Skip to main content

Ny rejse til Skotland

-
Glasgow, Højlandet, Loch Katrine, Fort William m.m.

Damptog og whisky i Skotland

Tag med på en uforglemmelig rejse gennem Skotlands smukke landskaber og kulturelle perler. Fra den pulserende by Glasgow, hvor historie møder moderne liv, til den dramatiske skønhed i det skotske Højland. Oplev et spændende museum og et whiskydestilleri i hjertet af Glasgow, inden du drager ud på en hyggelig sejltur med nyrestaureret dampskib på søen Loch Katrine, hvor de storslåede bjerge spejler sig i det klare vand. I Højlandet tager vi på en nostalgisk rejse med damptog gennem de dramatiske landskaber, og der bliver også tid til en ikonisk togtur fra Fort William til Mallaig langs den berømte Glenfinnan viadukt, kendt fra Harry Potter.

Velkommen til en dejlig efterårsferie i røg og damp i Skotland.

Glæd dig til

 • Togtur på Glenfinnan Viadukten
 • Sejltur på Loch Katrine med nyrenoveret dampskib
 • To whiskysmagninger af de gyldne dråber
 • Flot togtur i det skotske Højland

Inkluderet i rejsens pris

 • 5 x morgenmad
 • 5 x middag
 • Byrundtur i Glasgow
 • Entré til Riverside Museum i Glasgow
 • Whiskysmagning på destilleri i Glasgow
 • Sejltur på Loch Katrine
 • Rundtur i Højlandet
 • Togtur i Højlandet
 • Whiskysmagning i Højlandet
 • Togtur med Hogwarts Express
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse til Edinburgh

  Ankomst til Edinburgh midt på eftermiddagen, hvor vores skotske bus og chauffør venter. Med passende pauser kører vi til vores hotel nær den lille landsby Motherwell, hvor vi skal bo de næste to nætter.

 • Dag 2: Glasgow, spændende museum og whiskydestilleri

  Udflugt til Skotlands største by, Glasgow, en pulserende metropol, der er kendt for sin rige historie, kultur og arkitektur. Byen har en imponerende blanding af moderne byliv og historiske seværdigheder.
  Her besøger vi Riverside-museet beliggende ved bredden af floden Clyde og designet til at ligne en bølge, der skvulper op på land. Museet er moderne og innovativt og huser en imponerende samling af transportmidler – bl.a. en sporvogn ophængt i loftet. Her får vi historien om transportens udvikling i Glasgow og hele verden, og du kan se alt fra gamle veteranbiler til imponerende skibsmotorer.

  I nærheden ligger et af Skotlands nyere familieejede destillerier, hvor vi tager på besøg og hører om familiens historie og smager på de gyldne dråber.

 • Dag 3: Sejltur på Loch Katrine og det skotske Højland

  Vi forlader vores hotel og kører til Loch Katrine, hvor vi stiger om bord på det nyrenoverede dampskib, SS Sir Walter Scott, der også er et af verdens ældste. Hyggelig sejltur på den smukke sø, hvor et besætningsmedlem fortæller gode historier og legender om søen.

  Tilbage på land fortsætter vi til stop i den idylliske by Pitlochry, smukt beliggende ved floden Tummel. Byen er kendt for sin charmerende atmosfære og afslappede stemning. Herfra fortsætter vi til vores hotel i Højlandet.

 • Dag 4: Damptog i Højlandet og whiskysmagning

  Gennem Højlandet til den lille landsby Aviemore, hvor der bliver tid til at gå en tur før vi går om bord på damptoget, der tager os gennem Skotlands smukke natur. Undervejs kan du beundre de majestætiske bjerge, frodige skove og grønne dale.
  Vi fortsætter mod nord og besøger et lokalt whiskydestilleri, hvor der bliver tid til en rundvisning og en smagning af den berømte whisky.

 • Dag 5: Ikonisk tur med berømt damptog

  Udflugt til Fort William, hvor vores tur med det berømte Jacobite tog starter. Turen er en uforglemmelig rejse gennem nogle af Skotlands mest betagende landskaber. Undervejs vil du opleve smukke og dramatiske udsigter med bjerge, dybe dale og glitrende søer. Et af turens højdepunkter er den ikoniske Glenfinnan Viadukt, som er berømt for sin arkitektur og spektakulære udsigt over Loch Shiel og de omkringliggende bjerge. Når toget nærmer sig endestationen i Mallaig, åbner kystlinjen sig og du får en smuk panoramaudsigt ud over havnen og de omkringliggende øer.
  Med passende pauser returnerer vi til vores hotel i Højlandet.

 • Dag 7: Hjemrejse fra Edinburgh

  Vi forlader vores hotel og kører til lufthavnen ved Edinburgh. Ankomst til Københavns Lufthavn først på aftenen.

Hoteller

 • Dag 1-3

  Moorings Hotel, Motherwell

  Hotellet råder over bar restaurant og lounge. Alle værelser med tv, gratis wi-fi, kaffe/te faciliteter, toilet, bad og hårtørrer.
  Beliggende ca. 1,6 km fra landsbyen Motherwell.

  Læs mere om Moorings Hotel, Motherwell

 • Dag 3-6

  Highlander Hotel, Newtonmoare

  Hotellet råder over bar og restaurant. Alle værelser med bad, toilet, hårtørrer, gratis wi-fi og kaffe/te faciliteter.Beliggende ca. 800 m. fra landsbyen Newtonmore i det skotske Højland.

  Læs mere om Highlander Hotel, Newtonmoare

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
16-10-2024Se afrejsetider 6 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 88.998,-Bestil
16-10-2024Se afrejsetider 6 dageFly fra Aalborg LufthavnMere end 810.298,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brexit og rejser til Skotland

  Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.

  Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

  Se evt. mere her.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i Skotland

  Ingen påbud, men det er almindeligt at give drikkepenge til tjenere og personale på restauranter som en gestus for god service.

 • Elektricitet i Skotland

  Der benyttes 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da selve stikket har en speciel udformning med tre store ben.

 • Entréer

  Følgende entréer er inkluderet:
  Sejltur på Loch Katrine
  Glasgow Riverside Museum (Transportmuseet)
  2 Whiskysmagninger
  Togtur fra Aviemore til Broomhill
  Togtur fra Fort Wlliam til Mallaig

  Yderligere entréer er for egen regning.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Husk

  Fotoudstyr, eventuelt kikkert og adapter.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Information om Aalborg Lufthavn

  Adresse
  Ny Lufthavnsvej 100
  9400 Nørresundby

  Læs mere her: www.aal.dk

  Bemærk: Rejser du fra Aalborg med tilslutningsfly via København, skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved gaten.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Lette uldne trøjer, vind og vandtæt beklædning. Almindeligt aftenstøj. Gode sko.

 • Tidsforskel i Skotland

  Der er en 1 times tidsforskel i forhold til Danmark, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 1.298.

  Tilslutningsfly fra Aalborg - København t/r kr. 1.300.

  Afbestillingsforsikring 7% af rejsens pris.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Udrejse:
  Der flyves til Edinburgh med Norwegian – det er muligt at købe et let måltid ombord med kreditkort.
  Flyvetid ca. 2 timer.
  Afrejse kl. 13.40 med ankomst til Edinburgh kl. ca. 14.30 lokal tid.

  Hjemrejse:
  Afrejse fra Edinburgh kl. 15.10 med ankomst til København kl. 17.55 dansk tid.

  Afrejse fra Aalborg Lufthavn:
  Afrejse fra Aalborg kl. 08.45 ned ankomst til København kl. 09.30.
  Hjemrejse fra København kl. 19.15 med ankomst til Aalborg kl. 20.00.

  OBS rejser du fra Aalborg skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen og de andre deltagere ved afrejse gaten.

 • Valuta og kreditkort i Skotland

  Kontanter accepteres kun få steder.
  Medbring derfor kreditkort - Visakort, Mastercard eller Eurocard.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu