Sorrento på egen hånd

Oplev Sorrento-halvøen på egen hånd med fly fra Sønderborg eller Odense

 

Særtilbud på rejse til den maleriske Sorrento-halvø, hvor du får mulighed for at sammensætte din egen ferie. Seværdigheder som kongebyen Napoli, Pompeis ruiner, vulkanen Vesuv, øen Capri og Amalfikysten med de maleriske byer er inden for rækkevidde.

 • Udforsk en af Italiens mest populære destinationer på egen hånd
 • Direkte fly fra Sønderborg eller Odense Lufthavn til Napoli
 • Godt hotel ved Sorrento 
 • Morgenmad er inkluderet

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad
 • Hotelskat
 • Flybillet inkl. bagage
 • Flyskatter og afgifter

 

Tillæg: Afbestillingsforsikring kr. 725.  Transfer fra lufthavnen til hotellet t/r kr. 300. Bestilles med rejsen.
Forplejning på flyet t/r kr. 220. Bestilles med rejsen. 

Bemærk: Rejsen er uden rejseleder/udflugtsprogram
 

Se film om Syditalien her:

Bestil rejsen

Pris fra 6.698,-

8 dage
Fly

Med i flyrejsen er bl.a.

 • Fly fra Odense eller Sønderborg
 • Mulighed for at planlægge egne udflugter
 • Morgenmad
Bestil rejsen

Om rejsen

Syditaliensk charme, betagende natur og duften af citroner

På denne rejse bestemmer du helt selv, hvad din ferie skal indeholde og området har rigtigt meget at byde på. Du flyver med direkte fly fra Sønderborg eller Odense til Napoli og bor ved stemningsfulde Sorrento på 4-stjernet hotel.

Sorrento er en eftertragtet ferieby med et skønt klima og en venlig samt gæstfri befolkning. Her kan du nyde stemningen i de hyggelige gader, hvor du, blandt andet i den historiske bydel, finder et væld af specialforretninger, der sælger kystens populære specialiteter såsom olivenolie, citronlikøren Limoncello og smagfulde krydderier. Går du på opdagelse, vil du opleve smukke udsigtspunkter over det glitrende blå Middelhav, parker fyldt med citron- og appelsintræer og små hyggelige torve. Området er også kendt for det gode italienske køkken. Nyd en ægte Napolitansk Pizza eller forkæl dig selv med en ekstra god middag på en af områdets Michelin restauranter.
Denne rejse, uden rejseleder og udflugtsprogram, er ideel til dig, der har besøgt området før eller blot ønsker friheden til selv at bestemme.

Se opslag på vores Facebook om Pompei:

Billeder

Dag for dag

På denne rejse bestemmer du helt selv, hvad din ferie skal indeholde og området har rigtigt meget at byde på. Betagende natur, charmerende byer, historiske seværdigheder og ikke mindst det fantastiske syditalienske køkken.

Alt afhængig af temperament kan du vælge at benytte offentlig transport eller leje en bil, hvis du vil udforske området. Både fra Sorrento og Vico Equense kommer du nemt til Napoli med toget Circumvesuviana. De offentlige SITA-busser forbinder Sorrento med byer som bl.a. Amalfi og Positano på Amalfikysten. Se mere om muligheder for offentlig transport og køreplaner her: Offentlig transport og køreplaner

Dag 1: Fly til Napoli

Gislevs repræsentant byder dig velkommen i lufthavnen. Med direkte fly fra Sønderborg eller Odense til Napoli. Mulighed for transfer fra lufthavnen til hotellet (bestilles sammen med rejsen).

Dag 2 - 7: Forslag til nogle af de mange spændende seværdigheder området har at byde på

Amalfikysten

Strækker sig langs den sydlige side af Sorrento-halvøen og går fra byen Positano i vest til Vietri sul Mare i Øst. Kyststrækningen er blandt de absolut smukkeste i Europa og optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. De maleriske byer ligger som perler på en snor, hver med deres særpræg og charme.

 

Bådtur langs kysten

En god måde at opleve den spektakulære kyststrækning på, hvor husene nærmest klynger sig til de stejle klippevægge og er smukt indrammet af de grønne bjergsider og det azurblå Middelhav.

Sorrento med fly og hotel

Capri

Den sagnomspundne ø var helt tilbage i Romertiden et yndet rejsemål. Øen, der ligger i Napolibugten er ikke meget større end 10 kvadratkilometer, men har uendeligt meget at byde på lige fra bjergtagende udsigter til romerske ruiner og designerbutikker. På øen finder du 2 byer, Capri og Anacapri, hvor du bl.a. kan besøge den svenske læge Axel Munthe’s villa San Michele eller måske tage stoleliften til øens højeste punkt, Monte Solaro. Måske frister en tur i den Blå Grotte eller en sejltur langs kysten. 

 

Marked

Hver landsby og by i området har sit ugentlige marked, hvor traditionerne holdes i hævd.
Sorrento: Tirsdag
Sant´Agnello: Mandag
Vico Equense: Lørdag
 

Napoli

Syditaliens hovedstad, hvor pizzaen blev født. Det historiske centrum er på UNESCOs Verdensarvsliste, og den gamle kongeby byder på alt lige fra middelalderslot og barokkirker til blafrende vasketøj spændt ud mellem altanerne.

  

Pompei

Byen der i år 79 blev begravet under et lag af aske og pimpsten efter det voldsomme udbrud fra vulkanen Vesuv. Pompei lå gemt indtil de første udgravninger begyndte i år 1748 og stadig i dag foretages der udgravninger. Det er fascinerende at gå rundt på de brolagte veje, der har slidspor efter vognhjul, se resterne af de fornemme villaer, badeanstalter, bordellet mm. Det kan også anbefales, at du besøger det arkæologiske museum i Napoli, hvor mange genstande, mosaikker og malerier fra udgravningerne er udstillet.  

Pompei og Vesuv Pompeis ruiner

Vesuv

Vulkanen Vesuv ligger 5 km øst for Napoli. Man kan gå helt på til kraterkanten af vulkanen, der ikke har været i udbrud siden 1944.  

Dag 8: Hjemrejse

Med fly fra Napoli til Sønderborg eller Odense. Seneste mødetid i Napoli Lufthavn for afgange til Sønderborg er kl. 10.45. Mødetid for afgange til Odense er kl. 10.50.  

Hotel

Du bor på et af nedenstående gode hoteller i Sorrento området. Hotelnavn oplyses 14 dage før afrejse

Grand Hotel Parco del Sole

Via Gerani 1 - Corso Italia
80065 Sant' Agnello / Sorrento
Læs mere om Grand Hotel Parco del Sole

Dejligt hotel der på fineste vis kombinerer den klassiske stil ved Middelhavet med moderne komfort. Grand Hotel Parco del Sole ligger i en lille park omgivet af citron- og appelsintræer i Sorrento forstaden Sant´Agnello. Hotellet ligger 600 meter fra stranden og i gåafstand til Sorrentos hovedstrøg Corso Italia. 1,5 km fra hotellet finder du torvet i Sorrento, Piazza Tasso og den historiske bydel. Hotellet har også busservice til Sorrento, ligesom de lokale busser kører foran hotellet. Alle værelser er med bad og toilet, vindue med udsigt til haven eller swimmingpoolen. Desuden aircondition, tv, telefon, hårtørrer, og værdiboks. Hotellet har elevator, to restauranter, snack- og poolbar. 

Grand Hotel La Pace

Via Tordara 10
80065 Sant' Agnello
Læs mere om Grand Hotel La Pace

Stilfuldt hotel der på fineste vis kombinerer datidens historiske luksus med nutidens moderne bekvemmeligheder. Fra hotellet er der en smuk udsigt over kysten og centrum af selveste Sorrento er blot 2,5 km fra hotellet, ligesom togstationen ligger 600 meter derfra. Stranden La Marinella ligger også indenfor 2 km's rækkevidde. Når du træder ind på hotellet, føler du dig først hensat til det 19 århundrede, hvor de storslåede hoteller blev bygget af marmor og sten fremfor glas og stål. Men du vil hurtigt opdage, at tiden er fulgt med og service samt gæsternes velbefindende er i højsædet her. 
Alle værelser med bad og toilet, aircondition, minibar, hårtørrer, telefon, værdiboks, tv og mulighed for wi-fi mod betaling. Desuden er der wellnesscenter (mod betaling) på hotellet samt bar og snack bar ved swimmingpoolen. Swimmingpoolen ligger med dejlig udsigt over området og her finder du liggestole og parasoller. Hotellet tilbyder også shuttle bus til og fra Sorrento efter nærmere anvist tidstabel. 

Mar Hotel Alimuri

Via Cosenza 155
Meta di Sorrento
Læs mere om Mar Hotel Alimuri

4-stjernet hotel beliggende direkte ud til havet med udsigt over Napolibugten. Alle værelser med bad/toilet, balkon / fransk balkon, tv, telefon, minibar, aircondition, værdiboks, hårtørrer og internet adgang. Desuden forefindes elevator, restaurant, bar, swimmingpool, privat strand med solstole og parasoller. Hotellet tilbyder gratis bus service til/fra centrum i Sorrento.

Hotel Atlantic Palace

Via Capo 76
80067 Sorrento
Læs mere om Hotel Atlantic Palace

Hotellet er beliggende i et roligt område på Sorrento halvøen med udsigt over Napoli bugten. Hotellet tilbyder gratis busservice til og fra Sorrento by flere gange dagligt. Rummelige værelser stilfuldt møbleret med badekar/toilet, hårtørrer, telefon, tv, aircondition, privat balkon og værdiboks. Værelser har enten udsigt over bugten eller mod haven. Desuden udendørs swimmingpool, pool-/snackbar, solterrasse, restaurant og elegant møbleret barområde, hvor du kan nyde en kølig drink eller en cappucino. Udenfor er der et område med borde og parasoller, hvor man ligeledes kan slappe af eller læse en god bog. Det store grønne haveområde er fyldt med citrustræer og her kan du finde en god plads i solen. Haven er fyldt med jacuzzier, som måske også frister til lidt afslapning of forkælelse. 

Grand Hotel Nastro Azzurro

Via Nastro Azzurro 20
80063 Piano di Sorrento
Læs mere om Grand Hotel Nastro Azzuro

 

Værd at vide

Valuta

Euro.

Klima

April- maj 15-20 grader, juni- oktober 25-30 grader.

Bagage

Alsie Express fra Sønderborg og Braathens fra Odense: 15 kg indchecket bagage samt 5 kg håndbagage.

Betalingskort

På mange restauranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter.
Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

Cafeer

I Italien har man 3 forskellige priser på caféerne. En pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra 80 cent til € 4 på samme bar.

Drikkepenge

På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen. I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst."Sevizio escluso" - efterfulgt af %-satsen som typisk er mellem 15% og 18%. "Pane e coperto" er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk € 1,50 til € 3 per person.

Drikkevand

Italien har udmærket drikkevand, som dog kan smage anderledes end du er vant til, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand på flaske.

Porto

Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det er oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb "prioritaria" frimærker så er postkortet i Danmark med en ekspeditionstid på 2-3 hverdage.

Morgenmad

I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg som består af forskellige slags brød, pålæg, juice mv.

Restauranter

Udtrykket "Pizzeria" dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt menukort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er "forno al legno" - stenovn, der fyres op med træ.

Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.
Primi Piatti: Første retter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og helt bøfkød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles seperat - f.eks. salater, kartofter, bønner etc.
Formaggio: Ost
Dolce: Dessert.
Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter inkl. en øl el. et glas vin.

Det syditalienske køkken

Der er stor forskel på det italienske køkken i det nordlige og sydlige Italien. Nordpå er køkkenet mere rustikt og maden afspejler især at Italien har været under belejring af mange forskellige nationer. Et måltid består som regel af mange retter startende med „antipasto” – en forret f.eks. et ristet brød med hvidløg og tomat. Dernæst en „primo piatto” – normalt en suppe eller en pastaret. „Secondo piatto” er kød, som ofte serveres uden tilbehør. Derfor skal man huske at bestille „contorno” og det kan være kartofler, salat eller stegte grøntsager. Sidst afsluttes med „dolce” – dessert såsom tiramisu, tærte, ost eller is. Hele måltidet afsluttes med en expresso og evt. en „digestivo” (en lille én), som kan være en grappa eller limoncello.
Sorrentohalvøen og Amalfikysten ligger i regionen Campania og udover den verdenskendte pizza napoletana, som er „opfundet” her er køkkenet rigt og varieret. Regionen er hjemsted for mange lækre oste – bøffel-mozzarella og ricotta osten er særlig kendte. Grundet beliggenheden med megen sol og varme findes her også en mængde af lækre frugter og grøntsager – særlig kendt er citronerne fra Sorrento og Amalfi. Du finder selvfølgelig også her en stor mængde af fiskeretter lige fra salater med alt godt fra havet til blækspruttesuppe og fisketallerkener. En specialitet er også områdets desserter med adskillige søde kager og bagværk. 

Shopping på Sorrento-halvøen

Sorrento og kysten i al almindelighed har et stort udvalg af specialbutikker. Kysten er som tidligere nævnt i særdeleshed kendt for den velsmagende citronlikør limoncello, som kan købes overalt. Den fås i forskellige smagsvarianter både som cremet udgave og den traditionelle ”klare”. Derudover er området også kendt for farverig keramik, sæber mv. Det kan også være en god ide at købe olivenolie med hjem, som ligeledes fås i forskellige smagsvarianter. Olien fra Syditalien er meget anderledes end de olier vi kan købe i Danmark. De er kraftige og yderst velsmagende og er et dejligt supplement også i det danske køkken. Mange Gislev gæster er desuden faldet for de kendte Capri ure, som kun kan købes på øen. Positano er særlig kendt for sin helt specielle tøjstil – den er eksklusivt og af yderst høj kvalitet. Du kan måske også med fordel få et par håndlavede sandaler. Disse butikker ses også overalt. 

Værdigenstande

Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.

Flyv fra

Fly letter

Flyv fra Odense eller Sønderborg med Gislevs eget charterfly fra Alsie Express og Braathens.

Gratis parkering i både Odense og Sønderborg Lufthavn.
Mulighed for tilkøb af forplejning på ud- og hjemrejsen kr. 220 - Skal bestilles med rejsen.

Fra Odense Lufthavn  

Fra Odense kl. 08.00 til Napoli med ankomst kl. 12.00
Fra Napoli kl. 12.50 til Odense med ankomst kl. 16.50

Seneste mødetid i Napoli lufthavn på hjemrejsen er kl. 10.50

Fra Sønderborg Lufthavn

Fra Sønderborg kl. 08.00 til Napoli med ankomst kl. 12.00
Fra Napoli kl. 12.45 til Sønderborg med ankomst kl. 16.45

Seneste mødetid i Napoli lufthavn på hjemrejsen er kl. 10.45

Bagage

Du må medtage 15 kg samt 5 kg i håndbagage.

Flyet

Der flyves med et fly af typen ATR 72-500 med 64 sæder.

Odense Lufthavn

Læs mere her: www.hca-airport.dk

Adresse

Lufthavnvej 131
5270 Odense N

Mødetid og mødested

Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremgår af information der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Parkering

Der er gratis parkering

Hca airport indgang Hans Christian Andersen Airport

 

Sønderborg Lufthavn

Læs mere her: www.sonderborg-lufthavn.dk

Adresse

Lufthavnsvej 1
6400 Sønderborg

Mødetid og mødested

Seneste mødetid i Sønderborg Lufthavn fremgår af information der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Parkering

Der er gratis parkering.

Flyet

Der flyves med et fly af typen ATR 72-500 med 64 sæder.


Sønderborg Lufthavn Sønderborg Lufthavn 

Kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
08-05-2022Fly fra Sønderborg Lufthavn16.698,-Bestil rejsenMere information
15-05-2022Fly fra Sønderborg Lufthavn56.698,-Bestil rejsenMere information
22-05-2022Fly fra Sønderborg Lufthavn36.698,-Bestil rejsenMere information
29-05-2022Fly fra Sønderborg Lufthavn36.698,-Bestil rejsenMere information
05-06-2022Fly fra Sønderborg Lufthavn36.898,-Bestil rejsenMere information
12-06-2022Fly fra Sønderborg Lufthavn56.898,-Bestil rejsenMere information
19-06-2022Fly fra Sønderborg Lufthavn56.898,-Bestil rejsenMere information
26-06-2022Fly fra Odense Lufthavn56.998,-Bestil rejsenMere information
03-07-2022Fly fra Odense Lufthavn57.298,-Bestil rejsenMere information
10-07-2022Fly fra Odense Lufthavn57.298,-Bestil rejsenMere information
17-07-2022Fly fra Odense Lufthavn57.298,-Bestil rejsenMere information
24-07-2022Fly fra Odense Lufthavn57.298,-Bestil rejsenMere information
28-08-2022Fly fra Odense Lufthavn57.298,-Bestil rejsenMere information
04-09-2022Fly fra Odense Lufthavn57.298,-Bestil rejsenMere information
11-09-2022Fly fra Odense Lufthavn57.298,-Bestil rejsenMere information
18-09-2022Fly fra Odense Lufthavn57.298,-Bestil rejsenMere information
25-09-2022Fly fra Odense Lufthavn57.298,-Bestil rejsenMere information
02-10-2022Fly fra Odense Lufthavn56.998,-Bestil rejsenMere information
09-10-2022Fly fra Odense Lufthavn56.998,-Bestil rejsenMere information