Skip to main content

Rundrejse i Norge

-
Bergen – Flåmsbanen – Stavanger – Lysefjorden – Preikestolen

Sensommer i Norge

På denne Gislev rejse med skib, bus og tog kan du opleve Norges naturlige skønhed med fjeldlandskaber og fjorde kombineret med besøg i de betagende kystbyer Bergen og Stavanger.

Vi besøger fjordenes hovedstad Bergen, der ligger smukt omkranset af fjelde og kan prale af en stolt historie, en charmerende bymidte og et rigt kulturliv. Nyd stemningen i Stavanger, når du går blandt de små hvidmalede træhuse.

Flotte naturoplevelser venter, når du læner dig tilbage og nyder udsigten på togturen med Flåmsbanen. En togstrækning, der er blandt de smukkeste i Verden og som kan tage pusten fra de fleste. Du får også lejlighed til at opleve den verdenskendte klippeformation Preikestolen fra vandsiden på den smukke Lysefjord.

Glæd dig til Norges storslåede natur og flotte seværdigheder.

Glæd dig til

 • Byrundtur i Bergen, der ligger smukt ved havet og er omgivet af fjelde
 • Togtur med Flåmsbanen inkluderet - se nogle af de smukkeste fjeldlandskaber Norge har at byde på, med høje fjelde og brusende vandfald
 • Oplev atmosfæren i stemningsfulde Stavanger med de fredede træhuse
 • Mulighed for sejltur på Lysefjorden - en af Norges smukkeste fjorde
 • Nyd den fantastiske natur på indenskærssejladsen mellem Hirtshals og Bergen
 • Behagelig start og afslutning på rejsen ombord på Fjord Lines moderne færge - aftenbuffet med drikkevarer er inkluderet

Inkluderet i rejsens pris

 • 5 x morgenmad
 • 3 x middag på hotel
 • 2 x aftenbuffet inkl. drikkevarer på sejladser
 • Byrundtur i Bergen
 • Byrundtur i Stavanger
 • Udflugt til Flåm inkl. togbillet til Flåmsbanen
 • Færgebilletter
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods.

  Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

 • Dag 1: Sejlads til Bergen med overnatning ombord

  Med den moderne færge fra Fjord Line sejler vi fra Hirtshals kl. 20.00. Ombord nyder vi en dejlig aftenbuffet med drikkevarer inkluderet. En god start på rejsen til skønne Norge.

 • Dag 2: Betagende Bergen

  Vi nyder den store morgenbuffet ombord, mens færgen glider langs den smukke norske kyst. Skovklædte bjerge, utallige øer og en fantastisk udsigt over havet ledsager os på vej til Bergen, hvor vi er fremme ved middagstid.

  Byrundtur i Bergen, der er Norges næststørste by og nok mest kendt for Bryggen med de smukke træfacader, der ligger side om side på kajen. De charmerende gamle købmandsgårde og lagerhaller rummer i dag små butikker, gallerier og beværtninger. Du ser bl.a. fisketorvet på havnen og den smukke Mariakirke. 2 overnatninger på Hotel Zander K, som ligger centralt i byen.

 • Dag 3: En af verdens smukkeste togstrækninger

  Vi kører mod Aurlandsfjorden, som er en sidefjord til Norges længste og dybeste fjord, Sognefjorden. Her går vi i Flåm ombord på toget, der skal tage os på en togstrækning, som i 2014 blev kåret til verdens mest spektakulære jernbanestrækning af Lonely Planet.

  Togturen tager os fra fjorden og op på fjeldet til Myrdal, der ligger i 866 meters højde. Her oplever du Vestlandets smukke natur fra sin bedste side, når vi kommer forbi dybe kløfter, elve og vandfald. I Myrdal tager vi toget videre til Voss, hvor bussen venter for at bringe os tilbage til Bergen. Inkluderet.

 • Dag 4: Smuk dagssejlads mellem Bergen og Stavanger

  Om formiddagen er der tid til flere oplevelser i Bergen. Måske har du lyst til at tage Fløibanen op på fjeldet Fløyen, hvor der er en storslået udsigt ud over Bergen.

  Omkring middagstid går vi ombord på Fjord Line og sætter kursen sydover mod Stavanger, hvor vi ankommer ca. kl. 19.00. Indkvartering og middag på Hotel Scandic Stavanger Forus i Stavanger.

 • Dag 5: Stemningsfulde Stavanger

  Bytur hvor vi bl.a. ser den velbevarede domkirke, der stammer helt tilbage fra begyndelsen af 1100-tallet. Historiens vingesus kan også opleves på en hyggelig og stemningsfuld gåtur i den gamle bydel med hele 173 fredede træhuse.

  Om eftermiddagen bliver der også tid til at nyde byens atmosfære på egen hånd eller du kan vælge at tage på guidet bådtur på Lysefjorden. Her kan du opleve Preikestolen fra vandsiden. Den majestætiske fjeldvæg troner med sine 604 meter op over fjordens vand. Her kunne man se Tom Cruise klatre i filmen Mission Impossible. Du kommer også tæt på det flotte vandfald Hengjanefossen. Bådtur på Lysefjorden kr. 475 (bestilles med rejsen).

  Først på aftenen går vi ombord på Fjord Line. Vi nyder aftenbuffeten mens vi tager afsked med Stavanger og den norske kyst.

 • Dag 6: Rejsens sidste dag – Ankomst til Hirtshals

  Stor morgenbuffet inden vi ankommer til Hirtshals med bagagen fuld af flotte oplevelser.

Hoteller

 • 1-2 og 5-6

  MS Bergensfjord eller MS Stavangerfjord

  På rejsens første nat overnatter du ombord på Fjord Lines miljøskibe, MS Bergensfjord eller MS Stavangerfjord, når vi sejler fra Hirtshals til Bergen. Det giver dig en god start på ferien. Ombord kan du nyde god mad og drikke samt underholdning.

 • Dag 2-4

  Hotel Zander K

  Det moderne designhotel, der slog dørene op i 2017, er et godt udgangspunkt, når du skal udforske Bergen. Hotellet ligger meget centralt ved Bergens togstation og i gåafstand til alt, hvad byen har at byde på. Bl.a. finder du fisketorvet og Bryggen med de smukke træfacader blot 1 km fra hotellet. Du kan også benytte dig af de gratis hotelcykler.

  BarJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
 • Dag 4-5

  Scandic Stavanger Forus

  Beliggende 10 km syd for Stavanger centrum. Moderne og lyse værelser alle med tv, køleskab og gratis wi-fi.

  Læs mere om Scandic Stavanger Forus

  TVJa
  Wi-fiGratis
  BarJa
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  VærdiboksJa
  KøleskabJa

Kort

Rejse til Sensommer i Norge med Gislev Rejser

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
21-08-2024Se afrejsetider 6 dageBus fra Jylland og FynMere end 87.998,-Bestil
28-08-2024Se afrejsetider 6 dageBus fra Jylland og FynMere end 87.998,-Bestil
04-09-2024Se afrejsetider 6 dageBus fra Jylland og FynMere end 87.798,-Bestil
11-09-2024Se afrejsetider 6 dageBus fra Jylland og FynMere end 87.798,-Bestil
18-09-2024Se afrejsetider 6 dageBus fra Jylland og FynMere end 87.798,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Ved overnatning på Fjord Line fra Hirtshals-Bergen og fra Stavanger-Hirtshals anbefaler vi, at du medbringer en mindre overnatningstaske, så du ikke behøver bære din kuffert ombord. På denne måde kan du lade din kuffert blive i bussen.

 • Bemærk

  Ændring af hotel kan forekomme. Eventuelle ændringer vil blive til hotel af samme standard.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Norden

  I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark.

  På Færøerne og i Grønland benyttes 220 V. Stikkontakterne er som i Danmark

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods.

  Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

 • Hoteller

  Ændring af hotel kan forekomme. Eventuelle ændringer vil blive til hotel af samme standard.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Rejseforsikring - Rejser til Norden

  Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

 • Tillæg

  Enkeltværelse med indvendig kahyt på Fjord Line fra Hirtshals til Bergen og fra Stavanger til Hirtshals kr. 2.198.

  Enkeltværelse med udvendig kahyt på Fjord Line fra Hirtshals til Bergen og fra Stavanger til Hirtshals kr. 2.658. 

  Dobbeltværelse med udvendig kahyt på Fjord Line kr. 230 pr. person.

  Afbestillingsforsikring: 7 % af rejsens pris.

  Bådtur på Lysefjorden kr. 475.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort i Norge

  Norske kroner. 1 NOK = pt. ca. 0,64 DKK (29/11 2023).

  Du kan bruge kreditkort de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med. Kontanter kan du også hæve i automater i de fleste byer, hvor vi overnatter på rejsen.

  OBS: På Svalbard benyttes der kun kreditkort og ingen kontantbetaling.

  Er du på en busrejse, kan du bruge danske kroner til køb af drikkevarer i bussen.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vejret

  Gennemsnitstemperaturen i Bergen og Stavanger i september er 11/14° C. 

  For at finde ud af hvilket tøj du skal tage med på din ferie, anbefaler vi at du tjekker vejrudsigten inden afrejsen på: www.yr.no 

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu