Skotland 2021

Rundrejse med Edinburgh – Højlandet – Fort William - Glasgow og meget mere.

Skotland

Tag med på en skøn rundrejse i Skotland med fly fra Odense inklusiv alle dagsudflugter og rutineret dansk rejseleder - og oven i købet til en af Danmarks bedste priser.

 • Gislevs flyrejse til Skotland giver dig flotte oplevelser fra start til slut
 • Byrundtur i Edinburgh og besøg på det engelske Kongeskib Royal Yacht Britannia
 • Hotel i centrum i Edinburgh ved hovedgaden The Royal Mile nær alle attraktionerne
 • Whiskysmagning på et af de kendte distillerier og stop ved den berømte sø Loch Ness
 • Isle of Skye og 2 nætter ved Fort William med Ben Nevis - Storbritanniens højeste bjerg
 • Favorabel pris og mulighed for at opleve det verdensberømte Tattoo
 • Gislevs populære rundrejse til Skotland- vi har 25 års erfaring 

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad
 • 5 x middag (Egen regning dag 1 og 2)
 • Alle udflugter ekskl. entréer – beregn ca. £ 80 
 • Dansk rejseleder
 • Forplejning på flyet fra Odense
 • Flybillet og skatter
 • Gebyr til Rejsegarantifonden


Tillæg:  Enkeltværelse: Kr. 2.498. Flytilslutning fra Aalborg til København t/r kr. 900.
Middag første aften på hotellet i Edinburgh kr. 170. Bestilles med rejsen
Afbestillingsforsikring kr. 975
 

Se klip om Skotland her:


www.youtube.com/watch?v=CAqA9AlvX2M
 

Se klip om Royal Britannia:


www.youtube.com/watch?v=u30_SWV3MhA

Bestil rejsen

Pris fra 11.698,-

8 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • Whiskysmagning
 • Alle dagsudflugter
 • Rutineret rejseleder
Bestil rejsen

Om rejsen

Vidunderlig natur og gæstfrie skotter i kilt

Flot rundrejse til skønne Skotland, der går lige i hjertet med charmerende byer, vidunderlig natur og dramatisk historie, som formidles med stor sikkerhed af vores rutinerede rejseledere. Vi oplever alle de mest kendte og seværdige steder med start i Edinburgh centrum, der byder på et væld af oplevelser. Ad naturskønne veje til Højlandet med besøg på Blair Castle og whiskydestilleri.

Langs smukke landskaber til det mystiske søuhyre ved Loch Ness, inden broen til lsle of Skye passeres. Lille sejltur tilbage til fastlandet til Fort William med Storbritanniens højeste bjerg Ben Nevis i baggrunden. Smuk tur gennem Skotlands blodige dalstrøg Glencoe til eventyrslottet lnveraray Castle. Langs Loch Lomond til orienterende byrundtur i Glasgow og besøg ved Falkirk Wheel.

Glæd dig til 8 skønne dage i Skotland - det bliver ikke kedeligt.

Skotsk Whisky A Eilean Donan Skotland

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse – Edinburgh – Royal Britannia

Behagelig rejse med fly til Edinburgh – en af Europas smukkeste byer, som emmer af stemning og historie. Vi starter med et spændende besøg på Dronningeskibet The Royal Yacht Britannia, der i mere end 40 år har sejlet Dronning Elizabeth og den kongelige familie rundt på verdenshavene. Du får et fantastisk indblik i livet på det historiske skib fra nederste til øverste dæk. Hele den spændende historie bliver fortalt på dansk i audio guides.

The Royal Yacht Britannia Royal Britannia Skotland

Herfra til indkvartering for 2 nætter på vores hotel i centrum af Edinburgh. Her finder du mange af byens største attraktioner, skotskternede butikker og spændende spisesteder.
Gislev arrangerer en fællesspisning på hotellet. Ønsker du at deltage, skal dette købes sammen med rejsen. 3-retters middag kr. 150.

Skulle der være overskud til en godnat drink, så ligger pubberne som perler på en snor nær hotellet. Ikke mindst på Grassmarket, der engang husede byens galger. Derfor er det ikke underligt, at du netop her kan slukke tørsten på The last Drop.

Dag 2: Byrundtur i Edinburgh og besøg på Edinburgh Castle

Rundtur til det historiske Edinburgh med The Royal Mile, der huser Parlamentet, Holyrood Palace, middelalderlige gyder og ikke mindst St. Giles katedralen – byens smukke domkirke. Herfra videre til besøg på Edinburgh Castle med kanoner, drama og de skotske kronjuveler. Fra de gamle borgmure får du et flot vue ud over byens flotte bygninger og grønne områder.

Edinburg Endinburgh slot

Herefter vil der være tid på egen hånd til byens mange andre seværdigheder. Inden for kort afstand finder du det velassorterede Scotch Whisky Experience, den blomsterrige park Princess Gardens, National Gallery og ikke mindst hovedgaden Princess Street med de mange butikker. Rejselederen er behjælpelig med tips og råd.

Tattoo Edinburgh Tattoo i Edinburgh

Om aftenen får du mulighed for at se det verdensberømte Tattoo på Edinburgh Castle – pris kr. 500. Billet bestilles sammen med rejsen.

Dag 3 - 4: Det Skotske højland – typiske lokalbesøg – Culloden – Whiskybæltet

Vi forlader Edinburgh kører ad naturskøn rute mod højlandet, forbi det gamle kongepalads Linlithgow Palace, hvor Maria Stuart blev født i 1542 og videre til Stirling – Stuart-kongernes gamle hovedstad, som kaldes ”Det lille Edinburgh”.

Linlithgow Palace

Fra Stirling kører vi til besøg på det smukke Blair Castle, der siden 1629 har været hovedsæde for Murray klanens overhoved - hertugen af Atholl. Slottet råder over Europas eneste private hær, som dog er af meget fredelig karakter. Indenfor er der adgang til ca. 30 af slottets smukt møblerede værelser, der fortæller om klanens historie.

Vi kører videre til besøg hos en fårehyrde, hvor vi fornemmer højlændernes levevis. Se hvorledes hyrden og de specialtrænede hunde på mesterlig vis holder styr på store fåreflokke. Vi overnatter 2 nætter midt i Højlandet med de romantiske slotte og nær historiske Culloden, hvor højlænderne led det forsmædelige nederlag til englænderne i 1746.

Sækkepibe i Skotland Culloden i Skotland

Mod øst finder vi det navnkundige whiskybælte, Skotlands mest berømte område med stribevis af whiskydestillerier. Her skal vi til smagning på Glen Moray Destillery, der siden 1897 har blandet klart kildevand, duftende byg og tørv til yderst velsmagende whisky. Whiskyen er skotternes stolthed, og er nu en af landets største eksportvarer. Vi får en flot rundtur, en god fortælling om det gamle håndværk og slutter naturligvis af med en smagsprøve.


Moray i Skotland Whisky

Dag 5: Isle of Skye – Fort William – Ben Nevis - langs The Great Glen og Loch Ness

Turen fortsætter på en malerisk strækning med slugter og langsøer, hvor den mystiske Loch Ness og ”søuhyret” er topattraktionen. Tid til besøg på romantiske slotsruin Urquart Castle ved søens nordlige bred.

Urquart Castle

Herfra går turen vestover til endnu et fotostop ved Eilean Donan Castle, der blev opført for at afskrække de vilde vikinger. Slottet har med sin maleriske beliggenhed længe været en yndet filmkulisse.

Eilean Donan Castle i Skotland

Vi forsætter over broen til den berømte ø Isle of Skye, som er navngivet af vikingerne. Fra Armadale sejler vi tilbage til byen Mallaig på fastlandet og drejer ind på Vejen mod Øerne. Inden længe er vi fremme til et besøg ved det storslåede Glen Finnan monument ved Loch Shiel, der er opført til minde om den dag i august 1745, hvor Bonnie Prince Charles samlede klanerne til oprør mod englænderne.

Skotland med Gislev Rejser

Herfra kører vi det sidste stykke vej til Fort William, der er beliggende for foden af Skotlands højeste bjerg Ben Nevis. Den charmerende lille by tiltrækker hver sommer et stort antal friluftsentusiaster fra hele Storbritannien.
Vi overnatter 2 nætter i Fort William.

Dag 6: Afslappende dag med udflugt i nærområdet

Denne dag bliver der mulighed for at slappe af, nyde stemningen og snuse lidt rundt i Fort William. Rejselederen er behjælpelig med tips og råd.

Har du mod på flere oplevelser, arrangerer rejselederen en lille udflugt rundt i nærområdet, hvor du får mulighed for at beundre de smukke sluser ved Neptuns Staircase eller tage en tur med gondolen op til toppen af Ben Nevis, hvorfra du får en skøn udsigt ud over området.

Dag 7: Glencoe – Inveraray – Loch Lomond – Glasgow

Vi forlader Fort William og fortsætter turen gennem Glencoe, Skotlands mest berømte men også blodigste dalstrøg - deraf navnet “Den grædende Dal”. Glencoe dalens storslåede landskaber har været brugt som en smuk kulisse i mange film - bl.a. i James Bond filmen Skyfall.

Vi stopper i den hyggelige by Inveraray, hvor vi tager på besøg på Inveraray Castle, smukt beliggende ved breden af Loch Fyne. Slottet har været brugt som kulisse i et afsnit af den kendte serie Downton Abbey. Ligeledes er slottet er kendt for sine smukke og overdådige indrettede rum, der er inspireret af Versailles slottet i Frankrig. Slottet er hjemsted for Campbell klanen og Hertugen af Argyll.

Inveraray Castle i Skotland Invarary slot stue

Videre gennem de smukke og afvekslende landskaber. Langs legendariske Loch Lomond - Dronningen af de skotske søer til Glasgow. Byen, der er Skotlands største, er inde i en spændende udvikling fra industri- til kulturby. Her bliver der tid til en kort orienterende  byrundtur, inden vi fortsætter til sidste overnatning nær Stirling.


Loch Lomond i Skotland' Glasgow Castle i Skotland

Dag 8: Falkirk Wheel og hjemrejse fra Edinburgh

Inden vi starter hjemrejsen fra Edinburgh Lufthavn, kan vi lige nå den sidste oplevelse.

Vi besøger det spændende og forunderlige sluseanlæg ved kanalen Forth & Clyde, hvor den futuristiske bådsluse Falkirk Wheel har erstattet 11 gamle sluser. Det 35 m høje hjul kan løfte op til 8 både ad gangen. Herefter kører vi mod lufthavnen og vores fly retur til Danmark efter en uge med mange flotte oplevelser i skønne Skotland.
 

Hoteller

Der benyttes hoteller af 3-stjernet standard. Alle værelser med bad, toilet, tv, telefon og mulighed for at lave en kop te eller kaffe. Uens værelser kan forekomme.

Edinburgh – 2 nætter:
ibis Edinburgh Centre South Bridge - Royal Mile - all.accor.com/hotel/8484/index.en.shtml

Højlandet – 2 nætter:
Carrbridge Hotel, Carrbridge - www.carrbridgehotel.com

Fort William – 2 nætter:
Alexandra Hotel, Fort William - www.strathmorehotels.com/Alexandra/home / https://strathmorehotels-thebennevis.com/
Eller
Cruachan Hotel, Fort Wiliam - www.cruachanhotel.co.uk/

Nær Glasgow – 1 nat:
Stirling Court Hotel, Stirling - www.stirlingcourthotel.co.uk/

Gæsterne siger

Flyrejse til Skotland

” En rigtig god tur med mange gode oplevelser”

” En flot og veltilrettelagt tur der var pengene værd. Gode medrejsende der passede aftalte tider”

”Vældig god service og forplejning i flyet”

Værd at vide

Rejsemateriale
Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen.

TATTOO:
OBS!!! På afrejsen fra Odense d. 1. august vil der være Tattoo lørdag d. 7. august, da første opførsel af Tattoo for 2021 er d. 6. august.
Byrundturen i Glasgow afkortes på denne afgang.

Medbring evt. varmt tøj, da vi sidder højt oppe på Edinburgh Castle.

Valuta
Engelske Pund benyttes. 1£ = kr 8,75 . Kreditkort accepteres mange steder.

El
240 V - husk adapter.

Vejret
Kan være lidt omskifteligt. Temperaturer omkring 20 grader i juli og august.

Påklædning
Lette uldne trøjer, vind- og vandtæt beklædning. Almindeligt aftenstøj. Gode sko.

Tag evt. varmt tøj med til Tattoo, da det kan blive køligt oppe på slottet.

Husk
Fotoudstyr, eventuelt kikkert og adapter til hårtørrer.

Drikkepenge
Frivilligt -  dog er det normalt til chauffør, hotel- og servicepersonale.

Tidsforskel
1 time, stil urene tilbage.

Bus
Der anvendes nyere busser af god standard med aircondition. Der kan ikke forventes toilet i busserne, men der holdes passende pauser undervejs.

Transport
Rejsen er ikke velegnet for dårligt gående.

Entréer
Entréer er ekskl. hvor andet ikke er nævnt – beregn ca. £ 80.

Fly

Fra Odense med Gislevs charterede fly fra det danske flyselskab DAT. Der serveres en let forplening om bord med kaffe, te, vand øl og vin til. Der kan medbringes 15 kg bagage og 5 kg håndbagage pr person.

Fra København flyves med Norwegian. Mad og drikke kan købes om bord med kreditkort. Der kan medbringes 20 kg bagage og 10 kg håndbagage pr person.

Bemærk
Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

Brexit
Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt i 6 måneder efter afrejse

Det blå sygesikringsbevis gælder ikke efter 31. december 2020, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en rejseforsikring.

Se evt. mere på dette link:
standby.dk/brexit-goer-rejseforsikringen-endnu-vigtigere/?utm_source=Standby.dk&utm_campaign=2313cb5023-Standby+nyhedsbrev+morgen&utm_medium=email&utm_term=0_ef58fa4297-2313cb5023-93284329

Flyv fra

Flyv fra både Odense og Københavns Lufthavn

Hans Christian Andersen Airport

Læs mere her: www.hca-airport.dk

Adresse:
Lufthavnvej 131
5270 Odense N

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Fra Odense:

Der flyves Odense- Edinburgh-Odense med DAT.

Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Flyvetiden er ca. 3 timer.
Der er forplejning i flyet.

Mødetid 

Mødetid: 10.45
Afrejse: 12.00
Hjemkomst: 18.15

Bagage
Der må medbringes 1 x kufftert til check-in à 15 kilo og 5 kilo håndbagage.

Tiderne er vejledende

Kort

Rundrejse i Skotland

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
01-08-2021Fly fra Odense LufthavnMere end 811.698,-Bestil rejsenMere information
08-08-2021Fly fra Odense LufthavnMere end 811.698,-Bestil rejsenMere information
15-08-2021Fly fra Odense LufthavnMere end 811.698,-Bestil rejsenMere information
22-08-2021Fly fra Odense LufthavnMere end 811.698,-Bestil rejsenMere information