Skip to main content

Busrejse til Østrig

-
Oplev skøn natur og tyrolerstemning i Salzburgerland

Dansk ferie i Østrig

Vi fortsætter succesen med denne dejlige busrejse til Østrig. I 2023 er det 22 år siden, vi besøgte Hotel Hauslwirt for første gang, og siden har mange glade Gislev-gæster nydt godt af gæstfriheden hos familien Reiter i Golling. Oplev den festlige tyrolermusik i almhytten, hestevognstur, Schuhplattler-optræden på hotellet, fantastisk natur og meget, meget mere hos dansktalende Gerhard og hans søn Josef på Hotel Hauslwirt i Golling.

Danske gæster holder rigtig meget af Salzburgerland og de fantastiske bjerge, alme og store skovområder. Her kommer man hurtigt ud i den fredfyldte natur med ro og frisk luft. Man spiser godt med tilhørende lokale drikkevarer som most, øl og vin. Vi bor i den hyggelige by Golling med små forretninger, caféer og flotte huse. Byen indbyder til afslapning eller dejlige gåture i naturen og til det lille lokale vandfald. Kom med og lad dig fortrylle af dette fantastiske land.

Se også vores 10-dages tur her.

Glæd dig til

 • Dejligt ophold på Gislevs hyggelige stamhotel i Golling nu på 22. år
 • Vi har inkluderet en dejlig frokost på almen med levende tyrolermusik
 • Hyggelige udflugter, bl.a. hestevognstur med frokost på almen og besøg i Hallstatt

Inkluderet i rejsens pris

 • 8 x morgenmad
 • 2 x middag på ud- og hjemrejse
 • 6 x middag i Østrig
 • Byrundtur i Golling
 • Frokost på Christl Alm
 • Udflugt til St. Wolfgang med sejlads
 • Tyroleraften på hotellet
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1-2: Udrejse til naturskønne Østrig

  Med passende pauser til overnatning og middag i Tyskland. Undervejs orienterer rejselederen om ugens program. Videre mod Østrig næste morgen – en oplevelsesrig uge venter forude. Vi ankommer til Golling sidst på eftermiddagen og indkvarteres i vores værelser.

  Om det passer med middagen, går vi herefter en kort orienterende byrundtur i den hyggelige by.

 • Dag 3: Frokost og musik på almen

  Efter morgenmaden tager bussen os ad smukke ruter op i højderne via Trattberg Panoramavejen, imens vi nyder udsigterne til bjergene og de grønne alme, som strækker sig så langt øjet rækker.

  Midt i det skønne vandreparadis finder vi den lille bjergrestaurant Christlalm, hvor der venter os en dejlig østrigsk jause. Vi nyder frokosten, de flotte kulisser og den gode stemning, når værten underholder med sjov og tyrolermusik.

  Over middag kører vi retur til Golling, hvor der er mulighed for at slappe af på hotellet eller måske besøge byens vandfald.

  Udflugt med frokost inkluderet.

 • Dag 4: Flotte udsigter i Hallstatt

  Ved Hallstättersøen, ikke langt fra vores værtsby Golling, ligger en af Østrigs ældste bebyggelser Hallstatt. Den idylliske og smukt beliggende by er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og huser bl.a. verdens ældste saltmine og den spektakulære udsigtsplatform Skywalk.

  Fra bunden af dalen tager kabelbanen os 838 meter op i højderne, og via panoramabroen passerer vi Rudulfstårnet, og vi bliver nu belønnet med helt spektakulære udsigter på den 12 meter lange udsigtsplatform – Hallstatt Skywalk, præcis 360 meter over Hallstatt.

  Lidt højere oppe på bjerget tager vi på en kombineret gå- og togtur gennem den ældgamle saltmine og oplever, hvordan man for flere tusinde år siden udvandt ”det hvide guld” fra den dybe mine. Turen er ikke egnet for dårligt gående, og husk at medbringe varmt tøj og godt fodtøj til det, til tider, ujævne terræn i minen.

  Vel nede igen går vi en tur i den helt vidunderlige by og får mulighed for at nyde en frokost i byen, inden turen går retur til Golling.

  Pris kr. 350 inkl. skywalk og saltmine. Bestilles med rejsen.

 • Dag 5: Postalmen, St. Wolfgang og sejltur på søen

  Fra Golling kører vi ad snoede veje og de kuperede landskaber på Postalmen, Europas næststørste højplateau, til St. Wolfgang med den kendte sø og det smukke Schafberg. Her og i byen St. Gilgen blev dele af filmkomedien ”Sommer i Tyrol” fra 1964 optaget.

  Rejselederen viser dig den charmerende by, inden der bliver tid på egen hånd til at slentre i byens små gader, nyde de fine udsigter eller spise en god frokost. Du skal naturligvis også opleve den hyggelige by fra søsiden, hvorfra du til fulde kan nyde det bjergfyldte område. Retur til hotellet sidst på eftermiddagen.

  Inkluderet.

 • Dag 6: Hestevogn og biksemad på almen

  I den lille kønne by Filzmoos venter Georg med sine hestevogne, og i roligt tempo kører vi gennem Filzmoos-dalen til den mere end 350 år gamle hytte Oberhofalm. Den hyggelige hytte ligger ved foden af det imponerende Bischofsmütze-bjerg, der strækker sig fra 1.250 til 2.948 meters højde. Om sommeren græsser flere hundrede køer, får og heste på almen.

  Med flot udsyn til de imponerende bjerge får vi serveret en velsmagende frokost og underholdes med musik i ægte tyrolerstil.

  Pris med hestevogn og biksemad kr. 350. Bestilles med rejsen.

 • Dag 7: Wagrain med frokost

  Midt i Salzburgerlands bjergverden finder du den kendte skisportsby Wagrain, som også byder på stor østrigsk gæstfrihed i sommermånederne. I denne egn blev den verdenskendte julesang Stille Nacht – Glade Jul – skrevet, og vi hører historien om præsten og forfatteren Joseph Mohr, som var ophavsmanden bag den dejlige julesalme.

  Vi ser også forfatteren Waggerls hus, hvor Karl Heinrich Waggerl, en af de vigtigste østrigske forfattere, boede. På et af byens velrenommerede hoteller nyder vi en dejlig frokost, inden vi fortsætter til Liechtensteinklamm, Østrigs største slugt. Fra de smalle gangbroer får du et overblik over naturens kræfter, når det krystalklare bjergvand fosser forbi. Husk godt fodtøj.

  Pris inkl. entré i Liechtensteinklamm og frokost kr. 350. Bestilles med rejsen.

 • Dag 8-9: Hjemrejse via Tyskland

  Vi siger farvel til Østrig og vores søde hotelværter og kører mod Tyskland til middag og overnatning. Videre mod Danmark næste morgen og ankomst til den dansk-tyske grænse først på aftenen efter nogle skønne dage i Salzburgerland.

  Videre mod Danmark næste morgen og ankomst til den dansk-tyske grænse midt på eftermiddagen.

Hotel

 • Dag 2-8

  Hauslwirt Hotel, Golling

  Godt familiedrevet hotel med god forplejning og en hyggelig stemning. Hotellet ligger centralt i byen med en hovedbygning med elevator og et nærliggende gæstehus uden elevator. Her er en dejlig restaurant, en hyggelig krostue samt uensartede, pæne værelser med telefon, tv og værdiboks.

  Læs mere om Hotel Hauslwirt

  Elevatori hovedbygningen
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
  BarJa
  Balkon på nogle værelserJa

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Aften med tyrolere

  De lokale tyrolere optræder med dans, sjov og festlige indslag én af aftenerne på hotellet. Inkluderet.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Byrundtur

  En af dagene tager værten os med på orienterende byrundtur i Golling.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Elektricitet i Østrig

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Entréer

  Du skal regne med cirka € 5-10 i entré pr. seværdighed.

 • Fast plads i bussen

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods. Der forekommer både trapper og kuperet terræn.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

   

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Rabat

  Ved 3. voksne person i 3-sengsværelse: Kr. 200.

 • Tillæg

  Enkeltværelsestillæg kr. 1.198.
  Udflugt til Hallstatt inkl. skywalk og saltmine kr. 350.  
  Udflugt med hestevogn og biksemad kr. 350.
  Udflugt til Liechtensteinklamm inkl. entré og frokost kr. 350.

  Alle bestilles med rejsen.

 • Tilskud på busrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta i Østrig

  Euro.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu