Magi i Nordnorge 2018

Jagten på det magiske nordlys

Nordlys i Norge med Gislev Rejser Nordlyskatedralen Nordnorge - Gislev Rejser

Nordnorge med nordlys, samere, Nordkap-klippen, halvpension og dansk rejseleder.

 • Mulighed for nordlys på hele rejsen
 • Sejlads med Hurtigruten – inkluderet
 • Besøg på Nordkap-klippen under ledsagelse af sneplov
 • Mulighed for slædetur med hunde og/eller rensdyr i et snedækket vinterlandskab


Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 5 x morgenmad
 • 1 x frokostpakke dag 3
 • 1 x frokost dag 4
 • 6 x middag, hvor 1 er på Ishotel
 • Sejlads med Hurtigruten fra Hammerfest til Honningsvåg
 • 1 x morgenbuffet om bord på Hurtigruten
 • Arrangement i Perleporten med musik, sang og varm drik
 • Entré til Nordkap Hallen
 • Nordkapcertifikat
 • Flybillet København til Alta via Oslo t/r inkl. lufthavnsskatter
 • Rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden 
 • Udflugter jf. program

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse: kr. 1.798. Udflugt med hundeslæde: kr. 850 p.p. Udflugt med rensdyrslæde kørsel kr. 350,- p.p. Afbestillingsforsikring: kr. 890.

Bemærk: Flytilslutning fra Aalborg t/r: Fra kun kr. 550.

Status:
Ring til os

Om rejsen

Den arktiske vinter i Nordnorge er fuld af skønhed. På disse kanter opfører naturen sin helt egen teaterforestilling. Den endeløse stjernehimmel, det skummende hav og det funklende nordlys, som oplyser den klare polarnat. Nordkap er dækket af sne og iført vinterklæder, og forude venter spektakulære oplevelser i jagten på Nordnorges magiske naturfænomener. Du oplever samisk kultur, Nordkap-klippen, nordlysets hovedstad Alta og et fascinerende hotel opført af krystalklart is. Oplev naturens kræfter på tæt hold i det vilde, snedækkede Nordkap-område.

Nordlys i Nordnorge

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse - Oslo - Byrundtur
Afgang med Norwegian med ankomst i Oslo om formiddagen. Fra lufthavnen kører vi ind til centrum, hvor du har mulighed for lidt frokost på egen hånd. Byrundtur i Norges hovedstad og du ser bl.a. rådhuset, det flotte operahus og vi stopper ved Vigelandsparken fyldt med mere end 200 bronze- og granitskulpturer. Panoramatur forbi det berømte skihop Holmenkollen, som er fuldstændig renoveret og genåbnet i 2010. Indkvartering og middag på centralt hotel i Oslo.

Oslo Gislev Rejser
Bytur i Oslo til de kendte seværdigheder bl.a. Operaen, Holmenkollen og Vigelandsparken

Dag 2: Fra Oslo til Alta - Hammerfest
Morgenfly med Norwegian til Alta. Fra lufthavnen kører vi mod centrum. Hvis tiden tillader det, er der et kort ophold i Alta til lidt frokost på egen hånd, inden vi begiver os videre ud i det skandinaviske vinterlandskab med bus til Hammerfest. Her besøger vi den lokale isbjørneklub og Gjenreisningsmuseet, hvor du hører om krigen og hvordan den påvirkede dette område. På mange måder fornemmer vi her, at være ved verdens ende. Middag på hotellet.

Isbjørn Norge
Små byer og fjorde opleves med Hurtigruten            Isbjørnemuseet - lederen guider os rundt

Dag 3: Hurtigruten fra Hammerfest til Honningsvåg
Vi mødes i receptionen og går samlet ned til kajen, hvor Hurtigruten venter. Det er tidlig morgen og om bord venter varm kaffe og en indbydende morgenbuffet. Afgang kl. 06.00 og de næste 5 timer kan du fordybe dig i opholdet om bord, slappe af og betragte det sneklædte landskab langs kysten. Ved middagstid ankommer vi til Honningsvåg og kører med bus bag en sneplov til Nordkap-klippen. I selve Nordkap-hallen får du mulighed for at se den spektakulære film om de 4 årstider i et landskab fyldt med kontraster, lys og overvældende natur. Undervejs nyder vi den medbragte frokostpakke. Om eftermiddagen køres retur til Honningsvåg. Vi gør stop ved et lokalt kunstgalleri, hvor ejeren fortæller lidt om livet i det høje nord. Tilbage i Honningsvåg, besøger vi kulturhuset Perleporten, hvor der venter et dejligt arrangement med foredrag, sang og musik inden middagen på hotellet.

 
Nordkap - med symbolet i baggrunden                       Vejen til Nordkap - køres med konvoj om vinteren

Dag 4: I samernes fodspor - Karasjok - samisk frokost - Juhls sølvsmedie - Kautokeino
Karasjok er i dag hovedstad for samerne i Nordnorge, og det er også her vi finder Sametinget og De Samiske Samlinger. Glæd dig til den samisk inspirerede frokost. I centrum af Karasjok ligger kulturparken Sápmi, som på fineste vis skildrer samernes liv og kultur på disse breddegrader. Fra Karasjok fortsætter vi mod Kautokeino og undervejs besøges Juhls sølvsmedie, som ejes af det dansk-tyske ægtepar Regine og Frank Juhl. Et spændende sted med arbejdende værksted, bygget med inspiration fra naturen og flot panoramaudsigt over dalen. Overnatning og middag på hotellet i Kautokeino.


Sametinget og Sapmipark i Karasjok - og naturligvis nyder vi en samisk frokost

Dag 5 og 6: Slædekørsel med rensdyr og hunde, norske skifer og ishotel 
Vi kører gennem et eventyrligt vinterlandskab til Alta, hvor vi skal bo centralt i byen 2 nætter. Mange spændende oplevelser venter de næste dage. I Alta er der mulighed for at besøge byens moderne kirke, Nordlyskatedralen, som bl.a. er inspireret af det smukke nordlys. Kirken ligger i gåafstand fra hotellet.

Vi besøger Johan Eira, som er renejer. Rendrift er tæt forbundet til samekulturen og er den dag i dag en vigtig del af eksistensgrundlaget for samebefolkningen. Rendrift giver samerne kød og skind ligesom de også benyttes som transportmiddel. Johan fortæller os meget mere om renerne og livet som same. 1 times rensdyrslædekørsel kr. 350 pr. person.

Rensdyr Nordnorge Nordlyskatadralen i Alta
I det store telt fortæller ejeren om sine rener            Katedralen i Alta er inspireret af Nordlyset

Der bliver også mulighed for at tage med til et hundecenter for at køre med hundeslæde. Gruppen deles i to og gruppe 1 får en kort introduktion inden turen hen over de sneklædte vidder. Du sidder komfortabelt på rensdyrskind i slæden og måske møder du endda en elg på din vej. Imens samles gruppe 2 ved ildstedet til en kop varm kaffe, hvor der fortælles om de forskellige hunde og hvad det er, der gør hunderacen husky særlig effektive som slædehunde. Herefter bytter de to hold. Slædestørrelserne varierer fra 2-3 personer + 1 hundeslædefører. Man kan ikke forlods booke en bestemt størrelse, men alt afhængigt af gruppens sammensætning, størrelse, vægt og fysiske form, fordeles I på slæderne. Hvis du har mod på selv at prøve at være hundeslædefører er dette en mulighed, men det er vores værter på hundefarmen, som i sidste ende bestemmer om de finder dig i god nok form til rollen. Hundeslædeføreren skal nemlig være i god fysisk form, og bl.a. have en god balance (= kunne stå på et ben uden at holde i noget). Hvis flere på slæden ønsker at fører den, og bliver erklæret egnede, skiftes der undervejs. Der vil være professionelle hundeslædeførere til de resterende slæder (som ikke føres af en "civil"). Udflugt med hundeslæde: kr. 850 pr. person.

I Pæskatun ser vi nærmere på den verdenskendte skifer og i Alta får du mulighed for at se udstillingen og museet (Helleristningerne er dækket af sne).

En aften kører vi med bus til Sorrisniva som ligger 15 km udenfor Alta. Her venter en helt særlig oplevelse, som kun kan opleves på denne årstid. Hvert år opføres Norges største ishotel på ca. 2.000 m². Det hele bygges af sne og is lige fra værelser til senge – ja, endda glassene i baren er af is. Stemningen er eventyrlig og hvert år er temaet for hotellet nyt. Tæt på hotellet finder vi en 8-kantet bygning af træ, der rummer en meget hyggelig restaurant - særlig kendt for sit gode køkken. Her nyder vi en dejlig middag midt i den forunderlige natur.

hundeslæde i Norge ishotel i Norge
Hundeslædeturen er spektakulær                             Ishotellet - man tror ikke det er muligt

Dag 7: Hjemrejse
Morgenfly fra Alta via Oslo til København, hvor vi ankommer kl. 15.00.

Nordnorge
Hurtigrutens indbydende indretning, sejlturen og en lækker morgenbuffet er en stor oplevelse

Hotel

Oslo: Hotel Scandic St. Olavs Plass
Hammerfest: Thon Hotel Hammerfest
Honningsvåg: Hotel Scandic Bryggen
Kautokeino: Thon Hotel Kautokeino
Alta: Thon Hotel Alta
Se mere på www.scandichotels.com og www.thonhotels.com

Værd at vide

Bemærk
Gislev Rejser forbeholder sig ret til at ændre / aflyse en udflugt eller aktivitet såfremt vejret eller andre faktorer gør det farligt eller umuligt at gennemføre denne.

Nordlys, naturens mest spektakulære lysshow
Nordlyset ligger som en oval rundt om hver af de magnetiske poler. Det er et fysisk fænomen som forekommer, når solvinden er kraftigere end normalt. Solvinden består af plasma, som strømmer ud fra solen. Store elektriske udladninger slynger elektrisk ladede partikler mod jorden. Partiklerne er elektroner og protoner, som danner lys når de kolliderer med gasser i jordens atmosfære. Elektronerne i gasserne exciterer og afgiver energi i form af elektromagnetisk stråling. Nordlyset befinder sig i en højde af mellem 90 og over 500 km over jorden. Fænomenet kan observeres på nattehimmelen i et bælte rundt om de magnetiske poler. Nordlyset viser sig som et bølgende lys som varierer både i form, farve og styrke, fra mørkeblå tilbage til grøn og gul, til rød og orange. Hvor fænomenet opstår, afhænger af tiden på døgnet og størrelsen af ovalen, som bestemmes af solvinden og solens aktivitet samt hvordan jorden og solens magnetfelt virker sammen.

Nordlyset, som finder sted på den nordlige halvkugle, kaldes aurora borealis, mens det på den sydlige halvkugle kaldes aurora australis.

Klima
Nord-Norge deler breddegrader med Alaska, Grønland og Sibirien, men sammenlignet med disse områder har Nord-Norge et noget mildere klima. For at finde ud af hvilket tøj du skal tage med på din ferie, anbefaler vi at du tjekker vejrudsigten inden afrejsen på: http://www.visitnorway.com/dk/VN/Map/?w=1

Gennemsnitstemperaturer i dagtimerne i Alta:
Februar -7,9
Marts -5,2

Kilde: Meteorologisk institutt and yr.no

Kreditkort
De mest gængse kreditkort i Norden er Visa og Mastercard.

Entréer
Entré til Nordlyskatedralen: NOK 50,- for kirken eller 150,- for kirken og BorealisAlta (nordlysattraktion åbnet i maj 2017). Her får man en indføring i videnskabelige fakta og samiske myter om Nordlyset.

Pas
Husk at medbringe pas - nu også indenfor Norden.

Penge
Norske kroner.

Påklædning
Gode varme støvler med tyk bund, varme vinterjakker/frakker, huer, vanter og uldundertøj er nødvendigt på denne årstid.

Rygning
Norge har en rygerpolitik der minder om den danske dvs. rygning er ikke tilladt i offentlige transportmidler eller i bygninger med offentlig adgang, f. eks. restauranter, caféer, mm.

Sygeforsikring
Når man rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er man dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land. Det betyder, at der kan blive tale om en vis egenbetaling. Merudgifter til hjemtransport dækkes også såfremt hjemtransporten er ordineret af en læge. Egenbetalingen vil være dækket af en eventuel rejsesygeforsikring.

Gislev Rejser forhandler Europæiske Rejseforsikring, der er en af de bedste på markedet.

Vegetar / diabetiker
Det er vigtigt at du informerer Gislev inden afrejsen såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen.

Flyv fra

Flytider
Udrejse: Fra København kl. 9.15. Ankomst Oslo kl. 10.25. Næste dag fra Oslo kl. 9.30. Ankomst Alta kl. 11.30. Hjemrejse: Fra Alta kl. 10.30 – ankomst Oslo kl. 12.35. Videre fra Oslo kl. 13.50 – ankomst København kl. 15.00.

Mødetid i Københavns Lufthavn på afrejsedagen: Senest kl. 7.15.

Tilslutning fra Aalborg:
Mødetid i Aalborg Lufthavn senest kl. 5.25, afrejse til København kl. 07.25 og ankomst kl. 08.10, herefter som ovenfor nævnt.

Bagage
Der flyves med Norwegian. Du må medbringe 2 x  20 kg indtjekket bagage og 10 kg håndbagage.

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.
 

Københavns Lufthavn
Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Gislev Rejsers mødested i København lufthavn
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.

 


København lufthavn mødested Gislev Rejser

Aalborg Lufthavn
Læs mere her: www.aal.dk

Adresse
Ny Lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby

Aalborg lufthavn ankomst Aalborg lufthavn terminal

Kort

Magi i Nordnorge med Gislev Rejser