Sicilien

Vilde vulkaner, storslået natur og unikke kulturskatte


Glæd dig til at opleve Siciliens højdepunkter med dansk rejseleder.

 • Afrejse fra både København, Aalborg og Billund Lufthavn
 • Halvpension og alle udflugter er inkluderet
 • Alsidigt udflugtsprogram med et godt miks af kultur, historie og naturoplevelser
 • Vidende rejseleder med et godt kendtskab til Italien


Med i prisen:

 • Flybillet, flyskatter og afgifter
 • Transfer fra/til lufthavnen
 • Ophold i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad
 • 7 x middag
 • Alle udflugter og entré til Templernes Dal 
 • Rejseleder
 • Hotelskat


Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.498. Afbestillingsforsikring kr. 680.

Se artikel om Gislevs rejse til Sicilien, fra Fyens Stiftstidende den 16.12.2012.

Bestil rejsen

Pris fra 8.998,-

8 dage
Fly

Med i prisen er bl.a.

 • 8 dages flyrejse
 • Alle udflugter og entré til Templernes dal
 • Halvpension 
Bestil rejsen

Om rejsen

Her kan du opleve ét af Syditaliens mest populære rejsemål nemlig Middelhavets største ø Sicilien. Naturen er betagende, og en vifte af kulturskatte venter. Lev dig ind i grækernes og romernes historie, når vi besøger de store attraktioner på UNESCOs Verdensarvsliste såsom en af verdens ældste byer Siracusa, bikinipigerne i Villa Romana del Casale, Templernes Dal i Agrigento og den aktive vulkan Etna. Hver dag byder på nye oplevelser og spændende højdepunkter. Du oplever både Siciliens fantastiske natur, charmerende byer og siciliansk stemning i Palermo. Glæd dig til at mærke Siciliens magi.

Vi bor 3 nætter i Giardini Naxos, som er en typisk charmerende lille ferieby. Her finder du masser af små hyggelige restauranter og butikker langs den flere kilometer lange strandpromenade. Den kendte bjergby Taormina er blot få kilometer væk – lokalbussen kører i gåafstand fra hotellet, så der er også plads til eventyr på egen hånd.

Tanken bag rejsen
Vi har i år valgt at give mulighed for afrejse fra 3 danske lufthavne og bo alle nætter på øen, der frister med et væld af spændende seværdigheder og oplevelser. En rejse der byder på en god dosis af kultur og syditaliensk stemning.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til Sicilien

Fra København, Billund eller Aalborg flyver vi via Amsterdam til Catania. Fra lufthavnen kører vi nordpå til feriebyen Giardini Naxos, der ligger med udsigt til Etna og den maleriske bjergby Taormina. 3 overnatninger i Giardini Naxos.

Dag 2: Vulkanen Etna og Taormina

Næsten dagligt stiger der røg op af Etna, og vulkanen er ofte i udbrud. Vinstokkene og kastanjetræerne, på vulkanens skråninger, vidner dog om, at Etna er ganske ufarlig. Med bussen kører vi op i 1900 meters højde. Mulighed for at fortsætte højere op med svævebanen og jeep til henholdsvis ca. 2500 og 3100 meters højde. Eftermiddagen tilbringes i charmerende Taormina, der ligger på en bjergside med udsigt over Middelhavet og til Etna. Her er smukt og fyldt med blomsterdekorationer i de smalle stræder. Byens største attraktion er det græske teater. Gislevs rejseleder viser rundt, og der er også tid på egen hånd til besøg i de mange specialbutikker med bl.a. keramik og marcipanfigurer samt til at nyde en Granita, en slags sorbet lavet på friske råvarer som citron, clementiner eller skovbær. Heldagsudflugt inkluderet.
(ekskl. entréudgifter. Svævebane til 2500 m ca. € 30. Svævebane og jeep til 3100 m ca. € 64).

Dag 3: Siciliens historiske skatkammer

Byrundtur i Siracusa, der er en af verdens ældste byer og på UNESCOs Verdensarvsliste. Byen emmer af historie og var i oldtiden en mægtig bystat på højde med Athen og Sparta. Her levede bl.a. videnskabsmanden
Arkimedes og filosoffen Platon. Vi besøger det arkæologiske område og den gamle bydel på øen Ortiga med domkirken, der blev bygget som tempel for Athene. Heldagsudflugt inkluderet.

Dag 4: Templernes Dal og romersk villa

Nogle af Middelhavsområdets bedst bevarede græske templer ligger i Templernes Dal ved Agrigento. I Piazza Armerina besøger vi Villa Romana del Casale, den romerske villa kendt for de fantastiske mosaikker. En dag dedikeret til store attraktioner på UNESCOs Verdensarvsliste. Herfra til overnatning i Agrigento. Heldagsudflugt inkluderet.

Dag 5: Charmerende Cefalú

Vi sætter kursen nordpå mod Siciliens største by Palermo. Undervejs besøg i Cefalú, en rigtig syditaliensk middelalderby, der emmer af atmosfære. Gående bytur i de historiske gader. Der bliver også tid på egen hånd til at nyde stemningen, måske på en hyggelig café med et velsmagende glas siciliansk vin. 3 overnatninger i Palermo.

Dag 6: Palermo og Monreale

Palermo er, udover at være Siciliens største by, en blanding af normannisk og arabisk kultur. Havnekvarteret er spændende, og på byrundturen ses bl.a. Cappella Palatina med arabisk kunst. Videre til Monreale med besøg i en af Italiens smukkeste domkirker, med mere end 6000 m2 billedmosaikker i guld og flotte farver. Heldagsudflugt inkluderet.

Dag 7: Tid til flere oplevelser

Mulighed for at udforske Palermo på egen hånd. Sæt dig på en af byens caféer og oplev gadens teater med de gestikulerende og temperamentsfulde sicilianere. Rejselederen er behjælpelig med gode råd og forslag.

Dag 8: Catania – sprudlende og storslået

Byens barokke centrum er opført i lava og du ser byens vartegn Elefantfontænen og Domkirken. Først på eftermiddagen kører vi mod lufthavnen efter 8 oplevelsesrige dage på skønne Sicilien.

 
 

Hotel

Hotel Sant Alphio Garden (3 nætter)

Giardini Naxos,
98030 Marina di Recanati
Læs mere om Hotel Sant Alphio Garden 

Familiedrevet hotel med en rar atmosfære beliggende i Giardini Naxos ved Recanati stranden. Hyggelige omgivelser med have og udendørs swimmingpool med solterrasse. 100 meter til hotellets private strand. Desuden bar, restaurant, og spacenter. Alle værelser med bad og toilet, hårtørrer, telefon, værdiboks, satellit tv og aircondition. Ophold med halvpension i standard værelser.
Badehåndklæder kan lejes på hotellet mod betaling af € 1 per håndklæde / håndklædeskift.

Hotel della Valle (1 nat)

Via Demetra 
92100 Agrigento
Læs mere om hotel della Valle

Pænt hotel med swimmingpool beliggende i grønne omgivelser. Alle værelser med bad og toilet, hårtørrer, telefon, værdiboks, tv, køleskab og aircondition.

Hotel San Paolo Palace (3 nætter)

Via Messina Marine, 91
90123 Palermo
Læs mere om hotel San Paolo Palace

Beliggende med udsigt over Palermo-bugten og ca. 2,5 km fra det historiske centrum, hvortil hotellet tilbyder gratis busservice. Tagterrasse med swimmingpool og panoramaudsigt. Alle værelser med bad og toilet, hårtørrer, aircondition, tv, telefon, værdiboks, minibar og gratis wi-fi. 

 

 

Værd at vide

Deltagerne bør være opmærksomme på, at flere af seværdighederne kun kan besøges til fods. Bussen kører naturligvis så tæt på som overhovedet muligt.

Valuta
Euro.

Klima
April - maj 15 - 20 grader, juni - oktober 25-30 grader.

Bagage
Det er tilladt at medbringe 2 stk. bagage pr. person, max vægt pr styk er 20 kg samt 1 stk. håndbagage der max vejer 10 kg. Håndbagagens dimensioner må maksimum måle 55 cm x 40 cm x 23 cm. 

Bus
Bussen har aircondition, som sikrer en behagelig temperatur. Praktisk tøj anbefales. Der kan ikke forventes toilet i busserne, men der holdes passende pauser undervejs.

Entréer
Det græske teater i Taormina € 10, Etna: ca. € 30 til 2500 meters højde. Til ca. 3100 meters højde i alt ca. € 64 incl. svævebane, jeep og bjergguide. Villa Romana del Casale € 10.

Betalingskort
På mange restuaranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

Caféer
I Italien har man 3 forskellige priser på caféerne. En pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra 80 cent til € 4 på samme bar.

Drikkepenge
På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen. I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst."Sevizio escluso" - efterfulgt af %-satsen som typisk er mellem 15 og 18%. "Pane e coperto" er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk € 1,50 til € 3 per person.

Drikkevand
Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

Frimærker
Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det er oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb prioritaria frimærker, så er postkortet i Danmark hurtigst muligt.

Morgenmad
I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg således at buffet generelt også består af diverse slags brød, pålæg, juice mv.

Restauranter
Udtrykket "Pizzeria" dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt menukort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er "forno al legno" - stenovn, der fyres op med træ.
Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (riste brød m/tomat) o.l.
Primi Piatti: Første retter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og helt bøfkød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles seperat - f.eks. salater, kartofter, bønner etc.
Formaggio: Ost
Dolce: Dessert.
Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter inkl. en øl eller et glas vin.

Det syditalienske køkken
Der er stor forskel på det italienske køkken i det nordlige og sydlige Italien. Nordpå er køkkenet mere rustikt og maden afspejler især at Italien har været under belejring af mange forskellige nationer. Et måltid består som regel af mange retter startende med „antipasto” – en forret f.eks. et ristet brød med hvidløg og tomat. Dernæst en „primo piatto” – normalt en suppe eller en pastaret. „Secondo piatto” er kød, som ofte serveres uden tilbehør. Derfor skal man huske at bestille „contorno” og det kan være kartofler, salat eller stegte grøntsager. Sidst afsluttes med „dolce” – dessert såsom tiramisu, tærte, ost eller is. Hele måltidet afsluttes med en espresso og evt. en „digestivo” (en lille én), som kan være en grappa eller limoncello.

Sicilien bugner af velsmagende råvarer og friske fisk. Særligt karakteristisk i denne region er variationerne af ris kroketter (arancini), kartoffel kroketter (cazzili) og en slags pommefritter (crispeddi di Catania) fyldt med alt lige fra ost til ansjoser. Gå heller ikke glip af de berømte kager bl.a. cannoli fyldt med ricotta ost eller de mange lækre kager i marcipan. Grundet beliggenheden med megen sol og varme findes her også en mængde af lækre frugter og grøntsager. Man finder selvfølgelig også netop her en stor mængde af fiskeretter lige fra salater med alt godt fra havet til blækspruttesuppe og fisketallerkener. En specialitet er også områdets desserter med adskillige søde kager og bagværk. 

Shopping på Sicilien
Keramik og kunsthåndværk. Designer- og modetøj, sko og tasker kan også købes billigere end i Danmark.

Værdigenstande
Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.

 

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale
Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen / repræsentanten FØR check-in.

Med KLM via Amsterdam til Catania. 

Flytider

Billund Lufthavn

Mødetid i Billund kl. 09.05
Afrejse fra Billund kl. 11.05 - ankomst Amsterdam kl. 12.20
Afrejse fra Amsterdam kl. 13.05  - ankomst Catania kl. 15.55

Hjemrejse
Afrejse fra Catania kl. 16.40 - ankomst Amsterdam kl. 19.45 
Afrejse Amsterdam kl. 21.35 - ankomst Billund kl. 22.45

Københavns Lufthavn

Mødetid i København kl. 07.25
Afrejse fra København kl. 09.25 - ankomst Amsterdam kl. 10.50
Afrejse fra Amsterdam kl. 13.05  - ankomst Catania kl. 15.55

Hjemrejse
Afrejse fra Catania kl. 16.40 - ankomst Amsterdam kl. 19.45 
Afrejse Amsterdam kl. 21.05 - ankomst København kl. 22.30

Aalborg  Lufthavn

Mødetid i Aalborg kl. 08.10
Afrejse fra Aalborg kl. 10.10 - ankomst Amsterdam kl. 11.30
Afrejse fra Amsterdam kl. 13.05  - ankomst Catania kl. 15.55

Hjemrejse
Afrejse fra Catania kl. 16.40 - ankomst Amsterdam kl. 19.45 
Afrejse Amsterdam kl. 21.10 - ankomst Aalborg kl. 22.30

Bagage

Indtjekket bagage: 1 x 23 kg pr. person
Håndbagage: 12 kg pr. person

Forplejning

Kan købes om bord og betales med kreditkort.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen.


Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.

 

 

Aalborg Lufthavn

Læs mere her: www.aal.dk

Adresse
Ny Lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby


Parkering
Der er GRATIS parkering

Aalborg lufthavn ankomst Aalborg lufthavn terminal

 

Kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
09-05-2021Fly fra BillundMere end 88.998,-Bestil rejsenMere information
09-05-2021Fly fra KøbenhavnMere end 88.998,-Bestil rejsenMere information
09-05-2021Fly fra AalborgMere end 89.298,-Bestil rejsenMere information
12-09-2021Fly fra BillundMere end 89.498,-Bestil rejsenMere information
26-09-2021Fly fra BillundMere end 89.498,-Bestil rejsenMere information
26-09-2021Fly fra København29.498,-Bestil rejsenMere information
26-09-2021Fly fra AalborgMere end 89.798,-Bestil rejsenMere information
17-10-2021Fly fra BillundMere end 89.298,-Bestil rejsenMere information
17-10-2021Fly fra København69.298,-Bestil rejsenMere information
17-10-2021Fly fra AalborgMere end 89.598,-Bestil rejsenMere information