Skip to main content

Rundrejse i Skotland med Ældre Sagen

-
Særtilbud med Ældre Sagen inklusiv billet til Tattoo i Edinburgh

Skotland med Ældre Sagen

Skøn rundrejse i Skotland med fly fra København inklusiv alle dagsudflugter, tattoo i Edinburgh og rutineret dansk rejseleder - oven i købet til en af Danmarks bedste priser.

Flot rundrejse til skønne Skotland, der går lige i hjertet med charmerende byer, vidunderlig natur og dramatisk historie, som formidles med stor sikkerhed af vores passionerede rejseledere.
Vi oplever de mest kendte og seværdige steder med start i Edinburgh centrum, der byder på et væld af oplevelser. Vi har inkluderet en billet til det legendariske Tattoo på Edinburgh Castle, som er en stor oplevelse.

Ad naturskønne veje til højlandet med besøg på idylliske Blair Castle og whiskydestilleri med smagning. Langs smukke landskaber til sejltur på Loch Ness og besøg ved Urquhart Castle, forbi Fort William med Storbritanniens højeste bjerg Ben Nevis i baggrunden. Smuk tur gennem Skotlands blodige dalstrøg Glen Coe og flotte naturskønne køreture langs de skotske søer til Inveraray med bl.a. eventyrslottet Inveraray Castle og videre til orienterende byrundtur i Glasgow. Sidste dag bliver der tid til et besøg ved Falkirk Wheel inden vi rejser retur til Danmark.

Glæd dig til

 • Gislevs flyrejse til Skotland giver dig flotte oplevelser fra start til slut
 • Byrundtur i Edinburgh og flot tur i Højlandet
 • Whiskysmagning på et af de kendte destillerier og sejltur på Loch Ness
 • Favorabel pris og billet til det verdensberømte Tattoo inkluderet
 • Gislevs populære rundrejse til Skotland- vi har mere end 23 års erfaring 

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 5 x middag
 • Dagsudflugter jf. program
 • Billet til Tattoo i Edinburgh
 • Besøg på fårefarm
 • Entré til Blair Castle
 • Sejltur på Loch Ness
 • Entré til Urquhart Castle
 • 1 x whiskysmagning
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt

  Dagsprogram

  • Dag 1: Udrejse – Edinburgh – Orienterende byrundtur

   Behagelig rejse med fly fra København til Edinburgh – en af Europas smukkeste byer, som emmer af stemning og historie. Vi starter med en orienterende byrundtur i bus inden check-in på vores hotel nær det centrale Edinburgh. Her finder du mange af byens største attraktioner, skotskternede butikker og spændende spisesteder.

   De to aftener er middagene på egen hånd. Rejselederen hjælper gerne med gode forslag.

  • Dag 2: Byrundtur i Edinburgh og besøg på Edinburgh Castle

   Byrundtur til fods i det historiske Edinburgh med The Royal Mile, der huser Parlamentet, Holyrood Palace, middelalderlige gyder og ikke mindst St. Giles katedralen – byens smukke domkirke. Byrundturen slutter ved Edinburgh Castle med kanoner, drama og de skotske kronjuveler. Du får tid til at besøge slottet på egen hånd. Fra de gamle borgmure får du et flot vue ud over byens flotte bygninger og grønne områder.

   Eftermiddagen er på egen hånd til byens mange andre seværdigheder. Inden for kort afstand finder du det velassorterede Scotch Whisky Experience, den blomsterrige park Princes Gardens, National Gallery og ikke mindst hovedgaden Princes Street med de mange butikker. Rejselederen er behjælpelig med tips og råd.

   Om aftenen tager går vi op på promenadepladsen på Edinburgh Castle for at se det verdensberømte Tattoo på Edinburgh Castle.
   Tattoobillet inkluderet.

  • Dag 3: Smukke Blair Castle og Højlandet

   Vi forlader Edinburgh kører ad naturskøn rute mod højlandet, forbi det gamle kongepalads Linlithgow Palace, hvor Maria Stuart blev født i 1542 og videre til Stirling – Stuart-kongernes gamle hovedstad, som kaldes ”Det lille Edinburgh”.

   Fra Stirling kører vi til besøg på det smukke Blair Castle, der siden 1629 har været hovedsæde for Murray klanens overhoved - hertugen af Atholl. Slottet råder over Europas eneste private hær, som dog er af meget fredelig karakter. Indenfor er der adgang til ca. 30 af slottets smukt møblerede værelser, der fortæller om klanens historie.

   Vi besøger eventyrslottet Blair Castle, der i mere end 700 år har indtaget en strategisk position på hovedruten til højlandet. Vi ser slottets smukke værelser, der rummer Murray klanens historie. Der bliver også tid til en tur i slottets smukke have.

   Herfra fortsætter vi med passende pauser til vores hotel i Højlandet.

   Entré til Blair Castle er inkluderet.

  • Dag 4: Whiskyruten og Inverness – Højlandets hovedstad

   Vi skal ud på den verdensberømte rute The Malt Whisky Trail, der har verdens største koncentration af destillerier. Hyggeligt besøg og smagning på lokalt destilleri, der viser hvordan man blander klart kildevand, duftende byg og frisk tørv til velsmagende whisky.

   Turen fortsætter til et ophold i Højlandets hovedstad Inverness med bl.a. Inverness Castle smukt placeret langs med Ness-floden og en katedral, hvor du finder en kopi af Thorvaldsens døbefont. Originalen står i Københavns Domkirke.

   Der bliver også tid til et besøg hos en fårehyrde og hans mesterligt trænede hunde inden vi når til dagens sidste stop ved Culloden Battlefield, hvor skotterne tabte frihedskampen til englænderne.

   Besøg ved Fårehyrde er inkluderet.

  • Dag 5: Loch Ness, Urquart Castle og Glenfinnan

   Vi forlader Højlandet og kører på en malerisk strækning med slugter og langsøer, hvor den mystiske Loch Ness og ”søuhyret” er topattraktionen.

   Herfra til ophold i Fort Augustus, der er flot beliggende ved foden af søen inden turen fortsætter til Glenfinnan monumentet, der er rejst til minde om klanopgøret i august 1745. Monumentet er smukt beliggende ved Loch Shiel.

   Ankomst til vores hotel for de næste to nætter nær Fort William med det Skotlands højeste bjerg Ben Nevis i baggrunden.

  • Dag 6: Rolig dag, udflugt i nærområdet

   Denne dag har du til egne oplevelser og afslapning i Fort Willilam, så du kan fordøje de mange indtryk.

   Har du lyst til flere oplevelser, arrangerer rejselederen en lille udflugt til f.eks. sluserne ved Neptuns Staircase eller en gondoltur til toppen af Ben Nevis bjerget. Du kan også vælge at slappe af, nyde stemningen og snuse lidt rundt i Fort William.

  • Dag 7: Idylliske Inveraray Castle og byrundtur i Glasgow

   Vi forlader vores hotel og kører med passende pauser gennem de smukke af afvekslende landskaber til byen Inveraray, som huser Inveraray Castle, der har været brugt som kulisse i Downton Abbey. Du får mulighed for at besøge slottet eller du kan vælge at hygge dig i byen inden vi fortsætter til Glasgow, Skotlands største by, som er inde i en spændende udvikling fra industri- til kulturby. Her bliver der tid til en kort orienterende byrundtur i bus og tid til egne oplevelser. 

   Herfra til sidste overnatning nær Stirling.

  • Dag 8: Falkirk Wheel og hjemrejse fra Edinburgh

   Inden vi starter hjemrejsen fra Edinburgh Lufthavn, kan vi lige nå den sidste oplevelse. Vi besøger det spændende og forunderlige sluseanlæg ved kanalen Forth & Clyde, hvor den futuristiske bådsluse Falkirk Wheel har erstattet 11 gamle sluser. Det 35 m høje hjul kan løfte op til 8 både ad gangen.

   Herefter kører vi mod lufthavnen efter en uge med mange flotte oplevelser i skønne Skotland.

  Hoteller

  Kort

  Afrejser og bestilling

  AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
  24-08-2023Se afrejsetider 8 dageFly fra Københavns LufthavnRing til os12.698,-
  24-08-2023Se afrejsetider 8 dageFly fra Aalborg LufthavnRing til os13.998,-

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Bemærk

   Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

   Programmet kan forekomme i anden rækkefølge.

  • Brexit og rejser til Skotland

   Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.

   Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

   Se evt. mere her.

  • Bus på flyrejser

   På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

   Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

   På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

  • Drikkepenge i Skotland

   Ingen tvang, dog er det normalt til chauffør, hotel- og servicepersonale.

  • Ekstra benplads i flyet

   I enkelte tilfælde kan det lade sig gøre mod gebyr - spørg når du bestiller.

  • Elektricitet i Skotland

   Der benyttes 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da selve stikket har en speciel udformning med tre store ben.

  • Entréer

   Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

   Følgende entréer er inkluderet:
   Blair Castle
   Sejltur på Loch Ness
   Urquhart Castle 
   Whiskysmagning
   Besøg hos fårehyrde

   Yderligere entréer er eksklusive.

   Vi kan give følgende retningslinjer:
   Royal Yacht Britannia ca. £ 21,00
   Edinburgh Castle ca. £ 23,00 
   Culloden Battlefield ca. £ 17,00
   Inveraray Castle ca. £ 14,00

   Hertil kommer, hvad man måtte ønske at besøge som ikke er programsat, og hvor der er tid til det.

   Der er mange steder gruppe-priser, men disse vil rejselederen oplyse om undervejs, da de er afhængige af antal gæster ved hver enkelt attraktion.

  • Find et fly

   Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
   www.flightradar24.com

  • Flybillet

   Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

   Rejser til Europa
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

   Rejser til oversøiske rejsemål
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
   Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

  • Forsinkelse

   Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

  • Information om Københavns Lufthavn

   Adresse
   Lufthavnsboulevarden 6
   2770 Kastrup

   Læs mere her: www.cph.dk

   Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

   GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

  • Information om Aalborg Lufthavn

   Adresse
   Ny Lufthavnsvej 100
   9400 Nørresundby

   Læs mere her: www.aal.dk

   Bemærk: Rejser du fra Aalborg med tilslutningsfly via København, skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved gaten.

  • Medicin på flyrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

   Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

   Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mødetid på flyrejser

   Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

   København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
   Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
   Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
   Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
   Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

  • Pas - på flyrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  • Plads i flyet

   Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

  • Påklædning

   Lette uldne trøjer, vind- og vandtæt beklædning. Almindeligt aftenstøj. Gode sko.

   Tag evt. varmt tøj med til Tattoo, da det kan blive køligt oppe på slottet.

  • Tidsforskel i Skotland

   Der er en 1 times tidsforskel i forhold til Danmark, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

  • Tillæg

   Enkeltværelse kr. 2.698.
   Flytilslutning fra Aalborg til København t/r kr. 1.300.
   Afbestillingsforsikring kr. 1.060.

  • Tilskud på flyrejser

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

   Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Nat med Rabat
   Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

  • Ud- og hjemrejse

   Flytider fra København:
   Mødetid i København kl. 11.30.
   Afrejse til Edinburgh kl. 13.40 – ankomst kl. 14.30 skotsk tid.

   Flytider fra Aalborg:
   Mødetid Aalborg kl. 10:30.
   Afrejse til København kl. 11.55 – ankomst kl. 12.40.
   Hjemrejse til Aalborg kl. 19.00 – ankomst kl. 19.45.

   Gæster fra Aalborg går direkte til gaten i København og møder de andre gæster.

  • Valuta og kreditkort i Skotland

   Engelske Pund benyttes.
   Kreditkort accepteres mange steder.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din flyrejse?

   Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Ønsker til indkvartering på flyrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu