Skip to main content

Busrejse til Ossiachersøen

-
Hotel Ossiacher See med halvpension og alle udflugter inkluderet

Efterår i Østrigs lune hjørne - Ossiachersøen

Solrige Kärnten og fantastisk natur

En dejlig rejse til den varmeste del af Østrig, hvor du vil blive forkælet med bjerge, grønne alme, fejende flotte udsigter og smaragdgrønne søer. Ved Ossiachersøen i det sydlige Kärnten byder Frau Huber og det servicemindede personale på Hotel Ossiacher See hjerteligt velkommen til dejlige omgivelser og afslappet atmosfære. Nyd den gode mad, en spadseretur langs vandet eller tag med til områdets flotte seværdigheder. Oplev flotte scenarier på turen ad Nockalmstrasse til den hyggelige kunstnerby Gmünd. Tag med til vinsmagning og jause på italiensk vingård og oplev Triglav Nationalpark, søen Bled og Ljubljana, hovedstaden i Slovenien. I Gurktal kan du besøge den romanske Gurker Katedral og slentre gennem de gamle gader i Kärntens hovedstad Klagenfurt. Ønsker du bare afslapning, kan du benytte hotellets indendørs swimmingpool og behagelige wellnessområde. Velkommen til en oplevelsesrig uge i Østrigs lune hjørne.

Glæd dig til

 • Byrundtur i Kärntens hovedstad Klagenfurt og den romanske katedral i Gurk
 • Oplev flot natur i Triglav Nationalpark og den smaragdgrønne sø ved Bled i Slovenien
 • Flot panoramatur ad snoede veje på Nockalmstrasse og besøg i kunstnerbyen Gmünd
 • Vinsmagning og jause på tradtionsrig vingård i Italien og afslappende sejlads på Millstättersøen

Inkluderet i rejsens pris

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 8 x morgenmad
 • 8 x middag
 • Udflugt til Katedralen i Gurk og byrundtur i Klagenfurt
 • Udflugt til Nockalmstrasse og Gmünd
 • Sejlads på Millstättersøen
 • Udflugt til Italien med vinsmagning og italiensk jause
 • Kaffe og kage ved Bledsøen og lokalguide i Ljubljana
 • Udflugt til Gerlitzerbjerget ekskl. bjergbane og frokost
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1 - 2: Udrejse til solrige Kärnten

  Rejselederen byder dig velkommen og vi fortsætter udrejsen til overnatning og middag i Midttyskland.

  Videre næste morgen gennem det sydlige Tyskland og Østrig til ankomst og indkvartering på vores hotel ved Ossiachersøen for de næste seks nætter.

 • Dag 3: Katedralen i Gurk og Kärntens hovedstad Klagenfurt

  Langs søen til den katolske stiftskirke i Ossiach. Efter et kort stop via Gurktal til katedralen i Gurk, som blev bygget i år 1140-1200 og er en af de vigtigste romanske bygninger i Østrig.

  Vi besøger katedralen inden vi fortsætter til Burg Hochosterwitz, der med ikke mindre end 14 borgporte og høje placering på en klippe, var umulig for fjenden at indtage. Vi ser det imponerende bygningsværk fra år 860 på afstand og begiver os videre mod kultur- og universitetsbyen Klagenfurt.

  Rejselederen tager dig med rundt i den 800 år gamle by, der er præget af italiensk arkitektur med renæssancebygninger og flotte pladser.

  Der bliver også tid på egen hånd til at nyde denne skønne gamle by og spise frokost på en af de hyggelige restauranter.

  Sidst på eftermiddagen tilbage til hotellet og afslapning før aftenens middag.
  Udflugten er inkluderet i rejsens pris.

 • Dag 4: Kunstnerbyen Gmünd og Nockalmstrasse

  Vi kører gennem Drautal, et af Kärntens tættest beboede områder og som gennem tiderne har været vigtig for bl.a. landbruget pga. det flade dallandskab. Videre gennem Spittal an der Drau til kunstnerbyen Gmünd.

  Byen er en af Østrigs mindste og mest charmerende byer og året rundt byder de åbne kunstværksteder og atelierer indenfor til spændende udstillinger af såvel lokale, som internationale kunstnere. Gmünd er også hjemsted for det eneste private Porsche-museum, hvor de første køretøjer, der bærer Porsche-navnet, blev bygget mellem 1944 og 1950.

  Oplev den flotte østrigske natur når vi kører ad den smukke, snoede Nockalmstrasse. Bjerge, søer, grønne alme og græssende køer – indbegrebet af Østrigsk natur når den er smukkest.

  Undervejs gør vi stop så vi får tid til nyde de flotte panoramaer inden vi tilbagelægger den sidste del af de snoede alpeveje.

  Ved Millstättersøen venter der os endnu en dejlig oplevelse når vi stævner ud på en afslappende panoramasejlads. Sidst på eftermiddagen er vi igen retur på hotellet.
  Udflugten er inkluderet i rejsens pris.

 • Dag 5: Friulis dejlige vine

  Vi krydser grænsen til Italien og kører via Predilpasset og de Juliske Alper til Slovenien. Bjergkæden, som er opkaldt efter Julius Cæsar, er en del af Triglav Nationalpark med den højeste top i Slovenien Triglavbjerget på 2.864 m.o.h.

  Naturen i dette område er uovertroffen og vi nyder vi de betagende bjergudsigter og får undervejs også kig til Socafloden, en af Europas smukkeste floder. Soca-floden er kendt for sine smalle, skjulte kløfter, vandfald og en slående smaragdfarve, hvilket giver floden sit kaldenavn "Emerald Beauty".

  Tæt på grænsen mellem Slovenien og Italien og i læ af nordens kolde vinde ligger Friuli-regionen med sine solrige skråninger og grønne bakker. Her ikke langt fra Adriaterhavet, er klimaet ideelt for vindyrkning og hos den traditionsrige vingård Gildo får vi historien om de gyldne dråber, som hævdes at have en gavnlig effekt på både humør og helbred.

  I Cividale del Friuli går vi på opdagelse i det middelalderlige centrum, som blev optaget på UNESCOs kulturarvsliste i 2011. Byen blev grundlagt omkring 50 f.Kr. af Julius Cæsar og er i dag en stille, lille by og mest nok kendt for Djævlebroen der binder de to dele af byen sammen.

  Gennem kanaldalen til Tarvisio og videre nord på til den Østrigske grænse og det sidste stykke til Ossiachersøen og vores hotel.
  Udflugten er inkluderet i rejsens pris.

 • Dag 6: Sloveniens perler Bled og Ljubljana

  På vej til Sloveniens kendte kurby Bled passerer vi de historiske landskaber i Oberkrain. Dette område tilhørte tidligere det Østrigske monarki, men er nu en vigtig del af Slovenien. Ved Bledsøen nyder vi de betagende udsigter og får serveret en kop kaffe med den kendte Bled cremesnitte til.

  Uanset hvor man befinder sig på den seks kilometer lange tur rundt om Bled-søen, er man ikke i tvivl om hvorfor byen og søen, er en af Sloveniens mest besøgte seværdigheder. Om det så er fiskene i det klare vand, barokkirken på øen i midten af søen, bjergene i baggrunden, de prangende villaer, slottet på den stejle klippe ved søen eller en kombination af det hele.

  I Sloveniens kulturelle centrum og hovedstad Ljubljana mødes vi med vores lokale guide, som stolt viser os sin hjemby. Også mulighed for at besøge det lokale marked, spise frokost og gå på opdagelse på egen hånd.

  I Loibelpasset i 1.367 meters højde, krydser vi grænsen endnu en gang og er igen tilbage i Østrig og vores hotel i Steindorf.
  Udflugten er inkluderet i rejsens pris.

 • Dag 7: Fridag i smukke omgivelser

  Dagen er til fri disposition. Nyd den dejlige morgenmad på hotellet, benyt hotellets fine faciliteter eller tag en dukkert i søens klare vand. Også mulighed for at cykle en tur rundt om søen (ca. 25 km) eller bestille wellnessbehandling.

  For de eventyrlystne kan man i byen Sattendorf opleve et af områdets 3 vandfald Finsterbach vandfaldet samt de to øvrige vandfald, som dog kræver at man er godt gående og har medbragt fodtøj til formålet. Fra byens lille anløbsbro kan man tage på en sejlads søen rundt og nyde de flotte panoramaer fra søsiden.

  Om vejret tillader, tager rejselederen interesserede med liften (pris ca. € 28) i Sattendorf til toppen af Gerlitzer-bjerget i 1911 meter, hvorfra vi får et flot blik over søen og de omkringliggende bjerge. Mulighed for at spise frokost på toppen inden vi igen tager liften ned og tager toget (ca. € 4) tilbage til hotellet.

 • Dag 8 - 9: Hjemrejse

  Efter morgenmaden tager vi afsked med vores hotelværter og den skønne Kärnten og kører mod Tyskland til vores overnatningshotel, hvor middagen venter.

  Næste dag når vi den danske grænse først på aftenen.

Hotel

 • Dag 2-8

  Hotel Ossiacher See

  Dejligt familieejet hotel med afslappet atmosfære og skøn beliggenhed med udsigt til de omkringliggende bjerge og Ossiachersøen. Hotellet har panoramaterrasse, indendørs swimmingpool, wellness område med bl.a. finsk sauna og fitness (wellnessbehandlinger mod tillæg). Hyggelig restaurant og godt køkken, hvor husets værtinde gerne forkæler gæsterne med sine hjemmelavede specialiteter. Måltiderne serveres som buffet morgen og aften.

  Lyse og klassisk indrettede værelser med balkon, tv, radio, telefon, værdiboks, hårtørrer og gratis wi-fi. Der er mulighed for at leje cykler på hotellet.

  Læs mere om Hotel Ossiacher See

  BalkonJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wellness områdeJa
  Wi-fiJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
14-09-2023Se afrejsetider 9 dageBus fra Jylland og FynMere end 87.998,-Bestil
14-10-2023Se afrejsetider 9 dageBus fra Jylland, Fyn og SjællandMere end 87.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Østrig

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Fast plads i bussen

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

   

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 1.398.

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

 • Tilskud på busrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta i Østrig

  Euro.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu