Skip to main content

Flyrejse til Skotland

-
Nyd det flotte forår i Skotland med meget inkluderet

Skotland i blomst

Supertilbud på flyrejse til forår i Skotland med flotte naturoplevelser, alle udflugter og dansk rejseleder.

Forårsrejse til Skotland med vidunderlig natur og skønne oplevelser

Foråret er et skønt tidspunkt at besøge det storslåede Skotland på. Her viser naturen sig frem fra sin bedste side. Vi starter i hovedstaden Edinburgh med besøg på det gamle kongeskib Royal Britannia. I Edinburgh viser rejselederen rundt, og du kommer til at gå på selveste The Royal Mile og gennem den blomstrende park Princes Gardens.

Der bliver også tid til et besøg på Edinburgh Castle og i Botanisk Have. Hver dag byder på kønne landskaber, smukke søer, græssende får og charmerende byer. I Højlandet oplever du smukke udsigter, duften af tørv og smagen af en god single malt whisky.

Vi besøger Urquhart Castle ved breden af Loch Ness. Herfra får du en skøn udsigt og hele historien om søuhyret, inden vi fortsætter til vores hotel nær Fort William og med udsigt til bjerget Ben Nevis. Vi kommer også forbi dronningen af de skotske søer - Loch Lomond - hvor der bliver tid og mulighed for en sejltur.

Glæd dig til 8 dage med et væld af flotte oplevelser.

Glæd dig til

 • Hotel midt i Edinburgh og mulighed for besøg i botanisk have
 • Med rejselderen til den blomstrende park Princes Gardens
 • Byrundtur i Edinburgh med Royal Britannia, Edinburgh Castle og The Royal Mile
 • Det skotske højland og whiskysmagning på lokalt destilleri
 • Besøg på Urquart Castle ved breden af Loch Ness
 • Nyd det skotske forår med storslået natur - den bedste årstid at besøge Skotland på
 • 2 overnatninger i Fort William og mulighed for sejltur på Loch Lomond
 • Dansk rejseleder med på hele turen

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse til Edinburgh og Royal Britannia

  Efter ankomst til Edinburgh kører vi mod havnen i Leith til besøg på Dronningeskibet Royal Britannia fra 1953, som nu er fast stationeret i Edinburgh.

  Royal Britannia er et af Storbritanniens mest stolte skibe, og du får et flot indtryk af de mange spændende detaljer og interessante historier fra de mange statsmænd, som har været ombord. Danske audioguides fortæller dig hele historien.

  Herfra til 2 overnatninger på vores hotel centralt i Edinburgh.

 • Dag 2: Byrundtur i blomstrende Edinburgh med kanoner, drama og de skotske kronjuveler

  Vi starter dagen med en byrundtur i det historiske Edinburgh, der byder på The Royal Mile med Holyrood Palace, Parlamentet, St. Giles katedralen og alle de middelalderlige gyder.

  Vi skal naturligvis også på besøg i Edinburgh Castle med kanoner, drama og de skotske kronjuveler. Herfra går turen til fods til Princes Gardens der står i fuldt flor.

  Over middag bliver der tid på egen hånd til at besøge midtbyens mange attraktioner som National Gallery, Scotch Whisky Heritage Center og de mange butikker på hovedgaden Princes Street.

  Der er også mulighed for at tage med rejselederen på en eftermiddagstur til Royal Botanic Garden med en af verdens største rododendron-samlinger.

 • Dag 3: Ad naturskønne veje til Blair Castle og højlandet

  Efter mange flotte oplevelser i Edinburgh kører vi mod det skotske højland og kommer forbi det gamle kongepalads Linligthgow Palace, hvor Maria Stuart blev født i 1542. Videre mod Stirling - Stuart-kongernes gamle hovedstad - der betegnes som ”Det lille Edinburgh”.

  Vi besøger eventyrslottet Blair Castle, der i mere end 700 år har indtaget en strategisk position på hovedruten til højlandet. Vi ser slottets smukke værelser, der rummer Murray klanens historie. Der bliver også tid til en tur i slottets smukke have.

  Herfra til stop ved en fårehyrde der viser, hvordan specialtrænede hunde på imponerende vis holder styr på de store fåreflokke. Herfra fortsætter vi til 2 overnatninger i højlandet.

 • Dag 4: Whiskyruten og de gyldne dråber

  Vi skal ud på den verdensberømte rute The Malt Whisky Trail, der har verdens største koncentration af destillerier. Hyggeligt besøg og smagning på lokalt destilleri, der viser hvordan man blander klart kildevand, duftende byg og tørv til velsmagende whisky.

  Herfra kører vi til Elgin smukt beliggende ved River Lossie. Mulighed for at se byens katedral, der en gang hørte til landets smukkeste.

  Turen fortsætter videre til Nairn, der takket været sit solrige klima længe har hørt til en af Skotlands mest populære feriebyer. Der bliver også tid til et besøg ved Culloden Battlefield, hvor skotterne tabte frihedskampen til englænderne.

 • Dag 5: Langs the Great Glen til Loch Ness og Fort Willliam

  Dagen starter med en smuk køretur langs The Great Glen – livsnerven i den 100 km lange Caledonian Canal.

  Vi gør stop ved det imponerende Urquart Castle ved Loch Ness, hvor du får den fulde historie om slottet og det mystiske søuhyre. Videre til Fort Augustus på sydspidsen af Loch Ness.

  Herfra går turen mod Fort William med det smukt beliggende Ben Nevis i baggrunden – Storbritanniens højeste bjerg.

  Vi overnatter to nætter nær Fort William med udsigt til Ben Nevis.

 • Dag 6: Bjerget Ben Nevis og hyggelige Fort William

  Dagen starter med besøg ved monumentet Glenfinnan til minde om, da Bonnie Prince Charlie rejste sin fane og samlede klanmændene til opgør mod englænderne.

  Herfra kører vi til bjerget Ben Nevis, hvor du har mulighed for at tage gondolen op på bjerget og nyde den smukke udsigt.

  Resten af dagen til egne oplevelser i Fort William - besøg f.eks. West Highland Museum med en samling om livet i Højlandet eller måske frister lidt shopping og et besøg på en af byens pubber.

 • Dag 7: Smukke naturscenerier og sejltur på Loch Lomond

  Vi forlader Fort William og kører gennem smukke landskaber til den naturskønne have Crarae Gardens smukt beliggende i Argylls blide bakker ved Inveraray. Haven blev skabt i 1912 og består bl.a. af træer og buske fra Kina, Nepal og Tibet. Haven har spektakulære udstillinger og hver sæson byder på nye blomster.

  Herfra fortsætter vi via den hvide by Inveraray til mulighed for sejltur på selveste Dronningen af de Skotske søer, Loch Lomond.

  Sidste nat er centralt i Skotlands største by Glasgow med masser af museer og shopping. Denne aften har du mulighed for at gå ud at spise på egen hånd. Rejselederen er behjælpelig med gode forslag.

 • Dag 8: Sidste oplevelser og hjemrejse fra Edinburgh

  Inden vi kører til lufthavnen besøger vi spektakulære Falkirk Wheel – verdens eneste bådelift af sin art. Det 35 m høje hjul kan løfte 8 både ad gangen og har erstattet 11 gamle sluser. Herfra til lufthavnen i Edinburgh og vores fly retur til København.

Hoteller

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Der er inkl. 20 kg bagage og 8 kg håndbagage. Yderligere information om mødested med mere tilsendes ca. 10 dage før afrejse.

 • Brexit og rejser til Skotland

  Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt i 6 måneder efter afrejse

  Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

  Se evt. mere på dette link:
  www.sos.eu/da/nyheder/2019/brexit-husk-din-rejseforsikring/

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i Skotland

  Ingen tvang, dog er det normalt til chauffør, hotel- og servicepersonale.

 • Ekstra benplads i flyet

  I enkelte tilfælde kan det lade sig gøre mod gebyr - spørg når du bestiller.

 • Elektricitet i Skotland

  Der benyttes 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da selve stikket har en speciel udformning med tre store ben.

 • Entréer

  Er eksklusive hvor andet ikke er nævnt – beregn ca. £ 70.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Vi sender flybilletterne til dig.

 • Flytider

  Københavns Lufthavn

  Mødetid: Kl. 11.30

  Afrejse kl. 13.40 med Norwegian. Ankomst i Edinburgh kl. 14.30 lokal tid.

  Hjemrejse fra Edinburgh kl. 15.10 med ankomst til København kl. 17.55

   

  Hvis du har købt tilslutning fra Aalborg:

  Du skal møde i lufthavnen kl. 10.30

  Afrejse med Norwegian D8 3085 kl. 11.55. Ankomst til København kl. 12.40

  Hjemrejse fra København kl. 19.00 med ankomst til Aalborg kl. 19.45

  Ved afrejse fra Aalborg møder du Gislevs rejseleder og resten af gruppen ved gaten i Københavns Lufthavn

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Rejsen er ikke velegnet for dårligt gående.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: www.cph.dk

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Information om Aalborg Lufthavn

  Adresse
  Ny Lufthavnsvej 100
  9400 Nørresundby

  Parkering
  Der er gratis parkering.

  Læs mere her: www.aal.dk

  Bemærk: Rejser du fra Aalborg med tilslutningsfly via København, skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved gaten.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Tidsforskel i Skotland

  Der er en 1 times tidsforskel i forhold til Danmark, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

 • Valuta og kreditkort i Skotland

  Engelske Pund benyttes.
  Kreditkort accepteres mange steder.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret

  Kan være lidt omskifteligt – praktisk tøj anbefales samt gode sko. Temperaturer omkring 16-22 grader.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu