Festlige Skotland

Edinburgh, Højlandet, Pitlochry, Blair Castle, Edradour Distillery, Glasgow og meget mere

 

7 dages rundrejse inklusiv halvpension, alle udflugter, underholdning, whisky og meget mere.

 • Hele 4 nætter på godt hotel med gode faciliteter og underholdning i det smukke skotske højland.
 • Edinburgh – en af Europas smukkeste byer med The Royal Mile og Edinburgh Castle.
 • Herlig udflugt til Blair Castle, charmerende Pitlochry og det idylliske destilleri Edradour.
 • Spændende besøg i Dronningemoderens barndomshjem – Glamis Castle.
 • Glasgow - Skotlands største by med attraktioner, gratis museer, og pulserende byliv.
 • Stor oplevelsesværdi og inklusiv halvpension og alle udflugter.
 • Rejseleder fra start til slut giver dig den fulde rejseoplevelse.

 

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 6 x morgenmad
 • 6 x middag
 • Underholdning på The Angus Hotel
 • 1 x eftermiddagste med scones
 • 1 x whisky på The Angus Hotel
 •  Udflugt til Glamis Castle
 • Udflugt til Dunkeld og rundt i det skotske Højland
 • Udflugt til Blair Castle, Pitlochry og whiskydestilleri
 • Udflugt til Edinburgh
 • Byrundtur med rejselederen i Glasgow
 • Byrundtur med rejselederen i Edinburgh
 • Flybillet fra København – Edinburgh t/r inkl. skatter
 • 20 kilo bagage til check-in, 8 kilo håndbagage + 1 lille taske
 • Dansk rejseleder fra start til slut
 • Moms og gebyr til Rejsegarantifonden

Tillæg:
Enkeltværelse kr. 998. Tilslutningsfly fra Aalborg - København i april og maj måned t/r kr. 900
Afbestillingsforsikring kr. 680

En hilsen fra vores hotel i højlandet:
 

Bestil rejsen

Pris fra 7.198,-

7 dage
Fly

Med i flyrejsen er bl.a.

 • Alle udflugter og underholdning
 • Gode hoteller med halvpension
 • Dansk rejseleder
Bestil rejsen

Om rejsen

Slotte, whisky og skotskternede oplevelser

Festlig rejse til det skotske højland, der byder på charmerende byer og en vidunderlig natur. Oplev de rislende bække, grønne marker med græssende får og de smukke bjerge i baggrunden. Hver dag byder på nye  oplevelser og flere aftener er der underholdning på The Angus Hotel. Hertil kommer et væld af skotskternede oplevelser  med whiskysmagning på et smukt beliggende destilleri, rundvisning på dronningemoderens Glamis Castle, besøg i pittoreske Pitlochry samt byrundtur i Glasgow, der byder på storbystemning og masser af kultur.

Vi skal naturligvis også på byrundtur i Skotlands hovedstad Edinburgh. Den stemningsfulde smukke by er som taget ud af en historiebog med et stort antal af velbevarede georgianske huse, middelaldergyder og Edinburgh Castle, der skuer ud over byen fra toppen af en udslukt vulkan. Glæd dig til mødet med de gæstfrie skotter.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til Edinburgh og velkommen til The Angus Hotel      

Ankomst til Edinburgh hen på eftermiddagen. Her venter vores skotske chauffør og allerede efter få timer er vi fremme i den lille markedsby Blairgowrie, hvor vi skal bo midt på byens torv de næste 4 nætter. Efter indkvartering byder hotellet os velkommen med velkomstdrink, 3 retter god mad og efterfølgende kaffe.

 

Dag 2: Dronningemoderens Glamis Castle, søfartsbyen Dundee og lune scones.

Udflugt til Glamis Castle der ligger ualmindelig smukt placeret med Grampian-bjergene i baggrunden. Slottets royale historie kan føres mere end 1000 år tilbage og i 1372 forærede kongen det væk til Sir John Lyon, hvis efterkommere har boet her lige siden. Den 14. jarl i rækken var far til den britiske dronningemoder, som voksede op på slottet. Ligeledes blev prinsesse Margaret født på Glamis Castle. Du får en interessant rundvisning med guide til Duncans Hall og det imponerende Drawing Room med det smukke loft samt kapellet, som stadig er i brug.

Herfra går turen videre til Dundee - en by med stolte søfartstraditioner. Her bliver der mulighed for at spise frokost, inden vi kører tilbage til vores hotel, hvor personalet står klar med en dejlig kop te med scones til. Efter middagen på hotellet vil der være underholdning.

Dag 3: Smukke landskaber, Dunkeld Cathedral og hyggelig skotsk aften      

Afslappende udflugt ad de snoede veje i de smukke landskaber. Vi gør stop i landsbyen Dunkeld, der er ualmindeligt smukt beliggende ved floden Tay. Byen er kendt for sine charmerende Little Houses og Dunkeld Cathedral, der stammer helt tilbage fra 1318.

Om eftermiddagen vil hotellet være vært for et glas whisky, og der bliver mulighed for at få en god snak om de gyldne dråber. Efter middagen er det tid til skotsk underholdning med sækkepibe, musik og gode historier.

Dag 4: Blair Castle, charmerende Pitlochry og whiskysmagning     

Heldagsudflugt til det hvide eventyrslot Blair Castle, der i mere end 700 år har indtaget en yderst strategisk position på ruten til Højlandet. Blair Castle er tilhørende Murray-klanen og er en af Skotlands mest populære attraktioner. Slottets mere end 30 værelser med renæssancemøbler, malerier, våben og porcelæn giver en god fortælling om klanens og ikke mindst Skotlands historie.

Herefter kører vi til den yderst charmerende by Pitlochry, der er omgivet af brusende floder, whiskydistillerier og smukke bakkedrag. Her får du mulighed for at gå på opdagelse blandt byens charmerende butikker og caféer. Elsker du kager, så besøg Hettys Tearoom – en hyggelig café med et stort udbud af søde kager og andre fristelser.

Midt på eftermiddagen kører vi til besøg på smukt beliggende whisky destilleri. Du får hele historien om den gode skotske whisky og efterfølgende smagsprøver. Vi slutter dagen af med 3 retter god mad og efterfølgende kaffe/te på hotellet.
 

Dag 5: Glasgow – Skotland største by

Vi forlader Angus Hotel og kører til orienterende byrundtur i Glasgow, som de gamle gælere kaldte Glas Cu. Bymidten har været beboet siden oldtiden og allerede i 1136 fik byen sin store domkirke, som vi ser nærmere på. I centrum kommer vi forbi George Square, Merchant City med datidens mange varehuse og smukke herskabshuse. Byens beliggenhed ved Clyde floden betød at Glasgow en gang var verdens førende værftsby, hvor der blev bygget alt fra slæbebåde til luksuslinere.

Idag er Glasgow en af Skotlands førende kulturbyer med mere end 20 gratis museer og over 70 grønne parker. Vi kan ikke nå dem alle – men kigger nærmere på nogle af dem. Herfra til overnatning på hotel beliggende mellem Glasgow og Edinburgh. Her overnatter vi 2 nætter.

Glasgow
 

Dag 6: Edinburgh Castle og The Royal Mile

Edinburgh, der er som taget ud af en historiebog med sine toppede brosten, de mange historiske huse og ikke mindst Edinburgh Castle.
Med rejselederen i bus og til fods rundt i byen bl.a. ad the The Royal Mile med Holyrood Palace, parlamentet, St. Giles cathedral, listige middelaldergyder og mulighed for frokost på en af de mange charmerende pubber. Besøg på Edinburgh Castle der byder på kanoner, drama og de skotske kronjuveler. Over middag bliver der mulighed for tid på egen hånd til at gå på opdagelse i byens snævre gyder eller måske frister et besøg i The Scotch Whisky Experience, der repræsenterer mere end 90% af alle whisky destillerier i Skotland og har 3.384 forskellige flasker whisky. Museet er blevet beskrevet som et af whisky verdenens syv vidundere. Sidst på eftermiddagen kører vi retur til vores hotel.

 

Dag 7 – Hjemrejse fra Edinburgh                                                      

Inden hjemrejse bliver der tid til en sidste oplevelse. Vi besøger det  spektakulære Falkirk Wheel – verdens eneste bådelift af sin art. Det 35 m høje hjul kan løfte 8 både ad gangen og har erstattet 11 gamle sluser. Herfra til lufthavnen i Edinburgh og vores fly retur til Danmark.

Hoteller

The Angus Hotel – 4 nætter

46 Wellmeadow, Blairgowrie,
Perthshire PH10 6NQ,
Skotland        
          
Hyggeligt 3-stjernet hotel – alle værelser med tv, bad og toilet på værelset. Mulighed for at lave kaffe og te på værelset. Uensartede værelser kan forekomme. Der serveres en god Scottish Breakfast til morgenmad og 3 retter mad til aften. Hotellets swimmingpool, spa og sauna er til fri afbenyttelse for vores gæster.
Læs mere om The Angus Hotel

 

Lea Park Hotel – 2 nætter

130 Bo'Ness Rd
Grangemouth FK3 9BX

Læs mere om hotellet her: www.sgehotelgroup.com/leapark/
 

King Robert Hotel Stirling

Afrejse d. 14. september 2021

Glasgow Rd
Stirling FK7 0LJ

Gæsterne siger

Festlige Skotland

"Meget afvekslende og interessant."

"Fantastisk god rejseleder. Meget hjælpsom og omsorgsfuld. Meget vidende om udflugtsmål og om landet, såvel historisk som nutidigt."

"En fin tilrettelagt tur uden at man skulle stresse."

Værd at vide

Bus:

Der anvendes nyere skotske busser af en god standard. Komfortniveauet er næsten på højde med de danske og bl.a. udstyrede med vippesæder, luftdysser og toilet

Bagage:

20 kilo til check-in og 8 kilo håndbagage + en lille taske.

Drikkepenge:

Ingen tvang, dog er det normalt til chauffør samt hotel- og restaurationspersonale.

El:

220 V – medbring adapter

Entreer:

Afhængig af besøg ved attraktioner. Ved besøg på alle beregn ca. £ 75.

Husk:

Fotoudstyr, eventuelt kikkert og adapter .

 

Påklædning:

 

Lette uldne trøjer, vind  og vandtæt beklædning. Almindeligt aftenstøj. Gode sko

Tidsforskel:

1 time, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

Valuta:

Engelske Pund. Kreditkort accepteres mange steder.

Vejret:

Kan være lidt omskifteligt. Temperaturer normalt omkring 16 - 20 grader.

Brexit

Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt i 6 måneder efter afrejse

Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

Se evt. mere på dette link:
www.sos.eu/da/nyheder/2019/brexit-husk-din-rejseforsikring/

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale

Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Se mere under fanen "Værd at vide" på det enkelte rejsemål.

Bagage:

Der må pr. person medbringes 1 stk. bagage, der max. vejer 20 kg samt 1 stk. håndbagage, der max. vejer 10 kg og måler 55 x 40 x 23 cm.

Vigtigt

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

REJSER I APRIL OG MAJ MÅNED

Mødetid

Seneste mødetid i Københavns Lufthavn er kl. 11.30

Mødested

I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant. GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

Udrejse:

Der flyves til Edinburgh med Norwegian – det er muligt at købe et let måltid ombord med kreditkort. Flyvetid ca. 2 timer.
Afrejse kl. 13.35 med ankomst til Edinburgh kl. ca. 14.25 lokal tid.

Hjemkomst:

Afrejse fra Edinburgh kl. 15.10 med ankomst til København kl. 17.55 dansk tid.

AFREJSE FRA KØBENHAVN SEPTEMBER OG OKTOBER  2021:

Mødetid

Kl. 07.15 i Københavns Lufthavn - nærmere info fremsendes ca. 10 dage før afrejse

Fra København med hollandske KLM kl. 09.25
- ankomst Amsterdam kl. 10.50.
Herfra videre til Edinburgh kl. 12.15 med ankomst kl. 12.40 lokal tid

Hjemrejse fra Edinburgh med hollandske KLM  kl. 17.25
- ankomst Amsterdam kl. 19.55
Herfra videre til København kl. 21.05 med ankomst kl. 22.30 dansk tid.

OBS!! Tider og priser for afrejser i september og oktober er vejledende

Mødested

I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant. GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse

Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødested

I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant. GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN


Aalborg Lufthavn

Læs mere her: www.aal.dk

Adresse

Ny Lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby
 

Norwegian April og Maj 2021


OBS rejser du fra Aalborg skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved afrejse gaten.

Pris pr. person for tilslutning fra Aalborg kr. 900.

Mødetid - Aalborg: 10.25
Aalborg - København: 11.55 - 12.40
København - Aalborg: 19.00 -.19.45

Afrejse med KLM September og Oktober 2021
 

Mødetid: 05.00 - nærmere info fremsendes ca. 10 dage før afrejse

Fra Aalborg med hollandske KLM kl. 06.25
- ankomst Amsterdam kl. 07.45
Herfra videre til Edinburgh kl. 12.15 med ankomst kl. 12.40 lokal tid

Ventetid på ca. 4 timer i Amsterdam før gruppen samles med Københavnergruppen og flyver videre sammen til Edinburgh.

Hjemrejse fra Edinburgh med hollandske KLM  kl. 17.25
- ankomst Amsterdam kl. 19.55
Herfra videre til Aalborg kl. 21.10 med ankomst kl. 22.30 dansk tid.


OBS!! Tider og priser for afrejser i september og oktober er vejledende


Aalborg lufthavn ankomst Aalborg lufthavn terminal

Kort

Kort Skotland

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
14-09-2021Fly fra KøbenhavnMere end 87.198,-Bestil rejsenMere information
14-09-2021Fly fra AalborgMere end 87.198,-Bestil rejsenMere information
21-09-2021Fly fra KøbenhavnMere end 87.198,-Bestil rejsenMere information
21-09-2021Fly fra AalborgMere end 87.198,-Bestil rejsenMere information
28-09-2021Fly fra KøbenhavnMere end 87.198,-Bestil rejsenMere information
28-09-2021Fly fra AalborgMere end 87.198,-Bestil rejsenMere information
19-10-2021Fly fra KøbenhavnMere end 87.198,-Bestil rejsenMere information
19-10-2021Fly fra AalborgMere end 87.198,-Bestil rejsenMere information