Skip to main content

Flyrejse til Skotland

-
Nyd det flotte forår i Skotland med meget inkluderet

Skotland i blomst

Supertilbud på flyrejse til forår i Skotland med flotte naturoplevelser, alle udflugter og dansk rejseleder.

Forårsrejse til Skotland med vidunderlig natur og skønne oplevelser

Foråret er et skønt tidspunkt at besøge det storslåede Skotland på. Her viser naturen sig frem fra sin bedste side. Vi starter i hovedstaden Edinburgh, hvor rejselederen viser rundt, og du kommer til at gå på selveste The Royal Mile og gennem den blomstrende park Princes Gardens.

Der bliver også tid til et besøg på Edinburgh Castle og i Botanisk Have. Hver dag byder på kønne landskaber, smukke søer, græssende får og charmerende byer. I Højlandet oplever du smukke udsigter, duften af tørv og smagen af en god single malt whisky.

Alle udflugter er inkluderet i rejsen, og du kan bl.a. glæde dig til at besøge historiske slotte, hyggelige højlandsbyer, sejltur på Loch Lomond samt en smuk togtur i det skotske Højland.

Glæd dig til 8 dage med et væld af flotte oplevelser.

Glæd dig til

 • Hotel midt i Edinburgh og mulighed for besøg i botanisk have
 • Med rejselederen til den blomstrende park Princes Gardens
 • Byrundtur i Edinburgh med Edinburgh Castle, The Royal Mile og mulighed for ægte Skotsk Aften
 • Romantiske slotte og sejltur på Loch Lomond er inkluderet
 • Rejseleder med på hele turen

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 5 x middag. For egen regning i Edinburgh
 • Byrundtur med rejselederen i Edinburgh
 • Udflugt rundt i Højlandet
 • Whiskysmagning i Højlandet
 • Entréer til Blair Castle, Cawdor Castle
 • Entré til Scone Palace
 • Besøg på fårefarm
 • Togtur med damptog i Højlandet
 • Sejltur på Loch Lomond
 • Flybillet, afgifter og bagage
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusiv med mindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dagene i Højlandet kan forekomme i anden rækkefølge.

  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede. Kontakt Gislev Rejser hvis du er tvivl om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1: Udrejse til Edinburgh

  Vi ankommer til Edinburgh Lufthavn, hvor vores skotske chauffør venter på vores ankomst. Inden check-in på hotellet, kører vi en orienterende byrundtur. Aftensmad er for egen regning i Edinburgh. Rejselederen hjælper gerne med forslag til hvor den kan nydes.

 • Dag 2: Byrundtur i blomstrende Edinburgh

  Vi starter dagen med en byrundtur i det historiske Edinburgh, der byder på The Royal Mile med Holyrood Palace, Parlamentet, St. Giles katedralen og alle de spændende middelalderlige gyder.

  Byrundturen slutter ved det vidunderlige Edinburgh Castle med kanoner, drama og de skotske kronjuveler. Du får mulighed for at besøge slottet på egen hånd.

  Over middag bliver der tid til egne oplevelser. Du kan f.eks. besøge midtbyens mange attraktioner som National Gallery, Scotch Whisky Experience med næsten 4.000 flasker whisky eller måske frister et besøg i en de mange butikker på hovedgaden Princes Street.

  Der er også mulighed for at tage med rejselederen på en eftermiddagstur til Royal Botanic Garden, verdens førende center for ekspertise inden for plantevidenskab, og med en af verdens største rododendron-samlinger.

  Om aftenen tilbyder vi at tage dig med til en traditionel skotsk aften med lokal mad, sækkepiber og traditionel underholdning.
  Pris kr. 600 pr. person. Bestilles med rejsen.

 • Dag 3: Dundee og Højlandet

  Afrejse til Dundee, der byder på stolte søfartstraditioner og æren af at være Skotlands mest solrige sted. Rejselederen fortæller, hvorfor orangemarmeladen blev opfundet netop her.

  Vi fortsætter til Stonehaven ved Nordsøen, hvor bådene ligger på bunden ved ebbe. Videre gennem højlandet til vores hotel for de næste tre nætter.

 • Dag 4 - 5: Dag 4-5: Oplevelser i Højlandet

  Skøn dag i Højlandet med besøg på Culloden Battlefield, hvor højlænderne led det forsmædelige nederlag til englænderne. Vi fortsætter til Cawdor Castle, hvor der bliver lejlighed til at udforske den smukke have samt nogle af de private rum. I Whiskybæltet besøger vi en producent af whisky, hvor vi får en rundtur og en fortælling om det gamle håndværk. Turen slutter med en smagsprøve.

  Vi kører en tur med damptoget gennem Højlandets smukke landskaber til Aviemore, hvor der bliver tid på egen hånd til frokost. Der bliver også tid til at besøge fårehyrden Neil og se hvordan han han styrer sine mesterligt trænede hunde.

 • Dag 6: Slotte og Stirling - Stuart-kongernes gamle hovedstad

  Vi forlader Højlandet og kører til besøg på Blair Castle, der i mere end 700 år har indtaget en strategisk position på hovedruten til højlandet. Du ser de mange flotte værelser, der rummer Murrayklanens historie.
  Der bliver også tid til en tur i slottets smukke have.

  Vi fortsætter gennem Højlandet til Scone Palace, hvor bl.a. Macbeth blev kronet. Vi besøger paladset, der er rig på historie og kultur spiller en vigtig rolle i Skotlands kongelige historie.

  Scone Palace er omgivet af smukke haver og parker, og du får tid til at gå på opdagelse.

  Herefter kører vi det sidste stykke til Stuartkongernes gamle hovedstad, Stirling, hvor vi overnatter to nætter.

 • Dag 7: Loch Lomond og Botanisk Have

  Gennem flotte landskaber til en hyggelig sejltur på Loch Lomond med imponerende udsigter og smuk natur. Hyggelig sejltur, hvor vi bl.a. sejler gennem det smalle stræde med de to små øer Inchconnachan and Inchtavannach.

  Herfra til Den Botaniske Have i Glasgow, en oase af skønhed, ro og botanisk mangfoldighed. Her oplever du en imponerende samling af haver, herunder glashuse, trægårde, vinterhaver og temahaver. Du finder alt fra fredfyldte rosenhaver til eksotiske planter fra hele verden. Et af højdepunkterne er de imponerende glashuse, hvor du kan opleve forskellige klimazoner og plantearter, herunder regnskove, ørkener og subtropiske områder.

  Videre til Glasgow by, hvor der bliver tid til en lille byrundtur og egne oplevelser. Glasgow er nu kendt for sin rige kulturarv, imponerende arkitektur, livlige kunstscene, venlige lokalbefolkning og spændende atmosfære.

 • Dag 8: Sidste oplevelser og hjemrejse fra Edinburgh

  Inden vi kører til lufthavnen, besøger vi spektakulære Falkirk Wheel – verdens eneste bådelift af sin art. Det 35 m høje hjul kan løfte 8 både ad gangen og har erstattet 11 gamle sluser. Herefter kører til lufthavnen i Edinburgh og går om bord på vores fly retur til København.

Hoteller

 • Dag 1-3

  Ibis Edinburgh Centre South Bridge

  Hotellet ligger centralt i Edinburgh nær The Royal Mile og med et gode udvalg af shoppingmuligheder, pubber og restauranter inden for gåafstand.

 • Dag 3-6

  Carrbridge Hotel

  Hotellet er smukt beliggende i Cairngorm National Park

  Læs mere om Carrbridge Hotel

 • Dag 6-8

  King Robert Hotel, Stirling

  Beliggende i Stirling.

  Læs mere om King Robert

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Der er inkl. 20 kg bagage og 8 kg håndbagage. Yderligere information om mødested med mere tilsendes ca. 10 dage før afrejse.

 • Brexit og rejser til Skotland

  Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.

  Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

  Se evt. mere her.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i Skotland

  Ingen påbud, men det er almindeligt at give drikkepenge til tjenere og personale på restauranter som en gestus for god service.

 • Elektricitet i Skotland

  Der benyttes 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da selve stikket har en speciel udformning med tre store ben.

 • Entréer

  Følgende entréer er inkluderet i rejsens pris.

  Whiskysmagning i Højlandet 
  Entré til Blair Castle
  Entré til Cawdor Castle
  Besøg på fårefarm 
  Entré til Scone Palace
  Togtur med damptog i Højlandet
  Sejltur på Loch Lomond 

  Yderligere entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

  Beregn ca følgende:
  Edinburgh Castle ca. £ 22,00 
  Culloden Battlefield ca. £ 15,00

  Hertil kommer, hvad man måtte ønske at besøge som ikke er programsat, og hvor der er tid til det.

  Der er mange steder gruppe-priser, men disse vil rejselederen oplyse om undervejs, da de er afhængige af antal gæster ved hver enkelt attraktion.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, pga. mange hotelskift og da en stor del af udflugterne foregår til fods. 

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Information om Aalborg Lufthavn

  Adresse
  Ny Lufthavnsvej 100
  9400 Nørresundby

  Læs mere her: www.aal.dk

  Bemærk: Rejser du fra Aalborg med tilslutningsfly via København, skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved gaten.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Tidsforskel i Skotland

  Der er en 1 times tidsforskel i forhold til Danmark, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 2.898.
  Tilslutning fra Aalborg tur/retur kr. 1.300.
  Afbestillingsforsikring 7% af rejsens pris.
  Skotsk Aften kr. 600. Bestilles med rejsen.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og Hjemrejse

  Københavns Lufthavn

  Mødetid: Kl. 11.30

  Afrejse kl. 13.40 med Norwegian. Ankomst i Edinburgh kl. 14.30 lokal tid.

  Hjemrejse fra Edinburgh kl. 15.10 med ankomst til København kl. 17.55


  Hvis du har købt tilslutning fra Aalborg:

  Du skal møde i lufthavnen kl. 07.15

  Afrejse med Norwegian D8 3083 kl. 08.45. Ankomst til København kl. 09.30

  Hjemrejse fra København kl. 19.15 med ankomst til Aalborg kl. 20.00

  Ved afrejse fra Aalborg møder du Gislevs rejseleder og resten af gruppen ved gaten i Københavns Lufthavn

 • Valuta og kreditkort i Skotland

  Kontanter accepteres kun få steder.
  Medbring derfor kreditkort - Visakort, Mastercard eller Eurocard.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret

  Kan være lidt omskifteligt – praktisk tøj anbefales samt gode sko. Temperaturer omkring 16-22 grader.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu