Magi i Nordnorge

Jagten på nordlyset

Rundrejse til Nordnorge - Oplev nordlys og Norges største ishotel

Oplev Nordlys i det snedækkede vinterlandskab.

 • Oplev naturens magiske nordlys
 • Besøg Nordkapklippen under ledsagelse af sneplov
 • Nyd en dejlig middag midt i naturen ved Norges største ishotel
 • Mulighed for slædetur med hunde og/eller rensdyr
 • Hør samernes fortælling og nyd en samisk inspireret frokost


Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 6 x morgenmad
 • 5 x middag
 • Middag ved ishotel inkl. én drink i isbaren
 • Let frokost i Nordkaphallen
 • Samisk inspireret frokost
 • Frokost i lavvo (nomade telt)
 • Entré til Nordkapklippen
 • Nordkapcertifikat
 • Entré til De Samiske Samlinger og Sapmipark
 • Joik (samernes specielle sangform)
 • Flybillet t/r København
 • Rejseleder


Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse: kr. 2.000. Afbestillingsforsikring: kr. 920. Tilslutningsfly fra Aalborg kr. 500.
Udflugt med hundeslæde: kr. 800. Udflugt med rensdyrslæde kr. 400. Udflugt med snescooter kr. 950 (Kørekort er påkrævet).

Pris fra 13.498,-

7 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • Halvpension og 3 frokoster
 • Udflugter jf. program
 • Besøg i Nordens største ishotel
Bestil rejse

Om rejsen

Nordkap, Nordlys og Norges største ishotel.
Den arktiske vinter i Nordnorge er fuld af skønhed. På disse kanter opfører naturen sin helt egen teaterforestilling - den endeløse stjernehimmel, det skummende hav og det funklende Nordlys, som oplyser den klare polarnat. Nordkap er dækket af sne og iført vinterklæder. Spektakulære oplevelser venter forude i jagten på Nordnorges magiske naturfænomener. Husk på, at Nordlyset er en sand Diva. Hun går derfor ikke på scenen før hun er helt klar. Tålmodighed er en dyd, især når du er på nordlysjagt.
På denne rejse kommer du hjem med en masse flotte kultur- og naturoplevelser i bagagen, når vi oplever den samiske kultur, Nordnorges største ishotel og besøger rensdyr og slædehunde som du kan tage på en slædetur med i det vinterlige landskab. Vi besøger Nordkapklippen, hvor vi nyder en frokost og oplever nordlysets hovedstad Alta. Den sidste aften får vi en afslutningsmiddag ved det fascinerende ishotel, der er opført af krystalklar is. Denne rejse er for naturelskere og er idéel for den rejsende der ønsker en helt særlig arktisk oplevelse i den kolde vinter.

Hunndeslæde i Nordnorge

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Alta – Nordlysets hovedstad
Vi flyver fra både Aalborg og Københavns lufthavn. I København mødes vi med rejselederen som vil tage os med på et eventyr rundt i Nordnorge. Med fly når vi Nordlysets hovedstad Alta, hvor vi tjekker ind på hotellet. Efter middag på hotellet tager vi på jagt efter Nordlyset på højfjeldet ved Alta.Dag 2: På vej til Nordkapklippen
Vi kører gennem det fascinerende sneklædte landskab når vi bevæger os helt nord på. Vi besøger Nordkapklippen under ledsagelse af sneplov. At stå på selve Nordkapklippen cirka 300 meter over havets overflade, kan ikke beskrives. Ved ankomst nydes en let frokost i Nordkaphallen og der vil være tid til at besøge udstillingen i hallen. Smut også en tur ud til Nordkapstatuen og nyd den friske vind samt den forrygende udsigt. I Honningsvåg besøger vi Eva Schmutterers galleri. Overnatning og middag midt i Honningsvåg.Dag 3: Samernes fortælling
I Karasjok, samernes hovedstad, nyder vi en samiskinspireret frokost med fortællinger om samisk kultur og livsstil. Frokosten vil vi nyde i Storgammen, som er bygget med inspiration fra de gamle traditionelle samiske tørvehytter. Vi besøger også Sapmi park, en samisk temapark hvor vi kan gå på opdagelse i historien og kulturen. Samerne regnes som Norges urbefolkning, og selv om de i dag er bosat over hele landet, er det i Finnmarken de samiske traditioner er mest synlige. Karasjok og Kautokeino er de to mest betydningsfulde samiske bosteder i Norge, og her får du også de mest autentiske samiske oplevelser.

Dag 4: Oplevelser i Karasjok
I dag besøger vi De samiske Samlinger og Sameparlamentet. De samiske Samlinger i Karasjok åbnede i 1972, med formålet om at beskytte kulturtraditioner og sproget. Derudover er målet at præsentere samisk kultur og historie for hele området. Traditionelle samiske leveveje er især rendrift. Rendriftssamerne levede tidligere som nomader og fulgte de store renflokke på vandring. Om aftenen vil det være muligt at tage af sted på snescooter og nyde den fantastiske natur, væk fra byens lys. Hvis heldet er med os, vil vi denne aften opleve nordlyset, kr. 950 pr. person. Mulighed for flotte fotostops.

Dag 5: Besøg hos rensdyrene
I dag kører vi retur mod Alta og undervejs besøger vi rensdyr og deres ejer. Der fortælles om rendrift samt betydningen det har for mange af samerne i Nordnorge. Her nyder vi en frokost i de hyggelige omgivelser, og der afsluttes med den specielle sangform Joik. For dem som har lyst, er der rensdyrslædekørsel, en flot oplevelse, kr. 400 pr.person. Ved ankomst til Alta er der mulighed for at opleve byen på egen hånd, evt. besøge den flotte Nordlyskatedral med Nordlysmuséet.Dag 6: Hundeslæde og besøg ved Ishotel
I dag kan man nyde Alta by på egen hånd og besøge Nordlyskatedralen, hvis ikke man nåede det dagen forinden eller man kan tage med på en tur ud til et hundecenter hvor det vil være muligt at få en tur med hundeslæde, en unik oplevelse, kr. 800 pr.person. Herude bliver vi taget godt imod af ejerne som vil fortælle mere om deres hunde og træning. Om aftenen besøger vi Norges største ishotel og nyder her en afslutningsmiddag i den dejlige norske natur. Ishotellet er en særlig oplevelse, da det bygges på ny hvert år og vi nyder en isdrink i ishotellets bar. Dag 7: Hjemrejse
En oplevelsesrig rejse er slut.

Hotel

Thon Hotel, Alta (1., 5. og 6. nat)
Hotellet ligger centralt placeret i Alta by og har et perfekt udgangspunkt for at udforske Alta og de arktiske omgivelser.

Scandic Honningsvåg, Honningsvåg (2. nat)
Grundet ombygning på Scandic Bryggen bor vi på Scandic Honningsvåg. Hotellet ligger centralt i byen med kort til butikker og havnen, hvor Hurtigruten lægger til.

Scandic Kárásjohka, Karasjok (3. og 4. nat)
Unikt hotel midt i Karasjok, hjemsted for det samiske folk og rig på kultur og tradition. Oplev de smukke landskaber og den uberørte natur.

Gæsterne siger

”En virkelig god rejse med utrolig smukke naturoplevelser”

”Det har været en super god til­rettelagt tur – en ferie jeg anbefaler til andre”

”Store oplevelser”

”Fantastisk, at vi oplevede alt i programmet, vejret var med os, og vi så nordlyset som er helt ubeskriveligt”

 

Værd at vide

Husk pas
Husk at medbringe gyldigt pas, det er påkrævet ved tjek-ind i lufthavnen.

Diverse entréer
Nordlyskatedralen: NOK 150
Snescooter: DKK 950 (kørekort er påkrævet)
Rensdyrslæde: DKK 400
Hundeslæde: DKK 800

Ønsker til indkvartering
Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, seperate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen af rejsen.
Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker men, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme Jeres ønsker.

Vegetar/Diabetiker
Det er vigtigt at du informere Gislev ved bestilling af rejsen såfremt du har et spevielt behov angående kosten.
På denne måde kan vi forberede hotellet i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen.

Påklædning
Det er ikke nødvendigt at investere i en masse nyt udstyr til din rejse, det gælder blot om at finde alt det varme tøj frem.
Skulle man have tøj fra skiferie, gammelt eller nyt, kan det være en ide at medbringe dette.
Påklædningen er uformel, du kan derfor godt lade det "fine tøj" blive hjemme. Når du skal til at pakke skal du tænke praktisk og isolerende.

Lag-på-lag princippet kommer virkelig til sin ret i norden.
Det inderste lag hjælper dig med at holde varmen, samt føre fugten væk fra kroppen. Her anbefales uldundertøj.
Det mellemste lag isolere mod kulden. Eksempelvis en god fleecetrøje.
Det yderste lag beskytter mod regn, vind og fugt. En varm, vind og vandtæt jakke/frakke samt overtræksbukser.
Herudover anbefaler vi gode varme støvler samt uld sokker, hue, handsker/luffer og halstørklæde. Medbring gerne pigsåler til sko, da det kan være glat flere steder.
Det er vigtigt at huske på at varm luft holder på varmen. Det er derfor vigtigt at dine handsker, støvler og jakke har ekstra plads til luft. Dette skaber nemlig et isolerende lag mellem dig og de kolde omgivelser.

Klima
Kulden er noget man må forholde sig til når man rejser til Nord på. Derfor er rigtig beklædning en forudsætning for, at man får en god oplevelse.
Nordnorge deler breddegrader med Alaska, Grønland og Sibirien, men sammenlignet med disse områder har Nordnorge et noget mildere klima.
Det er i vintermånederne, at du har mulighed for at se Nordlyset.
Gennemsnitstemperaturen for vinteren i Alta er ca. -7 grader. Tjek evt. vejrudsigten inden afrejse: https://www.yr.no/sted/Norge/Finnmark/Alta/Alta/

Nordlys, naturens mest spektakulære lysshow
Nordlyset ligger som en oval rundt om hver af de magnetiske poler. Det er et fysisk fænomen som forekommer, når solvinden er kraftigere end normalt. Solvinden består af plasma, som strømmer ud fra solen. Store elektriske udladninger slynger elektrisk ladede partikler mod jorden. Partiklerne er elektroner og protoner, som danner lys når de kolliderer med gasser i jordens atmosfære. Elektronerne i gasserne exciterer og afgiver energi i form af elektromagnetisk stråling.
Nordlyset, som finder sted på den nordlige halvkugle, kaldes aurora borealis, mens det på den sydlige halvkugle kaldes aurora australis.

Flyrejsen
Vi flyver med Norwegian ud af Københavns lufthavn og mellemlander i Oslo. Det er muligt at tilkøbe tilslutningsfly fra Aalborg lufthavn til kr. 500 p.p.
Der må medbringes maks 1 x 20 kg indtjekket bagage og 1 x 8 kg håndbabage.
Flyvetiden er ca. 2 timer fra Oslo til Alta. Ombord på flyet vil det være muligt at købe drikkelse og let mad.
Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Norge.

Valuta
Norske kroner. 1 NOK = ca. 0,77 DKK 
Der kan også betales med gængse kreditkort.
Vær opmærksom på, at nogle steder modtager de ikke de gamle norske pengesedler.
Vi anbefaler at man medbringer både kredit kort samt lokal valuta.

Rejseforsikring
Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring fra Europæiske, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.
HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

Tilskud
Gratis over Storebælt i egen bil eller 50% tilskud til tog, bus og færge.

Bemærk
Gislev Rejser forbeholder sig ret til at ændre / aflyse en udflugt eller aktivitet såfremt vejret eller andre faktorer gør det farligt eller umuligt at gennemføre denne.

 

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale
Der vil blive fremsendt information om afrejse, flybilletter mm ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Københavns lufthavn
Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Bagage
Der flyves med Norwegian. Du må medbringe 1 x 20 kg indtjekket bagage og 1 x 10 kg håndbagage.

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.

 

København lufthavn mødested Gislev Rejser

 

Aalborg Lufthavn
Læs mere her: www.aal.dk

Adresse
Ny Lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby

Bagage
Der flyves med Norwegian. Du må medbringe 1 x 20 kg indtjekket bagage og 1 x 10 kg håndbagage.

Mødetid
Seneste mødetid i Aalborgs Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Vedrørende rejsende fra Aalborg:
OBS! Rejser du fra Aalborg skal du IKKE møde rejselederen ved "7Eleven" i Københanvs lufthavn. Du møder rejselederen ved afrejsegaten inde i Københavns lufthavn.

Aalborg lufthavn ankomst Aalborg lufthavn terminal

Kort

Rejse til Magi i Nordnorge

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
10-02-2020Fly Magi i Nordnorge fra KøbenhavnRing til os13.498,-Mere information
10-02-2020Fly Magi i Nordnorge fra AalborgRing til os13.998,-Mere information
24-02-2020Fly Magi i Nordnorge fra København313.498,-BestilMere information
24-02-2020Fly Magi i Nordnorge fra AalborgRing til os13.998,-Mere information