Skip to main content

Rundrejse i Skotland

-
Rundrejse med Edinburgh – Højlandet – Glasgow og meget mere

Skotland

Flot rundrejse til skønne Skotland, der går lige i hjertet med charmerende byer, vidunderlig natur og dramatisk historie, som formidles med stor sikkerhed af vores rutinerede rejseledere.

Vi oplever alle de mest kendte og seværdige steder med start i Edinburgh centrum, der byder på et væld af oplevelser. Ad naturskønne veje til Højlandet med besøg på Blair Castle og whiskydestilleri. Hyggelig sejltur på Loch Ness med det kendte søuhyre og besøg på den romantiske slotsruin Urquhart Castle. Vi kører på naturskønne ruter langs de skotske søer og besøger bl.a. eventyrslottet Inveraray Castle og den naturskønne have Crarae Garden.

Vi kommer ikke uden om Dronningen af de skotske søer, Loch Lomond, hvor vi på sejlturen ser the bonny banks of Loch Lomond inden vi fortsætter til orienterende byrundtur i Glasgow.

Glæd dig til 8 skønne dage i Skotland - det bliver ikke kedeligt.

Glæd dig til

 • Gislevs flyrejse til Skotland giver dig flotte oplevelser fra start til slut
 • Byrundtur i Edinburgh og besøg på det engelske Kongeskib Royal Yacht Britannia
 • Hotel i centrum i Edinburgh ved hovedgaden The Royal Mile nær alle attraktionerne
 • Whiskysmagning på et af de kendte destillerier og sejltur på den berømte sø Loch Ness
 • Flot udflugt til Inveraray Castle kendt fra Downton Abbey og naturskønne Crarae Gardens
 • Mulighed for at opleve det verdensberømte Tattoo
 • Gislevs populære rundrejse til Skotland - vi har 25 års erfaring

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i anden rækkefølge.

 • Dag 1: Udrejse – Edinburgh – Royal Britannia

  Behagelig rejse med fly til Edinburgh – en af Europas smukkeste byer, som emmer af stemning og historie.

  Vi starter med et spændende besøg på Dronningeskibet The Royal Yacht Britannia, der i mere end 40 år har sejlet Dronning Elizabeth og den kongelige familie rundt på verdenshavene.

  Du får et fantastisk indblik i livet på det historiske skib fra nederste til øverste dæk. Hele den spændende historie bliver fortalt på dansk i audio guides.

  Herfra til indkvartering for 2 nætter på vores hotel i centrum af Edinburgh. Her finder du mange af byens største attraktioner, skotskternede butikker og spændende spisesteder.

  Gislev arrangerer en fællesspisning på hotellet. Ønsker du at deltage, skal dette købes sammen med rejsen. 3-retters middag kr. 170.

  Skulle der være overskud til en godnat drink, så ligger pubberne som perler på en snor nær hotellet. Ikke mindst på Grassmarket, der engang husede byens galger. Derfor er det ikke underligt, at du netop her kan slukke tørsten på The last Drop.

 • Dag 2: Byrundtur i Edinburgh og besøg på Edinburgh Castle

  Rundtur til det historiske Edinburgh med The Royal Mile, der huser Parlamentet, Holyrood Palace, middelalderlige gyder og ikke mindst St. Giles katedralen – byens smukke domkirke.

  Herfra videre til besøg på Edinburgh Castle med kanoner, drama og de skotske kronjuveler. Fra de gamle borgmure får du et flot vue ud over byens flotte bygninger og grønne områder.

  Herefter vil der være tid på egen hånd til byens mange andre seværdigheder. Inden for kort afstand finder du det velassorterede Scotch Whisky Experience, den blomsterrige park Princes Gardens, National Gallery og ikke mindst hovedgaden Princes Street med de mange butikker. Rejselederen er behjælpelig med tips og råd.

  Om aftenen får du mulighed for at se det verdensberømte Tattoo på Edinburgh Castle – pris kr. 550. Billet bestilles sammen med rejsen.

 • Dag 3: Smukke Blair Castle og besøg hos fårehyrde

  Vi forlader Edinburgh kører ad naturskøn rute mod højlandet, forbi det gamle kongepalads Linlithgow Palace, hvor Maria Stuart blev født i 1542 og videre til Stirling – Stuart-kongernes gamle hovedstad, som kaldes ”Det lille Edinburgh”.

  Fra Stirling kører vi til besøg på det smukke Blair Castle, der siden 1629 har været hovedsæde for Murray klanens overhoved - hertugen af Atholl.

  Slottet råder over Europas eneste private hær, som dog er af meget fredelig karakter. Indenfor er der adgang til ca. 30 af slottets smukt møblerede værelser, der fortæller om klanens historie.

  Vi kører videre til besøg hos en fårehyrde, hvor vi fornemmer højlændernes levevis. Se hvorledes hyrden og de specialtrænede hunde på mesterlig vis holder styr på store fåreflokke.

  Vi overnatter 2 nætter i Carrbridge midt i Højlandet med de romantiske slotte og nær historiske Culloden.

 • Dag 4: Det skotske Højland og Whisky

  Vi skal ud på den verdensberømte rute The Malt Whisky Trail, der har verdens største koncentration af destillerier.

  Hyggeligt besøg og smagning på lokalt destilleri, der viser hvordan man blander klart kildevand, duftende byg og tørv til velsmagende whisky.

  Herfra kører vi til Elgin smukt beliggende ved River Lossie. Mulighed for at se byens katedral, der en gang hørte til landets smukkeste.

  Turen fortsætter videre til Nairn, der takket været sit solrige klima længe har hørt til en af Skotlands mest populære feriebyer. Der bliver også tid til et besøg ved Culloden Battlefield, hvor skotterne tabte frihedskampen til englænderne.

 • Dag 5: Loch Ness, Urquhart Castle og Glencoe

  Vi forlader Højlandet og kører på en malerisk strækning med slugter og langsøer, hvor den mystiske Loch Ness og ”søuhyret” er topattraktionen. Smuk sejltur på selveste Loch Ness til besøg på den romantiske slotsruin Urquhart Castle ved søens nordlige bred.

  Herfra til stop i den hyggelige lille by Fort Augustus smukt beliggende ved søens sydlige bred.

  Via Fort William og dalstrøget Glencoe med den blodige historie når vi vores hotel for de næste to nætter i Tyndrum.

 • Dag 6: Inveraray Castle, naturskøn have og vidunderlig natur

  Flot udflugt til have Crarae Garden, smukt beliggende i Argylls blide bakker ved Inveraray. Haven blev skabt i 1912 og består bl.a. af træer og buske fra Kina, Nepal og Tibet. Haven har spektakulære udstillinger og hver sæson byder på nye blomster.

  Herfra fortsætter vi til Inveraray, hvor du får mulighed for at besøge det flotte eventyrslot også kendt fra Downton Abbey og beliggende ved bredden af Loch Fyne. Ligeledes er slottet er kendt for sine smukke og overdådige indrettede rum, der er inspireret af Versailles slottet i Frankrig. Slottet er hjemsted for Campbell klanen og Hertugen af Argyll.

  Vi fortsætter langs en af de skotske søer med passende pauser til Oban, en skøn victoriansk kystby med hyggelig og varm stemning.

 • Dag 7: Sejltur på Loch Lomond og byrundtur i Glasgow

  Vi forlader vores hotel og kører med passende pauser gennem de smukke af afvekslende landskaber til Dronningen af de skotske søer, Loch Lomond. Her tager vi på sejltur mens vi nyder de smukke udsigter. Herfra til Glasgow, Skotlands største by, som er inde i en spændende udvikling fra industri- til kulturby. Her bliver der tid til en kort orienterende byrundtur i bus og tid til egne oplevelser. Inden vi når vores hotel og sidste nat i Stirling har vi et fotostop ved det spændende og forunderlige sluseanlæg ved kanalen Forth & Clyde, hvor den futuristiske bådsluse Falkirk Wheel har erstattet 11 gamle sluser. Det 35 m høje hjul kan løfte op til 8 både ad gangen. Herfra til sidste overnatning nær Stirling.

  På afgangen d. 31. juli er der Tattoo om aftenen 7. dag, hvorfor ophold i Glasgow forkortes.

 • Dag 8: Hjemrejse fra Edinburgh

  Afrejse fra Stirling og kort køretur til lufthavnen ved Edinburgh og vores fly retur til Danmark efter en uge med mange flotte oplevelser i skønne Skotland.

  Bemærk: På afgangen d. 10/08 besøges Falkirk Wheel på denne dag, inden vi kører til lufthavnen i Edinburgh.

Hoteller

Kort

Rundrejse i Skotland med Gislev Rejser

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Du må medtage 15 kg checked-in bagage samt 5 kg i håndbagage.

 • Brexit og rejser til Skotland

  Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt i 6 måneder efter afrejse

  Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

  Se evt. mere på dette link:
  www.sos.eu/da/nyheder/2019/brexit-husk-din-rejseforsikring/

 • Bus

  Der anvendes nyere busser af god standard med aircondition. Der kan ikke forventes toilet i busserne, men der holdes passende pauser undervejs.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i Skotland

  Ingen tvang, dog er det normalt til chauffør, hotel- og servicepersonale.

 • Ekstra benplads i flyet

  I enkelte tilfælde kan det lade sig gøre mod gebyr - spørg når du bestiller.

 • Elektricitet i Skotland

  Der benyttes 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da selve stikket har en speciel udformning med tre store ben.

 • Entréer

  Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

  Vi kan give følgende retningslinjer:
  Royal Yacht Britannia ca. £ 18,00
  Edinburgh Castle ca. £ 21,00 
  Blair Castle £ 13,25
  Whiskydestilleri ca. £ 4,00
  Culloden Battlefield ca. £ 14,00
  Inveraray Castle ca. £ 12,00
  Crarae Gardens £ 6,00

  Hertil kommer, hvad man måtte ønske at besøge som ikke er programsat, og hvor der er tid til det.

  Der er mange steder gruppe-priser, men disse vil rejselederen oplyse om undervejs, da de er afhængige af antal gæster ved hver enkelt attraktion

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Vi sender flybilletterne til dig.

 • Flyet

  Der flyves Alsie Express med et fly af typen ATR 72-500 med 64 sæder.

  Flyet starter i Sønderborg og flyver via Odense til Edinburgh. Hjemrejsen er fra Edinburgh via Odense til retur Sønderborg.
   

 • Flytider

  Udrejse
  Mødetid i Sønderborg Lufthavn kl. 07.00
  Afrejse til Odense Lufthavn kl. 08.00
  Ankomst Odense Lufthavn kl. 08.30

  Mødetid i Odense Lufthavn kl. 07.30
  Afrejse til Edinburgh kl. 09.00

  Ankomst Edinburgh kl. 10.15 lokal tid

  Hjemrejse

  Hjemrejse fra Edinburgh kl. 11.00
  Ankomst Odense Lufthavn kl. 14.15 dansk tid

  Afrejse til Sønderborg Lufthavn kl. 14.45
  Ankomst Sønderborg Lufthavn kl. 15.45

  Tiderne er vejledende.

 • Forplejning på flyet

  Mulighed for tilkøb af forplejning på ud- og hjemrejsen kr. 220 - bestilles sammen med rejsen.

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods.

  Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

 • Generel information om hotellerne

  Der benyttes hoteller af 3-stjernet standard. Alle værelser med bad, toilet, tv, telefon og mulighed for at lave en kop te eller kaffe. Uens værelser kan forekomme.

 • Husk at pakke ...

  Fotoudstyr, eventuelt kikkert og adapter til hårtørrer.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: www.cph.dk

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Information om Odense Lufthavn - H.C. Andersens Airport

  Adresse

  Lufthavnvej 131
  5270 Odense N

  Mødetid og mødested

  Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremgår af information der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

  Vigtigt

  Venligst henvend dig til Gislevs repræsentant FØR check-in.

  Parkering

  I Odense Lufthavn er der GRATIS parkering.

  Læs mere om Odense Lufthavn - H.C. Andersens Airport

 • Information om Sønderborg Lufthavn

  Adresse

  Lufthavnsvej 1
  6400 Sønderborg

  Mødetid og mødested

  Seneste mødetid i Sønderborg Lufthavn fremgår af information der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

  Vigtigt

  Venligst henvend dig til Gislevs repræsentant FØR check-in.

  Parkering

  I Sønderborg Lufthavn er der GRATIS parkering.

  Læs mere om Sønderborg Lufthavn

 • Information om Aalborg Lufthavn

  Adresse
  Ny Lufthavnsvej 100
  9400 Nørresundby

  Parkering
  Der er gratis parkering.

  Læs mere her: www.aal.dk

  Bemærk: Rejser du fra Aalborg med tilslutningsfly via København, skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved gaten.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Lette uldne trøjer, vind- og vandtæt beklædning. Almindeligt aftenstøj. Gode sko.

  Tag evt. varmt tøj med til Tattoo, da det kan blive køligt oppe på slottet.

 • Tattoo

  OBS!!! På afrejsen fra Odense d. 31. juli vil der være Tattoo lørdag d. 6. august, da Tattoo sæsonen i 2022 starter dagen før.
  Byrundturen i Glasgow afkortes på denne afgang.

  Medbring evt. varmt tøj, da vi sidder højt oppe på Edinburgh Castle.

 • Tidsforskel i Skotland

  Der er en 1 times tidsforskel i forhold til Danmark, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

 • Tillæg

  Enkeltværelse: Kr. 1.798.
  Afbestillingsforsikring kr. 1.040

  Bestilles med rejsen:
  Mad om bord på flyet kr. 220.
  Middag første aften på hotellet i Edinburgh kr. 170.
  Billet til Tattoo på Edinburgh Castle kr. 550.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

 • Valuta og kreditkort i Skotland

  Engelske Pund benyttes.
  Kreditkort accepteres mange steder.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret

  Kan være lidt omskifteligt. Temperaturer omkring 20 grader i juli og august.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu