Skip to main content

Busrejse til Krakow

-
Kongeslotte, saltminer og historiens mørke sider

Kulturrige Krakow

En af de mest interessante byer i Europa er Polens gamle, kongelige hovedstad Krakow, hvor historien, legender og den moderne udvikling smelter sammen. En storby fyldt med kulturelle seværdigheder smukt placeret ved floden Wisla, som strømmer gennem byen.

Vi følger rejselederen på en byvandring i det historiske centrum, hvor vi ser attraktioner som kongeslottet Wawel, markedspladsen og den UNESCO-beskyttede St. Marys Basilika. Derudover oplever vi den over 700 år gamle Wieliczka-saltmine og går en spændende tur i det jødiske kvarter. Der bliver også tid på egen hånd, hvor du evt. kan udforske Oskar Schindlers emaljefabrik.

Det polske køkken bygger på mangfoldighed, og udvalget af smagsoplevelser er overvældende. Køb duftende challah-brød i de traditionelle bagerier, nyd en schnitzel på markedet og afslut måltidet med en apfelstrudel eller sachertorte.

På turen har du også mulighed for at dykke ned i et af verdenshistoriens mørkeste kapitler, når vi tager på en tilkøbstur til koncentrationslejen Auschwitz-Birkenau, der ligger lidt uden for Krakow.

Glæd dig til en spændende rejse til Polens kulturelle perle, når vi tager på rundtur i smukke Krakow på denne busrejse.

Glæd dig til

 • God og orienterende byrundtur i den gamle polske kongeby
 • 4 nætter på centralt beliggende hotel nær byens seværdigheder
 • Et væld af flotte oplevelser i Polens mest interessante og fascinerende by
 • Spændende udflugt til den mere end 700 år gamle Wieliczka-saltmine der byder på vægge af salt, underjordiske søer og antikke kamre

Inkluderet i rejsens pris

 • 6 x morgenmad
 • 2 x middag
 • Byrundtur i Krakow og det jødiske kvarter
 • Udflugt til Saltminen inkl. entré og rundvisning
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark 

  Rejselederen byder velkommen i bussen, og vi begynder vores rejse til Krakow. Vi kører med passende pauser afsted, og undervejs introducerer rejselederen dig for de næste dages oplevelser og program.

  Kort efter vi har krydset grænsen til Polen, indkvarteres vi på et hotel og nyder sammen en fælles middag.

  Måltider inkluderet denne dag: Middag.

 • Dag 2: Velkommen til Krakows bymidte

  Vi fortsætter mod Krakow, og efter en hyggelig bustur ankommer vi i Polens kulturelle centrum hen på eftermiddagen. Vi tager direkte til Hotel Ibis Style Krakow Centrum, der ligger få stop med metroen fra Krakows historiske bykerne. Her skal vi bo de næste fire nætter, og når vi er blevet indkvarteret, har du resten af dagen til at opleve byen på egen hånd.

  Om aftenen kan du besøge en af områdets mange restauranter, der byder på mad fra alle verdenshjørner, og som var medvirkende til, at byen i 2019 blev valgt til europæisk hovedstad for gastronomikultur.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 • Dag 3: Byrundtur i Krakow

  Vi tager med rejselederen på byrundtur i Krakow og kører med bus til Wawel Slot, hvor flere polske konger residerede indtil 1596. Det ikoniske slot blev bygget over flere århundreder og er af den grund en smuk kombination af flere arkitektoniske stilarter som gotik, romantik, renæssance og barok.

  Herefter følger vi universitetsgaden til markedspladsen i Krakows centrum, hvorefter vi har tid på egen hånd. Vi anbefaler, at du ser den imponerende St. Mary Basilika med sine ypperlige vægmalerier. Du kan også besøge Oskar Schindlers emaljefabrik, som i dag huser to museer. Fabrikken var under 2. Verdenskrig tilholdssted for op mod 1.200 jøder, der under dække af at være arbejdere på fabrikken undslap rædslerne i koncentrationslejrene.

  Byrundtur inkluderet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 • Dag 4: Den legendariske saltmine 

  Vi kører med bussen til Wieliczka-saltminen og udforsker lidt af dens i alt 245 km lange, underjordiske labyrintgange. Minen er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Her er der mulighed for at beundre landskaber, der ikke kan findes på overfladen, som saltholdige søer, smukke, underjordiske kamre og det unikke underjordiske kapel. Vi kommer til at høre om de gamle minemaskiner og de metoder, der blev brugt til saltudvinding og transport helt frem til lukningen i 1996.

  Herefter kører vi retur til Krakow, hvor vi runder af med en spændende byvandring i Krakows jødiske kvarter, Kazimierz. Det jødiske kvarter er kendt for sin rige kulturarv og arkitektur med sin gamle synagoge samt mange små butikker og restauranter med jødisk mad.

  Heldagsudflugt inkluderet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 • Dag 5: Fortællingen om Auschwitz 

  Mulighed for heldagsudflugt til koncentrationslejren Auschwitz og et rørende indblik i de rædsler, der fandt sted her under 2. Verdenskrig. Selvom det er en hjerteskærende oplevelse at gå rundt mellem barakker og gaskamre, så er det også en vigtig øjenåbner og en påmindelse om, hvad vi som mennesker er i stand til af uhyrligheder.

  Under vores besøg vises vi rundt af en lokalguide, som fører os gennem lejrens mange områder, som viser fangernes dagligdag, arbejde, udvælgelse og udryddelse. De første skridt begynder ved den velkendte port med “Arbeit Macht Frei”-skiltet.

  Alternativt kan du bruge dagen på at gå på opdagelse i Krakows hyggelige gader.

  Heldagsudflugt til Auschwitz kr. 295.
  OBS Bestil udflugten i god tid, da der kun er plads til 30 deltagere.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 • Dag 6: Historiske Wrocław

  Vi siger farvel til Krakow og nyder et stop i Wrocław, hvorefter vi fortsætter hjemrejsen med en enkelt overnatning i Polen. Storbyen Wrocław er bl.a. berømt for sine 100 broer, sine farverige huse og den gamle bydel. Den flotte, gamle bydel og Oder-flodens mange forgreninger gør Wroclaw til en utrolig stemningsfuld by, som er en sand fornøjelse at udforske til fods.

  Samtidig giver de mange studerende fra byens universiteter Wroclaw en ungdommelig puls. Den kommer blandt andet til udtryk ved et rigt kulturliv, der i 2016 var med til at sikre byen den eftertragtede titel som Europæisk Kulturhovedstad.

  Byrundtur inkluderet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 7: Hjemrejse til Danmark 

  Efter skønne dage i Polen tilbagelægges de sidste kilometer, inden vi ankommer til Danmark.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

Hotel

 • Dag 2-6

  ibis Styles Krakow Centrum

  ibis Styles Krakow Centrum er et smukt dekoreret og moderne hotel beliggende lige ved en sporvognsstation, der med få stop tager dig til Krakows gamle bykerne. Værelserne er indrettet med maksimal opmærksomhed på detaljer og funktionalitet.

  Tæt ved hotellet finder du også Krakows Botaniske Have, som er en skjult perle i storbyen. En større have med udendørs siddepladser og en lille café.

  Afstand til centrum2,5 km
  AirconditionJa
  BarJa
  HårtørrerJa
  TVJa
  Wi-fiJa

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
01-09-2024Se afrejsetider 7 dageBus fra Jylland og FynMere end 85.698,-Bestil
15-09-2024Se afrejsetider 7 dageBus fra Jylland og FynMere end 85.698,-Bestil
13-10-2024Se afrejsetider 7 dageBus fra Jylland og FynMere end 85.698,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Storbyferie - hvad kræver det?

  Vær opmærksom på, at man på en storbyferie må forvente at skulle gå en del.

  Vi beder alligevel om forståelse for, at rejselederen behøver at holde et vist tempo for at kunne nå at vise de mange spændende seværdigheder. Der bliver stop ind imellem, men bentøjet skal være i orden og rejsen er som udgangspunkt ikke for dårligt gående.

  Det står enhver frit for at forlade gruppen undervejs, skulle det alligevel blive for meget. Der er masser af caféer og andre hyggelige steder undervejs på byrundturene, så du kan snildt nyde byens liv over en kop kaffe, hvis konditionen eller de nye støvler driller.

  Du har også mulighed for selv at tage taxa eller anden offentlig transport. Husk at medbringe godt fodtøj.

 • Tillæg og entréer

  Enkeltværelse kr. 1.398. 
  Udflugt til Auschwitz inkl. entré og rundvisning kr. 295

  Ovenstående skal bestilles med rejsen:
  Entré til St. Mary-basilika ca. kr. 25 / PLN 15. 
  Entré til Oskar Schindlers emaljefabrik ca. kr. 55 / PLN 32.  

  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt. 

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og betalingskort

  Polens valuta hedder Zloty. 1 zloty = ca. 1,70 DKK.
  Vi anbefaler, at du medbringer både kreditkort samt lidt zloty i kontanter.

  Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.
  Især Visakort er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster.

  Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu