Vin, Wellness og Trøfler i Toscana

Nyd livet - Bo midt i Toscanas hjerte

Vin wellness og trøfler i Toscana  Monsumano kurbad

Forkæl dig selv med en kvalitets busrejse til Toscana.

  • Du bor midt i Toscanas hjerte - ideelle rammer om din ferie
  • 6 nætter på Hotel Columbia eller Hotel Manzoni med god service
  • Enkeltværelser uden tillæg 
  • Olivenhøst og frokost med smukt udsigt over toscansk landskab
  • Vinsmagning og frokost på et kendt vinhus i Chianti


Så meget har Gislev inkluderet: 9 dages busrejse, indkvartering i dobbeltværelse, 8 x middag, heraf 6 x med ¼ l vin og vand, 2 x frokost hvoraf 1 med vinsmagning, 8 x morgenmad, rejseleder, 1 ½ times wellness, udflugter jævnfør program, moms og gebyr til Rejsegarantifonden.Eventuelle entréer er ikke inkluderet.

Pris fra 5.198,-

9 dage
Bus

Med i prisen er bl.a.

  • Halvpension med vin/vand
  • Wellnesspakke
Bestil rejse

Om rejsen

Vinteren herhjemme er så småt startet, men ikke i den populære kurby Montecatini Terme midt i Toscana. Når vi i Danmark finder vejsalt og sneskovl frem, så er det som regel stadig lidt lunt i Toscana. Vindruerne er høstet og olivenhøsten er i gang. Vi oplever et meget natursmukt område fyldt med kunst, historie og naturligvis de kendte vine. Seværdigheder som Firenze, Chianti, San Gimignano og Lucca er alle inden for rækkevidde og museerne er ikke proppet med turister. Vi kommer til at se, høre, smage og dufte Toscana. På denne årstid findes der trøfler i området, derfor besøger vi det lokale trøffelmarked med mulighed for mange smagsoplevelser. Du kan også være med til at høste oliven og smage på den friske olivenolie.

Billeder

Dag for dag

1. dag. Afrejse
Tidlig afrejse fra Danmark og med pauser undervejs til overnatning i Sydtyskland.


2. dag
Gennem Alperne og det naturskønne Østrig forbi Bologna og Firenze til aftensmad og indkvartering på vores hotel i Montecatini Terme.

Udsigt Fra Restaurant Columbia Landskab Toscana

3. - 7. dag

Lucca og Montecatini Terme
Udflugt til middelalderbyen Lucca. I domkirken San Martino findes byens dyrebareste eje, Volto Santo-krucifikset. Kirken har en smuk facade i grøn og hvid marmor samt søjlegange med flotte dekorationer. Rundvisning i Montecatini Terme. I den charmerende kurby er der mulighed for at besøge de flotte parker og beplantninger i gaderne. Desuden findes mange spændende butikker, hyggelige caféer og restauranter. Først på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet, så nyd eventuelt den inkluderede Wellnesspakke. Husk at booke en tid i receptionen. Inkluderet.

Monsumano Kurbad Lucca toscana

Olivenhøst med frokost
Besøg i hotellets landhus, Colina Resort. Her er olivenhøsten i gang. Du får mulighed for selv at plukke oliven, mens du nyder den fantastiske udsigt ud over dalen og indånder duften af Toscana. Vi får en frokost midt i idyllen, hvor vi naturligvis også smager på en nypresset jomfruolie fra egen produktion. (Forbehold for, at høsten kan slå fejl)  Udflugt og frokost er inkluderet.

Sensommer i Toscana

San Gimignano  og vinslotsbesøg med frokost
Ophold i San Gimignano – byen med de smukke tårne. Dette er Toscanas bedst bevarede middelalderby, beliggende midt imellem vinmarker og olivenlunde på en bakketop. En attraktion med flotte etruskiske kunstværker, en smuk kirke, gode butikker og ikke mindst den lokale vin Vernaccia. En af de mest kendte vine er Chianti. Vinruten, som snor sig igennem vinområdet, ligger syd for Firenze. Her kører vi via den smukke vej til det kendte vinområde og gør stop i Greve i Chianti. Mulighed for at besøge et vinmuseum og en vinkælder, som har smagsprøver fra hele området. Efterfølgende skal vi besøge et ægte vinslot. Med udsigt over det smukke landskab nyder vi en vinsmagning med lækre vine og en god frokost på slottet. Udflugten med frokost og vinsmagning inkluderet.

Toscana San Gimignano vinsmagning Collina

San Miniato og trøfler
I San Miniato er der trøffelmarked. Overalt i byen kan du smage og købe hvide trøfler. For et mindre beløb kan du smage på produkter fremstillet med trøfler, som f.eks. olie, pasta, saucer og salt. Alle restauranter serverer naturligvis menuer, som er basseret på trøfler. Inkluderet.

Trøfler Toscana Marked trøfler

Tid på egen hånd –  Marked, wellness og cafébesøg
Montecatini Terme er en dejlig by at opholde sig i. Du kan bruge dagen til afslapning i gågaderne
eller på en af de mange caféer. Der er noget at opleve i hele byen og i den flotte park. Nede fra byen kan du vandre op eller tage Funiculare (kabelbane) op til Montecatini Alto – den gamle bydel med udsigt over hele dalen og byen.
I rejsen er der også inkluderet 1½ times welnesspakke med diverse mineralbade, sauna mm.

 Byrundtur Montecatini


Toscanas hovedstad – Firenze
Leonardo da Vinci og Michelangelo har sat deres præg på denne smukke by. Byrundtur til fods i den gamle bydel med Gislevs rejseleder og en dansktalende lokalguide. Vi ser blandt andet mange arkitektoniske og kunsthistoriske perler, som f.eks. Michelangelos statue af David, Santa Croce Kirken, statuen af Dante, Domkirken, Dåbskapellet og Ponte Vecchio. Udflugt med lokalguide: Kr. 245 (€ 34).

Firenze Ponte Vecchio Firenze Toscana

8. dag
Tidlig afrejse og forbi Bologna og Verona til det natursmukke Norditalien. Gennem  Østrig til overnatning i Sydtyskland.

Trento Bolzano


9. dag
Ankomst til Danmark først på aftenen.

 

Hotel

Hotel Manzoni eller Hotel Colombia
4-stjernede hoteller med god service og et godt toscansk køkken. Hotellerne er centralt beliggende og har elevator, restaurant, bar, wellness-center. Alle værelser er med bad/toilet, hårtørrer, værdiboks, TV, gratis wi-fi, minibar, telefon og klimaanlæg. Værelserne kan være uensartede i størrelse.
Se mere på www.hotelcolumbia.it eller www.hotelmanzoni.info

  Hotel Manzoni

                     Hotel Columbia                                                         Hotel Manzoni

Værd at vide

Valuta
Euro

Entré
Entréer er eksklusive. Entré til de fleste museer: € 5 -15.

Bus
Bussen har aircondition, som sikrer en behagelig temperatur.

Koncerter
Det er muligt at opleve en af de smukke koncerter i Termebyen, hvor der spilles stykker af bl.a. Verdi, Puccini og Strauss. Pris og information fås hos rejseleder.

Wellness
I forbindelse med wellness kan der lejes morgenkåbe og slippers € 6.

Praktiske informationer

Betalingskort:

På mange restauranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, oftest fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

 

Cafeer:

I Italien har man 3 forskellige priser på cafeerne: Én pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra 80 cent til €4 på samme bar.

 

Drikkepenge:

På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen: I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst: Servizio escluso – efterfulgt af %-satsen, typisk 15 til 18%.

Pane e coperto er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk €1,50 til €3 pr. person.

 

Drikkevand:

Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarlig. Køb evt. kildevand.

 

Porto:

 

 

 

Morgenmad:

 

 

Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det er oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb prioritaria frimærker. Så er postkortet i Danmark med en ekspeditionstid på 2-3 hverdage.

 

 

I Italien består morgenmad generelt en kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalgt således buffet generelt også bestå af diverse slags brød, pålæg, juice osv.

 

Restauranter:

Udtrykket ”Pizzeria” dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt spisekort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er ”forno al legno” – stenovn, der fyres op med træ.

Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.

Primi Piatti: ”Første” retter, hvor man finde pasta- og risretter samt supper.

Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og helt bøfkød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles separat – f.eks. salater, kartofler, bønner etc.

Formaggio: Ost.

Dolce: Dessert

Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter, inkl. en øl eller et glas vin.

 

Værdigenstande:

Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien, bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer.

Bemærk: Ikke alle rejser har afrejse fra de nævnte afrejsebyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer, når du booker.
 

Fra Fyn og Jylland
Afrejse Hjemkomst

Svendborg  kl. 04.55 kl.22.35
Gislev v Ørbækvej kl. 05.25 kl 22.05
Ringe,afk. 13 v/ OK tanken, Lombjergevej kl. 05.35 kl 21.55
Odense, Dannebrogsgade kl. 06.15  kl. 21.15
Odense V, Kildebjerg rasteplads kl. 06.30 kl. 21.00
Middelfart afkørsel 58 P-plads kl.07.00 kl. 20.30
Kolding, Rutebilstation kl.07.30 kl.19.50
Gislev Parkering Syd Koldingvej 7 Vamdrup kl. 07.50 kl.19.40
Haderslev, afk. 68 (Vojens) v, OK Tanken kl.08.30 kl.19.15
Aabenraa, afk. 70 ( Røde Kro) v/ Shell kl. 08.55 kl. 18.50
Padborg v. statoil, Industrivej kl. 09.15 kl.18.30

 

Godt nyt til alle busgæster!

Kør til sikret parkering ved Kolding

Start busrejsen lidt senere ...
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:
Koldingvej 7
6580 Vamdrup


Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

 

 

 

      

 

 

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
11-11-2018Bus fra Jylland og Fyn Vin, Wellness og trøfler Mere end 85.198,-BestilMere information