Skip to main content

Rundrejse i Japan

-
16 dages rundrejse til Japan med dansk rejseleder

Grand Japan

Japan er et land af antikke kulturer, strenge og stolte traditioner samt banebrydende teknologi. Vi rejser gennem solens rige fra det futuristiske Tokyo til historiske byer rundt om i landet. Mærk den himmelske fred omkring Lake Ashi og det ikoniske bjerg Mt. Fuji. Udforsk de storslåede Kyototempler, gamle slotte og prægtige japanske haver.

Vi rejser i et alsidigt tempo, fra de rolige gåture i blomsterrige parker til suset gennem landskabet med op til 320 km/t om bord på hurtigtoget Shinkansen.

Vi smager undervejs på Japans ikoniske køkken, med alt fra lokale lækkerier på et Takayama marked til sushi, supper og grøn te. Mod syd, gør vi et historisk og fortryllende besøg i Hiroshima, hvor fredsflammen lyser op i den smukke Peace Park.

Vi sejler til klippeøen Miyajima, som af Japanerne regnes for et af de smukkeste og helligste steder i landet, navnlig ved den flydende torii port. Japan er i sandhed et kontrast- og sjælefyldt land, som byder på helt utrolige autentiske oplevelser.

Glæd dig til

 • Japans største kulturskatte, UNESCO Verdensarv og seværdigheder i én og samme rejse
 • Udflugt til Nikko National Park m. Chuzenji søen, Kegon vandfaldet og Tosho-gu helligdommen
 • Hiroshima A -Bomb Dome & Peace Memorial Park
 • Ryoanji templet og Guldtemplet i Kyoto
 • Arashiyama og Sagano bambus-skoven

Inkluderet i rejsens pris

 • 14 x morgenmad
 • 13 x frokost
 • 8 x middag
 • Japan Rail Pass/ Billetter til Shinkansen
 • Udflugter og entréer jf. program
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Engelsktalende lokalguide
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Afrejse fra Billund eller Københavns Lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder i Billund eller Københavns Lufthavn. Vi flyver til Japan med et lufthavnsskift i Europa, og alle gæster ankommer med det samme fly i Tokyo.

  Måltider inkluderet denne dag: Forplejning i flyet mod Tokyo.

 • Dag 2: Ankomst Tokyo om morgenen

  Efter en behagelig flyrejse, kan vi lade rejsen rundt i Japan begynde.

  Dagens program er ikke så voldsomt, da vi netop har rejst i mange timer og tidsforskellen vil måske kunne mærkes. Vi skal med bus rundt i metropolen Tokyo, på en spændende og flot byrundtur hvor vi ser Asakusa og Sensoji templerne - de ældste templer i Tokyo, som stod færdig helt tilbage i år 645. Frokosten nydes på en japansk restaurant i området. Vi kører herefter videre gennem den travle by, mod det 634 m. høje tårn, Tokyo Sky Tree, hvor vi får mulighed for at nyde udsigten fra 1. observatorie dæk. Vi byder på en skøn velkomstmiddag i Ginza distriktet, og ankommer først derefter til vores hotel, hvor vi skal bo de næste 3 nætter.

  Tokyo, der ligger på øen Honshu og har næsten 14 mio. indbyggere, er enorm. Ja faktisk dækker den så stort et areal at det er verdens største byområde, og hovedstaden rummer så mange oplevelser, indtryk og distrikter at det er umuligt at nå det hele. Vi har valgt det bedste som byen har at vise frem, og vores hotel ligger fantastisk i Ginza distriktet, meget tæt på en metrostation.

  Måltider inkluderet denne dag: Frokost og middag. NB - morgenmad i flyet inden ankomst.

 • Dag 3: Udflugt til Nikko National park

  I dag går rejsen nordpå, hvor der venter fantastiske naturscenerier omkring Chuzenji søen og Kegon vandfaldet. Vi oplever naturligvis også Toshogu helligdommen, som er på UNESCOs kulturelle Verdensarvsliste.

  Vi starter udflugten ved Chuzenji søen og Kegon vandfaldet. Chuzenji blev grundlagt for omkring 20.000 år siden, ved foden af Nantai bjerget over byen Nikko. Søens kyster er for det meste uudviklede og skovede, undtagen ved søens østlige ende, hvor Chuzenjiko ’Onsen’ (spa-byen) blev bygget. Området er også kendt for Kegon vandfaldet, det mest berømte af flere vandfald i Nikko National Park (elevatoren til det nedre observationsdæk er inkluderet). 

  Efter en lækker frokost, kører vi mod Nikko by, hvor vi skal opleve Tosho-gu helligdommen - det sidste hvilested for Tokugawa Ieyasu, grundlæggeren af Tokugawa Shogunate, der styrede Japan i over 250 år indtil 1868. Efter en oplevelsesrig dag tager vi tilbage mod Tokyo, hvor der venter en dejlig middag, nær vores hotel. Kørsel ml. Tokyo - Nikko: ca. 3 timer hver vej.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

  BEMÆRK: Ved afrejse i 2025 er Udflugten til Nikko National park en tilkøbsudflugt. Pris kr. 1.200 kr. pr. person. Vælger du ikke at tilkøbe udflugten, får du istedet dagen til egen disposition i Tokyo.

  Måltider inkluderet ved afrejse i 2025: Morgenmad og frokost – frokost kun gældende ved tilkøb af udflugten.

 • Dag 4: Tokyo fiskemarked, helligdomme og shopping

  Der venter en ikonisk Tokyo attraktion, når vi i dag skal et smut forbi et af byens fiskemarkeder, Tsukiji outer market, som er en stor markedsplads for fisk, frugt og grøntsager. Det meget berømte indre Tsukiji fiskemarked, lukkede desværre i oktober 2018 og er nu flyttet til et nyt sted. Vi besøger det ydre fiskemarked, hvor der fortsat er et herligt indblik i den enorme betydning som havets delikatesser har for japansk livstil, restauranter og engrosvirksomheder. Vores halvdags byrundtur fortsætter forbi Hama-Rikyu parken, der blev ombygget som en offentlig have på stedet af en Shogun Tokugawa-familie villa, fra det 17. århundrede. Hama-Rikyu ligger smukt i bydelen Chuo, ved mundingen af Sumida-floden, og måler hele 250.165 m2. Parken er omgivet af et havvand fyldt af Tokyo bugten. Vi nyder en frokost tæt på parken i Ginza bydelen, og kan hvile benene lidt.

  Efter frokost kan du opleve en helt særlig japansk tradition - SADO (Japansk te-ceremoni). Vær opmærksom på at denne oplevelse skal tilkøbes hjemmefra. Gislevs rejseleder deltager også i te-ceremonien.

  Ønsker du ikke at deltage, vil du have resten af dagen fri til egne opdagelser i Tokyo. Få evt. tips og gode råd ved Gislevs rejseleder og vores lokalguide, som kender byen rigtig godt og kan komme med anbefalinger til både oplevelser, shopping, restauranter m.m. 

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

 • Dag 5: Himmelske udsigter mod Mt. Fuji

  Vi forlader nu storbyen Tokyo, og rejser vestpå med bus mod Mt. Fuji og Hakone. Første stop er ved Chureito Pagoden, ved Arakura Sengen helligdommen. Her venter et betagende blik mod det hellige Fuji bjerg, som faktisk er en 3.776 meter høj, aktiv vulkan - den højeste i Japan. I meget klart vejr kan Fuji ses fra Tokyo.

  Chureito er en 5-etagers pagode på en bjergside med udsigt over byen Fujiyoshida og Mt. Fuji i baggrunden. Pagoden er en del af Arakura Sengen helligdommen, der blev bygget som et fredsminde i 1963. De ca. 400 skridt op ad bjerget fra helligdommens hovedbygninger, belønnes med en fantastisk udsigt og et minde for livet. I foråret kan vi håbe på at kirsebærtræerne står i blomst, og om efteråret vil de flammende røde og orange farver tage over. I 2013 blev Fuji-san tildelt Verdensarvsstatus.

  Vi fortsætter mod Itchiku Kubota kunst Museum. Kubota Itchiku (1917-2003) var kunstneren, der genoplivede den fortabte kunst af Tsujigahana silkefarvning, der blev brugt til at udførligt dekorere kimonoer under Muromachi Periode (1333-1573). Inden vi ankommer til vores hotel, kører vi langs Kawaguchi søens bred, 1 af 5 søer omkring Mt. Fuji. Kørsel ml. Tokyo - Hakone: ca. 2 timer. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 6: Hakone National Park og svævebane over Owakudani dalen

  En skøn dag er i vente, når vi skal ud og udforske den smukke og levende Hakone National Park, hvor dele af vulkanen stadig er aktiv. Dagens udflugt begynder ved Owakudani dalen, som er området omkring et krater der blev skabt under det sidste udbrud af Mt. Hakone for ca. 3000 år siden. Nyd udsigten over landskabet fra den flotte gondol, mens du svæver lydløst over skovene, bjergene og vulkandalen. Hakone svævebanen løber langs hele dalen og giver et flot blik ovenfra.

  NB: personer med åndedrætsbesvær bør undgå området på grund af de stærke vulkanske gasser.

  Efter ankomst med gondolen til Togendai stationen, venter der en skøn sejltur på Ashinoko søen (også blot kaldet Lake Ashi). Turens varighed er ca. 30 min, og efterfølgende nyder vi en velsmagende frokost nær søen. Sidste højdepunkt i dagens program er et besøg ved Hakone helligdommen, som står ved foden af Mt. Hakone langs kysten af Ashi-søen. Helligdommens bygninger er skjult i den tætte skov, men de fremtrædende og enorme torii porte lader dig vide at her gemmer sig noget. Vi kører tilbage til vores skønne hotel, hvor resten af dagen fri til egne oplevelser omkring hotellet – måske et varmt onsen bad hvor sindet kan hvile sig efter dagens indtryk, eller du kan overveje at booke en spa-behandling i hotellets wellness afdeling (book gerne dagen før allerede).

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

  VIGTIGT: Næste morgen vil din kuffert blive hentet på hotellet og leveret med kurertjenester fra Hakone til Kanazawa. 1 stk. bagage pr. person. Forbered din kuffert forinden, og pak din lille taske/rygsæk med det nødvendige indtil dag 8 og ankomst i Kanazawa.

 • Dag 7: Med Shinkansen mod Takayama

  Vi rejser i dag mod vest, og skal for 1. gang have fornøjelsen og oplevelsen med en af verdens hurtigste tog, Shinkansen (også kaldet Bullet Train). Efter morgenmaden kører vi fra hotellet til Mishima stationen, hvorfra Shinkansen skal tage os i høj fart til Nagoya Station. Her skifter vi tog, og fortsætter det sidste stykke med ekspres tog til Takayama. Vi har sørget for en frokost madpakke ved togskiftet.

  En anderledes overnatning er i vente, da vi indkvarteres på en japansk ryokan. En ryokan er en form for traditionel japansk kro med oprindelse i Edo-perioden (1603–1868), hvor disse kroer servicerede rejsende langs Japans hovedveje. De har typisk rum indrettet med tatami-måtter, onsen, og andre fællesområder hvor gæster færdes iklædt yukata. Mange japanere benytter sig fortsat af disse kroer, og sover oftest på japanske værelser med futon på gulvet, der let kan skubbes sammen eller flyttes væk fra hinanden. Vær ikke nervøs for det hårde gulv, da vi har booket værelser med en tyk madras på gulvet (se evt. billeder i HOTEL fanen). På vores ryokan tilbydes der onsen* spa bade, og der er god tid til at dyppe sig inden vi nyder en japansk middag.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

  *Mange onsen har forbud mod folk med tatoveringer, da den slags traditionelt er blevet set som et tegn på de kriminelle yakuza, der netop traditionelt har haft omfattende tatoveringer. Trods baggrunden håndhæves reglen ofte strengt overfor alle, inklusive kvinder og udlændinge, og også selvom tatoveringerne er små og fredelige.

 • Dag 8: Miyagawa og bjerglandsbyen Shirakawago

  En anderledes ’lokal’ oplevelse er i vente, når vi begiver os ud på dagens udflugt til morgenmarked og senere fra Takayama til Shirakawago. Netop denne rejse vestpå til Gifu-præfekturet, er valgt for at vise den landlige del af Japan, omkring det naturskønne og bjergrige område ved Takayama. Vi skal tidligt afsted, for at opleve Miyagawa morgen-markedet. Morgen-markeder, kendt som ’asaichi’, er meget populære i Japan, og netop dette i Takayama er et af landets kendte, beliggende ved Miyagawa-floden. Markedet har sin oprindelse i Edo-perioden og har været i centrum for byens kulinariske og sociale liv i over 300 år. Det foregår hver dag fra morgen til middag og er det bedste sted for beboere at hente nogle lokale dagligvarer og for besøgende at købe nogle interessante fødevarer og souvenirs. Markedet består af over 60 boder og strækker sig over en 350 m. stigning fra Kajibashi-broen til Yayoibashi-broen.

  Vi fortsætter til fods ned af Kami-Sannomachi gaden, der ligger i Takayamas gamle bydel. Kvarteret er smukt bevaret med mange bygninger og hele gader i huse fra Edo Perioden (1600-1868), fra en tid hvor området trivedes som en velhavende by af handlende. Sannomachi gaden er bevaret i en særlig smuk stand, med mange gamle hjem, butikker, kaffebarer og bryggerier, hvoraf nogle har været i forretning i århundreder.

  Efter frokost på en lokal restaurant, fortsætter vi dagens udflugt med et interessant besøg i den smukke bjerglandsby Shirakawago. Her oplever du bl.a. de 250 år gamle, velbevarede huse, i typisk ’Gassho-zukuri’ stil (et hus bygget i form af hænder i bøn). Der er sat tid af til at vandre rundt i Shirakawago landsbyen. Vi forsætter med bus til Kanazawa (ca. 1.5 times kørsel), hvor næste overnatning venter.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 9: Kenrokuens japanske haver, Kanazawa museum, Nomura Samurai House og Te-hus distriktet, Higashi Chaya

  I dag går vi på opdagelse i et af Japans mest spirituelle håndværk – den japansk have – og netop den i Kenrokuen er kendt som en af de 3 smukkeste haver i Japan. Kenrokuen er beliggende på højderne af den centrale del af Kanazawa og ved siden af Kanazawa slottet. Haven har en stor kunstig dam, og bakker og huse er fint placeret rundt omkring. Den store dam kaldet ’Kasumigaike’ blev sammenlignet med et åbent hav, og en ø, hvorpå en eneboer med evigt liv og magiske kræfter levede. Dammen blev bygget i håb om herrens lange liv og evige velstand. Kenrokuen, som betyder "at have 6 faktorer", fik sit navn på grund af de 6 attributter der frembringer det perfekte landskab i haven: rummelighed, ro, kunst, antikviteter, vandkurver og storslået udsigt fra haven. Besøgende kan nyde skønheden i blomster og træer, såsom blomme og kirsebærblomster i forår, azaleaer og iriser om sommeren og farverige røde og gule blade om efteråret.

  Japanske haver er noget ganske særligt, og op igennem tiden har Japan haft forskellige religioner, der har haft indflydelse på japansk have arkitektur. Japans oprindelige religion, shinto, kommer f.eks. til udtryk i en æstetisk holdning til naturen, livet og døden. Shintoisternes syn skaber grobund for gartnere, der dyrker detaljen og enkelheden i den japanske have. Japans anden store religion, buddhismen, bygger også på tro om samhørighed med naturen, og religionen har ligeledes haft stor indflydelse på mange tempelhaver og kejserlige haver. For begge religioner er rituel renselse af sjæl og krop af stor betydning, og uden for alle helligdomme og templer er der opstillet høje, aflange granittrug, hvorfra de troende eller gæster øser vand for at skylle mund og svælg inden de betræder de indviede steder, som også haven er en del af.

  Vi fortsætter til Kanazawa museum, der ligger nær ved Kenrokuen haven. Her kan vi spadsere rundt ml. gallerierne og kunstværkerne, der er produceret siden 1980, med det formål at ’foreslå nye værdier’.

  Efter en let frokost, er næste visit ved Nomura House, en tidligere samurai residens og et historisk hjem og have i Nagamachi, et meget velbevaret område vest for Kanazawa Slot. Sidst på eftermiddagen er der tid til at spadsere i de enormt hyggelige gader i det gamle velbevarede Higashi Chaya distrikt, hvor du måske vil møde de elegante og feminine geishaer. En 'chaya' er en eksklusiv type restaurant, hvor gæsterne bliver underholdt af geishaer, der udfører sang og dans. Under Edo-perioden kunne chaya findes udpegede underholdningsområder, som regel lige uden for byens grænser. Kanazawa har tre velbevarede chaya-distrikter, Higashi Chayagai i øst, Nishi Chayagai i vest og Kazuemachi. Af de tre distrikter er Higashi Chaya den største og langt det mest interessante.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

  VIGTIGT: Næste morgen vil din kuffert blive hentet på hotellet og leveret med kurertjenester fra Kanazawa til Kyoto. 1 stk. bagage pr. person. Forbered din kuffert forinden, og pak din lille taske/rygsæk med det nødvendige indtil dag 12 og ankomst i Kyoto.

 • Dag 10: Kanazawa til Hiroshima

  Efter morgenmad på hotellet er det tid til afgang til togstationen i Kanazawa, hvorfra vi tager med eksprestoget mod Kyoto (den medbragte frokost nydes om bord), og derfra videre med Shinkansen til Hiroshima. 

  Hotellet i Hiroshima ligger nemt og bekvemt i gåafstand fra stationen. Resten af dagen er til fri disposition i Hiroshima.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

 • Dag 11: Hiroshima & gudernes ø, Miyajima

  En dag i helligdommens og gudernes tegn, men også et historisk tilbageblik på en af verdenshistoriens største krigs-aktioner – en tragedie for det japanske rige. Atombomberne og deres massive ødelæggelser, som i august 1945 faldt over Hiroshima og Nagasaki, står i skarp kontrast til det liv og den mentalitet som igennem århundreder har præget folket i Solens rige, og stadig den dag i dag gennemsyrer enhver indbygger, selv i millionbyen Hiroshima.

  Dagen begynder dog, et helt anderledes sted, med en ganske særlig ånd og eksistens - gudernes ø, Miyajima. Vi tager med bus og en kort færgetur dertil, og i vente er et uforglemmeligt syn. Miyajima er verdensberømt for dens kæmpe røde torii-port, som ved højvande synes at flyde på vandet. Synet er rangeret som en af Japans 3 bedste udsigter. Mens øen officielt hedder Itsukushima, er den mere almindeligt omtalt som Miyajima, der er japansk for ’shrine island’ – oversat til helligdommens ø. Dette skyldes, at øen er så tæt forbundet med dens absolutte helligdom, Itsukushima. Den mystiske Itsukushima-helligdom blev indskrevet som et UNESCO Verdensarvssted i 1996. Der er også tid til at vandre i shopping gaderne omkring Omotesando, der er det travleste sted på Miyajima og bugner af souvenirbutikker og restauranter. Frokost på egen hånd på Miyajima.

  Vi tager retur mod Hiroshima, hvor en udflugt venter til Hiroshima A-Bomb Dome & Peace Memorial Park samt entré til Hiroshima Peace Memorial Museum. A-Bomb Dome, også kendt som Hiroshima Peace Memorial, er hvad der er tilbage af den tidligere præfekturelle industri. Da bomben eksploderede, var det en af de få bygninger der blev stående og i dag stadig står. A-Bomb Dome er et UNESCO Verdensarvssted, og fungerer som et konkret link til Hiroshimas unikke fortid. 

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 • Dag 12: Shinkansen til Himeji Slottet, Kokoens japanske haver og Fushimi Inari

  Vi skal tilbage østpå, og tager tidligt med Shinkansen fra Hiroshima til Himeji hvor vi gør stop på vej mod storbyen Kyoto. Her venter et betagende besøg ved Himeji slottet, også kendt som White Heron Castle på grund af dets elegante, hvide udseende. Himeji betragtes som Japans mest spektakulære slot, for sin imponerende størrelse og skønhed og dets velbevarede, komplekse struktur. Ikke overraskende, er det registreret som en UNESCO Verdensarv, tilbage i 1993. Tæt ved slottet finder du Kokoen haven, der er en nyere anlagt smuk japansk have. Kokoen viser mange udtryk i den traditionelle æstetik af japanske haver, og der er nogle te-huse placeret, som perfekte udkigsposter ud over det indrettede landskab. Her findes sjælero og hvile. 

  Efter frokost fortsætter vi i bus til Kyoto (ca. 2 timers kørsel), hvor skal vi forbi de fortryllende tusinder af røde shinto-porte, der står som en åndelig passage ved Fushimi Inari templet. Stierne fører ind i skoven omkring det hellige 233 m. høje Inari bjerg. Fushimi Inari er en vigtig Shinto helligdom, i det sydlige Kyoto. Det er berømt for sine tusindvis af skinnende rød-orange torii porte, som strækker sig gennem et netværk af stier bag sine hovedbygninger. Fushimi Inari er den vigtigste af flere tusinde helligdomme, dedikeret til Inari, Shinto guden af ris. Ræve menes at være Inaris budbringere, hvilket bibringer de mange ræve statuer omkring helligdommen.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 13: Kyotos templer og helligdomme

  Kyoto tjente engang som Japans hovedstad og kejserens bolig fra år 794 til 1868. Det er en af landets 10 største byer med en befolkning på 1,5 mio. indbyggere, og på trods af mere end 1.600 buddhistiske templer, 270 shinto-helligdomme og utallige UNESCO fredede bygninger, så har byen et moderne ansigt. I århundreder blev Kyoto ødelagt af krige og brande, men på grund af sin ekstraordinære historiske værdi blev byen fjernet af listen over amerikanske atombombe-mål og undgik dermed total ødelæggelse under anden verdenskrig – modsat den skæbne der mødte Hiroshima og Nagasaki. Der er så meget skønt at se og opleve, at hele dagen er sat af til udflugter i Kyoto.

  Udflugten starter ved et af de mest berømte templer i Japan, som blev bygget i slutningen af det 8. århundrede – Kiyomizu templet. Oversat betyder Kiyomizu ’rent vand templet’, og det er et af de mest berømte templer i Japan. Det blev grundlagt i 780 på Otowa-vandfaldet i de skovklædte bakker øst for Kyoto og henter navn fra efterårets rene vand. Det var oprindeligt forbundet med Hosso-sekten, en af de ældste skoler inden for japansk buddhisme, men dannede sin egen Kita Hosso-sekt i 1965. I 1994 blev templet føjet til listen over UNESCOs Verdensarv.

  Udflugten forsætter med besøg ved Ryoanji templet, hvor du vil opleve (ja måske nærmest sanse) hvordan sindet falder til ro ved denne berømte ’Hiraniwa’ klippehave (flad have, tom for bakker og damme). Stedet afslører den fantastiske enkelhed og harmoni i principperne for Zen meditation. Oprindeligt var Ryoanji en aristokrats villa i Heian-perioden, og blev senere i år 1450 omdannet til et Zen-tempel der tilhører Myoshinji-skolen i Rinzai-sekten af zenbuddhisme. Hvad angår historien om Ryoanjis berømte klippehave, er mere usikkert, og havens byggedato er ukendt, og der er en række spekulationer vedrørende dens designer. Haven består af et rektangulært mønster af småsten, omgivet af lave jordvægge, med 15 klipper udlagt i små grupper på ’mos-øer’. Et interessant træk ved havenes design er, at fra hvert udsigtspunkt er mindst 1 af klipperne altid skjult.

  Efter en solid frokost kører vi mod en af de mere unikke attraktioner og syn, det prægtige Kinkakuji templet, som oversættes til ’Gyldne Pavillons Tempel’. Kinkakuji er et zen-buddhistisk tempel i det nordlige Kyoto, hvis to øverste etager er helt dækket af bladguld. Formelt kendt som Rokuonji, fungerede templet som pensions villa for Shogun Ashikaga Yoshimitsu, og ifølge hans vilje blev det et Zen-tempel i Rinzai-sekten efter hans død i 1408. Kinkakuji stråler imponerende i landskabet, omgivet af skove og med udsigt over en stor dam. Det er den eneste bygning som står tilbage fra Yoshimitsus tidligere pensionskompleks. Bygningen er brændt ned adskillige gange gennem sin historie, bl.a. 2 gange under Onin krigen, en borgerkrig der ødelagde store dele af Kyoto -  og endnu engang, mere for nylig i 1950, da den blev sat i brand af en fanatisk munk. Den nuværende struktur blev genopbygget i 1955. 

  Hen på eftermiddagen vil der være lidt tid til at gå på opdagelse Gion - Kyotos mest berømte geisha-distrikt. Området er fyldt med spændende butikker, restauranter, traditionelle tehuse, geishaer m.m.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

 • Dag 14: Udflugt til Nara og Todaiji templerne

  I Japans første hovedstad Nara, troner verdens største bronzebuddha under Todaiji-templets mægtige tag. Det er et af Japans mest berømte og signifikante templer og et vartegn på Nara. Todaiji, eller ’Great Eastern Temple’, blev bygget i 752 som hoved tempel for alle de provinsielle buddhistiske templer i Japan og voksede så kraftigt, at hovedstaden blev flyttet fra Nara til Nagaoka i 784 for at mindske templets indflydelse på regeringsanliggender. Todaijis hovedhal, Daibutsuden (oversat til Big Buddha Hall) er verdens største træbygning, på trods af at den nuværende rekonstruktion fra år 1692 kun er to tredjedele af den oprindelige tempelsals størrelse. Den massive bygning huser en af Japans største bronze statuer af Buddha. Den 15 meter høje, siddende Buddha repræsenterer Vairocana og flankeres af to Bodhisattvas.

  Vi runder besøget i Nara af med et besøg i den famøse Nara hjorte park, hvor der traver hundredvis af fritgående hjorte omkring, i en herlig symfoni med parkens mange besøgende og lokale. Hjorte betragtes i Shinto for at være gudernes sendebud.
  Efter besøget i Naras hjorte park, nyder vi en frokost i området (ca. 12:00-13:00.

  Efter frokost kan du deltage i ekstra udflugten SUMO EXPERIENCE - læren om Sumo brydning. Vær opmærksom på at denne oplevelse skal tilkøbes hjemmefra.
  Gislevs rejseleder deltager også i Sumo Experience. Efter Sumo Experience, kører vi tilbage til vores hotel i Kyoto.

  Ønsker du ikke at deltage, vil du have resten af dagen fri til egne opdagelser i Kyoto. Gislevs rejseleder og vores lokalguide vil være behjælpelige med togbilletter tilbage til Kyoto, og du kan naturligvis få gode råd og anbefalinger til evt. oplevelser.
  Du kan f.eks. besøge Nijo slottet og/eller Nishiki markedet. Nijo er en tidligere residens for Tokugawa Ieyasu, den første shogun af Edo Perioden (1603-1867). Efter Tokugawa Shogunate faldt i 1867, blev Nijo Castle brugt som et kejserligt palads i et stykke tid, før det blev doneret til byen og åbnet for offentligheden som et historisk sted. Nishiki Markedet er en smal shoppinggade, pakket med mere end hundrede butikker og restauranter, kendt som Kyotos køkken. Dette livlige kvarter er specialiseret i fødevarer som relaterer til fisk og skaldyr, køkken knive og lign, og det er et fantastisk sted at finde sæsonbetonede fødevarer og Kyoto-specialiteter såsom japansk slik, og sushi. Her er en behagelig men travl atmosfære, som inviterer til de som ønsker at udforske de mange kulinariske lækkerier, som Kyoto er berømt for.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

 • Dag 15: Arashiyama og Sagano bambus-skoven

  På vores sidste hele dag i Japan skal vi lidt udenfor storbyen Kyoto, mod Arashiyama. Dette er et vidunderligt smukt tempel område, med mange skønne seværdigheder. Oplev bl.a. Togetsukyo træbroen, Tenryuji-templet og ej at forglemme det magiske Sagano - den enorme bambusskov med sine mange små templer. Vi nyder en god frokost efter udflugten og kører tilbage mod det spændende Dotonbori distrikt i hjertet af Osaka, hvor der er mulighed for lidt shopping inden afskedsmiddagen nydes.

  Efter middagen kører vi til vores hotel nær Osaka lufthavnen.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 16: Afrejse fra Osaka og hjemkomst samme dag i Billund eller Københavns Lufthavn

  Efter en god sidste nats søvn og morgenmad på hotellet går turen mod lufthavnen. Her siger vi ’Sayonara Japan’ og tak for en uforglemmelig rejse, inden vi flyver hjemad mod Danmark.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad samt forplejning i fly.

Mere om rejsen

Vi tilbyder 2 meget forskellige sæsoner, som har hvert deres farverige udtryk: Slut marts/start april hvor kirsebærblomsterne (sakura) blomstrer og november hvor bladene skifter farve. Uanset hvilken sæson du vælger, vil du blive betaget og fortryllet af et land som bærer på så mægtige seværdigheder og unikke naturoplevelser. Vi følger den samme rute på alle afgange, og vi har lagt stor vægt på at vise Solens Rige frem fra flere perspektiver - historisk, kulturelt og ikke mindst kulinarisk.

Vær forberedt på et bombardement af indtryk, som du vil kunne mindes i lang tid fremover. Du møder det nye og det gamle Japan - skildret i det urbane og det landlige, det stolte og det ydmyge, den nyeste teknologi og det meget traditionelle og enkle. Glæd dig også til mødet med japanerne, som med deres finurligheder, gæstfrihed, hjælpsomhed og stolte traditioner vil forbavse, fascinere og betage dig, og forhåbentlig pirre din interesse og nysgerrighed. Rundrejsen byder på besøg og oplevelser i store byer, såvel som udflugter og ophold i provinsbyerne. Til hurtig sammenligning bor der 'små' 14 mio. i hovedstaden Tokyo, og kun ca. 90.000 i Takayama.

Vi besøger gamle kejserslotte og moderne metrostationer, store varehuse og lokale markeder, betagende historiske templer og det moderne Sky Tree. Duft og synsindtryk på lokale markeder, skulle gerne give appetit og lyst til at kaste sig ud i varierede kulinariske oplevelser fra det berømte japanske køkken. Du vil blive præsenteret for en masse japanske skikke og traditioner, historiske såvel som nyere. Nogle vil du sikkert finde 'mærkelige' og have svært ved at forstå - men vær forvisset om, at du helt naturligt vil savne elementer fra Japan, når du atter er hjemme. Der venter en vidunderlig rundrejse med en dansk rejseleder der kender Japans stolte traditioner og teknologiske æra.

Velkommen til Japan.

Hoteller

 • Dag 2-5

  Hotel Monterey Ginza

  Du bor tæt på en metrostation og Ginza-distriktets mange muligheder på dette elegante hotel i Tokyo. Værelserne er lyse, rummelige og udstyret med alle moderne fornødenheder som gratis wi-fi, aircondition, tv, hårtørrer samt eget bad og toilet. Dertil har hotellet egen restaurant, døgnåben reception og elevator, så du nemt kan komme op og ned i den høje bygning.

 • Dag 5-7

  The Prince Hakone Lake Ashinoko

  Glæd dig til et dejligt ophold midt i de fredfyldte omgivelser ved Ashinokosøen. Her kan du bade i hotellets varme kilder, nyde den friske luft og spadsere i den skønne natur, hvor du på en klar dag kan skimte Mt. Fuji i horisonten bag bakkerne. Hotellet har egen wellnessafdeling, hvor du kan booke spabehandlinger, samt en kaffebar og tre restauranter, der serverer retter fra det franske og japanske køkken. Du overnatter på gode, moderne værelser, der er stemningsfuldt udsmykket med fine japanske detaljer og udstyret med gratis wi-fi, minibar, tv, aircondition samt eget bad og toilet.

 • Dag 7-8

  Hidahanasatonoyu Takayama

  3,5-stjernet ryokan (kro), beliggende ca. 12 minutters gang fra den historiske gamle bydel og morgenmarkedet. Dette er en moderne japansk ryokan, og her venter en helt særlig overnatning som er ganske unik for Japan. Jeres Ryokan har restaurant samt onsen bade (varme kilder), elevator m.m.

  Læs mere om Hidahanasatonoyu Takayama

 • Dag 8-10

  Daiwa Roynet Hotel Kanazawaeki-Nishiguchi

  4-stjernet hotel centralt i Kanazawa. Hotellet har restaurant, elevator, m.m.
  Alle værelser er rummelige og udstyret med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, sikkerhedsboks, te-/kaffemaskine, hårtørrer samt gratis kabel internet.

  Læs mere om Daiwa Roynet Hotel Kanazawaeki-Nishiguchi

 • Dag 10-12

  Hiroshima Grand Intelligent Hotel

  Dette 3-stjernede hotel ligger få minutters gang fra togstationen, der giver let adgang til byens seværdigheder. Hotellet har døgnåben reception, og i de to restauranter Belve og Itukushima kan du bestille henholdsvis franske og japanske retter. På værelserne har du gratis wi-fi, aircondition, tv, hårtørrer samt eget bad og toilet, der alt sammen er med til at sikre dig et behageligt ophold i Hiroshima.

 • Dag 12-15

  Daiwa Roynet Hotel Kyoto Ekimae PREMIER

  Med sin placering lige ved siden Kyoto Station og det 130 meter høje Kyototårn bor du godt og centralt på dette 4-stjernede hotel. Det er et moderne og stilrent hotel med 205 værelser fordelt på fem etager. Du kommer nemt rundt med hotellets elevator, og på 2. sal finder du restauranten, der serverer både asiatiske og internationale retter. Der er sikkerhedsboks i den døgnåbne reception, og værelserne er udstyret med almindelige faciliteter som tv, hårtørrer, aircondition, wi-fi og elkedel, så du kan lave dig en god kop te efter en oplevelsesrig dag. Værelserne har desuden eget bad og toilet.

 • Dag 15-16

  Hotel Vischio Osaka By Granvia

  Udmærket hotel centralt i Osaka med rummelige, lyse og simple værelser med tv, aircondition, køleskab, sikkerhedsboks, gratis wi-fi samt eget bad og toilet. Hotellet har restaurant og døgnåben reception, og det ligger tæt på togstationen med en direkte linje til Kansai-lufthavnen i Osaka.

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
29-10-2024Se afrejsetider 16 dageFly fra Københavns LufthavnRing til os46.998,-
29-10-2024Se afrejsetider 16 dageFly fra Billund Lufthavn646.998,-Bestil
24-03-2025Se afrejsetider 16 dageFly fra Københavns Lufthavn747.998,-Bestil
24-03-2025Se afrejsetider 16 dageFly fra Billund LufthavnMere end 847.998,-Bestil
04-11-2025Se afrejsetider 16 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 847.998,-Bestil
04-11-2025Se afrejsetider 16 dageFly fra Billund LufthavnMere end 847.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Afrejse

  Rejselederen står klar til at modtage dig i Billund eller Københavns lufthavn. Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in, såfremt du rejser fra samme lufthavn som rejselederen. De rejsende fra Billund og København vil altid samles på udrejsen i en europæisk lufthavn, inden videre rejse mod Tokyo. Vores transit-lufthavn afhænger af den flyrute via benytter på de forskellige afrejsedatoer. Nærmere information omkring dette, vil fremgå af Jeres rejsedokumenter som I modtager pr. mail senest 10 dage før afrejsen. Såfremt det er vigtigt for dig som rejsende at vide hvilken lufthavn vores rejseleder skal med fra, så ring gerne og spørg os. Som udgangspunkt er han/hun med fra den lufthavn hvorfra der er flest gæster tilmeldt.

 • Aircondition

  Der forefindes aircondition/klimaanlæg på alle overnatningssteder vi benytter på denne rejse.

 • Apotek

  Det japanske ord for apotek er yakkyoku. Det anbefales, at man medbringer evt. receptpligtig medicin og andre piller såsom hovedpinetabletter hjemmefra.

 • Bus

  Vi kører med japanske busser af god kvalitet og komfort. Der kan købes fast plads i bussen på denne rejse - bemærk dog at det ikke gælder om bord på togrejserne.
  Der køres i venstre side af vejen i Japan. Første række er blokeret til Gislevs rejseleder og vores japanske lokalguide. Ingen midterdør i bussen.
  Busserne er almindeligvis udstyret med vippesæder, luftdyser og aircondition. Der holdes passende pauser undervejs

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge

  Det er ikke kutyme at give drikkepenge i Japan.

 • Drikkevand

  Man kan godt drikke vand fra hanen i Japan, men det smager nogle steder mere af klor, end vi er vant til. Bemærk at en anden bakteriekultur kan give sarte maver problemer.

 • Elektricitet

  OBS - I Japan bruger man 100 volt, hvilket er helt unikt. Stikkene er to-hullers og flade. Det er vigtigt at medbringe en adapter til brug og opladning af elektriske apparater.

 • Etikette

  Høflighed er en dyd, og i Japan især bemærkes det. Husk både at sige goddag, tak og farvel ved indkøb, markedspladser, rundvisninger, restaurationsbesøg osv. Smil, og du får smil igen. Det japanske folk er kendt som venlige, høflige og imødekommende, dog er en del generte over for udlændinge og kan muligvis undvige at svare på simple spørgsmål vedr. vejvisning og lign. Bemærk at Japanerne benytter ikke berøring, og selv det at give hånd som en venskabelig hilsen kan virke for nærgående.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Flyrejsen

  På denne rejse benyttes KLM eller LUFTHANSA fra Billund og Københavns Lufthavn,  med transit og flyskift i enten Frankfurt eller Amsterdam på ud-og hjemrejsen. Om bord LUFTHANSA er almindelig forplejning inkl. ml. Frankfurt - Japan tur/retur
  Mad/drikke mod betaling ml. Danmark - Frankfurt tur/retur. Om bord på KLM er almindelig forplejning inkluderet ml. Amsterdam – Japan – Amsterdam. Mad/drikke mod betaling ml. København/Billund – Amsterdam – Billund/København.

  Du vil modtage de elektroniske flybilletter pr. brev, senest 10 dage før afrejsen, og her vil du kunne aflæse de nøjagtige flytider, transittider m.m.

  Gode råd til at gøre flyturen mere behagelig
  • Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser.
  • Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet.  Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen.
  • Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen.
  • Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen.
  • Drik rigelig væske og undgå for meget alkohol.
  • Sid ikke med korslagte ben og undgå, at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fotografering

  Generelt er der ikke særlige regler, men hvis du fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først. Der kan være anvist påbud eller regler omkring forskellige helligdomme og templer.

 • Fysisk formåen

  Alle rejsende skal være ved almindelig godt helbred og være 100% selvhjulpne. Rundrejsen i Japan er ikke egnet for gangbesværede, da vi på de fleste dage skal gå en del km/timer til fods på byrundture og udflugter.

 • Helligdage

  Der fejres et væld af helligdage og nogle mere spirituelle end andre. Vi har listet de helligdage herunder, som foregår i perioden hvor vores rundrejser rejser dertil.
  - HANAMI (BEUNDRING AF KIRSEBÆRBLOMSTER) – SLUT-MARTS / START-APRIL
  - BUDDHAS FØDSELSDAG – 8. APRIL
  - SHICHI-GO-SAN  – 15. NOVEMBER
  - KOYO (BEUNDRING AF EFTERÅRSLØV) – SLUTNINGEN AF NOVEMBER

 • Huskeliste

  I god tid før afrejse
  • Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.
  • Husk at Gislev skal have kopi af pas ved bestilling af rejsen for at søge visum.
  • Er rejseforsikring i orden?
  • Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

  I kufferten pakkes
  • Medbring tøj til al slags vejr, både på forårs-og efterårsgange. (læs evt. under KLIMA, hvad du kan forvente af vejr og temperaturer) 
  • Lille rygsæk (kan med fordel bruges som håndbagage)
  • Gode sko
  • Gode sandaler
  • Let sommertøj (til forårsafgange)
  • Lange bukser og trøjer
  • Vindjakke/evt. regntøj eller dynejakke
  • Sweater/Fleece trøje
  • Badetøj
  • Kasket/solhat
  • Evt. lommekniv
  • Neglesaks
  • Solcreme
  • Toilettaske

  I håndbagagen pakkes
  • Kreditkort
  • Valuta
  • Pas
  • Forsikringspolice
  • Pung/tegnebog
  • Briller/solbriller
  • Kuglepen
  • Læsestof
  • Fotoapparat/video/mobiltelefon
  • Film/memory card (medbring rigelig, du får brug for det!)
  • Oplader til foto/video/mobiltelefon
  • Vi anbefaler at evt. medicin anbringes i håndbagagen. Det er også en god idé at medbringe en kopi af recepten (se i øvrigt afsnit om håndbagage).

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Internet

  Der findes internetcafeer i de fleste byer, og der er adgang til internet på de fleste hoteller vi benytter (Ryokan undtaget).

 • Klima

  Klimaet i Japan er som oftest mildt og behageligt, og kan sammenlignes meget med de danske sæsoner. Derfor kan vejret også variere meget, og det kan betyde solrige varme dage og køligt vejr i foråret - sågår med sne/frost, regn eller vind indimellem. Efteråret er køligt, koldt og kan igen byde på såvel solrige klare dage, men oftest med et koldt klima som vi kender efteråret i Danmark.

  Gislevs rejser afgår i foråret samt efteråret. Foråret er fra marts til maj, og er af mange betragtet som den bedste årstid for at besøge Japan, særligt pga. kirsebærblomstrernes flor. Foråret begynder i marts i de sydlige øer og april i de nordlige øer med blomstringen af blomme og ferskentræer, efterfulgt af sakura -  kirsebærblomsterne. I Tokyo-området er kirsebærblomstringen normalt på deres højeste slutningen af marts og begyndelsen af april. Den varer i gennemsnit kun en uge i et område, så parkerne er godt fyldte med hanami revelers (picnics ml. blomstrende kirsebærtræer). Efteråret, der varer fra oktober til december, bringer et køligere vejr med sig. Den behagelige temperatur og strålende blå himmel, gør denne tid på året ideel til rejser i Japan. Det er især smukt i midten / slutningen af november, når bladene ændrer farve og efterlader landskabet, parker og skove i flammende røde og orange farver.

 • Mad og Drikke

  Det japanske køkken er en videnskab i sig selv, og du vil opleve en utrolig variation og store smagsoplevelser. Vi kan ikke garantere at du når at smage på alt fra det Japans gastronomiske verden, men der lagt op til at smage undervejs på en del af de klassiske retter inden for f.eks.
  Ris, Sushi, Tempura, Tofu, Udon, Soba, Ramen, Yakitori, Sashimi, Tonkatsu, Okonomiyaki, te, grøn te, lokale øl, sake m.fl.  I vil komme til at smage og dufte til et væld af lækkerier med et uendeligt udvalg af regionale og sæsonbetonede retter samt internationale retter.
  Restauranter i Japan spænder fra hurtig ta'med mad til århundreder gamle ryotei, atmosfæriske barer & caféer, sæsonopstillede terrasser over floder og unikke tema restauranter om ninja og robotter. Der findes sågar restauranter hvor du kan leje en kat til at sidde og kæle med.

  HUSK at give os besked om evt. allergier vi skal tage hensyn til ift. måltiderne som er inkluderet på rejsen.

 • Medicin

  Mange flyselskaber og lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptmedicin er til en selv, og det det er derfor vigtigt at sørge for evt. dokumentation er i orden såfremt man bliver bedt om at fremvise dette. Så længe man kan dokumentere, at ens receptpligtige medicin er til en selv og den i øvrigt medbringes i forsvarlige mængder, skulle der ikke være problemer ift. indrejse. Medbring gerne al receptpligtige medicin i original emballage. Husk at medbringe evt. vigtig medicin i håndbagagen. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Dette er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Onsen bade

  Onsen findes i mange forskellige typer og former, inklusive udendørs og indendørs bade. Badene kan være offentlige drevet af de lokale myndigheder eller private drevet som del at et hotel, ryokan (japansk kro) eller bed and breakfast.
  Onsen spiller en central rolle i japansk turisme og findes ofte på landet, om end der stadig også findes et antal populære steder i store byer. De er en vigtig turistattraktion for japanske par, familier og grupper, der gerne vil væk fra byens hektiske liv for at slappe af.
  Japanere taler ofte om kraften af "nøgent fællesskab", der nedbryder barrierer og gør det muligt at lære folk at kende i den afslappede hjemlige atmosfære i en ryokan med tilknyttet onsen. Onsen bruger pr. definition naturligt varmt vand fra geotermisk varme kilder.
  Den juridiske definition på en onsen omfatter, at vandet skal indeholde mindst en af nitten bestemte kemiske elementer og være mindst 25 °C varmt før genopvarmning. Vandet i onsen anses for at have helende kræfter fra mineralerne i det. Visse onsen har endda flere forskellige bade med hver deres sammensætning af mineraler.

  Traditionelt badede mænd og kvinder sammen i onsen, men efter Japans åbning mod vesten under Meiji-restaurationen er kønnene blevet adskilt de fleste steder. Blandet badning forekommer dog stadig ved visse specielle onsen på landet, idet der dog normalt også tilbydes særskilte bade kun for kvinder, eller de to køn bader på hver deres tidspunkt. I nogle præfekturer, herunder Tokyo, er nøgenbadning forbudt, og de steder er folk derfor forpligtede til at bære badetøj eller yugi, der er særligt tøj for badning.

  Ved både onsen forventes alle gæster at vaske deres kroppe og rense dem selv grundigt, før de stiger ned i det varme vand. Vaskeområderne er forsynet med skamler, vandhaner, træbaljer og toiletartikler så som sæbe og shampoo. Næsten alle onsen tilbyder også bruseslanger. At gå i en onsen, mens man stadig er beskidt eller har spor af sæbe på kroppen er socialt uacceptabelt. Det er normalt ikke tilladt at bruge badetøj i badet. Visse moderne onsen med karakter af vandland kræver dog, at gæsterne har badetøj på i de blandede bade. Gæsterne i onsen har som regel et lille håndklæde med til brug som vaskeklud. Håndklædet kan også give en vis anstændighed, når man går mellem vaskeområdet og badene. Nogle onsen tillader folk at have håndklædet på i badet, mens andre har skilte, der forbyder det med den begrundelse, at det gør det sværere for dem at rense badet. Det er nogle gange imod reglerne at dyppe håndklæder i badevandet, da de kan være urene. I sådanne tilfælde lægger folk normalt deres håndklæder langs kanten af badet, mens de er i, eller har det sammenfoldet på hovedet

  OBS. Mange onsen har forbud mod folk med tatoveringer, da den slags traditionelt er blevet set som et tegn på de kriminelle yakuza, der netop traditionelt har haft omfattende tatoveringer. Trods baggrunden håndhæves reglen ofte strengt overfor alle, inklusive kvinder og udlændinge, og også selvom tatoveringerne er små og fredelige.

 • Pas

  Husk at sende kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Vi skal udelukkende bruge dette, til at sikre dit navn staves korrekt på flybilletten. Bemærk: Passet skal være gyldigt under opholdets varighed i Japan. Læs evt. mere på http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/
  Husk at medbringe originalt pas samt kopi af pas på turen.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Japan lige så afslappet som vi kender det fra det meste af Europa og USA og Canada, så der er ingen grund til at medbringe aftenkjoler og jakkesæt til rejsen. Praktisk og behageligt tøj, som passer til sæsonen. Shorts og nederdele kan benyttes næsten overalt. Du skal ikke være specielt opmærksom på beklædning ved helligdomme, templer og lign., hverken for mænd eller kvinder.

 • Rejseforsikring - Fjerne rejsemål

  Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

 • Religion

  Shinto og buddhisme er Japans to store religioner. Shinto er lige så gammel som den japanske kultur, mens buddhismen blev importeret fra fastlandet i det 6. århundrede.
  Siden da har de to religioner eksisteret forholdsvis harmonisk og har endda suppleret hinanden i en vis grad. De fleste japanske betragter sig som buddhistiske, shintoistiske eller begge. Religion spiller ikke en stor rolle i hverdagen for de fleste japanske mennesker i dag.

 • Ryokan / Japansk kro

  Vigtig information, når du bor på et ryokan. Det er forbudt at bære sko på værelserne. Gæsterne bliver bedt om at tage deres sko ud, før de kommer ind i værelserne. Ved brug af det offentlige bad/onsen-spaen, er det ikke tilladt at bære badetøj/badedragt eller tage håndklæde på i badekarret. Personer med en tatovering, er forment adgang i onsen-badet.

 • Shopping

  Japan er et shopping-paradis med et væld af butikker, der sælger alt fra traditionelle souvenirs og lokal mad til de nyeste elektronik og hotteste mode mærker. Både indenlandske og udenlandske mærker er repræsenteret, ligesom butikker for alle budgetter, fra 100 yen butikker til high-end modebutikker og stormagasiner. Store byer, såsom Tokyo og Osaka, udbyder flere shopping-områder, hver med deres egen unikke karakter.

 • Sikkerhed

  Alle kan føle sig trygge og velkomne i Japan, som har et utroligt lavt kriminalitets niveau i forhold til dens indbyggertal, og risikoen for f.eks. at blive bestjålet er meget lille og du kan gå fredeligt på gaderne i døgnets 24 timers.

 • Sprog og befolkning

  Japansk er et fonetisk sprog, hvilket betyder, at den måde, den er skrevet på, er vejen til udtale. Skriftlig japansk består af hiragana (et grundlæggende script), katakana (et script for låne ord) og kanji (kinesiske tegn). Størstedelen af skilte i storbyerne, især togstationer, bruger også Romaji (vestlige alfabet). Alle vejskilte over hele landet er i både japansk og Romaji. Antallet af engelsktalende er overraskende lavt. Det er ikke kun meget vanskeligt for japansk at udtale mange engelske lyde, men også at skelne dem, når de hører dem, f.eks. "c", "f", "v" og især forskellen mellem "r" og "l". Husk at tale langsomt og tydeligt, når du taler og selvfølgelig være tålmodig.

 • Taxa

  Der er måske ikke den oplagte grund til at skulle med en taxa på egen hånd, på denne rejse, men skulle muligheden byde sig så vid blot at chaufførerne i Japan taler ikke særlig godt engelsk. De er meget hjælpsomme og ønsker at hjælpe så godt de kan. Det er en god idé at have et kort med sin destination på. Det er ikke så dyrt at køre i taxa.

 • Telefon, Mobil og Wi-Fi

  Den internationale landekode for Japan er + 81. Det er muligt at benytte sin danske mobiltelefon, men takster og dækning varierer ift. dit teleselskab. Bemærk at Japan har sit helt eget mobilnetværk, og de fleste danske mobiltelefoner (smartphones, Iphones, 3G og 4G) virker på dette netværk. Hvis du har en ældre mobil er det muligt at den ikke virker i Japan. TIP: Undgå at bruge de dyre mobile data og benyt dig i stedet af det gratis Wi-Fi, man kan finde mange steder.

 • Tidsforskel

  Der er 7 timers tidsforskel når Danmark har sommertid - og 8 timers tidsforskel når Danmark har vintertid.

 • Tilkøb

  1) Teceremoni, Tokyo (dag 4 - ca. kl. 14:00 - 15:00). Pris kr. 275 per person. (kræver min. 10 deltagere.
  Oplev den helt særlige, og for nogen ret bizare japanske te-ceremoni. Du vil på denne ekstra udflugt, kunne få et indblik i 'sadō' (茶道) - bedst oversat til "vejen for te". Dette er en ypperlig japansk tradition, gennemsyret af historie og rituelle elementer. Det er en ceremoniel måde at forberede og drikke grøn te, som foregår i et traditionel tea værelse med tatami gulv. Instruktøren i tehuset, vil kunne fortælle om betydningen af hver en enkelt lille bevægelse og hvad den betyder for gæsten, og du vil naturligvis kunne prøve efter bedste evner at servere samme te, efter alle kunstens regler. Udover at kunne servere og modtage te, er et af de vigtigste formål med te ceremonien at gæsterne nyder værtens gæstfrihed i en atmosfære adskiller sig fra hverdagenes hurtige tempo.

  2) Sumo oplevelse i Nara. Pris kr. 1400 per person.
  Denne ekstra udflugt, er din mulighed for lære om sumo brydningens historie, ritualer, 'Jinku sang' og du skal naturligvis opleve en demonstration (arrangeret kamp)
  af hvordan sumo brydning foregår - med mulighed for selv at prøve kræfter med den ædle sport i den store sumo ring. Du vil kunne opleve unge, amatør sumo brydere i træning og kamp
  og de modige vil få mulighed for at stå ansigt til ansigt i ringen med en af disse kæmpere - på et helt roligt niveau, uden der sker skade naturligvis.

  Sumo-udflugten består af 3 dele. (på ca. 90 minutter), på Katsuragi City Sumo Museum Kehayaza

  1) Introduktion og traditionel Sumo sang - kendt som 'Jinku'
  Sumo Jinku er en traditionel sang, der oprinder Edo perioden, hvor sumo bryderne begyndte at synge foran deres sponsorer.

  2) Demonstration af Sumo etikette og daglig træning udført af amatør sumo brydere.
  få svar på de typiske spørgsmål der rejser sig:
  - Hvorfor er sumo wrestlers næsten nøgne?
  - Hvorfor spreder de salt i ringen før en kamp?
  - Hvordan træner de i dagligdagen m.m.

  3) Træd ind i sumo ringen - hvis du har lyst.

  Sumo brydning er en national besættelse i Japan og kan virke som et bemærkelsesværdigt skuespil for enhver besøgende.
  Det er en utrolig gammel sport der inkluderer mange særprægede ritualer, tilsat lidt mystik. Det er sjældent muligt at overvære de professionelle
  sumobryderes træning, da det stort set er et lukket land for omverden, og de store sumo turneringer rundt i Japan falder desværre ikke samtidigt vores Grand Japan
  rundrejser.

  Kehayaza er et 'sumo museum' i byen Katsuragi, der er kendt som fødestedet for sumo wrestling. Kehaya Sumo Jinku Association blev oprettet i februar 2005,
  som den første Sumo Jinku organisation i Nara. Der er i øjeblikket 17 medlemmer ml. 60 - 90 år. De samles 3 gange om mdr. hvor de
  praktiserer og udfører 'Jinku' på tværs af landet. Jinku er gået i arv fra generation til generation, via mund til mund. Sangernes stemme er det centrale element i Jinku.

 • Tillæg

  Enkeltværelse fra kr. 6.000.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Toldregler

  Læs evt. specifikke regler via dette link: http://www.customs.go.jp/english/summary/passenger.htm

 • Vaccinationer

  Kontakt venligst egen læge eller Seruminstituttet. Alternativt Danske Lægers Vaccinations Service på www.dlvs.dk, hvor man ved fremvisning af Gislev Rejsers rejsebevis kan opnå 10% rabat på vaccinationer. Vaccinationsklinikker findes i København, Slagelse, Odense, Svendborg, Herning, Århus, Randers og Ålborg. Ring evt. på 70 25 40 80.

  Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

 • Valuta og Kreditkort

  Valutaen i Japan hedder YEN (koden er JPY) og er den eneste valuta som anvendes i landet. Der kan veksles til YEN i danske banker -  100 JPY = ca. 4,67 DKK (opdateret 09/02 2024) og vi anbefaler at gøre dette hjemmefra for at sikre den bedste mulige kurs. Vores anbefaling er at du som gæst på 16 dages rundrejsen, medbringer min. 1.400 / 30.000 JPY per person til de måltider som ikke allerede er inklusive (1 x frokost + 6 x middag). Udgiften til disse måltider vil naturligvis variere ift. hvor og hvad du spiser, men god, spændende og velsmagende mad fås til billige priser i Japan.

  Visa, Mastercard, Amex og Diners bliver i højere grad accepteret rundt i Japan end tidligere. Du kan især anvende Visa og Master Kort på det beløb, varen koster, men ofte er det ikke så nemt at bruge kreditkort i Japan, som du måske tror. Mens du ikke har nogen problemer på steder som større restauranter og indkøbscentre, så accepterer især små private caféer, souvenirbutikker og lign. ofte ikke kreditkort. Nogle gange kan tidspunktet på dagen afgøre, om du kan bruge dit kort eller ej. Der kan typisk ikke anvendes kreditkort til betaling af entréer, frokost og drikkevarer
  Vil du hæve penge i automater (ATM), bør du undgå banker, da de disse for det meste ikke tager imod udenlandske kort. I stedet kan du f.eks. benytte dig af automaterne i 7-11 kioskerne, som ligger på stort set hvert gadehjørne.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Visum/Pas

  Visum er ikke påkrævet til Japan, på rejser under 90 dage.

  Vigtigt: for at sikre at vi får det 100% korrekte navn på din flybillet og andre rejsedokumenter, skal vi bede om du sender en tydelig paskopi til Gislev Rejser senest 2 mdr. før afrejse. Du kan sende dette pr. mail eller post, eller aflevere det personligt i vores bookingafdeling i Ringe.
  Såfremt du booker rejsen mindre end 2 mdr. før afrejsen, bedes du hurtigst muligt indsende din paskopi.

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu