Skip to main content

Rejse til Albanien og Nordmakedonien

-
Oplev kultur, historie og sydlandsk gæstfrihed på Balkan

Albanien og Nordmakedonien

Albanien og Nordmakedonien byder begge på en rig kulturarv, fortryllende naturskønhed og byer, hvor du oplever den interessante blanding af gamle traditioner og moderne livsstil. På denne uforglemmelige rundrejse nyder vi godt af den særlige gæstfrihed, som de to Balkanlande er kendte for, samtidig med at vi udforsker deres mange kulturskatte. Vi besøger historiske byer, flere af dem udpeget som verdensarv af UNESCO, hvor klostre, fæstninger og museer giver os en både gribende og fascinerende indsigt i landenes nationalfortællinger.

Vi besøger også en albansk vingård for at smage på nogle af landets bedste vine, ligesom vi til vands oplever naturskønne øer og kalkstensgrotter med tid til en forfriskende dukkert i det krystalklare vand undervejs. Rejsen slutter i den albanske hovedstad Tirina, hvor vi følger rejselederen på en byrundtur til de største seværdigheder. Der venter dig med andre ord en eventyrlig rejse, hvor vi opdager det bedste af Albanien og Nordmakedonien.

Glæd dig til

 • Alle udflugter og halvpension inkluderet
 • Spændende rundrejse i to naturskønne lande
 • Dansk rejseleder og lokale guider i Albanien og Nordmakedonien

Inkluderet i rejsens pris

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 8 x morgenmad
 • 8 x middag
 • Byrundtur i Kruja
 • Entré Skanderbeg Museum
 • Sejlads til øen Sazan
 • Besøg på fæstningen i Gjirokaster
 • 1 x vinsmagning med ost og oliven
 • Sejlads på Ohridsøen
 • Byrundtur i Tirana
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Dansk rejseleder og engelsktalende lokalguide på alle udflugter

  Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede, da flere steder kun kan besøges til fods og via trapper og kuperet terræn. Kontakt Gislev Rejser, hvis du er tvivl, om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1: Udrejse til Tirana

  Tidlig afrejse fra København og ankomst i Tirana, hvor vores lokale chauffør byder os velkommen. Herfra videre til nabobyen Kruja, hvor vi tjekker ind på vores hotel for den første nat. Resten af dagen er på egen hånd, og om aftenen spiser vi middag på hotellet.

 • Dag 2: Kruja – Durrës – Ardenitsaklosteret – Vlora

  Vi mødes med vores lokale guide, som gør os selskab de næste syv dage. Guiden tager os på en gående byrundtur i Kruja, hvor vi bl.a. ser Ottomanbazaren og byens citadel, som ligger i kort afstand til vores hotel. Vi besøger også Skanderbegmuseet, hvor vi får historien om en af Albaniens største nationalhelte, Gjergj Kastrioti – bedre kendt som Skanderbeg – der i det 15. århundrede var en nøglefigur i landets kamp mod Det Osmanniske Rige.

  Fra Kruja fortsætter vi til havnebyen Durrës, skønt beliggende ud til Adriaterhavet. Her ser vi den gamle bymur fra middelalderen, det romerske amfiteater og det arkæologiske museum. Vi fortsætter vores spændende dag med et stop i klostret Ardenitsa, der blev bygget i det 13. århundrede på ruinerne af et gammelt pagantempel, som var blevet dedikeret til den græske gudinde Artemis. Det var i øvrigt her i klostret, at førnævnte Skanderbeg blev gift med sin udkårne, Andronika Arianiti, i 1405.

  Vi kører til Vlora, hvor vi tjekker ind på vores hotel for de næste to nætter. Middag på hotellet.

 • Dag 3: Sejlads i flotte farvande

  På havnen venter vores båd, som tager os på en dejlig sejlads til øen Sazan. Øen er den største i Albanien og blev i en periode brugt som en vigtig flådebase for både det italienske og albanske militær. I dag er øen et beskyttet naturområde og kendt for sin rige flora og fauna. Kystlinjen er populær blandt dykkere på grund af de undersøiske skatte og skibsvrag i området.

  I roligt tempo sejler vi videre til Karaburun-halvøen. Undervejs nyder vi de smukke udsigter, og vi ser kalkstensgrotten Haxhi Ali, som er opkaldt efter en af Middelhavets mest berømte pirater, der flygtede med sin søn til denne hule. Der vil også være mulighed for en dukkert i det krystalklare vand. Efter en dejlig dag på vandet sejler vi hjem til Vlora og vores hotel, hvor middagen venter.

 • Dag 4: Vlora og Gjirokaster

  Vi har formiddagen fri til at slappe af på hotellet eller evt. tage en dukkert ved byens strand. Om eftermiddagen kører vi til Gjirokaster, som er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste samt fødeby for både den verdenskendte forfatter Ismail Kadare og diktatoren Enhver Hoxha. Vi gør holdt ved diktatorens gamle hus, der nu fungerer som museum. Derudover besøger vi fæstningen, som er en af de største i Balkan. Den ligger på en bjergtop med udsigt over byen, hvorfra den har været vidne til historiens udvikling igennem flere årtier. Vi går en tur i den gamle bydel og mærker historiens vingesus, hvorefter vi tjekker ind på vores hotel for en enkelt nat.

 • Dag 5: Gjirokaster – Berat

  Efter morgenmaden kører vi til den UNESCO-beskyttede by, Berat, der er kendt for sine hvidkalkede huse, der står side om side op ad bjergskråningerne. Med deres facader vendt væk fra bakkerne og ud mod omgivelserne har det givet byen dens kaldenavn som “byen med de tusinde vinduer”. Vi går en tur gennem byens kvarterer og slutter af med en let vandretur til byens fort, hvorfra vi får et flot skue over byen og området. Undervejs ser vi moskeer og den ortodokse kirke samt vandkilder og statuen af Konstantin den Store.

  Der er mulighed for vinsmagning på den familieejede vingård Nurellari, som blev etableret i 1995 og ligger mellem Berat og byen Polican. Vinen herfra betragtes som et af de bedste produkter i Albanien og har vundet flere priser. Vi fortsætter til vores hotel, hvor vi spiser middag og har en enkelt overnatning.

 • Dag 6: Struga – Ohrid

  Morgenmad på hotellet og direkte mod Nordmakedonien. Vores første lille stop er ved byen Struga, der ligger lige på den anden side af grænsen. Vi ser Ohridsøen og kører videre til byen Ohrid, hvor vi tjekker vi ind på vores hotel for de næste to nætter. Vi spiser middag på hotellet. Aftenen er fri til afslapning og hyggeligt samvær.

 • Dag 7: Ohrid og Ohridsøen

  Byen Ohrid ligger ved den 30 km lange sø af samme navn, og både byen og søen er på UNESCOs Verdensarvsliste. Området tiltrækker hvert år mange besøgende pga. sin unikke kombination af historie, kultur og naturskønhed. Byen huser 365 ortodokse kristne kirker fra forskellige æraer - en til hver dag på et år.

  Vi besøger den gamle bydel med de historiske bygninger, og på en rolig sejlads oplever vi det hele fra søsiden. Ohridsøen er en af de ældste og dybeste søer i Europa og ligger på grænsen mellem Nordmakedonien og Albanien. Her er naturens skønhed slående, og Ohridsøen er kendt for sin biologiske mangfoldighed, ligesom den betragtes som en af de mest biodiverse ferskvandssøer i verden. Vi gør holdt ved Saint Naum-klostret, inden turen går tilbage til hotellet.

 • Dag 8: Ohrid – Tirana

  Efter morgenmaden pakker vi bussen og drager igen mod Albaniens hovedstad Tirana. Byen er landets største med en befolkning på lidt under én million indbyggere og er en by i udvikling med farverige bygninger og moderne arkitektur. Fra Skanderbeg-pladsen starter vi byrundturen og besøger bl.a. Det Nationalhistoriske museum, Et'hem Bey-moskeen og klokketårnet. Ad Tiranas brede boulevard ser vi de forskellige ministerier, Kunstakademiet og universitetet, inden der bliver tid til at opleve byen på egen hånd. Indkvartering på vores hotel for den sidste nat.

 • Dag 9: Hjemrejse fra Tirana

  Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen i Tirana og flyver via Oslo eller Wien retur til Danmark.

Hoteller

 • Dag 1-2

  Hotel Panorama, Kruja

 • Dag 2-4

  Hotel Partner, Vlora

 • Dag 4-5

  Hotel Fantasy, Gjirokaster

 • Dag 5-6

  Hotel Belagrita, Berat

 • Dag 6-8

  Su Hotel, Ohrid

 • Dag 8-9

  Hotel Capital, Tirana

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
11-09-2024Se afrejsetider 9 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 810.498,-Bestil
25-09-2024Se afrejsetider 9 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 89.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Du må medtage 23 kg checked-in bagage samt 8 kg i håndbagage.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Elektricitet

  Der bruges to-benede stik som i Danmark. En adapter er derfor ikke nødvendig.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Fly

  Der flyves med Norwegian og Austrian Airlines.

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forplejning på flyet

  Der er ingen forplejning på flyene.

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. Der forekommer mange trapper og kuperet terræn. Der er desuden mange hotelskift. Spørg ved bestilling, så du får en god oplevelse på rejsen. 

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Pas og visum

  Du behøver ikke visum for at rejse til Albanien og Nordmakedonien, hvis du har et dansk pas. Dit pas skal være gyldigt tre måneder ud over opholdet.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Tillæg

  Tillæg: Enkeltværelse: kr. 1.798. Bestilles med rejsen.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Afrejse den 12. juni - 20. juni 2024 
  Fra København kl. 06.00 med ankomst i Tirana kl. 08.45. 

  Hjemrejse: 
  Fra Tirana kl.10.10 til Oslo med ankomst kl. 13.20. Fra Oslo kl. 16.00 med ankomst i København kl. 17.10 

  Afrejse den 28. august - 5. september 2024 og den 25. september - 3. oktober 2024 
  Fra København kl. 07.00 med ankomst i Wien kl. 08.40. Fra Wien kl. 12.45 med ankomst i Tirana kl. 14.15. 

  Hjemrejse: 
  Fra Tirana kl.12.05 med ankomst i Wien kl. 13.35. Fra Wien kl. 15.10 med ankomst i København kl. 16.50. 

  Afrejse den 11. september - 19. september 2024 
  Fra København kl. 07.00 med ankomst i Wien kl. 08.40. Fra Wien kl. 09.50 med ankomst i Tirana kl. 11.20. 

  Hjemrejse: 
  Fra Tirana kl.12.05 med ankomst i Wien kl. 13.35. Fra Wien kl. 15.10 med ankomst i København kl. 16.50. 

 • Valuta

  Albanien: 
  Valutaen i Albanien er albanske lek (ALL). Lek kan ikke veksles uden for Albanien. I mange butikker og restauranter kan man også betale med euro, men ofte til en dårligere kurs, så vi anbefaler, at du veksler lidt valuta inden rejsen. I større butikker og restauranter kan du betale med kreditkort som Mastercrad og Visa, men i småbutikker og taxier kan du kun bruge kontanter. 

  Nordmakedonien: 
  Valutaen i Nordmakedonien er makedonsk denar (MKD). Der findes hæveautomater i de større byer, og Visa og MasterCard kan anvendes på større hoteller og restauranter. Medbring evt. kontanter (US dollars eller euro), som kan veksles på officielle vekselkontorer.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu