Skip to main content

Julemarkeder i Tyskland

Se ledige afgange i

Tag med på bustur til julemarkeder i Tyskland

Det er svært helt præcist at afgøre, hvad der gør en busrejse til et julemarked i Tyskland til en uforglemmelig oplevelse, og hvorfor vores naboer mod syd er så gode til at stable dem på benene. Måske er det fordi, de har gjort det, lige siden den første Christstollen-kage blev langet over disken på Dresdens Striezelmarkt for knap 500 år siden? Måske fordi tyskerne som hovedregel først åbner dørene til markederne, når kalenderen siger slutningen af november? Eller måske er det simpelthen fordi, man på et hvilket som helst julemarked i Tyskland aldrig skal gå mere end et par meter, før man bliver tilbudt en kop dampende varm glühwein?

Ligegyldigt hvad forklaringen er, så er det en fantastisk hyggelig og - på trods af det ofte kolde vintervejr - varm oplevelse at besøge et af de over 2500 julemarkeder rundt omkring i Tyskland. Og uanset om du tager afsted for at købe den helt rigtige, håndlavede julegave, spise dig igennem et overflødighedshorn af tyske julegodter eller blot for at indsnuse stemningen og falde i staver til tonerne af et udendørs kor i den frostklare juleskumring, så går dine (jule)ønsker i opfyldelse, når vi tager på busrejse til de tyske julemarkeder.

Læs mere

Julemarkeder i Tyskland: 2 rejser fundet

Julemarked i Harzen
 • Tyskland

Julemarked i Harzen

 • Busrejse til julemarked i Harzen - På en rejse til det naturskønne område Harzen kan du opleve nog...
 • Rejselængde: 4 dage
  Pris: fra 3.298,-
Julemarked i Bremen og Hamborg
 • Tyskland
 • Nyhed

Julemarked i Bremen og Hamborg

 • Julemarked i Nordtyskland - Hyggelig julemarkedstur til Nordtyskland, hvor du skal opleve charmere...
 • Rejselængde: 3 dage
  Pris: fra 2.498,-
 • Jun
 • Jul
 • Aug
 • Sep
 • Okt
 • Dec
 • Jan
 • Feb
 • Mar
 • Apr
 • Maj

Tyvstart julehyggen med Gislev i Tyskland

I Gislev har vi i mange år arrangeret busrejser til de tyske julemarkeder, og når kalenderen siger december 2023, så gør vi det naturligvis igen. Selvom alle de tyske julemarkeder har den hyggelige stemning til fælles, så er de på ingen måde kopier af hinanden, og der venter vidt forskellige oplevelser og stemninger alt afhængig af, hvilken busrejse du tager med på.

I Berlin er alting større. Således også byens julemarkeder der ikke er centreret omkring et enkelt torv eller gade. I Berlin findes der julemarkeder over hele byen, og selvom det er oplagt at slå et smut forbi det imponerende Gendarmenmarkt, der på grund af byggearbejde i disse år bliver holdt på Bebelplatz, så må man ikke snyde sig selv for at opleve julestemningen i det hippe Prenzlauer Berg-kvarter, foran det smukke Charlottenburg Slot eller i det historiske Spandau.

Vores naboer mod syd kan bryste sig af verdens ældste julemarked, nemlig det næsten 500 år gamle Striezelmark i Dresden, hvor den nu allestedsnærværende og meget velsmagende Christstollen-kage stammer fra. Du kan opleve julemarkedet - og smage den berømte kage - på denne busrejse til Dresden.

På vores bustur til Braunschweig i det sydlige Tyskland besøger vi hyggelige og historiske julemarkeder i flere af de omkringliggende byer, og på hjemturen stopper vi i hansestaden Lübeck, hvor der er rig mulighed for at købe den helt perfekte mandelgave. Byen har nemlig et at de sødeste julemarkeder i Tyskland med den verdenskendte Lübeckermarcipan som gennemgående tema i de mange boder.

I Bremen agerer byens smukke renæssancerådhus baggrund for et fortryllende julemarked, der kan dateres helt tilbage til 1857. Er du mere til et julemarked i vinens tegn, så anbefaler vi vores bustur til den gamle vinby, Rüdesheim, hvor byens julemarked ligger smukt mellem de mange bindingsværkshuse med udsigt til Rhinen.

Det naturskønne Harzen er for mange en klassiker, når det kommer til sommerbusture til Tyskland, men området er bestemt også et besøg værd ved juletid. På vores julemarkedstur til Harzen kommer vi godt rundt i den smukke region og besøger bl.a. det hyggelige julemarked i den gamle kejserby, Goslar.

Hvis du gerne vil kombinere julemarkederne i Rhinlandet med et stemningsfuldt flodkrydstogt, så er det også en mulighed. På dette julemarkdskrydstogt på Rhinen lægger vi til kaj i blandt andet Køln, Rhüdesheim, Mainz, Frankfurt og Koblenz og oplever de mange, spændende julemarkeder i de gamle tyske handelsbyer langs den flotte flod.

Jul er lig med sul. Særligt på de tyske julemarkeder

En stor del af oplevelsen ved at besøge de tyske julemarkeder er den søde duft af bagværk og andre kulinariske lækkerbiskener, der konstant rammer vores næsebor fra alle retninger. Sætninger som ”hvad er det for en herlig duft?” og ”den skal vi da også prøve at smage” går igen på alle vores ture, når vi bevæger os rundt i de smalle gyder mellem boder, gadekøkkener og butikker.

Hver by har sin egen favoritkage og sin egen opskrift på den perfekte glühwein, men uanset hvilken julemarkedsrejse, du tager med på, så kan du være helt sikker på at stifte bekendtskab med en afart af den hellige treenighed inden for tyske julelækkerier:

Christstollen er den ældgamle, tyske rosinkage bagt med kandiserede frugter og overstrøet med flormelis. Den originale Stollen stammer fra Dresden, men de fleste byer i Tyskland har deres egen udgave, som de sværger til. En absolut smage-kage når turen går til et tysk julemarked.

Glühwein – som tyskerne har drukket op til jul længe før, nogen i Danmark havde tænkt på gløgg – fås ligesom Christstollen i mange forskellige varianter. Den kan nydes både som hvid og rød, og nogle steder toppes den med et skvæt rom. Generelt er glühwein dog mindre alkoholtung end sine danske og svenske fætre, da der ikke kommer hverken snaps eller portvin i, og du kan derfor godt unde dig selv mere end et enkelt glas på en frostklar vinterdag i det tyske.

Currywurst ringer helt sikkert en klokke hos danskere, der på et tidspunkt har frekventeret restauranten på en tysk rasteplads. Men faktisk er den tyske pølseevergreen også en decideret juleklassiker, og hvis du stadig har plads i maven efter christstollen og et glas glühwein, så anbefaler vi af gøre smagsoplevelsen komplet med en gedigen currywurst.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu