Skip to main content

Rundrejse i Irland og Skotland

-
Whisky, slotte, stemning og Guinness

Irland og Skotland

Tag med Gislev på en alsidig rundrejse til Skotland og Irland med start i Edinburgh – Skotlands skønne hovedstad. I Højlandet byder vi på whiskysmagning og en sejltur på den legendariske sø, Loch Lomond. Nordirland lokker med smukke kystveje og naturfænomenet Giants Causeway – naturfænomen med mere end 40000 basaltsten – og i Belfast kan du besøge det ikoniske Titanic Museum.

Rejsen slutter med 2 nætter i Dublin med byrundture og mulighed for en festlig irsk aften. Glæd dig til en rejse i selskab med de gæstfrie skotter og hjertevarme irere.

Glæd dig til

 • Op ad The Royal Mile til Edinburgh Castle med drama, kanoner og de skotske kronjuveler
 • Det skotske højland med whiskysmagning og sejltur på Loch Lomond
 • Byrundtur i Belfast og mulighed for besøg på det ikoniske Titanic museum
 • Festlig irsk aften på The Merry Ploughboy i Dublin
 • Byrundtur i Dublin – Irlands farverige hovedstad
 • Behagelig flyrejse til stemning, hjertevarme, musik og Guinness

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 2 x middag
 • Udflugter jf. program
 • Byrundtur i Edinburgh, Belfast og Dublin
 • 1 x whiskysmagning
 • Sejltur på Loch Lomond
 • Færge fra Skotland til Irland
 • Flybillet, afgifter og bagage
 • Rejseleder.
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse til Edinburgh – Skotlands juvel

  Vi møder vores chauffør og bus i lufthavnen i Edinburgh. Hvis tiden tillader kører vi en orienterende byrundtur i bussen inden check-in på vores hotel i gåafstand fra Edinburgh Castle.

 • Dag 2: The Royal Mile og Edinburgh Castle

  Byrundtur til fods op ad The Royal Mile fra det skotske parlament og dronningens Holyrood Palace via St. Giles kirken og forbi de mange smalle gyder til kanonerne, krigsmuseet og de skotske kronjuveler på Edinburgh Castle. Fra de gamle borgmure får du en vidundelig udsigt ud over byen.
  Byrundturen slutter ved Edinburgh Castle, som du har mulighed for at besøge på egen hånd.

  Resten af dagen har til egne oplevelser - måske lidt shopping, et pubbesøg eller besøg på nogle af byens mange øvrige attraktioner. Rejselederen er behjælpelig med råd og tips.

 • Dag 3: Det skotske højland og smuk natur ved Loch Lomond

  Vi forlader Edinburgh og kører ad naturskøn rute forbi den berømte jernbanebro Forth Bridge fra 1890 op gennem det smukke højland. Undervejs gør vi stop på et af landets mest kendte whiskydestillerier. Her venter en spændende rundtur der afsluttes med smagen af de gyldne dråber, der er Skotlands stolthed. Besøget er inkluderet i rejsens pris.

  Herfra fortsætter vi tværs over Højlandet til den kendte sø Loch Lomond, smukt beliggende for foden af nationalparken The Trossachs. Vi tager på hyggelig sejtur langs The bonny bonny banks of Loch Lomond, hvis vejret tillader det. Herfra til overnatning lidt syd for Glasgow.

  Whiskysmagning og sejltur på Loch Lomond inkluderet.

 • Dag 4: Fra Skotland til betagende Belfast i Nordirland

  Sydover og med færge til Nordirland. Overfarten tager ca. 2 timer. Med rejselederen på orienterende byrundtur i Belfast som er en kontrasterne by med klassiske engelske bygninger i centrum, nye moderne bygninger i Titanic kvarteret og den barske fredslinie i forstæderne, som delte det protestantiske kvarter fra det katolske. Ikke overraskende finder man mange gavlmalerier, der sympatiserer med hver sin fløj.

  Du får mulighed for besøg på det ikoniske Titanic museum med flot udstilling om verdens mest luksuriøse skib. Her får du hele historien fra søsætning til forlis, og museet er beliggende med udsigt til Harland & Wolff værftet i Belfast, hvor det blev bygget. Museet har for nylig fået prisen som bedste besøgsattraktion i Europa. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores centrale hotel i Belfast for de næste 2 nætter.

 • Dag 5: Giants Causeway og Irlands smukkeste kystvej

  Heldagsudflugt til det flotte besøgscenter ved Giants Causeway. Her får du hele historien om, hvordan de mange basaltsten blev dannet for 60 millioner år siden. Herefter går turen ud til de spektakulære klippeformationer, der udgør en af de mest imponerende og stemningsfulde landskaber i Nordirland. Myten fortæller at det var den irske kæmpe Finn McCool, der byggede stenene, så han kunne gå tørskoet til Skotland og kæmpe mod kæmpen Bernandonner – men det er en helt anden historie.

  På vejen tilbage kører vi på en af Irlands smukkeste kystveje med et væld af flotte panoramaer. Senest har kyststrækningen været brugt som filmkulisse for den berømte tv-serie Game of Thrones. Pris kr. 350 inkl. entré til besøgscentret.

 • Dag 6: Dublin – Irlands farverige hovedstad

  Sydpå til orienterende byrundtur med bus i Dublin, der blev anlagt af nordiske vikinger for mere end 1000 år siden ved Dublin Castle. Du oplever de smukke georgianske bygninger i centrum, det 130 m høje The Spire, floden Liffey med de mange broer, Trinity College og meget mere. Der bliver også tid til at nyde a pint of Guinness på en af byens mange pubber. Indkvartering for 2 nætter centralt i Dublin.

 • Dag 7: Dublin til fods og festlig irsk aften

  Rundtur til fods i centrum med statuen af Molly Malone, hovedgaden Grafton Street og det livlige Temple Bar kvarter, hvor pubberne ligger som perler på en snor, og hvor den irske musik kan nydes det meste af dagen. Også tid på egen hånd til Guinness bryggeriet, et af byens mange destillerier eller Dublin Castle - det gælder bare om at vælge. Rejseleder er behjælpelig med tips og gode råd.

  Om aftenen får du mulighed for at tage med til hyggelig irsk aften på The Merry Ploughboy med spisning, irsk underholdning i form af dans og musik. Pris kr. 400 inklusiv middag. Bestilles med rejsen.

 • Dag 8: Hjemrejse til Danmark

  Efter morgenmaden siger vil farvel til Dublin og kører til lufthavnen og vores fly retur til Danmark efter en dejlig ferie til Skotland og Irland.

Hoteller

Kort

Rundrejse i Irland og Skotland med Gislev Rejser

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
14-07-2023Se afrejsetider 8 dageFly fra Københavns LufthavnRing til os9.998,-
14-07-2023Se afrejsetider 8 dageFly fra Aalborg LufthavnRing til os11.298,-
08-09-2023Se afrejsetider 8 dageFly fra Københavns LufthavnRing til os9.698,-
08-09-2023Se afrejsetider 8 dageFly fra Aalborg LufthavnRing til os10.998,-
22-09-2023Se afrejsetider 8 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 89.698,-Bestil
22-09-2023Se afrejsetider 8 dageFly fra Aalborg Lufthavn310.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Der må pr. person medbringes 1 stk. bagage, der max. vejer 20 kg samt 1 stk. håndbagage, der max. vejer 8 kg og måler 55 x 40 x 23 cm.

 • Brexit og rejser til Skotland

  Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.

  Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

  Se evt. mere her.

 • Bus

  På hele rejsen køres i irsk bus af god standard med aircondition. Der kan ikke forventes toilet i busserne, men der holdes passende pauser undervejs.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i Irland

  Det er kutyme at give drikkepenge til chauffør samt hotel- og servicepersonale.

 • Drikkepenge i Skotland

  Ingen tvang, dog er det normalt til chauffør, hotel- og servicepersonale.

 • Ekstra benplads i flyet

  I enkelte tilfælde kan det lade sig gøre mod gebyr - spørg når du bestiller.

 • Elektricitet i Irland

  240 V. Husk adaptor.

 • Elektricitet i Skotland

  Der benyttes 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da selve stikket har en speciel udformning med tre store ben.

 • Entréer

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

  Edinburgh Castle ca. £ 23,00 
  Titanic Museum ca. £ 15,00

  Hertil kommer, hvad man måtte ønske at besøge som ikke er programsat, og hvor der er tid til det.

  Der er mange steder gruppe-priser, men disse vil rejselederen oplyse om undervejs, da de er afhængige af antal gæster ved hver enkelt attraktion.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods. 

 • Guinness

  Irernes nationaldrik serveres på pub´erne, som er samlingsstedet, hvor de sidste nyheder og historier udveksles. Alle er velkomne på pubben.

 • Hoteller

  3-stjernede hoteller - værelser kan være af forskellig størrelse, men alle er udstyret med bad, toilet, telefon, tv, wi-fi og med mulighed for at lave en kop te/kaffe på værelset.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: www.cph.dk

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Information om Aalborg Lufthavn

  Adresse
  Ny Lufthavnsvej 100
  9400 Nørresundby

  Læs mere her: www.aal.dk

  Bemærk: Rejser du fra Aalborg med tilslutningsfly via København, skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved gaten.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mobiltelefon

  Husk at slå mobildata og roaming fra.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Shopping

  Håndvævede uld- og lærredsstoffer, uldne sweaters, porcelæn, keramik, sølv og håndslebet krystal.

 • Tidsforskel i Irland

  Der er 1 times tidsforskel. Danmark er foran.
  Når klokken er 12 i Danmark, er den 11 i Irland.

 • Tidsforskel i Skotland

  Der er en 1 times tidsforskel i forhold til Danmark, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 2.998.
  Afbestillingsforsikring kr. 740.

  Tilslutning Aalborg-København t/r kr. 1.300.

  Udflugt til Giants Causeway kr. 350 inkl. entré. Bestilles med rejsen.
  Irsk aften i Dublin kr. 400 . Bestilles med rejsen.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

 • Ud- og hjemrejse

  Udrejse

  Mødetid kl. 11.30
  Der flyves til Edinburgh med Norwegian – det er muligt at købe et let måltid ombord med kreditkort. Flyvetid ca. 2 timer.

  Afrejse kl. 13.40 med ankomst til Edinburgh kl. ca. 14.30 lokal tid.

  Hjemkomst d. 21. juli
  Afrejse med Norwegian fra Dublin kl. 10.15 med ankomst til Københavns Lufthavn kl. 13.25 dansk tid.

  Hjemkomst d. 15 og 29 september
  Afrejse med Norwegian fra Dublin kl. 13.15 med ankomst til Københavns Lufthavn kl. 16.25 dansk tid.


  Tilslutning fra Aalborg d. 14. juli:

  Mødetid kl. 07.15

  Afrejse til København kl. 08.45 – ankomst kl. 09.30

  Hjemrejse fra København til Aalborg kl. 17.40 med ankomst kl. 18.25
   

  Tilslutning fra Aalborg d. 08 og 22. september

  Mødetid kl. 10.30

  Afrejse til København kl. 11.55 – ankomst kl. 12.40

  Hjemrejse fra København til Aalborg kl. 19.00 med ankomst kl. 19.45

  Ved afrejse fra Aalborg møder du Gislevs rejseleder og resten af gruppen ved gaten i Københavns Lufthavn.

   

 • Valuta og Kreditkort i Irland

  Euro i Irland og Pund i Nordirland.

  Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

 • Valuta og kreditkort i Skotland

  Engelske Pund benyttes.
  Kreditkort accepteres mange steder.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret

  Omskifteligt, men lunt - god idé at tage en varm trøje, vand- og vindtæt tøj samt gode sko med.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu