Skip to main content

Rundrejse til Skotland

-
Edinburgh, Højlandet, Loch Ness, Indre Hebrider, Oban og Glasgow

Den Store Skotlandsrejse

Rundrejse til Skotland hvor hver dag byder på nye højdepunkter, smukke ruter og spændende byer - oven i købet til en af Danmarks bedste priser.

Det storslåede Skotland – en perlerække af oplevelser

Flot rundrejse til det storslåede Skotland, hvor hver dag byder på nye højdepunkter, charmerende byer og en vidunderlig natur. Rejsen foregår i behageligt tempo, så du får tid til at nyde de rislende bække, græssende får og skønne landskaber.

Undervejs får du et godt indblik i Skotlands blodige historie med de mange klaner, talrige slotte og charmerende skrøner. I Højlandet oplever du duften af tørv og smagen af en god single malt whisky. Ved Loch Ness får du en skøn udsigt og hele historien om søuhyret.

På vestkysten slapper vi af i Oban – en hyggelig og livlig havneby, og herfra tager vi på spændende udflugt til Isle of Mull og den lille skønne ø Iona i de indre Hebrider, og der bliver tid til en sejltur på dronningen af de skotske søer - Loch Lomond.

Rejsen slutter i den smukke hovedstad Edinburgh med The Royal Mile, Edinburgh Castle og den skønne park, Princes Street Gardens.

Glæd dig til 10 skønne dage i Skotland i selskab med vores erfarne rejseleder.

Glæd dig til

 • Inklusiv 2 overnatninger centralt i Edinburgh – Europas flotteste by
 • Højlandet med smagning af den gode højlandswhisky
 • Du får hele historien om klanerne, kilten og slaget om Skotlands frihed ved Culloden Battlefield
 • 3 nætter i livlige Oban og udflugt til den skønne ø Isle of Mull og den lille ø Iona
 • Inklusiv sejltur på skønne Loch Lomond - Dronningen af de skotske søer
 • Hele 10 dage i Skotland - kun med Gislev og naturligvis med rutineret rejseleder

Inkluderet i rejsens pris

 • 9 x morgenmad
 • 5 x middag
 • Udflugt i Højlandet
 • Udflugt og entré til have i Vestskotland
 • Entré til Urquhart Castle
 • Sejltur på Loch Lomond
 • Udflugt til Isle of Mull og Iona
 • 1 x whiskysmagning
 • Orienterende byrundtur i Glasgow og Edinburgh
 • Flybillet, afgifter og bagage
 • Rejseleder

  Entreer er ekskl. med mindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dagene i Oban kan forekomme i anden rækkefølge.

  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede. Kontakt Gislev Rejser hvis du er tvivl om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1: Udrejse til Skotland

  Vi ankommer til Edinburgh, hvor vores skotske bus og chauffør venter.

  Fra lufthavnen kører vi med passende pauser til middag og overnatning for 1 nat i Dundee.

 • Dag 2: Dundee, Stonehaven og højlandet

  Med rejselederen rundt i Dundee, der byder på stolte søfartstraditioner og designmuseet Victoria og Albert, der er verdens eneste Victoria og Albert museum uden for London.

  Derudover nyder Dundee den ære at være Skotlands mest solrige sted. Herfra kører vi langs østkysten til Højlandet og har undervejs passende stop.

  Vi overnatter de næste to nætter midt i det skotske Højland.

 • Dag 3: Højlandet og Whisky

  Vi skal ud på den verdensberømte rute The Malt Whisky Trail, der har verdens største koncentration af destillerier. Hyggeligt besøg og smagning på lokalt destilleri, der viser hvordan man blander klart kildevand, duftende byg og tørv til velsmagende whisky.

  Turen fortsætter videre til Højlandets hovedby, Inverness, smuk beliggende ved floden Ness. Der bliver tid til at udforske byen på egen hånd.

  På turen retur til vores hotel, bliver der også tid til et besøg ved Culloden Battlefield, hvor skotterne tabte frihedskampen til englænderne. Stedet var i 1746 centrum for en af Skotlands mest tragiske begivenheder, da de frihedselskende højlændere med Bonnie Prince Charles i spidsen led et stort og svigende nederlag til englænderne. Kampen varede kun 1 time, men mere end 1500 højlændere blev dræbt, og det var her skotterne tabte kampen for selvstændighed.

  Whiskysmagning er inkluderet.

 • Dag 4: Urquhart Castle ved Loch Ness og Glenfinnan

  Afrejse fra hotellet og langs det smukke dalstrøg The Great Glenn med Loch Ness og det berømte søuhyre.

  I dag trækker vi på smilebåndet – men tidligere var uhyret genstand for stor furore med grynede billeder af uhyret og videnskabelige kommisioner, der skulle opklare mysteriet.

  Besøg på Urquhart Castle og det moderne besøgscenter. Her bliver du vidne til mere end 1000 års drama, får et glimt af livet i middelalderen og ikke mindst nogle flotte panoramaer over Loch Ness. Du skal naturligvis også se ruinerne af Urquart Castle med Grant Tower, The Great Hall og den barske fængselscelle. Ruinen ligger malerisk placeret ved søens bred.

  Vi forlader søen og kører frem til et stop ved Glen Finnan monumentet ved Loch Shiel. Her er der rejst et stort monument til minde om den dag i 1745, hvor Bonnie Prince Charles samlede klanerne til oprør mod englænderne. Turen fortsætter til 3 nætter centralt i Oban.

  Entré til Urquhart Castle er inkluderet.

 • Dag 5: Isle of Mulls og Ionas skønne natur

  Kort sejltur til Isle of Mull i de Indre Hebrider, hvor vores lokale chauffør venter med sin bus. Øen er kendt for nogle af Skotlands smukkeste panoramaer og inkluderer bjerge, hede og kystområder.

  Vi krydser øen og sejler fra Fionnphort til den lille ø Iona, omgivet af turkisblåt hav. Mulighed for besøg ved øens største helligdom Iona Abbey, og tid til at udforske øen inden vi sejler retur til Isle of Mull.

  Området er kendt for smuk natur, og du har mulighed for at se søpapegøjer, sæler og delfiner. Snyd ikke dig selv for denne unikke udflugt.

  Denne aften har du mulighed for selv at afprøve det vestskotske køkken. Rejselederen hjælper gerne med forslag.

  Udflugt til Isle of Mull og Iona er inkluderet i rejsens pris.

 • Dag 6: Oban – den livlige ferieby ved Vestkysten

  Afslappende halvdagsudflugt til en af det vestlige Skotlands smukke haver.

  Resten af dagen får du tid til hygge på havnen med de mange skibe, duften af friskfangede fisk og den salte havluft. Du kan også besøge Oban Distillery eller tage med en af bådene til øerne. Byen har en naturskøn beliggenhed ved kysten og er omgivet af bakker.

  Fra det højtliggende McCraig´s Tower – der er inspireret af Colosseum i Rom får du en vidunderlig udsigt ud over kysten. Tårnet blev bygget i slutningen af 1800-tallet.

  Vores hotel er beliggende midt i byen – så du har ikke langt til nogen af seværdighederne. Rejselederen hjælper gerne med gode forslag.

  Besøg i have er inkluderet.

 • Dag 7: Sejltur på Loch Lomond og ankomst til Glasgow

  Via den hvide by Inveraray smukt beliggende ved søen Fyne. Byen er omgivet af smukke landskaber og fjorde.
  Vi kommer frem til Loch Lomond – dronningen af de skotske søer. Her venter en herlig sejltur mellem The bonny, bonny banks of Loch Lomond. Søen er kendt for sin naturskønne skønhed og de omkringliggende bjerglandskaber.

  Herfra fortsætter vi til overnatning i Glasgow – Skotlands største by.

  Orienterende byrundtur i Glasgow inden vi tjekker ind på vores hotel, og denne aften er middagen for egen regning. Her bliver der god mulighed for at spise på en af byens mange restauranter.

  Sejltur på Loch Lomond er inkluderet.

 • Dag 8: Ankomst til Edinburgh

  Vi fortsætter mod Edinburgh – Skotlands smukke hovedstad. Byens arkitektur er imponerende, og den gamle bydel, kendt som Edinburgh's Old Town, og den georgianske New Town står begge på UNESCOs verdensarvsliste.

  I vores bus kører vi en orienterende byrundtur inden indkvartering for 2 nætter på vores centralt beliggende hotel. Du får mulighed for at udforske det skotske køkken – måske bliver du fristet af nationalretten Haggis. Rejselederen hjælper med gode råd.

 • Dag 9: Byrundtur i Edinburgh – Europas måske smukkeste by

  Gående byrundtur til det historiske Edinburgh med The Royal Mile, der huser Parlamentet, Holyrood Palace, middelalderlige gyder og ikke mindst St. Giles katedralen – byens domkirke.

  Byrundturen slutter ved Edinburgh Castle med kanoner, drama, de skotske kronjuveler og en vidunderlig udsigt ud over byen fra de gamle borgmure. Du får mulighed for at udforske slottet på egen hånd eller udnytte tiden til byens mange øvrige seværdigheder.

  Inden for kort afstand finder du det velassorterede Scotch Whisky Experience, den blomsterrige Princes Gardens, National Gallery og ikke mindst hovedgaden Princes Street med de mange butikker.

  Rejselederen er behjælpelig med tips og råd til byens mange seværdigheder og charmerende pubber.

  Om aftenen har du mulighed for at deltage i en festlig skotsk aften med middag og traditionel skotsk underholdning. Kr. 600. Bestilles med rejsen.

 • Dag 10: Falkirk Wheel og hjemrejse til Danmark

  Inden vi starter hjemrejsen fra Edinburgh Lufthavn, kan vi lige nå den sidste oplevelse.

  Vi besøger det spændende og forunderlige sluseanlæg ved kanalen Forth & Clyde, hvor den futuristiske bådsluse Falkirk Wheel har erstattet 11 gamle sluser. Det 35 m høje hjul kan løfte op til 8 både ad gangen.

  Herefter kører vi mod lufthavnen og vores fly retur til Danmark efter mange flotte oplevelser i skønne Skotland.

Hotel

 • Dag 1-10

  Den store Skotlandsrejse

  Vi bor på pæne 3 stjernede hoteller. Alle med bad og toilet, tv og wi-fi samt oftest med mulighed for at lave en kop kaffe eller te på værelset. Der serveres traditionel skotsk morgenmad på alle hoteller.

  Bemærk: Vi sender hotelliste ca. 8 dage før afrejse.

  Overnatning i Dundee: 1-2. nat
  Overnatning i Højlandet: 2-4. nat
  Overnatning i Oban: 4-7. nat
  Overnatning i Glasgow: 7-8. nat
  Overnatning i Edinburgh: 8-10. nat.

Kort

Rundrejse i Skotland med Gislev Rejser

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
21-08-2024Se afrejsetider 10 dageFly fra Københavns LufthavnRing til os13.998,-
21-08-2024Se afrejsetider 10 dageFly fra Aalborg LufthavnRing til os15.298,-
04-09-2024Se afrejsetider 10 dageFly fra Københavns LufthavnRing til os13.998,-
04-09-2024Se afrejsetider 10 dageFly fra Aalborg LufthavnRing til os15.298,-
18-09-2024Se afrejsetider 10 dageFly fra Københavns LufthavnRing til os13.998,-
18-09-2024Se afrejsetider 10 dageFly fra Aalborg LufthavnRing til os15.298,-

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Bagage til check-in 20 kilo plus 8 kilo håndbagage og en lille taske.

 • Brexit og rejser til Skotland

  Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.

  Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

  Se evt. mere her.

 • Bus

  Der anvendes nyere skotske busser af god standard med aircondition. Der kan ikke forventes toilet i busserne, men passende pauser undervejs.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i Skotland

  Ingen påbud, men det er almindeligt at give drikkepenge til tjenere og personale på restauranter som en gestus for god service.

 • Elektricitet i Skotland

  Der benyttes 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da selve stikket har en speciel udformning med tre store ben.

 • Entréer

  Følgende entréer er inkluderet:

  Whiskysmagning
  Urquhart Castle
  Have i Vestskotland
  Sejltur på Loch Lomond.

  Yderligere entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt, men vi kan give følgende retningslinjer:

  Edinburgh Castle ca. £ 23,00 
  Culloden Battlefield ca. £ 17,00
  Iona Abbey ca. £ 10,00
  Falkirk Wheel ca. £ 10,00

  Hertil kommer, hvad man måtte ønske at besøge som ikke er programsat, og hvor der er tid til det.

  Der er mange steder gruppe-priser, men disse vil rejselederen oplyse om undervejs, da de er afhængige af antal gæster ved hver enkelt attraktion.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods.

 • Husk at pakke ...

  Fotoudstyr, eventuelt kikkert og adapter til elektriske produkter.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Information om Aalborg Lufthavn

  Adresse
  Ny Lufthavnsvej 100
  9400 Nørresundby

  Læs mere her: www.aal.dk

  Bemærk: Rejser du fra Aalborg med tilslutningsfly via København, skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved gaten.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Lette uldne trøjer, vind- og vandtæt beklædning. Almindeligt aftenstøj. Gode sko.

 • Skotsk Aften i Edinburgh

  Gennemføres ved minimum 15 deltagere.

 • Tidsforskel i Skotland

  Der er en 1 times tidsforskel i forhold til Danmark, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 3.098.
  Afbestillingsforsikring kr. 7% af rejsens pris.
  Flytilslutning fra Aalborg til København t/r kr. 1.300.

  Skotsk Aften i Edinburgh kr. 600. Bestilles med rejsen.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Københavns Lufthavn:

  Mødetid kl. 11.30.

  Afrejse kl. 13.40 med Norwegian. Ankomst i Edinburgh kl. 14.30 lokal tid.

  Hjemrejse fra Edinburgh kl. 15.10 med ankomst til København kl. 17.55.
   

  Hvis du har købt tilslutning fra Aalborg:

  Mødetid kl. 07.15.

  Afrejse med Norwegian D8 3083 kl. 08.45. Ankomst til København kl. 09.30

  Hjemrejse fra København kl. 19.15 med ankomst til Aalborg kl. 20.00
   

  Ved afrejse fra Aalborg møder du Gislevs rejseleder og resten af gruppen ved gaten i Københavns Lufthavn.

 • Valuta og kreditkort i Skotland

  Kontanter accepteres kun få steder.
  Medbring derfor kreditkort - Visakort, Mastercard eller Eurocard.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret

  Kan være lidt omskifteligt. Temperaturer omkring 20 grader.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu