Skip to main content

Skotland for solorejsende

-
Flot rejse til det skotske grænseland og Edinburgh

Skotland for solorejsende

Drømmer du om at rejse alene uden at gå på kompromis med det gode rejsefællesskab? Tag med på denne skønne solorejse til Skotland, hvor du bydes på hyggelige fællesaktiviteter og spændende udflugter. Du rejser i selskab med andre solorejsende, og under vores dejlige ophold på Peebles Hotel i de grønne omgivelser et par kilometer fra landsbyen Peebles får du dit eget enkeltværelse uden at skulle betale enkeltværelsestillæg.

Glæd dig til en hyggelig rejse til det skønne, sydlige Skotland. I selskab med vores rejseleder går vi en tur i Peebles, tager på en vandretur i områdets bløde bakker samt på heldagsudflugt til Edinburgh. Vi udforsker hovedstaden i bus og på gåben, hvor du bl.a. oplever The Royal Mile og det ikoniske Edinburgh Castle. Der bliver også tid til en udflugt i Skotlands smukke grænseland.

Glæd dig til

 • En rejse til Skotland med andre solorejsende
 • Dejligt hotel med pool og mulighed for spa-behandlinger
 • Vandretur i de bløde bakker og ginsmagning inkluderet
 • Flere entréer, alle udflugter og rutineret rejseleder inkluderet

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • 4 x middag
 • Vandretur dag 2
 • Udflugt til Abbotsford og Rosslyn Chapel
 • Udflugt til Edinburgh
 • Entré til Abbotsford
 • Entré til Rosslyn Chapel
 • Ginsmagning dag 2
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i anden rækkefølge

 • Dag 1: Udrejse til Edinburgh

  Vi lander i Edinburgh lufthavn, hvor vores skotske bus og chauffør venter. Herfra bliver vi kørt til vores hotel nær landsbyen Peebles syd for Edinburgh, hvor vi indlogerer os på vores enkeltværelser for de kommende fire nætter.

 • Dag 2: Landsbyen Peebles, vandretur og ginsmagning

  Vi følger rejselederen på en hyggelig gåtur i Peebles for at lære den lille landsby at kende. Når vi har fået en fornemmelse af byen, fortsætter vi ud i landskaberne, hvor vi skal på en flot vandretur. Vi starter på ruten ved navn The John Buchan Way, som vi følger gennem det bølgede bakkelandskab med stop undervejs til at dvæle ved de maleriske udsigter.

  Vi vandrer de første 11 kilometer af ruten og slutter i Stobo, hvor bussen henter os og bringer os retur til Peebles. Vel retur i Peebles mødes vi på det lokale gindestilleri og får en rundtur samt smager på dråberne.

  Vi har resten af dagen til afslapning, evt. ved hotellets pool.

  OBS! Du skal være godt gående for at kunne deltage i vandreturen.

 • Dag 3: Heldagsudflugt til Skotlands smukke hovedstad Edinburgh

  I dag skal vi udforske Edinburgh både i bus og til fods. Vi kommer godt rundt i Skotlands smukke hovedstad, mens rejselederen undervejs fortæller om dens spændende historie. Vi kommer bl.a. ud at gå på The Royal Mile, hvor et væld af små butikker, hyggelige pubber og gamle byhuse, nogle helt tilbage fra 1600-tallet, ligger side om side. Vi oplever også den hyggelige, middelalderlige bydel med de charmerende brostensgader og skæve huse.

  Under vores besøg i hovedstaden skal vi naturligvis også opleve det imponerende slot Edinburgh Castle, der våger over byen fra toppen af en høj og er byens hovedattraktion. Byrundturen slutter ved slottet, som du får tid på egen hånd til at udforske.

  Er du efterfølgende frisk på mere byvandring, kan vi anbefale en tur i det grønne område ved Holyrood Palace, hvor den udslukte vulkan Arthur’s Seat lokker med en fantastisk udsigt over Edinburgh. Efter en dejlig dag i hovedstaden vender vi hjem til vores hotel.

 • Dag 4: Rosslyn Chapel og sir Walter Scotts hjem

  Dagen begynder med et besøg ved det smukke Rosslyn Chapel fra 1400-tallet, der ligger et par kilometer syd for Edinburgh. Kapellet skulle oprindeligt have været en kirke, men da grundlæggeren William Sinclair døde, inden det stod færdigt, blev det i stedet til en gravplads for ham og hans efterkommere. Kapellet er blevet kaldt ”det mest mytiske og magiske kapel på kloden” af forfatteren Dan Brown, og det oplever vi ved selvsyn på dagens besøg, hvor du bl.a. kan beundre de smukke udskæringer i kapellets loft.

  Herfra fortsætter vi sydpå til Abbotsford House, hvor den berømte forfatter, sir Walter Scott, boede de sidste 20 år af sit liv. Det er muligt at kigge indenfor i flere af palæets historiske gemakker, herunder biblioteket, der rummer mere end 9.000 sjældne bøger og masser af historiske artefakter. Der bliver også tid til at besøge den smukke have, hvis skønhed, farverigdom og flotte detaljer stadig kan tilskrives sir Walter Scotts arbejde.

 • Dag 5: Hjemrejse fra Edinburgh

  Efter morgenmaden siger vi pænt farvel til vores hotel og kører mod lufthavnen i Edinburgh. Herfra flyver vi retur til Danmark efter en dejlig ferie i det skotske grænseland.

Hotel

 • Dag 1-5

  Peebles Hotel

  Dejligt klassisk skotsk hotel beliggende i grønne omgivelser ca. 1,5 km. fra landsbyen Peebles. Hotellet råder over restaurant, bar, wellness-center med pool, fitnessrum og mulighed for at købe behandlinger.

  Alle værelser med bad, toilet, hårtørrer, kaffe og te faciliteter, wi-fi samt strygebræt og -jern.
  Venligst oplys ved bestilling, hvis du ikke ønsker badekar.

  Afstand til centrum2 km
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  SpaområdeMod betaling
  Strygejern og strygebrætJa
  TVJa
  Wi-fiJa

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  20 kilo til check-in og 8 kilo håndbagage + en lille taske.

 • Bemærk

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

  Programmet kan forekomme i anden rækkefølge.

 • Brexit og rejser til Skotland

  Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.

  Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

  Se evt. mere her.

 • Bus

  Der anvendes nyere skotske busser af en god standard. Komfortniveauet er næsten på højde med de danske, og de er bl.a. udstyret med vippesæder, luftdysser og toilet.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i Skotland

  Ingen påbud, men det er almindeligt at give drikkepenge til tjenere og personale på restauranter som en gestus for god service.

 • Elektricitet i Skotland

  Der benyttes 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da selve stikket har en speciel udformning med tre store ben.

 • Entréer

  Følgende entréer er inkluderet:
  Rosslyn Chapel
  Abbotsford House
  Ginsmagning

  Yderligere entréer er eksklusive.

  Vi kan give følgende retningslinjer:
  Edinburgh Castle ca. £ 23,00

  Hertil kommer, hvad man måtte ønske at besøge, som ikke er programsat, og hvor der er tid til det. Mange steder har gruppepriser, men disse vil rejselederen oplyse om undervejs, da de er afhængige af antal gæster ved hver enkelt attraktion.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Husk

  Fotoudstyr, eventuelt kikkert og adapter.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Information om Aalborg Lufthavn

  Adresse
  Ny Lufthavnsvej 100
  9400 Nørresundby

  Læs mere her: www.aal.dk

  Bemærk: Rejser du fra Aalborg med tilslutningsfly via København, skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved gaten.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Lette uldne trøjer, vind- og vandtæt beklædning. Almindeligt aftentøj. Gode vandresko.

 • Tidsforskel i Skotland

  Der er en 1 times tidsforskel i forhold til Danmark, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

 • Tillæg

  Flytilslutning fra Aalborg til København t/r kr. 1.300.
  Afbestillingsforsikring kr. 740.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Flytider fra København:
  Mødetid i København kl. 07.00.
  Afrejse til Edinburgh kl. 09.10 – ankomst kl. 10.00 skotsk tid.
  Hjemrejse til København kl. 10.40 – ankomst kl. 13.25

  Flytider fra Aalborg:
  Mødetid Aalborg kl. 06.00.
  Afrejse til København kl. 07.25 – ankomst kl. 08.10
  Hjemrejse til Aalborg kl. 17.45 – ankomst kl. 18.30
  Gæster fra Aalborg går direkte til gaten i København og møder de andre gæster.

 • Valuta og kreditkort i Skotland

  Kontanter accepteres kun få steder.
  Medbring derfor kreditkort - Visakort, Mastercard eller Eurocard.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret

  Vejret kan være lidt omskifteligt. Temperaturer normalt omkring 16 - 20 grader.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu