Skip to main content

Togrejse i Norge

-
Oplev ikoniske togstrækninger, skønne byer og storslået natur

Eventyr på skinner i Norge

Bergensbanen og Flåmsbanen er ikke uden grund to af verdens mest berømte togstrækninger. De byder på natursceneri, der kan give gåsehud på selv en varm sommerdag. Her kan du opleve Norges dramatiske og varierede landskaber med skovklædte dale, fjeldsider, glitrende fjorde og vandfald. Vi krydrer de storslåede naturoplevelser med besøg i den norske hovedstad Oslo og i betagende Bergen. Velkommen til naturskønne Norge.

Glæd dig til

 • Flot fjordsejlads med hybridkatamaran fra Flåm til Gudvangen – inkluderet
 • Byrundtur i Bergen, der ligger smukt ved havet og er omgivet af fjelde
 • Nyd den fantastiske natur på indenskærssejladsen mellem Hirtshals og Bergen
 • Oplev de berømte togstrækninger - Bergensbanen og Flåmsbanen
 • Inkluderet byrundtur i den norske hovedstad – en blomstrende by i bunden af Oslofjord

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 3 x middag på hotel
 • 2 x aftenbuffet på sejladser
 • Byrundtur i Bergen
 • Byrundtur i Oslo
 • Fjordsejlads fra Flåm – Gudvangen
 • Togbilletter til Bergensbanen og Flåmsbanen
 • Færgebilletter
 • Bagagetransport fra Bergen til Voss
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Rejsen er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100 % selvhjulpne. Vær opmærksom på, at du selv skal kunne håndtere din bagage bl.a. på togstationerne, og når vi går ombord på færgerne i henholdsvis Hirtshals og Oslo.

  Byrundturene er en kombination af buskørsel samt til fods og ved afrejse fra Bergen, og i Voss går vi til fods fra hotellet til togstationen ca. 200 – 350 meter. Ring evt. til Gislev Rejser, hvis du er i tvivl, om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1: Sejlads til Bergen

  Fra Hirtshals sejler vi med den komfortable færge fra Fjord Line. Ombord nyder vi en dejlig aftenbuffet inkl. drikkevarer.

  Måltider inkluderet denne dag: Middag.

 • Dag 2: Fjordenes hovedstad

  Mens færgen glider langs den norske kyst, nyder vi morgenbuffeten. Skovklædte bjerge, utallige øer og en flot udsigt over havet ledsager os til Bergen. Byrundtur i Norges næststørste by til bl.a. Fisketorvet på havnen og Bryggen med de farverige træfacader. Herefter indkvarteres vi på centralt beliggende hotel for de næste to nætter.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 3: Bergen og en tur på fjeldet

  Dagen kan bruges til egne oplevelser i Bergen, der kan prale af en stolt historie, en charmerende bymidte og et rigt kulturliv. Tag evt. Fløibanen op på fjeldet Fløyen, hvor du kan nyde den storslåede udsigt.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 • Dag 4: Togrejse og fjordsejlads

  Vi begynder den naturskønne togrejse med Bergensbanen fra Bergen til Oslo. I Myrdal tager vi en afstikker med Flåmbanen, hvor Vestlandets smukke natur viser sig fra sin bedste side.

  Ved ankomst til Flåm, har du mulighed for at følge med rejselederen til det spektakulære udsigtspunkt Stegastein. Udsigtsplatform ligger 650 meter over Aurlandsfjorden og rækker 30 meter ud fra fjeldsiden. Udsigten tager pusten fra de fleste og er nok et af de mest fotograferede landskaber i Norge. Udflugtspris kr. 185 – bestilles med rejsen

  Oplev Aurlands- og Nærøyfjorden, der er en del af UNESCOs Verdensarvsliste, når vi sejler med hybridfærge fra Flåm til Gudvangen. Herfra tager vi bussen til Voss, hvor vi overnatter.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 5: På sporet af flotte oplevelser

  Vi stiger igen på toget mod den norske hovedstad. Flotte naturoplevelser venter, når du læner dig tilbage og nyder udsigten og det varierede landskab. Turen tager os bl.a. op til Nordeuropas højeste fjeldplateau, Hardangervidda, inden vi ankommer til Oslo. To overnatninger i Oslo.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 6: Byrundtur i Oslo

  Byen, der er den ældste af de nordiske hovedstæder, ligger smukt mellem Oslofjorden og skovklædte bakker. Oslo har noget for enhver smag og byder bl.a. på innovativ arkitektur, museer i verdensklasse og smukke grønne områder. Du ser bl.a. Vigelands-parken, Operahuset, hovedgaden Karl Johan, rådhuset og kongeslottet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 • Dag 7: Sejlads ud af Oslofjorden

  Formiddagen kan bruges til egne oplevelser i den charmerende hovedstad, inden vi ved middagstid tager mod færgen. Behagelig afslutning med DFDS gennem Oslofjorden, hvor vi nyder udsigten og den store buffet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 8: Ankomst til Danmark

  Dejlig morgenbuffet nydes inden ankomst til København.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

Mere om rejsen

Bergensbanen
Bergensbanen er en ca. syv timer lang togtur mellem Bergen og Oslo, som er kåret som en af verdens smukkeste togture. På den næsten 500 kilometer lange jernbane har du rig mulighed for at se nogle af de mest dramatiske og varierede norske landskaber.

Flåmsbanen
Den ca. 20 kilometer lange jernbane er et mesterværk af norsk ingeniørkunst og en af verdens stejleste jernbanestrækninger på normal sporvidde. Strækningen, der tog ca. 20 år at bygge, stod færdig i 1940 og går fra højfjeldsstationen Myrdal i 867 moh. til Flåm, der ligger inderst i Aurlandsfjorden. Togstrækningen blev i 2014 kåret til verdens mest spektakulære jernbanestrækning af Lonely Planet, og den er udnævnt til en af ​​de ti bedste togrejser i Europa af National Geographic Traveler.

Hoteller

 • Dag 1-2

  MS Bergensfjord eller MS Stavangerfjord

  Overnatning ombord på Fjord Lines skib, MS Bergensfjord eller MS Stavangerfjord.
  Ombord kan du nyde god mad og drikke samt underholdning.

 • Dag 2-4 - Ændring af hotel kan forekomme.

  Hotel Zander K

  Det moderne designhotel, der slog dørene op i 2017, er et godt udgangspunkt, når du skal udforske Bergen. Hotellet ligger meget centralt ved Bergens togstation og i gåafstand til alt, hvad byen har at byde på. Bl.a. finder du fisketorvet og Bryggen med de smukke træfacader blot 1 km fra hotellet. Du kan også benytte dig af de gratis hotelcykler.

  BarJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
 • Dag 4-5

  Hotel Scandic Voss

  Moderne hotel bygget i 2019 med central placering ved banegården. Lige udenfor døren finder du Voss’ smukke natur.

  BarJa
  CykeludlejningJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  KøleskabJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TVJa
  Wi-fiJa
 • Dag 5-7 - Ændring af hotel kan forekomme.

  Thon Hotel Opera

  Bekvemt beliggende blot 100 m fra hovedbanegården samt tæt på Oslos verdensberømte opera.

  BarJa
  ElkedelJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Wi-fiJa
 • Dag 7-8

  DFDS Seaways Oslo

  Under sejlturen har du tid til at slappe af og nyde den spændende underholdning og de mange aktiviteter om bord såsom barer, live-underholdning, butikker samt Bubble Zone med opvarmede pools og spabade. I baren på dækket kan du nyde udsigten over den betagende kyst på turen.

  Udendørs swimmingpoolJa

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Norden

  I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark.

  På Færøerne og i Grønland benyttes 220 V. Stikkontakterne er som i Danmark

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne.
  Vær opmærksom på, at du selv skal kunne håndtere din bagage bl.a. på togstationerne, og når vi går ombord på færgerne i henholdsvis Hirtshals og Oslo.

  Byrundturene er en kombination af buskørsel samt til fods og ved afrejse fra Bergen, og i Voss går vi til fods fra hotellet til togstationen ca. 200 – 350 meter. 

  Ring evt. til Gislev Rejser, hvis du er i tvivl, om du kan deltage på denne rejse.

 • Hoteller

  Ændring af hotel kan forekomme. Eventuelle ændringer vil blive til hotel af samme standard.

 • Køre- og hviletid

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-og hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin, der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger, f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for, at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen og er i tvivl, om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/ eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Pas

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Rejseforsikring

  Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge), er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62 29 12 10 for priser og nærmere oplysninger.

  HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

 • Rejseforsikring - Rejser til Norden

  Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

 • Tillæg

  Enkeltværelse med indvendig kahyt kr. 3.998.
  Enkeltværelse med udvendig kahyt kr. 4.958.
  Dobbeltværelse med udvendig kahyt kr. 480 pr. person.

  Udflugt til udsigtspunktet Stegastein kr. 185.

  Afbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort i Norge

  Norske kroner. 1 NOK = pt. ca. 0,64 DKK (29/11 2023).

  Du kan bruge kreditkort de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med. Kontanter kan du også hæve i automater i de fleste byer, hvor vi overnatter på rejsen.

  OBS: På Svalbard benyttes der kun kreditkort og ingen kontantbetaling.

  Er du på en busrejse, kan du bruge danske kroner til køb af drikkevarer i bussen.

 • Vegetar/diabetiker

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vejret

  For at finde ud af hvilket tøj du skal tage med på din ferie, anbefaler vi at du tjekker vejrudsigten inden afrejsen på: www.yr.no

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, eller at bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu