Skip to main content

Ferie i Sorrento på egen hånd

-
Sorrento-halvøen med fly fra Sønderborg eller Odense

Sorrento på egen hånd

På denne rejse bestemmer du helt selv, hvad din ferie skal indeholde og området har rigtigt meget at byde på. Du flyver med direkte fly fra Sønderborg eller Odense til Napoli og bor ved stemningsfulde Sorrento på 4-stjernet hotel.


Sorrento er en eftertragtet ferieby med et skønt klima og en venlig samt gæstfri befolkning. Her kan du nyde stemningen i de hyggelige gader, hvor du, blandt andet i den historiske bydel, finder et væld af specialforretninger, der sælger kystens populære specialiteter såsom olivenolie, citronlikøren Limoncello og smagfulde krydderier. Går du på opdagelse, vil du opleve smukke udsigtspunkter over det glitrende blå Middelhav, parker fyldt med citron- og appelsintræer og små hyggelige torve. Området er også kendt for det gode italienske køkken. Nyd en ægte Napolitansk Pizza eller forkæl dig selv med en ekstra god middag på en af områdets Michelin restauranter.
Denne rejse, uden rejseleder og udflugtsprogram, er ideel til dig, der har besøgt området før eller blot ønsker friheden til selv at bestemme.

Du bor på et af vores gode hoteller i Sorrento området. Hotelnavn oplyses 14 dage før afrejse.

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • Flybillet, afgifter og bagage

Dagsprogram

 • På denne rejse bestemmer du helt selv, hvad din ferie skal indeholde og området har rigtigt meget at byde på. Betagende natur, charmerende byer, historiske seværdigheder og ikke mindst det fantastiske syditalienske køkken.

  Alt afhængig af temperament kan du vælge at benytte offentlig transport eller leje en bil, hvis du vil udforske området. Både fra Sorrento og Vico Equense kommer du nemt til Napoli med toget Circumvesuviana. De offentlige SITA-busser forbinder Sorrento med byer som bl.a. Amalfi og Positano på Amalfikysten. Se mere om muligheder for offentlig transport og køreplaner under 'Praktiske oplysninger'.

 • Dag 1: Fly til Napoli

  Gislevs repræsentant byder dig velkommen i lufthavnen. Med direkte fly fra Sønderborg eller Odense til Napoli. Mulighed for transfer fra lufthavnen til hotellet (bestilles sammen med rejsen).

 • Dag 2 - 7: Forslag til nogle af de mange spændende seværdigheder området har at byde på

  Amalfikysten
  Strækker sig langs den sydlige side af Sorrento-halvøen og går fra byen Positano i vest til Vietri sul Mare i Øst. Kyststrækningen er blandt de absolut smukkeste i Europa og optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. De maleriske byer ligger som perler på en snor, hver med deres særpræg og charme.

  Bådtur langs kysten
  En god måde at opleve den spektakulære kyststrækning på, hvor husene nærmest klynger sig til de stejle klippevægge og er smukt indrammet af de grønne bjergsider og det azurblå Middelhav.

  Capri
  Den sagnomspundne ø var helt tilbage i Romertiden et yndet rejsemål. Øen, der ligger i Napolibugten er ikke meget større end 10 kvadratkilometer, men har uendeligt meget at byde på lige fra bjergtagende udsigter til romerske ruiner og designerbutikker. På øen finder du 2 byer, Capri og Anacapri, hvor du bl.a. kan besøge den svenske læge Axel Munthe’s villa San Michele eller måske tage stoleliften til øens højeste punkt, Monte Solaro. Måske frister en tur i den Blå Grotte eller en sejltur langs kysten.

  Marked
  Hver landsby og by i området har sit ugentlige marked, hvor traditionerne holdes i hævd.
  Sorrento: Tirsdag
  Sant´Agnello: Mandag
  Vico Equense: Lørdag

  Napoli
  Syditaliens hovedstad, hvor pizzaen blev født. Det historiske centrum er på UNESCOs Verdensarvsliste, og den gamle kongeby byder på alt lige fra middelalderslot og barokkirker til blafrende vasketøj spændt ud mellem altanerne.

  Pompei
  Byen der i år 79 blev begravet under et lag af aske og pimpsten efter det voldsomme udbrud fra vulkanen Vesuv. Pompei lå gemt indtil de første udgravninger begyndte i år 1748 og stadig i dag foretages der udgravninger. Det er fascinerende at gå rundt på de brolagte veje, der har slidspor efter vognhjul, se resterne af de fornemme villaer, badeanstalter, bordellet mm. Det kan også anbefales, at du besøger det arkæologiske museum i Napoli, hvor mange genstande, mosaikker og malerier fra udgravningerne er udstillet.

  Vesuv
  Vulkanen Vesuv ligger 5 km øst for Napoli. Man kan gå helt på til kraterkanten af vulkanen, der ikke har været i udbrud siden 1944.

 • Dag 8: Hjemrejse

  Med fly fra Napoli til Sønderborg eller Odense. Seneste mødetid i Napoli Lufthavn for afgange til Sønderborg er kl. 10.45. Mødetid for afgange til Odense er kl. 10.50.

Hoteller

 • Dag 1-8

  Grand Hotel La Pace

  Stilfuldt hotel der på fineste vis kombinerer datidens historiske luksus med nutidens moderne bekvemmeligheder. Fra hotellet er der en smuk udsigt over kysten og centrum af selveste Sorrento er blot 2,5 km fra hotellet, ligesom togstationen ligger 600 meter derfra. Stranden La Marinella ligger også indenfor 2 km's rækkevidde. Når du træder ind på hotellet, føler du dig først hensat til det 19 århundrede, hvor de storslåede hoteller blev bygget af marmor og sten fremfor glas og stål. Men du vil hurtigt opdage, at tiden er fulgt med og service samt gæsternes velbefindende er i højsædet her.
  Alle værelser med bad og toilet, aircondition, minibar, hårtørrer, telefon, værdiboks, tv og mulighed for wi-fi mod betaling. Desuden er der wellnesscenter (mod betaling) på hotellet samt bar og snack bar ved swimmingpoolen. Swimmingpoolen ligger med dejlig udsigt over området og her finder du liggestole og parasoller. Hotellet tilbyder også shuttle bus til og fra Sorrento efter nærmere anvist tidstabel.

  Læs mere om Grand Hotel La Pace

  Afstand til centrum2,5 km
  AirconditionJa
  BarJa
  HårtørrerJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wellness områdeJa
 • Dag 1-8

  Grand Hotel Nastro Azzurro

  Ligger omgivet af en have med udendørs swimmingpool i Piano di Sorrento og har panoramaudsigt over Napoli- og Salernobugten. Til Sorrento centrum er der 7 km. På hotellet findes tennisbane, wellness og spaområde (mod betaling), udendørs spabade, restaurant, bar.

  Læs mere om Grand Hotel Nastro Azzuro

 • Dag 1-8

  Grand Hotel Parco del Sole

  Dejligt hotel der på fineste vis kombinerer den klassiske stil ved Middelhavet med moderne komfort. Grand Hotel Parco del Sole ligger i en lille park omgivet af citron- og appelsintræer i Sorrento forstaden Sant´Agnello. Hotellet ligger 600 meter fra stranden og i gåafstand til Sorrentos hovedstrøg Corso Italia. 1,5 km fra hotellet finder du torvet i Sorrento, Piazza Tasso og den historiske bydel. Hotellet har også busservice til Sorrento, ligesom de lokale busser kører foran hotellet. Alle værelser er med bad og toilet, vindue med udsigt til haven eller swimmingpoolen. Desuden aircondition, tv, telefon, hårtørrer, og værdiboks. Hotellet har elevator, to restauranter, snack- og poolbar.

  Læs mere om Grand Hotel Parco del Sole

  Afstand til centrum1,5 km
  Afstand til strand600 m
  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  Udendørs swimmingpoolJa
 • Dag 1-8

  Hotel Atlantic Palace

  Hotellet er beliggende i et roligt område på Sorrento halvøen med udsigt over Napoli bugten. Hotellet tilbyder gratis busservice til og fra Sorrento by flere gange dagligt. Rummelige værelser stilfuldt møbleret med badekar/toilet, hårtørrer, telefon, tv, aircondition, privat balkon og værdiboks. Værelser har enten udsigt over bugten eller mod haven. Desuden udendørs swimmingpool, pool-/snackbar, solterrasse, restaurant og elegant møbleret barområde, hvor du kan nyde en kølig drink eller en cappucino. Udenfor er der et område med borde og parasoller, hvor man ligeledes kan slappe af eller læse en god bog. Det store grønne haveområde er fyldt med citrustræer og her kan du finde en god plads i solen. Haven er fyldt med jacuzzier, som måske også frister til lidt afslapning of forkælelse.

  Læs mere om Hotel Atlantic Palace

  AirconditionJa
  BalkonJa
  BarJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
 • Dag 1-8

  Mar Hotel Alimuri

  Dejligt hotel beliggende direkte ud til havet med udsigt over Napolibugten. 85 værelser, alle med balkon/fransk balkon, tv, telefon, minibar, aircondition, værdiboks, hårtørrer og internet adgang.

  Alle dobbeltværelser har fuld havudsigt. Værelser med fransk balkon er beliggende på 5. sal med panoramavindue. Enkeltværelser har udsigt mod gaden. Desuden forefindes elevator, restaurant, bar, swimmingpool, privat strand med solstole og parasoller. Hotellet tilbyder busservice til/fra centrum i Sorrento.

  Læs mere om Mar Hotel Alimuri

  Mar Hotel Alimuri i Sorrento

  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  Privat strandJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  HårtørrerJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
  SolterasseJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
28-08-2022Se afrejsetider 8 dageFly fra Odense LufthavnRing til os7.298,-
04-09-2022Se afrejsetider 8 dageFly fra Odense Lufthavn47.298,-Bestil
11-09-2022Se afrejsetider 8 dageFly fra Odense Lufthavn27.298,-Bestil
18-09-2022Se afrejsetider 8 dageFly fra Odense Lufthavn17.298,-Bestil
25-09-2022Se afrejsetider 8 dageFly fra Odense Lufthavn37.298,-Bestil
02-10-2022Se afrejsetider 8 dageFly fra Odense Lufthavn36.998,-Bestil
09-10-2022Se afrejsetider 8 dageFly fra Odense Lufthavn46.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Alsie Express fra Sønderborg og Braathens fra Odense: 15 kg indchecket bagage samt 5 kg håndbagage.

 • Det syditalienske køkken

  Der er stor forskel på det italienske køkken i det nordlige og sydlige Italien. Nordpå er køkkenet mere rustikt og maden afspejler især, at Italien har været under belejring af mange forskellige nationer. Et måltid består som regel af mange retter startende med „antipasti” – en forret f.eks. et ristet brød med hvidløg og tomat. Dernæst en „primo piatto” – normalt en suppe eller en pastaret. „Secondo piatto” er kød, som ofte serveres uden tilbehør. Derfor skal man huske at bestille „contorno” og det kan være kartofler, salat eller stegte grøntsager. Sidst afsluttes med „dolce” – dessert såsom tiramisu, tærte, ost eller is. Hele måltidet afsluttes med en espresso og evt. en „digestivo” (en lille én), som kan være en grappa eller limoncello.

  Sorrentohalvøen og Amalfikysten ligger i regionen Campania og udover den verdenskendte Pizza Napoletana, som er „opfundet” her, er køkkenet rigt og varieret. Regionen er hjemsted for mange lækre oste – bøffel-mozzarella og ricotta osten er særlig kendte. Grundet beliggenheden med megen sol og varme findes her også en mængde af lækre frugter og grøntsager – særlig kendt er citronerne fra Sorrento og Amalfi. Du finder selvfølgelig også her en stor mængde af fiskeretter lige fra salater med alt godt fra havet til blækspruttesuppe og fisketallerkener. En specialitet er også områdets desserter med adskillige søde kager og bagværk. 

 • Drikkepenge

  På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen. I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst."Sevizio escluso" - efterfulgt af %-satsen som typisk er mellem 15% og 18%. "Pane e coperto" er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk € 1,50 til € 3 per person.

 • Drikkevand i Italien

  Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

 • Elektricitet i Italien

  Strømmen i Italien er på 220V.

  Stikkontakternes udformning kan dog variere; nogle gange passer de til vores stik og andre gange ikke. Det kan derfor være en god idé at medbringe en adapter/rejsestik.

 • Flyrejsende generelt

  De danske myndigheder har vedtaget, at alle rejsende fra danske lufthavne skal bære mundbind, fra man træder ind i lufthavnen, under flyvningen samt til man er ude af ankomstlufthavnen igen. Det er den rejsendes eget ansvar at medbringe mundbind.

 • Hotel

  Du bor på et af de nævnte hoteller i Sorrento området. Hotelnavn oplyses 14 dage før afrejse.

 • Information om Odense Lufthavn - H.C. Andersens Airport

  Adresse

  Lufthavnvej 131
  5270 Odense N

  Mødetid og mødested

  Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremgår af information der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

  Vigtigt

  Venligst henvend dig til Gislevs repræsentant FØR check-in.

  Parkering

  I Odense Lufthavn er der GRATIS parkering.

  Læs mere om Odense Lufthavn - H.C. Andersens Airport

 • Information om Sønderborg Lufthavn

  Adresse

  Lufthavnsvej 1
  6400 Sønderborg

  Mødetid og mødested

  Seneste mødetid i Sønderborg Lufthavn fremgår af information der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

  Vigtigt

  Venligst henvend dig til Gislevs repræsentant FØR check-in.

  Parkering

  I Sønderborg Lufthavn er der GRATIS parkering.

  Læs mere om Sønderborg Lufthavn

 • Mad og drikke i Italien

  Caféer
  I Italien har man flere steder 3 forskellige priser på caféerne: Én pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra € 1 til 4 på samme bar.

  På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen: I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst: Servizio escluso, efterfulgt af %-satsen, typisk 15-18%.

  Pane e coperto er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk €1,50 til €3 pr. person.

  Morgenmad
  I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg som generelt også består af diverse slags brød, pålæg, æg, yoghurt, juice osv.

  Restauranter
  Udtrykket ”Pizzeria” dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt spisekort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er ”forno al legno” – dvs. en stenovn, som fyres op med træ.
  Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.
  Primi Piatti: ”Første” hovedretter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
  Secondi Piatti: "Anden" hovedretter, typisk fisk og kød, der ofte prissættes efter vægt. Der følger ikke meget tilbehør med, da det bestilles separat og kaldes "contorni"
  Contorni: Tilbehør, som oftest serveret til Secondo Piatto/"anden" hovedret  – f.eks. salater, kartofler, bønner etc.
  Formaggio: Ost.
  Dolce: Dessert

  Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter, inkl. en øl el. et glas vin.

 • Offentlig transport

  Både fra Sorrento og Vico Equense kommer du nemt til Napoli med toget Circumvesuviana. De offentlige SITA-busser forbinder Sorrento med byer som bl.a. Amalfi og Positano på Amalfikysten. Se mere om muligheder for offentlig transport og køreplaner her.

 • Shopping

  Sorrento og kysten i al almindelighed har et stort udvalg af specialbutikker. Kysten er som tidligere nævnt i særdeleshed kendt for den velsmagende citronlikør limoncello, som kan købes overalt. Den fås i forskellige smagsvarianter både som cremet udgave og den traditionelle ”klare”. Derudover er området også kendt for farverig keramik, sæber mv. Det kan også være en god ide at købe olivenolie med hjem, som ligeledes fås i forskellige smagsvarianter. Olien fra Syditalien er meget anderledes end de olier vi kan købe i Danmark. De er kraftige og yderst velsmagende og er et dejligt supplement også i det danske køkken. Mange Gislev gæster er desuden faldet for de kendte Capri ure, som kun kan købes på øen. Positano er særlig kendt for sin helt specielle tøjstil – den er eksklusivt og af yderst høj kvalitet. Du kan måske også med fordel få et par håndlavede sandaler. Disse butikker ses også overalt. 

 • Tillæg

  Afbestillingsforsikring kr. 725. 

  Transfer fra lufthavnen til hotellet t/r kr. 300. Bestilles med rejsen.

  Forplejning på flyet t/r kr. 220. Bestilles med rejsen. 

 • Ud- og hjemrejse

  Fra Odense Lufthavn  

  Fra Odense kl. 08.00 til Napoli med ankomst kl. 12.00
  Fra Napoli kl. 12.50 til Odense med ankomst kl. 16.50

  Seneste mødetid i Napoli lufthavn på hjemrejsen er kl. 10.50

  Fra Sønderborg Lufthavn

  Fra Sønderborg kl. 08.00 til Napoli med ankomst kl. 12.00
  Fra Napoli kl. 12.45 til Sønderborg med ankomst kl. 16.45

  Seneste mødetid i Napoli lufthavn på hjemrejsen er kl. 10.45

 • Valuta og betalingskort i Italien

  Euro.

  På mange restauranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

 • Værdigenstande

  Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu