Grand Japan

Flyrejse til Japan - rundrejse med dansk rejseleder igennem Solens Rige.

 

Rundrejse med dansk rejseleder igennem Japan, Solens Rige.

Japan er et land af antikke kulturer, strenge og stolte traditioner samt banebrydende teknologi. Vi rejser gennem solens rige fra det futuristiske Tokyo til de fredelige samurailandsbyer. Mærk den himmelske fred omkring Lake Ashi og det ikoniske bjerg Mt. Fuji. Udforsk de storslåede Kyototempler, gamle slotte og prægtige japanske haver. Vi rejser i et alsidigt tempo, fra de rolige gåture i blomsterrige parker til suset gennem landskabet med 320 km/t om bord på hurtigtoget Shinkansen.
Vi smager undervejs på Japans ikoniske køkken, med alt fra lokale lækkerier på et Takayama marked til sushi, supper og grøn te. Mod syd, gør vi et historisk og fortryllende besøg i Hiroshima, hvor fredsflammen lyser op i den smukke Peace Park. Vi sejler til klippeøen Miyajima, som af Japanerne regnes for et af de smukkeste og helligste steder i landet, navnlig ved den fl ydende torii port. Japan er i sandhed et kontrast- og sjælefyldt land, som byder på helt utrolige autentiske oplevelser.

Japans største kulturskatte, UNESCO Verdensarv og seværdigheder i én og samme rejse.

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse på udvalgte 3-4 stjernede hoteller samt 1 nat på japansk kro/ryokan
 • Ophold i Tokyo, Ginza distriktet (3 nætter)
 • Ophold ved Hakone på fantastisk resort ved Lake Ashinoko, nær Mt. Fuji (2 nætter)
 • Ophold i Takayama på moderne japansk kro/ryokan (1 nat)
 • Ophold i Kanazawa (2 nætter)
 • Ophold i Hiroshima (2 nætter)
 • Ophold i Kyoto (3 nætter)
 • Ophold ved Osaka Kansai Airport (1 nat)
 • 14 x morgenmad
 • 13 x frokost
 • 8 x middag
 • Alle udflugter og entréer*
 • Japan Rail pass (Mishima - Takayama - Hiroshima - Himeji)
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder
 • Flybilletter og afgifter
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Tillæg: Enkeltværelse 2019, kr. 6.900. Afbestillingsforsikring kr. 1.500. 
             Enkeltværelse 2020, kr. 8.400
 
             * På vores 2020 afgange tilbydes følgende 2 ekstra udflugter:
             Teceremoni, Tokyo (dag 4 - ca. kl. 14:00 - 15:00). Pris kr. 190 per person. (kræver min. detagelse af 10 gæster)
             Sumo oplevelse, Nara (dag 14 - ca. kl. 13:00 - 15:00). Pris kr. 1000 per person.
             Se evt. fuld beskrivelse af disse udflugter under EKSTRA UDFLUGTER i vores VÆRD AT VIDE fane.
             
Antal deltagere: Rejsen gennemføres ved min. 20 deltagere. Max antal gæster for denne rejse er 30. 

Pris fra 37.998,-

16 dage
Fly

Med i rundrejsen er bl.a.

 • Alle udflugter og entréer, Japan Rail Pass
 • Kvalitets-hoteller og 1 nat i japansk ryokan
 • Erfaren dansk rejseleder på hele rejsen 
Bestil rejse

Om rejsen

Glæd dig til denne spændende 16 dages rundrejse til Japan med dansk rejseleder på hele rejsen. Vi tilbyder 2 meget forskellige sæsoner, som har hvert deres farverige udtryk - April hvor kirsebærblomsterne (sakura) blomstrer og November hvor bladene skifter farve. Uanset hvilken sæson du vælger, vil du betaget og fortryllet af et land som bærer på så mægtige seværdigheder og unikke naturoplevelser. Vi følger den samme rute på alle afgange, og vi har lagt stor vægt på at vise Solens Rige frem fra flere perspektiver - historisk, kulturelt og ikke mindst kulinarisk.

Vær forberedt på et bombardement af indtryk, som du vil kunne mindes i lang tid fremover. Du møder det nye og det gamle Japan - skildret i det urbane og det landlige, det stolte og det ydmyge, den nyeste teknologi og det meget traditionelle og enkle. Glæd dig også til mødet med japanerne, som med deres finurligheder, gæstfrihed, hjælpsomhed og stolte traditioner vil forbavse, fascinere og betage dig, og forhåbentlig pirre din interesse og nysgerrighed. Rundrejsen byder på besøg og oplevelser i store byer, såvel som udflugter og ophold på landet. Til hurtig sammenligning bor der 'små' 14 mio. i hovedstaden Tokyo, og kun ca. 90.000 i Takayama.

Vi besøger gamle kejserslotte og moderne metrostationer, store varehuse og lokale markeder, betagende historiske templer og det moderne Sky Tree. Verdens største fiskemarked kombineret med duft og synsindtryk på lokale markeder, skulle gerne give appetit og lyst til at kaste sig ud i varierede kulinariske oplevelser fra det berømte japanske køkken. Du vil blive præsenteret for en masse japanske skikke og traditioner, historiske såvel som nyere. Nogle vil du sikkert finde 'mærkelige' og have svært ved at forstå - men vær forvisset om, at du helt naturligt vil savne elementer fra Japan, når du atter er hjemme. Der venter en vidunderlig rundrejse med en dansk rejseleder der kender Japans stolte traditioner og teknologiske æra.

Velkommen til Japan!

Du kan hente en omfattende og meget nyttig rejseguide over Japan her

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse fra Billund eller Københavns Lufthavn.
Du møder Gislevs rejseleder i Billund eller Københavns Lufthavn. Vi flyver enten med FINNAIR, via Helsinki eller med KLM via Amsterdam til Tokyo. De rejsende fra Billund og København samles i Helsinki eller Amsterdam, hvor der foretages flyskift & transit.
Nærmere information omkring dette, vil fremgå af Jeres rejsedokumenter som I modtager pr. brev senest 10 dage før afrejsen. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning i fly (bemærk ml. Danmark - Helsinki/Amsterdam er der ikke gratis forplejning).

Dag 2: Ankomst Tokyo om morgenen.
Efter en behagelig flyrejse, kan vi lade rejsen rundt i Japan begynde. Dagens program er ikke så voldsomt, da vi netop har rejst i mange timer og tidsforskellen vil måske kunne mærkes. Vi skal med bus rundt i metropolen Tokyo, på en spændende og flot byrundtur hvor vi ser Asakusa og Sensoji templerne - de ældste templer i Tokyo, som stod færdig helt tilbage i år 645. Frokosten nydes på en japansk restaurant i området. Vi kører herefter videre gennem den travle by, mod det 634 m. høje tårn, Tokyo Sky Tree, hvor vi får mulighed for at nyde udsigten fra 1. observatorie dæk. Ønsker du evt. at komme højere op til 2. observatorie dæk, så kan det tilkøbes mod JPY 1030 / DKK 60. Vi byder på en skøn velkomstmiddag i Ginza distriktet, og ankommer først derefter til vores hotel, hvor vi skal bo de næste 3 nætter.

Tokyo, der ligger på øen Honshu og har næsten 14 mio. indbyggere, er enorm. Ja faktisk dækker den så stort et areal at det er verdens største byområde, og hovedstaden rummer så mange oplevelser, indtryk og distrikter at det er umuligt at nå det hele. Vi har valgt det bedste som byen har at vise frem, og vores hotel ligger fantastisk i Ginza distriktet, meget tæt på en metrostation. Måltider inkluderet denne dag: frokost og middag. NB - morgenmad i flyet inden ankomst.

gislev gislev

Dag 3: Udflugt til Nikko National park.
I dag går rejsen nordpå, hvor der venter fantastiske naturscenerier omkring Chuzenji søen og Kegon vandfaldet. Vi oplever naturligvis også Toshogu helligdommen, som er på UNESCOs kulturelle Verdensarvsliste. Vi starter udflugten ved Chuzenji søen og Kegon vandfaldet. Chuzenjis blev grundlagt for omkring 20.000 år siden, ved foden af Nantai bjerget over byen Nikko. Søens kyster er for det meste uudviklede og skovede, undtagen ved søens østlige ende, hvor Chuzenjiko ’Onsen’ (spa-byen) blev bygget. Området er også kendt for Kegon vandfaldet, det mest berømte af flere vandfald i Nikko National Park (elevatoren til det nedre observationsdæk er inkluderet). Efter en lækker frokost, kører vi mod Nikko by, hvor vi skal opleve Tosho-gu helligdommen - det sidste hvilested for Tokugawa Leyasu, grundlæggeren af Tokugawa Shogunate, der styrede Japan i over 250 år indtil 1868. Efter en oplevelsesrig dag tager vi tilbage mod Tokyo, hvor der venter en dejlig middag i Shinjuku distriktet, nær vores hotel. Kørsel ml. Tokyo - Nikko: ca. 3 timer hver vej. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

gislev gislev

Dag 4: Tokyo fiskemarked, helligdomme og shopping.
Der venter en ikonisk Tokyo attraktion, når vi i dag skal et smut forbi et af byens fiskemarkeder, Tsukiji outer market, som er en stor markedsplads for fisk, frugt og grøntsager. Det meget berømte indre Tsukiji fiskemarked, lukkede desværre i oktober 2018 og er nu flyttet til et nyt sted som vi i stedet besøger, og det er fortsat et herligt indblik i den enorme betydning som havets delikatesser har for japansk livstil, restauranter og engrosvirksomheder. Vores halvdags byrundtur fortsætter forbi Hama-Rikyu haverne, der blev ombygget som en offentlig have på stedet af en Shogun Tokugawa-familie villa, fra det 17. århundrede. Hama-Rikyu ligger smukt i bydelen Chuo, ved mundingen af Sumida-floden, og måler hele 250.165 m2. Parken er omgivet af et havvand fyldt af Tokyo bugten. Vi nyder en frokost tæt på parken, og kan hvile benene lidt.

Vi passerer Tokyo Tower (ingen stop) på vej mod Meiji Jingu helligdommen, der er dedikeret til kejser Meijis ånder (den første kejser af det moderne Japan) og kejserinde Shoken. Efter et kort besøg, kører vi mod Shibuya distriktet og Omotesando Avenue, der er kendt som Tokyos Champs-Élysées. Her slutter dagens planlagte begivenheder, og der er sat tid af til egne opdagelser, shopping og lign. Jeres rejseleder er naturligvis med og kender disse områder rigtig godt. Spørg endelig til råds eller tag ham med rundt i det pulserende kvarter.
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

NYT for alle 2020 afgange af Grand Japan: Efter besøget i Hama-Rikyu haverne og den efterfølgede frokost (ca. 12:00 - 13:00), er der mulighed for at deltage i vores nye ekstra udflugt - Japansk te-ceremoni.
Du kan læse mere om denne udflugt under vores VÆRD AT VIDE fane. Vær opmærksom på at udflugten skal tilkøbes hjemmefra.

Ønsker du ikke at deltage, vil du have resten af dagen fri til egne opdagelser i Tokyo. Få evt. tips og gode råd ved Gislevs rejseleder og vores lokalguide, som kender byen rigtig godt og kan komme med anbefalinger til både oplevelser, shopping, restauranter m.m.

gislev gislev

Dag 5: Himmelske udsigter mod Mt. Fuji.
Vi forlader nu storbyen Tokyo, og rejser sydpå med bus mod Mt. Fuji og Hakone. Først stop er ved Chureito Pagoden, ved Arakura Sengen helligdommen. Her venter et betagende blik mod det hellige Fuji bjerg, som faktisk er en 3.776 meter høj, aktiv vulkan - den højeste i Japan. I meget klart vejr kan Fuji ses fra Tokyo. Vulkanen har en perfekt kegleform, og det når så højt op, at det har evig sne på toppen. Chureito er en 5-etagers pagode på en bjergside med udsigt over byen Fujiyoshida og Mt. Fuji i baggrunden. Pagoden er en del af Arakura Sengen helligdommen, der blev bygget som et fredsminde i 1963. De ca. 400 skridt op ad bjerget fra helligdommens hovedbygninger, belønnes med en fantastisk udsigt og et minde for livet. I foråret kan vi håbe på at kirsebærtræerne står i blomst, og om efteråret vil de flammende røde og orange farver tage over.
I 2013 blev Fuji-san tildelt Verdensarvsstatus.

Vi fortsætter mod Itchiku Kubota kunst Museum. Kubota Itchiku (1917-2003) var kunstneren, der genoplivede den fortabte kunst af Tsujigahana silkefarvning, der blev brugt til at udførligt dekorere kimonoer under Muromachi Periode (1333-1573). Inden vi ankommer til vores vidunderlige hotel, beliggende helt ned til Ashinoko søen, kører vi langs Kawaguchi søens bred, 1 af 5 søer omkring Mt. Fuji. Du ankommer tids nok til at kunne nyde et varmt bad i en traditionel japansk spa, kaldet onsen*, en af hotellets mange faciliteter.
Kørsel ml. Tokyo - Hakone: ca. 2 timer. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

*mange onsen har forbud mod folk med tatoveringer, da den slags traditionelt er blevet set som et tegn på de kriminelle yakuza, der netop traditionelt har haft omfattende tatoveringer. Trods baggrunden håndhæves reglen ofte strengt overfor alle, inklusive kvinder og udlændinge, og også selvom tatoveringerne er små og fredelige. Læs evt. mere omkring onsen etikette m.m. under VÆRD AT VIDE.

gislev gislev

Dag 6: Hakone National Park og svævebane over Owakudani dalen.
En skøn dag er i vente, når vi skal ud og udforske den smukke og levende Hakone National Park, hvor dele af vulkanen stadig er aktiv. Dagens udflugt begynder ved Owakudani dalen, som er området omkring et krater der blev skabt under det sidste udbrud af Mt. Hakone for ca. 3000 år siden. På grund af vulkanske gasser er vandre- og vandrestierne omkring Owakudani for øjeblikket lukket for turister. Du bliver til gengæld løftet op over dalen og krateret, på en behagelig 30 min. rejse om bord Hakone svævebanen. Nyd udsigten over landskabet fra den langsomt rejsende gondol, mens du svæver lydløst over skovene, bjergene og vulkandalen. Hakone svævebanen løber langs hele dalen og giver et flot blik ovenfra, uden store anstrengelser. NB: personer med åndedrætsbesvær bør undgå området på grund af de stærke vulkanske gasser.
Efter ankomst med gondolen til Togendai stationen, venter der en skøn sejltur på Ashinoko søen (også blot kaldet Lake Ashi). Turens varighed er ca. 30 min, og efterfølgende nyder vi en velsmagende frokost nær søen. Sidste højdepunkt i dagens program er et besøg ved Hakone helligdommen, som står ved foden af Mt. Hakone langs kysten af Ashi-søen. Helligdommens bygninger er skjult i den tætte skov, men de fremtrædende og enorme torii porte lader dig vide at her gemmer sig noget. Vi kører tilbage til vores skønne hotel, hvor resten af dagen fri til egne oplevelser omkring hotellet og Ashi søen – måske et varmt onsen bad hvor sindet kan hvile sig efter dagens indtryk, eller du kan overveje at booke en spa-behandling i hotellets wellness afdeling (book gerne dagen før allerede).
læs evt. mere om deres udvalg her: http://www.princehotels.com/the_prince_hakone/facilities/kaede-spa/ 
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

VIGTIGT: Om morgenen vil din kuffert vil blive hentet på hotellet og leveret med kurertjenester fra Hakone til Takayama. 1 stk. bagage pr. person. Forbered din kuffert aftenen forinden, og pak din lille taske/rygsæk med det nødvendige indtil dag 7 og ankomst i Takayama.

gislev gislev

Dag 7: Med Shinkansen mod Takayama.
Vi rejser i dag mod vest, og skal for 1. gang have fornøjelsen og oplevelsen med en af verdens hurtigste tog, Shinkansen (også kaldet Bullet Train). Efter morgenmaden kører vi fra hotellet til Mishima stationen, hvorfra Tokaido Shinkansen skal tage os i høj fart til Nagoya Station. Her skifter vi tog, og fortsætter det sidste stykke med ekspres tog til Takayama. Vi har sørget for en frokost madpakke ved togskiftet. Der er ikke mere end ca. 10 min. gang fra Takayama Station til vores spændende overnatningssted, Takayama Ouan, en japansk ryokan. En ryokan er en form for traditionel japansk kro med oprindelse i Edo-perioden (1603–1868), hvor disse kroer servicerede rejsende langs Japans hovedveje. De har typisk rum indrettet med tatami-måtter, fællesbad, og andre fællesområder hvor gæster færdes iklædt yukata. Mange japanere benytter sig fortsat af disse kroer, og sover oftest på japanske værelser med futon på gulvet, der let kan skubbes sammen eller flyttes væk fra hinanden. Vær ikke nervøs for det hårde gulv, da vi har booket værelser med en tyk madras på gulvet (se evt. billeder i HOTEL fanen). På vores ryokan tilbydes der onsen spa bade, og der er god tid til at dyppe sig inden vi nyder en japansk middagsbuffet på klassisk japansk manér – på gulvet i vores ryokan. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

gislev gislev

Dag 8: Miyagawa og bjerglandsbyen Shirakawago.
En anderledes ’lokal’ oplevelse er i vente, når vi begiver os ud på dagens udflugt fra Takayama til Miyagawa og Shirakawago. Netop denne rejse vestpå til Gifu-præfekturet, er valgt for at vise den landlige del af Japan, omkring det naturskønne og bjergrige område ved Takayama. Vi skal tidligt afsted, for at opleve Miyagawa morgen-markedet. Morgen-markeder, kendt som ’asaichi’, er meget populære i Japan, og netop dette i Takayama er et af landets største, beliggende ved Miyagawa-floden. Markedet har sin oprindelse i Edo-perioden og har været i centrum for byens kulinariske og sociale liv i over 300 år. Det foregår hver dag fra tidligt om morgenen til middag og er det bedste sted for beboere at hente nogle lokale dagligvarer og for besøgende at købe nogle interessante souvenirs. Markedet består af over 60 boder og strækker sig over en 350 m. sti fra Kajibashi-broen til Yayoibashi-broen. Vi fortsætter til fods ned af Kami-Sannomachi gaden, der ligger i Takayamas gamle bydel. Kvarteret er smukt bevaret med mange bygninger og hele gader i huse fra Edo Perioden (1600-1868), fra en tid hvor området trivedes som en velhavende by af handlende. Sannomachi gaden er bevaret i en særlig smuk stand, med mange gamle hjem, butikker, kaffebarer og bryggerier, hvoraf nogle har været i forretning i århundreder. Butikkerne i området er typisk åbne hver dag fra 9:00 til 17:00.

Efter frokost på en lokal restaurant, fortsætter vi dagens udflugt med et interessant besøg i den smukke bjerglandsby Shirakawago. Her oplever du bl.a. de 250 år gamle, velbevarede Nagase huse, i typisk ’Gassho-zukuri’ stil (et hus bygget i form af hænder i bøn). Der er sat tid af til at vandre rundt i Shirakawago landsbyen og få en fornemmelse af det landlige liv i Japan. Vi forsætter med bus til Kanazawa (ca. 1.5 times kørsel), hvor næste overnatning venter. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag..

gislev gislev

Dag 9: Kenrokuens japanske haver, Kanazawa museum, Nomura Samurai House og Te-hus distriktet, Hihigashi Chaya,
I dag går vi på opdagelse i et af Japans mest spirituelle håndværk – den japansk have – og netop den i Kenrokuen er kendt som en af de 3 smukkeste haver i Japan. Kenrokuen er beliggende på højderne af den centrale del af Kanazawa og ved siden af Kanazawa slottet. Haven har en stor kunstig dam, og bakker og huse er fint placeret rundt omkring. Den store dam kaldet ’Kasumigaike’ blev sammenlignet med et åbent hav, og en ø, hvorpå en eneboer med evigt liv og magiske kræfter levede. Dammen blev bygget i håb om herrens lange liv og evige velstand. Kenrokuen, som betyder "at have 6 faktorer", fik sit navn på grund af de 6 attributter der frembringer det perfekte landskab i haven: rummelighed, ro, kunst, antikviteter, vandkurver og storslået udsigt fra haven. Besøgende kan nyde skønheden i blomster og træer, såsom blomme og kirsebærblomster i forår, azaleaer og iriser om sommeren og farverige røde og gule blade om efteråret. Bemærk - på vores afgang i November 2019, besøger vi Kenrokuens på dag 10.

Japanske haver er noget ganske særligt, og op igennem tiden har Japan haft forskellige religioner, der har haft indflydelse på japansk have arkitektur. Japans oprindelige religion, shinto, kommer f.eks. til udtryk i en æstetisk holdning til naturen, livet og døden. Shintoisternes syn skaber grobund for gartnere, der dyrker detaljen og enkelheden i den japanske have. Japans anden store religion, buddhismen, bygger også på tro om samhørighed med naturen, og religionen har ligeledes haft stor indflydelse på mange tempelhaver og kejserlige haver.
For begge religioner er rituel renselse af sjæl og krop af stor betydning, og uden for alle helligdomme og templer er der opstillet høje, aflange granittrug, hvorfra de troende eller gæster øser vand for at skylle mund og svælg inden de betræder de indviede steder, som også haven er en del af.

Vi fortsætter til Kanazawa museum, der ligger nær ved Kenrokuen haven. Her tilbringer vi ca. 1t.15min og kan spadsere rundt ml. gallerierne og kunstværkerne, der er produceret siden 1980, med det formål at ’foreslå nye værdier’. Læs evt. mere om Museet her 
Efter en let frokost, er næste visit ved Nomura House, en tidligere samurai residens og et historisk hjem og have i Nagamachi, et meget velbevaret område vest for Kanazawa Slot. Sidst på eftermiddagen er der tid til at spadsere i de enormt hyggelige gader i det gamle velbevarede Higashi Chaya distrikt, hvor du ofte vil møde de elegante og feminime geishaer. En 'chaya' er en eksklusiv type restaurant, hvor gæsterne bliver underholdt af geishaer, der udfører sang og dans. Under Edo-perioden kunne chaya findes udpegede underholdningsområder, som regel lige uden for byens grænser. Kanazawa har tre velbevarede chaya-distrikter, Higashi Chayagai i øst, Nishi Chayagai i vest og Kazuemachi. Af de tre distrikter er Higashi Chaya den største og langt den mest interessante.Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

VIGTIGT: Om morgenen vil din kuffert vil blive hentet på hotellet og leveret med kurertjenester fra Kanazawa til Hiroshima. 1 stk. bagage pr. person. Forbered din kuffert aftenen forinden, og pak din lille taske/rygsæk med det nødvendige indtil dag 10 og ankomst i Hiroshima.

gislev gislev

Dag 10: Guldblads værksted og videre rejse mod Hiroshima.
Opdatering 21/03 2019 - pga. nye restriktioner på grupper som ønsker at besøge Myoryuji Ninja templet, så kan vi efter vores april 2019 rundrejse ikke længere besøg dette sted. I stedet har vi tilføjet et besøg ved Hakuichi, et guldblads-museum og værksted, hvor du kan lære om det særegne materiale, og håndværket med dette fine, tynde 'element'. Du vil få mulighed for se, røre men også smage på det skrøbelige guldblad, og så kan du naturligvis forsøge med egne hænder og opfindsomhed at arbejde med det sarte gyldne materiale. Læs evt. mere om dette værksted og museum på dette link: http://kanazawa-experience.com/program/gold-leaf-embellishment/   Efter frokost på en lokal restaurant, tager vi mod Kanazawa stationen, hvorfra vi kører med eksprestoget til Osaka, og derfra videre med Shinkansen til Hiroshima. Afrejse fra Kanazawa kl. 13:20, med forventet ankomst i Hiroshima kl. 17.50 (30 min til togskifte i Osaka). Hotellet i Hiroshima ligger nemt og bekvemt i gåafstand fra stationen. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

gislev 

Dag 11: Hiroshima & gudernes ø, Miyajima.
En dag i havens, helligdommens og gudernes tegn, men også et historisk tilbageblik på en af verdenshistoriens største krigs-aktioner – en tragedie for det japanske rige. Atombomberne og dets massive ødelæggelser, som i august 1945 faldt over Hiroshima og Nagasaki, står i skarp kontrast til det liv og den mentalitet som igennem århundreder har præget folket i Solens rige, og stadig den dag i dag gennemsyrer enhver indbygger, selv i millionbyen Hiroshima.

Dagen begynder dog, et helt anderledes sted, med en ganske særlig ånd og eksistens - gudernes ø, Miyajima. Vi tager en kort 10 min. færgetur dertil, og i vente er et uforglemmeligt syn. Miyajima er verdensberømt for dens kæmpe røde torii-port, som ved højvande synes at flyde på vandet. Synet er rangeret som en af Japans 3 bedste udsigter. Mens øen officielt hedder Itsukushima, er den mere almindeligt omtalt som Miyajima, der er japansk for ’shrine island’ – overset til helligdommes ø. Dette skyldes, at øen er så tæt forbundet med dens absolutte helligdom, Itsukushima. Den mystiske Itsukushima-helligdom blev indskrevet som et UNESCO Verdensarvssted i 1996. Der er nu tid til at vandre i shopping gaderne omkring Omotesando, der er det travleste sted i Miyajima og bugner af souvenirbutikker og restauranter. Frokost på egen hånd på Miyajima.

Vi tager færgen retur mod Hiroshima, hvor en udflugt venter til Hiroshima A-Bomb Dome & Peace Memorial Park samt entré til Hiroshima Peace Memorial Museum. A-Bomb Dome, også kendt som Hiroshima Peace Memorial, er hvad der er tilbage af den tidligere præfekturelle industri. Da bomben eksploderede, var det en af de få bygninger der blev stående og i dag stadig står. A-Bomb Dome er et UNESCO Verdensarvssted, og fungerer som et konkret link til Hiroshimas unikke fortid. NB: Fredsmindemuseet gennemgår for øjeblikket renoveringer, hvor kun et af museets to bygninger vil være åbent for besøgende og antallet af udstillinger er reduceret. Renoveringen er planlagt til at være afsluttet i foråret 2019. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

VIGTIGT: Om morgenen vil din kuffert vil blive hentet på hotellet og leveret med kurertjenester fra Hiroshima til Kyoto. 1 stk. bagage pr. person. Forbered din kuffert aftenen forinden, og pak din lille taske/rygsæk med det nødvendige indtil dag 12 og ankomst i Kyoto.

gislev gislev

Dag 12: Shinkansen til Himeji Slottet, Kokoens japanske haver og Fushimi Inari
Vi skal tilbage nordpå, og tager tidligt med Shinkansen fra Hiroshima til Himeji hvor vi gør stop på vej mod storbyen Kyoto. Her venter et betagende besøg ved Himeji slottet, også kendt som White Heron Castle på grund af dets elegante, hvide udseende. Himeji betragtes som Japans mest spektakulære slot, for sin imponerende størrelse og skønhed og dets velbevarede, komplekse struktur. Ikke overraskende, er det registreret som en UNESCO Verdensarv, tilbage i 1993. Tæt ved slottet finder du Kokoen haven, der er en nyere anlagt smuk japansk have. Kokoen viser mange udtryk i den traditionelle æstetik af japanske haver, og der er nogle te-huse placeret, som perfekte udkigsposter ud over det indrettede landskab. Her findes sjælero og hvile. Efter frokost fortsætter vi i bus til Kyoto (ca. 2 timers kørsel), hvor skal vi forbi de fortryllende tusinder af røde shinto-porte, der står som en åndelig passage ved Fushimi Inari templet. Stierne fører ind i den tætte skov omkring det hellige 233 m. høje Inari bjerg. Fushimi Inari er en vigtig Shinto helligdom, i det sydlige Kyoto. Det er berømt for sine tusindvis af skinnende rød-orange og sorte torii porte, som strækker sig gennem et netværk af stier bag sine hovedbygninger. Fushimi Inari er den vigtigste af flere tusinde helligdomme, dedikeret til Inari, Shinto guden af ris. Ræve menes at være Inaris budbringere, hvilket bibringer de mange ræve statuer omkring helligdommen.
Opdatering 28 maj 2019: Bemærk at vi ikke længere besøger Byodoin templet, af hensyn til dagens forløb og transport tid. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 gislev gislev

Dag 13: Kyotos templer og helligdomme.
Kyoto tjente engang som Japans hovedstad og kejserens bolig fra år 794 til 1868. Det er et af landets 10 største byer med en befolkning på 1,5 mio. indbyggere, og på trods af mere end 1.600 buddhistiske templer, 270 shinto-helligdomme og utallige UNESCO fredede bygninger, så har byen et moderne ansigt. I århundreder blev Kyoto ødelagt af krige og brande, men på grund af sin ekstraordinære historiske værdi blev byen fjernet af listen over amerikanske atombombe-mål og undgik dermed total ødelæggelse under anden verdenskrig – modsat den skæbne der mødte Hiroshima og Nagasaki. Der er så meget skønt at se og opleve, at hele dagen er sat af til udflugter i Kyoto. Efter en solid morgenmad, kører vi mod en af de mere unikke attraktioner og syn, det prægtige Kinkakuji templet, som oversættes til ’Gyldne Pavillons Tempel’. Kinkakuji er et zen-buddhistisk tempel i det nordlige Kyoto, hvis to øverste etager er helt dækket af bladguld. Formelt kendt som Rokuonji, fungerede templet som pensions villa for Shogun Ashikaga Yoshimitsu, og ifølge hans vilje blev det et Zen-tempel i Rinzai-sekten efter hans død i 1408. Kinkakuji stråler imponerende i landskabet, omgivet af skove og med udsigt over en stor dam. Det er den eneste bygning som står tilbage fra Yoshimitsus tidligere pensionskompleks. Bygningen er brændt ned adskillige gange gennem sin historie, bl.a. 2 gange under Onin krigen, en borgerkrig der ødelagde store dele af Kyoto -  og endnu engang, mere for nylig i 1950, da den blev sat i brand af en fanatisk munk. Den nuværende struktur blev genopbygget i 1955. Udflugten forsætter med besøg ved Ryoanji templet, hvor du vil opleve (ja måske nærmest sanse) hvordan sindet falder til ro ved denne berømte ’Hiraniwa’ klippehave (flad have, tom for bakker og damme). Stedet afslører den fantastiske enkelhed og harmoni i principperne for Zen meditation. Oprindeligt var Ryoanji en aristokrats villa i Heian-perioden, og blev senere i år 1450 omdannet til et Zen-tempel der tilhører Myoshinji-skolen i Rinzai-sekten af zenbuddhisme. Hvad angår historien om Ryoanjis berømte klippehave, er mere usikkert, og havens byggedato er ukendt, og der er en række spekulationer vedrørende dens designer. Haven består af et rektangulært mønster af småsten, omgivet af lave jordvægge, med 15 klipper udlagt i små grupper på ’mos-øer’. Et interessant træk ved havenes design er, at fra hvert udsigtspunkt er mindst 1 af klipperne altid skjult. Frokosten nyder vi på en lokal restaurant, inden vi fortsætter til et af de mest berømte templer i Japan, som blev bygget i slutningen af det 8. århundrede – Kiyomizu templet. Oversat betyder Kiyomizu ’rent vand templet’, og det er et af de mest berømte templer i Japan. Det blev grundlagt i 780 på Otowa-vandfaldet i de skovklædte bakker øst for Kyoto og henter navn fra efterårets rene vand. Det var oprindeligt forbundet med Hosso-sekten, en af de ældste skoler inden for japansk buddhisme, men dannede sin egen Kita Hosso-sekt i 1965. I 1994 blev templet føjet til listen over UNESCOs Verdensarv. NB: hovedhallen er dækket op fra februar 2017 til marts 2020 for renovering af dens tag, og besøgende vil kunne komme ind i hovedstuen under renoveringen. Der er efterfølgende tid til at gå på opdagelse Gion - Kyotos mest berømte geisha-distrikt. Området er fyldt med spændende butikker, restauranter, traditionelle tehuse, geishaer m.m.
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost. Opdatering 28 maj 2019: Vi besøger ikke længere Kitano Tenmangu helligdommen, men har i stedet prioriteret at give tid til at opleve Gion distriktet.

 gislev 

Dag 14: Udflugt til Nara og Todaiji templerne.
I Japans første hovedstad Nara, troner verdens største bronzebuddha under Todaiji-templets mægtige tag. Det er et af Japans mest berømte og signifikante templer og et vartegn på Nara. Todaiji, eller ’Great Eastern Temple’, blev bygget i 752 som hoved tempel for alle de provinsielle buddhistiske templer i Japan og voksede så kraftigt, at hovedstaden blev flyttet fra Nara til Nagaoka i 784 for at mindske templets indflydelse på regeringsanliggender. Todaijis hovedhal, Daibutsuden (oversat til Big Buddha Hall) er verdens største træbygning, på trods af at den nuværende rekonstruktion fra år 1692 kun er to tredjedele af den oprindelige tempelsals størrelse. Den massive bygning huser en af Japans største bronze statuer af Buddha. Den 15 meter høje, siddende Buddha repræsenterer Vairocana og flankeres af to Bodhisattvas. Vi runder besøget i Nara af med et besøg i den famøse Nara hjorte park, hvor der traver hundredvis af fritgående hjorte omkring, i en herlig symfoni med parkens mange besøgende og lokale. Hjorte betragtes i Shinto for at være gudernes sendebud. Vi kører tilbage mod Kyoto hvor vi skal opleve Nijo slottet og Nishiki markedet. Nijo er en tidligere residens for Tokugawa Ieyasu, den første shogun af Edo Perioden (1603-1867). Efter Tokugawa Shogunate faldt i 1867, blev Nijo Castle brugt som et kejserligt palads i et stykke tid, før det blev doneret til byen og åbnet for offentligheden som et historisk sted.
Nishiki Markedet er en smal shoppinggade, pakket med mere end hundrede butikker og restauranter, kendt som Kyotos køkken. Dette livlige kvarter er specialiseret i fødevarer som relaterer til fisk og skaldyr, køkken knive og lign, og det er et fantastisk sted at finde sæsonbetonede fødevarer og Kyoto-specialiteter såsom japansk slik, og sushi. Her er en behagelig men travl atmosfære, som inviterer til de som ønsker at udforske de mange kulinariske lækkerier, som Kyoto er berømt for. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost.

NYT for alle 2020 afgange af Grand Japan: Efter besøget i Naras hjorte park, nyder vi en frokost i området (ml. 12:00-13:00). Vi besøger ikke Kasuga helligdommen efter frokost, men i stedet har du mulighed for at deltage i vores nye ekstra udflugt - Læren om Sumo brydning*
Du kan læse mere om denne udflugt under vores VÆRD AT VIDE fane. Vær opmærksom på at udflugten skal tilkøbes hjemmefra. Ønsker du ikke at deltage, vil du have resten af dagen fri til egne opdagelser i Nara og/eller Kyoto. Gislevs rejseleder og vores lokalguide skal gerne være behjælpelige med togbilletter tilbage til Kyoto, til de som foretrækker at bruge tiden på egen hånd. 

gislev 

Dag 15: Osaka borgen samt hvalhajer i Kaiyukan Akvariet.
På vores sidste hele dag i Japan, kører vi til Osaka og begynder dagens udflugt ved det flotte Osaka slot. Det er et af Japans mest berømte landemærker, og det spillede en stor rolle i foreningen af Japan i løbet af det 16. århundrede. Opførelsen af Osaka slottet startede i 1583 og det bygherre Toyotomi Hideyoshi havde til hensigt at slottet skulle blive centrum for et nyt, forenet Japan under Toyotomi-reglen. Det var det største slot på det tidspunkt. Nogle få år efter Hideyoshis død, angreb og ødelagde Tokugawa-tropperne slottet og udryddede Toyotomi-slægten totalt. Osaka-slottet blev genopbygget af Tokugawa Hidetada i 1620'erne, men dets vigtigste tårn blev ramt af lynnedslag i 1665 og brændte ned. Først i 1931 blev den nuværende jernbeton rekonstruktion af slottet tårns bygget. Under krigen overlevede det mirakuløst store luftangreb. Store kræfter blev i 1997 lagt i for at give slottet ny glamour, og slotstårnet er nu helt moderne på indersiden og har endda en elevator installeret.

Vi bevæger os videre til en stor og verdensberømt attraktion, som bl.a. huser de gigantiske hvalhajer, nemlig Kaiyukan Akvariet. Det er nok Japans mest spektakulære akvarie, og det oplyser på en imponerende måde alle mulige forskellige former for liv, der beboer Stillehavsområdet.
Læs evt. mere på dette link: http://www.kaiyukan.com/language/eng/

Vi slutter vores fantastisk rundrejse af, med en spadserer & shopping tur i det Dotonbori distriktet, hvor vi også nyder en afskedsmiddag sammen. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

gislev gislev

Dag 16: Afrejse fra Osaka og hjemkomst samme dag i Billund eller Københavns Lufthavn.
Efter en god sidste nats søvn, vågner vi op på vores hotel som er direkte forbundet med Osaka Kansai lufthavnen. Der er tid til at indtage morgenmad på hotellet, inden vi går mod check-in i lufthavnen. Der er ca. 5 min. gang dertil.
Vi siger ’Sayonara Japan’ og tak for en uforglemmelig rejse. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad samt forplejning i fly.

さよなら

Bemærk at der kan ske små justeringer og forbedringer af programmet, således afgangene i 2019 og 2020 ikke er 100% identiske. Vi sørger for at holde vores dag for dag beskrivelser opdatereret hele tiden, og såfremt der sker store ændringer (f.eks. attraktioner som lukker eller af andre årsager udgår af programmet) så vil vi gøre alle tilmeldte gæster opmærksom på dette.

 

 

Hotel

Hotel Keihan Tsukiji Ginza, Tokyo (3 nætter)
3 Chome-5-4 Tsukiji, Chuo-ku
Tokyo, 104-0045, Japan
Læs mere om hotellet her

NYT 3,5 stjernet hotel (åbnede 01 Nov 2018) med en skøn beliggenhed i Ginza distriktet, tæt ved Tsukiji stationen.
Hotellet har restaurant, bar/lounge, motionscenter, elevator, m.m. Alle værelser er udstyret med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, sikkerhedsboks, te-/kaffemaskine, hårtørrer samt gratis Wi-Fi.


The Prince Hakone Lake Ashinoko, Hakone (2 nætter/superior room)
144 Moto-hakone, Hakone, Kanagawa-ken
250-0592, Japan
Læs mere om hotellet her
Læs mere om værelsestypen her

4 stjernet hotel, med en fantastisk beliggenhed ved Ashi søen. Hotellet har flere restauranter, kaffebar/café, elevator m.m. Du finder skønne spa faciliteter som fx. traditionel japansk onsen. Store skønne udendørs arealer og haver med fantastisk udsigt over Lake Ashinoko.
Alle værelser er udstyret med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, sikkerhedsboks, el kedel, hårtørrer samt gratis Wi-Fi.

gislev
 

Takayama Ouan, Takayama - Ryokan (1 nat)
4-126 Hanasato-machi,Takayama-shi
Gifu Prefecture, 506-0026, Japan
Læs mere om hotellet her

4 stjernet Ryokan, kun 5 min. gang fra Takayama stationen. Her venter en helt særlig overnatning, som er ganske unik for Japan. Vi har dog sørget for værelser med en god japansk madras, således I ikke overnatter på en japansk futon,
der rulles direkte ud på tatami måtterne på gulvet. Jeres Ryokan har restaurant, kaffebar/café, varme kilder (japansk onsen), elevator m.m.
Alle værelser er udstyret med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, sikkerhedsboks, te-/kaffemaskine, hårtørrer samt gratis kabel internet. Læs mere om hotellet her

Vigtig information, når du bor på et ryokan.
Det er forbudt at bære sko på værelserne. Gæsterne bliver bedt om at tage deres sko ud, før de kommer ind i værelserne. Ved brug af det offentlige bad/onsen-spaen, er det ikke tilladt at bære badetøj/badedragt eller tage håndklæde på i badekarret.
Personer med en tatovering, er forment adgang i onsen-badet.
 

gislev gislev


ANA Holiday Inn Kanazawa Sky, Kanazawa (2 nætter)
15-1 Musashicho, Kanazawa, Ishikawa-ken
920 0855, Japan
Læs mere om hotellet her

3,5 stjernet hotel i hjertet af Kanazawa. Hotellet har restaurant, bar/lounge, elevator, m.m.
Alle værelser er udstyret med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, sikkerhedsboks,  te-/kaffemaskine, hårtørrer samt gratis kabel internet.
 

gislev
 

Hotel Granvia, Hiroshima (2 nætter - 2019 + marts 2020 afgangene)
1-5 Matsubara-cho, Minami-ku,
Hiroshima 732-0822, Japan
Læs mere om hotellet her

3,5 stjernet moderne hotel i nærheden af Hiroshima-slottet. Hotellet har restauranter, bar/lounge, motionscenter, elevator, m.m.
Alle værelser er udstyret med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, sikkerhedsboks, el kedel, hårtørrer samt gratis Wi-Fi.
 

gislev

Rihga Royal Hotel Hiroshima (2 nætter - nov. 2020 afgangen)
6-78 Motomachi, Naka Ward
Hiroshima, 730-0011, Japan
Læs mere om hotellet her

RIHGA Royal Hotel, er et vartegn der fanger din opmærksomhed i Hiroshima. Et udsøgt 4-stjernet hotel med en elegant atmosfære, beliggende i hjertet af Hiroshima by - i gåafstand fra Hiroshima Peace Memorial Park og Hiroshima slottet.
Hotellet har 6 restauranter, bar/lounge, indendørs swimmingpool, motionscenter, elevator, m.m. Alle værelser er udstyret med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, sikkerhedsboks, te-/kaffemaskine, hårtørrer samt gratis Wi-Fi.
 

 

Hotel Keihan Hachijoguchi, Kyoto (3 nætter - 2019 afgange)
5 Minami Sannosho Higashikujo
Kyoto, 601-8011, Japan
Læs mere om hotellet her

3 stjernet hotel med en god beliggenhed, tæt ved Kyoto Tårn og Kiyomizu-templet.
Hotellet har restaurant, bar/lounge, motionscenter, elevator, m.m. Alle værelser er udstyret med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, sikkerhedsboks, te-/kaffemaskine, hårtørrer samt gratis Wi-Fi.
 

 

Rihga Royal Hotel Kyoto (3 nætter - 2020 afgange) 
600-8237 Kyoto, Shimogyo Ward
Læs mere om hotellet her

Flot og centralt 4-stjernet hotel i Kyoto, beliggende nær Kyoto Station, som tilbyder deres gæster alle nødvendige bekvemmeligheder og facilieteter til et afslappende ophold,
herunder gratis Wi-Fi, 6 restauranter, en luksuriøs bar, en opvarmet indendørs swimmingpool og et moderne fitnesscenter. (renoveret i september 2016)

 

Hotel Nikko Kansai Airport, Osaka (1 nat)
1, Senshu-kuko Kita, Izumisano, Osaka-fu
549-0001, Japan
Læs mere om hotellet her

3,5 stjernet moderne hotel, beliggende i Izumisano området, og kun 5 min. kørsel fra Osaka Kansai lufthavnen. Hotellet har restauranter, kiosk, motionscenter, elevator, m.m.
Alle værelser er udstyret med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, sikkerhedsboks, el kedel, hårtørrer samt gratis Wi-Fi.

gislev gislev


Forbehold for ændringer. Endelig hotelliste udsendes sammen med flybilletter etc. ca. 10 dage før afrejse.

 

Gæsterne siger

”Stor ros til vor japanske lokalguide, der var vidende, hjælpsom og altid velforberedt”

”Gislev rejseleder og lokalguiden supplerede hinanden rigtig godt”

”Hotellerne var af meget høj standard”

”Vil anbefale rejsen til vennerne”

Værd at vide

Du kan hente en omfattende og meget nyttig rejseguide over Japan her

Afrejse
Rejselederen står klar til at modtage dig i Billund eller Københavns lufthavn. Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in, såfremt du rejser fra samme lufthavn som rejselederen. De rejsende fra Billund og København vil altid samles på udrejsen i enten Amsterdam eller Helsinki lufthavn, inden videre rejse mod Tokyo. Vores transit-lufthavn afhænger af den flyrute via benytter på de forskellige afrejsedatoer. Nærmere information omkring dette, vil fremgå af Jeres rejsedokumenter som I modtager pr. brev senest 10 dage før afrejsen. Såfremt det evt. er vigtigt for dig rejsende at vide hvilken lufthavn vores rejseleder skal med fra, så ring gerne og spørg os. Som udgangspunkt er han/hun med fra den lufthavn hvorfra der er flest gæster tilmeldt.

Apotek
Det japanske ord for apotek er yakkyoku. Det anbefales, at man medbringer evt. receptpligtig medicin og andre piller såsom hovedpinetabletter hjemmefra.

Aircondition
Der forefindes aircondition/klimaanlæg på alle overnatningssteder vi benytter på denne rejse.

Bagage
Der må medbringes 1 eller 2 kufferter pr. person på maks. 23 kilo - dette afhænger dog af flyselskabet som vi flyver med på den valgte afgang. Du bør lægge en seddel i din kuffert med rejseplan, hotellernes navn og adresse samt privatadresse i Danmark. Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 7 kilo, og max. dimensioner er (56 x 45 x 25 cm). Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende.
Endvidere gør vi opmærksom på de strenge regler om væsker i håndbagagen. Nærmere information omkring dette, vil fremgå af Jeres rejsedokumenter som I modtager pr. brev senest 10 dage før afrejsen.

Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser! (sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Kufferter kan med fordel sendes med express-service, hvilket vi også benytter os af på denne rundrejse for at gøre turen mere bekvem og fordi de japanske lyntoge, shinkansen, ikke har pladsen til mange store kufferter
VIGTIGT: bemærk at der undervejs på rejsen vil blive afhentet og transporteret baggage FORUD for Jeres videre rejse. Det er bemærket i dag for dag beskrivelsen, hvornår dette er aktuelt og rejselederen skal nok informere grundigt herom undervejs på rejsen.

Bus
Busserne er almindeligvis udstyret med vippesæder, luftdyser og aircondition. Der holdes passende pauser undervejs

Drikkepenge
Det er ikke kutyme at give drikkepenge i Japan.

Drikkevand
Man kan godt drikke vand fra hanen i Japan, men det smager nogle steder mere af klor, end vi er vant til. Bemærk at en anden bakteriekultur kan give sarte maver problemer.

Ekstra udflugter (kan tilkøbes på vores 2020 afgange)
1) Teceremoni, Tokyo (dag 4 - ca. kl. 14:00 - 15:00). Pris kr. 190 per person. (kræver min. detagelse af 10 gæster - max 20 gæster per session. Deltager flere end 20 gæster, fordeles gruppen på 2 sessioner ml. kl. 14:00 - 16:00)
Oplev den helt særlige, og for nogen ret bizare japanske te-ceremoni. Du vil på denne ekstra udflugt, kunne få et indblik i 'sadō' (茶道) - bedst oversat til "vejen for te". Dette er en ypperlig japansk tradition, gennemsyret af historie og rituelle elementer. Det er en ceremoniel måde at forberede og drikke grøn te, som foregår i et traditionel tea værelse med tatami gulv. Instruktøren i tehuset, vil kunne fortælle om betydningen af hver en enkelt lille bevægelse og hvad den betyder for gæsten, og du vil naturligvis kunne prøve efter bedste evner at servere samme te, efter alle kunstens regler. Udover at kunne servere og modtage te, er et af de vigtigste formål med te ceremonien at gæsterne nyder værtens gæstfrihed i en atmosfære adskiller sig fra hverdagenes hurtige tempo.

2) Sumo oplevelse i Nara (dag 14 - ca. kl. 13:00 - 15:00). Pris kr. 1000 per person.
Denne ekstra udflugt, er din mulighed for lære om sumo brydningens historie, ritualer, 'Jinku sang' og du skal naturligvis opleve en demonstration (arrangeret kamp)
af hvordan sumo brydning foregår - med mulighed for selv at prøve kræfter med den ædle sport i den store sumo ring. Du vil kunne opleve unge, amatør sumo brydere i træning og kamp
og de modige vil få mulighed for at stå ansigt til ansigt i ringen med en af disse kæmpere - på et helt roligt niveau, uden der sker skade naturligvis.

Sumo-udflugten består af 3 dele. (på ca. 90 minutter), på Katsuragi City Sumo Museum Kehayaza

1) Introduktion og traditionel Sumo sang - kendt som 'Jinku'
Sumo Jinku er en traditionel sang, der oprinder Edo perioden, hvor sumo bryderne begyndte at synge foran deres sponsorer.

2) Demonstration af Sumo etikette og daglig træning udført af amatør sumo brydere.
få svar på de typiske spørgsmål der rejser sig:
- Hvorfor er sumo wrestlers næsten nøgne?
- Hvorfor spreder de salt i ringen før en kamp?
- Hvordan træner de i dagligdagen m.m.

3) Træd ind i sumo ringen - hvis du har lyst.

Sumo brydning er en national besættelse i Japan og kan virke som et bemærkelsesværdigt skuespil for enhver besøgende.
Det er en utrolig gammel sport der inkluderer mange særprægede ritualer, tilsat lidt mystik. Det er sjældent muligt at overvære de professionelle
sumobryderes træning, da det stort set er et lukket land for omverden, og de store sumo turneringer rundt i Japan falder desværre ikke samtidigt vores Grand Japan
rundrejser.

Kehayaza er et 'sumo museum' i byen Katsuragi, der er kendt som fødestedet for sumo wrestling. Kehaya Sumo Jinku Association blev oprettet i februar 2005,
som den første Sumo Jinku organisation i Nara. Der er i øjeblikket 17 medlemmer ml. 60 - 90 år. De samles 3 gange om mdr. hvor de
praktiserer og udfører 'Jinku' på tværs af landet. Jinku er gået i arv fra generation til generation, via mund til mund. Sangernes stemme er det centrale element i Jinku.

Elektricitet
OBS - I Japan bruger man 100 volt, hvilket er helt unikt. Stikkene er to-hullers og flade. Det er vigtigt at medbringe en adapter til brug og opladning af elektriske apparater.

Etikette
Høflighed er en dyd, og i Japan især bemærkes det. Husk både at sige goddag, tak og farvel ved indkøb, markedspladser, rundvisninger, restaurationsbesøg osv. Smil, og du får smil igen. Det japanske folk er kendt som venlige, høflige og imødekommende, dog er en del generte over for udlændinge og kan muligvis undvige at svare på simple spørgsmål vedr. vejvisning og lign. Bemærk at Japanerne benytter ikke berøring, og selv det at give hånd som en venskabelig hilsen kan virke for nærgående.

Flyrejsen
På denne rejse benyttes Finnair eller KLM fra Billund eller Københavns Lufthavn,  med transit og flyskift i enten Helsinki (Finnair) eller Amsterdam (KLM) på ud-og hjemrejsen. Om bord FINNAIR er almindelig forplejning inkl. ml. Helsinki – Japan – Helsinki. Mad/drikke mod betaling ml. København/Billund – Helsinki – Billund/København. Om bord KLM er almindelig forplejning inkl. ml. Amsterdam – Japan – Amsterdam. Mad/drikke mod betaling ml. København/Billund – Amsterdam – Billund/København.
Du vil modtage de elektroniske flybilletter pr. brev, senest 10 dage før afrejsen, og her vil du kunne aflæse de nøjagtige flytider, transittider m.m.

Gode råd til at gøre flyturen mere behagelig
• Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser.
• Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet.  Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen.
• Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen.
• Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen.
• Drik rigelig væske og undgå for meget alkohol.
• Sid ikke med korslagte ben og undgå, at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

Fotografering
Generelt er der ikke særlige regler, men hvis du fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først. Der kan være anvist påbud eller regler omkring forskellige helligdomme og templer.

Helligdage
Der fejres et væld af helligdage og nogle mere spirituelle end andre. Vi har listet de helligdage herunder, som foregår i perioden hvor vores rundrejser rejser dertil.
- HANAMI (BEUNDRING AF KIRSEBÆRBLOMSTER) – SLUT-MARTS / START-APRIL
- BUDDHAS FØDSELSDAG – 8. APRIL
- SHICHI-GO-SAN  – 15. NOVEMBER
- KOYO (BEUNDRING AF EFTERÅRSLØV) – SLUTNINGEN AF NOVEMBER

Internet
Der findes internetcafeer i de fleste byer, og der er adgang til internet på de fleste hoteller vi benytter (Ryokan undtaget)

Klima
Klimaet i Japan er som oftest mildt og behageligt, og kan sammenlignes meget med de danske sæsoner. Derfor kan vejret også variere meget, og det kan betyde solrige varme dage og køligt vejr i foråret - sågår med sne/frost, regn eller vind indimellem. Efteråret er køligt, koldt og kan igen byde på såvel solrige klare dage, men oftest med et koldt klima som vi kender efteråret i Danmark.

Gislevs rejser afgår i foråret samt efteråret. Foråret er fra marts til maj, og er af mange betragtet som den bedste årstid for at besøge Japan, særligt pga. kirsebærblomstrernes flor. Foråret begynder i marts i de sydlige øer og april i de nordlige øer med blomstringen af blomme og ferskentræer, efterfulgt af sakura -  kirsebærblomsterne. I Tokyo-området er kirsebærblomstringen normalt på deres højeste slutningen af marts og begyndelsen af april. Den varer i gennemsnit kun en uge i et område, så parkerne er godt fyldte med hanami revelers (picnics ml. blomstrende kirsebærtræer). Efteråret, der varer fra oktober til december, bringer et køligere vejr med sig. Den behagelige temperatur og strålende blå himmel, gør denne tid på året ideel til rejser i Japan. Det er især smukt i midten / slutningen af november, når bladene ændrer farve og efterlader landskabet, parker og skove i flammende røde og orange farver.

Mad & Drikke
Det japanske køkken er en videnskab i sig selv, og du vil opleve en utrolig variation og store smagsoplevelser. Vi kan ikke garantere at du når at smage på alt fra det Japans gastronomiske verden, men der lagt op til at smage undervejs på en del af de klassiske retter inden for f.eks.
Ris, Sushi, Tempura, Tofu, Udon, Soba, Ramen, Yakitori, Sashimi, Tonkatsu, Okonomiyaki, te, grøn te, lokale øl, sake m.fl.  I vil komme til at smage og dufte til et væld af lækkerier med et uendeligt udvalg af regionale og sæsonbetonede retter samt internationale retter.
Restauranter i Japan spænder fra hurtig ta'med mad til århundreder gamle ryotei, atmosfæriske barer & caféer, sæsonopstillede terrasser over floder og unikke tema restauranter om ninja og robotter. Der findes sågår restauranter hvor du kan leje en kat til at sidde og kæle med.

Medicin
Mange flyselskaber og lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptmedicin er til en selv, og det det er derfor vigtigt at sørge for evt. dokumentation er i orden såfremt man bliver bedt om at fremvise dette. Så længe man kan dokumentere, at ens receptpligtige medicin er til en selv og den i øvrigt medbringes i forsvarlige mængder, skulle der ikke være problemer ift. indrejse. Medbring gerne al receptpligtige medicin i original emballage. Husk at medbringe evt. vigtig medicin i håndbagagen. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Dette er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

Rygning
Rygning er tilladt i de fleste restauranter, cafeer. Mange hoteller har stadig rygerum og endda hele etager dedikeret til rygning. I modsætning til USA synes rygning at være mere reguleret udendørs end indendørs, da det er ulovligt at gå og ryge på samme tid.
Så bemærk: Hvis du ønsker at ryge udendørs, skal du finde et bestemt rygeområde

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Religion
Shinto og buddhisme er Japans to store religioner. Shinto er lige så gammel som den japanske kultur, mens buddhismen blev importeret fra fastlandet i det 6. århundrede.
Siden da har de to religioner eksisteret forholdsvis harmonisk og har endda suppleret hinanden i en vis grad. De fleste japanske betragter sig som buddhistiske, shintoistiske eller begge. Religion spiller ikke en stor rolle i hverdagen for de fleste japanske mennesker i dag.

Onsen bade
Onsen findes i mange forskellige typer og former, inklusive udendørs og indendørs bade. Badene kan være offentlige drevet af de lokale myndigheder eller private drevet som del at et hotel, ryokan (japansk kro) eller bed and breakfast.
Onsen spiller en central rolle i japansk turisme og findes ofte på landet, om end der stadig også findes et antal populære steder i store byer. De er en vigtig turistattraktion for japanske par, familier og grupper, der gerne vil væk fra byens hektiske liv for at slappe af.
Japanere taler ofte om kraften af "nøgent fællesskab", der nedbryder barrierer og gør det muligt at lære folk at kende i den afslappede hjemlige atmosfære i en ryokan med tilknyttet onsen. Onsen bruger pr. definition naturligt varmt vand fra geotermisk varme kilder.
Den juridiske definition på en onsen omfatter, at vandet skal indeholde mindst en af nitten bestemte kemiske elementer og være mindst 25 °C varmt før genopvarmning. Vandet i onsen anses for at have helende kræfter fra mineralerne i det. Visse onsen har endda flere forskellige bade med hver deres sammensætning af mineraler.

Traditionelt badede mænd og kvinder sammen i onsen, men efter Japans åbning mod vesten under Meiji-restaurationen er kønnene blevet adskilt de fleste steder. Blandet badning forekommer dog stadig ved visse specielle onsen på landet, idet der dog normalt også tilbydes særskilte bade kun for kvinder, eller de to køn bader på hver deres tidspunkt. I nogle præfekturer, herunder Tokyo, er nøgenbadning forbudt, og de steder er folk derfor forpligtede til at bære badetøj eller yugi, der er særligt tøj for badning.

Ved både onsen forventes alle gæster at vaske deres kroppe og rense dem selv grundigt, før de stiger ned i det varme vand. Vaskeområderne er forsynet med skamler, vandhaner, træbaljer og toiletartikler så som sæbe og shampoo. Næsten alle onsen tilbyder også bruseslanger. At gå i en onsen, mens man stadig er beskidt eller har spor af sæbe på kroppen er socialt uacceptabelt. Det er normalt ikke tilladt at bruge badetøj i badet. Visse moderne onsen med karakter af vandland kræver dog, at gæsterne har badetøj på i de blandede bade. Gæsterne i onsen har som regel et lille håndklæde med til brug som vaskeklud. Håndklædet kan også give en vis anstændighed, når man går mellem vaskeområdet og badene. Nogle onsen tillader folk at have håndklædet på i badet, mens andre har skilte, der forbyder det med den begrundelse, at det gør det sværere for dem at rense badet. Det er nogle gange imod reglerne at dyppe håndklæder i badevandet, da de kan være urene. I sådanne tilfælde lægger folk normalt deres håndklæder langs kanten af badet, mens de er i, eller har det sammenfoldet på hovedet

OBS. Mange onsen har forbud mod folk med tatoveringer, da den slags traditionelt er blevet set som et tegn på de kriminelle yakuza, der netop traditionelt har haft omfattende tatoveringer. Trods baggrunden håndhæves reglen ofte strengt overfor alle, inklusive kvinder og udlændinge, og også selvom tatoveringerne er små og fredelige.

Her kan du se og læse en engelsk beskrivelse og instruktion

Pas
Husk at sende kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Vi skal udelukkende bruge dette, til at sikre dit navn staves korrekt på flybilletten. Bemærk: Passet skal være gyldigt under opholdets varighed i Japan. Læs evt. mere på http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/
Husk at medbringe originalt pas samt kopi af pas på turen.

Placering i bus
På denne rejse anvendes der flere forskellige busser samt tog, hvilket vanskeliggør Gislevs generelle plads-system. Det er derfor ikke muligt at tilkøbe faste pladser i busser eller tog på denne rejse.

Påklædning
Japan lige så afslappet som vi kender det fra det meste af Europa og USA og Canada, så der er ingen grund til at medbringe aftenkjoler og jakkesæt til rejsen. Praktisk og behageligt tøj, som passer til sæsonen. Shorts og nederdele kan benyttes næsten overalt. Du skal ikke være specielt opmærksom på beklædning ved helligdomme, templer og lign., hverken for mænd eller kvinder.

Ryokan / Japansk kro
Vigtig information, når du bor på et ryokan. Det er forbudt at bære sko på værelserne. Gæsterne bliver bedt om at tage deres sko ud, før de kommer ind i værelserne. Ved brug af det offentlige bad/onsen-spaen, er det ikke tilladt at bære badetøj/badedragt eller tage håndklæde på i badekarret. Personer med en tatovering, er forment adgang i onsen-badet.

Shopping
Japan er et shopping-paradis med et væld af butikker, der sælger alt fra traditionelle souvenirs og lokal mad til de nyeste elektronik og hotteste mode mærker. Både indenlandske og udenlandske mærker er repræsenteret, ligesom butikker for alle budgetter, fra 100 yen butikker til high-end modebutikker og stormagasiner. Store byer, såsom Tokyo og Osaka, udbyder flere shopping-områder, hver med deres egen unikke karakter.

Sikkerhed
Alle kan føle sig trygge og velkomne i Japan, som har et utroligt lavt kriminalitets niveau i forhold til dens indbyggertal, og risikoen for f.eks. at blive bestjålet er meget lille og du kan gå fredeligt på gaderne i døgnets 24 timers.

Sprog og befolkning
Japansk er et fonetisk sprog, hvilket betyder, at den måde, den er skrevet på, er vejen til udtale. Skriftlig japansk består af hiragana (et grundlæggende script), katakana (et script for låne ord) og kanji (kinesiske tegn). Størstedelen af skilte i storbyerne, især togstationer, bruger også Romaji (vestlige alfabet). Alle vejskilte over hele landet er i både japansk og Romaji. Antallet af engelsktalende er overraskende lavt. Det er ikke kun meget vanskeligt for japansk at udtale mange engelske lyde, men også at skelne dem, når de hører dem, f.eks. "c", "f", "v" og især forskellen mellem "r" og "l". Husk at tale langsomt og tydeligt, når du taler og selvfølgelig være tålmodig.

Taxa
Der er måske ikke den oplagte grund til at skulle med en taxa på egen hånd, på denne rejse, men skulle muligheden byde sig så vid blot at chaufførerne i Japan taler ikke særlig godt engelsk. De er meget hjælpsomme og ønsker at hjælpe så godt de kan. Det er en god idé at have et kort med sin destination på. Det er ikke så dyrt at køre i taxa.

Telefon & Mobil & Wi-Fi.
Den internationale landekode for Japan er + 81. Det er muligt at benytte sin danske mobiltelefon, men takster og dækning varierer ift. dit teleselskab. Bemærk at Japan har sit helt eget mobilnetværk, og de fleste danske mobiltelefoner (smartphones, Iphones, 3G og 4G) virker på dette netværk. Hvis du har en ældre mobil er det muligt at den ikke virker i Japan. TIP: Undgå at bruge de dyre mobile data og benyt dig i stedet af det gratis Wi-Fi, man kan finde mange steder.

Tidsforskel
Der er 7 timers tidsforskel når Danmark har sommertid - og 8 timers tidsforskel når Danmark har vintertid

Toldregler
Læs evt. specifikke regler via dette link: http://www.customs.go.jp/english/summary/passenger.htm

Vaccinationer
Kontakt venligst egen læge eller Seruminstituttet. Alternativt Danske Lægers Vaccinations Service på www.dlvs.dk, hvor man ved fremvisning af Gislev Rejsers rejsebevis kan opnå 10% rabat på vaccinationer. Vaccinationsklinikker findes i København, Slagelse, Odense, Svendborg, Herning, Århus, Randers og Ålborg. Ring evt. på 70 25 40 80.

Valuta & Kreditkort
Valutaen i Japan hedder YEN (koden er JPY) og er den eneste valuta som anvendes i landet. Der kan veksles til YEN i danske banker -  100 JPY = ca. 5,7 DKK (opdateret 18/05 2018) og vi anbefaler at gøre dette hjemmefra for at sikre den bedste mulige kurs. Vores anbefaling er at du som gæst på 16 dages rundrejsen, medbringer min. 1500 kr. / 25.000 JPY per person til de måltider som ikke allerede er inklusive (1 x frokost + 6 x middag). Udgiften til disse måltider vil naturligvis variere ift. hvor og hvad du spiser, men god, spændende og velsmagende mad fås til billige priser i Japan.

Visa, Mastercard, Amex og Diners bliver i højere grad accepteret rundt i Japan end tidligere. Du kan især anvende Visa og Master Kort på det beløb, varen koster, men ofte er det ikke så nemt at bruge kreditkort i Japan, som du måske tror. Mens du ikke har nogen problemer på steder som større restauranter og indkøbscentre, så accepterer især små private caféer, souvenirbutikker og lign. ofte ikke kreditkort. Nogle gange kan tidspunktet på dagen afgøre, om du kan bruge dit kort eller ej. Der kan typisk ikke anvendes kreditkort til betaling af entréer, frokost og drikkevarer
Vil du hæve penge i automater (ATM), bør du undgå banker, da de disse for det meste ikke tager imod udenlandske kort. I stedet kan du f.eks. benytte dig af automaterne i 7-11 kioskerne, som ligger på stort set hvert gadehjørne.

Visum
Visum er ikke påkrævet til Japan, på rejser under 90 dage.

Huskeliste

I god tid før afrejse
• Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.
• Husk at Gislev skal have kopi af pas ved bestilling af rejsen for at søge visum.
• Er rejseforsikring i orden?
• Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

I kufferten pakkes
• Medbring tøj til al slags vejr, både på forårs-og efterårsgange. (læs evt. under KLIMA, hvad du kan forvente af vejr og temperaturer) 
• Lille rygsæk (kan med fordel bruges som håndbagage)
• Gode sko
• Gode sandaler
• Let sommertøj (til forårsafgange)
• Lange bukser og trøjer
• Vindjakke/evt. regntøj eller dynejakke
• Sweater/Fleece trøje
• Badetøj
• Kasket/solhat
• Evt. lommekniv
• Neglesaks
• Solcreme
• Toilettaske

I håndbagagen pakkes
• Kreditkort
• Valuta
• Pas
• Forsikringspolice
• Pung/tegnebog
• Briller/solbriller
• Kuglepen
• Læsestof
• Fotoapparat/video/mobiltelefon
• Film/memory card (medbring rigelig, du får brug for det!)
• Oplader til foto/video/mobiltelefon
• Vi anbefaler at evt. medicin anbringes i håndbagagen. Det er også en god idé at medbringe en kopi af recepten (se i øvrigt afsnit om håndbagage).

Flyv fra

Fly letter

Afrejse og rejseleder.
Rejselederen vil som udgangspunkt rejse med fra Københavns Lufthavn. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før, du går til check-in. Rejsende fra Billund Lufthavn checker selv ind, hele vejen til Tokyo.
Efter ankomst til Helsinki, mødes rejsende fra Billund og København ved gaten hvorfra flyet afgår mod Tokyo. Nærmere information omkring alt dette, vil fremgå af Jeres rejsedokumenter som I modtager pr. brev senest 10 dage før afrejsen.

Fly fra Billund og København

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in. ( Bemærk at rejselederen afrejser fra den primære lufthavn på denne rejse - dvs. Københavns lufthavn medmindre andet er anvist )


Alle tider er lokaltider og der tages forbehold for tidsændringer.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven".


 

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Mødetid
Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet. Billund mødested

 

Kort

gislev

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
04-11-2019Fly fra Københavns LufthavnGrand Japan fra KøbenhavnRing til os36.998,-Mere information
04-11-2019Fly fra Billund LufthavnGrand Japan fra BillundRing til os36.998,-Mere information
DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
30-03-2020Fly fra Københavns LufthavnGrand Japan fra KøbenhavnRing til os37.998,-Mere information
30-03-2020Fly fra Billund LufthavnGrand Japan fra BillundRing til os37.998,-Mere information
02-11-2020Fly fra Københavns LufthavnGrand Japan fra KøbenhavnMere end 837.998,-BestilMere information
02-11-2020Fly fra Billund LufthavnGrand Japan fra BillundMere end 837.998,-BestilMere information
DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
22-03-2021Fly fra Københavns LufthavnGrand Japan fra KøbenhavnMere end 838.998,-BestilMere information
22-03-2021Fly fra Billund LufthavnGrand Japan fra BillundMere end 838.998,-BestilMere information
29-03-2021Fly fra Københavns LufthavnGrand Japan fra KøbenhavnMere end 838.998,-BestilMere information
29-03-2021Fly fra Billund LufthavnGrand Japan fra BillundMere end 838.998,-BestilMere information