Nepal - verdens tag

Kathmandu, Mount Everest, safari i Chitwan, Lake Pokhara

Rundrejse til Nepal
 

Nepal rundrejse med erfaren dansk rejseleder. Oplev Himalayas fantastiske natur og farverige helligdomme.
Oplev bl.a. Kathmandu, Bhaktatur, jungle safari i Chitwan National Park, smukke Pokhara med sejltur på Phewa Tal og solopgang over Sarangkot og Bandipur

Som en velbevaret hemmelighed ligger Nepal gemt bag de mægtige Himalayabjerge. Her kan du opleve tibetanske munke i farvestrålende klæder, nysgerrige aber, hellige
mænd og kulørte bedelag. Nepal er et land fuld af spændende kultur og store kontraster. Lige fra lavlandets frodige landbrugsområder til højlandet, hvor 8 ud af verdens 10
højeste bjerge ligger. Det 8.848 meter høje Mount Everest ligger blot 180 km fra Kathmandu. I små sightseeing fly har du mulighed for at flyve langs det enorme
bjergmassiv. Du oplever også Kathmandus mangfoldige kultur og arkitektur, spændende kanotur og junglesafari i Chitwan National Park samt et ophold ved den smukke sø
Lake Pokhara. Glæd dig til at opleve solopgangen fra Sarangkot, hvorfra der er en imponerende udsigt til Annapurnas sneklædte bjerge, med hele 6 tinder over 7.200 m.
Nepal er i sandhed åndeløst betagende.

Med i prisen:

 •  Flybillet til Kathmandu t/r
 • Ophold i dobbeltværelse
 • Helpension i Nepal
 • Byrundtur i Kathmandu
 • Udflugt til Bhaktapur
 • Besøg hos Tharu stammen, Chitwan
 • Kanotur på Budi Rapti floden
 • Jungle safari i Chitwan
 • Fredspagoden i Pokhara
 • Solopgang ved Sarangkot
 • Vandretur fra Sarangkot til Phewa Tal
 • Entré til det Internationale Bjergmuseum
 • Sejltur på Phewa Tal
 • Besøg i Bandipur
 • Visum til Nepal
 • Lokalguide
 • Dansk rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Tillæg: Enkeltværelse fra kr. 2.340. Afbestillingsforsikring kr. 1.550.
             Scenic flightseeing fly mod Himalaya og Mount Everest. kr. 1.400 per person i 2020.

Mulighed for tilkøb af indenrigstilslutning fra Aalborg, Aarhus og Billund.

Bestil rejsen

Pris fra 18.998,-

10 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • Overnatning på gode 3-4* hoteller
 • Mange udflugter, helpension og visum
 • Erfaren dansk rejseleder og lokale guider
Bestil rejsen

Om rejsen

Kathmandu, Mount Everest, safari i Chitwan, Lake Pokhara
Som en velbevaret hemmelighed ligger Nepal gemt bag de mægtige Himalayabjerge. Tibetanske munke i farvestrålende klæder, nysgerrige aber, hellige mænd og kulørte bedeflag. Nepal er et land fuld af spændende kultur og store kontraster. Lige fra lavlandets frodige landbrugsområder, til højlandet hvor 8 ud af verdens 10 højeste bjerge ligger. Det 8.848 meter høje Mount Everest ligger blot 180 km fra Kathmandu. Du oplever også Kathmandus mangfoldige kultur og arkitektur, spændende kanotur og jungle safari i Chitwan samt et dejligt ophold ved den smukke sø Lake Pokhara. Solopgang og bjergudsigt fra Sarangkot, hvorfra der er en imponerende udsigt til det 55 km lange Annapurna bjergmassiv med hele 6 tinder over 7.200 meter. På hele rundrejsen bor vi på pæne 3-4-stjernede hoteller og der er selvfølgelig dansk rejseleder med fra start til slut.

* Bemærk, vil tilbyder en valgfri ekstra udflugt, tidlig morgen dag 3 i Kathmandu: Scenic flightseeing fly mod Himalaya og Mount Everest. Pris i 2020 er  kr. per person. Læs mere om denne oplevelse under dag 3 i dag til dag beskrivelsen.
 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse fra København mod Kathmandu
Du møder Gislevs rejseleder i Københavns Lufthavn inden afrejse. Flyrejsen er med 1 skift undervejs mod Kathmandu og den samlede rejsetid er ca. 14 timer. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning i fly.

Dag 2: Ankomst i Nepals hovedstad, Kathmandu. 
Vi ankommer om formiddagen i den travle og meget livlige (til tider kaotiske) hovedstad, men vi slipper for at stå i kø til visum da vi allerede har ansøgt om visum hjemmefra. I lufthavnen mødes vi af vores lokale guide og chauffør, som tager os til vores hotel i Kathmandu, hvor vi indkvarteres for de næste 2 nætter. Allerede om eftermiddagen får du et godt indblik i den spændende by. Kathmandu siges at være grundlagt for mere end 2.000 år siden og den imponerende arkitektur med de smukke gamle templer er ganske enkelt overvældende. Vi besøger først det hellige hindu tempel Pashupatinath, der er rejst til ære for Pashupati, dyrenes gud. Et fascinerende tempelkompleks der er anerkendt for sin smukke pagodearkitektur, monumenter og helligdomme. Vi kører også ud til Swayambhunath - kaldet abetemplet, der ligger på en bakketop. Det berømte tempel med den karakteristiske hvide kuppel, det gyldne spir og Buddhas øjne der stirrer mod de 4 verdenshjørner er en af Kathmandus største seværdigheder. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad i fly samt frokost og middag i Kathmandu.

Katmandu Nepal Katmandu Nepal

Dag 3: Mulighed for scenic flightseeing mod Himalaya og Mount Everest, kongebyen Bhaktapur.
Såfremt du har valgt at deltage på panorama flyveturen mod Himalaya, skal du tidligt afsted fra hotellet, i selskab med Jeres rejseleder. I små fly flyver vi hen over rismarker, bananplantager og skove til de mægtige Himalaya bjerge rejser sig. Vi følger bjergkæden med verdens højeste tinder og flyver så tæt som 30 km på verdens højeste bjerg på 8.848 meter (forbehold for aflysning ved dårligt vejr). Efter den imponerende oplevelse returnerer vi til hotellet og spiser morgenmad sammen med resten af gruppen. Efter morgenmaden kører vi til Bhaktapur, der tidligere var Nepals hovedstad og en af dalens 3 kongebyer. Den imponerende arkitektur har gjort at Bhaktapur, lige som abetemplet, er på UNESCOs Verdensarvsliste. Efter en spændende dag kører vi tilbage til vores hotel. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Himalaya & Everest flightseeing med Buddha Air
•  Oplev Mt. Everest ca. 35 KM fra dit vindue
•  Udsigt til de fantastiske bjergtinder, søer og gletchere i Himalaya
•  Ca. 50 min. flyrejse med garanteret vinduessæde
•  Forventet fly afgang kl. 6:00

OBS! Turen gennemføres ikke i dårligt vejr. Gislevs rejseleder deltager på denne udflugt sammen med de tilmeldte gæster.

Bemærk: Denne udflugt er fløjet af Buddha Air, som fremgår på den seneste opdaterede liste fra EU-kommissionen, over flyselskaber der ikke må flyve i Europa. Selskaberne på listen må ikke flyve i EU, men det betyder ikke, at de ikke sagtens kan flyve indenrigs i de pågældende lande eller på internationale strækninger uden for EU. Læs evt. mere på dette link: https://ec.europa.eu/transport/modes/air/safety/air-ban/search_en

 Bjergflyvning i Nepla

Dag 4: Kørsel til Chitwan, besøg hos lokalt stammefolk.
Efter morgenmaden på hotellet i Kathmandu venter en flot køretur til Chitwan. Undervejs vil vi betages af de skiftende landskaber. Vi når Chitwan omkring frokost. Efter en passende frokostpause oplever vi Tharu-stammens landsby. Her bor et af de mest berømte stammefolk i Nepal der bl.a. er kendt for deres særprægede hytter og unikke kultur. Vi skal bl.a. opleve et danseshow. Kørsel: 165 km/7-8 timer. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Nepal Chitwan Rådyr Nepal

Dag 5: Safari i Chitwan National Park.
Efter morgenmaden kører vi fra vores hotel i junglen til floden Budi Rapti River. Her venter en 40 minutters sejltur i lange kanoer. Du vil opleve krokodiller og utallige fuglearter. Er heldet med os får vi måske også øje på næsehorn eller andre vilde dyr. Efter sejlturen besøger vi et sted hvor elefanterne får deres daglige bad. Efter frokost på hotellet og lidt hvile kører vi ind i Chitwan National Park, hvor vi skal med åbne jeeps ind i vildnisset i vores søgen efter vilde dyr. Efter en spændende og flot tur i junglen, vender vi tilbage til hotellet i Chitwan.
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Chitwan National Park Nepal Næsehorn i Chitwan i Nepal

Dag 6: Kørsel til Pokhara. Fredspagoden og udsigt til Annapura bjergkæden.
Efter tidlig morgenmad siger vi farvel til Chitwan og kører til Pokhara. Efter indkvartering på vores hotel, besøger vi Fredspagoden, hvor der venter en spektakulær udsigt til bjergkæden Annapurna. Mest markant er det 6.993 m høje spidse bjerg Machhapuchhare. Vi tager sammen tilbage til hotellet, og resten af dagen kan nydes på egen hånd i den skønne by Pokhara. Kørsel: 155 km/7-8 timer. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Phewa Tal - Nepals største sø  

Dag 7: Vandretur & solopgang ved Sarangkot - mageløs udsigt samt sejltur på Phewa Tal.
Efter en god nats søvn, tager vi tidligt afsted mens det stadig er mørkt, mod det 1.592 m høje bjerg Sarangkot. Vi kører i bus det meste af vejen dertil, og vandrer det sidste stykke til toppen (ca. 30 min.) via en stentrappe. Udsigten fra toppen er alle anstrengelserne værd og solopgangen over bjergtoppene er uforglemmelig! Her venter en imponerende udsigt til hele bjergkæden Annapurna. Efter en ypperlig start på dagen, går vi ned igen mod en lille café, hvor vi kan nyde vores medbragte morgenmads pakker sammen med en dejlig kop varm te.

De som har lyst, kan deltage på en vandretur med rejselederen mod Phewa Lake - en udflugt på ca. 1 time gennem små lokale landsbyer og terasser med forskelligt landbrug. Bussen vil samle jer op ved Phewa Lake og kører derefter til hotellet til frokost med resten af gruppen. De som ønsker at returnere til Pokhara efter solopgang & morgenmad, vil blive kørt tilbage til hotellet i bussen vi ankom med. Om eftermiddagen besøger vi det internationale bjergmuseum, hvor vi får et interessant indblik i ekspeditioner til verdens højeste tinder. Nogle endte i triumf - mens andre endte i tragedie. Efterfølgende kører bussen til søen Phewa Tal, hvor der venter en fredsommelig og naturskøn sejltur på Nepals næststørste sø, som på perfekt vis afslutter vores besøg i Annapurna regionen og Pokhara. Vi kører tilbage til hotellet, hvor der senere serveres middag. Vandreturene foregår i roligt tempo og kræver almindelig god fysisk form. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 Annapurna Sejltur på Phewa Tal

Dag 8: Kørsel retur til Kathmandu, Bandipur.
Efter en tidlig morgenmad kører vi mod Kathmandu, med et spændende stop i Bandipur. Den engang så storslåede by er nærmest et levende museum. Indkvartering og middag i Kathmandu. Kørsel: 203 km/9-10 timer. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Ældre man Nepal

Dag 9: Kathmandus by oplevelser samt egen tid.
Der er god tid til at nyde morgenmaden, inden vi på ny tager på opdagelse i den mangfoldige hovedstad Kathmandu. Første stop er Durbar Square. Durbar betyder palads, og netop her blev konger kronet og havde deres bopæl i tidligere tider. Vi nyder en frokost tæt ved Durbar Square, inden vi besøger den mere pulserende og hektiske handels-og markedsplads, Indra Chowk, der bugner med travle gader, boder og gadesælgere med et farverigt udvalg af silke, tørklæder, smykker m.m. Vi besøger Akash Bhairab Templet med messingløverne. Det er ikke tilladt at gå ind i hindutemplet for ikke troende, men templets vinduer tillader et kig indenfor fra gaden.  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag. 

Dag 10: Afrejse Nepal samt hjemkomst til Danmark.
Efter morgenmad kører vi mod Kathmandu lufthavn. En flot og oplevelsesrig rejse til Nepal er forbi. Flyrejsen hjem er igen med 1 flyskift og rejsetiden er ca. 14 timer. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad på hotellet samt forplejning i fly.

Hotel

Hotel Annapurna, Kathmandu (4 nætter) 
Durbar Marg, PO Box 140
Kathmandu, Nepal
Læs mere om hotellet her

Hyggeligt 4 stjernet hotel, i hjertet af Kathmandu. Hotellet har 5 restauranter, udendørs swimmingpool, gårdhave med terrasser, motionscenter m.m.
Alle værelser er udstyret med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, sikkerhedsboks, te-/kaffemaskine samt gratis Wi-Fi. Hårtørrer (efter anmodning)
 

gislev gislev

Royal Park Chitwan, Chitwan (2 nætter)
Sauraha, 44204 Sauraha
Chitwan, Nepal
Læs mere om hotellet her

Skønt park hotel, med en fantastisk beliggenhed, 150 m. fra Rapti River. Hotellet har restaurant, bar, stor have i skøn natur, gratis Wi-Fi på fællesarealer m.m.
Alle værelser er udstyret med bad/toilet og loftvifte (bemærk - ingen air condition).
 

gislev gislev

Temple Tree Resort & SPA, Pokhara (2 nætter)
Gaurighat, Lakeside
Pokhara, Nepal
Læs mere om hotellet her

Flot 4 stjernet resort-hotel, tæt på bredden af Phewa søen. Hotellet har 2 restauranter, bar/lounge, stor flot udendørs swimmingpool, spa faciliteter, gårdhave med terrasser, motionscenter m.m. Bemærk, 2 etager men ingen elevator.
Alle værelser er udstyret med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, sikkerhedsboks, te-/kaffemaskine samt gratis Wi-Fi. Hårtørrer (efter anmodning).
 

gislev gislev

Forbehold for ændringer.

Visum

Gislev Rejser har inkluderet visum til Nepal i rejsens pris. Vi ansøger om visum til Nepal på vegne af vores gæster, og proceduren påkræver at du kan undvære dit pas i ca. 3-4 uger.

Vi vil give dig besked når vi har den endelige rejsegruppe på plads og påbegynder ansøgningen. Vi forventer at starte ansøgningen 6 uger før afrejsen. Husk at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdets varighed. Vi fremsender senest 2 mdr. før afrejsen, en visumansøgningsblanket som skal udfyldes og sendes retur til os, inkl. følgende: 
- et tydeligt pasfoto i farver
- dit pas

Vi returnerer dit pas med godkendt visum med anbefalet brev, så snart vi har det tilbage fra ambasaden. Vi forsøger bedst muligt at tilrettelægge dette således du modtager passet sammen de andre resterende rejsedokumenter, senest 10 dage før afrejsen.
NB:  Visum kan opnås ved indrejsen, men det anbefales at få udstedt visum i Danmark, og dette vil spare meget tid ved ankomsten til Kathmandu.

Det er vigtigt at få stemplet sit pas af immigrationsmyndighederne både ved ind- og udrejse

Gæsterne siger

Gæsterne siger om Rejse til Nepal

"Vi havde en rigtig god og oplevelsesrig tur”

”Rejselederen gjorde en rigtig stor indsats og formidlede sin viden og erfaring fra tidligere arbejde i Nepal på en god og afbalanceret måde”

”Panorama fly-turen var i ’top’ og meget fin standard af hoteller undervejs”

Værd at vide

Afrejse
Venligst henvend dig til rejselederen før check-in i Kastrup Lufthavn. Ved ankomst til destinationen beder vi dig venligst vente på rejselederen ved bagagebåndet. Når alle er samlet ved bagagebåndet i ankomsthallen, følger rejselederen gruppen til bussen.

Apotek
Apoteker i Kathmandu tilbyder en bred vifte af vestlig medicin til lave priser. Skulle du få brug for et apotek, så spørg rejselederen til råds.

Bagage
Du må medbringe et stk. checkin baggage pr. person på maks. 23 kg samt et stk. håndbagage på maks veje 7 kg. Nogle flyselskaber tillader 30 kg i checkin baggage, og såfremt det er tilfældet vil det stå påført i det informationsbrev vi sender ud ca. 14 dage før afrejsen. 
Bemærk at håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande, som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser! (sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Det er en god ide at lægge en seddel i kufferten med en kopi af rejseplan, hotellernes navn & adresse samt privat adresse i Danmark.

Bus
Almindelig lokal standard. Selv om Gislev Rejser bestiller de bedst mulige busser, så er det busser af en lidt anden standard, end den vi kender herhjemme fra. Oftest fungerer bussens aircondition og luftcirkulation ved at der blæses kølig luft op langs med vinduerne. Det er ikke muligt at slukke for denne luftstrøm, idet al cirkulation så vil stoppe, men det er muligt at begrænse luftstrømmen ved at lægge et lille gæstehåndklæde eller en trøje ned i rillen ved vinduet. Det anbefales desuden at medbringe en trøje i håndbagagen.

Børn  
Børn der rejser med kun én forældre – eller med voksne der IKKE er barnets forældre. Venligst bemærk at hvis et barn kun rejser med den ene forældre, eller hvis bedsteforældre rejser med deres børnebørn, uden at forældrene er med på rejsen, anbefales der skriftligt samtykke fra forældrene - på engelsk.

Drikkepenge
Drikkepenge er meget udbredt i Nepal, og beløbene varierer meget. Forhør dig gerne undervejs ved rejselederen. Der gives drikkepenge til alt servicepersonale – til f.eks. stuepigen, piccoloen og taxachaufføren, og du kan ca. forvente kr. 200-300 i alt på denne rejse.

Drikkevand
Drik IKKE vand fra hanen. Det er muligt at købe vand på flaske næsten alle steder og brug det – også til tandbørstningen. Tjek altid om flasken har været åbnet før brug. Vær særligt opmærksom på isterninger og på, om frisk frugt og grøntsager er skyllet i rent vand. 

Elektricitet
I Nepal bruger man 220 volt vekselstrøm. Nogle stikkontakter kan variere fra dansk standard, så medbring evt. et multirejsestik.

Fly 
På denne rejse benyttes Qatar Airways eller Turkish Airlines fra Københavns Lufthavn, som har de korteste flytider ml. København og Kathmandu. Der er gratis forplejning om bord.

Flytider
Du vil modtage de elektroniske flybilletter pr. brev, senest 10 dage før afrejsen. Her vil du kunne aflæse de nøjagtige flytider, transittider m.m.

Gode råd til at gøre flyturen mere behagelig 
Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser. Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen. Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen. Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen. Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol. Sid ikke med korslagte ben og undgå at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.
 
Fotografering
Er du i tvivl – så spørg rejselederen til råds. Hvis du fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først.

Helligdage
Lørdag er den ugentlige helligdag i Nepal.

Hotelstandard  
Der overnattes på gode 3-4 stjernede hoteller med pæne værelser, bad og toilet.

Hygiejne
Medbring evt. papirlommetørklæder, vådservietter eller desinfektionsgel som f.eks. Medicare der kan købes hos Matas. Håndhygiejne er vigtigt på en rejse hvor mange mennesker er samlet. Hoteller og større restauranter har moderne toiletforhold, men udenfor byerne kan forholdene være mere primitive. Det anbefales derfor altid at have papirlommetørklæder samt desinfektionsgel med i håndtasken.

Insekter   
Efter monsunen kan der i lavtliggende og fugtige områder fx nær rismarker være mange myg. Medbring evt. myggespray indeholdende AUTAN eller DEET. Løst, dækkende tøj kan afhjælpe det værste.

Internet 
Nogle steder er det muligt at benytte wifi på hotellerne - evt. mod betaling. Ellers kan man finde internetcaféer i byerne, hvorfra man også kan ringe hjem mod betaling.

Klima
Der er mange regionale og årstidsbestemte variationer i klimaet i Nepal. Det bedste rejsetidspunkt er efter monsunen, fra september til november, hvor alt er grønt og frodigt. Her er vejret typisk klart og solrigt med dagtemperaturer på 20-30°. Vær opmærksom på, at der er væsentligt køligere om natten og i morgentimerne.

Kreditkort
Visa kort kan benyttes i begrænset omfang på de større hoteller og i nogle butikker. Mastercard er mindre udbredt. Det kan til tider være vanskeligt at hæve kontanter i kontantautomater.

Mad & drikke  
Rejsen er med helpension. Frokost og aftensmad indtages enten på hotellet eller på lokal restaurant. Morgenmad serveres almindeligvis som buffet. Her har du mulighed for at vælge mellem nepalesisk morgenmad, der kan være ret krydret og mere vestlig morgenmad såsom brød, smør, marmelade, æg, juice, frisk frugt, kaffe og te. Bemærk: Kød og grøntsager skal være kogt eller stegt grundigt. Frugt skal skrælles, før det bliver spist. Spis ikke mad der er tilberedt ved udendørskøkkener. Hvis du drikker mælk, skal det være kogt. Ellers er det nepalesiske køkken meget spændende med mange forskellige egnsretter. Maden er typisk krydret med kylling, lam, grøntsager, bælgfrugter og ris som de bærende elementer.    

Medicin
Husk at medbringe medicin i håndbagagen og altid i original emballage. Ved receptpligtig medicin er det vigtigt, at navnet stemmer overens med navnet i dit pas. Medbring evt. panodil mod smerter og feber, effektiv ”stopmedicin” mod diarré, myggespray samt solcreme.

Mobil
Det er dyrt at ringe hjem og bruge smartphones i Nepal. Tjek evt. med dit telefonselskab før afrejsen. Husk at slå mobildata + roaming fra da det ellers kan blive en dyr fornøjelse.

Nødhjælp
For at tilkalde hjælp i Nepal skal man ringe på følgende numre: I Kathmandu: Politi 226998 el. 226999 Ambulance 211959 Røde Kors 228094 Resten af Nepal: Nødhjælp 100

Pas
Rejsende skal have et pas med mindst seks måneders gyldighed ved indrejse til Nepal. Bemærk at dit navn på rejsebeviset skal stemme 100% overens med navnet i dit pas. Det er vigtigt, at du sender en kopi af dit pas, så snart du har bestilt rejsen. 

Placering i bus  
Det er ikke muligt at købe faste pladser i bussen på denne rundrejse. Gæster vil blive placeret i den rækkefølge de har bestilt rejsen.

Påklædning   
Generelt får du brug for let sommertøj, et par lange bukser, lun trøje og vindjakke samt gode sko. Det er også en rigtig god idé at medbringe en trøje til busrejsen. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt, slips el. lign. Ved tempelbesøg er det vigtigt at tage skoene af samt tildække skuldre og knæ. I landområder er tøjstilen meget konservativ, og her kan korte nederdele/bukser samt t-shirts uden ærmer virke anstødende.

Rejseforsikringer  
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rejseleder 
Du møder rejselederen i Københavns lufthavn ved afrejse fra Danmark. Rejselederen er med på hele rejsen.

Religion
Hinduisme er statsreligion i Nepal, men 17% er buddhister. Nepaleserne er ikke fastlåste i deres religiøse ståsted. Et kastesystem efter hinduistisk model præger landet og befolkningen.

Shopping
Der er mange muligheder for at købe souvenirs med hjem bl.a. te, krydderier, kunsthåndværk som smykker, træudskæringsarbejde, varer i rispapir, buddhistiske bedekranse og thangka billeder, tørklæder i pashmina/cashmere uld mm.

Sol    
Solen kan være meget stærk. Medbring solcreme med høj beskyttelsesfaktor og evt. en solhat.

Sprog
Der tales 36 forskellige sprog ud over det officielle sprog nepali, som de fleste forstår. Hertil kommer mere end 150 dialekter. Engelsk er det dominerende fremmedsprog.

Sygdom  
I tilfælde af sygdom på rejsen vil rejseleder være behjælpelig med at etablere kontakt til læge eller hospital. Vær opmærksom på at du som oftest skal betale for behandling på stedet. Husk at gemme kvitteringer med henblik på refundering fra rejseforsikring.

Takt og tone
Det forventes at man respekterer helligdomme og skikke med ærbødighed. I templer må der ikke fotograferes. Her tager man skoene af og tildækker både skuldre og knæ. Husk at venstre hånd anses for at være uren og ALDRIG bruges til at hilse eller spise med.

Taxa
Almindelige taxier og rickshaws kan prajes på gaden. Aftal pris på forhånd - og her skal der pruttes om prisen. Enkelte taxier bruger taxameter. Deletaxier fungerer som minibusser mellem byerne.

Telefon
Den internationale landekode for Nepal er +977.

Tidsforskel
Der er 4,45 timers tidsforskel mellem Danmark og Nepal, når vi har vintertid. I sommertiden er forskellen 3,45 timer.

Toiletartikler  
Væk fra de større hoteller kan toiletpapir være en mangelvare. Medbring lidt hjemmefra. Forvent ikke at der er shampoo, sæbe og balsam på alle hoteller.

Toldregler  
Fra Danmark til Indien må man indføre 200 cigaretter og 0,95 liter spiritus. Vær opmærksom på at det er strengt forbudt at udføre antikviteter, der er mere end 100 år gamle. Det er også forbudt at udføre produkter lavet af visse plante og dyrearter. Det er ikke ualmindeligt, at blive tilbudt en attest på, at antikviteter og andre varer er ok at udføre. Disse attester kan være falske. Bemærk, at der er en grænse for hvor mange smykker der må udføres. Se mere information på www.skat.dk under ”toldregler på rejsen”.

Trafik   
Der er venstrekørsel, og trafikken kan være temmelig kaotisk. Så vær ekstra opmærksom, når du krydser gaden, og husk at se til højre.

Vaccinationer
Der gives forskellige anbefalinger afhængigt af årstid og lokalområdet, man opholder sig i. Så spørg egen læge til råds. Mere information kan findes på Seruminstituttets hjemmeside, www.ssi.dk/rejser. Vi besøger bl.a. Kathmandu, Pokhara samt Chitwan, som det fremgår af rejseprogrammet.

Valuta
Den nepalesiske valuta hedder Rupee (Rs) En rupee kan opdeles i 100 paisa. P.t. svarer 100 rupee til 6-7 danske kroner. Vær opmærksom på at 1000 Rs sedler kan være svære at få vekslet i landområder. Amerikanske dollars, britiske pund sterling og Euro kan omveksles i turistområderne. Overskydende rupees kan omveksles til US dollars før afrejse ved fremvisning af kvittering fra banken, så det er vigtigt at gemme disse kvitteringer. Der kan ikke vekles hjemmefra - det er forbudt at indføre eller udføre Rupees.

Vegetar/diabetiker 
Det er vigtigt du informerer os, hvis du har et særligt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid inden afrejse. Som vegetar kan man se frem til et varieret udbud, da en stor del af nepaleserne spiser vegetarisk.

Visum 
Der kræves visum til Nepal og vi har inkluderet det i rejsens pris og håndterer Jeres ansøgning. Læs venligst vores VISUM fane, med alle nødvendige infomationer. 

I kufferten pakkes:
Lille rygsæk (kan med fordel bruges som håndbagage)
Gode sko
Gode sandaler
Let sommertøj
Et par lange bukser
Vindjakke/dynejakke
Lun trøje
Strømper
Undertøj
Langt undertøj, evt. i uld.

Evt. lommekniv
Neglesaks
Toilettaske  
Lommelygte

Flyv fra

Fly letter

Mulighed for tilkøb af provinstilslutning fra Aalborg / Aarhus / Billund

Flybilletter
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af brev der fremsendes sammen med flybilletter ca. 10 dage før afrejse. Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.


Kort

Rejse til Nepal med Gislev Rejser

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
07-11-2021Fly fra Københavns LufthavnMere end 818.998,-Bestil rejsenMere information