Skip to main content

Busrejse til Nordkap

-
Midnatssol, Nordkap, Ålandsøerne, Lofoten og Samernes land

Nordkap 16 dage

I mere end 50 år har vi udbudt denne drømmerejse der byder på en perlerække af storslåede naturoplevelser. Vi kører i komfortabel bus til Nordkap og midnatssolens land.

Højdepunkterne er mange, og undervejs oplever vi mageløse naturscenerier, sommerstemning og lyse nætter. Vi krydser polarcirklen, hører samernes fortælling og oplever midnatssolen nord for polarcirklen. Busrejsen byder på enestående oplevelser, når vi udforsker Ålandsøerne, besøger Helsinki og nyder den flotte kørsel op gennem Finland, kendt som de 1000 søers land. Rejsens absolutte højdepunkt er Nordkap, Europas nordligste punkt som man kan køre til.

Du får god tid til at opleve den fantastiske Nordkapklippe med udsigt over Barentshavet. Vi nyder solen, som aldrig går ned, en unik oplevelse. Herfra går turen sydover, hvor vi besøger Tromsø og Trondheim med Nidaroskatadralen.

Glæd dig til at besøge øgruppen Lofoten, et norsk eventyr. Her vil du overraskes af det ene smukke syn efter det andet. Mulighed for sejlads fra Svolvær og ind i Trollfjorden, hvor fjeldsiderne tårner op.

En rejse med naturoplevelser i verdensklasse.

Glæd dig til

 • Middag på selve Nordkapklippen er inklusiv med Gislev
 • Mulighed for sejlads i den magiske Trollfjord med hybrid katamaran
 • Ekstra tid til midnatssolen med hele 2 nætter i Honningsvåg - nær Nordkapklippen
 • Med Gislev overnatter vi på Ålandsøerne og oplever de mest kendte seværdigheder
 • Mulighed for midnatssol hele 4 steder - Saariselkä, Honningsvåg, Tromsø og Lofoten
 • Ét af rejsens store højdepunkter - 2 nætter på Lofoten med mageløse naturscenerier

Inkluderet i rejsens pris

 • 15 x morgenmad
 • 11 x middag på hotel
 • 1 x buffet inkl. drikkevarer på sejlads
 • 1 x middag i Nordkaphallen
 • 1 x samisk inspireret frokost
 • Ålandspandekage og kaffe
 • Udflugter jf. program
 • Entré til Nordkapklippen
 • Nordkapcertifikat
 • Hør Samernes fortælling
 • Joik (samesang)
 • Færgebilletter
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Dag 1: Drømmerejsen påbegyndes

  Vi kører opsamling igennem Danmark, og når alle er med bussen vil rejselederen byde velkommen og fortælle om dagens program. Der bliver tid til en pause gennem Danmark, og frokosten samt passende pauser holdes i Sverige.

  I bussen kan der under hele rejsen købes drikkelse og her betales med danske kroner. Vi sejler fra Helsingør til Helsinborg, hvor der på færgen er tid til en behagelig pause. Om aftenen er vi fremme i Stockholm til indkvartering samt middag på hotel.

 • Dag 2: Flot sejlads til Ålandsøerne

  Denne dag starter tidligt med sejlads fra Stockholm til Ålandsøerne. Ombord på Viking Line nyder vi deres morgenbuffet. Vi sejler mod hovedstaden Mariehamn, opkaldt efter Ruslands zar Alexander II’s hustru. Ved ankomst til Fasta Åland, hovedøen, opleves Mariehamn og der vil være mulighed for at nyde udsigten fra Badhusberget inden indkvartering og middag på hotellet.

  Ålandsøerne er kendt for betagende natur samt maleriske kystlinjer og er smukt beliggende ved indgangen til den Botniske Bugt i den østlige del af Østersøen mellem Sverige og Finland. Den finske øgruppe består af omkring 6.700 øer og skær og har selvstyre med egen regering, sprog, kultur og flag. Det der er helt unikt for Åland, er den fantastiske natur og de smukke rødlige granitklipper. Vidste du f.eks. at Åland er det sted, hvor der er flest solskinstimer fra maj til august blandt alle de nordiske lande?

 • Dag 3: Oplevelser på Fasta Åland

  I dag skal der opleves mere af Fasta Åland og der vil være udflugt til ruinerne af fortet Bomarsund, hvor du på Furulundsgården bydes på øernes specialitet Ålandspandekage. Besøg ved friluftsmuseet Jan Karlsgården fra 1800-tallet. Først på eftermiddagen forlader vi Ålandsøerne og vi sejler til Finland. Undervejs nyder vi skibets buffet med drikkevarer inkluderet, som udgør middag denne dag. Skibet lægger til i Turku og vi fortsætter til hotel for overnatning.

 • Dag 4: Byrundtur i Helsinki

  På byrundturen i Helsinki passerer du bl.a. Finlandiahuset tegnet af Alvar Aalto, Uspenski katedralen den største ortodokse helligdom i det vestlige Europa, og Parlamentet. Vi besøger den kendte Tempelkirke, sprængt ind i en solid granitklippe, et arkitektonisk pragtstykke. Kirken har det fineste dagslys, som skinner ind fra oven gennem de tre meter høje, smalle vinduer, som ligger flot i en cirkel om loftet.

  Rejsen fortsætter gennem de 1000 søers land, hvor vi overnatter i det smukke Kallavesi-søområde tæt på Kuopio centrum. Middag på hotellet.

 • Dag 5: De 1000 søers land – Europas største søområde

  Finland er berømt for blå søer og grønne skove, ja ganske enkelt en symfoni af træ, vand, høj himmel og klar luft. Igennem Europas største søområde med en labyrint af 190.000 søer og 180.000 grønne øer og et område, som er særlig kendt for friske og velsmagende råvarer. Ankomst til vores hotel i Iso-Syöte flot placeret på toppen af en bakke, vi nyder vores middag på hotellet.

 • Dag 6: Polarcirklen krydses – Arktikum – Rovaniemi

  Dejlig panoramatur op gennem Lapland, der trods den sparsomme natur byder på unikke oplevelser med de klare fiskevande og lyse sommernætter. Rovaniemi betragtes som porten til Lapland - kendt for Polarcirklen i Finland og julemandens hjemsted. I kan tage et foto, hvor I står med en fod på hver side af Polarcirklen. Besøg på Arktikum i Rovaniemi, hvor danske arkitekter har tegnet glaskorridoren. Her præsenteres samernes historie på enestående vis. Nord for Rovaniemi stoppes ved Polarcirklen 66°32’35. På dette magiske sted kan du også møde julemanden hver eneste dag året rundt, hvor julens glæder for en kort stund opleves, inden vi fortsætter ind i ”Midnatssolens Land”.

  Overnatning og middag i Saariselkä.

 • Dag 7: Samernes Land – Nordkap 71°10' 21” – Midnatssol

  I dag opleves Samernes land med en bemærkelsesværdig natur af søer, tundra og uendelige skove. Karasjok er i dag ”hovedstad” for samerne i Nordnorge. Vi starter med et spændende besøg ved Sapmi Park, hvor vores frokost vil blive nydt i Storgammen, på bedste samisk vis. Storgammen er inspireret af de traditionelle samiske gammer, bygget i træ, og du sidder på bløde skind rundt om bålet. Vi hører om samiske traditioner fortalt af en af de lokale samt samernes sangart joik. Oplevelsen er helt unik.

  Herefter venter en flot og bjergtagende tur op igennem Nordnorges smukke natur til rejsens absolutte højdepunkt, Nordkap. Langs den imponerende Porsangerfjord, via Kåfjord og gennem tunnelen når vi hotellet i Honningsvåg. Her bor vi i 2 nætter, og har derfor god tid til at opleve den forunderlige midnatssol og udsigten fra position 71°10' 21”. Fra Honningsvåg tilbagelægges de sidste kilometer igennem et stort set ubeboet område, som nærmest ligner et månelandskab, til selve Nordkapklippen, der rejser sig 300 m over Ishavets overflade. Vi spiser en 3-retters middag i Nordkaphallen. Vi har lagt vægt på, at du har god tid til at opleve den forunderlige midnatssol.

 • Dag 8: Fuglefjeldstur og Honningsvåg

  I dag kan du tage med vores rejseleder på fuglefjeldstur fra Gjesvær. Næstefter Nordkapklippen er fuglesafari den største Nordkap-attraktion. Du får mulighed for at opleve enestående natur på en sejlads ud til de kendte fuglefjelde. Båden sejler fra Gjesvær til naturreservatet Gjesværstappan – 15 km vest for Nordkapklippen. Her er du allerede 10 minutter efter at båden har forladt kajen. Udflugten varer ca. 2 timer og fra båden kan du observere de fleste af Nordatlantens fuglearter herunder søpapegøjer. Ombord på båden findes varme dragter du kan iføre dig og undervejs har du mulighed for at købe en varm kop kaffe eller te. Gislevs rejseleder orienterer nærmere om turen og tilmeldingen sker hos rejselederen. Betaling skal ske i norske kroner (der tages ikke imod gamle norske sedler).

  En afslappende dag i de friske norske omgivelser er absolut også anbefalelsesværdig. Besøg evt. kirken som stammer tilbage fra 1885, dette er den ældste bygning i byen, og er en vigtig del af historien. Tilbage til 2. verdenskrig brændte tyskerne hele Finnmarken af, befolkningen blev evakueret sydpå, og vendte først tilbage efter krigens slutning, for at genopbygge Honningsvåg. Her blev kirken brugt som overnatningsted, lagerplads og køkken. I våbenhuset findes billeder som vidnesbyrd om, hvad der foregik dengang i kirken. Du kan også besøge det interessante Nordkapmuseum, som bl.a. fortæller om fiskerikulturen, som altid har været livsgrundlaget for befolkningen. Det er også muligt at tage en tur ned på havnen, hvor hurtigruten lægger til om formiddagen. Det er også i Honningsvåg, at man kan smage de kæmpestore kongekrabber. Vidste du at kongekrabberne er en introduceret art i Norge? De første kongekrabber blev udsat ved Murmansk af den russiske forsker Yuri Orlav i 1961, angiveligt til det formål at skaffe mad til den russiske flåde. Denne aften middag på hotellet.

 • Dag 9: Alta – Tromsø

  Langs kysten til Finnmarkens største by Alta med stop ved de interessante helleristninger og Alta museum. Disse helleristninger vidner om, at der for ca. 6000 år siden var bosættelser i området. De er derfor et vigtigt bevis på at der var menneskelig aktivitet så højt mod nord og er derfor optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Herfra kører vi mod Olderdalen, hvor vi med et par lokale færger tager turen til Breivikeidet. Her sejles der langs indre fjorde. Ved aftenstid når vi Tromsø, som er særlig kendt for midnatssolen og den verdensberømte Ishavskatedral. Middag på hotel.

 • Dag 10: Tid til egne oplevelser i Tromsø

  I dag efter morgenmaden er der god tid til, at du på egen hånd kan gå ud og nyde Tromsø og slappe lidt af. I byen findes der flere butikker, museer og caféer. Tromsø er Nordnorges største by og ligger blot 350 km nord for polarcirklen. Det er en flot by der er omgivet af fjorde, fjelde og betagende bjerge.

  Du kan bl.a. tage Fjellheisen op, 421 m over havet, til toppen af Storsteinen. Herfra er der en smuk udsigt over byen og naturen omkring. Turen op til Storsteinen tager blot 4 minutter og henover sommeren er liften åben fra kl.10.00 - 01.00. På toppen findes en restaurant, hvor det er muligt at nyde en frokost eller middag, for dem der har lyst. Eller besøg den verdensberømte Ishavskatedral med de enestående glasmosaikker.

  Middag denne aften på egen hånd.

 • Dag 11: Eventyrlige Lofoten – Et norsk eventyr

  Rejsen går mod Lofoten, den naturskønne øgruppe i Norskehavet. Vi følger den forrevne kyst med fjorde, vige og klippeformationer, som er typisk for Nordnorge, til øgruppen Lofoten. Indkvartering finder sted centralt i Svolvær. Med hele 2 overnatninger bliver der tid til både oplevelser og afslapning her på fantastiske Lofoten. Middag på hotel.

  Svolvær er kendt under navnet Lysets by og området er især kendt for fiskeri. Lyset, fjeldene og havet har igennem tiderne lokket adskillige kunstnere til øen. Langs vandet vil man stadig støde på rorbuer, som var fiskernes overnatningssted. Bemærk fiskerkonen som står ved indsejlingen til Svolvær havn. Her står hun 4,5 meter høj og hilser fiskerne velkommen hjem, samtidig er hånden løftet til ly for vejret mens hun spejder udover havet og håber at manden kommer hjem i god behold. Den varme Golfstrøm gør klimaet på Lofoten mildere end andre områder i verden, som er lige så langt nordpå f.eks. Alaska og Grønland. Gennemsnitstemperaturen i juli er ca. 12 grader og også her kan du opleve den fantastiske Midnatssol.

 • Dag 12: Naturoplevelser i særklasse og sejlads i Trollfjorden

  Lofoten er en perlerække af små øer forbundet med broer, som bare skal opleves! Det er en verden af kontraster, og du fascineres hurtigt af mågeskrigene, de røde og okkergule træhuse eller rorbuerne bygget på træpæle, krydret med lugten af tjære og tørfisk. Naturen ændrer hele tiden karakter, og du overraskes af det ene smukke syn efter det andet. I den idylliske fiskerby Henningsvær, Lofotens Venedig, mærker du på tæt hold den helt specielle stemning der er i byen. For dem som har lyst er det muligt at opleve den smalle Trollfjord, på en smuk sejlads, hvor bjergsiderne rejser sig højt. Nyd sejladsen og udsigten ombord på den helt nye hybridkatamaran.
  Svolvær byder på muséer, gallerier og slentreture langs den smukke bryggekant.

  Denne aften er der middag på egen hånd i Svolvær.

 • Dag 13: Sejlads mod fastlandet – du er nu en erfaren Nordlandsrejsende

  Vi forlader Lofoten med færge tilbage til fastlandet. Oppe på det barske Saltfjeld, hvor russiske og jugoslaviske krigsfanger byggede jernbanen under Hitlers regime, passerer vi igen Polarcirklen, og du kan nu kalde dig for en erfaren Nordlandsrejsende.

  Overnatning og middag i Mo i Rana.

 • Dag 14: Trondheim – Nidaroskatedralen

  Gennem et varieret og naturskønt landskab går det sydover til Trondheim, Tordenskjolds fødeby. Vi overnatter i den flotte og indbydende by og her har du tid til at opleve Nidaroskatedralen, Norges nationale helligdom, bygget over graven til Olav den hellige, som kristnede Norge.

  Middag på hotel, der ligger centralt i Trondheim.

  OBS. Nidaroskatedralen kan være lukket grundet kirkelige handlinger.

 • Dag 15: Ad naturskøn rute til Norges solkyst

  Vi fortsætter sydover forbi det populære skiområde Oppdal. Over Dovrefjell passerer vi de smukke fjelde, der er særlig kendt som moskusoksens hjemsted.

  Videre gennem Gudbrandsdalen passerer vi de smukke dalpartier på vores vej mod Sandefjord i Vestfold, som de lokale kalder Norges solkyst, da det er den region i landet, der byder på flest solskinstimer. Det er samtidig et område, hvor vikinger har handlet, kæmpet og efterladt spor.

  Overnatning og middag på hotel i Sandefjord.

 • Dag 16: Rejsens sidste dag – Sejlads fra Larvik

  Kort køretur til Larvik, hvorfra vi sejler til Hirtshals. Vi nyder den dejlige morgenmadsbuffet ombord, inden vi ankommer til Danmark. En stor rejse i vores spændende broderlande er slut, efter 16 dage med et væld af flotte oplevelser.

Mere om rejsen

Honningsvåg

Honningsvåg er den nordligste by i Norge. For at blive betragtet som en by i Norge skal der bo 5.000 indbyggere men trods sine blot 2.575 indbyggere er Honningsvåg alligevel godkendt som en rigtig by i 1996.

Byen ligger ved en bugt på den sydlige side af Magerøya øen, mens det berømte Nordkap plateau ligger på den nordlige side af øen. I havnen lægger krydstogtskibene til, især i sommermånederne. Der har boet mennesker i området for mere end 10.300 år siden. Havet var den største forsyningskilde mht. mad. Havet er isfrit og selv i dag udgør fiskeriet en stor del af områdets indtægter sammen med turismen.

Om sommeren kommer der ca. 500 ekstra folk til Honningsvåg for at arbejde og servicere de mange tusinde turister, der hvert år valfarter til stedet. Man må derfor forvente, at møde mange turister fra store dele af verden.

Nordkap

Når du står på Nordkapplateauet er Barentshavets bølger det eneste, der skiller dig fra Nordpolen.

Den første turist kom hertil i 1664, og en strøm af nysgerrige gæster er fulgt efter lige siden. Folk fra alle dele af verden bruger dage og uger på at rejse hertil og opleve naturen og det nordlige himmelstrøg. Nordkapplateauet består af et center med moderne faciliteter. Ud over det berømte monument "Verdens Børn" findes et museum og en restaurant. Men faktisk er det Knivskjellodden (beliggende et stykke til venstre for Nordkapplateauet), der er det europæiske fastlands nordligste punkt.

I mere end 300 år har gæster fra hele verden besøgt Nordkapplateauet for at opleve det nordligste punkt i Europa, som man kan køre til. Mange historiske personer har taget den lange vej mod nord. Konger, prinser og eventyrrejsende drages mod det storslåede Nordkapplateau.

Karasjok og Samerne

Samere (tidligere også kendt som lapper) er en befolkningsgruppe som hovedsagelig bor på Nordkalotten. De er et folk der spreder sig over fire lande: Norge, Sverige, Finland og Rusland.
Der er cirka 50.000-70.000 samer i Sápmi hvoraf cirka 30-40.000 bor i Norge, 9000 i Finland, 15-20.000 i Sverige og 2000 i Rusland.

Samerne regnes som Norges urbefolkning, og selv om de i dag er bosat over hele landet, er det i Finnmarken de samiske traditioner er mest synlige. Karasjok og Kautokeino er de to mest betydningsfulde samiske bosteder i Norge, og her får du også de mest autentiske samiske oplevelser. Karasjok ligger i hjertet af det norske Lapland, 18 kilometer fra grænsen til Finland, og er et naturligt stoppested på rejsen til Nordkap.

Traditionelle samiske leveveje er især rendrift. Rendriftssamerne levede tidligere som nomader og fulgte de store renflokke på vandring. Søsamernes kystkultur er derimod en kombination af småbrug og fiskeri, ofte forbundet med bådebyggeri eller andre håndværk.

Det samiske folk holder stadig de oldgamle traditioner i hævd og kulturen er stadig den dag i dag særdeles levende. Den kendte påskefestival er f.eks. et årligt arrangement med lange og stolte traditioner. Påsken var tidspunktet, hvor samer fra hele regionen mødtes i Kautokeino. Her blev der med fest og bryllup fejret at den lange mørketid var ovre. I Karasjok finder man flere vigtige samiske institutioner som f.eks. Sametinget, De Samiske Samlinger og den samiske temapark Sapmí kulturpark.

Hoteller

 • Dag 1-2

  Clarion Collection Hotel Tapaetfabriken, Stockholm

  På hotellet blandes gammelt med nyt. Som navnet antyder er hotellet oprindeligt en tapetfabrik fra 1906, hvor de gamle mursten er bevaret.

  BarJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  Wi-fiJa
 • Dag 2-3

  Savoy Hotel, Mariehamn, Ålandsøerne

  Hotellet ligger centralt i Mariehamn. Alle værelser er med gratis wi-fi, tv og hårtørrer.

  TVJa
  Wi-fiGratis
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  Indendørs swimmingpoolMod betaling
  RestaurantJa
  SaunaMod betaling
 • Dag 3-4

  Scandic Espoo, Espoo

  Pænt hotel med smagfuldt renoverede værelser beliggende i Espoo ca. 15 minutters kørsel Helsinki centrum.

  AirconditionJa
  BarJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  Strygejern og strygebrætJa
  TVJa
  Wi-fiJa
 • Dag 4-5

  Original Sokos Hotel Puijonsarvi, Kuopio

  Hotellet ligger i det smukke Kallavesi-søområde tæt på Kuopio centrum.

  AirconditionJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 5-6

  Hotelli Iso-Syöte & Safaris, Syöte

  Helt nyrenoveret hotel. Hotellet ligger smukt placeret på toppen af en bakke, den højeste i området. Fantastisk udsigt. Alle værelser er med tv, hårtørrer og kaffe/te faciliteter.

  HårtørrerJa
  TVJa
  BarJa
  ElevatorJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  Wellness områdeJa
  Wi-fiJa
  RestaurantJa
 • Dag 6-7

  Holiday Club, Saariselkä

  Det nordligste spahotel i Europa. Det er beliggende ved Urho Kekkonen National Park, omgivet af de majestætiske fjelde i det nordlige Lapland.

  ElkedelJa
  HårtørrerJa
  Indendørs swimmingpoolMod betaling
  RestaurantJa
  SpaområdeMod betaling
  TVJa
  Wi-fiJa
 • Dag 7-9 - /eller Hotel Scandic Nordkapp

  Hotel Scandic Honningsvåg, Honningsvåg

  Centralt i Honnngsvåg, tæt på havnen hvor Hurtigruten lægger til. Hotellet er af ældre dato og er fuldt belagt i højsæsonen, derfor kan travlhed hos personale forekomme.

  BarJa
  ElevatorJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Wi-fiJa
 • Dag 7-9 - /eller Hotel Scandic Honningsvåg

  Hotel Scandic Nordkapp

  Overnatning på hotel udenfor Honningsvåg, omgivet af et betagende landskab. Dette er et sæson hotel som kun er åbent fra juni til midten af august.

  BarJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  Strygejern og strygebrætJa
  TVJa
  Wi-fiJa
 • Dag 9-11

  Clarion Hotel The Edge, Tromsø

  Hotellet ligger centralt i Tromsø og lige ned til havnekanten. Rig mulighed for at nyde midnatssolen, Tromsøs kulturliv og den særegne nordnorske natur. Alle værelser er med tv, minibar og gratis wi-fi,.

  MinibarJa
  TVJa
  Wi-fiGratis
  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  RestaurantJa
  Strygejern og strygebrætJa
  VærdiboksJa
 • Dag 11-13

  Thon Hotel Lofoten, Svolvær

  Ligger idyllisk ved Svolvær havn og i gåafstand til alle attraktionerne i byen.

  BarJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
  LoungeJa
  Strygejern og strygebrætJa
 • Dag 13-14

  Scandic Meyergården, Mo i Rana

  Hotel beliggende centralt i Mo i Rana, tæt ved banegården.

  BarJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  Wi-fiJa
 • Dag 14-15

  Clarion Hotel Trondheim, Trondheim

  Moderne indrettede hotel, der ligger ved havnen med udsigt til Trondheim fjord.

  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  Wi-fiGratis
  SkybarJa
 • Dag 15-16

  Clarion Collection Hotel Atlantic, Sandefjord

  Historisk hotel fra begyndelsen af 1900, hvor du kan mærke Sandefjords maritime historie. Hele hotellet er et levende museum med detaljer og billeder, som fortæller om hvalfangsten og dens betydning for byen.

  BarJa
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Wi-fiGratis

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Afstande i kilometer

  Dag 1: Helsingborg – Stockholm ca. km 560
  Dag 2: Stockholm – Ålandsøerne ca. km 10 samt sejlads
  Dag 3: Ålandsøerne – Espoo ved Helsinki ca. km 150 samt sejlads
  Dag 4: Helsinki – Kuopio ca. km 390
  Dag 5: Kuopio – Syöte ca. km 375
  Dag 6: Syöte – Saariselkä ca. km 420
  Dag 7: Saariselkä – Honningsvåg ca. km 425
  Dag 8: Kørsel på Magerøya ca. km 70
  Dag 9: Honningsvåg – Tromsø ca. km 500 samt sejlads
  Dag 10: Egne oplevelser i Tromsø
  Dag 11: Tromsø – Svolvær ca. km 420
  Dag 12: Kørsel på Lofoten ca. km 50
  Dag 13: Svolvær – Mo i Rana ca. km 440 samt sejlads
  Dag 14: Mo i Rana – Trondheim ca. km 475
  Dag 15: Trondheim – Sandefjord ca. km 610
  Dag 16: Sandfjord - færgen i Larvik ca. km 20

 • Bagage

  Til busrejsen må du medbringe 1 kuffert max. 20 kg og 1 håndbagage max. 5 kg.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkevand i Norden

  Du kan trygt drikke vandet fra hanen i Sverige, Finland og Norge.

 • Elektricitet i Norden

  I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark.

  På Færøerne og i Grønland benyttes 220 V. Stikkontakterne er som i Danmark

 • Entréer

  Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt. 

  Diverse entréer 2024 (vejledende priser):
  Tempelkirken i Helsinki: € 8
  Arktikumcenteret: € 10
  Alta museum: NOK 145
  Nordlyskatedralen NOK 50
  Ishavskatedralen: NOK 70
  Nidaroskatedralen: NOK 120
  Fuglefjeldstur: NOK 775 (Denne udflugt betales på rejsen i danske kroner eller på MobilePay til rejselederen)

  Entréudgifter betales i de pågældende landes valuta eller med kreditkort.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Hoteller

  Ændring af hotel kan forekomme. Eventuelle ændringer vil blive til hotel af samme standard.

 • Klima

  Nordnorge deler breddegrader med Alaska, Grønland og Sibirien, men sammenlignet med disse områder har Nordnorge et noget mildere klima. For at finde ud af hvilket tøj du skal tage med på din ferie, anbefaler vi at du tjekker vejrudsigten inden afrejsen på: www.yr.no

  Vejret er varmest fra slutningen af juni til starten af august, hvor temperaturen kan nå op på ca. 20 grader.
  I Nordnorge kan du opleve midnatssolen fra midten af maj til slutningen af juli. Alle afrejsedatoerne er fastlagt på det optimale tidspunkt for at opleve midnatssol. Det er uden betydning, om du vælger den ene afrejsedato frem for den anden.

   

  Gennemsnitstemperaturer i dagtimerne

      Alta   Tromsø
  Januar   -8,7°C   -3,8°C
  Februar   -7,9   -3,1
  Marts   -5,2   -1,0
  April   -0,6   1,7
  Maj   4,8   6,1
  Juni   10,0   11,0
  Juli   13,4   13,7
  August   12,0   12,5
  September   7,2   8,4
  Oktober   1,6    3,3
  November   -3,6   -1,0
  December   -7,0   -3,0
   
  Kilde: Meteorologisk institutt and yr.no
 • Køre- og hviletid

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-og hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Mad og drikke

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kost. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

  På denne rejse vil måltiderne være en kombination af fastlagte menuer og buffetanretninger. I vore skandinaviske broderlande må du være forberedt på at fisk ofte indgår i måltiderne

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Påklædning

  Vejret kan være omskifteligt fra strålende sol til sågar en lille snebyge. Du behøver ikke overgardere dig med den udendørs påklædning, men let vind og vandtæt beklædning og gode sko anbefales. Støttestrømper til brug i bussen kan også anbefales.
  Ved Lofoten sejler vi med Brim, som er en hybridkatamaran, der viser os skønne Trollfjorden. På denne sejlads er det vigtigt at medbringe varmt tøj, dertil regntøj om nødvendigt.

 • Rejseforsikring - Rejser til Norden

  Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 5.350.
  Sejlads i Trollfjorden kr. 698. Bestilles med rejsen.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta

  Norske kroner. 1 NOK = ca. 0,77 DKK -- Euro. 1 euro = ca. 7,50 DKK
  Du opholder dig 1 nat i Sverige, 5 nætter i Finland og 9 nætter i Norge.

  Ved køb af frokost og drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner. Det varierer fra tur til tur men forvent mellem 4-6 frokoster, der kan købes i bussen.

  Vi anbefaler at man medbringer både kreditkort samt lidt lokal valuta. På nogle hoteller kan der kun betales med kreditkort.

  Vær opmærksom på hvis du veksler penge hjemmefra, at de i Norge ikke længere modtager de gamle norske pengesedler.

 • Valuta og kreditkort i Finland

  I Finland benyttes EURO. € 1 = ca. kr. 7,50. Det er muligt at betale med VISA og Mastercard i de fleste større butikker, restauranter, caféer, shopping centre, museer og lign.

  Det anbefales at medbringe EURO hjemmefra i små sedler og mønter, til f.eks. småindkøb på markedspladser m.m. Det er muligt at hæve EURO i de fleste bankautomater rundt i landet.

 • Valuta og kreditkort i Norge

  Norske kroner. 1 NOK = pt. ca. 0,64 DKK (29/11 2023).

  Du kan bruge kreditkort de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med. Kontanter kan du også hæve i automater i de fleste byer, hvor vi overnatter på rejsen.

  OBS: På Svalbard benyttes der kun kreditkort og ingen kontantbetaling.

  Er du på en busrejse, kan du bruge danske kroner til køb af drikkevarer i bussen.

 • Valuta og kreditkort i Sverige

  I Sverige er valutaen svenske kroner (SEK). 
  Kontanter kan hæves i automater i de fleste byer, hvor vi overnatter på rejsen.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu