Magi i Nordnorge

Jagten på nordlyset

Rundrejse til Nordnorge - Oplev nordlys og Norges største ishotel

Den arktiske vinter i Nordnorge er fuld af skønhed. På disse kanter opfører naturen sin helt egen teaterforestilling - den endeløse stjernehimmel, det skummende hav og det funklende nordlys, som oplyser den klare polarnat.

 • Besøg Nordkapklippen under ledsagelse af sneplov
 • Hør samernes fortælling og nyd en samisk inspireret frokost
 • Nyd en dejlig middag midt i naturen ved Nordnorges største ishotel
 • Vi oplever naturen på samisk maner med rensdyrslæde gennem sneen
 • Oplev naturens magiske nordlys samt det snedækkede vinterlandskab

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 6 x morgenmad
 • 4 x middag
 • Middag ved ishotel inkl. drink i isbaren
 • Let frokost i Nordkaphallen
 • Samisk inspireret frokost
 • Frokost i lavvo (nomadetelt)
 • Tur med rensdyrslæde
 • Entré til Nordkapklippen
 • Nordkapcertifikat
 • Entré til De Samiske Samlinger og Sapmipark
 • Joik (samernes specielle sangform)
 • Flybillet, flyskatter og afgifter
 • Rejseleder


Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse: kr. 2.000. Afbestillingsforsikring. kr. 975.
Udflugt med hundeslæde: kr. 850 pr. person. Udflugt med snescooter kr. 950 pr. person ved deling af snescooter (Kørekort er påkrævet).

Bestil rejsen

Pris fra 14.698,-

7 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • Halvpension og 4 frokoster
 • Udflugter jf. program
 • Besøg i Nordnorges største ishotel
Bestil rejsen

Om rejsen

Nordkap, nordlys og Norges største ishotel.
Nordkap er dækket af sne og iført vinterklæder. Spektakulære oplevelser venter forude i jagten på Nordnorges magiske naturfænomener. Husk på, at nordlyset er en sand diva. Hun går derfor ikke på scenen før hun er helt klar. Tålmodighed er en dyd, især når du er på nordlysjagt.

Hver dag byder på nye højdepunkter og et væld af flotte kultur- og naturoplevelser. Glæd dig til at opleve den samiske kultur, Nordnorges største ishotel og besøg hos rensdyr og slædehunde, hvor du kan tage med på en slædetur i det vinterlige landskab. Vi besøger Nordkapklippen, hvor vi nyder en frokost. Den sidste aften får vi en afslutningsmiddag ved det fascinerende ishotel, der er opført af krystalklar is. Denne rejse er for alle naturelskere, som ønsker en helt særlig arktisk oplevelse i den kolde vinter.


Rejse til Nordnorge med Gislev Rejser

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til Alta – Nordlysets hovedstad

Du møder Gislevs rejseleder i Københavns eller Billund Lufthavn, hvor vi flyver via Oslo til Alta i Nordnorge. Ved ankomst kører vi mod hotellet for indkvartering. Om aftenen tager vi på jagt efter nordlyset.


I spiralform rejser kirken sig opad i en dynamisk fremdrift, fra landskabet nedenfor bakken til spidsen af klokketårnet

Dag 2: På vej til Nordkapklippen

Vi kører gennem det fascinerende sneklædte landskab, når vi bevæger os helt nord på. Vi besøger Nordkapklippen under ledsagelse af sneplov. At stå på selve Nordkapklippen ca. 300 meter over havets overflade, kan ikke beskrives. Ved ankomst nydes en let frokost i Nordkaphallen og der vil være tid til at besøge Nordkaps besøgscenter. Her kan du se udstillinger hele året rundt, og på Nordkap ligger også verdens nordligste kristne kapel, St. Johannes Kapell. Smut også en tur ud til Nordkapplateauet og nyd den friske luft samt den forrygende udsigt. I Honningsvåg besøger vi Eva Schmutterers galleri. Overnatning og middag centralt i Honningsvåg.


Nordkaps første turist, italieneren Francesco Negri, stod på Nordkapplateauet i 1664

Dag 3: Samernes fortælling

I Karasjok, samernes hovedstad, nyder vi en samisk inspireret frokost med fortællinger om samisk kultur og livsstil. Frokosten nyder vi i Storgammen, som er bygget med inspiration fra de gamle traditionelle samiske tørvehytter. Vi besøger også Sapmi Park, en samisk temapark, hvor du kan gå på opdagelse i historien og kulturen. Samerne regnes som Norges urbefolkning, og selv om de i dag er bosat over hele landet, er det i Finnmarken de samiske traditioner er mest synlige. Karasjok og Kautokeino er de to mest betydningsfulde samiske bosteder i Norge, og her får du også de mest autentiske samiske oplevelser.


Vidste du, at Norge er det land i verden, hvor der bor flest samer?

Dag 4: Oplevelser i Karasjok

I dag besøger vi De Samiske Samlinger og Sameparlamentet. De Samiske Samlinger i Karasjok åbnede i 1972, med det formål at beskytte kulturtraditioner og sproget. Derudover er målet at præsentere samisk kultur og historie for hele området. Sametinget åbnede i 1989 og er formet som en lavvo - et samisk telt. Traditionelle samiske leveveje er især rendrift. Rendriftssamerne levede tidligere som nomader og fulgte de store renflokke på vandring. Om aftenen vil det være muligt at tage afsted på snescooter og nyde den fantastiske natur, væk fra byens lys. Hvis heldet er med os, vil vi denne aften opleve nordlyset, kr. 950 pr. person (vi deles to personer om en snescooter - kræver kørekort). Mulighed for flotte fotostops.


Nordlyset også kaldet Aurora Borealis - opleves oftest fra november til marts

Dag 5: Besøg hos rensdyrene

I dag kører vi retur mod Alta og undervejs besøger vi rensdyr og deres ejer. Der fortælles om rendrift samt betydningen det har for mange af samerne i Nordnorge. Samerne bruger hele dyret, kødet spises eller sælges, pelsen og skindet bruges til tøj og sko og geviret bruges til nyttige redskaber samt kunst. Ikke overraskende er der tit rensdyr på tallerken. Den mest ubredte ret er bidos, en stuvning lavet af gulerødder, kartofler og langtidstilberedt rensdyrkød. Intet besøg i Finnmarken er fuldendt uden at have smagt rensdyrkød. Vi skal opleve naturen på bedste samisk manér, med en tur på rensdyrslæde gennem det snedækkede landsskab. Hertil nyder vi en frokost i de hyggelige omgivelser, og der afsluttes med den specielle sangform Joik, som er en levende folkemusikalsk tradition. Joik tilegnes ofte en person, et dyr eller et sted. Ved ankomst til Alta er der mulighed for at opleve byen på egen hånd. Besøg evt. den flotte Nordlyskatedral med Nordlysmuséet.


I Norge findes der over 200.000 rensdyr - oplev en tur med rensdyrslæde

Dag 6: Hundeslæde og besøg ved Ishotel

I dag kan man nyde Alta på egen hånd og besøge Nordlyskatedralen, hvis ikke du nåede det dagen forinden. Eller tag med på en tur ud til et hundecenter, hvor det vil være muligt at få en tur med hundeslæde, en unik oplevelse, kr. 850 pr. person. Herude bliver vi taget godt imod af ejerne, som vil fortælle mere om deres hunde og træning. Lyden af ​​ivrige og forventningsfulde hunde fylder luften. De står klar foran slæderne og venter bare på at komme i gang. Når hundene sætter igang, bliver der helt vidunderligt stille. Kun lyden af ​​hundepoter og slæder bryder stilheden. Om aftenen besøger vi Nordnorges største ishotel og nyder her en afskedsmiddag i den dejlige norske natur. Ishotellet er en særlig oplevelse, da det bygges på ny hvert år. Vi skal også nyde en drink i ishotellets isbar. Det hele startede for 16 år siden og hvert år bygger de lokale kunstnere og arbejdere det op på ny på blot 5 uger. Hvert år er der et nyt tema. Temaer fra tidligere år omfatter bla. Vikingetiden, Altadalens dyr, folkeeventyr og nordiske sagn. Der bruges hvert år 2500 ton is og 7000 m3 sne.


Glæd dig til en spektakulær oplevelse når vi besøger ishotellet

Dag 7: Hjemrejse

Et eventyr i Nordnorge er slut og vi sætter kursen mod Danmark efter en oplevelsesrig rejse.

Hotel

Thon Hotel, Alta (1., 5. og 6. nat)
Hotellet ligger centralt placeret i Alta og er et perfekt udgangspunkt for at udforske Alta og de arktiske omgivelser.

Scandic Honningsvåg eller Scandic Bryggen, Honningsvåg (2. nat)
Begge hoteller ligger centralt i byen med kort til butikker og havnen, hvor Hurtigruten lægger til.

Scandic Kárásjohka, Karasjok (3. og 4. nat)
Unikt hotel midt i Karasjok, hjemsted for det samiske folk og rig på kultur og tradition.

OBS! Ændring af hotel kan forekomme. Ændring vil blive til hotel af samme standard.

Gæsterne siger

”En virkelig god rejse med utrolig smukke naturoplevelser”

”Det har været en super godt til­rettelagt tur – en ferie jeg anbefaler til andre”

”Store oplevelser”

”Fantastisk, at vi oplevede alt i programmet, vejret var med os, og vi så nordlyset, som er helt ubeskriveligt”

 

Værd at vide

Andet / Særligt for denne rejse

Nordlys, naturens mest spektakulære lysshow
Nordlyset ligger som en oval rundt om hver af de magnetiske poler. Det er et fysisk fænomen som forekommer, når solvinden er kraftigere end normalt. Solvinden består af plasma, som strømmer ud fra solen. Store elektriske udladninger slynger elektrisk ladede partikler mod jorden. Partiklerne er elektroner og protoner, som danner lys, når de kolliderer med gasser i jordens atmosfære. Elektronerne i gasserne exciterer og afgiver energi i form af elektromagnetisk stråling.
Nordlyset, som finder sted på den nordlige halvkugle, kaldes Aurora Borealis, mens det på den sydlige halvkugle kaldes Aurora Australis.

Tilkøbsudflugter
Snescooter: DKK 950 (kørekort er påkrævet). En snescooter deles to og to.
Hundeslæde: DKK 850

Bagage

Der må medbringes 1 kuffert på max 23 kg (Max 158 cm når L+B+H lægges sammen) samt en håndbagage på max 8 kg (Max 55 x 40 x 23 cm).

Bus

Almindelig lokal standard. Der kan købes fast plads på denne rejse.  

Børn og unge

Medbring skriftligt samtykke, hvis børn rejser uden begge forældre.

Entréer

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt. 

Fly

Vi flyver med SAS fra Billund og Københavns lufthavn og mellemlander i Oslo. Flyvetiden er ca. 2 timer fra Oslo til Alta. Ombord på flyet vil det være muligt at købe drikkelse og et let måltid.

Kost

Det er vigtigt, at du informerer Gislev ved bestilling af rejsen, såfremt du har et specielt behov angående kost. På denne måde kan vi forberede hotellet i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen.

Klima

Kulden er noget man må forholde sig til, når man rejser Nord på. Derfor er rigtig beklædning en forudsætning for, at man får en god oplevelse. Nordnorge deler breddegrader med Alaska, Grønland og Sibirien, men sammenlignet med disse områder har Nordnorge et noget mildere klima.
Det er i vintermånederne, at du har mulighed for at se Nordlyset. Gennemsnitstemperaturen for vinteren i Alta er ca. -7 grader. Tjek evt. vejrudsigten inden afrejse: www.yr.no

Kreditkort

Der kan betales med gængse kreditkort. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

Medicin

Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

Pas

Husk at medbringe gyldigt pas, det er påkrævet ved tjek-ind i lufthavnen.

Program

Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

Påklædning

Medbring varmt og praktisk tøj - gerne lag på lag og gode sko.

Det er ikke nødvendigt at investere i en masse nyt udstyr til din rejse, det gælder blot om at finde alt det varme tøj frem. Skulle man have tøj fra skiferie, gammelt eller nyt, kan det være en ide at medbringe dette. Påklædningen er uformel, du kan derfor godt lade det "fine tøj" blive hjemme. Når du skal til at pakke, skal du tænke praktisk og isolerende. Lag-på-lag princippet kommer virkelig til sin ret i norden. Det inderste lag hjælper dig med at holde varmen, samt fører fugten væk fra kroppen. Her anbefales uldundertøj. Det mellemste lag isolere mod kulden. Eksempelvis en god fleecetrøje.
Det yderste lag beskytter mod regn, vind og fugt. En varm, vind- og vandtæt jakke/frakke samt overtræksbukser. Herudover anbefaler vi gode varme støvler samt uld sokker, hue, handsker/luffer og halstørklæde. Medbring gerne pigsåler til sko, da det kan være glat flere steder. Det er vigtigt at huske på at varm luft holder på varmen. Det er derfor vigtigt at dine handsker, støvler og jakke har ekstra plads til luft. Dette skaber nemlig et isolerende lag mellem dig og de kolde omgivelser.

Rejseleder

Du møder Gislevs danske rejseleder i lufthavnen. Rejselederen er med på hele rejsen.

Tidsforskel

Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Norge..

Tilskud

Kør gratis over Storebælt
Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

Transport til nærmeste påstigningssted
Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

Nat med Rabat
Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

Toldregler

For oplysninger om toldbestemmelserne ved indrejse i Norge se mere på: det norske toldvæsens hjemmeside 

Valuta

Norske kroner. 1 NOK = ca. 0,77 DKK 
Der kan også betales med gængse kreditkort.
Vær opmærksom på, at de i Norge ikke modtager de gamle norske pengesedler.
Vi anbefaler at man medbringer både kredit kort samt lokal valuta.

Vil du vide mere?

Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

Bemærk

Gislev Rejser forbeholder sig ret til at ændre / aflyse en udflugt eller aktivitet såfremt vejret eller andre faktorer gør det farligt eller umuligt at gennemføre denne.
 

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale
Der vil blive fremsendt information om afrejse ca. 10 dage før afrejse. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Fra Københavns Lufthavn - afrejse 08.02.2022

Flyselskab
Vi flyver med SAS.

Bagage
Indtjekket bagage: 1 x 23 kg pr. person
Håndbagage: 8 kg pr. person

Flytider
Mødetid i København kl. 07.00
Afrejse fra København kl. 09.00 - ankomst Oslo kl. 10.15
Afrejse fra Oslo kl. 12.00 - ankomst Alta kl. 14.00

Hjemrejse
Afrejse fra Alta kl. 14.30 - ankomst Oslo kl. 16.35
Afrejse fra Oslo kl. 17.15 - ankomst København kl. 18.30

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her venter rejselederen.


Fra Billund Lufthavn - afrejse 17.02.2022

Flyselskab
Vi flyver med SAS.

Bagage
Indtjekket bagage: 1 x 23 kg pr. person
Håndbagage: 8 kg pr. person

Flytider
Mødetid i Billund kl. 04.35
Afrejse fra Billund kl. 06.35 - ankomst Oslo kl. 08.05
Afrejse fra Oslo kl. 12.00 - ankomst Alta kl. 14.00

Hjemrejse
Afrejse fra Alta kl. 13.30 - ankomst Oslo kl. 15.35
Afrejse fra Oslo kl. 19.40 - ankomst Billund kl. 21.10

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Mødetid
Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen.


Kort

Rejse til Magi i Nordnorge

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
08-02-2022Fly fra Københavns LufthavnMere end 814.698,-Bestil rejsenMere information
17-02-2022Fly fra Billund LufthavnRing til os14.698,-Mere information