Beijing og Xi'an

Den Kinesiske Mur og Terrakottahæren

Spændende rundrejse i Kina med alle højdepunkterne fra den gamle og nuværende hovedstad, i riget mod øst. Glæd dig til at opleve Kinas imponerende kulturperler, UNESCO
Verdensarv, Terrakottahæren i Xi’an og et af verdens 7 vidundere – Den Kinesiske Mur. Du oplever et væld af smukke templer og rigdomme i Den Forbudte By, men
kommer også tæt ind på det almindelige liv når du besøgr Beijings hutonger og Xi’ans muslimske bydele. Med god tid i både Beijing og Xi’an, får du oplevet de største
seværdigheder og har også tid på egen hånd til shopping, afslapning eller flere kulturelle indslag. Velkommen til Kina.

04/06-2020: OBS - rejsens indhold for alle afgange i 2021 er opdateret, grundet nye flyruter til/fra Beijing og Xi'an. Dag for dag er opdateret med det nye program.

BEMÆRK - Gislev Rejser sørger for dit turistvisum til Kina. Læs mere under visum fanen.

Med i prisen:

  • Flybilletter med udrejse til Beijing/hjemrejse fra Xi'an
  • Indenrigsfly ml. Beijing - Xi'an
  • Ophold i dobbeltværelse
  • 7 x morgenmad, 5 x frokost, 6 x middag
  • Lokalguider
  • Erfaren dansk rejseleder
  • Gebyr til Rejsegarantifonden 


Alle udflugter og entréer inkluderet:

Udflugt til Den Forbudte By
Tiananmen Square - Den Himmelske Fredsplads
Rickshaw cykeltaxi til Beijings hutonger
Besøg hos en lokal familie inkl. frokost
Peking and middag
Besøg på en perlefabrik og Cloissonnéfabrik
Udflugt til Den Kinesiske Mur og Ming Gravene
Besøg i Himlens Tempel
Byrundtur i Xi’an inkl. Terrakottahæren og Vildgås Pagoden
Tang dynasti middag, Xi’an
Cykeltur på Xi’an bymur
Xi’an Provinsmuseum
Udflugt til den muslimske bydel i Xi’an

Tillæg: Enkeltværelse fra kr 2.000. Afbestillingsforsikring kr. 975. Visum til Kina kr. 965 pr. person.
             Ekstra udflugt Beijing, dag 4, kr. 500 per person. (skal tilkøbes hjemmefra)

Bestil rejsen

Pris fra 14.998,-

10 dage
Fly

Med i rundrejsen er bl.a.

  • Gode, centrale hoteller i begge byer
  • Beijing – Xi’an indenrigsfly
  • Mange måltider og utallige oplevelser

 

Bestil rejsen

Om rejsen

Tanken bag rejsen.
Gislev har i mange år arrangeret rundrejser til Kina og Beijing, men vi har ikke tidligere har en 10 dages tur som besøger både den nuværende
hovedstad Beijing og rigets ældste hovedstad Xi’an. Vi har sørget for at du oplever de absolut største seværdig heder i selskab med Gislevs
erfarne rejseledere, men også har tid på egen hånd i disse fascinerende kulturrige byer. Bemærk at vi flyver ml. Beijing – Xi’an, således vi får fuld
udnyttelse af vores rejsetid i Kina. Velkommen om bord.

Fakta om Kina
Landet har over 1,3 milliarder mennesker, som bor på nogenlunde samme areal som USA. Kina er præget af kulturel og etnisk mangfoldighed. Der lever over 56 forskellige folkeslag i Kina, og der bliver talt mere end 100 forskellige sprog og dialekter. Kina kan byde på fantastisk velsmagende mad, en fascinerende historie og en utrolig venlighed. Intet er som derhjemme og netop derfor bør du besøge Kina!

Historie
Kina blev for første gang samlet som nation i 221 f. Kr. under det kortvarige og brutale Qin-dynasti, som er bedre kendt for Terracotta-krigerne i Xi'an og bygningen af den første kinesiske mur. Derefter fulgte en lang række dynastier og Kina var et kejserdømme indtil 1911, hvor et svækket Kina blev til en republik. På det tidspunkt var Kina overrendt af udenlandske kolonimagter, som hver især havde tilranet sig koncessioner i landet. Der fulgte en periode med borgerkrig, sult og elendighed, hvor verdens nationer og senere kommunisterne og nationalisterne kæmpede om magten i landet. Kina fik først fred i 1949, hvor Mao Ze Dong udråbte den kinesiske folkerepublik. Årene der fulgte var præget af øget politisk radikalisering og sultkatastrofer. Det var først med Deng Xiao Ping's åbning mod vesten i slutningen af 1970'erne at Kina slog ind på en ny kurs som førte til øget velstand. Mange hundrede millioner af mennesker er blevet trukket ud af fattigdommen i de sidste 30 år og Kina har i dag verdens tredie største økonomi og er en international stormagt.

Hovedstaden Beijing
Beijing, som betyder nordlig hovedstad på kinesisk, blev grundlagt i 1420, da den tredje kejser i Ming Dynastiet flyttede hovedstaden fra Syd- til Nordkina. Han ville gerne tættere på den kinesiske mur, som beskyttede mod de vilde nomader fra nord. Beijing er planlagt og bygget omkring en sydgående akse, som Den Forbudte By ligger på. Man kan derfor nemt orientere sig i Beijing, da de fleste gader er lige. Der bor ca. 16 - 18 millioner mennesker i Beijing. Op til de Olympiske lege i 2008 gennemgik Beijing en rivende udvikling. Der blev bygget en ny lufthavn, undergrundsbanerne blev udvidet fra 3 til 6 linier og skyskrabere og 5-stjernede hoteller skød i vejret overalt. Men man finder stadig bydele med den traditionelle bebyggelse, kaldet Hutonger. Disse grålige huse med de flotte hoveddøre og smukke gårdhaver er bestemt et besøg værd.

Sommerpaladset har en af verdens største og mest berømte klassiske haver. Byrundtur til verdens største plads, Tiananmen Square. Endvidere passerer vi forbi Kinas historiske Museum, Den kinesiske Revolutions Museum, Folkets Hal, Zhenyangmen Tårnet, Monumentet for Folkets helte og Maos Mindehal. Besøg ved Det Himmelske Tempel, som stammer fra Ming-dynastiet i 1420. Det Himmelske Tempel ligger i en stor park, som er rekreativt område for byens befolkning. Den forbudte By er verdens største og bedst bevarede palads. Her regerede 24 kejsere fra Ming og Qing-dynastierne. Udflugt til en Hutong - Beijings gamle beboelseskvarter. Besøg hos en lokal familie i deres hjem. Du hører om "nabo-komité" ordningen. Mulighed for rickshaw-tur (ikke inkluderet). Besøg på perlefabrik eller på et lokalt marked.
Udflugt til Den kinesiske Mur, det enestående bygningsværk som med sine 6000 km snor sig gennem bjerglandskabet ved Badaling. Besøg ved Ming gravene, hvor 13 kejsere fra Ming Dynastiet ligger begravet.

Xi’an
Kinas første hovedstad havde storhedstid under Tang-dynastiet. I Xi’an skal vi bl.a. opleve Vildgåspagoden og et af verdens største arkæologiske fund -  Kejser Qin Shihuangdis grav med 6000 terrakottasoldater.
 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse fra Københavns Lufthavn.
Du møder Gislevs rejseleder i Københavns Lufthavn. Rejsen til Beijing er med 1 flyskift undervejs. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning i fly

Dag 2: Ankomst Beijing.
Ni Hao - velkommen til Beijing. Du ankommer om eftermiddagen og derfor køres du direkte til vores hotel, hvor du indkvarteres for 4 nætter. Der venter et spændende program de næste dage i denne historiske storby, så vi kan kan anbefale en god nats søvn efter den lange flyrejse. Måltider inkluderet denne dag: middag.
 

Dag 3: Den Forbudte by, Tiananmen Square, Peking and m.m.
Du besøger verdens største og bedst bevarede palads, Den Forbudte By, som i mere end 500 år var hjem for Kinas kejsere. Kinas største tempel er en fascinerende bygning, som stammer fra Ming-dynastiet i 1420. Området var forbudt for almindelige mennesker mens 24 kejsere fra Ming og Qing-dynastierne regerede. I dag er Den Forbudte By et kæmpe museum fyldt med uvurderlige skatte. Du vil atter stå på Tiananmen Square, verdens største plads, som flankeres af Kinas historiske Museum, Den kinesiske Revolutions Museum, Folkets Hal, Zhen-yangmen Tårnet, Monumentet for Folkets helte og Maos Mindehal. Herfra skal du på et særligt spændende besøg i Beijings charmerende og stemningsfulde hutonger, de små gråpudsede klynger af gårdhavehuse. Du får lejlighed til at besøge en lokal kinesisk familie, som bor her, og vi skal ud og køre med de ikoniske rickshaw cykel-taxier gennem de smalle, hyggelige gader. Vi nyder en frokost hos en kinesisk familie, og fortsætter dagens udflugt med besøg på en perlefabrik. Om aftenen serveres en herlig middag med den traditionelle kinesiske delikatesse - Peking and. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost, middag.

  

Dag 4: Tid på egen hånd i Beijing - eller ekstra udflugt.
Du bestemmer helt selv, hvad dagen skal bruges til. Gislevs rejseleder kan være behjælpelig med gode idéer og inspiration til en hel dag på egen hånd i den spændende by. Du er også velkommen til at tage med ham/hende på dagens ekstraflugt (skal tilkøbes hjemmefra). 
På denne udflugt besøger vi det smukke og fredsommelige Lama Tempel samt pandaerne i Beijing Zoo - inklusiv frokost. Lama templet er et af de bedst bevarede lamaistiske helligdomme, hvor mange buddhistiske munke har deres daglige gang. 
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad (frokost inklusiv i ekstra udflugten).

   Hutong Beijing

Dag 5: Udflugt til Den Kinesiske Mur og Ming-gravene.
Dagens højdepunkt er et af verdens mest utrolige bygningsværker, og en seværdighed som både historisk og kulturelt har enorm betydning for Kina. Du besøger Den Kinesiske Mur i naturskønne omgivelser, ved området Badaling. Der er tid til at bestige trapperne, et stykke op ad dette imponerende forsvarsværk. Muren er 7,8 meter høj og er så bred at 5 heste kan gå ved siden af hinanden. For hver 500 meter er der bygget udsigtstårne som i sin tid indeholdt militær udrustning. På rejsen tilbage mod Beijing, skal vi på rundvisning på en cloissonné-fabrik, der viser den klassiske kinesiske dekorations-teknik. Vi gør også holdt i en landsby, hvor vi hilser pænt på lokalbefolkningen og sidst men ikke mindst vil du besøge Ming Gravene, hvor 13 kejsere fra Ming-dynastiet ligger begravet.
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost, middag.

  

Dag 6: Det Himmelske Tempel. Videre rejse til Xi'an:
Besøg ved Det Himmelske Tempel, som på et tidspunkt var Kinas mest betydningsfulde helligdom. Området omkring templet er helt fantastisk, og især byens ældre mødes herude i parken for at synge, udøve tai-chi, spille spil og tilbringe tid sammen. Om eftermiddagen kører vi til lufthavnen og gør klar til afrejse mod Xi’an (rejsetid ca. 2t. 10min). Ved ankomst i Xi'an bliver vi hentet i lufthavnen og kørt til vores central hotel. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost, middag.


  
Dag 7: Terrakottahæren og Vildgås Pagoden, Xi’an
Heldagsudflugt i Kinas ældste hovedstad, hvor du skal opleve den spektakulære Terrakottahær og Vildgås Pagoden. Xi’an var Kinas første hovedstad, under det mægtige og magtfulde Tang-dynasti. Indtil 1974, anede ingen hvad der gemte sig i jorden, ca. 2 kilometer øst for Kinas første kejser Qin Shi Huangs grav. Hæren er nemlig ikke nævnt i nogen historiske kilder. Under udgravning af en brønd, stødte kinesiske bønder skovlen ind i den skjulte Terrakottahær, og dermed var en af 1900-tallets største arkæologiske opdagelser en realitet. Fundet dækker over ca. 15.000 udgravede terrakotta-modeller af soldater og heste i fuld størrelse, placeret i militær formation. Alle soldater i Terrakotta - hæren er unikke og repræsenterer forskellige militære rangtrin. Du besøger også den Store Vildgås Pagode, der er symbolet på den kinesiske buddhisme. Om aftenen skal vi nyde en helt speciel Tang-dynasti middag. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost, middag.

 

Dag 8: Oplevelser i Xi’an
Vi skal i dag cykle på byens historiske og velbevarede bymur, besøge det spændende provinsmuseum samt opleve den interessante muslimske bydel i Xi’an. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost, middag.

 

Dag 9: Tid på egen hånd i Xi’an - afrejse fra Kina
Du bestemmer helt selv, hvad dagen skal bruges til. Gislevs rejseleder kan være behjælpelig med gode idéer og inspiration. Du er også velkommen til at tage med ham/hende rundt i byen – på en udflugt de selv har arrangeret. Hen mod aften hentes vi på hotellet og køres til Xi'an Internationale lufthavn. Forventet afgang er ca. 23:30 fra Xi'an. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad samt forplejning i fly.

 

Dag 10: Hjemkomst til Danmark
Velkommen hjem fra en fantastisk rundrejse. Måltider inkluderet denne dag: forplejning i fly.

Hotel

Beijing Dong Fang Hotel (4 nætter)
No.11 Wanming Road ,Xuanwu District
Beijing, Kina.

3 stjernet centralt hotel, med en hyggelig gårdhave og som er ideelt placeret for egne spadsereture ud i byen. Alle værelser med bad/toilet, air condition, fladskærms-tv, hårtørrer, værdiboks og gratis Wi-Fi.
Læs mere om Dong Fang hotel her
 

Grand Mercure, Xi'an Renmin Square (3 nætter)
319 Dongxin Street, Xi'an
Shaanxi, 710004

4-stjernet flot hotel, centralt i Xi'an. Hotellet har restaurant, bar/lounge, Fitness faciliteter og spa, elevator m.m. Alle værelser er med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, hårtørrer, værdiboks og gratis Wi-Fi
Læs mere om Grand Mercure Xian Renmin Square her

 

Visum

Gislev Rejser ordner dit turistvisum til Kina.
Visum er påkrævet til Kina, og du har ved bestilling af rejsen samtidig bestilt udstedelse af visum.

Vi skal bede om følgende 2 ting fremsendt:

1) en tydelig paskopi, i farver (sort/hvid paskopier kan ikke godkendes til visum).

VIGTIGT: Vi skal kunne se al information tydeligt. Der må ikke være skygger, genskær fra blitz og lys, fingre/negle og andre elementer ind over paskopien. Alle bogstaver og tal skal kunne læses tydeligt.

2) et tydeligt og vellignende pasfoto, i farver. (selfies, billeder af hele kroppen, gamle pasfotos og lign. godkendes ikke til visum)

VIGTIGT: Vi anbefaler et korrekt taget pasfoto hos en fotograf. Gør her opmærksom på at det skal bruges til en visum ansøgning.

Det er tilladt scanne paskopien og pasfotoet og sende pr. mail til jgs@gislev-rejser.dk
- skriv dit billet nr. i emnefeltet:

OBS - såfremt du rejser med børn under 18 år, skal vi også bede om en tydelig kopi af deres dåbsattest på engelsk (medbring også en kopi af dåbsattesten på rejsen)

Ovenstående skal være os i hænde senest 1,5 mdr. før afrejse, men gerne så tidligt som muligt

Jeres visum er et gruppevisum, som udstedes elektronisk. Jeres rejseleder har en kopi af dette visum og medbringer det på afrejsedagen.
 

Værd at vide

Apotek
Kinesiske apoteker her generelt ikke meget som en vesterlænding kan bruge. En stor del af udvalget er traditionel kinesisk urtemedicin. Det anbefales, at man medbringer receptpligtig medicin og andre piller såsom hovedpinetabletter hjemmefra.

Afrejse
Rejselederen står klar til at modtage dig i Københavns lufthavn. Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in. Mødestedet i Københavns Lufthavn vil fremgå af Jeres rejsedokumenter som I modtager pr. brev senest 10 dage før afrejsen.

Bagage
Bagagereglerne er beskrevet ud fra strengeste regel, som er gældende for de kinesiske flyselskaber der benyttes på rejsen ml. Beijing - Xi'an. Du må medbringe 1 x kuffert på maks 20 Kg. og 1 x håndbagage på maks 5 Kg.

Lightere: I Kina er det forbudt at medbringe lightere i både håndbagagen og i kufferten, disse bliver konfiskeret ved sikkerheds tjek i lufthavnen, medbring derfor kun engangslightere. Bemærk, at generelt må lightere ikke medbringes hvor der er entré, f.eks. i den Forbudte By.

Powerbanks:
Da vi oplever utrolig stor forskel på håndtering af reglerne for powerbanks om bord fly indenrigs i Kina samt afrejse fra Kina, anbefaler vi at man ikke medbringer sin powerbank på rejserne til Kina. Vi henviser til de generelle regler og retningslinier fra http://flypassager.dk/Bagageregler/Elektronisk-udstyr .  Se nærmere information i vores FLYBREV som tilsendes senest 10 dage før afrejsen.

Drikkepenge
Det er blevet almindeligt at ansatte i turistbranchen (lokalguider, buschauffører, hotelportører og lign.) forventer drikkepenge. Beløbets størrelse afhænger af den service man har fået, men en gylden regel er ca. 15 Yuan pr. dag til lokalguiden og ca. 10 Yuan pr. dag til chaufføren. Jeres rejseleder er erfaren og berejst i Kina og vil informere om passende beløb undervejs.

El
Der er 220 Volt, men der kan være forskel fra hotel til hotel, hvilket stik man kan bruge. Tag derfor en adaptor med!

Fly
På denne rejse benyttes Turkish Airlines til/fra Kina, Indenrigsflyet ml. Beijing - Xi'an er typisk Air China, China Southern eller China Eastern Airlines.

Flytider
Du vil modtage de elektroniske flybilletter pr. brev, senest 10 dage før afrejsen. Her vil du kunne aflæse de nøjagtige flytider, transittider m.m. Bemærk at flybilletten ml. Beijing - Xi'an først udleveres i Kina til Gislevs rejseleder.

Fotografering
Kineserne har generelt intet mod at blive fotograferet. De har et helt andet forhold til privatlivets fred, da de er vant til at bo tæt sammen. Man kan også forberede sig på, at kineserne er meget gæstfrie og nysgerrige og gerne vil have et billede sammen med "stornæserne", som de kalder vesterlændingene.

Helligdage
Kina har ikke helligdage sådan som vi har det. Det tætteste man kommer er det kinesiske nytår,som altid falder et sted mellem midten af januar og midten af februar. Datoen bestemmes af den kinesiske månekalender. Kineserne har oftest fri nytårsdag og en uge frem. Derudover er 1. maj og 1. oktober fridage.

Internet
I Kina har man rigtig mange internet caféer, hvor du kan komme på nettet for ca. 3 - 10 Yuan i timen. Mange kinesere har ikke computer og internet derhjemme endnu. Hvis du ønsker at bruge en internet café kan det være, at du bliver bedt om legitimation først - så husk passet! Du skal dog være forberedt på, at der nok ikke er rygeforbud, så caféen kan godt være ganske tilrøget. På hotellet findes også adgang til Internet. Prisen vil sikkert være meget højere, men luften er til gengæld ren. Man kan IKKE anvende hverken Google eller Facebook i Kina.

Mad og drikke
Kineserne ynder at spise ris sammen med et antal retter, afhængig af, hvor mange der spiser med. Først bliver grøntsager og kød hakket i små stykker og derefter bliver det tilberedt i en wok. Oftest tager det højst 5 minutter at stege hver ret. Man bruger kun spisepinde og ske til maden. Kineserne kan godt lide at spise et par kolde retter først, derefter de varme retter og til sidst en suppe til at skylle det hele ned! Man spiser varme retter til morgenmad, frokost og aftensmad. Nationaldrikken er grøn te. Det mest populære alkohol er kinesisk "hvidvin" som er på 56% og fremstillet af forskellige kornprodukter. Øl er også meget poppulært, ikke så stærkt som dansk øl og en anelse sødere.

Medicin
Husk at medbringe medicin i håndbagagen og husk at al medicin skal være i original emballage. Medbring også gerne recept, hvis denne haves. Medicin pas er ikke nødvendig, men medbringer du medicin der indeholder morfin, er det vigtigt også at medbringe recept.

Klima
Kina er et stort land, der spænder over mange breddegrader med et varieret klimaet og forskellige temperaturzoner. Foråret og efteråret i Kina er behagelige med temperaturer på ca. 20-25 grader om dagen og 10-15 grader om natten og begrænset nedbør.
Om sommeren bliver det varmt og luftfugtigheden stiger. Temperaturer ml. 20-35 grader om dagen og 20-25 om natten. Herunder kan du se et udvalg af gennemsnits dags-temperaturer:

Beijing: Maj 15-20 grader, September 20-26 grader, oktober 15-23 grader.
Xi’an: Maj 15-18 grader, September 20-25 grader, oktober 18-20 grader.

Påklædning
Ved besøg i templer kræves der flere steder lange bukser.

Religion
Kineserne er hovedsageligt buddhister iblandet Daoisme og konfucianisme. Under Kommunismen har religion haft trange kår, men i dag kan man godt praktisere sin religion i fred så længe man ikke missionerer.

Rejseforsikring
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Sygdom
I tilfælde af sygdom under selve rejsen vil rejseleder og hotelreception være behjælpelig med at etablere kontakt til et sygehus i Kina. Der findes adskillige sygehuse i de store byer, som er ejet af udenlandske foretagender, og som kan tilbyde samme service som danske hospitaler. Eventuelle kvitteringer for sygdomsbehandling bør gemmes af hensyn til forsikringen.

Sprog
Hovedsproget er Mandarin, og derudover er der 7 andre hoveddialekter plus et stort antal underdialekter. Dialekterne er så forskellige, at man uden fællessproget Mandarin ikke vi være i stand til at forstå hinanden. For eksempel har folk i Shanghai egen dialekt, som folk i Beijing ikke forstår. I skolerne undervises der kun i Mandarin, men derhjemme taler folk oftest dialekt. De fleste unge kinesere taler engelsk, de ældre kan ikke.

Shopping
Butikkerne i Kina er åbne fra kl. 08:00 eller 08:30 til kl. 20:00 eller 20:30. I nogle butikker kan salgspersonalet tale lidt engelsk. Man betaler normalt i landets egen valuta, Yuan. Nogle af de store shoppingcentre har veksel-service for vestlig valuta som DKK eller US$ og der findes mange steder også kontantautomater. Hvis man går i mindre butikker eller markeder kan man normalt prutte om prisen. En gylden regel er, at kineserne ofte starter med en pris, der er dobbelt så høj, som det, de rent faktisk regner med at få! - Så man skal starte lavt.

Transport - på egen hånd:

Taxi

Beijing har et stort antal taxier. Prisen er 2,0 Yuan pr. Km. Start med 10 Yuan for de første 4 Km. I Shanghai koster startprisen på en taxi 12 Yuan for de første 3 km og derefter 2,4 yuan pr. km.

Bybusser
Priserne starter ved 1 Yuan og opefter.

Tidsforskel
Hele Kina har samme tid - uanset hvor du befinder dig i Kina. Der er 6 timers tidsforskel om sommeren (Danmark har sommertid) og 7 timers tidsforskel om vinteren.

Tryghed når du færdes i Kina
Kina har ikke højere kriminalitetsniveau end Vesteuropa, men som turist udgør man altid et muligt mål for tyveri. Det anbefales derfor at anvende sikkerhedsboksen på hotellerne til opbevaring af værdigenstande, pas og flybilletter. Ved færden i byen bør man udvise normal forsigtighed og f.eks. undgå at færdes alene i sene aftentimer på isolerede steder. Generelt føler man sig dog meget tryg når man færdes i byerne, også om aftenen. Der er altid liv og mange mennesker i gader.

Undergrundsbane i Beijing: kører fra kl. 05:00 om morgenen til kl. 23:00 om aftenen. Pris 3 Yuan pr. billet. Undergrundsbane i Shanghai: Pris 2-4 Yuan afhængig af, hvor langt man kører. Man skal undgå undergrundsbanen i Shanghai i myldretiden, da man ganske enkelt bliver mast sammen i vognene. Shanghai har et Maglev magnet-tog, som kører mellem centrum og lufthavnen. Det skyder en topfart på 430 km i timen og turen tager derfor kun 8 minutter. Det benyttes på ankomstdagen hvor gruppen skal fra lufthavnen ind mod Shanghai.

Vand
Drik kun vand på flasker eller fra en "Water cooler" som findes på nogle hotelværelser. Nogle gange står der dunke med kogt vand på værelserne - det kan også drikkes. Kineserne drikker sjældent koldt vand. De koger vandet og laver grøn te ud af det. Spørg eventuelt guiden eller hotelpersonalet.

Valuta og Kreditkort
Der kan veksles til Kinas valuta, Yuan renminbi (CNY) i danske banker. 100 Yuan = ca. 95 D.Kr  (opdateret 29/10 2018). Vi anbefaler at man medbringer Yuan hjemmefra, da vi ofte oplever at bankomaterne enten ikke godkender almindelige kreditkort som visa/visadankort/mastercard eller er ude af drift. Der kan være langt i storbyerne til næste bank eller automat, og ikke alle hoteller kan være behjælpelige med at veksle fx. EUR eller USD. Da vores rejse inkluderer rigtig meget i forvejen, skal du primært have valuta med til evt. småindkøb, shopping, få måltider, drikkepenge og lign. Se evt. punktet drikkepenge beskrevet længere oppe under værd at vide.

Visum
Gislev Rejser søger om gruppevisum for vores gæster til indrejse i Kina. Du har ved bestilling af rejsen samtidig bestilt udstedelse af visum. Læs venligst vores VISUM fane, med alle nødvendige infomationer..

Vaccinationer
Forhør dig altid hos din egen læge eller kontakt Seruminstituttet. Alternativt Danske Lægers Vaccinations Service på www.dlvs.dk, hvor man ved fremvisning af Gislev Rejsers rejsebevis kan opnå 10% rabat på vaccinationer. Vaccinationsklinikker findes i København, Slagelse, Odense, Svendborg, Herning, Århus, Randers og Ålborg. Ring evt. på 77 99 77 99.

Flyv fra

Fly letter

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

 

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale. Vi sætter som udgangspunkt mødetiden til senest 2 timer før fly-afgang.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her venter rejselederen, såfremt han/hun også begynder rejsen i København.
 

 

Kort

Beijing og Xian

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
06-07-2021Fly fra Københavns LufthavnMere end 814.998,-Bestil rejsenMere information
24-08-2021Fly fra Københavns LufthavnMere end 814.998,-Bestil rejsenMere information