Magi i Nordnorge 2021

Jagten på nordlyset

Rundrejse til Nordnorge - Oplev nordlys og Norges største ishotel

Den arktiske vinter i Nordnorge er fuld af skønhed. På disse kanter opfører naturen sin helt egen teaterforestilling - den endeløse stjernehimmel, det skummende hav og det funklende nordlys, som oplyser den klare polarnat.

 • Besøg Nordkapklippen under ledsagelse af sneplov
 • Hør samernes fortælling og nyd en samisk inspireret frokost
 • Nyd en dejlig middag midt i naturen ved Nordnorges største ishotel
 • Vi oplever naturen på samisk maner med rensdyrslæde gennem sneen
 • Oplev naturens magiske nordlys samt det snedækkede vinterlandsskab


Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 6 x morgenmad
 • 4 x middag
 • Middag ved ishotel inkl. drink i isbaren
 • Let frokost i Nordkaphallen
 • Samisk inspireret frokost
 • Frokost i lavvo (nomadetelt)
 • Tur med rensdyrslæde
 • Entré til Nordkapklippen
 • Nordkapcertifikat
 • Entré til De Samiske Samlinger og Sapmipark
 • Joik (samernes specielle sangform)
 • Flybillet t/r København
 • Rejseleder


Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse: kr. 2.000. Afbestillingsforsikring. kr. 945.
Udflugt med hundeslæde: kr. 850 pr. person. Udflugt med snescooter kr. 950 pr. person ved deling af snescooter (Kørekort er påkrævet).

Bestil rejsen

Pris fra 14.298,-

7 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • Halvpension og 4 frokoster
 • Udflugter jf. program
 • Besøg i Nordnorges største ishotel
Bestil rejsen

Om rejsen

Nordkap, nordlys og Norges største ishotel.
Nordkap er dækket af sne og iført vinterklæder. Spektakulære oplevelser venter forude i jagten på Nordnorges magiske naturfænomener. Husk på, at nordlyset er en sand diva. Hun går derfor ikke på scenen før hun er helt klar. Tålmodighed er en dyd, især når du er på nordlysjagt.

På denne rejse kommer du hjem med en masse flotte kultur- og naturoplevelser i bagagen, når vi oplever den samiske kultur, Nordnorges største ishotel og besøger rensdyr og slædehunde som du kan tage på en slædetur med i det vinterlige landskab. Vi besøger Nordkapklippen, hvor vi nyder en frokost og oplever nordlysets hovedstad Alta. Den sidste aften nyder vi en afslutningsmiddag ved det fascinerende ishotel, der er opført af krystalklar is. Denne rejse er for naturelskere og er idéel for den rejsende der ønsker en helt særlig arktisk oplevelse i den kolde vinter.

Rejse til Nordnorge med Gislev Rejser

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Alta – Nordlysets hovedstad
Vi flyver fra Københavns Lufthavn vis Oslo til Alta i Nordnorge. I København mødes vi med rejselederen som vil tage os med på et eventyr rundt i Nordnorge. Med fly når vi Nordlysets hovedstad Alta. Ved ankomst kører vi mod hotellet for indkvartering. Om aftenen tager vi på jagt efter nordlyset.


I spiralform rejser kirken sig opad i en dynamisk fremdrift, fra landskabet nedenfor bakken til spidsen af klokketårnet

Dag 2: På vej til Nordkapklippen
Vi kører gennem det fascinerende sneklædte landskab når vi bevæger os helt nord på. Vi besøger Nordkapklippen under ledsagelse af sneplov. At stå på selve Nordkapklippen ca. 300 meter over havets overflade, kan ikke beskrives. Ved ankomst nydes en let frokost i Nordkaphallen og der vil være tid til at besøge Nordkaps besøgscenter. Her kan du se udstillinger hele året rundt, og på Nordkap ligger også verdens nordligste kristne kapel, St. Johannes Kapell. Smut også en tur ud til Nordkapplateauet og nyd den friske luft samt den forrygende udsigt. I Honningsvåg besøger vi Eva Schmutterers galleri. Overnatning og middag centralt i Honningsvåg.


Nordkaps første turist, italieneren Francesco Negri, stod på Nordkapplateauet i 1664

Dag 3: Samernes fortælling
I Karasjok, samernes hovedstad, nyder vi en samiskinspireret frokost med fortællinger om samisk kultur og livsstil. Frokosten nyder vi i Storgammen, som er bygget med inspiration fra de gamle traditionelle samiske tørvehytter. Vi besøger også Sapmi Park, en samisk temapark, hvor vi kan gå på opdagelse i historien og kulturen. Samerne regnes som Norges urbefolkning, og selv om de i dag er bosat over hele landet, er det i Finnmarken de samiske traditioner er mest synlige. Karasjok og Kautokeino er de to mest betydningsfulde samiske bosteder i Norge, og her får du også de mest autentiske samiske oplevelser.


Vidste du at, Norge er det land i verden, hvor der bor flest samer?

Dag 4: Oplevelser i Karasjok
I dag besøger vi De Samiske Samlinger og Sameparlamentet. De Samiske Samlinger i Karasjok åbnede i 1972, med formålet om at beskytte kulturtraditioner og sproget. Derudover er målet at præsentere samisk kultur og historie for hele området. Sametinget åbnede i 1989 og er formet som en lavvo - et samisk telt. Traditionelle samiske leveveje er især rendrift. Rendriftssamerne levede tidligere som nomader og fulgte de store renflokke på vandring. Om aftenen vil det være muligt at tage afsted på snescooter og nyde den fantastiske natur, væk fra byens lys. Hvis heldet er med os, vil vi denne aften opleve nordlyset, kr. 950 pr. person (vi deles to personer om en snescooter - kræver kørekort). Mulighed for flotte fotostops.


Nordlyset også kaldet Aurora Borealis - opleves oftest fra november til marts

Dag 5: Besøg hos rensdyrene
I dag kører vi retur mod Alta og undervejs besøger vi rensdyr og deres ejer. Der fortælles om rendrift samt betydningen det har for mange af samerne i Nordnorge. Samerne bruger hele dyret, kødet spises eller sælges, pelsen og skindet bruges til tøj og sko og geviret bruges til nyttige redskaber samt kunst. Ikke overraskende er der tit rensdyr på tallerken. Den mest ubredte ret er bidos, en stuvning lavet af gulerødder, kartofler og langtidstilberedt rensdyrkød. Intet besøg i Finnmarken er fuldendt uden at have smagt rensdyrkød. Vi skal opleve naturen på bedste samisk manér, med en tur på rensdyrslæde gennem det snedækkede landsskab. Hertil nyder vi en frokost i de hyggelige omgivelser, og der afsluttes med den specielle sangform Joik, som er en levende folkemusikalsk tradition. Joik tilegnes ofte en person, et dyr eller et sted. Ved ankomst til Alta er der mulighed for at opleve byen på egen hånd, aflæg evt. besøg i den flotte Nordlyskatedral med Nordlysmuséet.


I Norge findes der over 200.000 rensdyr - oplev en tur med rensdyrslæde

Dag 6: Hundeslæde og besøg ved Ishotel
I dag kan man nyde Alta på egen hånd og besøge Nordlyskatedralen, hvis ikke du nåede det dagen forinden eller tag med på en tur ud til et hundecenter, hvor det vil være muligt at få en tur med hundeslæde, en unik oplevelse, kr. 850 pr. person. Herude bliver vi taget godt imod af ejerne som vil fortælle mere om deres hunde og træning. Lyden af ​​ivrige og forventningsfulde hunde fylder luften. De står klar foran slæderne og venter bare på at komme i gang. Når hundene sætter igang bliver der helt vidunderligt stille, kun lyden af ​​hundepoter og slæder bryder stilheden. Om aftenen besøger vi Nordnorges største ishotel og nyder her en afskedsmiddag i den dejlige norske natur. Ishotellet er en særlig oplevelse, da det bygges på ny hvert år og vi nyder en drink i ishotellets isbar. Det hele startede for 16 år siden og hvert år har de lokale kunstere og arbejdere bygget det op på ny, på blot 5 uger, med nyt tema hvert år. Temaer fra tidligere omfatter bla. Vikingetiden, Altadalens dyr, folkeeventyr og nordiske sagn. Der bruges hvert år 2500 ton is og 7000 m3 sne.


Glæd dig til en spektakulær oplevelse når vi besøger ishotellet

Dag 7: Hjemrejse
En oplevelsesrig rejse er slut.

Hotel

Thon Hotel, Alta (1., 5. og 6. nat)
Hotellet ligger centralt placeret i Alta og har et perfekt udgangspunkt for at udforske Alta og de arktiske omgivelser.

Scandic Honningsvåg eller Scandic Bryggen, Honningsvåg (2. nat)
Begge hoteller ligger centralt i byen med kort til butikker og havnen, hvor Hurtigruten lægger til.

Scandic Kárásjohka, Karasjok (3. og 4. nat)
Unikt hotel midt i Karasjok, hjemsted for det samiske folk og rig på kultur og tradition.

OBS! Ændring af hotel kan forekomme. Ændring vil blive til hotel af samme standard.

Gæsterne siger

”En virkelig god rejse med utrolig smukke naturoplevelser”

”Det har været en super god til­rettelagt tur – en ferie jeg anbefaler til andre”

”Store oplevelser”

”Fantastisk, at vi oplevede alt i programmet, vejret var med os, og vi så nordlyset som er helt ubeskriveligt”

 

Værd at vide

Husk pas
Husk at medbringe gyldigt pas, det er påkrævet ved tjek-ind i lufthavnen.

Tilkøbsudflugter
Snescooter: DKK 950 (kørekort er påkrævet). En snescooter deles to og to.
Hundeslæde: DKK 800

Ønsker til indkvartering
Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, seperate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen af rejsen.
Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil gøre vores bedste for at imødekomme eventuelle ønsker.

Kost
Det er vigtigt at du informere Gislev ved bestilling af rejsen såfremt du har et spevielt behov angående kost.
På denne måde kan vi forberede hotellet i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen.

Påklædning
Det er ikke nødvendigt at investere i en masse nyt udstyr til din rejse, det gælder blot om at finde alt det varme tøj frem.
Skulle man have tøj fra skiferie, gammelt eller nyt, kan det være en ide at medbringe dette.
Påklædningen er uformel, du kan derfor godt lade det "fine tøj" blive hjemme. Når du skal til at pakke skal du tænke praktisk og isolerende.

Lag-på-lag princippet kommer virkelig til sin ret i norden.
Det inderste lag hjælper dig med at holde varmen, samt fører fugten væk fra kroppen. Her anbefales uldundertøj.
Det mellemste lag isolere mod kulden. Eksempelvis en god fleecetrøje.
Det yderste lag beskytter mod regn, vind og fugt. En varm, vind og vandtæt jakke/frakke samt overtræksbukser.
Herudover anbefaler vi gode varme støvler samt uld sokker, hue, handsker/luffer og halstørklæde. Medbring gerne pigsåler til sko, da det kan være glat flere steder.
Det er vigtigt at huske på at varm luft holder på varmen. Det er derfor vigtigt at dine handsker, støvler og jakke har ekstra plads til luft. Dette skaber nemlig et isolerende lag mellem dig og de kolde omgivelser.

Klima
Kulden er noget man må forholde sig til når man rejser til Nord på. Derfor er rigtig beklædning en forudsætning for, at man får en god oplevelse.
Nordnorge deler breddegrader med Alaska, Grønland og Sibirien, men sammenlignet med disse områder har Nordnorge et noget mildere klima.
Det er i vintermånederne, at du har mulighed for at se Nordlyset.
Gennemsnitstemperaturen for vinteren i Alta er ca. -7 grader. Tjek evt. vejrudsigten inden afrejse: https://www.yr.no/sted/Norge/Finnmark/Alta/Alta/

Nordlys, naturens mest spektakulære lysshow
Nordlyset ligger som en oval rundt om hver af de magnetiske poler. Det er et fysisk fænomen som forekommer, når solvinden er kraftigere end normalt. Solvinden består af plasma, som strømmer ud fra solen. Store elektriske udladninger slynger elektrisk ladede partikler mod jorden. Partiklerne er elektroner og protoner, som danner lys når de kolliderer med gasser i jordens atmosfære. Elektronerne i gasserne exciterer og afgiver energi i form af elektromagnetisk stråling.
Nordlyset, som finder sted på den nordlige halvkugle, kaldes Aurora Borealis, mens det på den sydlige halvkugle kaldes Aurora Australis.

Flyrejsen
Vi flyver med Norwegian ud af Københavns lufthavn og mellemlander i Oslo.
Der må medbringes maks 1 x 20 kg indtjekket bagage og 1 x 10 kg håndbabage.
Flyvetiden er ca. 2 timer fra Oslo til Alta. Ombord på flyet vil det være muligt at købe drikkelse og et let måltid.
Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Norge.

Valuta
Norske kroner. 1 NOK = ca. 0,77 DKK 
Der kan også betales med gængse kreditkort.
Vær opmærksom på, at de i Norge ikke modtager de gamle norske pengesedler.
Vi anbefaler at man medbringer både kredit kort samt lokal valuta.

Rejseforsikring
Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.
HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

Tilskud
Gratis over Storebælt i egen bil eller 50% tilskud til tog, bus og færge.

Bemærk
Gislev Rejser forbeholder sig ret til at ændre / aflyse en udflugt eller aktivitet såfremt vejret eller andre faktorer gør det farligt eller umuligt at gennemføre denne.

 

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale
Der vil blive fremsendt information om afrejse ca. 10 dage før afrejse. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Københavns lufthavn
Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Bagage
Du må medbringe 1 x 20 kg indtjekket bagage og 1 x 10 kg håndbagage.

Flyselskab
Vi flyver med SAS.

Udrejse
Afrejse 09.02.21 fra København kl.09.00 via Oslo med ankomst i Alta kl.14.00.

Hjemrejse
Afrejse 15.02.21 fra Alta kl.14.30 via Oslo med ankomst i København kl.18.30.

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale ca. 10 dage før afrejse.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7-Eleven".

 

København lufthavn mødested Gislev Rejser

 

 

Kort

Rejse til Magi i Nordnorge

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
09-02-2021Fly fra Københavns Lufthavn214.298,-Bestil rejsenMere information
18-02-2021Fly fra Københavns LufthavnMere end 814.298,-Bestil rejsenMere information