Den Store Skotlandsrejse

Edinburgh, Højlandet, Loch Ness, Indre Hebrider, Oban og Glasgow

 Den Store Skotlandsrejse

Rundrejse til Skotland hvor hver dag byder på nye højdepunkter, smukke ruter og spændende byer - oven i købet til en af Danmarks bedste priser.

 • Inklusiv 2 overnatninger centralt i Edinburgh – Europas flotteste by
 • Højlandet med flot togtur og smagning af den gode højlandswhisky
 • Du får hele historien om klanerne, kilten og slaget om Skotlands frihed ved Culloden Battlefield
 • 3 nætter i livlige Oban og udflugt til den skønne ø Isle of Mull
 • Inklusiv sejltur på skønne Loch Lomond - Dronningen af de skotske søer 
 • Hele 10 dage i Skotland - kun med Gislev og naturligvis med rutineret rejseleder


Med i prisen

 • 10 dages flyrejse
 • Indkvartering i dobbeltværelse
 • 9 x morgenmad
 • 6 x aftensmad (aftensmad for egen regning i Edinburgh og Glasgow) 
 • Udflugt til togtur, fårehyrde og whiskysmagning
 • Udflugt til Isle of Mull
 • Byrundtur i Edinburgh
 • 1 x whiskysmagning i højlandet
 • Sejltur på Loch Lomond
 • Besøg ved fårehyrde
 • Flybillet inkl. lufthavnsskatter
 • 20 kilo bagage til check-in og 10 kilo håndbagage + 1 lille taske
 • Dansk rejseleder
 • Moms og gebyr til Rejsegarantifonden


Entréer er eksklusive - beregn ca. £ 85

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.998.
Afbestillingsforsikring kr. 975.
Flytilslutning fra Aalborg til København 12. maj og 9. juni t/r kr. 900.
Skotsk Aften i Glasgow kr. 350, Bestilles med rejsen.
 

Se videoklip om Kongeskibet The Royal Yacht Britannia :

Bestil rejsen

Pris fra 10.998,-

10 dage
Fly

Med i flyrejsen er bl.a.

 • Alle dagsudflugter
 • Det bedste fra Skotland
 • Mange flotte oplevelser
Bestil rejsen

Om rejsen

Det storslåede Skotland – en perlerække af oplevelser

Flot rundrejse til det storslåede Skotland, hvor hver dag byder på nye højdepunkter, charmerende byer og en vidunderlig natur. Rejsen foregår i behageligt tempo, så du får tid til at nyde de rislende bække, græssende får og skønne landskaber.

Undervejs får du et godt indblik i Skotlands blodige historie med de mange klaner, talrige slotte og charmerende skrøner. I Højlandet oplever du duften af tørv og smagen af en god single malt whisky. Ved Loch Ness får du en skøn udsigt og hele historien om søuhyret. På vestkysten slapper vi af i Oban – en hyggelig og livlig havneby, og herfra tager vi på ny spændende udflugt til Isle of Mull i de indre Hebrider. Sejltur på selveste Loch Lomond og mulighed for at tage med på festlig skotsk aften med lille byrundtur, middag og skotsk underholdning. Rejsen slutter i den smukke hovedstad Edinburgh med The Royal Mile, Edinburgh Castle, Royal Yacht Britannia og meget mere. Glæd dig til 10 skønne dage i Skotland.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til Skotland og Falkirk Wheel

Ankomst til Edinburgh, hvor vores skotske bus og chauffør venter. Vi kører med passende pauser til middag og overnatning for 1 nat i Dundee.

Dag 2: Dundee, Stonehaven og højlandet

Med rejselederen rundt i Dundee, der byder på stolte søfartstraditioner og designmuseet Victoria og Albert, der er verdens eneste Victoria og Albert museum uden for London. Derudover nyder Dundee den ære at være Skotlands mest solrige sted. Herfra kører vi til Stonehaven flot beliggende ved Nordsøen, og hvor bådene ligger på bunden ved ebbe. Videre ad naturskøn rute i højlandet til vores hotel for de næste to nætter.

Oplev de gæstfrie skotter i Skotland

Dag 3: Højlandstur med tog, fårehyrde og whisky

Besøg hos fårehyrde, der viser eksempler på hundenes lydighed og deres unikke samarbejdsevner. Vi besøger et lokalt whiskydestilleri, hvor vi får en flot rundtur og smager på de gyldne dråber. Turen fortsætter til landsbyen Aviemore, hvor du får tid til frokost inden vi tager på hyggelig togtur i højlandet med smukke udsigter og flot natur. Turen ender i Broomhill og herfra kører vi retur til vores hotel efter en dejlig dag i det skotske højland.

Whisky Prøvesmagning i Skotland Whisky

Dag 4: Culloden, slotte og Loch Ness

Afrejse til det historiske Culloden Battlefield, der i 1746 var centrum for en af Skotlands mest tragiske begivenheder, da de frihedselskende højlændere med Bonnie Prince Charles i spidsen led et stort og svigende nederlag til englænderne. Kampen varede kun 1 time, men mere end 1500 højlændere blev dræbt, og det var her skotterne tabte kampen for selvstændighed.

Culloden Skotland

Langs det smukke dalstrøg The Great Glenn med Loch Ness og det berømte søuhyre. I dag trækker vi på smilebåndet – men tidligere var uhyret genstand for stor furore med grynede billeder af uhyret og videnskabelige kommisioner, der skulle opklare mysteriet.

Loch Ness i Skotland

Besøg på Urquhart Castle og det moderne besøgscenter. Her bliver du vidne til mere end 1000 års drama, får et glimt af livet i middelalderen og ikke mindst nogle flotte panoramaer over Loch Ness. Du skal naturligvis også se ruinerne af Urquart Castle med Grant Tower, The Great Hall og den barske fængselscelle. Ruinen ligger malerisk placeret ved søens bred. 

Vi forlader søen og kører frem til et stop ved Glen Finnan monumentet ved Loch Shiel. Her er der rejst et stort monument til minde om den dag i 1745, hvor Bonnie Prince Charles samlede klanerne til oprør mod englænderne.

Dag 5: Isle of Mulls skønne natur

Kort sejltur til Isle of Mull – Hebridernes næststørste ø og en af de smukkeste med sin forrevne kyst og sit bølgende landskab. Vi oplever øen og holder undervejs passende fotopauser. Besøg i hovedbyen Tobermory – en idyllisk fiskerby med pastelfarvede huse.

Dag 6: Oban – den livlige ferieby ved Vestkysten

Dagen i Oban er lidt af en afslapningsdag med tid til hygge på havnen med de mange skibe, duften af friskfangede fisk og den salte havluft. Du kan også besøge Oban Distillery eller tage med en af bådene til øerne. Fra det højtliggende McCraig´s Tower – der er inspireret af Colosseum i Rom får du en vidunderlig udsigt ud over kysten. Vores hotel er beliggende midt i byen – så du har ikke langt til nogen af seværdighederne. Rejselederen hjælper gerne med gode forslag.

Oban grillbar Oban
 

Dag 7: Sejltur på Loch Lomond og ankomst til Glasgow

Via den hvide by Inveraray kommer vi frem til Loch Lomond – dronningen af de skotske søer. Her venter en herlig sejltur mellem The bonny, bonny banks of Loch Lomond. Herfra til overnatning i Glasgow – Skotlands største by. Orienterende byrundtur i Glasgow inden vi tjekker ind på vores hotel midt i centrum, og denne aften er middagen for egen regning. Her bliver der god mulighed for at spise på en af storbyens mange restauranter. Du kan også deltage i en hyggelig skotsk aften med en lille byrundtur, middag og skotsk underholdning. Pris kr. 350. Bestilles med rejsen.

Sejltur på Loch Lomond Skotland

Dag 8: Royal Yacht Britannia og Edinburgh

Vi fortsætter mod Edinburgh – Skotlands smukke hovedstad. Mere end 10.000 bygninger i byen er placeret på en uofficiel hitliste over arkitektoniske perler. Spændende besøg på Dronningeskibet The Royal Yacht Britannia, der nu er opankret permanent ved havnen i Edinburgh. Skibet var i mere end 40 år Dronning Elizabeths og den kongelige families faste følgesvend på verdenshavene. Med dansk audioguide får du et fantastisk indblik i livet på det historiske skib fra nederste til øverste dæk, der rummer et væld af historier om kendte og kongelige. Herefter orienterende byrundtur inden indkvartering for 2 nætter på vores centralt beliggende hotel. Du får mulighed for at udforske det skotske køkken – måske bliver du fristet af nationalretten Haggis. Rejselederen hjælper med gode råd.

Royal Britannia i Edinburgh 
 

Dag 9: Byrundtur i Edinburgh – Europas måske smukkeste by

Rundtur til det historiske Edinburgh med The Royal Mile, der huser Parlamentet, Holyrood Palace, middelalderlige gyder og ikke mindst St. Giles katedralen – byens domkirke. Herfra videre til besøg på Edinburgh Castle med kanoner, drama, de skotske kronjuveler og en vidunderlig udsigt ud over byen fra de gamle borgmure.

Edinburgh Royal Mile Edinburg Carlton Hill

Herefter vil der være tid på egen hånd til byens mange øvrige seværdigheder. Inden for kort afstand finder du det velassorterede Scotch Whisky Experience, den blomsterrige Princes Gardens, National Gallery og ikke mindst hovedgaden Princes Street med de mange butikker. Rejselederen er behjælpelig med tips og råd til byens mange seværdigheder og charmerende pubber.

Dag 10: Falkirk Wheel og hjemrejse til Danmark

Inden vi starter hjemrejsen fra Edinburgh Lufthavn, kan vi lige nå den sidste oplevelse. Vi besøger det spændende og forunderlige sluseanlæg ved kanalen Forth & Clyde, hvor den futuristiske bådsluse Falkirk Wheel har erstattet 11 gamle sluser. Det 35 m høje hjul kan løfte op til 8 både ad gangen. Herefter kører vi mod lufthavnen og vores fly retur til Danmark efter mange flotte oplevelser i skønne Skotland.

Hoteller

På rundrejsen benyttes hoteller af forskellig kvalitet. Standard varierer fra rustikke hoteller med uens værelser til moderne storbyhoteller. Alle værelser med bad og toilet, tv, tlf. og ofte med mulighed for at lave en kop te/kaffe på værelset.

 

Dundee – 1 nat:

Best Western Queens Hotel

www.bestwestern.co.uk/hotels/best-western-queens-hotel-83495

 

Højlandet – 2 nætter:

Carrbridge Hotel

www.carrbridgehotel.com


Oban – 3 nætter:

Alexandra Hotel

www.muthuhotels.com/alexandra-hotel/en/index.html  Afrejse 12. maj og 9. juni.


Oban - 3 nætter:

Royal Hotel

www.strathmorehotels.com/Royal/home Afrejse 01.09, 15.09


Glasgow – 1 nat:

Mercure Glasgow

www.mercureglasgow.co.uk/


Edinburgh - 2 nætter: 

Ibis Edinburgh Centre South Bridge

ibis Edinburgh Centre South Bridge - Royal Mile - all.accor.com/hotel/8484/index.en.shtml

Gæsterne siger

Den store skotlandsrejse - det siger gæsterne

” Det er altid dejligt med en rejseleder der er bosat i landet og kender alle de forskellige forhold i landet”

” Dejlig ferie, vi har stadig Skotland imellem ørerne og i tankerne. Dejligt samspil mellem rejseleder og chauffør, de har arbejdet sammen før, og det gik fortrinligt alt sammen”

” Det var en fantastisk rejse, og vi vil helt sikkert tage på en tilsvarende rejse igen på et senere tidspunkt”

Værd at vide

Valuta

Engelske Pund.

Vejret

Kan være lidt omskifteligt. Temperaturer omkring 20 grader.

Påklædning

Lette uldne trøjer, vind- og vandtæt beklædning. Almindeligt aftenstøj. Gode sko.

Husk

Fotoudstyr, eventuelt kikkert og adapter til elektriske produkter.

El

240 V – husk adapter.

Drikkepenge

Frivilligt, dog er det normalt til chauffør, hotel- og  servicepersonale.

 

Bus

Der anvendes nyere skotske busser af god standard med aircondition. Der kan ikke forventes toilet i busserne, men passende pauser undervejs.

Bemærk

Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods.

Entréer

Er eksklusive hvor andet ikke er nævnt – beregn ca. £ 85  hvis du vil besøge alle attraktioner på ruten.

Udflugter

Dagene i Oban kan forekomme i anden rækkefølge.

Skotsk Aften i Glasgow

Gennemføres ved minimum 20 deltagere.

Brexit

Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt i 6 måneder efter afrejse

Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges, hvorfor vi anbefaler at tegne en rejseforsikring.

Se evt. mere på dette link:
standby.dk/brexit-goer-rejseforsikringen-endnu-vigtigere/?utm_source=Standby.dk&utm_campaign=2313cb5023-Standby+nyhedsbrev+morgen&utm_medium=email&utm_term=0_ef58fa4297-2313cb5023-93284329

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale

Ca. 10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.
Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Se mere under fanen "Værd at vide" på det enkelte rejsemål.

Norwegian FORÅR 2021:

Mødetid: 11.30 i Københavns Lufthavn - nærmere info fremsendes ca. 10 dage før afrejse

Fra København kl. 13.40
- ankomst Edinburgh kl. 14.35 lokal tid

Hjemrejse fra Edinburgh   kl. 15.10
- ankomst København      kl. 17.55

AFREJSE 1. SEPTEMBER 2021:

Mødetid: 08.45 i Københavns Lufthavn - nærmere info fremsendes ca. 10 dage før afrejse

Fra København med British Airways kl. 10.55
- ankomst London Heathrow kl. 12.05 lokal tid
Herfra videre til Edinburgh kl. 13.20 med ankomst kl. 14.50

Hjemrejse fra Edinburgh med British Airways  kl. 13.55

- ankomst London Heathrow kl. 15.25
Herfra videre til København kl. 16.30 med ankomst kl. 19.25 dansk tid.

AFREJSE 15. SEPTEMBER 2021:

Mødetid: 07.15 i Københavns Lufthavn - nærmere info fremsendes ca. 10 dage før afrejse

Fra København med hollandske KLM kl. 09.25
- ankomst Amsterdam kl. 10.50.
Herfra videre til Edinburgh kl. 12.15 med ankomst kl. 12.40 lokal tid

Hjemrejse fra Edinburgh med hollandske KLM  kl. 17.25
- ankomst Amsterdam kl. 19.55
Herfra videre til København kl. 21.05 med ankomst kl. 22.30 dansk tid.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse

Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid

Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af brev der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Gislev Rejsers mødested

I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant. GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER FRA KØBENHAVN.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.


 

Aalborg Lufthavn

Læs mere her: www.aal.dk

Adresse

Ny Lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby
 

Norwegian forår 2021


OBS rejser du fra Aalborg skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved afrejse gaten.

Pris pr. person for tilslutning fra Aalborg kr. 900.

Mødetid - Aalborg: 10.25
Aalborg - København: 11.55 - 12.40
København - Aalborg: 19.00 -.19.45

Afrejse med KLM d. 15. september 2021
 

Mødetid: 05.00 - nærmere info fremsendes ca. 10 dage før afrejse

Fra Aalborg med hollandske KLM kl. 06.25
- ankomst Amsterdam kl. 07.45
Herfra videre til Edinburgh kl. 12.15 med ankomst kl. 12.40 lokal tid

Ventetid på ca. 4 timer i Amsterdam før gruppen samles med Københavnergruppen og flyver videre sammen til Edinburgh.

Hjemrejse fra Edinburgh med hollandske KLM  kl. 17.25
- ankomst Amsterdam kl. 19.55
Herfra videre til Aalborg kl. 21.10 med ankomst kl. 22.30 dansk tid.

 

Aalborg lufthavn ankomst Aalborg lufthavn terminal

Kort

Den store skotlandsrejse

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
01-09-2021Fly fra KøbenhavnMere end 810.998,-Bestil rejsenMere information
15-09-2021Fly fra KøbenhavnMere end 810.998,-Bestil rejsenMere information
15-09-2021Fly fra Aalborg810.998,-Bestil rejsenMere information