Skip to main content

Busrejse til Østrig

-
Nyd en skøn ferie i Golling

Dansk ferie i Østrig

Vi fortsætter succesen med denne dejlige busrejse til Østrig. I 2022 er det 21 år siden vi besøgte Hotel Hauslwirt for første gang og siden har mange glade Gislev-gæster nydt godt af gæstfriheden hos familien Reiter i Golling.

Oplev den festlige tyrolermusik i almhytten, hestevognstur, Schuhplattler-optræden på hotellet, skisportsbyen Wagrain og meget, meget mere hos dansktalende Gerhard og hans søn Josef på Hotel Hauslwirt i Golling.

Danske gæster holder rigtig meget af Salzburgerland og de fantastiske bjerge, alme og store skovområder. Her kommer man hurtigt ud i den fredfyldte natur med ro og frisk luft.

Man spiser godt med tilhørende lokale drikkevarer som most, øl og vin. Vi bor i den hyggelige by Golling med forretninger, caféer og flotte huse. Byen indbyder til afslapning eller dejlige gåture i naturen og til det lille lokale vandfald.

Kom med og lad dig fortrylle af dette fantastiske land.

Glæd dig til

 • Dejligt ophold på Gislevs hyggelige stamhotel i Golling nu på 21. år.
 • Vi har inkluderet en dejlig frokost på almen med levende tyrolermusik.
 • Hyggelige udflugter, bl.a. hestevognstur med frokost på almen og besøg i Wagrain.

Dagsprogram

 • Dag 1 - 2: Udrejse til naturskønne Østrig

  Med passende pauser til overnatning og middag i Tyskland. Rejselederen orienterer undervejs om ugens forløb. Videre til Østrig næste morgen - en oplevelsesrig uge venter forude.

  Ankomst til Golling sidst på eftermiddagen.

 • Dag 3: Frokost og musik på almen

  Vi nyder morgenmaden på hotellet og kører i roligt tempo ad smukke, snoede veje til den lille bjergrestaurant Christl Alm. Her venter os en dejlig østrigsk jause og værten underholder os med sjov og tyrolermusik, mens vi nyder frokosten i godt selskab og flotte kulisser.

  Udflugt med frokost Inkluderet.

 • Dag 4: Hitlers Ørnerede og Königsee

  Ørnereden, Kehlsteinhaus, nås med specialbus fra byen Berchtesgaden og videre op med elevator.

  Hitlers afsidesliggende sommerresidens ligger i næsten 2000 meters højde. Herfra kører vi til den grønne Königssee, hvor der vil være tid på egen hånd til frokost og måske en sejltur.

  Udflugt med entré til Ørnereden kr. 300 (bestilles med rejsen).

 • Dag 5: St. Wolfgang og sejltur på søen

  Fra Golling gennem de kuperede landskaber til St. Wolfgang med den kendte sø og det smukke Schafberg. Her blev dele af filmen Sommer i Tyrol optaget. Du skal naturligvis også opleve den hyggelige by fra søsiden, hvorfra du til fulde kan nyde det bjergfyldte område.

  Retur til hotellet sidst på eftermiddagen. Inkluderet.

 • Dag 6: Hestevognstur med Georg Viertaler og østrigsk biksemad på almen

  Bussen tager os til den kønne lille by Filzmoos, hvorfra vi i hestevogne kører til Oberhofalm med flot udsyn til Bispens Hue (bjergformation). Vi spiser frokost i den gamle bjerghytte, hvor der spilles musik til maden.

  Udflugt inklusiv hestevogn og biksemad kr. 350 (bestilles med rejsen).

 • Dag 7: Vintersportsbyen Wagrain med frokost og Liechtensteinklamm

  Efter morgenmaden kører vi i roligt tempo til den kendte vintersportsby Wagrain. Om sommeren er der roligt her i byen og vi har god tid til at nyde byens fine seværdigheder.

  Vi hører historien om digteren Joseph Mohr, som var en østrigsk præst og forfatter til Stille Nacht, Heilige Nacht. Vi kommer også forbi forfatteren Waggerls hus, som idag er museum.

  Der bliver også tid til at nyde en dejlig frokost inden vi fortsætter til Liechtensteinklamm, Østrigs største slugt med fossende vandfald og stejle klipper. Vi går ind i slugten og fra gangbroerne får du et godt overblik over naturens kræfter. Husk godt fodtøj og lunt overtøj. Udflugten er ikke egnet for gangbesværede.

  Udflugt med entré til slugten og frokost kr. 350. Bestilles med rejsen.

 • Dag 8-9: Hjemrejse og overnatning midt i Tyskland

  Vi siger farvel til Østrig og kører mod Tyskland til middag og overnatning.

  Videre mod Danmark næste morgen og ankomst til den dansk-tyske grænse midt på eftermiddagen.

Hotel

 • Dag 2-8

  Hauslwirt Hotel, Golling

  Godt familiedrevet hotel med god forplejning. Centralt beliggende i byen med en hovedbygning med elevator og et nærliggende gæstehus uden elevator. Nydelig restaurant og hyggelig krostue. Uensartede, pæne værelser med bad og toilet, telefon, tv, wi-fi og værdiboks. Et hotel med hygge og god forplejning.

  Læs mere om Hotel Hauslwirt

  ElevatorI hovedbygningen
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa

Kort

Dansk ferie i Østrig med Gislev Rejser

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
11-09-2022Se afrejsetider 9 dageBus fra Jylland og FynRing til os6.798,-

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Aften med tyrolere

  De lokale tyrolere optræder med dans, sjov og festlige indslag én af aftenerne på hotellet. Inkluderet.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Byrundtur

  En af dagene tager værten os med på orienterende byrundtur i Golling.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelsernes skal overholdes.

 • Elektricitet

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Elektricitet i Østrig

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Entréer

  Du skal regne med cirka € 5-10 i entré pr. seværdighed.

 • Fast plads i bussen

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen, husk at der betales med kontanter.

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods. Der forekommer både trapper og kuperet terræn.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Rabat

  Ved 3. voksne person i 3-sengsværelse: Kr. 200.

 • Tillæg og udflugter

  Enkeltværelse: Kr. 1.198.
  Afbestillingsforsikring: Kr. 425.

  Udflugter
  Hitlers Ørnerede og Königsee kr. 300.
  Hestevognstur med biksemad kr. 350.
  Wagrain med frokost og Liechtensteinklamm kr. 350.

  Alle udflugter bestilles samtidig med rejsen.

 • Tilskud på busrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta i Østrig

  Euro.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu