Den store Sydamerika rundrejse

Rundrejse i Peru - Argentina - Brasilien

Den store sydamerika rundrejse


Flot rundrejse i Peru – Argentina – Brasilien, med en erfaren dansk rejseleder. Oplev nogle af Sydamerikas største seværdigheder i én og samme rejse.

Vi har nøje udvalgt Sydamerikas bedste og mest storslåede kultur-og naturoplevelser, og kombineret dem i denne skønne rundrejse Peru, Argentina og Brasilien. Du besøger storbyerne Lima, Buenos Aires og Rio de Janeiro, men oplever også verdens ende, Ushuaia, i det sydligste Patagonien. Blandt mange inkluderede udflugter, kommer du bl.a. med panoramatoget Vista Dome mod Aquas Calientes, hvor vi  overnatter nær Perus berømte Machu Picchu ruiner. Til lands og vands, kommer du tæt på den 250 km2 store Perito Moreno gletsjer, nær El Calafate i det sydlige Argentina. I Brasiliens regnskov venter de mægtige og brusende Iguacu vandfald, omgivet af frodig vild natur og et rigt dyreliv. En helt unik rejserute, med en perlerække af uforglemmelige oplevelser.

Med i prisen:

 • 18 dages flyrejse
 • Ophold i dobbeltværelse (gode 3-4 stjernede hoteller)
 • 16 x morgenmad
 • 11 x frokost
 • 1 x middag
 • 1 x middag m. tango show
 • Byrundtur i Lima
 • Overnatning i den Hellige dal
 • Udflugt til Pisaq ruinerne
 • Udflugt til Chinchero
 • Udflugt til Ollantaytambo
 • Panoramatog til Aquas Calientes
 • Rundtur i Machu Picchu
 • Byrundtur i Cusco og omegn
 • Byrundtur i Buenos Aires
 • Ranch barbecue og vinsmagning
 • Udflugt til Perito Moreno Gletsjeren
 • Bådtur på Lago Argentino v. Perito Moreno
 • Vandretur i Tierra del Fuego
 • Sejltur på Beagle Kanalen
 • Udflugt omkring Foz do Iguaçu, både i Argentina og Brasilien
 • Jungle og bådsafari ved Foz do Iguacu
 • Byrundtur i Rio De Janeiro inkl. frokost på Sukkertoppen
 • Rejseleder

  Bemærk: Vi anbefaler at reservere senest 30 april, såfremt du ønsker at deltage på rejsen. 
  Antal deltagere: Rejsen gennemføres ved min. 15 deltagere (max 25).

  Tillæg: Enkeltværelsestillæg kr. 14.000. Afbestillingsforsikring kr. 2.999. Byrundtur i Ushuaia inklusiv besøg i det gamle fængsel kr. 420 per person.

Pris fra 49.998,-

18 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a

 • Panoramatog til Aquas Calientes
 • Middag med tangoshow i Buenos Aires
 • Frokost på Sukkertoppen i Rio de Janeiro
Bestil rejse

Om rejsen

Rundrejse i Peru – Argentina – Brasilien
Lad Sydamerikas fortryllende landskaber og unikke seværdigheder omfavne dig på denne fantastiske rundrejse gennem smukke storbyer, oldtidens inkaruiner, gigantiske gletsjere og frodige regnskove. Oplev de mægtige Foz do Iguaçu vandfald, der brøler i junglen på grænsen mellem Brasilien og Argentina. Udforsk Perus verdensberømte Machu Picchu ruiner, som ligger majestætisk gemt på en bjergkam i 2.057 meters højde over Urubamba-dalen. Stå ansigt til ansigt med Perito Moreno gletsjeren i Patagonien, som er en af jordens mest aktive ismasser, og udforsk Ildlandet ved Tierra Del Fuego National Park, ikke langt fra verdens ende Ushuaia. Oplev også de 3 vidunderlige latinamerikanske metropoler - Lima, Buenos Aires og Rio De Janeiro, som hver især har deres stemning, lyd, smag og sjæl. Få en oplevelse ud over det sædvanlige, på vores rundrejse i Sydamerika.
 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse fra Danmark.
Flyskift før direkte fly til Lima, hvortil vi ankommer samme aften. Transfer fra lufthavnen til vores dejlige hotel La Hacienda Miraflores, som ligger skønt i bydelen Miraflores, centralt i Lima. Her bor vi de næste 2 nætter, imens vi udforsker denne fascinerende og kulturelle storby ved atlanterhavet. Efter checkin, byder vi velkommen til Sydamerikas gastronomiske hovedstad, med en velsmagende middag nær hotellet. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning i fly samt middag i Lima.

Lima

Dag 2: Stor byrundtur i Lima.
Den farverige og smukke by blev grundlagt i 1535 på Hellig Tre Kongers Dag, deraf byens første navn: Kongernes By. Plaza Mayor, den tidligere Plaza de Armas, er byens centrum med smukke klassiske bygninger. Her ser vi bl.a. katedralen med de to tårne, der blev bygget i 1555 samt Præsidentpaladset Palacio de Gobierno fra 1535, der er bopæl og kontor for præsidenten. Vi besøger også det gule franciskanerkloster Basilica de San Francisco. Her vil du måske opleve en atypisk kirkemusik strømme ud af den smukke bygning, idet der er et band med guitar, trommer og saxofon tilknyttet kirken. I 1643 fandt man hemmelige gange under klostret, det skjulte en massegrav for de ca. 25.000 mennesker, der er blevet begravet her siden år 1500.  Interessant at der kun er knogler af arme og ben samt kranier, og at alt ligger sorteret i fine bunker. Vi spiser frokost på Larco Museum, der er opkaldt efter kunstsamleren Rafael Larco Hoyle, der var indehaver af verdens største samling af præcolumbiansk kunst. Vi ser nogle af de 45.000 genstande som museet råder over. Vi besøger også bydelene San Isidro og Miraflores før vi returnerer til hotellet.
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

Byrundtur i Lima Byrundtur i Lima


Dag 3: Cusco, marked, Den Hellige Dal
Vi flyver fra Lima til Cusco og sætter kurs mod Den Hellige Dal. Blot 33 kilometer fra Cusco ligger  Pisaq. Her besøger vi det store og farverige marked, der breder sig over hele byens Plaza de Armas og ned i de smalle sidegader. Markedet anses for at være et af de bedste markeder i Sydamerika. Her kommer bønderne med deres afgrøder fra de omkringliggende landsbyer og der sælges også spændende kunsthåndværk. Vi oplever Den Hellige Dal, der egentlig hedder Rio Urubamba, opkaldt efter floden der strømmer i dalen og vander den frugtbare jord. Den lidt lavere beliggenhed og det mere milde klima gør dalen til Perus spisekammer. Ikke kun på de frugtbare marker i bunden af dalen dyrkes grøntsager og majs – også op ad de imponerende terrasser på bjergsiderne. Inkaerne byggede terrasserne til agerbrug og lavede komplicerede vandingssystemer. Vi besøger også den spændende by Chinchero, der ligger i 3.762 m. Byen er en Quechua by, hvilket er en samlet betegnelse for indiansk stammefolk, der bor i bjergene. Her findes nogle af Perus dygtigste vævere så der er rig mulighed for at købe smukke tæpper, tasker mm. Overnatning i Den Hellige Dal. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

Den hellige al Den Hellige Dal i Peru

Dag 4: Inkaruin og pamorama-tog
Vi besøger Ollantaytambo, en interessant ruin af det, der en gang var et af inkaernes største templer. Her findes stadig vand i de kanaler der gav frisk vand til inkaernes bade. Efter det spændende besøg går vi om bord på toget Machu Picchu Vista Dome Train. Det er en utrolig smuk oplevelse at nyde den imponerende natur gennem togets glastag og store vinduer. Vi kører med helt til endestationen i byen Agua Calientes, hvor vi skal overnatte. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

Cista Dome tog Ollantaytambo

Dag 5: Solopgang ved Machu Picchu
Vi står tidligt op og kører det sidste lille stykke til Machu Picchu, hvortil vi ankommer før solopgang. Vi oplever hvordan solen kaster sine første stråler over det eventyrlige landskab. Uforglemmelig rundvisning i den meget velbevarede præ-columbianske by, der er bygget på en bjergkam i 2.057 m højde. Byen blev bygget i år 1400 af kejser Pachacuti, der var inka-rigets 9. kejser (1437-1472). Byen var beboet af inkaerne til den spanske erobring i 1532. Byen var ikke en konventionel by, men nærmere et sted hvor adlen og de vigtigste ledere kom hen for at rekreere. Man mener at der max har boet 750 mennesker i byen, men det er stadig en gåde hvorfor der kun er fundet 173 skeletter, hvoraf de 150 var kvinder. Efter den spanske erobring mistede byen sin betydning og forsvandt i glemslen indtil byen blev opdaget i 1911 af en historiker fra Yale. Efter det spændende besøg i Machu Picchu kører vi med panoramatoget og bus tilbage til Cusco, hvor vi overnatter i 2 nætter. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

Machu Picchu

Dag 6: Cusco og omegn
Omkring år 1100 opstod inkariget i det peruvianske højland med Cusco som hovedstad. Riget var det største og mest betydningsfulde rige i Sydamerika, indtil europæerne gjorde det af med den sidste kejser i 1533. Byen, der ligger smukt midt i Andesbjergene, byder på mange arkæologiske og religiøse monumenter. Vi besøger Solens Tempel, Koricancha og den imponerende fæstning Sacsayhuaman, samt flere ceremonielle centre bl.a. Qenqo Templet, med de udskårne kæmpestore klippeblokke, der har været brugt til at tilbede Moder Jord. Blot 8 km fra Cusco ligger Tambomachay, der var et helligt inka-bade-sted med 4 vægge og plads til offergaver. Flere kanaler, vandfald og akvædukter sørgede for vand til at vaske ondskab ud af kroppen. Vi stopper også ved Puca Pucara, der betyder det røde fort, men man mener at stedet har været brugt som en slags kro. De fine mure med akkurate tilpassede sten vidner om at stedet har haft stor betydning. Der bliver også tid til egne oplevelser i Cusco. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

Cusco Cusco

Dag 7: Fly til Buenos Aires
Vi flyver via Lima til Sydamerikas mest besøgte by Buenos Aires. Argentinas hovedstad blev grundlagt i 1536 af spanierne. Her kan du opleve hvordan latinamerikansk og europæisk arkitektur mødes i både moderne og klassisk forstand og byen kan prale af at have verdens bredeste boulevard: 9 de Julio Avenida. Indkvartering på centralt beliggende hotel for 2 nætter. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og forplejning i fly.

Buenos Aires

Dag 8: Byrundtur Buenos Aires
For at få en god fornemmelse af byens mange ansigter, skal vi på en skøn byrundtur med besøg i mange spændende, moderne og urbane bydele, krydret med klassiske bygninger, ikoniske plazaer og monumenter. Dagens byrundtur begynder nærmest politisk korrekt ved Plaza de Mayo, der er byens fundamentale centrum og plazaen vidner om Argentinas politiske historie. Her ser vi det lyserøde hus, præsidentpaladset Cabildo, rådhuset og den neoklassisk-designede Metropolitan Cathedral - det sidste hjem af Argentinas grundlægger og fader, José de San Martín. I bydelen Palermo Chico, kommer vi igen forbi en række overdådige franske huse, men bedre kendt er området Palermo for sine store parker, designet af berømte landskabsarkitekter såsom den berømte franskmand Charles Thays. Videre til Retiro og Recoleta, hvor vi skal følges igennem tidligere lokale aristokraters drømme om at skabe et lille Paris i hjertet af Buenos Aires, tilbage fra slutningen af det 19. århundrede. Efter at have besøgt den imponerende Plaza San Martin, hvor Jorge Luis Borges gik sine gåture, spadserer vi ned ad Avenida Alvear. Denne eksklusive gade er fyldt med mange af verdens mest fremtrædende luksus mærkevarer indenfor tøj, smykker, ure, design m.m.

Vi spadserer videre rundt, og kommer til en af byens ældste kirker, der daterer til kolonitiden -  Basílica de Nuestra Señora del Pilar. Endelig kan vi beundre den prægtige Recoleta kirkegård/gravplads, som er en sand labyrint af udsmykkede mausoleer. Vi stopper ved Eva Perons grav, et af landets mest genkendelige ikoner.
Puerto Madero er næste stop, og den seneste tilføjelse til byens barrios. I 1991 blev dets store varehuse og siloer ombygget og moderniseret med det formål at integrere området i byen og skabe et frisk og nyt kvarter med erhverv, boliger, hoteller og gastronomiske oplevelser. Barrios er i de seneste år blevet legepladsen for de smukke Porteños og det internationale jetset.
Fra nyt og moderne, til et af de ældste kvarterer i Buenos Aires, San Telmo. Boligkvarteret var oprindeligt beboet af overklassen, indtil slutningen af det 19. århundrede hvor en epidemi af gul feber forårsagede en udflytning af de velhavende familier. I 1970’erne flyttede mange kunstnere og håndværkere siden til San Telmo, og takket være dets fantastiske arkitektur og hippe atmosfære er dette gamle kvarter virkelig blomstret op. Vi spadserer over brostensbelagte gader og stopper på Plaza Dorrego, som er kendt for sit traditionelle antikvitets-marked, hver søndag.

Fra San Telmo fortsætter vi sydpå til en af hovedstadens måske mest livlige og farverige bydele - La Boca. Her er liv, varme, glæde og charme, og det er måske den mest autentiske del af Buenos Aires. La Boca er et arbejderklasse-distrikt, stærkt præget af italienske indvandrere, der kom til landet i stort antal i det sidste kvartal af det 19. århundrede. Et af højdepunkterne, er et specielt besøg i den mytiske Caminito Street, som opsummerer alt, der giver La Boca sin særprægede ånd: den stærke passion for fodbold, den tunge tilstedeværelse af kunst og farver og tango. Om aftenen er der middag og tango show på det ikoniske El Viejo Almacen. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Buenos Aires Buenos Aires

Dag 9: El Calafate, vinsmagning og BBQ
Vi forlader Buenos Aires og flyver til El Calafate i det sydlige Argentina. Vi besøger en ranch, hvor der er mulighed for en skøn spadseretur i den smukke natur ved Arroyo. Der venter også en vinsmagning, hvor vi smager på de gode argentinske vine. Om aftenen tændes der op i grillen og vi hygger med en traditionel argentinsk barbecue-middag samt folklore musik og dans. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag (ranch barbecue).

Arroyo Arroyo

Dag 10: Perito Moreno gletsjeren
I det sydlige Argentina i provinsen Santa Cruz ligger Los Glaciares National Park med Perito Moreno Glacier. Gletsjeren der ligger ved søen Lago Argentino er med sine 250 km² en del af en af de største ismasser uden for Antarktis og Grønland. Glæd dig til en flot sejltur på Lago Argentino. Her, hvor gletsjeren møder søen, er den 30 km lange gletsjer i gennemsnit 60 meter høj. Gletsjerens magiske skønhed og intense isblå farve opleves både fra land- og vandsiden. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost om bord båden.

Perito Moreno gletsjeren Perito Moreno gletsjeren

Dag 11: Fly til Verdens Ende
Ushuaia, er med sine 64.000 indbyggere hovedstaden i den argentinske provins Tierra del Fuego – Ildlandet. Byen er en af de sydligst beliggende byer i verden og herfra er afstanden kortere til Antarktis end til Argentinas nordlige grænse. I 1902-1920 blev der bygget et fængsel i området, da Argentina benyttede Ushuaia til at deponere fanger. Fængslet blev anset som meget flugtsikkert, da fangerne ikke ville kunne overleve i den barske natur. Overnatning i Ushuaia i 2 nætter. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og forplejning i fly.

Ushuaia Ushuaia

Dag 12: Tierra del Fuego, Ildlandet
Vi kører ad en smuk og scenisk rute gennem den rødgule og orange farvede National Park Tierra Del Fuego. Den storslåede natur byder på bjerge, skove, laguner og søer samt et spændende dyreliv. Flot sejltur på Beagle Kanalen, der er et smalt stræde i øgruppen Ildlandet. Kanalen er en af 3 passagemuligheder mellem Stillehavet og Atlanterhavet. På sejlturen vil du både opleve den flotte natur fra vandet – og områdets interessante dyr som f.eks. sæler og hvaler. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

Tierra del Fuego Tierra del Fuego


Dag 13: Fly til Iguazu, Argentina.
Vi forlader Verdens Ende og flyver fra det sydligste Argentina til det nordligste.  Vi lander i byen Iguazu, beliggende nær vandfaldene af samme navn. Overnatning i Iguacu i 2 nætter. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og forplejning i fly.

Iguaçu Iguaçu

Dag 14: Iguazu vandfaldene og Iguazu National Park, Argentina.
De mægtige Iguazu Falls, der består af 150-300 mindre vandfald, er nogle af verdens smukkeste og regnes for at være det mest vandrige af sin slags. Det unikke element omkring dette natur-vidunder, er placeringen i de frodige regnskove og dyrerige nationalpaker, der deles mellem Argentina, Brasilien og Paraguya. I dag udforsker vi den argentinske side af vandfaldene, på en privat heldagsudflugt. Der følger lokale engelsktalende guide med, når vi skal på eventyr i Iguazú National Park – den argentinske park. Undervejs serveres der en skøn frokostbuffet med 1 vand/sodavand og 1 flaske vin pr. 2 gæster.Iguazú National Park er beliggende nordvest for provinsen Misiones, ca. 11 kilometer fra Puerto Iguazú. Det velbevarede økosystem tilhører Paraná jungle-regionen, der dækker næsten hele provinsområdet. Denne naturskat er hjemsted for Iguazú vandfaldene, med sine næsten 300 vandfald. Iguazú National Park og Iguaçu (den Brasilianske del) National Park kom på UNESCOs verdensarvsliste i henholdsvis 1984 og 1986. Den nedre kreds er sammensat af et ca. 1,3 km lang sti system der giver dig mulighed for at komme tæt på nogle af de mindre vandfald på den argentinske side. Du kan færdes langs stierne, der er udstyret med både toiletter og små snackbarer, og komme tæt på Carlos Bozzetti vandfaldet. Den øvre kreds, giver dig mulighed for at se toppen af de majestætiske vandfald på den argentinske side og herfra kan du nyde en betagende panoramaudsigt over hele området. Udsigten strækker sig fra de argentinske fald til øen San Martin, og dele af de brasilianske fald. Djævelens hals er det største vandfald i regionen, og hvor den største mængde vand løber igennem. Med en imponerende højde på ca. 107 meter, er Djævelens hals et must-see, og takket være den nybyggede gangbro, kan du komme tæt på. Gislev har inkluderet en fantastisk oplevelse, hvor vi skal udforske den frodige og tætte jungle og såmænd også sejle på Iguazu floden ind mod vandfaldene. Dette store eventyr er unikt og kombinerer hele essensen af Iguazu National Park i én tur.  Vi starter i junglen, hvor vi om bord en særlig åben truck med kører via Sendero Yacaratía stien ind i det grønne vildnis, mod Puerto Macuco. Gislevs rejseleder og lokale erfarne guider, vil undervejs kunne fortælle om junglens unikke flora og fauna. Herefter sal du med motorbåd sejle 6 km gennem Iguazu flodens kløfter, hen mod vandfaldene. Efter at have nydt udsigten fra den rolige side af San Martin øen, sejler vi til Tres Mosqueteros vandfaldet. Herfra kan du betragte den Brasilianske og Argentinske side af djævelens hals. Du sejler derefter langs kysten af øen, indtil vi kommer til den mest spændende del - San Martin vandfaldet. En vidunderlig og uforglemmelig oplevelse venter her, da det er det største vandfald, som motorbådene kan komme helt tæt på.
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

Iguaçu vandfaldene Iguaçu vandfaldene

Dag 15: Iguaçu vandfaldene og Iguaçu National Park, Brasilien. Fly til Rio De Janeiro.
I dag skal vi opleve den brasilianske side af vandfaldene, hvorfor du bl.a. får det bedste udsyn til Djævelens hals. Denne halvdags-udflugt er endnu engang en privat tur, i selskab med Gislevs rejseleder og en lokal engelsktalende guide, og undervejs nydes der atter en skøn frokostbuffet med 1 vand/sodavand og 1 flaske vin pr. 2 gæster. Iguaçu National Park, blev oprettet i 1939. Området huser den største rest af Atlanterhav skoven i det sydlige Brasilien. Navnet til floden Iguaçu, som på Guaraní betyder "stort vand". Parken dækker over 1.852.625 hektar og indeholder en enorm biodiversitet. Du får her et nærbillede af Djævelens hals, som ses bedst fra den brasilianske side. Synet og lyden af de 14 vandfald der falder fra 107 meter, er ganske enestående, og området er berømt for sin kæmpe regnbue der opstår i den konstante kraftige dis som skabes af de enorme kræfter.  For et nærbillede af vandfaldet, kan du gå gennem parkens subtropiske skov til bunden af Salto Floriano. Tag derfra med elevatoren til toppen af faldet eller gå ud over vandfaldet på Salto Union. Senere denne eftermiddag, flyver vi fra Iguacu til Rio de Janeiro, hvor vi indkvarteres for 2 nætter. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost.Dag 16: Byrundtur i Rio de Janeiro
Rio de Janeiro betyder Januar-floden på portugisk. Byen er hovedstad i den brasilianske delstat af samme navn. Den er med sine knap 12 mio indbyggere Brasiliens 2. største by. Rio var hovedstad fra 1763 til 1960, hvorefter Brasilia tog over. Spændende byrundtur, hvor vi tager med den lille togbane op på det 710 m. høje Corcovado-bjerg, hvor Kristus statuen troner. Cristo Redentor, (Kristus frelseren), blev i 2007 valgt som et af verdens 7 nye underværker. Statuen, der er 38 m høj og vejer 1145 ton, er bygget af cement fra Skåne og beklædt med fedtsten. Den blev indviet i 1931. Efter den flotte oplevelse tager vi svævebanen op på toppen af Sukkertoppen, hvor vi nyder den spektakulære udsigt over Rios grønne bjerge, hvide strande og statuen af Kristus. På vej mod toppen skal der skiftes svævebane ved Morro da Urca der ligger i 220 moh. Turen det sidste stykke til toppen tager 3 min. I alt er turen 1.400 m lang. Det 396 m høje granitbjerg har fået sit navn pga. ligheden med den måde man formede stakkene med sukker på før udskibning tilbage i 1600 tallet. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

Rio De Janeiro

Dag 17: Tid på egen hånd. Hjemrejse.
Dagen er fri til egne oplevelser og afslapning før hjemrejse.  Du kan evt. besøge en af de berømte strande Ipanema og Copacabana. Aftenfly fra Rio De Janeiro. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og forplejing i fly.

Strand ved Rio De Janiro Rio De Janiero

Dag 18: Ankomst Danmark.
Efter en spektakulær rejse til Sydamerikas flotteste seværdigheder. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning i fly.

Hotel

Gode 3-4 stjernede hoteller på hele rejsen (endelig hotelliste er under udarbejdelse)

Vejledende hotelliste for afrejsen i sept. 2019:


La Hacienda Miraflores Hotel, Lima (2 nætter)
Av 28 De Julio 511 Miraflores,
Lima, Peru

La Hacienda Miraflores Hotel er et charmerende 3,5 stjernet hotel, med en fantastisk beliggenhed i hjertet af Miraflores. Her er du tæt ved mange af byens populære seværdigheder
og blot minutters gang fra hotellet kan du finde autentiske peruvianske markeder, spadsere i byens historiske gader og du finder let et skønt måltid mad uden at gå langt.

Hotellet har restaurant, bar/lounge, fitness faciliteter, renseri/vaskeriservice,  elevator m.m. Alle værelser er med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, hårtørrer og gratis Wi-Fi.
Læs mere om La Hacienda Miraflores Hotel her

La Hacienda Valle, Sacred Valley (1 nat)
Sector Pucara S/n Yanahuara
Urubamba, Cusco, Peru

La Hacienda Valle er et 3,5 stjernet hotel, der ligger smukt i Perus grønne og bjergrige natur, midt i den hellige dal (kun 15 minutter fra togstationen Ollantaytambo og 60 minutter fra byen Cusco).
Hotellet er bygget i traditionel peruviansk novoandino-stil, og har udsigt til Andes-regionen. Hotellet har restaurant, bar/lounge, en skøn stor gårdhave, renseri/vaskeriservice m.m.
Alle værelser er med bad/toilet, fladskærms TV, hårtørrer og gratis Wi-Fi.
Læs mere om La Hacienda Valle, Sacred Valley her

Casa Andina Standard Machu Picchu, Aguas Calientes (1 nat)
Prolongacion Imperio de los Incas 626
Machu Picchu, Cusco, Peru

Casa Andina er et 3 stjernet, simpelt og moderne hotel, beliggende i den lille by Aguas Caliente, ikke langt fra Machu Picchu. Hotellet har restaurant, wi-fi i lobbyen, vaskeri m.m.
Alle værelser er med bad/toilet, loftsventilator, fladskærms TV, hårtørrer m.m.
Læs mere om Casa Andina her 

San Agustín Plaza, Cusco (2 nætter)

Dazzler Maipu Hotel, Buenos Aires (2 nætter)

Kapenke, El Calafate (2 nætter)

Las Lengas, Ushuaia (2 nætter)

Jardin de Iguazu, Puerto Iguazú (2 nætter)

Rio Othon Palace Hotel, Rio de Janeiro (2 nætter)

Værd at vide

Afrejse
Rejselederen står klar til at modtage dig i Billund lufthavn. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før, du går til check-in. Rejsende fra København møder rejselederen og resten af gruppen i Amsterdam ved den gate hvorfra flyet til Buenos Aires afgår. Forbehold for ændringer, da fly først kan bekræftes ca. 10 måneder før afrejse.

Aircondition
Der forefindes aircondition på de fleste hoteller. Medbring gerne en let trøje.

Apotek
Der findes apotek i de fleste store byer. Spørg efter Farmacia.

Bagage
Det er tilladt at medbringe en kuffert på max. 20 kg samt et stk. håndbagage med følgende max. mål i cm: længde 56 x bredde 45 x dybde 25 (må dog ikke overstige 115 cm sammenlagt). Håndbagagen må ikke veje mere end 7 kg. Forbehold for ændringer, da fly først kan bekræftes ca. 10 måneder før afrejse.

Bus
Busserne er af almindelig lokal standard. De er almindeligvis udstyret med vippesæder, luftdyser og aircondition.

Børn
Børn der rejser med kun én forældre – eller med voksne der IKKE er barnets forældre. Venligst bemærk at, hvis et barn kun rejser med den ene forældre, eller hvis bedsteforældre rejser med deres børnebørn, uden at forældrene er med på rejsen, kræves der skriftligt samtykke fra forældrene (på engelsk) For en sikkerheds skyl bør du altid kontakte Perus, Argentinas og Brasiliens ambassade for at orientere dig om, hvordan du forholder dig korrekt.

Drikkepenge
I Sydamerika er det kutyme at give 10-15% i drikkepenge.

Drikkevand
Det frarådes det at drikke vandhanevandet i Sydamerika. Det er muligt at købe vand på flaske næsten alle steder. Det er vigtigt at drikke rigeligt med væske, da det afhjælper gener ved tidsforskellen. Rigelig væske forebygger dehydrering, der ellers let kan forekomme.
 
Elektricitet
Der er 220 volt både i Peru, Argentina og Brasilien. Ved Iguacu kan der være 110 volt. Der kræves stik med flade ben – medbring mellemstik.

Elevator
Der er elevator på de fleste hoteller.

Flybilletter
Der vil blive fremsendt en e-ticket (flybillet) samt bordingpass til skibet ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser dit navn nøjagtigt, som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Du bedes også fremsende kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Flyturen
Flyselskab kan oplyses ca. 10 måneder før afrejse.

Gode råd til at gøre flyveturen mere behagelig
• Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser.
• Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen.
• Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen.
• Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen.
• Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol.
• Sid ikke med korslagte ben og undgå, at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

Fotografering
Generelt er der ingen særlige regler. Hvis man fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først. Nogle forventer drikkepenge, hvis man ønsker at fotografere dem.

Handicappede og gangbesværede
Rejsen er ikke egnet for svært gangbesværede. Venligst oplys ved bestilling hvis du er bevægelseshæmmet. Bemærk at du skal være 100% selvhjulpen.

Internet
Der er adgang til internet på flere hoteller. Evt. mod betaling.

Klima
Gennemsnitlige dagstemperaturer i marts/september:
Lima, Peru: 26/19º
Cusco, Peru: 19/20º
Buenos Aires, Argentina: 25/18º
Ushuaia, Argentina: 10/7º
Rio de Janeiro, Brasilien: 28/26º
Iguacu, Argentina/Brasilien: 30/28º

Medicin
Husk at medbringe evt. medicin i håndbagagen – husk det medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Dette er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

Mobiltelefon
Alle mobiltelefoner kan benyttes i stor udstrækning. Husk at slå mobildata + roaming fra, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse. Forvent ikke dækning i de mere øde egne.

Moms
Sales tax/moms er på 17-21%. Bemærk at moms først bliver pålagt visse varer ved betaling.

Pas
Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra Sydamerika. Husk at sende en kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen – og at medbringe kopi af pas på turen.

Påklædning
Temperaturen på denne rejse vil svinge enormt. Fra sommervejr med 25-30º til mere friske temperaturer i det sydlige Argentina. Medbring både sommertøj samt praktisk lunt tøj og en vindtæt jakke. Bemærk, at man kan blive udsat for kraftigt sollys og ultraviolet bestråling. Husk derfor solcreme, hat og solbriller.

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Gislev forhandler Europæiske Rejseforsikring. Venligst bemærk at Europæiske har særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rygning
I store dele af Sydamerika er det forbudt at ryge på hoteller og på offentlige steder.

Shopping
Der er gode muligheder for at købe lokale varer og kunsthåndværk.

Sikkerhed
Der bør altid udvises almindelig forsigtighed. Penge og værdier bør opbevares i forlommen eller pengekat. Desuden bør man holde øje med bagage og håndbagage, når der pakkes bus. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker. Der er sikkerhedsboks på skibet og hotellet.

Sol
Solen kan være stærk på vandet – det samme nogen steder i land. Det er en god ide at medbringe solcreme med høj beskyttelsesfaktor samt en hat.

Sprog
I Peru og Argentina er hovedsproget spansk, mens der tales portugisisk i Brasilien. Der tales også engelsk de fleste steder.

Sygdom
I tilfælde af sygdom på rejsen vil rejseleder være behjælpelig med at etablere kontakt til læge eller hospital. Vær opmærksom på at du skal betale for behandling på stedet. Husk at gemme kvitteringer med henblik på refundering fra rejseforsikring.

Taxa
Taxachauffører forventer drikkepenge.

Telefon
Forvalgs nummer til Peru: 0051 + områdenummer.
Forvalgs nummer til Argentina: 0054 + områdenummer.
Forvalgs nummer til Brasilien: 0055 + områdenummer.

Tidsforskel
Tidsforskellen mellem Danmark og Peru/Argentina/Brasilien varierer alt efter om Danmark har sommer eller vintertid. Når Danmark har sommertid, er Danmark 7 timer foran Peru og 5 timer foran Argentina og Brasilien.  Når Danmark har vintertid, er der 1 times mindre tidsforskel.

Toldregler
Fra Brasilien til Danmark må der indføres 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin.

Tre-personers værelse
Vi gør venligst opmærksom på at i et hotelværelse til 3 (eller 4) personer er det ikke muligt at garantere 3 separate senge

Valuta & Kreditkort
Almindeligt gangbare kreditkort er VISA og MasterCard samt ofte også Diners Club og American Express. Mod gebyr er det muligt at hæve i bankernes kontantautomater.
Valutaen i Peru hedder peruviansk nuevo sol. (Medbring US dollars). 100 sol er cirka. DKK 200.
Valutaen i Argentina hedder peso. 100 argentinske pesos er cirka. DKK 25
Valutaen i Brasilien hedder real. 100 brasilianske real er cirka. DKK 175.
Tjek kurserne kort før afrejse, de kan svinge en del.

Visum
Der kræves ikke visum for danske statsborgere ved ophold under 90 dage. Dette gælder både Peru, Argentina og Brasilien. Pas skal være gyldigt 6 måneder efter udrejse.
 
Vi håber, at ovenstående oplysninger vil være til glæde og gavn, og glæder os til at byde velkommen til Sydamerika.

 

Kort

Den store Sydamerika rundrejse

Flyv fra

Fly letter

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.


Vigtigt
Afrejse både fra Billund og København. Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in, såfremt du afrejser fra samme lufthavn som Gislevs rejseleder - Billund Lufthavn. Rejsende fra København foretager selv checkin i lufthavnene hele vejen til Buenos Aires og mødes i Amsterdam Lufthavn med Gislevs rejseleder samt resten af gruppen. Se mere information i de rejseinformationer vi sender ud ca. 14 dage før afrejsen.

Flyrejsen
Du møder Gislevs rejseleder ved check-in i Billund lufthavn. Flyselskab og rejserute kan oplyses ca. 10 måneder før afrejse.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Mødetid
Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med flybilletter.

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet. Her venter rejselederen.


Billund mødested

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Bemærk:
Rejsende fra København foretager selv checkin i lufthavnene hele vejen til Buenos Aires, og mødes i Amsterdam Lufthavn med Gislevs rejseleder samt resten af gruppen.

 

København lufthavn mødested Gislev Rejser

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
03-09-2019FlyDen store Sydamerika rundrejse fra BillundMere end 849.998,-BestilMere information
03-09-2019FlyDen store Sydamerika rundrejse fra København849.998,-BestilMere information
DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
17-03-2020FlyDen store Sydamerika rundrejse fra BillundMere end 851.998,-BestilMere information
17-03-2020FlyDen store Sydamerika rundrejse fra KøbenhavnMere end 851.998,-BestilMere information
02-09-2020FlyDen store Sydamerika rundrejse fra BillundMere end 851.998,-BestilMere information
02-09-2020FlyDen store Sydamerika rundrejse fra København851.998,-BestilMere information