Nordkap - Midnatssolens land

Flyrejsen til Nordkap, Lofoten, Trollfjorden, Midnatssol og Samerne

Nordkap med fly  
Rejser til Nordkap i 2019

I midnatssolens land går solen aldrig ned. Men det er svært at forstå, før du selv har oplevet det. På denne rejse til fantastiske Nordnorge er der lyst døgnet rundt og mulighed for midnatssol på hele turen. I historiske Narvik med liften op til 656 meter over fjorden, fra ydersiden af Lofoten med flot udsigt over havet, i Tromsø på en aftentur fra broen og til sidst på Nordkapklippen med frit syn mod nord. Denne kombination kan kun opleves med Gislev - en oplevelse for livet.

 • 2 nætter på både Lofoten og Nordkap giver tid til at få sjælen med
 • Sejlads i magiske Trollfjorden er inkluderet
 • Middag i Nordkaphallen og god tid til at opleve Nordkapklippen 307 m over havet
 • I de norske samers fodspor med besøg i Sametinget og samisk inspireret frokost


Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad
 • 1 x samisk frokost
 • 7 x middag, hvor én er i Nordkaphallen
 • Sejlads med chartret båd i Trollfjorden
 • Rundvisning i Sametinget
 • Entré Nordkaphallen
 • Nordkapcertifikat
 • Rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Udflugter i henhold til dag for dag program (ekskl. entreer med mindre andet er nævnt)
   

Tillæg: Enkeltværelse kr. 5.115. Afrejse fra Billund kr. 500. Fuglefjeldstur på Nordkap ca. NOK 540 (bestilles på rejsen). Afbestillingsforsikring kr. 905.

Se også vores busrejse til Nordkap

Status:
Ring til os

Om rejsen

I midnatssolens land går solen aldrig ned

Inden du tager af sted til lande nord for Polarcirklen ved du sikkert, at sommertidens midnatssol vitterlig betyder, at solen ikke går ned og der er lyst døgnet rundt. Men det er svært at forstå, før du selv oplever det. På denne rejse til fantastiske Nordnorge er der lyst døgnet rundt og mulighed for midnatssol på hele turen. I historiske Narvik med liften op til 656 meter over fjorden, fra ydersiden af Lofoten med flot udsigt over havet, i Tromsø på en aftentur hvor udsigten fra Tromsøbroen er fantastisk og til sidst på Nordkapklippen med frit syn mod nord. Lyset giver en lethed, så du oplever, at det er svært at gå i seng.

Denne lethed kommer dig til gode på de mange udflugter rejsen byder på. Lofoten er et himmerige for naturelskere, og det ene betagende syn efter det andet møder os på vores udflugt rundt på øgruppen. Det samme gælder, når vi med båd vender i den berømte Trollfjord, en fantastisk oplevelse. I Tromsø holder vi ved den verdensberømte Ishavskatedral med de fine mosaikker. Anbefales kan midnatskoncerten i kirken. Den flotte strækning langs indre fjorde og forrevne skærgårdskyster over Finnmarken til Nordkap er naturoplevelser ud over det sædvanlige.

Rejsens absolutte højdepunkt, Nordkap, er et kapitel for sig. At stå her længst mod nord 307 meter over havets overflade kan ikke beskrives. Den susende vind, havet langt under dig og synet indstillet på uendeligt, det er fantastisk og en oplevelse for livet. Rejsens sidste stop er de norske samers hovedstad, Karasjok. Du oplever den samiske kultur på tætteste hold med besøg i Sametinget, fortællinger, joik sang og samisk inspireret mad.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse med fly til Nordnorge
Vi lander med rutefly i Evenes. Transfer til hotellet i den historiske by Narvik ved Ofotfjordens bred. Allerede her i Narvik har du mulighed for at opleve den spektakulære midnatssol, hvor landskabet bliver svøbt i røde, gullige og orange farver. Du kan tage liften op i 656 meters højde over fjorden. Herfra er der en fantastisk udsigt over området.

Dag 2: Lofoten og sejltur i Trollfjorden
Ad små veje og fjordoverfarter når vi Lofoten, den betagende øgruppe ud til Atlanterhavet. Allerede ved ankomsten til hovedbyen Svolvær ligger en privatchartret båd, The Old Lofoten Ferry, klar til at sejle os langs øernes imponerende kystlinje til den smalle Trollfjord, hvor bjergsiderne rejser sig højt på hver side af båden, et fantastisk syn. Sejlturen varer ca. 4 timer og om bord serveres kaffe og kage (inkl.). Vi bor 2 nætter centralt i Svolvær og har derfor god tid til at få nyde byen og den smukke beliggenhed. Og det er lyst døgnet rundt.

Dag 3: Ørundtur og Lofotens Venedig
Lofoten er en perlerække af små øer forbundet med broer, og du har også her mulighed for at opleve midnatssolen danse. Øgruppen er en verden af kontraster, hvor du fascineres af mågeskrigene, de røde og okkergule træhuse eller rorbuerne, bygget på træpæle, krydret med lugten af tjære og tørfisk. Er du til idyl og eventyr? Vi gør holdt i Lofotens Venedig Henningsvær, en perle af en fiskerby. Tilbage i Svolvær er der tid til kulturelle oplevelser eller en spadseretur langs den hyggelige havnefront. Byen byder på museer og galleri og er ikke større end du kan gå til de fleste.

Dag 4: Lofastforbindelsen og Tromsø med Ishavskatedralen
Via Lofastforbindelsen kører vi langs kysten mod Tromsø, som er særlig kendt for midnatssolen og Ishavskatedralen. Vi holder ved den verdenskendte kirke med enestående glasmosaikker, inden vi tjekker ind på vores hotel. Når du nu er i Tromsø, anbefaler vi, at du overværer midnatskoncerten, en helt enestående og unik oplevelse. En anden mulighed er, at gå en aftentur. Fra Tromsøbroen, som forbinder fastlandet og Tromsø på Tromsøya, har du det bedste vue til midnatssolen, hvis den viser sig.

Dag 5: Alta, Nordkalotten, Honningsvåg og Nordkap
Dagen byder på Nordnorges natur når den er bedst. I Finnmarkens største by Alta, har du mulighed for at besøge de interessante helleristninger, samt den moderne og fascinerende Nordlyskatedral, inden vi fortsætter langs den imponerende Porsangerfjord og tunnelen til Honningsvåg. Her bor vi 2 nætter. Ved spisetid tilbagelægger vi de sidste kilometer igennem et stort set ubeboet område, der nærmest ligner et månelandskab, til selve Nordkapklippen, der rejser sig 307 m over Ishavets overflade - rejsens absolutte højdepunkt. Denne aften spiser vi middag i Nordkaphallen. Vi har lagt vægt på, at du har god tid til at opleve den forunderlige midnatssol og udsigten fra position 71° 10' 21” nordlig bredde. Vi kører først fra Nordkap plateauet efter midnat.

Dag 6: Fuglefjeldstur og Honningsvåg
I dag kan du tage med vores rejseleder på fuglefjeldstur fra Gjesvær. Prisen er NOK 540, og du bestiller og betaler udflugten til rejselederen. På de 2 timers sejlads ser du både søpapegøjer og mange andre spektakulære fugle. Panoramatur med bussen på vej tilbage mod Honningsvåg. Eftermiddagen kan bruges på egen hånd i byen. Besøg evt. isbaren og få en drink i et glas af is eller nyd udsigten fra havnekajen. Denne aften spiser vi middagen på hotellet. Hvis midnatssolen svigtede os i går, har du mulighed for at melde dig til en tur til Nordkapklippen igen denne aften.

Dag 7: I de norske samers fodspor – Karasjoksa – samisk frokost
Karasjok, der ligger i hjertet af Finnmarken midt i den vilde natur, er idag hovedstad for samerne i Nordnorge. Det er også her, at vi finder Sametinget, hvor vi har et spændende besøg med lokalguide (inkl.). Efter besøget byder vi på en samisk inspireret frokost på vores hotel i Karasjok med fortællinger om samisk kultur og livstil. Vores hotel ligger lige ved Sapmi, en samisk tema park. Her har du om eftermiddagen mulighed for at følge med på en rundvisning og lære mere om det samiske folk og deres specielle levevis. Også mulighed for at handle i parkens fine butik. På hotellet spiser vi middag og slutter af med Joik, samernes specielle form for sang, en meget anderledes, men fascinerende oplevelse.

Dag 8: Hjemrejse med fly fra Alta
Rejsens sidste dag, hvor vi efter morgenmaden forlader hotellet og kører mod Alta, hvorfra vi skal flyve retur til Danmark med rutefly.

Hotel

1. nat i Narvik:
Quality Hotel Grand Royal - se mere her

2. og 3. nat i Svolvær, Lofoten:
Thon Hotel Lofoten - se mere her
eller
Scandic Svolvær - se mere her

4. nat i Tromsø:
Clarion Hotel The Edge - se mere her

5. og 6. nat i Honningsvær, Nordkap:
Scandic Honningsvåg eller Scandic Nordkap - se mere her

7. nat i Karasjok / Kautokeino:
Scandic Karasjok - se mere her
eller
Thon Hotel Kautokeino - se mere her

Værd at vide

Bagage
På denne rejse flyver vi med SAS. Du må derfor medbringe 1 x 23 kg indtjekket bagage samt 8 kg håndbagage.

Diverse entreer
Ishavskatedralen: NOK 50
Midnatskoncert i Ishavskatedralen: NOK 170
Lofotr Vikingmuseum: NOK 150
Lofoten Krigsminnemuseum: NOK 80
Lofoten Katedralen: NOK 40
Alta museum: NOK 110
Nordlyskatedralen: NOK 50
Fuglefjeldstur: NOK 540

Elevator
Har du behov for at bo lavt på de hoteller, hvor der ikke er elevator, bedes du gøre Gislevs rejseleder opmærksom på dette, hvis det ikke allerede er nævnt ved bestilling af rejsen.

Huskeliste
Det kan være en god ide at medbringe en kikkert, kamera og videokamera samt oplader til mobil og kamera – evt. batterier.

Hygiejne
Medbring evt. vådservietter eller desinfektions gel, som kan købes hos Matas eller på apoteket. Håndhygiejne er vigtigt på en rejse, hvor mange mennesker er samlet.

Klima
Nordnorge deler breddegrader med Alaska, Grønland og Siberien, men sammenlignet med disse områder har Nordnorge et noget mildere klima. For at finde ud af hvilket tøj du skal tage med på din ferie anbefaler vi, at du tjekker vejrudsigten inden afrejsen på mit rejsevejr eller yr.no. I Nord-Norge kan du opleve midnatssolen fra midten af maj til slutningen af juli. Vejret er varmest fra slutningen af juni til starten af august, hvor temperaturen kan nå op på ca. 20 grader.

Kreditkort
De mest gængse kreditkort i Norden er Visa og Mastercard.

Mad og drikke
På denne rejse vil måltiderne være en kombination af fastlagte menuer og buffetanretninger. I vore skandinaviske broderlande må du være forberedt på, at fisk ofte indgår i måltiderne.

Pas
Pas er påkrævet - nu også ved rejse indenfor Norden.

Påklædning
Vejret kan være omskifteligt fra strålende sol til sågar en lille snebyge. Man behøver ikke overgardere sig med den udendørs påklædning, men let vind og vandtæt beklædning og gode sko anbefales. Støttestrømper til brug i bussen kan også anbefales.

Rygning
Norge har rygerpolitik der minder om den danske dvs. rygning er ikke tilladt i offentlige transportmidler eller i bygninger med offentlig adgang, f. eks. restauranter, cafeer, hotelværelser mm.

Sygeforsikring
Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land. Det betyder, at der kan blive tale om en vis egenbetaling. Merudgifter til hjemtransport dækkes også såfremt hjemtransporten er ordineret af en læge. Egenbetalingen vil være dækket af en eventuel rejsesygeforsikring. Gislev Rejser forhandler Europæiske Rejseforsikring, der er en af de bedste på markedet.

Valuta
Norske kroner til evt. entreer og drikkevarer. Kontanter kan hæves i automater i de fleste byer, hvor vi overnatter på rejsen.

Vegetar / diabetiker
Det er vigtigt at du ved bestillingen af rejsen informerer os, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen.

 

Flyv fra

Fly letter

Flybillet
Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Se mere under fanen "Værd at vide" på det enkelte rejsemål.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Bagage:
Du må medbringe 23 kg bagage og 8 kg håndbagage

Flyselskab:
Vi flyver med SAS.

Mødetid
Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet. Her venter rejselederen.


Billund mødested

 

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Bagage:
Du må medbringe 23 kg bagage og 8 kg håndbagage.

Flyselskab:
Vi flyver med SAS.

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.


     

Kort

Nordkap med fly