Skip to main content

Flyrejse til Skotland

-
Nyd det flotte forår i Skotland med meget inkluderet

Skotland i blomst

Supertilbud på flyrejse til forår i Skotland med flotte naturoplevelser, alle udflugter og dansk rejseleder.

Forårsrejse til Skotland med vidunderlig natur og skønne oplevelser

Foråret er et skønt tidspunkt at besøge det storslåede Skotland på. Her viser naturen sig frem fra sin bedste side. Vi starter i hovedstaden Edinburgh, hvor rejselederen viser rundt, og du kommer til at gå på selveste The Royal Mile og gennem den blomstrende park Princes Gardens.

Der bliver også tid til et besøg på Edinburgh Castle og i Botanisk Have. Hver dag byder på kønne landskaber, smukke søer, græssende får og charmerende byer. I Højlandet oplever du smukke udsigter, duften af tørv og smagen af en god single malt whisky.

Vi besøger Urquhart Castle ved bredden af Loch Ness. Herfra får du en skøn udsigt og hele historien om søuhyret, inden vi fortsætter til vores hotel centralt i kystbyen Oban. Herfra tager vi på flot udflugt til bl.a. den hvide by Inveraray og besøger en af det vestlige Skotlands smukke haver.

Glæd dig til 8 dage med et væld af flotte oplevelser.

Glæd dig til

 • Hotel midt i Edinburgh og mulighed for besøg i botanisk have
 • Med rejselederen til den blomstrende park Princes Gardens
 • Byrundtur i Edinburgh med Edinburgh Castle, The Royal Mile og mulighed for ægte Skotsk Aften
 • 2 overnatninger i kystbyen Oban og sejltur på Loch Lomond er inkluderet
 • Rejseleder med på hele turen

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 5 x middag. For egen regning i Edinburgh
 • Byrundtur med rejselederen i Edinburgh
 • Udflugt rundt i Højlandet
 • Udflugt til Havebesøg og Inveraray - den hvide by
 • Whiskysmagning i Højlandet
 • Entréer til Blair Castle, Urquhart Castle, 1 x havebesøg og fårefarm
 • Sejltur på Loch Lomond
 • Flybillet fra København
 • 20 kilo bagage til check-in og 8 kilo håndbagage + 1 lille taske
 • Lufthavnsskatter
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

  Dagsprogram

  • Dag 1: Udrejse til Edinburgh

   Vi ankommer til Edinburgh Lufthavn, hvor vores skotske chauffør venter på vores ankomst. Inden check-in på hotellet, kører vi en orienterende byrundtur. Aftensmad er for egen regning i Edinburgh. Rejselederen hjælper gerne med forslag til hvor den kan nydes.

  • Dag 2: Byrundtur i blomstrende Edinburgh med kanoner, drama og de skotske kronjuveler

   Vi starter dagen med en byrundtur i det historiske Edinburgh, der byder på The Royal Mile med Holyrood Palace, Parlamentet, St. Giles katedralen og alle de spændende middelalderlige gyder.

   Vi skal naturligvis også på besøg på vidunderlige Edinburgh Castle med kanoner, drama og de skotske kronjuveler. Herfra går turen til fods til Princes Gardens der står i fuldt flor.

   Over middag bliver der tid på egen hånd til at besøge midtbyens mange attraktioner som National Gallery, Scotch Whisky Experience med næsten 4.000 flasker whisky eller måske frister et besøg i en de mange butikker på hovedgaden Princes Street.

   Der er også mulighed for at tage med rejselederen på en eftermiddagstur til Royal Botanic Garden, verdens førende center for ekspertise inden for plantevidenskab, og med en af verdens største rododendron-samlinger.

   Om aftenen tilbyder vi at tage dig med til en traditionel skotsk aften med lokal mad, sækkepiber og traditionel underholdning.
   Pris kr. 550 pr. person. Bestilles med rejsen.

  • Dag 3: Ad naturskønne veje til Blair Castle og Højlandet

   Efter mange flotte oplevelser i Edinburgh kører vi mod det skotske højland og kommer forbi det gamle kongepalads Linligthgow Palace, hvor Maria Stuart blev født i 1542. Herefter fortsætter vi videre mod Stirling - Stuart-kongernes gamle hovedstad - der betegnes som ”Det lille Edinburgh”.

   Vi besøger eventyrslottet Blair Castle, der i mere end 700 år har indtaget en strategisk position på hovedruten til højlandet. Vi ser slottets smukke værelser, der rummer Murray klanens historie. Der bliver også tid til en tur i slottets smukke have.

   Herfra fortsætter vi med passende pauser til vores hotel i Højlandet.

   Entré til Blair Castle er inkluderet.

  • Dag 4: Whiskyruten og Inverness – Højlandets hovedstad

   Vi skal ud på den verdensberømte rute The Malt Whisky Trail, der har verdens største koncentration af destillerier. Hyggeligt besøg og smagning på lokalt destilleri, der viser hvordan man blander klart kildevand, duftende byg og frisk tørv til velsmagende whisky.

   Turen fortsætter til et ophold i Højlandets hovedstad Inverness med bl.a. Inverness Castle smukt placeret langs med Ness-floden og en katedral, hvor du finder en kopi af Thorvaldsens døbefont. Originalen står i Københavns Domkirke.

   Der bliver også tid til et besøg hos en fårehyrde og hans mesterligt trænede hunde inden vi når til dagens sidste stop ved Culloden Battlefield, hvor skotterne tabte frihedskampen til englænderne.

   Besøg ved Fårehyrde er inkluderet.

  • Dag 5: Langs the Great Glen til Loch Ness

   Dagen starter med en smuk køretur langs The Great Glen – livsnerven i den 100 km lange Caledonian Canal – og kendt for Loch Ness og det berømte søuhyre.

   Næste stop er ved det imponerende Urquart Castle ved Loch Ness, hvor du får den fulde historie om slottet og det mystiske søuhyre. På besøgscentret bliver du vidne til mere end 1.000 års drama og får et glimt af livet i middelalderen og ikke mindst nogle flotte panoramaer over Loch Ness. Du skal naturligvis også se ruinerne af Urquhart Castle med Grant Tower, the Great Hall og den barske fængselscelle. Ruinen ligger malerisk placeret ved søens bred.

   Vi forlader søen og kører til et stop ved Glen Finnan monumentet ved Loch Shiel. Her er der rejst et stort monument til minde om den dag i 1745, hvor Bonnie Prince Charles samlede klanerne til oprør mod englænderne. Turen fortsætter til 2 nætter centralt i Oban.

  • Dag 6: Inveraray Castle og skotsk have

   Dagen starter med en flot udflugt i nærområdet, hvor du bl.a. får mulighed for at besøge det flotte eventyrslot, Inveraray Castle, også kendt fra Downton Abbey og beliggende ved bredden af Loch Fyne. Ligeledes er slottet er kendt for sine smukke og overdådige indrettede rum, der er inspireret af Versailles slottet i Frankrig. Slottet er hjemsted for Campbell klanen og Hertugen af Argyll. Undervejs besøger vi også en af det vestlige Skotlands smukke haver. Ad flot rute langs søer kører vi retur til Oban, hvor du får resten af dagen til egne oplevelser.

  • Dag 7: Loch Lomond og Glasgow Botaniske Have

   Vi forlader vores hotel i Oban og kører gennem smukke landskaber til en hyggelig og idyllisk sejltur på selveste Dronningen af de Skotske søer, Loch Lomond. Herfra fortsætter vi til Glasgow, hvor vi besøger den Botaniske Have, grundlagt helt tilbage i 1817. Den botaniske have består af mindre blomsterbede og store drivhuse med smukke blomster, kaktusser og orkideer. Herfra fortsætter vi til vores hotel og turens sidste overnatning.

  • Dag 8: Sidste oplevelser og hjemrejse fra Edinburgh

   Inden vi kører til lufthavnen, besøger vi spektakulære Falkirk Wheel – verdens eneste bådelift af sin art. Det 35 m høje hjul kan løfte 8 både ad gangen og har erstattet 11 gamle sluser. Herefter kører til lufthavnen i Edinburgh og går om bord på vores fly retur til København.

  Hoteller

  Kort

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Bagage

   Der er inkl. 20 kg bagage og 8 kg håndbagage. Yderligere information om mødested med mere tilsendes ca. 10 dage før afrejse.

  • Brexit og rejser til Skotland

   Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.

   Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

   Se evt. mere her.

  • Bus på flyrejser

   På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

   Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

   På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

  • Drikkepenge i Skotland

   Ingen tvang, dog er det normalt til chauffør, hotel- og servicepersonale.

  • Ekstra benplads i flyet

   I enkelte tilfælde kan det lade sig gøre mod gebyr - spørg når du bestiller.

  • Elektricitet i Skotland

   Der benyttes 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da selve stikket har en speciel udformning med tre store ben.

  • Entréer

   Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

   Beregn ca følgende:
   Edinburgh Castle ca. £ 21,00 
   Culloden Battlefield ca. £ 14,00
   Inveraray Castle ca. £ 12,00

   Hertil kommer, hvad man måtte ønske at besøge som ikke er programsat, og hvor der er tid til det.

   Der er mange steder gruppe-priser, men disse vil rejselederen oplyse om undervejs, da de er afhængige af antal gæster ved hver enkelt attraktion.

  • Find et fly

   Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
   www.flightradar24.com

  • Flybillet

   Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

   Rejser til Europa
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

   Rejser til oversøiske rejsemål
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
   Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

  • Flytider

   Københavns Lufthavn

   Mødetid: Kl. 11.30

   Afrejse kl. 13.40 med Norwegian. Ankomst i Edinburgh kl. 14.30 lokal tid.

   Hjemrejse fra Edinburgh kl. 15.10 med ankomst til København kl. 17.55

    

   Hvis du har købt tilslutning fra Aalborg:

   Du skal møde i lufthavnen kl. 10.30

   Afrejse med Norwegian D8 3085 kl. 11.55. Ankomst til København kl. 12.40

   Hjemrejse fra København kl. 19.00 med ankomst til Aalborg kl. 19.45

   Ved afrejse fra Aalborg møder du Gislevs rejseleder og resten af gruppen ved gaten i Københavns Lufthavn

  • Forsinkelse

   Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

  • Fysisk formåen

   Rejsen er ikke velegnet for dårligt gående.

  • Information om Københavns Lufthavn

   Adresse
   Lufthavnsboulevarden 6
   2770 Kastrup

   Læs mere her: www.cph.dk

   Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

   GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

  • Information om Aalborg Lufthavn

   Adresse
   Ny Lufthavnsvej 100
   9400 Nørresundby

   Læs mere her: www.aal.dk

   Bemærk: Rejser du fra Aalborg med tilslutningsfly via København, skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved gaten.

  • Medicin på flyrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

   Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

   Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mødetid på flyrejser

   Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

   København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
   Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
   Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
   Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
   Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

  • Pas - på flyrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  • Plads i flyet

   Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

  • Tidsforskel i Skotland

   Der er en 1 times tidsforskel i forhold til Danmark, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

  • Tillæg

   Enkeltværelse kr. 1.498.
   Tilslutning fra Aalborg tur/retur kr. 1.200.
   Skotsk Aften kr. 550. Bestilles med rejsen.

  • Tilskud på flyrejser

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

   Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Nat med Rabat
   Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

  • Valuta og kreditkort i Skotland

   Engelske Pund benyttes.
   Kreditkort accepteres mange steder.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

  • Vejret

   Kan være lidt omskifteligt – praktisk tøj anbefales samt gode sko. Temperaturer omkring 16-22 grader.

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din flyrejse?

   Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Ønsker til indkvartering på flyrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu