Magi i Nordnorge 5 dage

Jagten på det magiske nordlys

Gislev

Nordnorge med Nordlys, Nordkapklippen, snedækket vinterlandskap og slædeture i den flotte natur.

 • Oplev naturens helt egen teaterforestilling Nordlys
•  Dejlig middag i hytte midt i naturen ved Nordens største ishotel
•  Besøg på Nordkapklippen under ledsagelse af sneplov
•  Mulighed for slædetur med hunde og/eller rensdyr i et snedækket vinterlandskab
•  Hør samernes fortælling

Med i prisen:

•  Ophold i dobbeltværelse
•  4 x morgenmad
•  1 x let frokost i Nordkaphallen
•  1 x frokost i Karasjok
•  4 x middag, hvor én er ved Ishotel
•  Guided rundvisning i ishotellet
•  Entré til Nordkaphallen
•  Nordkapcertifikat
•  Arrangement i Perleporten med musik, sang, kaffe/te og vafler
•  Besøg galleri Eva Schmutterer
•  Entré til samiske samlinger og Sapmipark
•  Joik (samesang) 
•  Flybillet Aalborg / København til Alta t/r inkl. lufthavnsskatter
•  Rejseleder 
•  Udflugter jf. program

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse: kr. 1.398. Udflugt med hundeslæde: kr. 800 p.p. Udflugt med rensdyrslæde kr. 400 p.p. Afbestillingsforsikring: kr. 905.

Pris fra 10.998,-

5 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

  • Halvpension og 2 frokoster
  • Udflugter jf. program
  • Besøg i Nordens største ishotel
Bestil rejse

Om rejsen

Den arktiske vinter i Nordnorge er fuld af skønhed. På disse kanter opfører naturen sin helt egen teaterforestilling - den endeløse stjernehimmel, det skummende hav og det funklende Nordlys, som oplyser den klare polarnat. Nordkap er dækket af sne og iført vinterklæder.

I den nordiske mytologi forklarede man, at de flotte farvemøstre på himlen var et hegn bygget af guderne for at holde jætterne ude af Midgård, menneskernes verden. Hegnet blev bygget af øjenvipperne fra den døde urjætte Ymer, og der findes endnu flere myter om nordlyset. Idag ved vi dog, at Solen er grunden til, at der opstår nordlys, også kaldet Aurora Borealis. Nordlyset befinder sig i en højde af 90 til 500 km over jorden. Fænomenet kan observeres på nattehimlen i et bælte rundt om de mange magnetiske poler. Nordlyset viser sig som et bølgende lys som varierer både i form, farve og styrke, fra mørkeblå tilbage til grøn og gul, til rød og orange. Hvor fænomenet opstår, afhænger af tiden på døgnet og størrelsen af ovalen, som bestemmes af solvinden og solens aktivitet samt hvordan jorden og solens magnetfelt virker sammen.

Spektakulære oplevelser venter forude i jagten på Nordnorges magiske naturfænomener. Du oplever samisk kultur, frokost på Nordkapklippen, Nordlysets hovedstad Alta, mulighed for tur med rensdyr og hundeslæde og afslutningsmiddag ved et fascinerende hotel opført af krystalklart is. Oplev naturens kræfter på tæt hold i det vilde, snedækkede Nordnorge.

Nordlys i Nordnorge

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse fra Ålborg el. København
Med fly via Oslo når vi midt på eftermiddagen Nordlysets hovedstad Alta. Vi kører til hotellet i Alta. Mange spændende oplevelser venter de næste dage. I Alta er der mulighed for at besøge byens moderne kirke, Nordlyskatedralen, som bl.a. er inspireret af det smukke nordlys. Kirken ligger i gåafstand fra hotellet. Efter middagen på hotellet tager vi på jagt efter Nordlyset på højfjeldet ved Alta. Husk på, at Nordlyset er en sand Diva. Hun går derfor ikke på scenen før hun er helt klar. Tålmodighed er en dyd, især når du er på nordlysjagt.

 Nordlyskatadralen i Alta Magi i Nordnorge
 Katedralen i Alta er inspireret af Nordlyset                Det fantastiske naturfænomen Nordlys

Dag 2: Oplevelse på Nordkap og i Honningsvåg
På vores vej mod Nordkap kører vi gennem det fascinerende sneklædte landskab. Det sidste stykke ud mod Nordkapklippen kører vi bag en sneplov. At stå på selve Nordkapklippen 307 m over havets overflade, kan ikke beskrives. Du føler naturens kræfter i hele kroppen. I selve Nordkaphallen får du mulighed for at se den spektakulære film om de 4 årstider i et landskab fyldt med kontraster, lys og overvældende natur. Vi spiser en let frokost her, inden vi lægger vejen forbi Eva Schmutterers fine kunstgalleri, hvor hun fortæller lidt om livet i det høje nord og der er mulighed for at købe hendes fine billeder. I Honningsvåg besøger vi kulturhuset Perleporten, hvor der venter et dejligt arrangement med foredrag, sang og musik inden middag og overnatning på hotel midt i Honningsvåg.

 Nordkap klippen
Den imponerende Nordkapklippe                              Vejen til Nordkap - køres med konvoj om vinteren

Dag 3: Karasjok - I samernes fodspor
Dagens står i de norske samers tegn. Karasjok, samernes hovedstad, er denne dags mål. Vi nyder en samisk inspireret frokost med fortællinger om samisk kultur og livstil. Vi besøger de samiske samlinger og kulturparken Sápmi, som på fineste vis skildrer samernes liv og kultur på disse breddegrader.

Samerne regnes som Norges urbefolkning, og selv om de i dag er bosat over hele landet, er det i Finnmarken de samiske traditioner er mest synlige. Karasjok og Kautokeino er de to mest betydningsfulde samiske bosteder i Norge, og her får du også de mest autentiske samiske oplevelser. Karasjok ligger i hjertet af det norske Lapland, 18 kilometer fra grænsen til Finland. Traditionelle samiske leveveje er især rendrift. Rendriftssamerne levede tidligere som nomader og fulgte de store renflokke på vandring. Søsamernes kystkultur er derimod en kombination af småbrug og fiskeri, ofte forbundet med bådebyggeri eller andre håndværk.

Samer i Nordnorge Samerne
Vi besøger samerne i Karasjok

Dag 4: Slædekørsel med rensdyr og hunde - imponerende ishotel
Vi kører gennem et eventyrligt vinterlandskab mod Alta. På vejen besøger vi Johan Eira, som er renejer. Rendrift er tæt forbundet til samekulturen og er den dag i dag en vigtig del af eksistensgrundlaget for samebefolkningen. Rendrift giver samerne kød og skind ligesom de også benyttes som transportmiddel. Johan fortæller os meget mere om renerne og livet som same, her vil vi også opleve samernes specielle sang Joik. For dem som har lyst er der rensdyrslædekørsel kr. 400 pr. person.

En unik oplevelse. Der bliver også mulighed for at besøge et hundecenter for at køre med hundeslæde. Gruppen deles i to og gruppe 1 får en kort introduktion inden turen hen over de sneklædte vidder. Du sidder komfortabelt på rensdyrskind i slæden og måske møder du endda en elg på din vej. Imens samles gruppe 2 ved ildstedet til en kop varm kaffe, hvor der fortælles om de forskellige hunde og hvad det er, der gør hunderacen Husky særlig effektive som slædehunde. Herefter bytter de to hold. Slædestørrelserne varierer fra 2-3 personer + 1 hundeslædefører. Pris kr. 800,- pr. person. For dem som ikke skal med hundeslæde, er der ophold i Alta.

Om aftenen kører vi til Sorrisniva som ligger 15 km udenfor Alta. Her venter en helt særlig oplevelse, som kun kan opleves på denne årstid. Hvert år opføres Norges største ishotel på ca. 2.000 m². Det hele bygges af sne og is lige fra værelser til senge – ja, endda glassene i baren er af is. Stemningen er eventyrlig og hvert år er temaet for hotellet nyt. Tæt på hotellet finder vi en 8-kantet bygning af træ, der rummer en meget hyggelig restaurant - særlig kendt for sit gode køkken. Her nyder vi en dejlig middag midt i den forunderlige natur.

Ishotel i Nordnorge hundeslæde i Norge
Vi besøger Norges største ishotel på ca. 2.000 m²    Hundeslædeturen er spektakulær  

Dag 5: Hjemrejse
Vi siger farvel til det snekældte landskab og flyver retur til Aalborg / København.
 

Hotel

1. og 4. nat i Alta
Thon Hotel Alta

2. nat i Honningsvåg
Scandic Bryggen

3. nat i Karasjok
Scandic Karasjok

Se mere på www.scandichotels.com og www.thonhotels.com

Værd at vide

Bemærk
Gislev Rejser forbeholder sig ret til at ændre / aflyse en udflugt eller aktivitet såfremt vejret eller andre faktorer gør det farligt eller umuligt at gennemføre denne.

Diverse entréer
Nordlyskatedralen: NOK 150,- for kirken og BorealisAlta (Her får man en indføring i videnskabelige fakta samt samiske myter om Nordlyset).
Udflugt med hundesælde: 800 kr.
Udflugt med rensdyrslæde: 400 kr.

Pas
Husk at medbringe pas - nu også indenfor Norden.

Ønsker til indkvartering
Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen.
Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker men, at vi vil forsøge og gøre vores bedste for at imødekomme Jeres ønsker.

Nordlys, naturens mest spektakulære lysshow
Nordlyset ligger som en oval rundt om hver af de magnetiske poler. Det er et fysisk fænomen som forekommer, når solvinden er kraftigere end normalt. Solvinden består af plasma, som strømmer ud fra solen. Store elektriske udladninger slynger elektrisk ladede partikler mod jorden. Partiklerne er elektroner og protoner, som danner lys når de kolliderer med gasser i jordens atmosfære. Elektronerne i gasserne exciterer og afgiver energi i form af elektromagnetisk stråling.

Nordlyset, som finder sted på den nordlige halvkugle, kaldes aurora borealis, mens det på den sydlige halvkugle kaldes aurora australis.

Påklædning
Gode varme støvler med tyk bund. Medbring gerne pigsåler til sko, da det kan være glat flere steder. Varm vinterjakke/frakke, overtræksbukser, hue, vanter, sokker og uldundertøj kan varmt anbefales.

Klima
Nordnorge deler breddegrader med Alaska, Grønland og Sibirien, men sammenlignet med disse områder har Nordnorge et noget mildere klima. For at finde ud af hvilket tøj du skal tage med på din ferie, anbefaler vi at du tjekker vejrudsigten inden afrejsen på: https://www.yr.no/

Gennemsnitstemperatur i dagtimerne i Alta:
Februar -7,9
Kilde: Meteorologisk institutt and yr.no

Vegetar / Diabetiker
Det er vigtigt at du informerer Gislev inden afrejsen såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen.

Kreditkort / Penge
De mest gængse kreditkort i Norden er Visa og Mastercard.
Norske kroner. Vær opmærksom på, at nogle steder modtager de ikke de gamle norske pengesedler.
Vi anbefaler at man medbringer både kredit kort samt lokal valuta.

Rygning
Norge har en rygerpolitik der minder om den danske dvs. rygning er ikke tilladt i offentlige transportmidler eller i bygninger med offentlig adgang, f. eks. restauranter, caféer, mm.

Sygeforsikring
Når man rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er man dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgerer omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land. Det betyder, at der kan blive tale om en vis egenbetaling. Merudgifter til hjemtransport dækkes også såfremt hjemtransporten er ordineret af en læge. Egenbetalingen vil være dækket af en eventuel rejsesygeforsikring.

Gislev Rejser forhandler Europæiske Rejseforsikring, der er en af de bedste på markedet.

Flyv fra

Flytider
Udrejse: Fra Ålborg kl. 06.20 og København kl. 09.00. Fly via Oslo til Alta med ankomst kl. 14.10. 
Hjemrejse: Fra Alta kl. 14.40. Fly via Oslo med ankomst til København kl. 19.10. Ankomst til Aalborg kl. 21.35.

Mødetider på afrejsedagen: Aalborg senest kl. 04.50, København senest kl. 07.00.

Bagage
Der flyves med SAS. Du må medbringe 1 x  23 kg indtjekket bagage og 8 kg håndbagage.

Afrejse
Der vil blive fremsendt information om afrejse, flybilletter mm ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.
 

Københavns Lufthavn
Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Gislev Rejsers mødested i København lufthavn
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.

 

København lufthavn mødested Gislev Rejser


 

Aalborg Lufthavn
Læs mere her: www.aal.dk

Adresse
Ny Lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby

Aalborg lufthavn ankomst Aalborg lufthavn terminal

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
08-02-2019Fly Magi i Nordnorge fra KøbenhavnRing til os10.998,-Mere information
08-02-2019Fly Magi i Nordnorge fra AalborgRing til os10.998,-Mere information
22-02-2019Fly Magi i Nordnorge fra KøbenhavnRing til os10.998,-Mere information
22-02-2019Fly Magi i Nordnorge fra Aalborg210.998,-BestilMere information