Skip to main content

Storbyferie i Prag

-
3 byture, overnatning på udrejsen og dansk rejseleder

Prag - Den Gyldne Stad

Tag med Gislev på Danmarks bedste busrejse til Prag. Vi har mere end 30 års erfaring med byen, og vores dygtige og erfarne rejseledere gør byrundturene unikke, så selv gæster som tidligere har været i Prag, også får noget ud af turen.

Byrundturene, både til den gamle bydel og til det historiske borgområde, Hradcany, er inkluderet i prisen og giver dig en god fornemmelse af byen.
Derudover tilbyder vi en mulighed for at deltage i en festlig tjekkisk folklore-aften samtidig med at der også er god tid på egen hånd til egne oplevelser.

Velkommen til Prag - byen du kan besøg igen og igen

Prag byder på utallige muligheder for at opleve både klassiske seværdigheder, charmerende kvarterer og floden Moldau, som slynger sig flot gennem byen. På den vestlige side strækker Prag sig stejlt op mod borgområdet Hradcany med den maleriske bydel Malá Strana. På den østlige side finder du den gamle hyggelige bydel med det jødiske kvarter Josefov og den smukke rådhusplads, hvorfra gaderne spreder sig ud med restauranter, caféer og butikker.

Flere steder er det muligt at komme til klassisk koncert - Mozart, Bach og Vivaldi er nogle af favoritterne. Derudover er Tjekkiet meget kendt for deres øl. Den tjekkiske jord har båret humle i tusind år og om sommeren nydes det gode øl udendørs overalt i Prag. Hertil kommer Tycho Brahe som endte sine dage i Prag, hvor han ligger begravet i Teynkirken.

Med Gislev får du flere byrundture rundt i Prag, hvor historie, kultur og kendte bygningsværker går op i en højere enhed. Velkommen til skønne oplevelser i Prag – Den Gyldne Stad.

Glæd dig til

 • Bo centralt på det charmerende skibshotel, Botel Admiral eller Hotel Petr
 • 2 inkluderede byrundture med vores rutinerede rejseleder
 • Hradcany-borgen, et stort borgkompleks samt den kendte Sct. Vitus Katedral
 • Udforsk byens mange kulturtilbud

Inkluderet i rejsens pris

 • 5 x morgenmad
 • 1 x middag første aften
 • Byrundtur dag 3 inkl. sporvognsbillet og headset
 • Byrundtur dag 4 inkl. headset
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede. Kontakt Gislev Rejser hvis du er tvivl om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1-2: Udrejse til overnatning og ankomst til Prag

  Udrejse i komfortabel 4-stjernet bus til overnatning i Tyskland. Efter en god middag og en god nats søvn er vi klar til at fortsætte rejsen og ankommer til Prag først på eftermiddagen.

  Ved ankomst tager vi, hvis tiden tillader det, med rejselederen på en lille gående byrundtur inden check-in på vores hotel. Undervejs
  orienterer rejselederen om ugens program.

 • Dag 3: Byrundtur i Den Gyldne Stad

  Med sporvogn ind til bymidten, hvorfra vi oplever det stemningsfulde gamle centrum med smalle stræder. Vi ser den gamle rådhusplads med det berømte Astronomiske Ur, Teynkirken og Karlsbroen, som hvert år tiltrækker mange turister. En dejlig dag, hvor rejselederen tager dig med til fods rundt i Prags smukke gader. Byrundtur inkluderet.

  Om aftenen kan du tage med til en sprudlende Folkloremiddag med musik, dans og drikkevarer ad libitum. Pris kr. 375. Bestilles med rejsen.

 • Dag 4: Hradcany og eftermiddag på egen hånd

  Med bus til den smukt beliggende Hradcany-borg. Vi ser borgområdet, med det ene gårdrum efter det andet. Herfra stråler eventyret, hvor forskellige regenter, adelsfolk og gejstlige på skift har holdt til.

  Vi besøger Skt. Vitus-katedralen som rummer relieffer, kongegrave og glasmalerier. Vi bevæger os ned gennem de smalle gyder med de farverige huse. Dagens tur slutter ved Karlsbroen, hvor du får resten af dagen til selv at gå på opdagelse i de smalle hyggelige stræder.
  Rejselederen hjælper gerne med forslag til, hvad du kan bruge resten af dagen på.

  Borgtur inkluderet. Entréer er eksklusive.

 • Dag 5: Udflugt til glasværk og Karlstejn

  Nyd denne dag på egen hånd i Prags hyggelige gader eller tag med på udflugt til det populære glasværk i Nizbor, som har eksisteret i mere end 100 år. Glasværket har bevaret sin traditiojnelle produktionsteknik med håndlavet glas. Vi får en interessant rundvisning og måske fristes du til et par indkøb.

  Herefter kører vi til Karlstejn, hvor frokosten nydes nedenfor den prægtige borg,der blev grundlagt i 1300-tallet.

  Udflugtspris kr 300 inkl. entré til glasværk og frokost. Bestilles med rejsen.

  Vi er retur i Prag midt på eftermiddagen, så du får tid til de sidste indkøb og oplevelser.

 • Dag 6: Morgenmad og afrejse

  I dag går turen hjemover via Tyskland. Vi har passende stop undervejs, og rejselederen fortæller de sidste historier.

  Den danske grænse passeres først på aftenen.

Hoteller

 • Benyttes på afgangene: 15.09 + 13.10

  Botel Admiral Prag

  Godt beliggende bådhotel med charmerende indretning. Hyggelig opholdssalon, restaurant og bar.

  Vi bor tæt ved metrostationen samt sporvognsstationen, Andel. Fra hotellet til Karlsbroen er der ca. 2 km.

  Alle værelser med bad, toilet, telefon og tv.

  Læs mere om Botel Admiral

  BarJa
  RestaurantJa
  TVJa
 • Hotel Petr

  Hotellet er beliggende i et stille og roligt område i Prag. Tæt på finder du sporvognen ind til bymidten samt restauranter og shoppingcenter. Hotellet har elevator og alle værelser er med gratis wifi, hårtørrer, tv og værdiboks. Hotellet har ikke restaurant.

  Læs mere om Hotel Petr

  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiGratis

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
07-07-2024Se afrejsetider 6 dageBus fra Jylland og Fyn Mere end 84.398,-Bestil
01-09-2024Se afrejsetider 6 dageBus fra Jylland og Fyn Mere end 84.398,-Bestil
15-09-2024Se afrejsetider 6 dageBus fra Jylland og Fyn Mere end 84.398,-Bestil
13-10-2024Se afrejsetider 6 dageBus fra Jylland og Fyn Mere end 84.398,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Entréer

  Entréer er eksklusive - beregn med ca. CZK 100-250.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Metro og sporvogn

  Prag har 3 metrolinier samt busser og sporvogne. Rejselederen introducerer billet- og transportsystem.

  Personer over 65 år kan køre gratis med de fleste offentlige transportmidler mod forevisning af pas.
  Rejselederen informerer.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Opera og musik

  Opera, ballet m.v. kan arrangeres på stedet. Spørg rejselederen eller i receptionen på dit hotel.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • På egen hånd i Prag

  Det er ikke uden grund at Prag kaldes de 100 tårnes by, for spir og tårne ses overalt. Det er hyggeligt at gå rundt i gaderne, som udover de smukke gamle palæer og flotte farvestrålende facader også byder på mange spændende butikker, små autentiske restauranter og ølstuer.

  Få gode råd af rejselederen eller af hotellet, såfremt du ønsker at spise et tjekkisk måltid eller drikke den berømte skummende øl - mulighederne er mange.

  En smuk og meget spændende by som man kan bruge rigtig meget tid i – det er nok derfor de fleste kommer igen og igen. Prag er et sandt skatkammer af oplevelser.

 • Storbyferie - hvad kræver det?

  Vær opmærksom på, at man på en storbyferie må forvente at skulle gå en del.

  Vi beder alligevel om forståelse for, at rejselederen behøver at holde et vist tempo for at kunne nå at vise de mange spændende seværdigheder. Der bliver stop ind imellem, men bentøjet skal være i orden og rejsen er som udgangspunkt ikke for dårligt gående.

  Det står enhver frit for at forlade gruppen undervejs, skulle det alligevel blive for meget. Der er masser af caféer og andre hyggelige steder undervejs på byrundturene, så du kan snildt nyde byens liv over en kop kaffe, hvis konditionen eller de nye støvler driller.

  Du har også mulighed for selv at tage taxa eller anden offentlig transport. Husk at medbringe godt fodtøj.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 998. 
  Afbestillingsforsikring: 7% af rejsens pris. 

  Folkloremiddag med drikkevarer ad libitum kr. 375. Bestilles med rejsen.
  Udflugt til glasværk i Nizbor og frokost ved Karlstejn kr. 300. Bestilles med rejsen.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort

  Euro til ud- og hjemrejsen.

  Tjekkiske Koruna i Prag. OBS:  Man kan ikke længere veksle danske kroner i banker og vekselsteder til CZK. Medbring Euro.

  Du kan betale med kreditkort de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med til toiletbesøg m.m.

  Danske kroner til køb af drikkevarer i bussen.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vejr

  Billedresultat for klimatabel prag

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu