Skip to main content

Rejse til Cuba

-
Havana, Trinidad, Vinales og afslapning ved Cayo St. Maria

Cuba - Caribiens Perle

Fra de støvede historiske gader i Havana til revolutionens vugge i Santiago de Cuba, genoplever vi på denne rundrejse en fascinerende kolonialhistorie, krydret med den rige arv af musik, dans og cigarrøg som Cuba er kendt for. Vi besøger undervejs hele 6 af Cubas i alt 9 kulturelle UNESCO verdensarvsområder, bl.a. den frodige Viñales-dal, hvor tobakken gror.

Fordyb dig i den utrolige historie om Caribiens største ø, som siden opdagelsen af Christopher Columbus har måtte gennemgå erobringer, krig og revolutioner m.m. for at blive Centralamerikas mest sensuelle og hjertevarme, men også mystiske og isolerede land. Vi rejser 'hele Cuba' fra Havana til Santiago De Cuba med fly, og derefter over land med bus tilbage mod Havana via øens smukke og velbevarede historiske byer, bl.a. Bayamo, Camaguey, Trinidad og Cienfuegos. Oplev også en af verdens smukkeste hvide strande, ved Cayo St. Maria, hvor vi har 3 nætter med all inclusive på 5-stjernet resort. Gislev tager dig til hjertet og kanten af Cuba.

Glæd dig til

 • God tid i Havana, med byrundture i de gamle og nye bydele
 • Pinar del Rio provinsen og den frodige Vinales dal, hvor tobakken gror
 • Oplev Mogotes klipperne, Mural de la Prehistoria, besøg hos tobabsbonde
 • Revolutions vugge, Santiago De Cuba
 • Besøg på rom-museum i Havana og cigar-fabrik i Santiago
 • Kolonial historie i de charmerende byer El Cobre, Camaguey, Bayamo og Remedios
 • Trinidad, en smuk kulturhistorisk perle
 • Den blå bugt ved Cienfuegos og Che Guevaras mausoleum
 • Cayo St. Maria, all inclusive ved en af verdens bedste strande
 • Finca Vigia, Ernest Hemingways hjem i Havana

Inkluderet i rejsens pris

 • 14 x morgenmad
 • 11 x frokost
 • 7 x middag
 • Alle udflugter og entréer jf. program
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Engelsktalende lokalguide
 • Rejseleder

Dagsprogram

 • Dag 1: Afrejse mod Cuba, Havana

  Afrejse mod Cuba fra Billund eller Københavns Lufthavn. Vi ankommer i hovedstaden Havana hen på aftenen lokal tid, og mødes i lufthavnen af vores lokale guide. Vi kører mod vores centrale hotel for checkin, og går sammen ud om aftenen og nyder en god velkomstmiddag.

  Måltider inkluderet denne dag: Forplejning i fly mod Cuba og middag i Havana.

 • Dag 2: Byrundtur i Havanas gamle bydele

  Havana er en pragtfuld by med store flotte pladser, charmerende forfaldne bygninger, farvestrålende gamle biler, spændende museer og ikke mindst det helt unikke gadeliv.

  Dagens byrundtur tager Jer gennem det historiske centrum, Old Havana, hvor vi kan beundre arkitekturen imens den eksotiske atmosfære kredser om os. Vi besøger de store seværdigheder som Plaza de Armes, Plaza de la Catedral, San Francisco Square og ikke mindst Havanas katedral, der af den cubanske forfatter Alejo Carpentier beskrives som en sang af sten.

  Vi går også på Havanas bymuseum, tidligere kendt som Captains General Museum, hvor vi får et dybere indblik i Cubas spændende og betydningsfulde kolonitid. Dagen afsluttes med besøg på et rom-museum, hvor vi inddrages i historien om rom og produktionen af denne karakteristiske caribiske spiritus - inkl. smagsprøve, naturligvis.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost.

 • Dag 3: Viñales dalen, tobaksplantager, Mural de la Prehistoria og Mogotes-bjergene

  Dagen byder på en heldagsudflugt til noget af Cubas grønneste og kønneste natur, som ligger i Pinar del Rio provinsen, vest for Havana. Vi kører med bus mod Viñales-dalen, hvor vi bl.a. vil komme forbi de forunderlige kalkstensklipper, Mogotes bjergene, hvor du også vil kunne se det gigantiske vægmaleri Mural de la Prehistoria. Maleriet er bestilt af Fidel Castro og forestiller snegle, dinosaurer og hulemennesker, malet på de rå klippevægge.

  Viñales dalen og dets bønder, familier, heste og køer, er et charmerende stykke land hvor du igen vil få en fornemmelse af at rejse tilbage i tiden. Her plantes, høstes, tørres, vandes og transporteres afgrøderne på traditionel vis og med timevis af hårdt arbejde under den bagende sol.

  Børnene leger i gaderne (hvis de ikke er i skole) og byens 'gamle' svinger forsigtigt frem og tilbage i deres gyngestole på verandaen. Disse afsides landdistrikter med dets karakteristiske mogotes-bjerge, er ikke blot noget af det smukkeste og frodige natur som Cuba kan byde på, men er også ideelle til kaffe-og tobaksproduktion.

  Herude i det grønne subtropiske miljø, dyrkes den verdensberømte tobak som Cuba er kendt for. Vi besøger en lokal tobaksbonde og kommer rundt på plantagen hvor du helt tæt på kan få et indblik i den autentiske produktion af et af Cubas vigtigste afgrøder og varemærker - cigaren.

  Efter en skøn dag i Cubas frodige, velduftende baghave, kører vi tilbage til Havana og gør stop undervejs ved Jose Fusters Gaudi inspirerede kunstudstilling, kendt som Fusterlandia.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost.

  Bemærk at denne udflugt kan blive flyttet til dag 14, såfremt Cubana flytter deres flygang ml. Havana - Santiago de Cuba til dag 3.

 • Dag 4: Med fly til Santiago de Cuba

  I dag rejser vi mod øst, til Santiago de Cuba, der med sine små 500.000 indbyggere er Cubas 2. største by. Herude i øst, ikke så langt fra Haiti og Den Dominikanske Republik, er Santiagos lidenskabelige og unikke identitet præget den afro-caribiske kultur, fortidens oprør, revolutioner og salsarytmer, og byen er ikke uden grund kendt som Cubas kulturelle hovedstad.

  Dagens program vil variere alt efter om vi skal flyve tidligt eller om eftermiddagen fra Havana, og dagene i Santiago vil blive rettet ind derefter, således vi ikke går glip af noget.

  Forventet afgang fra Havana er et tidligt morgenfly kl. ca. 06:30 og derfor skal vi tidligt op og mod lufthavnen. Efter ankomst står en bus klar til at køre os mod centrum, hvor vi kan begynde vores introduktion og byrundtur i Santiago de Cuba.

  Vi besøger Santa Ifigenia Kirkegården, hvor flere noble og legendariske Cubanere ligger begravet - heriblandt José Marti og ikke mindst asken af selveste Fidel Castro. Efterfølgende kører vi til det spanske fort, San Pedro de la Roca Castle (El Morro), der troner smukt og højt oppe ved indsejlingen til Santiago. Inklusiv entré på borgens pirat museum.

  Efter en historisk og indholdsrig dag, kører vi til vores hotel og checker ind. Mulighed for at hvile lidt på værelset eller slappe af ved terassen/swimmingpoolen inden vi nyder en god middag på hotellet.

  Såfremt vi skal flyve om eftermiddagen, er der lidt tid på egen hånd til at gå på opdagelse i Havanas kulørte og stemningsfyldte centrum, og efter ankomst i Santiago kører vi direkte til vores hotel.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag. (frokosten og byrundtur m.m. flyttes til næste dag såfremt vi flyver om eftermiddagen fra Havana).

  Bemærk: Flyselskabet Cubana ændrer ofte i deres afgangstider samt ugedage og med kort varsel, og derfor ved vi først med sikkerhed hvilken afgang vi får når der er 7-10 dage til afrejse fra Danmark. Flyrejsen ml. Havana - Santiago de Cuba kan blive ændret til dag 3 eller 5 og rejsens program vil blive tilrettelagt derefter, uden at udflugter og oplevelser udgår. I nogle tilfælde ændres flyruten til Holguin, som ligger ca. 2 timer nord for Santiago.

 • Dag 5: Santiago De Cuba

  Efter morgenmad på vores dejlige hotel, har du mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd eller tage med Gislevs rejseleder gennem Santiagos pulserende gader og stræder.

  Der er tid til både afslapning og oplevelser i byen som Diego Velázquez de Cuéllar gjorde til sin 2. hovedstad, Fidel Castro brugte til at lancere sin revolution, Don Facundo Bacardí baserede sin første romfabrik og hvor næsten enhver cubansk musikgenre blev født.

  Herude i øst, mellem Sierra Maestra bjergene og det azurblå caribiske hav, finder du en kolonial arv og sjælefuld atmosfære som bedst opleves med rolige skridt og åbne øjne gennem det historiske, støvede og rytmiske centrum - casco histórico.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 • Dag 6: Udflugt til Moncada-kasernen, besøg på cigar fabrik

  Moncada-kasernen, som var under diktator Fulgencio Batistas magt, fortæller en fantastisk historie om Castro og hans rebeller der forsøgte et angreb i 1953 - uden succes. Dette var begyndelsen til revolutionen på Cuba, og Santiago omtales ofte som Revolutionens vugge.

  I året 1959 overgav Batistas hær sig til Castros oprørshær, som i årene efter det mislykkede angreb havde opholdt sig i Sierra Maestra-bjergene, hvor han grundlagde oprørshæren. Vi kører ud ad den øde vej til kasernen, hvor I kan se frem til en rundvisning bag murerne.

  Her venter skudhuller, geværer, kakiuniformer og Che Guevaras mudrede støvler. Vi skal besøge en cigar fabrik i byen, hvor vi lærer om tobaksprocessen fra de lokale producenter. Her kan I naturligvis købe friskrullede cigarer, stykvis.

  Resten af dagen er til fri disposition i Santiago, og I kan evt. nyde området og stemningen ved Céspedes Park, handle i gaderne eller slappe helt af omkring swimmingpoolen på Jeres skønne hotel, Melía Santiago de Cuba. Hotellet har muligvis Santiagos bedste panoramaudsigt over byen og mod Sierra Maestra-bjergene.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

 • Dag 7: Santiago de Cuba – Bayamo – Camaguey

  Efter den sidste solopgang over Santiago bugten, starter vi vores rejse gennem landet, vestover mod Bayamo og Camaguey. Langs ruten gør vi stop i kobberbyen El Cobre, hvor vi skal se den berømte kirke der er bygget i 1926 til ære for landets skytshelgeninde Virgen de Caridad (udråbt af pave Benedikt XV i 1916).

  Der er byrundtur og frokost i Bayamo inden vi fortsætter mod Camaguey. Trods dets størrelse byen formået at beholde en stor del af sin koloniale arv. At udforske byens snoede gader er halvdelen af det sjove. Byen var planlagt i et bevidst forvirrende mønster for at desorientere enhver der ville angribe den.

  Mens du går gennem byen, kan du stadig se tinajoner - store lerpotter, der bruges til at samle vand. På vores byrundtur spadserer ned af byens boulevard, via San Juan de Dios Square, Ignacio Agramonte park og ikke mindst La Soledad-kirken (Iglesia de Nuestra Senora de la Soledad) med sine barokke fresker.

  Camaguey har en rig tradition for kulturel og teknologisk ledelse inden for Cuba. Camaguey er fødestedet for digteren Nicolas Guillen og hjemmet til Ballet de Camaguey. Cubas første radio- og tv emissioner blev udsendt fra Camaguey, og landets første lufthavn og kommercielle flyvninger blev planlagt og eksekveret herfra.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 8: Camaguey - Sancti Spiritus - Trinidad

  Efter morgenmad sætter vi kurs mod Sancti Spiritus, hvor der venter en skøn udflugt og panoramaudsigt omkring Yayabo Bridge. Vi nyder en frokost i området og fortsætter mod Sugar Mills-dalen, der sammen med Trinidad udgør endnu et cubansk UNESCO verdensarvområde.

  Valle de los Ingenios dalen er en serie af tre indbyrdes forbundne dale omkring 12 km uden for Trinidad. De tre dale, San Luis, Santa Rosa og Meyer var fra slutningen af ​​1700-tallet og frem til slutningen af ​​1800-tallet centrum for sukkerproduktionen i Cuba.

  I Sugar Mills-dalen står Manaca-Iznaga-tårnet stadig tronende over dalen, som det har gjort i ca. 180 år. I løbet af årene er Manaca-Iznaga Tower blevet et arkitektonisk og kulturelt symbol på den vigtigste sukkerproducerende region i hele Cuba i kolonitiden. Efter at have undsluppet tornadoer, orkaner og jordskælv over næsten 2. århundreder er det et eksempel på folkloristisk arkitektur og den bedste repræsentant for vagttårne bygget på Cuba.

  Ankomst til Trinidad hen mod aften, hvor vi skal overnatte på lokale bed & breakfasts. I kan se frem til en meget autentisk form for overnatning, som er meget udbredt på Cuba. Benyt evt. aftenen til en gåtur i byen, og oplev salsa musikkens uovertrufne toner og trin på den store trappe ved den centrale plaza. Her fester lokale med gæster og turister, hver aften nærmest året rundt.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 9: Trinidad, UNESCO verdensarv og salsa musik

  Efter en dejlig lokal morgenmad, serveret af vores værter, skal vi på stor byrundtur i den autentiske og farverige by. Trinidad er anerkendt for sine smukke pastelfarvede huse og brostensbelagte gader. Trinidad var i lighed med Cienfuegos en meget velhavende by i de år, hvor Cubas sukkerproduktion blomstrede.

  Vi besøger byens historiske museum inden vi forkæler smagsløgene ved Canchanchara bar, for at nyde den lokale drink af samme navn. Efter dejlige oplevelser og opdagelser i Trinidads gader, er der tid på egen hånd.

  Tag evt. byens ganske udemærkede strand, Playa Ancon, og nyd det varme vand og sand inden aftenen falder på.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

 • Dag 10: Trinidad – Cienfuegos – Che Guevara i Santa Clara

  Morgenmaden nydes i hyggelige omgivelser, typisk i en gårdhave hos vores lokale værter. Vi forlader Trinidad med fantastiske oplevelser i erindringen og kører i ro og mag, i den fart som det cubanske vejnet tillader, mod Cienfuegos. Undervejs gør vi stop ved en botanisk have.

  Cienfuegos ligger utroligt smukt ved den blå bugt Jagua. Cienfuegos var førhen en særdeles velhavende by, her udskibedes 1/3 af Cubas sukkereksport til hele verden, og her boede nogle af områdets rigeste sukkerbaroner.

  Cienfuegos er stadig en meget smuk og helt unik by i Cuba og vi tager en byrundtur for at se nogle af byens vartegn, bl.a. José Martins torv, Tomas Terry Theater og katedralen. Byen er kendt som 'The Pearl of the South', med dets brede parisiske boulevarder og elegante huse gennem det koloniale centrum. Vi kører videre forbi Santa Clara, som var en af nøglebyerne under revolutionen.

  I byen befinder sig bl.a. det armerede tog, Tren Blindado, som Che Guevara erobrede under frihedskampene. Undervejs fortæller vores rejseleder historien om den karismatiske revolutionære 'Che', inden vi besøger mausoleet, hvor legenden ligger begravet.

  Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores skønne all inclusive resort hotel i Cayo St. Maria. Her venter 3 nætter ved en af Cubas smukkeste strande.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 11 - 12: All inclusive 5-stjernet resort ved Cayo St. Maria

  3 nætter på det skønne resort, Melia Las Dunas Hotel. Dagene er til fri disposition, nyd livet og hotellets faciliteter. Hotellet ligger ved en af verdens smukkeste strande, og det store udbud af aktiviteter er gratis.

  Cayo Santa Maria er berømt for sine meget hvide og fine sandstrande og varme klare vand. Denne landfaste ø, 13 km lang og 2 km bred, er del af Jardines del Rey-øgruppen som er forbundet med Cuba via en 48 km vejbro fra byen Caibaríen. Udover de fantastiske caribiske strande, kan du opleve mangrove-skove med et rigt dyreliv.

  Opholdet i Cayo St. Maria er all inclusive. Overnatning i Classic værelser.

 • Dag 13: Gennem landskabet mod Havana

  Efter morgenmad på vores skønne resort, er der lidt tid til at nyde et sidste besøg på stranden eller ved swimmingpoolen, inden afgang kl. ca. 11:30. Undervejs på dagens rejse tilbage mod Havana, gør vi et kort stop i Cubas ældste spanske bosættelse, Remedios, og ankomst i Havana.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 • Dag 14: Byrundtur i det moderne Havana og Ernest Hemingways hjem

  Dagens byrundtur tager os gennem flere ikoniske bydele, som det moderne Havana har at byde på. Vi kører langs den fantastiske havnefront Malecon og hilser på de lokale der yndes at mødes, danse og konversere på denne 8 km lange havnepromenade.

  Vi kører videre og når bl.a. gennem det gamle rigmandskvarter Miramar, samt Colon kirkegården fra 1876 der ligger i bydelen Vedado. Den imponerende kirkegård dækker over hele 5 kvadratkilometer, og er blandt verdens prægtigste og mest betydningsfulde sidste hvilesteder.

  Derudover kommer vi forbi John Lennon’s Park og den kunstneriske gyde, Callejon de Hammel. Vi får også tid til at komme forbi den legendariske Revolutionsplads, hvor Fidel Castro bl.a. holdte sin berømte mindetale for Che Gu d. 18.oktober 1967.

  Vi skal besøge Ernest Hemingways tidligere hjem, Finca Vigia, der har stået uberørt siden den berømte forfatter rejste tilbage til USA.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost

 • Dag 15: Afrejsedag med egen tid i Havana

  Rundrejsen på Cuba er ved vejs ende, men der er tid til at nyde din morgenmad og tage på opdagelser i Havana på egen hånd eller med andre fra gruppen. Rejselederen vil helt sikkert kunne hjælpe med inspiration og gode råd, i forhold til hvad I måske søger at genopleve i denne livlige hovedstad.

  Senere på eftermiddagen er der fælles transfer mod lufthavnen. Husk at få brugt de sidste peso convertible (CUC) eller få dem vekslet tilbage til EURO inden I passerer sikkerhedskontrollen i lufthavnen.

  De små butikker, caféer m.m. i Havanas lufthavn, tager kun imod EURO eller USD og nogle få tager imod kreditkort. Det er ikke tilladt at tage peso convertible af ud landet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad samt forplejning på flyet fra Havana - Amsterdam eller Havana - Paris.

 • Dag 16: Hjemkomst til Danmark

  Transit og flyskift i Paris eller Amsterdam. Rejselederen følger enten med hjem til Billund eller Københavns Lufthavn.

Mere om rejsen

Cuba har om nogen oplevet lidt af hvert, siden øen og dets oprindelige befolkning i det 16. århundrede kom under spansk styre.

Her har hersket erobringer, krige, uafhængighedskampe og ikke mindst en endegyldig og afgørende revolution. Revolutionshæren vandt i sidste ende, og skønt alt dette er historie (en fascinerende éen af slagsen kan det tilføjes), så blev og er det en af grundstenene for Cubas eksistens, livsstil, ry og rygte på godt og ondt. Det er ganske unikt at kunne rejse frit gennem Cuba og opleve både landets dramatiske historie, vidunderlige kulturarv og caribiske charme, og på den måde er Cuba stadigvæk helt sin egen og uforlignelig.

Cuba
Cuba er Caribiens største ø. Klimaet er subtropisk med 2 årstider, en varm og regnfuld sommer og en køligere og mere tør vinter. Cuba er et multietnisk samfund med en befolkning af oprindelig spansk og afrikansk (de kom til Cuba som slaver) befolkning. Den største organiserede religion på Cuba er den romersk-katolske kirke samt en række afrocubanske religioner. Officielt har Cuba været en ateistisk stat igennem årene med Fidel Castro ved magten, men de religiøse restriktioner er blevet færre siden 1991. Cuba er et fattigt land, hvilket ikke mindste skyldes den amerikanske handelsembargo, der blev indført i 1960, men også Sovjetunionens kollaps i 1990erne har betydet meget for Cubas økonomi. Til gengæld er Cuba rig på historie, øen har været under spansk kontrol gennem århundreder indtil USA erobrede den. Uafhængighedskampe har været talrige og langvarige indtil Fidel Castro erobrede magten i 1959. Cuba er på næsten alle områder et tilbagestående land, men man overraskes ofte over, hvor velfungerende det er på nogle områder f.eks. har Cuba et særdeles veludbygget skolesystem, derfor findes der næsten ikke analfabetisme på Cuba.

Cubas befolkning og kultur
Den cubanske befolkning er et helt fantastisk livfuldt, sprudlende og kærligt folk. Der er altid larm alle steder, alle snakker, griner højt eller synger. Cubanerne er et meget kulturelskende folk, overalt findes der casa de Musica, biografer og teater – og her er der altid mange mennesker. Børnene flaskes op med kultur, og tages ofte med til et af de talrige Casa de la Cultura, hvor alle kan få gratis musik-, danse- eller teaterundervisning. Musik er overalt en stor del af cubanernes glæde og identitet, der findes masser af spille- og dansesteder – og hold jer ikke tilbage, turister er meget velkomne.

Havana eller Ciudad de la Habana
Cubas hovedstad og den næststørste by i Caribien med et indbyggertal på omkring 2.1 millioner. Havana er den mest oprindelige koloniby i Cuba, med charmerende gamle gader og smukke pladser – husk at kigge op, Havana er også kendt for de smukkeste gamle smedejernsgadelygter. Havanas gamle kvarter dateres tilbage til det 15. – 16. og 17. århundrede, og får tilskud fra UNESCO for at bevare den spanske koloniale arkitektur. Men Havana er også kendt for sin fantastiske atmosfære, sine farverige og blankpolerede amerikanske biler fra 1950erne, sine gademusikanter – overalt høres rytmerne af mambo, cha-cha og salsa, og stemningen er altid glad og venlig. Prøv at spise på en af de private pladser, der er små restauranter i private hjem, her spiser man godt og billigt. Husk også at stoppe på en af de smukke pladser for at prøve Cubas nationaldrik mojito, men vær opmærksomme på at sodavand koster mere end rommen, så de er ofte meget stærke. Gamle Havana og dets befæstninger er på UNESCOs Verdensarvsliste, og omfatter historiske vartegn som fx. La Cabaña, Havana-katedralen og Havanas Store Teater.

Santiago De Cuba
Santiago er landets næststørste by, med sine cirka 494.000 indbyggere. Byen er hovedstad i en provins af samme navn og ligger på landets kyst til det Caribiske hav. Cubas kulturelle hovedstad, Santiago er en lidenskabelig og støjende skønhed, og helt sin egen på Cuba. Beliggende tættere på Haiti og Den Dominikanske Republik end til Havana, læner byen sig mod øst i stedet for vest, hvilket er en afgørende faktor for denne bys unikke identitet, fordybet i Afro-Caribien. Diego Velázquez de Cuéllar lavede Santiago til sin anden hovedstad, mens Fidel Castro brugte den til at starte sin verdenskendte revolution. Don Facundo Bacardí baserede sin første romfabrik her, og næsten hver eneste cubanske musikgenre har sin oprindelse fra disse rytmiske og sanselige gader. Forvent musik i gaden! San Pedro de la Roca Castle, Santiago de Cuba (kendt som El Morro), er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste, med en unik struktur som var baseret på italiensk og renæssance arkitektur. Komplekset af magasiner, bastioner og batterier er et af de mest komplette og velbevarede spansk-amerikanske forsvarskampagner.

Bayamo
Bayamo er en by i det sydøstlige Cuba, med et indbyggertal på cirka 222.000. Byen er hovedstad i provinsen Granma og blev grundlagt i 1513. En elegant og gammel by, der kickstartede den cubanske uafhængighed. Cubas smukkeste provinshovedstad, hvor næsten halvdelen af befolkningen bruger heste til daglig rejse - deraf kendes byen også som Ciudad de los coches (byen af hestevogne). Bayamo har spillet en offerrolle i Cubas forfærdelige historiske udvikling. 'Imens spanierne brændte byen Sagunto ned, brændte cubanerne Bayamo', skrev José Martí i 1890'erne. Skønt mange af byens klassiske koloniale bygninger gik tabt over tid, er der stadig meget tilbage at se og opleve.

Camaguey
Camaguey ligger smukt i det centrale Cuba, og er med et indbyggertal på cirka 325.000 landets tredjestørste by. Byen er hovedstad i Camaguey Provinsen og blev grundlagt i 1528. Cubas tredje største by er let den mest sofistikerede efter Havana. Kunsten og håndværket skinner lyst gennem byens smalle gader, og det er også den katolske kirkes bastion på øen. Camagueys pastelkolonialer og warren-lignende gader er indbydende og inspirerende, og lad dig endelig fare lidt vild for et øjeblik, mens du udforsker skjulte plazas, barokke kirker, gallerier og hyggelige barer og restauranter. I 2008 blev Camagueys velbevarede historiske centrum tilføjet som Cubas 9. UNESCO Verdensarvsområde.

Sancti Spiritus
Sancti Spíritus er en kommune og en by i provinsen Sancti Spíritus, beliggende i det centrale Cuba. Sancti Spíritus er latinsk og betyder Hellige Ånd. Sancti Spíritus blev grundlagt i 1514 som en af de syv oprindelige villaer i Diego Velázquez. Byen blev flyttet til sit nuværende sted på Rio Yayabo i 1522. Men dristige corsairs fortsatte med at plyndre byen indtil godt ind i 1660'erne. Sancti Spíritus har gjort sine bidrag til nogle af Cubas varemærker & livsstils-trends - fx den klassiske latinamerikanske herreskjorte guayabera, frugten guayaba(guava) og så byggede byen en malerisk knækbro, der minder om Yorkshire, England. Byen gennemgik en grundig byfornyelse i 2014 for at fejre sit 500 års jubilæum. I et hvilket som helst andet land ville denne attraktive koloniale by være en kulturel kæmpe, men som nabo til Trinidad i den berømte Sancti Spíritus provins, må man tage til takke med en fornem 2.plads.

Trinidad
Trinidads gamle bydel er på UNESCOs kulturelle Verdensarvsliste (sammen med Valle de los Ingenios dalen) over verdens særligt bevaringsværdige byer, hvilket gør at en stor del af byens fantastiske spanske koloni-arkitektur er smukt bevaret. Den gamle bydel med de små brolagte gader, er lukket for motorkøretøjer, så her er heste- og æselkærrer et normalt syn. Trinidads smukke centrum med de pastelfarvede huse og de flotte smedejernsgitre skal helst nydes på en gåtur, her er mange små markeder med lokalt håndarbejde og kunsthåndværk. Besøg et af de mange musiksteder og nyd salsamusikken.

Cienfuegos
Byen blev grundlagt i 1819 af franske immigranter, hvilket naturligvis ses på byggestilen. Cienfuegos er en af de fineste byer i Cuba, og den har befundet sig på UNESCOs Verdensarvsliste siden 2005. Byen ligger natursmukt ved en bugt, og havnepromenaden er flot flankeret af gamle overdådige palæer.

Santa Clara
Santa Clara ligger ca. 300 kilometer sydøst for Havana, byen har været skueplads for flere af Cubas vigtigste historiske begivenheder. Her blev revolutionen fløjtet i gang da det lykkedes Ernesto Che Guevara at afspore et armeret militær tog og befri byens garnison. Toget Tren Blindado står her stadigvæk og skudhullerne fortæller deres historie. Che Guevara deltog i mange revolutioner rundt om i verden, men det er især den cubanske revolution alle kender ham for. Che Guevara blev skudt i Bolivia i 1967. I 1997 blev hans jordiske rester ført til Cuba, og han ligger nu begravet i et mausoleum i Santa Clara. Santa Clara rummer dog andet end voldsomme revolutions-monumenter. Her er et velfungerende universitet, et rigt kulturliv og smukke pladser og hyggelige cafeer.

Cayo St. Maria
Cayo St. María er en ø der ligger ud for Cubas centrale kyst. En bro forbinder øen med fastlandet. Cayo St. Maria er kendt for smukke hvide strande og dejlige all inclusive hoteller. Her vil der være rig mulighed for at svømme i det lune turkisblå vand, spadsere på den hvide strand, eller deltage i nogle af de aktiviteter der tilbydes på stedet. Så langt øjet rækker er der hvide strande og azurblåt vand - der er til gengæld ikke mange seværdigheder. I Cayo St. Maria er gennemsnitstemperaturen ca. 26 grader året rundt – passatvinde sender forfriskende briser og her er mange solskinstimer. Gislev har inkluderet transporten tilbage mod Havana lufthavn på hjemrejsedagen.

Pinar del Rio og Vinales dalen
Pinar del Rio ligger ca. 175 kilometer vest for Havana og er den største by i den vestlige del af Cuba, provinsen bærer samme navn som byen. Pinar del Rio provinsen er et af Cubas flotteste naturområder, og det er her verdens bedste tobak dyrkes. Mellem de høje kalkstensbjerge (mogotes) ligger den frodige Vinales dal. Dalen er utrolig smuk, jorden er rustrød og frodigheden er overvældende. Her dyrkes jordlodderne efter gamle traditioner og uden tekniske hjælpemidler – oksekærrer er et almindeligt syn. Brune palmehytter er spredt ud over dalen, tro det eller ej, men her starter processen der fremstiller de verdensberømte cigarer som Cohiba, Monte Cristo og mange andre. Men Vinales-dalen byder på meget andet. Flotte klippeformationer, mangrove, søer, floder, bananpalmer og meget mere. I dalen findes imponerende drypstenshuler, disse er gennem historien blevet brugt som gemmested af utallige bortløbne slaver, endog Che Guevara har i en periode haft hovedkvarter et af hulesystemerne under revolutionen. Viñales-dalen er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Hoteller

 • Dag 1-3

  Habana Libre Hotel

  Centralt hotel, midt i Cubas hovedstad Havana og kun få meter fra Havanas stemningsfyldte havnepromenade, Malecón. Her får du en skøn udsigt over store dele af Havana.
  Hotellet har restauranter, udendørs swimmingpool med terrasse, solsenge.

  Alle værelser er rummelige, moderne indrettet og udstyret med bad/toilet, aircondition.
  Værelseskategorien er TRYP ROOM (alle med en lille balkon og glasdøre).
  Læs mere om Habana Libre hotel

  BalkonJa
  RestaurantJa
  Udendørs swimmingpoolJa
 • Dag 3-6

  Melia Santiago hotel

  Ikke langt fra det historiske centrum, ligger denne majestætiske og moderne bygning. Det er det eneste 5-stjernede hotel i Santiago de Cuba – den mest caribiske by på Cuba.
  Du kan nyde den spektakulære udsigt over byen eller Sierra Maestra bjergene, fra de rummelige værelser med panoramavinduer. Hotellet har skønne à la carte og buffetrestauranter,
  et stort udendørs swimmingpool-område med terrasser og solsenge, samt fitnesscenter.

  Alle værelser er rummelige, moderne indrettet og udstyret med bad/toilet, aircondition.
  Værelseskategorien er CLASSIC ROOM (alle med store vinduer med udsigt over bjergene eller byen).
  Læs mere om Melia Santiago Hotel

  AirconditionJa
  FitnessrumJa
  RestaurantJa
  Udendørs swimmingpoolJa
 • Dag 6-7

  Gran Hotel

  3-stjernet historisk hotel i hjertet af det historiske centrum af Camagüey. Her vil du opleve en klassisk Cubansk kolonial-atmosfære fra den frodige gårdhave/terrasse.
  Hotellet har restaurant, 4 barer/lounges samt udendørs swimmingpool med terrasse, fitnesscenter.

  Alle værelser er udstyret med bad/toilet, aircondition, fladskærms-tv, sikkerhedsboks.
  Værelseskategorien er STANDARD ROOM.
  Læs mere om Gran Hotel Camaguey

  AirconditionJa
  BarJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
 • Dag 7-9

  Trinidad - Bed & Breakfast privat indkvartering

  Indkvartering hos private er en helt speciel oplevelse og en glimrende mulighed for at komme tæt på cubanerne. Jeres værtsfamilier taler ikke nødvendigvis engelsk, men er vant til at gøre sig forståelig med smil og kropssprog. Alle vil gøre deres bedste for at give jer en god oplevelse. De bed & breakfast steder, vi benytter, har som oftest 2–3 værelser, der alle har privat bad og toilet, men forvent ikke shampoo og sæbe. I perioder kan vandforsyningen svigte – sådan er det at bo i Cuba.

  Værelsernes størrelse og indretning er selvsagt uens, men generelt er der 2 senge i hvert værelse. Morgenmaden og middag nydes hos værtsfamilierne.

 • Dag 9-12

  Melia Las Dunas

  Glæd til 3 uforglemmelige nætter på denne idylliske og eksotiske ø, som er kendt for dets caribiske hvide sandstrande. Melia Las Dunas er et skønt 5-stjernet ferieresort med all inclusive og et omfattende program af aktiviteter, workshops, musicals, festlige arrangementer, aften shows og levende musik. Hotellet har 9 restauranter og 4 udendørs swimmingpools med terrasser og solsenge, 3 strandbarer, fitnesscenter, gårdhaver, skønhedssalon og wellness faciliteter m.m.

  Alle værelser er rummelige og komfortable indrettet, med bad/toilet, aircondition, satellit-tv, minibar, sikkerhedsboks, te-/kaffemaskine m.m. Der findes Wi-Fi i lobbyen.
  Værelseskategorien er CLASSIC ROOM (alle med terrasse eller balkon).
  Læs mere om Melia Las Dunas

  Med forbehold for ændringer, både før og under rejsen.

  Vi har erfaret, at Cuba har svært ved at håndtere denne store tilstrømning af turister fra hele verden, og det kniber at logistikken kan følge med. Ledelsen på cubanske hoteller har ikke helt samme holdning til overholdelse af aftaler som i Europa og derfor kan ændringer forekomme.
  Dette sker ikke ofte – men vi har erfaret at det kan ske. Selv om vi hos Gislev bestiller en række bedre hoteller i Cuba, bliver vi nødt til at tage forbehold for, at der i sidste øjeblik kan ske ændringer af hotellerne, hotelstandard, hotelfaciliteter og indkvarteringstype.
  Gislev vil gøre en stor indsats for at eventuelle ændringer vil blive videregivet til gæsterne inden afrejse.

  AirconditionJa
  BarJa
  FitnessrumJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  MinibarJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  Wellness områdeJa
 • Dag 12-14

  Habana Libre Hotel

  Centralt hotel, midt i Cubas hovedstad Havana og kun få meter fra Havanas stemningsfyldte havnepromenade, Malecón. Her får du en skøn udsigt over store dele af Havana.
  Hotellet har restauranter, udendørs swimmingpool med terrasse, solsenge.

  Alle værelser er rummelige, moderne indrettet og udstyret med bad/toilet, aircondition.
  Værelseskategorien er TRYP ROOM (alle med en lille balkon og glasdøre).
  Læs mere om Habana Libre hotel

  BalkonJa
  RestaurantJa
  Udendørs swimmingpoolJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
22-11-2022Se afrejsetider 16 dageBillund Lufthavn822.998,-Bestil
22-11-2022Se afrejsetider 16 dageKøbenhavns Lufthavn522.998,-Bestil
19-01-2023Se afrejsetider 16 dageBillund LufthavnMere end 824.998,-Bestil
19-01-2023Se afrejsetider 16 dageKøbenhavns LufthavnMere end 824.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Afrejse

  Rejselederen står klar til at modtage dig i Billund eller Københavns lufthavn. Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in, såfremt du rejser fra samme lufthavn som rejselederen. Nærmere information omkring dette, vil fremgå af Jeres rejsedokumenter som I modtager pr. brev senest 10 dage før afrejsen.

 • Bagage

  Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Kufferten må max veje 23 kilo, og de samlede mål må ikke overstige 158 cm, når længde, bredde og højde lægges sammen (pr. 1/12 2016, tjek evt. på www.klm.com). Vi gør opmærksom på, at kufferten ikke må være aflåst, særligt godkendte lufthavnslåse dog undtaget. Sikkerhedskontrollen i lufthavnene skal have adgang til bagagen. Såfremt der ikke er det, har sikkerhedsfolkene ret til at bryde kufferten op, og de har ikke erstatningspligt. Lås evt. kufferten med en elektrikerstrip, der er nem at klippe op for myndighederne om nødvendigt. Venligst læg en seddel i kufferten med rejseplan, hotellernes navn og adresse samt din private adresse i Danmark.
  Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 8 kilo, og max. dimensioner må ikke overstige 55 x 35 x 25 cm. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke længere gratis poser (sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge

  Det er blevet almindeligt at folk i turistbranchen i Cuba forventer drikkepenge. Det er normalt at betalt 1 Peso Convertible (CUC) pr. dag til chauffør, lokalguider, portører (pr. kuffert) og stuepiger. 
  Gislevs rejseleder vil orientere dig nærmere herom i begyndelsen af rejsen og sørger ydermere for indsamling af CUC fra alle rejsende til en fælles drikkepenge-kuvert som han/hun udbetaler fra undervejs på rejsen.

 • Drikkevand

  Drik kun vand på flasker. Spørg eventuelt rejselederen eller hotelpersonalet.

 • Ekstra benplads i flyet

  I enkelte tilfælde kan det lade sig gøre mod gebyr - spørg når du bestiller.

 • Elektricitet

  Der er normalt 110 volt og der anvendes stik med 2 flade ben. Det er derfor nødvendigt med en adapter. (Med 110 volt vil din elektriske barbermaskine eller hårtørrer kun køre på halv kraft. På de fleste hoteller er der imidlertid 220 volt (dog kun 110 volt i Pinar del Rio og både 110V og 220 V i Havana).

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Vi sender flybilletterne til dig.

 • Flyrejsen

  På denne rejse benyttes KLM og/eller Air France fra Billund eller Københavns Lufthavn. Ud og hjemrejse via Amsterdam eller Paris (flyskift). Der er gratis forplejning om bord de transatlantiske fly til/fra Havana.

 • Flytider

  Du vil modtage de elektroniske flybilletter pr. brev, senest 10 dage før afrejsen. Her vil du kunne aflæse de nøjagtige flytider, transittider m.m.

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Denne rundrejse er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpe, da en stor del af udflugterne foregår til fods.

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: www.cph.dk

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Internet

  Internet og wi-fi er stadig ikke etableret overalt på Cuba, og prisen for data (samt tlf. opkald) kan være en dyr fornøjelse. Det er på nogle hoteller muligt at benytte wi-fi, oftest mod betaling dog. Forhør dig altid vedr. dækning og priser inden afrejse hos dit mobil-selskab.
  Bemærk: siden sommeren 2019 er der sket store fremskridt ift. at give såvel befolkningen samt turister, et velfungerede wi-fi/internet til fornuftige priser, men som alting på Cuba så tager ting tid.

 • Klima

  På Cuba er klimaet tropisk og påvirkes af både Atlanterhavet og Det Caribiske Hav som omgiver det. Klimaet på den østlige del af øen varmest, mens man på den vestlige del af øen kan opleve temperaturer ml. 10 og 25 grader, afhængigt af årstiden. Tempuraturen i Januar til April er typisk ml. 15-30 grader og i Oktober - November ml. 20-30 grader.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas

  Dit pas skal være gældende min. 3 måneder efter hjemkomst.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Rejseforsikring

  Myndighederne på Cuba forlanger, at man har tegnet en rejseforsikring – og kan dokumentere dette ved indrejsen. Man skal altså medbringe en engelsksproget erklæring, som dokumenterer, at man har en rejseforsikring. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

 • Sprog

  Det officielle sprog er spansk – men i turistområderne og i de store byer tales og forstås engelsk. Uden på landet er det nødvendigt med spansk for at kunne kommunikere. Den cubanske befolkning er nysgerrig, venlig og imødekommende, og de vil gerne i kontakt med turister.

 • Tidsforskel

  Der er 6 timers tidsforskel. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 12.00 i Cuba.

 • Tillæg

  Enkeltværelse fra kr. 3500.
  Afbestillingsforsikring kr. 1.550.
  Visum kr. 180.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

 • Tryghed på Cuba

  Cuba er ikke et farligt land at rejse i – det regnes for det mest fredelige land i Latinamerika. Som turist vil man altid være et muligt mål for tyveri. Det anbefales derfor at du anvender sikkerhedsboksen på hotellerne til opbevaring af værdigenstande, pas og billet.

 • Vaccinationer

  Der kræves ikke bestemte vaccinationer for indrejse til Cuba. Kontrollér at din stivkrampevaccination ikke er blevet for gammel (normal holdbar i 10 år). Spørg eventuelt egen læge eller kontakt de officielle vaccinationskontorer.

  Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

 • Valuta og Kreditkort

  I Cuba findes der flere typer valuta. Cuba Peso benyttes primært af cubanerne. Peso Convertible er den eneste acceptable valuta for turister i Cuba. Denne valuta udstedes af den cubanske stat og har næsten samme værdi som euro. Det er muligt at veksle fra euro til Peso Convertible i Cuba. En Peso Convertible = ca. 7,5 DKK. En Peso Convertible = 27 Cuba Peso. Kontanter medbringes i euro og veksles i Cuba. Det er IKKE muligt at veksle US dollars. Gem altid kvittering for veksling til brug ved tilbageveksling før hjemrejse.

  Kreditkort kan bruges som betaling på de større hoteller, restauranter og i nogle Peso Convertible-butikker. Anerkendte kreditkort er: Mastercard og VISA. Amerikanske kreditkort f.eks. Diners kan give problemer. Man kan hæve kontanter på anerkendte kreditkort hos BFI (Banco Financiero International) og på Cadeca vekselkontorer i større byer. Vores rejseleder er naturligvis behjælpelig.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Visum

  Visum er påkrævet til Cuba. Du har ved bestilling af rejsen samtidig bestilt udstedelse af visum. Vi udfylder et visum til vores gæster, og beder dig derfor fremsende følgende pr. mail til gislev@gislev-rejser.dk - skriv dit billet nr. i emnefeltet:
  - en tydelig paskopi, i farver (vi skal kunne se al information tydeligt, uden f.eks., genskær fra blitz eller rystede billeder).

  Jeres Cubanske visum er et fysisk dokument, som vi vedlægger sammen med jeres andre rejsedokumenter, der tilsendes ca. 10 dage før afrejsen.
  NB - husk at dit pas skal være gyldigt i mindst 3 måneder udover opholdets varighed.

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu