Skotland

Rundrejse med Edinburgh – Højlandet – Fort William - Glasgow og meget mere.Tag med på en skøn rundrejse i Skotland med fly fra Sønderborg og Odense inklusiv alle dagsudflugter og rutineret dansk rejseleder.
Tilmed til en af Danmarks bedste priser.

 • Gislevs flyrejse til Skotland giver dig flotte oplevelser fra start til slut
 • Byrundtur i Edinburgh og besøg på det engelske Kongeskib Royal Yacht Britannia
 • Hotel i centrum i Edinburgh ved hovedgaden The Royal Mile nær alle attraktionerne
 • Whiskysmagning på et af de kendte destillerier og sejltur på den berømte sø Loch Ness
 • Flot udflugt til Inveraray Castle kendt fra Downton Abbey og naturskønne Arduaine Garden
 • Mulighed for at opleve det verdensberømte Tattoo
 • Gislevs populære rundrejse til Skotland - vi har 25 års erfaring 

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad
 • 5 x middag (Egen regning i Edinburgh)
 • Byrundtur med rejselederen i Edinburgh
 • Orienterende byrundtur i Glasgow
 • Udflugt til Højlandet og Whiskybæltet
 • Udflugt Inveraray og Arduaine Gardens
 • Sejltur på Loch Ness
 • Entré til Urquhart Castle
 • Sejltur på Loch Lomond
 • Dansk rejseleder
 • Flybillet og skatter
 • 15 kilo bagage til check-in og 5 kilo håndbagage
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Entréer med mindre andet er nævnt. Beregn ca. £ 70.00.


Tillæg:
Enkeltværelse: Kr. 1.798.
Afbestillingsforsikring kr. 1.040
Bestilles med rejsen:
Mad om bord på flyet kr. 220.
Middag første aften på hotellet i Edinburgh kr. 170.
Billet til Tattoo på Edinburgh Castle kr. 550.

Bestil rejsen

Pris fra 11.698,-

8 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • Whiskysmagning
 • Alle dagsudflugter
 • Rutineret rejseleder
Bestil rejsen

Om rejsen

Vidunderlig natur og gæstfrie skotter i kilt

Flot rundrejse til skønne Skotland, der går lige i hjertet med charmerende byer, vidunderlig natur og dramatisk historie, som formidles med stor sikkerhed af vores rutinerede rejseledere. Vi oplever alle de mest kendte og seværdige steder med start i Edinburgh centrum, der byder på et væld af oplevelser. Ad naturskønne veje til Højlandet med besøg på Blair Castle og whiskydestilleri. Hyggelig sejltur på Loch Ness med det kendte søuhyre og besøg på den romantiske slotsruin Urquhart Castle. Vi kører på naturskønne ruter langs de skotske søer og besøger bl.a. eventyrslottet Inveraray Castle og den naturskønne have Arduaine Garden. Vi kommer ikke uden om Dronningen af de skotske søer, Loch Lomond, hvor vi på sejlturen ser the bonny banks of Loch Lomond inden vi fortsætter til orienterende byrundtur i Glasgow. Hvis tiden tillader det, er der også oplevelser sidste dag ved den spetakulære bådlift Falkirk Wheel. Glæd dig til 8 skønne dage i Skotland - det bliver ikke kedeligt.
 

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse – Edinburgh – Royal Britannia

Behagelig rejse med fly til Edinburgh – en af Europas smukkeste byer, som emmer af stemning og historie. Vi starter med et spændende besøg på Dronningeskibet The Royal Yacht Britannia, der i mere end 40 år har sejlet Dronning Elizabeth og den kongelige familie rundt på verdenshavene. Du får et fantastisk indblik i livet på det historiske skib fra nederste til øverste dæk. Hele den spændende historie bliver fortalt på dansk i audio guides.

The Royal Yacht Britannia Royal Britannia Skotland

Herfra til indkvartering for 2 nætter på vores hotel i centrum af Edinburgh. Her finder du mange af byens største attraktioner, skotskternede butikker og spændende spisesteder.
Gislev arrangerer en fællesspisning på hotellet. Ønsker du at deltage, skal dette købes sammen med rejsen. 3-retters middag kr. 170.

Skulle der være overskud til en godnat drink, så ligger pubberne som perler på en snor nær hotellet. Ikke mindst på Grassmarket, der engang husede byens galger. Derfor er det ikke underligt, at du netop her kan slukke tørsten på The last Drop.

Dag 2: Byrundtur i Edinburgh og besøg på Edinburgh Castle

Rundtur til det historiske Edinburgh med The Royal Mile, der huser Parlamentet, Holyrood Palace, middelalderlige gyder og ikke mindst St. Giles katedralen – byens smukke domkirke. Herfra videre til besøg på Edinburgh Castle med kanoner, drama og de skotske kronjuveler. Fra de gamle borgmure får du et flot vue ud over byens flotte bygninger og grønne områder.

Edinburg Endinburgh slot

Herefter vil der være tid på egen hånd til byens mange andre seværdigheder. Inden for kort afstand finder du det velassorterede Scotch Whisky Experience, den blomsterrige park Princes Gardens, National Gallery og ikke mindst hovedgaden Princes Street med de mange butikker. Rejselederen er behjælpelig med tips og råd.

Tattoo Edinburgh Tattoo i Edinburgh

Om aftenen får du mulighed for at se det verdensberømte Tattoo på Edinburgh Castle – pris kr. 550. Billet bestilles sammen med rejsen.

Dag 3 : Smukke Blair Castle og besøg hos fårehyrde

Vi forlader Edinburgh kører ad naturskøn rute mod højlandet, forbi det gamle kongepalads Linlithgow Palace, hvor Maria Stuart blev født i 1542 og videre til Stirling – Stuart-kongernes gamle hovedstad, som kaldes ”Det lille Edinburgh”.

Linlithgow Palace

Fra Stirling kører vi til besøg på det smukke Blair Castle, der siden 1629 har været hovedsæde for Murray klanens overhoved - hertugen af Atholl. Slottet råder over Europas eneste private hær, som dog er af meget fredelig karakter. Indenfor er der adgang til ca. 30 af slottets smukt møblerede værelser, der fortæller om klanens historie.

Vi kører videre til besøg hos en fårehyrde, hvor vi fornemmer højlændernes levevis. Se hvorledes hyrden og de specialtrænede hunde på mesterlig vis holder styr på store fåreflokke. Vi overnatter 2 nætteri Carrbridge midt i Højlandet med de romantiske slotte og nær historiske Culloden.

Sækkepibe i Skotland Culloden i Skotland

Dag 4: Det skotske Højland og Whisky

Vi skal ud på den verdensberømte rute The Malt Whisky Trail, der har verdens største koncentration af destillerier. Hyggeligt besøg og smagning på lokalt destilleri, der viser hvordan man blander klart kildevand, duftende byg og tørv til velsmagende whisky. Herfra kører vi til Elgin smukt beliggende ved River Lossie. Mulighed for at se byens katedral, der en gang hørte til landets smukkeste. Turen fortsætter videre til Nairn, der takket været sit solrige klima længe har hørt til en af Skotlands mest populære feriebyer. Der bliver også tid til et besøg ved Culloden Battlefield, hvor skotterne tabte frihedskampen til englænderne. .


Moray i Skotland Whisky

Dag 5: Loch Ness, Urquhart Castle og Glencoe

Vi forlader Højlandet og kører på en malerisk strækning med slugter og langsøer, hvor den mystiske Loch Ness og ”søuhyret” er topattraktionen. Smuk sejltur på selveste Loch Ness til besøg på den romantiske slotsruin Urquhart Castle ved søens nordlige bred. Herfra til stop i den hyggelige lille by Fort Augustus smukt beliggende ved søens sydlige bred. Via Fort William og dalstrøget Glencoe med den blodige historie når vi vores hotel for de næste to nætter i Dalmally.

Urquart Castle

Dag 6: Inveraray Castle, naturskøn have og vidunderlig natur

Flot udflugt til bl.a. Inveraray, hvor du får mulighed for at besøge det flotte eventyrslot også kendt fra Downton Abbey og smukt beliggende ved breden af Loch Fyne. Ligeledes er slottet er kendt for sine smukke og overdådige indrettede rum, der er inspireret af Versailles slottet i Frankrig. Slottet er hjemsted for Campbell klanen og Hertugen af Argyll.Vi fortsætter langs en af de skotske søer med passende pauser til haven i Arduaine ved Loch Melfort. Du får tid til at besøge haven, som er en af vestkystens mest charmerende. Herfra fortsætter vi til Oban, en skøn victoriansk kystby med hyggelig og varm stemning.

 

Inveraray Castle i Skotland Invarary slot stue

Dag 7: Sejltur på Loch Lomond, byrundtur i Glasgow og Falkirk Wheel

Vi forlader vores hotel og kører med passende pauser gennem de smukke af afvekslende landskaber til Dronningen af de skotske søer, Loch Lomond. Her tager vi på sejltur mens vi nyder de smukke udsigter. Herfra til Glasgow, Skotlands største by, som er inde i en spændende udvikling fra industri- til kulturby. Her bliver der tid til en kort orienterende byrundtur i bus og tid til egne oplevelser. Inden vi når vores hotel og sidste nat i Stirling besøger vi besøger det spændende og forunderlige sluseanlæg ved kanalen Forth & Clyde, hvor den futuristiske bådsluse Falkirk Wheel har erstattet 11 gamle sluser. Det 35 m høje hjul kan løfte op til 8 både ad gangen. Herfra til sidste overnatning nær Stirling.

På afgangen d. 31. juli er der Tattoo om aftenen 7. dag, hvorfor ophold i Glasgow forkortes.


Loch Lomond i Skotland' Glasgow Castle i Skotland

Dag 8: Falkirk Wheel og hjemrejse fra Edinburgh

Afrejse fra Stirling og kort køretur til lufthavnen ved Edinburgh og vores fly retur til Danmark efter en uge med mange flotte oplevelser i skønne Skotland.

 

Hoteller

Der benyttes hoteller af 3-stjernet standard. Alle værelser med bad, toilet, tv, telefon og mulighed for at lave en kop te eller kaffe. Uens værelser kan forekomme.

Edinburgh – 2 nætter:
ibis Edinburgh Centre South Bridge - Royal Mile - all.accor.com/hotel/8484/index.en.shtml

Højlandet – 2 nætter:
Carrbridge Hotel, Carrbridge - www.carrbridgehotel.com

Dalmally – 2 nætter:
Muthu Dalmally Hotel - https://www.muthuhotelsmgm.com/muthu-dalmally-hotel

Nær Glasgow – 1 nat:
Stirling Court Hotel, Stirling - https://www.stirlingcourthotel.co.uk/
 

Gæsterne siger

Flyrejse til Skotland
 

Værd at vide

Rejsemateriale

Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen.

TATTOO:

OBS!!! På afrejsen fra Odense d. 31. juli vil der være Tattoo lørdag d. 6. august, da Tattoo sæsonen i 2022 starter dagen før.
Byrundturen i Glasgow afkortes på denne afgang.

Medbring evt. varmt tøj, da vi sidder højt oppe på Edinburgh Castle.

Valuta

Engelske Pund benyttes.
Kreditkort accepteres mange steder.

El

240 V - husk adapter.

Vejret

Kan være lidt omskifteligt. Temperaturer omkring 20 grader i juli og august.

Påklædning

Lette uldne trøjer, vind- og vandtæt beklædning. Almindeligt aftenstøj. Gode sko.

Tag evt. varmt tøj med til Tattoo, da det kan blive køligt oppe på slottet.

Husk

Fotoudstyr, eventuelt kikkert og adapter til hårtørrer.

Drikkepenge

Frivilligt -  dog er det normalt til chauffør, hotel- og servicepersonale.

Tidsforskel

1 time, stil urene tilbage.

Bus

Der anvendes nyere busser af god standard med aircondition. Der kan ikke forventes toilet i busserne, men der holdes passende pauser undervejs.

Entréer

Entréer er ekskl. hvor andet ikke er nævnt – beregn ca. £ 80.

Fly

Fra Sønderborg og Odense flyver du med Gislevs charterede fly fra det danske flyselskab Alsie Express.
Flyet starter i Sønderborg og flyver via Odense til Edinburgh. Hjemrejsen er fra Edinburgh via Odense til retur Sønderborg.

Forplejning om bord skal købes sammen med rejsen og koster kr. 220 pr. person.

Der kan medbringes 15 kg bagage og 5 kg håndbagage pr person.

Bemærk

Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

Programmet kan forekomme i anden rækkefølge.

På afgangen d. 31. juli er der Tattoo om aftenen 7. dag, hvorfor ophold i Glasgow forkortes.

Brexit

Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt i 6 måneder efter afrejse

Det blå sygesikringsbevis gælder ikke efter 31. december 2020, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en rejseforsikring.

Se evt. mere på dette link:
standby.dk/brexit-goer-rejseforsikringen-endnu-vigtigere/?utm_source=Standby.dk&utm_campaign=2313cb5023-Standby+nyhedsbrev+morgen&utm_medium=email&utm_term=0_ef58fa4297-2313cb5023-93284329

Flyv fra

Flyv fra Sønderborg og Odense med Gislevs eget charterfly  

Forplejning på flyet

Mulighed for tilkøb af forplejning på ud- og hjemrejsen kr. 220 - bestilles sammen med rejsen.

Vigtigt

Venligst henvend dig til Gislevs repræsentant FØR check-in.

Afrejse fra Sønderborg Lufthavn via Odense 

Fra Sønderborg kl. 08.00 til Odense med ankomst kl. 08.30
Fra Odense kl. 09.00 med ankomst til Edinburg Lufthavn kl. 10.15 lokal tid.

Fra Edinburgh kl. 11.00 til Odense med ankomst kl. 14.15 dansk tid.
Fra Odense kl. 14.45 til Sønderborg med ankomst kl. 15.15 dansk tid.

Tiderne er vejledende.

Bagage:

Du må medtage 15 kg checked-in bagage samt 5 kg i håndbagage.

Flyet:

Der flyves Alsie Express med et fly af typen ATR 72-500 med 64 sæder.

Odense Lufthavn - H.C. Andersens Airport

Læs mere her: www.hca-airport.dk

Adresse

Lufthavnvej 131
5270 Odense N

Mødetid og mødested

Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremgår af information der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Parkering

I Odense Lufthavn er der GRATIS parkering.


Hca airport indgang Hans Christian Andersen Airport

Sønderborg Lufthavn

Læs mere her: www.sonderborg-lufthavn.dk

Adresse

Lufthavnsvej 1
6400 Sønderborg

Mødetid og mødested

Seneste mødetid i Sønderborg Lufthavn fremgår af information der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Parkering

I Sønderborg Lufthavn er der GRATIS parkering.

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
31-07-2022Fly fra Sønderborg via OdenseMere end 811.698,-Bestil rejsenMere information
07-08-2022Fly fra Sønderborg via OdenseMere end 811.698,-Bestil rejsenMere information
14-08-2022Fly fra Sønderborg via OdenseMere end 811.698,-Bestil rejsenMere information
21-08-2022Fly fra Sønderborg via OdenseMere end 811.698,-Bestil rejsenMere information