Sensommer i Norge

Bergen – Flåmsbanen – Stavanger – Lysefjorden – PreikestolenPå denne Gislev rejse med skib, bus og tog kan du opleve Norges naturlige skønhed med fjeldlandskaber og fjorde kombineret med besøg i de betagende kystbyer Bergen og Stavanger. Glæd dig til billedskønne landskaber og flotte seværdigheder.

 • Byrundtur i Bergen, der ligger smukt ved havet og er omgivet af fjelde
 • Togtur med Flåmsbanen inkluderet - se nogle af de smukkeste fjeldlandskaber Norge har at byde på, med høje fjelde og brusende vandfald
 • Oplev atmosfæren i stemningsfulde Stavanger med de fredede træhuse
 • Mulighed for sejltur på Lysefjorden - en af Norges smukkeste fjorde
 • Nyd den fantastiske natur på indenskærssejladsen mellem Hirtshals og Bergen
 • Behagelig start og afslutning på rejsen ombord på Fjord Lines moderne færge - aftenbuffet med drikkevarer er inkluderet

Med i prisen

 • 6 dages busrejse til Norge
 • Ophold i dobbeltværelse - indvendig kahyt
 • 5 x morgenmad
 • 3 x middag på hotel
 • 2 x aftenbuffet inkl. drikkevarer på sejladser
 • Byrundtur i Bergen
 • Byrundtur i Stavanger
 • Udflugt til Flåm inkl. togbillet til Flåmsbanen 
 • Færgebilletter
 • Rejseleder


Entréer er eksklusive, hvor andet ikke er nævnt.

Tillæg:
Enkeltværelse med indvendig kahyt på Fjord Line fra Hirtshals til Bergen og fra Stavanger til Hirtshals kr. 1.798.
Enkeltværelse med udvendig kahyt på Fjord Line fra Hirtshals til Bergen og fra Stavanger til Hirtshals kr. 2.258. 
Dobbeltværelse med udvendig kahyt på Fjord Line kr. 230 pr. person.

Afbestillingsforsikring kr. 255.

Bestil rejsen

Pris fra 6.598,-

6 dage
Bus

Med i busrejsen er bl.a.

 • 5 middage
 • Togtur med Flåmsbanen
 • Dansk rejseleder
Bestil rejsen

Om rejsen

På denne Gislev rejse kan du opleve Norges naturlige skønhed med fjeldlandskaber og fjorde kombineret med besøg i 2 betagende kystbyer. Vi besøger fjordenes hovedstad Bergen, der ligger smukt omkranset af fjelde og kan prale af en stolt historie, en charmerende bymidte og et rigt kulturliv. Nyd stemningen i Stavanger, når du går blandt de små hvidmalede træhuse. Flotte naturoplevelser venter, når du læner dig tilbage og nyder udsigten på togturen med Flåmsbanen. En togstrækning, der er blandt de smukkeste i Verden og som kan tage pusten fra de fleste. Du får også lejlighed til at opleve den verdenskendte klippeformation Preikestolen fra vandsiden på den smukke Lysefjord.

Glæd dig til Norges storslåede natur og flotte seværdigheder.
 

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Sejlads til Bergen med overnatning ombord

Med den moderne færge fra Fjord Line sejler vi fra Hirtshals kl. 20.00. Ombord nyder vi en dejlig aftenbuffet med drikkevarer inkluderet. En god start på rejsen til skønne Norge.

Dag 2: Betagende Bergen

Vi nyder den store morgenbuffet ombord, mens færgen glider langs den smukke norske kyst. Skovklædte bjerge, utallige øer og en fantastisk udsigt over havet ledsager os på vej til Bergen, hvor vi er fremme ved middagstid. Byrundtur i Bergen, der er Norges næststørste by og nok mest kendt for Bryggen med de smukke træfacader, der ligger side om side på kajen. De charmerende gamle købmandsgårde og lagerhaller rummer i dag små butikker, gallerier og beværtninger. Du ser bl.a. fisketorvet på havnen og den smukke Mariakirke. 2 overnatninger på Hotell Hordaheimen, som ligger centralt i byen.

Dag 3: En af verdens smukkeste togstrækninger

Vi kører mod Aurlandsfjorden, som er en sidefjord til Norges længste og dybeste fjord, Sognefjorden. Her går vi i Flåm ombord på toget, der skal tage os på en togstrækning, som i 2014 blev kåret til verdens mest spektakulære jernbanestrækning af Lonely Planet. Togturen tager os fra fjorden og op på fjeldet til Myrdal, der ligger i 866 meters højde. Her oplever du Vestlandets smukke natur fra sin bedste side, når vi kommer forbi dybe kløfter, elve og vandfald. I Myrdal tager vi toget videre til Voss, hvor bussen venter for at bringe os tilbage til Bergen. Inkluderet.

Dag 4: Smuk dagssejlads mellem Bergen og Stavanger

Om formiddagen er der tid til flere oplevelser i Bergen. Måske har du lyst til at tage Fløibanen op på fjeldet Fløyen, hvor der er en storslået udsigt ud over Bergen. Omkring middagstid går vi ombord på Fjord Line og sætter kursen sydover mod Stavanger, hvor vi ankommer ca. kl. 19.00. Indkvartering og middag på Hotel Scandic Stavanger Forus i Stavanger.

Dag 5: Stemningsfulde Stavanger

Bytur hvor vi bl.a. ser den velbevarede domkirke, der stammer helt tilbage fra begyndelsen af 1100-tallet. Historiens vingesus kan også opleves på en hyggelig og stemningsfuld gåtur i den gamle bydel med hele 173 fredede træhuse. Om eftermiddagen bliver der også tid til at nyde byens atmosfære på egen hånd eller du kan vælge at tage på guidet bådtur på Lysefjorden. Her kan du opleve Preikestolen fra vandsiden. Den majestætiske fjeldvæg troner med sine 604 meter op over fjordens vand. Her kunne man se Tom Cruise klatre i filmen Mission Impossible. Du kommer også tæt på det flotte vandfald Hengjanefossen. Bådtur på Lysefjorden kr. 395 (bestilles med rejsen).
Først på aftenen går vi ombord på Fjord Line. Vi nyder aftenbuffeten mens vi tager afsked med Stavanger og den norske kyst.

Dag 6: Rejsens sidste dag – Ankomst til Hirtshals

Stor morgenbuffet inden vi ankommer til Hirtshals med bagagen fuld af flotte oplevelser.

Hotel

Bergen 2 nætter:

Hotell Hordaheimen

C. Sundtsgate 18
5004 Bergen, Norge

Hotell Hordalheimen ligger i hjertet af Bergen blot 350 meter fra det populære udendørsmarked, Fisketorvet og ca. 10 minutters gang fra Bryggen. Det charmerende hotel er byens ældste og her har man budt gæster velkommen i mere end 100 år. Værelser med forskellig stil, indretning og størrelse. Alle med tv, hårtørrer og gratis wi-fi. 

 

Stavanger 1 nat:

Scandic Stavanger Forus

Bjødnabeen 2
4033 Stavanger, Norge

Beliggende 10 km syd for Stavanger centrum. Moderne og lyse værelser alle med tv, køleskab og gratis wi-fi.
Læs mere om Scandic Stavanger Forus

Ombord på Fjord Line 2 nætter:

På rejsens første og sidste nat overnatter du ombord på Fjord Lines miljøskibe, MS Bergensfjord eller MS Stavangerfjord, når vi sejler henholdsvis fra Hirtshals til Bergen og fra Stavanger til Hirtshals. Det giver dig en god start og afslutning på ferien. Ombord kan du nyde god mad og drikke samt underholdning.

Værd at vide

Husk pas

Husk at medbringe gyldigt pas.

Ønsker til indkvartering

Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage eller seperate senge, skal du oplyse dette ved bestillingen af rejsen.
Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil gøre vores bedste for at imødekomme dem.

Vegetar/Diabetiker

Det er vigtigt at du informerer Gislev ved bestilling af rejsen såfremt du har et specielt behov angående kost.
På denne måde kan vi forberede hotellet i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under rejsen.

Klima

Gennemsnitstemperaturen i Bergen og Stavanger i september er 11/14° C. 

Valuta

Norske kroner. 1 NOK = ca. 0,77 DKK.
Kort kan bruges de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med.
Danske kroner til køb af drikkevarer i bussen.

Køre-/hviletid

Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable 4-stjernede busser. Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser.

Rejseforsikring

Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.
Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.
HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

Tilskud

Gratis over Storebælt i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel. Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Læs mere https://www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet, og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her

Læs mere om tilskudsordning og refusion her

 

Kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
31-08-2022Bus fra Fyn og JyllandMere end 86.598,-Bestil rejsenMere information
07-09-2022Bus fra Fyn og JyllandMere end 86.598,-Bestil rejsenMere information
14-09-2022Bus fra Fyn og JyllandMere end 86.598,-Bestil rejsenMere information
21-09-2022Bus fra Fyn og JyllandMere end 86.598,-Bestil rejsenMere information