New York & krydstogt til Bahamas

The Big Apple og et skønt krydstogt til BahamasOplevelsesrig rejse med dansk rejseleder som kombinerer det bedste af New York med et flot krydstogt til Bahamas i Caribien

• 3 nætter på Manhattan i skønt kvarter nær One World Trade Center

• Inklusiv stor byrundtur i New York over 3 dage - du oplever alle de største seværdigheder

• 8 dages krydstogt til Florida og Bahamas med fuld forplejning

• Skibet Oasis of the Seas er et af verdens mest imponerende skibe

• Flotte shows om bord i både skibets teater, vandteater samt is-shows i skøjtehallen

• Mulighed for at opleve Kennedy Space Center eller en af Orlandos forlystelsesparker

• Bahamas er alt det du drømmer om i Caribien: hvide sandstrande, svajende palmer og krystalklart vand 

• Dansk rejseleder med på hele rejsen – det er din tryghed

Med i prisen:

• 3 x ophold i dobbeltværelse med morgenmad

• 7 x ophold i indvendig dobbeltkahyt kategori 4V

• 8 dages krydstogt med fuld forplejning

• Drikkepenge på skibet

• Byrundtur i New York Lower Manhattan

• Byrundtur i New York Midtown

• Sejltur til Frihedsgudinden og Ellis Island

• Dansk rejseleder

• Flybilletter og afgifter

• Gebyr til Rejsegarantifonden.

Tillæg: Udvendig kahyt kategori 4N kr. 2.000 pr. person. Balkon kahyt kategori 2D (oktober 4D) kr. 4.200 pr. person. Enkeltværelse/indvendig kahyt kategori 4V kr. 7.300. Enkeltværelse/udvendig kahyt kategori 4N kr. 9.300. Enkeltværelse/balkon kahyt kategori 2D (oktober 4D) kr. 11.500. Billet til One World Observatory: kr. 250. Afbestillingsforsikring er 15% af rejsens pris.

Bestil rejsen

Pris fra 19.998,-

12 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

  • 3 nætter og oplevelser i New York
  • 8 dages luksuskrydstogt
  • Erfaren dansk rejseleder
Bestil rejsen

Om rejsen

New York - også kaldet The Big Apple

New York er uden sammenligning én af verdens mest spændende byer. Hvad enten du rejser til New York for første gang eller det er et kært gensyn, så venter der en perlerække af skønne oplevelser i byen der aldrig sover. På denne rejse bor du i det sydlige Manhattan helt tæt ved mange seværdigheder som f.eks. det nye World Trade Center, 911 Memorial Park (Ground Zero), Wall Street og varehuset Century 21, der også kaldes New Yorks best kept secret. Vi har inkluderet en spændende byrundtur over 2 dage, hvor du både oplever alt det bedste i det sydlige Manhattan og også alle de kendte seværdigheder i Midtown som f.eks. 5th Avenue, Empire State Building, Times Square og Central Park. Hvor du end færdes i New York, virker det hele bekendt fra utallige film. Glæd dig til tårnhøje skyskrabere, gule taxaer, spændende museer og fordelagtig shopping - New York har det hele.

8 dages krydstogt til Bahamas

Efter 3 nætter i New York går vi om bord på det imponerende skib Oasis of the Seas fra Royal Caribbean. Forude venter et skønt og afslappende 8 dages krydstogt til Bahamas. Det elegante skib hører til blandt verdens mest imponerende krydstogtskibe og komforten og udbuddet af underholdning er helt i top. Om bord på skibet kan du slentre i Central Park, slappe af i der caribisk inspirerede pool område, eller nyde en afkølende dukkert idet pool område der kun er for voksne. Du kan også se flotte shows, både i skibets teater, vandteater eller imponerende is-shows i skibet skøjtehal. Skibet er så stort at der er indrettet forskellige oaser, så uanset om du rejser med familien, veninden, med bridgeklubben eller alene, så er der altid et lækkert sted, der passer præcis til dit temperament og din drømmeferie. Til trods for skibets overdådige indretning så er der en afslappet atmosfære om bord. Skibet blev gennem renoveret i 2019-20, og vil til denne rejse fremstå flottere end nogensinde. Maden er veltilberedt og de forskellige restauranters smukke indretning gør hvert måltid til en særlig oplevelse. Skibet ligger til kaj forskellige spændende steder, så du får en perfekt kombination af afslapning, oplevelser og eksotiske strande. Du kan f.eks. opleve Kennedy Space Center i Florida, når skibet ligger til kaj ved Cape Canaveral før den spændende skibsrejse fortsætter til Bahamas.

Bahamas – lige så lækkert som det lyder
Drømmer du om kridhvide sandstrande, svajende palmer og helt krystalklart vand? Så er Bahamas lige noget for dig. Her finder du indbegrebet af Caribien – et rent ferieparadis.
Øgruppen Bahamas består af mere end 3.000 små øer og skær, hvoraf kun 30 af er beboet. Hovedstaden Nassau, byder på spændende og drabelig historie fra tiden, hvor udspekulerede piraterne udnyttede Bahamas fine beliggenhed nær de store skibsruter. Nassau er dog meget mere end pirathistorie. Nassau byder også på skønne huse i glade caribiske farver og i det hele taget et hyggeligt miljø. Men mest af alt så er Bahamas kendt for at have nogle af Caribiens skønneste strande. Du kan vælge at tage med på en kort sejltur til en af de mange omkringliggende øer. Her kan du nyde at dase i det i det lune vand og slappe af under palmernes skygge. Skibet ligger også til kaj ved den ubeboede ø Coco Cay, der er ejet af rederiet Royal Caribbean. Her er der alle muligheder for mange forskellige aktiviteter – eller om du foretrækker dette: blot nyde en dag i Paradis.
   

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til New York

Du møder rejselederen i Københavns lufthavn. Direkte fly med SAS til New York. Ankomst til New York samme aften. Her venter knap en times kørsel til hotellet, der ligger på Manhattan nær One World Trade Center.

Dag 2: One World Trade Center, 911 Memorial, Wall Street, Brooklyn Bridge

Vi starter med at besøge One World Observatory. Bygningen kaldes også Freedom Tower eller det nye World Trade Center. Den imponerende skyskraber, der har erstattet det gamle World Trade Center, er 1776 fod/541 meter høj, og dermed den 3. højeste skyskraber i verden. Tallet 1776 refererer til det år USA fik sin uafhængighed, og derfor har bygningen fået tilnavnet frihedstårnet. Fra 102. etage er udsigten over Manhattan storslået. Elevatorturen, der tager 58 sekunder, beskriver Manhattans historie på en helt utrolig måde. Efter den flotte oplevelse er der gående byrundtur i bydelen Lower Manhattan. Her passerer vi bl.a. 911 Memorial Park (Ground Zero), The Wall Street Bull, Wall Street og børsen. Vi fortsætter ned til det hyggelige South Street Seaport, hvorefter vi tager en spadseretur på den legendariske Brooklyn Bridge. Udsigten mod Manhattans skyskrabere fra den gamle stolte bro er mageløs. Udflugten er inkluderet dog eksklusiv entré til One World Observatory (kr. 250), der skal bestilles sammen med rejsen. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad

 

Dag 3: 5th Avenue, Central Park, Times Square

Vi tager med undergrundsbanen op til Midtown. Spadseretur ad 5th Avenue, der byder på mange spændende oplevelser. Vi kommer forbi Empire State Building samt Bryant Park og det imponerende New York Public Library, hvis overdådige indretning er kendt fra flere film. Vi smutter også forbi Vanderbilts smukke banegård Grand Central Terminal, Chrysler Building samt United Nations. Vi returnerer tilbage til 5th Avenue, og spadserer forbi de eksklusive butikker såsom Gucci og Tiffany. Vi stopper også ved Rockefeller Plaza, St. Patricks Cathedral samt Plaza Hotel på vores vej til Central Park. Før vi tager tilbage til hotellet, skal vi opleve New Yorks hjerte Times Square. Udflugten er inklusiv. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad


 

Dag 4: Afsejling fra New York 16.00

Formiddagen er fri til afslapning og egne oplevelser i New York. Besøg evt. det gribende 911 Museum eller hvad med en spadseretur i Battery Park, hvor der er en fin udsigt over til Frihedsgudinden. Ved middagstid er det tid til at køre til krydstogthavnen Cape Liberty, som ligger på den anden side af floden Hudson River i New Jersey. Vi går om bord på Oasis of the Seas fra Royal Caribbean. Det imponerende skib er 360 meter langt og 18 etager højt. Efter at vi er blevet indkvarteret i de komfortable kahytter, er det tid til at se nærmere på det flotte skib. Du kan eventuelt spadsere en tur i Central Park – et dejligt parkområde, der ligger i midten af skibet. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad på hotellet i New York. Fuld forplejning på skibet.

 

Dag 5: På havet. Glæd dig til en dag med tid til at udforske skibet

Oven på nogle oplevelsesrige dage er der endelig tid til at nyde et par fridage om bord på det komfortable skib. Der er masser af aktiviteter om bord, så glæd dig til en svømmetur i poolen eller slap af i et boblende spabad. Du kan også shoppe i de indbydende butikker eller besøge skibets wellness afdeling. Husk også at der hver aften er gratis shows i skibets teater. Måltider inkluderet denne dag: Fuld forplejning på skibet.

 

Dag 6: Florida, Kennedy Space Center, forlystelsesparker og alligatorer

Skibet ankommer til Port Canaveral kl. 13.00. Havnen ligger på den smalle landtange Cape Canaveral. Fra havnen er der 10 km til badebyen Cocoa Beach, 30 km til Kennedy Space Center og 90 km til Orlandos forlystelsesparker. Havnens fine beliggenhed giver dermed gode muligheder for spændende oplevelser. Skibet tilbyder bl.a. interessante udflugter til f.eks. rumfartscentret Kennedy Space Center, Orlandos mange temaparker samt ture med airboat (fladbundet båd drevet af en stor højt placeret propel) ud i Floridas sumpe, hvor du nærmest flyver hen over vandet. Der er kort sagt masser af muligheder for spændende oplevelser – skibet sejler først kl. 21.00. Måltider inkluderet denne dag: Fuld forplejning på skibet.

 

Dag 7: Coco Cay – en dag i Paradis

Skibet ankommer til den private ø Coco Cay kl. 9.00. Øen, der er ejet af Royal Caribbean Cruise Lines, ligger i den nordlige ende af ø-gruppen. Her findes der et utal af forskellige muligheder for at have det sjovt, slappe af i det krystalklare caribiske hav, opleve koralrevet og den farvestrålende verden under havets overflade. Du kan forhåndsreservere en cabana eller en lille bid af paradis, så liggestole står klar til dig, når du går i land. Du kan også prøve at parasaile, se det hele fra oven fra en ballon eller mærke adrenalinsuset i Nordamerikas største vandrutsjebane i vandlandet med hele 13 vandrutsjebaner. Uanset hvad du vælger, så er der alle muligheder for at få en god dag. Der er ingen indbyggere på Coco Cay – alle mennesker som du ser, er enten skibspersonale eller krydstogtsgæster. Skibet sejler fra Coco Cay kl. 18.00. Måltider inkluderet denne dag: Fuld forplejning på skibet.

 

Dag 8: Nassau, Bahamas. Historie, hyggeligt miljø og paradisiske strande

Efter en god nats søvn og skibets lækre morgenmad er du klar til at nyde indsejlingen til Nassau, hvortil skibet ankommer kl. 8.00. Bahamas ligger sydøst for Florida og nord for Cuba. Øgruppen består af 29 større og 600 mindre øer. Kun 30 af øerne er beboede. Med 3500 km kystlinje er der lagt op til et caribisk badeparadis. Nassau er Bahamas hovedstad, på den livlige havnefront ligger det kendte Straw Market, her kan man købe alt hvad hjertet begærer af stråting. Butiksgaden Bay Street ligger tæt ved havnen, her ligger masser af juvelerforretninger og parfumerier. Bahamas er i dag kendt som et ferieparadis med skønne strande med krystalklart vand. Tidligere var det piraternes legeplads og der er masser af spændende historie og gamle forter. I Nassau finder du farvestrålende huse i glade caribiske farver, hyggelige gader og sjove forretninger. Skibet tilbyder forskellige udflugter lige fra sejlture og strandture til bytur i Nassau. Du kan også komme ud og snorkle blandt farvestrålende fisk i det krystalklare vand, eller slappe af under palmernes skygge på en eksotisk strand. Skibet sejler fra Nassau kl. 18.00. Måltider inkluderet denne dag: Fuld forplejning på skibet.

 

Dag 9 + 10: Afslappende dage på havet i godt selskab

Ingen tvivl om at skønne Bahamas har gjort stort indtryk. Der er nu tid til at bruge dagene på at fordøje oplevelserne og nyde det dejlige skib. Klimaet er skønt – så måske frister det at slappe af på soldækket med en god bog, nyde den friske vind i håret henslængt i en dæksstol, svømme en tur i den indbydende pool eller spille lidt i skibets kasino. Måske frister det også med et slag kort med dine rejsefæller? Gå også en tur i skibets butikker, der er tradition for udsalg den sidste dag om bord. Måltider inkluderet disse dage: Fuld forplejning på skibet.

 

Dag 11: Ankomst til New York. Sejltur til Frihedsgudinden

Skibet ankommer til Cape Liberty New Jersey kl. 06.00, men vi tager os god tid til at nyde den lækre morgenmad om bord, før vi forlader skibet. Fra New Jersey sejler vi med en mindre båd over til Frihedsgudinden. Vi går i land på Liberty Island og ser nærmere på den verdenskendte statue, der blev skænket til USA af Frankrig i 1886. Vi spadserer rundt om statuen, og rejselederen fortæller den spændende historie om USAs kæreste eje. Herefter sejler vi til Ellis Island, som var immigrationsmodtagelse for millioner af europæiske indvandrere i årene 1892-1924. Om aftenen er der hjemrejse fra New York. Natflyvning mod Europa. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad på skibet og forplejning på flyet.

 

Dag 12: Hjemkomst til København

Ankomst til Københavns Lufthavn efter en storslået rejse.

 

Hotel

Hotel New York & krydstogt til Bahamas 

Fairfield Inn World Trade Center

100 Greenwich Street 
New York City, NY 10006
Tlf. 001 917 409 0800
Læs mere om Fairfield Inn WTC her

Dejligt hotel, central beliggende i midt i Lower Manhattan. Seværdigheder og shopping er lige ude foran døren. Hotellet har gratis wifi i receptionen. Wi-fi på værelset er mod betaling. Der er fitnesscenter. Hotellet har pæne, rummelige værelser med kaffemaskine, hårtørrer, strygefaciliteter og sikkerhedsboks.
 

 Forbehold for ændringer. 
 

Skibet

Oasis of the Seas fra Royal Caribbean Cruise Lines

Læs mere om Royal Caribbean Cruise Line

Krydstogt – livet ombord

I de sidste mange år er ferie med krydstogtskibe vokset meget. Og med god grund. Man befinder sig om bord på et flydende luksushotel, der bevæger sig fra sted til sted, mens man sover. På Oasis of the Seas kan der være 5408 passagerer, der betjenes af 2164 besætningsmedlemmer. Skibet er 360 meter langt, og har 18 dæk, hvoraf de 16 er for passagerer. Det kan lyde uoverskueligt og måske give indtryk af et stort mylder af mennesker, men sådan opleves det ikke. Flere af dækkene indeholder udelukkende kahytter, dette gælder dækkene 7, 9, 10, 11 og 12.

Der er meget underholdning om bord blandt andet et stort teater, som deler sig over dæk 4 og 5, et stort spaområde og fitnesscenter på dæk 5 og 6, et vandteater på dæk 5 og 6, Central Park på dæk 8 og et vandland med masser af pools og jacuzzis på dæk 15. I alt er der 4 pools og 10 boblebade, hvoraf to af dem er frithængende med havudsigt. Der er også mulighed for at lære at surfe på dæk 16. Udover dette er der en udendørs biograf, indendørs biograf, skøjtebane, teater og vandteater, casino, spillehal, kortborde, børneklubber, bibliotek og et hav af forskellige butikker.

Skibet er bygget i 2009, og er et af verdens største krydstogtskibe. Skibet har 7 bydele med 7 temaområder. Er der børn med på rejsen kan disse boltre sig i vandparken med Shrek, dyrene fra Madagaskar og Kung Fu panda, mens forældrene kan gå en tur i central park og kigge på kunstgallerier. I Det store teater er der shows om aftenen med imponerende musicals og meget andet top underholdning.

Krydstogt – forplejning

Der er 5 restauranter inkluderet i prisen. Her kan man få buffet, a la carte, cafe mad, donuts og italiensk mad. Derudover er der mulighed for at besøge steakhouse, gourmetbageri, japansk, Starbucks og amerikansk mad mod gebyr. På Skibet er der 22 forskellige barer, lounger og caféer. 

Krydstogt – påklædning

Generelt på skibet skal man blot have almindeligt tøj på. Man må gå rundt i badetøj i badeområderne, men skal have tøj over sig, når man bevæger sig rundt på skibet. I restauranterne er det kutyme at bære pænt tøj. 

Krydstogt – udflugter

Hver aften udleveres et program med informationer om, hvad der skal ske den næste dag. Der vil også være informationer om det sted, skibet anløber, vejrudsigt og andre informationer. Dette program kan fås på hovedsprogene, og rejselederen laver hver dag et kort resume på dansk.
Herunder er der nævnt 3 forskellige udflugter ved hver destination, men hele programmet kan ses på www.royalcarribean.dk (alle udflugter er med engelsktalende rejseleder og bestilles på nettet/ombord og betales ved bestilling. Alle priser er vejledende og med forbehold for ændringer).

Krydstogt – udflugter – Port Canaveral, Florida

Oplev Floridas dyreliv – Airboat Adventure Lone Cabbage Style
Everglades sumpe rækker langt ud over nationalparken. På denne tur sejler du med op mod 60 km i timen i en fladbundet airboat, der nærmest flyver hen over vandet. Du mærker vinden i håret, mens der sejles steder, hvor man slet ikke skulle tro det var muligt at sejle. Kaptajnen stopper flere steder på turen og udpeger dyrelivet ude i sumpen. Der er gode chancer for at se alligatorer. Efter bådturen besøger i et læringssted, hvor du hører den indsats der gøres for at bevare dyrene – og også oplever dyrene på tæt hold. Turen koster 450 DKK, og varer 3 timer. Turkoden er PC06

En dag fyldt med sjov – Icon Orlando
Tag en tur til ICON-parken i Orlando. ICON er et kæmpe område med et hav af attraktioner, butikker og restauranter. I har fire timer på egen hånd hvor i kan opleve SEA LIFE, Madamme Tussauds, shoppe og spise. Oplev SEA LIFE, som er et enormt akvarium, med et imponerende maritimt dyreliv. Du kan bl.a. gå gennem en 360 graders havtunnel, hvor hajer lurer over dit hoved. Besøg også Madamme Tussauds voksmuseum og mød de vellignende vokskopier af forskellige berømtheder. Her kan du hilse på blandt andre Barack Obama, Michael Jackson og Marilyn Monroe. Efter fire timer går turen tilbage til skibet. Turen koster 500 DKK, og varer 6 timer. Turkoden er PC89.

Kennedy Space Center Day Tour
Er du interesseret i rummet og raketter? Så er denne dag helt sikkert noget for dig. Besøg Kennedy Space Center og bliv klogere på alt det der går forud for en opsendelse og du hører naturligvis også om selve proceduren ved opsendelser. Gå rundt i området og se de kæmpe store rumraketter helt tæt på, prøv at sidde i en rumkapsel, kom ind i en rumfærge og gå ikke glip af de imponerende flotte film i det store IMAX-teater, hvor du virkelig får følelsen af, at du selv er ude i rummet. Oplev også Amerikas eneste kredsløbsraket, Atlantis, som vises i hele hendes herlighed. Besøget i Kennedy Space Center er en oplevelse for livet. Turen koster 620 DKK, og varer 5 timer. Turkoden er PC52.
 

Krydstogt – udflugter – Coco Cay bahamas

Snorkling Paradis – Reef snorkling and Sandbar Getaway
Vi sejler det korte stykke ud til det flotte koralrev, der ligger tæt på Coco Cays kyst. Har du aldrig snorklet før – er det ingen hindring, der er god hjælp fra de professionelle instruktører. Straks du stíkker hovedet ned i det krystalklare vand, vil du erfare at Bahamas har noget af verdens smukkeste koralrev. Snorkel rundt og se massevis af farverige fisk og måske er du heldig at se en havskildpadde eller en rokke. Nyd dagen på vandet og slap af på stranden bagefter. Turen koster 375 DKK, og varer 2,5 time. Turkoden er ZH31.

Glasbundsbåd – Right Choice Glass Bottom Boat Tour
Er du fascineret af koralrev og farvestrålende fisk men ikke så vild med at snorkle? Så er dette den perfekte udflugt for dig. Vi sejler ud med en båd med glasbund, så du kan følge med i det farvestrålende liv under havets overflade – helt tørskoet. Der er mulighed for at se rokker, havskildpadder, søstjerner og masser af  fisk i alle regnbuens farver, mens jeres guide fortæller om livet i havet. Turen koster 280 DKK, og varer 1,5 time. Turkoden er ZH13.

Bahamas i en nøddeskal – Beach Lounger for two
En hver der drømmer om Caribien og Bahamas – drømmer om svajende palmer, kridhvide sandstrande og et krystalklart turkist hav. På Coco Cay går alle disse drømme i opfyldelse. I den mere rolige ende af øen ligger denne skønne strand, hvor det er muligt at forhåndsreservere en lille del af Paradis. Du vil have råderet over et læsejl/skygge sejl, 2 komfortable liggestole og et lille bord. Der er bar i nærheden, så det er nemt at hente en drink og nyde den i de paradisiske omgivelser, mens der slappes af. Læsejl og 2 strandstole samt et lille bord koster 280 DKK at leje. Du har råderet hele dagen. Max 2 personer pr enhed. Turkoden er ZH27.
 

Krydstogt – udflugter – Nassau, bahamas

Den Blå Lagune - Blue Lagoon Island Eco Nature Walking Tour & Beach Day

Tag med på en skøn sejltur til den lille ø Blue Lagoon Island, blot 35 minutters sejltur fra Nassau. Nyd sejlturen over det krystalklare vand med tusinde vis af fisk svømmende rundt. Gå en tur rundt på øen og se smukke kokospalmer, kridhvide strande og eksotiske dyr, og hør øens interessante historie. Der er tid på egen hånd, hvor du kan svømme, snorkle med farverige fisk, delfiner, rokker og måske hajer, shoppe eller slappe af på stranden. Turen koster 525 DKK, og varer 5 timer. Turkoden er NSN9.

Glasbundsbåd – Glass Bottom Boat Tour
Tag ud på en 1,5 times lang sejltur rundt i det smukke caribiske hav. Båden har glasbund, så du kan nyde synet af koralrevet og de farvestrålende fisk helt tørskoet. På turen udpeger de 2 guider flotte villaer, der tilhører forskellige berømtheder. Om bord kan du nyde en rum punch med caribisk rom og snacks. Turen koster 265 DKK, og varer 1,5 time. Turkoden er WOD1.

Perleøen – Pearl Island Escape & snorkling with lunch
Skøn udflugt til den private ø Pearl Island. Sejlturen tager 30 minutter, hvor du hører lidt om områdets spændende historie. Du vil nyde den smukke udsigt ud over de mange øer. På øen er der tid til afslapning under palmerne, solbadning, snorkling eller bare en svømmetur i det krystalklare vand. Ganske tæt på kysten ligger der et koralrev, som det er muligt at svømme ud til. Bådens personale informerer, hjælper med det praktiske og fortæller om de forskellige fisk. Derudover er der mulighed for at prøve forskellige former for vandsport. Besøg også det ikoniske fyrtårn, tag trapperne op i toppen og nyd den fantastiske udsigt. Til sidst sluttes dagen af med frokost på stranden. Turen koster 655 DKK, og varer 5 timer. Turkoden er NSM8.

Historisk Fort & Piratmuseum - Fort Charlotte & Pirates of Nassau Museum
Spændende udflugt, hvor du kører gennem Nassaus hyggelige centrum med de pastelfarvede huse. Bahamas hovedstads historie går helt tilbage til den britiske era, og du ser Paliament Square bygget i 1815 og kommer også forbi Fort Fincastle, der kan dateres helt tilbage til 1793. Herefter til Fort Charlotte, opkaldt efter den britiske Kong George III kone. Sidst men ikke mindst besøg på det spændende piratmuseum, der beskriver denne del af Bahamas historie. Turen koster 955 DKK, og varer 3 timer. Turkoden er NSV3.

Forbehold for ændringer.

Værd at vide

Bagage

Der må medbringes 1 kuffert på max 23 kg (Max 158 cm når L+B+H lægges sammen) samt en håndbagage på max 8 kg (Max 55 x 40 x 20 cm). Bemærk at kufferten ikke må være aflåst, med mindre der er tale om særligt godkendte lufthavnslåse. 

Bus

Almindelig lokal standard. Der kan ikke købes fast plads på denne rejse.  

Børn og unge

Medbring skriftligt samtykke, hvis børn rejser uden begge forældre. Kontakt evt. den amerikanske ambassade.

Drikkepenge

Det er kutyme at give drikkepenge. Påregn 15% på restaurant/bar samt $1-3 til stuepige (og evt. chauffør) pr person pr dag.

Drikkevand

Vandet fra vandhanen bør ikke drikkes, køb vand på flaske.

Elektricitet

Der er 110 V. Stikkontakter kræver stik med to flade ben - medbring rejsestik. 

Entréer

Entré til One World Trade Center bestilles sammen med rejsen. 

ESTA

Ved bestilling, af en rejse til USA, vil du have følgende to valgmuligheder mht. det påkrævede ESTA:

ESTA Valgmulighed 1
Du udfylder selv din ESTA ved at klikke dig ind på følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Dette koster $14, som du skal betale med kreditkort. Kravet om ESTA gælder både for rejsende, der blot skal skifte fly i USA samt for rejsende der har USA som den endelige destination. Vi anbefaler at du laver din ESTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at ESTA udfyldes korrekt og manglende ESTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til USA. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din ESTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til ESTA

Vejledning til udfyldning af ESTA
Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60 eller mere. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
Alle felter, der er markeret med en rød stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne.
Når din ESTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god ide at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.
Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en ESTA. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.
Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i USA end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den amerikanske ambassade i København. Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af ESTA, skal du kontakte den amerikanske ambassade på tlf. 33 41 71 00. Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din ESTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse.

Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i USA, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev. Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt ESTA.

ESTA Valgmulighed 2
Du betaler kr. 300 – og Gislev laver din ESTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen) Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt ESTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din ESTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

Fly

Vi flyver med SAS direkte mellem København og New York. 

Fysisk formåen

Denne rejse er egnet for alle, der er almindeligt godt gående. Påregn dog megen spadseren i New York.

Internet

New York: Der er gratis internet både på hotelværelset samt i hotellets lobby.
Krydstogtskibet: Der er mulighed for tilkøb af wi-fi på skibet.

Klima

New York: Generelt dejligt vejr med dagstemperaturer i maj på 11-21°C, september 15-24°C, oktober 9-18°C . Læs mere om vejret her  
Bahamas: Generelt dejligt vejr med dagstemperaturer i maj på 21-29°C, september 24-31°C, oktober 22-30°C . Læs mere om vejret her 

Kreditkort

Man kan benytte sit kreditkort de fleste steder i New York og på Bahamas. Det er en god idé at have et ekstra kort med, hvis der skulle opstå nogle problemer med kortet. Ved kontanthævninger i udlandet, skal du være opmærksom på, at der er et gebyr på omkring 30-50 DKK pr. hævning. Ved check-in på skibet oplyser du dine kreditkortoplysninger. Herefter bliver alle tillægskøb automatisk lagt på ens personlige seapass/nøglekort, hvorefter de automatisk trækker det fra ens kreditkort. Derudover er det altid en god idé at have kontanter med, da der kan være steder, hvor de ikke tager imod kort. Se under valuta. Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

Mad og drikke

New York: Opholdet i New York er med morgenmad. Krydstogtet: Der er helpension om bord på skibet. Maden er lækker og veltilberedt. Der findes mange forskellige restauranter om bord, og der er derfor stor variation i maden. Se mere under fanen krydstogt.
Bahamas: På Bahamas er meget præget af fisk og skaldyr. De har ikke plads til at dyrke en masse grøntsager eller opdrætte forskellige dyr. Derfor bliver de nødt til at importere maden, hvilket gør det meget dyrt – men husk at du har fuld forplejning på skibet.

Medicin

Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

Mobiltelefon

Kan benyttes uden problemer, dog ikke til søs. Husk at slå mobildata og roaming fra.

Moms

Alle priser i forretninger i USA er uden moms (GST). Momsen lægges først til varens pris ved betaling. Momsen ligger på ca. 15 %.

Program 

Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

Påklædning

Medbring sommertøj og en lun trøje og en let jakke samt lidt pænere tøj til aftenbrug på skibet. Husk badetøj. 

Rejseleder

Rejselederen er med på hele rejsen fra København.

Rygning

I USA er der nogle af verdens mest strikse rygeregler. Her må man ikke ryge på barer, klubber, restauranter og indendørsområder. Nogle steder må man heller ikke ryge i parkerne. Skibet er røgfrit, men der er mulighed for at ryge forskellige steder ombord. Man må ikke ryge i teatret, restauranter eller i kahytterne. På Bahamas er det forbudt at ryge på de fleste offentlige steder.

Shopping

I New York er der gode muligheder for at shoppe. Stormagasinerne Macy’s og Bloomingdales minder om vores Magasin og har alt hvad man kunne ønske sig at købe – og mere til. Priserne er væsentligt lavere end i Danmark. Er man i besiddelse af en god portion tålmodighed, så kan det slidte og rodede varehus Century 21 anbefales, her er priserne generelt 30 - 70 % lavere end i stormagasinerne. Century ligger på Broadway/Dey Street lige over for Ground Zero. Bahamas er kendt for kunsthåndværk i strå og andre naturmaterialer, men husk at det er forbudt at udføre produkter fra truede dyrearter.

Tidsforskel

New York er 6 timer bagud. Hvis klokken er 12 om middagen i Danmark, så er den 6 om morgenen i New York. Det samme gælder Bahamas.

Tilskud

Kør gratis over Storebælt
Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. 

Transport til nærmeste påstigningssted
Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

Toldregler

Fra Danmark til Canada må man indføre 200 cigaretter og 1,1 liter spiritus eller 1,1 liter hedvin. Fra USA til Danmark må man indføre 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin samt varer købt i Canada til en værdi af max. 3.250 kr. Venligst bemærk, at det IKKE er tilladt at indføre frugt, grøntsager, planter, frø, kød eller kødprodukter til USA. Dog tillades konserves og brødprodukter.

Trepersonersværelse

Vi gør venligst opmærksom på at et hotelværelse/kahyt til 3 (eller 4) personer kun er udstyret med 2 senge på hver ca. 130 cm x 200 cm. Det er ikke muligt at garantere 3 separate senge.

Vaccinationer

Der kræves ingen særlige vaccinationer. Spørg dog altid egen læge til råds.

Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

Valuta

I USA bruger man dollars. En dollar er ca. kr. 6,25 (19/4-2021). Sedlerne findes i 1, 5, 10, 20, 50 og 100 dollarsedler. Alle sedlerne har samme størrelse og næsten samme farve, så pas på du ikke tager fejl. Der går 100 cent på en dollar. Mønterne findes i 1-cent (Penny), 5-cent (Nickel), 10-cent (Dime) og 25-cent (Quarter). Navnene i parentes er mønternes kælenavne, der ofte benyttes.
På Bahamas benytter de Bahamanske dollars. En Bahamansk dollar er ca. kr. 6,6 (19/4-2021). De Bahamanske dollars følger dollarkursen, man kan derfor også benytte almindelige dollars på rejsen. Der findes banker på de forskellige øer, og det er nemt at finde en hæveautomat. Det er IKKE muligt at veksle danske kontanter til dollars på turen.

Visum

USA: Der kræves ikke visum for danske statsborgere, men alle rejsende skal have en gyldig ESTA – se under ESTA
Bahamas: Der kræves ikke visum ved ophold under 90 dage.Der kræves ikke visum for danske statsborgere. Se under ESTA.

Vil du vide mere?

Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide


 

 

 

Flyv fra

Fly letter

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt
Vær opmærksom på at du skal være i besiddelse af en gyldig ESTA ved rejser til USA.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse

Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid

Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested

I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.

Kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
12-05-2022Fly fra Københavns LufthavnMere end 819.998,-Bestil rejsenMere information
01-09-2022Fly fra Københavns LufthavnMere end 819.998,-Bestil rejsenMere information
13-10-2022Fly fra Københavns LufthavnMere end 820.998,-Bestil rejsenMere information