot renoveret og vi skal bl.a. se St. Martins domkirke og rådhuset. Bratislavas gamle bydel har et hyggeligt miljø og højt hævet ligger det monumentale slot. Tid til at gå en tur i den gamle by på egen hånd. Først på aftenen sejler vi fra Bratislava. Inkluderet.

Dag 6: Krems og Kloster Melk
Ankomst til Krems ud på morgenen, hvor bussen holder klar til en udflugt i Wachaudalens smukke landskab med vinstokke på skråningerne langs Donau. Her i det mest naturskønne område af Østrig holder vi en lille pause i den charmerende vinby Dürnstein. Herfra kører vi til det imponerende kloster Stift Melk, et af Europas største og mest betydningsfulde bygningsværker i barok stil. Vi går om bord på skibet i Melk, og her kan du nyde frokosten og den flotte sejlads. Vi sejler hele eftermiddagen og aftenen gennem Østrig. Inkluderet.

Dag 7: Afsked med skibet
Vi ankommer til Engelhartzell om morgenen og vores sejlads på Donau er slut. Vi kører gennem Tyskland via Nürnberg til overnatning og middag i Midttyskland.

Skibet

Vi sejler med det flotte skib A-Rosa Riva fra det tyske rederi A-Rosa. Om bord finder du reception, lounge, restaurant og stort soldæk med liggestole og en lille pool. Skibet har også en lille spaafdeling med sauna. Der er aircondition på skibet og wi-fi mod betaling. Skibet er bygget i 2004 og har plads til 242 passagerer fordelt på 98 kahytter. Forplejningen om bord er helpension serveret som buffet og drikkevarer er inkluderet til frokost samt middag (Øl, vin og sodavand).

Kahyt i 3 kategorier:
Kahyt i kategori A på nederste dæk med stort vindue og kahytten er på 15,5 m2
Kahyt i kategori B på øverste dæk med panoramavindue og kahytten er på 16,5 m2
Kahyt i kategori C på mellemste dæk med fransk balkon og kahytten er på 16 m2

Alle kahytter er indrettet med dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv, værdiboks og aircondition.

Vinduerne i kategori A og B kan ikke åbnes.

 

 

Værd at vide

 

Pas
Det er altid vigtigt du medbringer dit pas når du skal rejse til udlandet og på dette krydstogt skal det bruges når du skal om bord på skibet. Husk derfor ved bestilling at oplyse dit fulde navn som i passet og medbring dette på krydstogtet.

Betaling om bord
Al betaling om bord foregår med dit nøglekort til kahytten. Der bliver oprettet en konto og denne afregnes den sidste aften på krydstogtet med enten Euro eller kreditkort. Skibet accepterer følgende kreditkort fra Amercian Express, Mastercard og Visa.

Aircondition
Der er Aircondition på hele skibet og i kahytterne. I kahytten kan aircondition indstilles individuelt.

Sprog på skibet
Hovedsproget på skibet er tysk, men meget af personalet kan også engelsk. Vi har hele skibet kun for Gislevs gæster og derfor vil alle annonceringer om bord blive givet på dansk. Gislevs rejseleder sørger for at holde dig orienteret og er behjælpelig ved eventuelle spørgsmål.

Internet
Der er internet om bord mod betaling. Der kan i nogle områder være begrænset dækning på grund af de områder der sejles i.

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke inkluderet. For flodkrydstogtrejser er det kutyme at give drikkepenge til skibets personale ved afslutning af et krydstogt. Det forventes, men er naturligvis frivilligt. Beregn € 5-10 per person/dag. Betales samlet og så fordeler skibets personale selv pengene til alle ansatte på skibet. Rejselederen orienterer nærmere herom. Dette afregnes i kontanter.

Valuta
I Tyskland og Østrig kan du betale med Euro, og i Ungarn er det Forint. Kreditkort kan anvendes som betaling mange steder, men det er en god ide også at medbringe kontanter. Om bord på skibet afregnes der i Euro eller med kreditkort, der accepteres Visa og Mastercard. Eventuelle drikkepenge på skibet afregnes i kontanter.

Påklædning
Der er ingen særlige krav til påklædning, når du er på flodkrydstogt. Det er kutyme, at de fleste klæder om til middagen om aftenen, men det er uformelt og afslappet. Det er ikke velset med shorts, badetøj, sandaler og toppe i restauranten om aftenen. Til vores fødselsdag kan du medbringe lidt mere festligt tøj, men det er stadig uformelt, så det behøver ikke være den lange kjole eller habitten, der medbringes.

Elektricitet
Der er 220 volt om bord, det er derfor ikke nødvendigt at medbringe en adapter. Skal du oplade flere ting på samme tid, er det nødvendigt at medbringe et fordelerstik, og det skal være et tobenet stik.

Gæsterne siger

Gæsterne siger

"En rigtig god oplevelse"

"Rigtig godt fødselsdagskrydstogt"

"En dejlig rejse, der fungerede på bedste vis"

"En rigtig god oplevelse da vi ikke har prøvet at være på krydstogter før. Meget afslappet måde at rejse på"

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet, og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

 

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her

Læs mere om tilskudsordning og refusion her

 

Kort

Fødselsdagskrydstogt på Donau

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
07-08-2021Bus fra Jylland, Fyn og Sjælland 410.998,-Bestil rejsenMere information
07-08-2021Bus fra Jylland, Fyn og Sjælland Mere end 810.998,-Bestil rejsenMere information
07-08-2021Bus fra Jylland, Fyn og Sjælland Mere end 810.998,-Bestil rejsenMere information