Jordans magi og mystik

Rundrejse med hovedstaden Amman, Det Døde Hav og oldtidsbyen Petra

Rundrejse i Jordan

Jordan - et eventyrligt og kontrastfyldt kongerige.

Oplev Jordans gæstfrihed, utrolige natur og imponerende monumenter, på denne dybdegående rundrejse gennem en moderne Arabisk nation. Dette unge kongerige gemmer på utallige historiske oplevelser, bibelske byer, betagende landskaber samt et af verdens nye vidundere - oldtidsbyen Petra. Glæd dig til at flyde vægtløs rundt i Det Døde Hav og nyd hele 2 nætter ved dette enestående sted. Oplev solnedgangen over den røde ørken i Wadi Rum, hvor du også overnatter og kan opleve en uforglemmelig stjernehimmel. Du vil undervejs komme helt tæt på Jordans fascinerende skønhed og kontrastfyldte natur, når du spadserer gennem de mægtige kløfter og frodige dale. Eventyret slutter med afslapning ved Det Røde Hav med 2 nætter i havne- og badebyen Aqaba. Den rige verdens kulturarv, smilende befolkning og rå forskelligartede natur, står i kø for at imponere Jer – og er inkluderet i rejsen:

 • Ophold i dobbeltværelse på skønne hoteller og prisvindende teltlejr i Wadi Rum
 • Byrundtur i Mellemøstens kulturelle hovedstad Amman
 • Oplev den mere end 2000 år gamle by Jerash samt Ajloun-fæstningen
 • Kørsel gennem smukke Dibeen skov, beliggende i et beskyttet naturreservat 
 • Hotellet i Himma byder på terapeutisk pool med naturlig vand fra termiske kilder
 • Betagende udsigter ved Yarmouk floden, som deler Jordan, Syrien og Israel
 • Kørsel gennem den rå og smukke Jordan dal mod jordens laveste punkt
 • Det Døde Hav. God tid til at nyde godt af havets særlige egenskaber
 • Besøg ved Jesu dåbssted, ved Jordan floden
 • Udflugt til Madaba, kendt for mosaik-kortet over Det Hellige Land
 • Enestående udsigter over det hellige land, fra Mount Nebo
 • Vandretur ved Wadi Bin Hammad og Dana reservatet, gennem de frodige kløfter.
 • Heldagsudflugt til oldtidsbyen Petra med mulighed for vandretur dertil
 • Oplev Little Petra, eller genbesøg Petras magiske oldtidsby
 • Wadi Rum ørken-overnatning i luksus telte.
 • Kamel-ridning i Jordans største ørken
 • Beduin-te, varmet over bål mens solen langsomt går ned
 • Udforsk den smukke røde ørken, på Wadi Rum 4x4 jeeptur
 • Picnic i den øde ørken – lokale delikatesser tilberedt over bål

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • Helpension i Jordan 
 • Alle udflugter og entréer jf. program
 • Visum til Jordan
 • Dansk rejseleder på hele rejsen
 • Flybilletter, bagage og afgifter
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Engelsktalende Lokalguide
 • Rejseleder

Tillæg: Enkeltværelse fra kr. 5.000. Afbestillingsforsikring kr. 1.650.
           
Antal deltagere: Rejsen gennemføres ved min. 15 deltagere (maks. 25)

Bestil rejsen

Pris fra 18.998,-

12 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • 2 nætter ved Det Røde Hav
 • God tid ved Oldtidsbyen Petra
 • Ørken overnatning i Wadi Rum
Bestil rejsen

Om rejsen

Vi vil gerne invitere den historie, natur-og eventyrsøgende rejsende med til at besøge Mellemøstens mest gæstfrie folk og kulturrige nation 

Jordan er et lille land, som er gennemsyret af en stor historie, hvor sporene fra mange af verdens store civilisationer kan opleves. Med hele 12 dage, er du sikret et behageligt rejseforløb med god tid til oplevelser og udflugter. Det skal være muligt at få sjælen med rundt, uden at haste fra sted til sted, og netop derfor overnattter vi f.eks. i Al-Himma og har 2 nætter ved både Det Døde Hav, Petra samt Aqaba. 

Gislevs rejseleder er altid med dig hele vejen, fra du afrejser Danmark til du er hjemme igen. Dette mener vi er den rigtige måde at sørge for at du som gæst får et 100% trygt og afslappende rejseforløb gennem fra første til sidste dag. Gislev rejseleder assisteres undervejs på rundrejsen af dygtige jordanske lokalguider, der taler engelsk.

Velkommen til Jordans magi og mystik.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: København - Amman, med direkte fly

Rejsetiden er ca. 4t.35min. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning om bord flyet samt middag på hotellet.

 

Dag 2: Hovedstaden Amman

Eventyret begynder med en byrundtur i Jordans hovedstad Amman, hvor du bl.a. skal se Citadellet, som ligger på den højeste bakke i byen, kaldet Jebel Al Qala'a. Området har siden bronzealderen været besat og er omgivet af en 1700m lang mur, som utallige gange måtte genopbygges gennem bronze- og jernalderen samt romerske, byzantinske og umayyadiske perioder. Citadelen mest slående seværdigheder er Hercules templet og Ummayad Paladset. Du besøger også Ammans smukke romerske teater og kan undervejs gennem Ammans gader kan du betragte byens livlige mix af souks, kaffehuse og caféer. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 

Dag 3: Det nordlige Jordan

Historiske oplevelser venter i den mere end 2000 år gamle græsk-romerske by Jerash, kendt som ’Østens Pompei’ og anerkendt for at være en af de bedst bevarede romerske provinsbyer i verden. Byen har ligget skjult i århundreder under sand, blev først fundet i 1806 siden 1925 har udgravninger fundet sted. Vi fortsætter herefter gennem de flotte Dibeen bjergskove, på vej til Ajloun- fæstningen, der troner flot toppen af Mount Auf. Glæd dig til en fantastisk udsigt over Jordan-dalen, imens du udforsker fæstningens fascinerende arkitektur. Videre mod Al Himma, i det nordligste Jordan hvor vi skal overnatte et skønt sted, omgivet af den smukke rå natur. Dette er et sted hvor få turister kommer til. Nyd et afslappende bad i hotellets naturlige varmtvands-kilder. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.
 

 

Dag 4: Det Døde Hav

Smuk køretur gennem Jordan dalen mod Det Døde Hav, hvor du senere kan nyde en flydetur i det varme, salte vand. Her befinder du dig 400 m. under havets overflade, og havet er flankeret af bjergene mod øst og Jerusalems rullende bakker mod vest. Vi indkvarteres helt tæt på havets kyst, på enten det nydelige 5-stjernede Holiday Inn Resort Dead Sea, eller det 5-stjernede Mövenpick Resort & Spa Dead Sea. Begge hoteller er skønne feriesteder med alle nødvendige faciliteter til et mindeværdigt ophold ved Det Døde Hav. Her kan du bl.a. nyde omgivelsene fra hotellets privat strand, hvis bløde sand leder dig mod det helbredende vand i verdens mest berømte saltsø. Derudover finder du opvarmede swimmingpools med terasser, liggestole, barer m.m. Resortet tilbyder naturligvis en række luksuriøse massagebehandlinger og ansigtsbehandlinger, hvor der f.eks. bruges de naturlige mineraler/produkter fra Det Døde Hav. Fra hotellernes nøje placerede terrasser, kan du se solen synke ned bag Det Døde Hav, mens du nyder en kølig drink og lader øjnene hvile på den intense og rå natur der omgiver dette helt unikke sted. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Dag 5: Madaba, Skt. Georges kirken og Mount Nebo

Spændende udflugt til den kristne by Madaba samt Mount Nebo. Madaba er især kendt for mosaik-kortet over Det Hellige Land i gulvet i Skt. Georges kirken. Vi kører derefter til Mount Nebo, hvorfra du kan nyde den guddommelige udsigt over Det Hellige Land. Der serveres en traditionel jordansk frokost i Madaba, baseret på mamas gamle kogebog. Eftermiddagen er fri til afslapning i og omkring Det Døde Hav. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Bemærk at vi har tilføjet besøg ved Jesu dåbsted - Bethabara, eller Bethany Beyond the Jordan, som i dag er et UNESCO bevaringsværdigt område. Området ligger på den østlige bred af Jordanfloden, ca. 9 km nord for Det Døde Hav. Det arkæologiske sted består af to forskellige områder:Tell Al-Kharrar, også kendt som Jabal Mar-Elias, og området med Johannes Døberens kirker nær floden. Stedet betrages af mange som værende det sted, hvor Jesus fra Nazareth blev døbt af døberen Johannes. Der findes spor af romerske og byzantinske ophold, inklusive kirker og kapeller, et kloster, huler m.m., som vidner om stedets religiøse karakter.

 

Dag 6: Kløfter, kilder og frodige dale

Fantastisk smuk og let vandretur gennem Wadi Bin Hammad, en vandfyldt kløft der ligger dybt mellem to dale som fyldes af varme og kolde kilder. Vandreturen på ca. 2 timer, går roligt gennem det rislende vand der løber gennem den subtropiske skjulte dal. Her finder du en frodig vegetation, hængende haver og palmer. Vandstanden er ca. til over fødderne og anklerne, og nogle få steder til knæet.
Husk fodtøj/sandaler som tåler vand og som har en skridsikker sål. Du kan alternativt købe disse på vores hotel ved Det Døde Hav for ca. kr. 150. Vi fortsætter til Dana reservatet, hvis bemærkelsesværdige landskaber spænder fra skovklædt højland til stenede bakkedrag og sanddyner. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 

Dag 7: Oldtidsbyen Petra

Den gamle by Petra er en af Jordans nationale skatte, og er kendt verden over. Dette mytiske sted, er arven fra nabatæerne, et arabisk folk der bosatte sig i det sydlige Jordan for mere end 2000 år siden. Petra er i dag på UNESCOS Verdensarvsliste, og er især anerkendt for sin raffinerede kulturhistorie, imponerende arkitektur og komplekse udvikling af dæmninger og vandforsyningskanaler. Vi tilbyder dig at vælge mellem to måder at besøge Petra. Den traditionelle, og korteste vej gennem kløften ’El Siq’, til skattekammeret Al-Khazne. Du vil stå ansigt til ansigt med den uforlignelige smukke facade, der står skåret til perfektion ind i den enorme klippevæg. Vi besøger desuden de kongelige grave, Petras centrum, amfiteatret, de romerske soldattergrave og meget mere. Den alternative og mere eventyrlystne rute til Al-Khazne, går via Petras ’bagdør’. Den starter med en kort køretur til et område kaldet Little Petra. Herfra vandrer vi ca. 2 timer gennem Little Petra og kan nyde de rå og smukke klippeformationer og bjerge der omgiver os på ruten til klostret - det største og bedst bevarerede monument herude. Herfra forsætter turen nedad dalens stenede trin, mod Petras centrum, gravene, skattekammeret m.m. og udflugten slutter ud gennem ’El Siq’ – den gamle indgang til denne spektakulære, hemmelige oldtidsby. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag. 

 

Dag 8: Wadi Rum – ørken eventyr

Du kan igen i dag, udforske oldtidsbyen Petra, eller evt. køre til Little Petra med rejselederen. Ved indgangen til Little Petra, finder du et klassisk tempel, der bevogter en smal, 350 meter lang kløft kaldet Siq al-Barid. Om eftermiddagen tager vi afsted til Wadi Rum, der er Jordans største ørken og et af de mest spektakulære ørkenlandskaber i verden. Her får du mulighed for at udforske ørkenen med jeep eller kamel og du kan nyde solnedgangen med en kop te i selskab med lokal beduin. Som noget helt unikt, overnatter vi i den røde klippefyldte ørken Wadi Rum, hvor du ofte kan opleve en stjernehimmel der overgår de fleste. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad frokost og middag.

Dag 9: Aqaba ved Det Røde Hav

Efter morgenmaden kører vi på ladet af åbne 4-hjulstrækkere, ud i den enorme ørken Wadi Rum, der af mange ’sammenlignes’ med et besøg på planeten Mars. Vi oplever Wadis utrolige nuancer og Mars-lignende landskaber, i løbet af de ca. 4 timers ørken-safari. Vi fortsætter herefter rundrejsen, fra den røde slette til Det Røde Hav. Indkvartering for 2 nætter, i den charmerende kystby Aqaba. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 

Dag 10: Afslapning i Aqaba og ved Det Røde Hav

I Aqaba kan du bruge dagen præcis som har lyst til. Vores rejseleder vil altid kunne tilbyde en hyggelig gåtur om formiddagen, hvor du får set lidt af denne hyggelige kystby med den fantastiske placering ml. de rå klipper, det Det Røde Hav (Aqaba bugten) og Israel og Ægypten på den anden side af bugten. På gåturen igennem Aqabas gader, besøger vi f.eks. den nærtliggende souk (bazar), strandboulevarden og ruinerne fra Aqaba fortet. Såfremt vi bor på Mövenpick Residence, er der adgang en privat strand hvor du kan nyde solen, havet og evt. leje en glasbundsbåd hvis du vil kigge nærmere på Aqaba bugtens maritime liv. Hvis vi bor på Oryx Hotel, tilbydes der kørsel til/fra Berenice stranden ved Berenice Beach Club, ca. 15 min. kørsel fra centrum. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 

Dag 11: Aqaba – Amman

Vores sidste dag ved Det Røde Hav, inden vi ved middagstid kører tilbage mod hovedstaden Amman og indkvarteres på et centralt hotel. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 

Dag 12: Hjemrejse til Danmark, direkte fly fra Amman

Efter en tidlig morgenmad på hotellet, køres vi til lufthavnen i god tid før afrejse. Rejsetiden hjem er ca. 4t.35min. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad samt forplejning om bord flyet.

 

Hotel

Centro Mada, Amman (3 nætter)

læs mere om Centro Mada her

Rigtig fint og moderne hotel, centralt i Amman. På hotellet findes en skøn tagterasse med udsigt over byen samt udendørs swimmingpool. Værelserne er store, lyse og moderne. I værelserne findes der aircondition, wi-fi, hårtørrer, kaffe og te faciliteter og TV.

Grand Samara Hotel, Himma (1 nat)

Vi tager nord på, til Jordans nordligste by. Her bor vi på et lille privatejet hotel ude i ørkenen. Området er kendt for sine varmvandskilder, som i også skal opleve på jeres tur. Udover varmvandskilder, er området også kendt for sin fantastiske natur, som blandt andet Jordan dalen, hvor man kan se helt til Isral, Genesaret søen, som er verdens lavest beliggende ferskvandssø, Tabor bjerget og Golan højderne. Ikke langt fra hotellet findes sagnagtige gamle romerske landsbyer. På hotellet finder I en indendørs pool og jacuzzi, samt en stor udendørs pool. Der er også en restaurant med buffet og a la carte, samt en pool bar, hvor der er mulighed for at købe snacks. Der er en stor terrasse på området, hvor man kan sidde og nyde solen. Simple, lyse og rummelige værelser med aircondition, tv, wi-fi mod betaling.

Mövenpick Resort & Spa Dead Sea (2 nætter)

Dead Sea Rd.,
Sweimeh, Jordan
Læs mere om Mövenpick resort & spa her

Bo på et luksus spa resort, ned til det døde hav. Hotellet ligger på det laveste punkt i hele verden. På hotellet finder man et kæmpe spa-område, blandt andet med en pool, Hammam, damp bade, boblebade og mulighed for alverdens forskellige behandlinger. Hotellet er en hyggelig oase med masse have træer, blomster og vandløb. Der findes 9 forskellige restauranter på hotellet, blandt andet morgenmadsbuffeten, snack, is og juice barer, grill restauranter og asiatisk mad.
På hotellet findes 346 forskellige værelser, som alle er rustikt indrettet. Alle værelser er med aircondition, tv, kaffe og te faciliteter, gratis wi-fi, arbejdsbord og balkon.

 
 

Petra Moon Hotel (2 nætter)

Petra Visitor Center Street
71882 Wadi Musa, Jordan
læs mere om Petra Moon her

Flot 4-stjernet hotel, som belejligt ligger kun 100 meter fra den officielle hovedindgang til oldtidsbyen Petra. Hotellet har restaurant, en skøn tagterrasse og udendørs swimmingpool (åben i højsæsoner)
Alle værelser er med aircondition, tv, minibar, bruser, kaffe og te faciliteter, hårtørrer, gratis wi-fi.

Petra Moon Hotel i Jordan

 

Zeina Desert Lodge  (1 nat)

Wadi Rum Box 1
77110 Wadi Rum, Jordan

Her kan du få oplevelsen af at overnatte i en luksus camp, midt i Jordans største ørken, Wadi Rum, langt væk fra storby og larm. Herude vil du med sikkerhed blive betaget af den rå og smukke natur, som Wadi Rums røde ørken er garant for. Om aftenen kan du slappe af med en kølig drink på hotel-terassen, nyde solnedgangen og senere opleve den den smukkeste stjernehimmel. Der er restaurant på området som byder på lækker buffet fra mellemøstens køkken. Zeina Lodge er med sine 36 telte en lidt mindre camp, med en hyggelig atmosfære. Vores gæster overnatter i telte med udsigt til Wadi Rums røde klipper. Alle telte er med 1 kingsize-seng eller 2 enkeltsenge og privat badeværelse med toilet/bruser, aircondition m.m.  Læs mere om Zeina Desert Lodge her

Zenia Desert Lodge Zenia Desert Lodge


 

Mövenpick Residence, Aqaba (2 nætter)

K. Hussein St.,
Aqaba, Jordan

Læs mere om Mövenpick Residence her

Bo på et skønt hotel midt i Aqaba, med smuk udsigt til det røde hav og farverige bjerge. Nyd en dukkert på den private strand der hører til hotellet. Hotellet er indrettet i europæisk og arabisk stil. Man finder en stor pool og fitnesscenter på hotellet. På hotellet findes 8 restauranter med buffet og a la carte, en grill restaurant, en bager og flere barer med blandt andet live musik. Der findes 297 værelser som er indrettet i rolige farver med TV, wifi, hårtørrer, balkon, kaffe og te faciliteter og aircondition.
I nærheden finder du: Aqaba Havn: 25 minutters gang - Ayla Historiske Islamiske By: 1 minuts gang - Palm Beach: 9 minutters gang - Sharif Hussein bin Ali Moské: 10 minutters gang Aqaba Fort: 15 minutters gang - Aqaba Museum: 16 minutters gang - Den Arabiske Plads: 17 minutters gang - Al-Hafayer Strand: 21 minutters gang

Mövenpick Residence, Aquaba Mövenpick Residence, Aquaba


vejledende hotelliste for Jordans magi og mystik - ændringer kan forekomme før afrejse.

Værd at vide

Afrejse
Rejselederen står klar til at modtage dig i Københavns Lufthavnen. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før check-in. 

Alkohol
Øl, vin og spiritus er dyrt i Jordan og kan ikke købes overalt hvor vi rejser. De fleste hoteller restauranter/caféer serverer dog øl, vin og spiritus. Prisniveauet kan variere meget, men generelt er det 25-50% dyrere end i Danmark. Der findes såkaldte 'liquor stores' som vi passerer indimellem på vejene og i byerne, og her kan du med fordel købe fx. øl og vin til en fornuftig pris. I Aqaba ved det Røde Hav finder du et bredt udvalg af toldfri butikker.

Apotek
Der findes apoteker overalt i byerne undervejs på rundrejsen (dog ikke i Wadi Rum).

Bagage
Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Kufferten må max. veje 23 kilo. Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 8 kilo. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte en liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke længere gratis poser! (Sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Bus
I Jordan kører vi rundrejsen med lokale busser med aircondition, komfortable sæder og god plads. Standarden er ikke helt som du måske kender den fra Europa, men vi har dog valgt de bedste mulige til vores rundrejser. Læs evt. mere via dette link - http://rumtrans.com/en/OurFleet/
Bussens nøjagtige størrelse og antal sæder kan variere ift. antallet af gæster på hver enkelt afgang. Bemærk, at det er ikke muligt at købe faste pladser i bussen på denne rejse. I Wadi Rum skal vi bl.a. på en 4 timers ørkentur, som naturligvis foregår på ladet af en åben 4-hjulstrækker.
Her er der plads til 4-6 personer i hvert køretøj.

Deltagere
Små grupper. Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere og max 25.

Det Døde Hav / badning
Det tilrådes kun at opholde sig ml. 5-10 min. i det saltholdige vand, og det er vigtigt at blive vasket grundigt af bagefter. Hvis man har sår, rifter og lign. bør man ikke bade i havet. Medbring evt. svømmebriller til beskyttelse af øjnene. Husk også at tage ure, smykker og lign. af, da disse kan tage skade af vandet.

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke inklusiv i rejsens pris. Det er blevet almindeligt at ansatte i turistbranchen (lokalguider, buschauffører, hotelportører og lign.) forventer drikkepenge. Beregn ca. 30-40 kr (3-4 JOD) pr. dag/person til lokalguider/chauffør. Det er også god skik at lægge en skilling til stuepigen på hotellerne.

Drikkevand
Vi tilråder alle gæster om kun at drikke vand fra flaske. Husk at drikke rigeligt med væske undervejs på rejsen, således du ikke dehydrerer.

Elektricitet
Der er 220 volt og fem standarder for stik i Jordan (C, D, F, G, J). Medbring adapter til ”engelske” stik (3 ben). De danske to-benede stik er oftest for tykke til de to-benede stikkontakter i Jordan.

Flyrejsen 
Endelig information vedrørende rejsen vil blive fremsendt ca. 10 dage før afrejse. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Læs mere under "Flyv fra". Forplejning om bord på flyrejsen er inklusiv.

Fotografering
Vis respekt og spørg hellere en gang for meget, hvis du er i tvivl om du må tage et billede med lokalbefolkningen. Når vi besøger hellige steder, så vær diskret med fotografering. Nogle steder er det forbudt - og et sådan forbud skal overholdes. Det er ikke velset at fotografere bedende jøder, muslimer eller kristne. Det er heller ikke tilladt at fotografere ved militære poster, grænseovergange, paskontrol og i lufthavnen. Undlad at fotografere muslimske kvinder, da dette kan volde problemer.

Fysisk formåen
Alle rejsende skal være ved almindelig godt helbred og 100% selvhjulpne. Rundrejsen i Jordan er ikke egnet for gangbesværede, da vi går mange km til fods når vi besøger byer, landsbyer, arkæologiske udgravninger m.m. Derudover indeholder rundrejsen lette og middelsvære vandreture i den skønne rå natur. De foregår i et roligt tempo, så alle kan være med, men det er vigtigt at være i almindelig god form til disse aktiviteter og det er vigtigt at man medbringer solidt fodtøj til disse aktiviteter (se nærmere under HUSKELISTEN nederst)

Internet
De fleste hoteller vi benytter undervejs, har gratis Wi-fi tilgængelig. Dette kan være overalt på hotellet eller forbeholdt fællesarealerne. Wi-fi forbindelsen og hastigheden er ikke som i Danmark. Særligt i Petra kan der være udfordringer med en stabil adgang til Wi-fi, og på vores telt-camp i Wadi Rum findes ikke Wi-fi.

Klima
Selv om Jordan er et relativt lille land med et område på omkring 100.000 kvadratkilometer, så har landet 3 særskilte klimazoner. Den største af dem er ørkenen, der dækker omkring 80% af landet. Den vestlige del af Jordan er en kombination af sletter, bjerge, kløfter og dale, hvor mange spændende byer, seværdigheder og arkæologiske lokaliteter befinder sig, og her vil du opleve et helt andet klima end resten af landet. Herude finder du bl.a. også Jordan-dalen og området ved Det Døde Hav, som i gennemsnit ligger ca. 300 meter under havets overflade.

Jordan har 4 forskellige årstider. Vinter og forår er relativt korte, mens sommeren/efteråret er lang, tør, og relativt varm. Den lave luftfugtighed betyder, at selv temperaturer i begyndelsen af ​​trediverne er bærbare. Jordan får ikke den ekstreme varme, og temperaturer går sjældent over 35 grader celsius selv i sommertiden. Nætterne kan være kølige, især i højlandet. Jordans oplever i gennemsnit ca. 310 solskinsdage om året. Regntiden starter i slutningen af ​​november og fortsætter typisk til marts. Kort sagt, så har Jordan varme, tørre forårs-og sommer måneder, fra omkring marts til start november. Højsæsonen er mellem marts til maj og fra september til november.

Vejret for Amman/ °C
Måned                       Jan    Feb    Mar    Apr    Maj    Jun    Jul    Aug    Sep   Okt    Nov    Dec 
Gennemsnitlig maks  12      13     16       23      28       31     32     32      31      27      21      15 
Gennemsnitlig min.     4         4      6         9       14       16     18     18      17     14      10       6

Mad
Du vil undervejs på rundrejsen kunne nyde alskens lækkert, veltilberedt lokalt mad fra det jordanske køkken - og du går aldrig sulten fra bordet. Mad og måltider generelt, betrages som en social begivenhed, som bringer folk sammen. Jordanerne selv betrager f.eks. frokosttiden som 'dagens måltid' og det indtages helst i fællesskab med dine kære, venner og bekendte, som deles om indholdet på fadene. Det er med stolthed, at jordanerne fylder din mave med god velsmagende arabisk mad, og uanset hvad du foretrækker så vil det jordanske køkken helt sikkert kunne tilbyde dig noget som frister dine smagsløg. Velbekomme.

Medicin
Medicin bør anbringes i håndbagagen – husk regel om væsker i håndbagage. Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptplight medicin. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du lige venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen. Har du glemt noget, er der ingen grund til panik, da alt fås i Jordan.

Pas/Visum
Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter datoen for udrejse fra Jordan. Visum på Gislevs grupperejser er gratis.

Vigtigt: for at sikre at vi får det 100% korrekte navn på din flybillet og andre rejsedokumenter, skal vi bede om du sender en tydelig paskopi til Gislev Rejser senest 2 mdr. før afrejse. Du kan sende dette pr. mail eller post, eller aflevere det personligt i vores bookingafdeling i Ringe.
Såfremt du booker rejsen mindre end 2 mdr. før afrejsen, bedes du hurtigst muligt indsende din paskopi.

Petra - via El Siq eller vandreturen via bagdøren
På dag 7 besøger vi oldtidsbyen Petra, og vi tilbyder vores gæster 2 forskellige indgange til dette mystiske og helt uovertrufne sted. Den letteste og klassiske rute, starter ved den officielle adgang i Petra. Via en stenvej, går du ca. 800 m indtil du kommer til Siq'en (kløften). Herfra er gåturen ml. kløftens smukke vægge, ca. 1.200 m. indtil du ankommer til det prægtige skatkammer - Al Khazne. Udflugten fortsætter herfra mod resten af Petra vidunderlige og eventyrlige oldtidslevn, med dets gravkamre, templer m.m. Der vil være sten trapper som skal forceres for at opleve gravene tæt på. Du skal forvente at gå ml. 7-10 km. denne dag, hvis du deltager på denne rute. Vi tager os god tid til og holder mange pauser, således du får den fulde oplevelse af dette helt specielle sted. Gislevs rejseleder deltager på denne rute.

De som har lyst at vandre dertil via bagdøren dertil, i selskab med en lokal engelsktalende jordansk guide som kender området godt og undervejs fortæller om de historiske begivenheder og seværdigheder som I oplever på ruten. Vi køres først fra vores hotel til starten af vandrestien/bagdøren - en tur på ca. 30 min. Derefter vandrer vi i alt ca. 3 timer i et roligt tempo, mod Petra og Al Khazne skatkammeret, og passerer undervejs det storslåede kloster  Der er god tid undervejs til pauser, tage billeder af de smukke rå omgivelser og hilse på den lokale souvenir shop-ejer på toppen af klipperne. Det er vigtigt at du er 100% selvhjulpet og i almindelig god form, og derudover er det en stor fordel at du taler og forstår engelsk, således du får det fulde ud af lokalguidens beretninger. Hvis du er i tvivl, så forhør dig evt. ved Gislevs rejseleder eller den lokale guide. Du skal forvente ml. 13-15 km. denne dag, hvis du deltager på denne vandretur. Husk et par gode vandresko med en solid og skridsikker bund.

Påklædning
Jordan har et meget varieret klima, året rundt. Det anbefales at tage praktisk tøj med til såvel kølige og varme dage samt lune og kolde nætter. Det regner sjældent, og ikke særligt længe, på de tidspunkter af året vi besøger Jordan, men et simpelt let regnslag kan være en god ting at pakke med for en sikkerheds skyld. Medbring sandaler og gode gå-sko til bl.a. dagen i Petra, Wadi Bin Hammad, Dana reservatet samt Wadi Rum ørkenen, hvor vi er mest aktive og skal gå/vandre nogle kilometer. Det anbefales også at have en varm bluse og/eller tørklæde til bussen, pga. bussens air condition anlæg. Husk også badetøjet og evt. badehåndklæde, til opholdet ved Det Døde Hav og Røde Hav. Til jeepturen i Wadi Rum er det godt med et tørklæde eller lign. som beskytter ansigtet mod sand og vind, og solbriller og solhat/skygge kan være belejligt i den skarpe sol, især i ørkenen. Kvinder bør ikke gå i shorts, men i stedet en let nederdel eller bukser, der går ned over knæene. Ligeledes bør kvinder ikke gå i nedringet bluser og skuldre bør være dækket. Mænd kan gå i shorts på visse turiststeder. Det er derimod ikke velset i byerne.

Rejseforsikring
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rejseleder
Gislevs rejseleder er altid med dig hele vejen, fra du afrejser Danmark til du er hjemme igen. Dette mener vi er den rigtige måde at sørge for at du som gæst får et 100% trygt og afslappende rejseforløb gennem fra første til sidste dag. På vores rundrejse til Jordan, møder du Gislevs rejseleder i Københavns Lufthavn ved det mødested som vi oplyser om i de rejsedokumenter du modtager senest 10 dage før afrejsen. Gislev rejseleder assisteres undervejs på rundrejsen af dygtige jordanske lokalguider, der taler engelsk.

Bemærk at denne rundrejse til Jordan kan forlænges med 3 ekstra nætter i Aqaba ved det Røde Hav. Gislevs rejseleder er nødsaget til at rejse med de gæster, som skal hjem på dag 12.

Religion
Mere end 92% af jordanerne er sunni muslimer og ca. 6% er kristne. De fleste kristne tilhører den græsk-ortodokse kirke; men der er også græsk-katolikker, romersk-katolikker, syrisk ortodokse, koptisk ortodokse, armenske ortodokse og nogle protestantiske kirkesamfund.
Flere små Shi'a og Druze populationer kan også findes i Jordan. Jordan værdsætter sin etniske og religiøse forskelligartede befolkning og sørger godt for alles kulturelle rettigheder. Denne ånd af tolerance og påskønnelse er et af de centrale elementer, der bidrager til stabilitet og fred.

Sikkerhed
Jordan er et trygt og sikkert land at rejse i, og du vil føle dig meget velkommen fra 1. dag. 

Sol
Solen er stærk i Jordan og derfor er det en god idé at medbringe solhat, solbriller, solcreme, solide vandresko og badetøj.

Sprog
Det officielle sprog i Jordan er arabisk, men mange jordanere (især de som har med turisme at gøre) taler engelsk.

Tidsforskel
Der er 1 times tidsforskel. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 19.00 i Jordan. Ved ankomst til Jordan skal uret altså sættes en time frem og ved hjemkomst til Danmark en time tilbage.

Vaccinationer
Det anbefales at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Spørg for en sikkerhedsskyld egen læge, og du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk/rejser.

Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

Valuta og kreditkort
Valutaen i Jordan hedder Jordanske dinarer, JOD, 1 Dinar = ca. 9,5 kr. (opdateret 16 maj 2019) Du kan med fordel hæve JOD eller veksle EUR eller USD til JOD, ved ankomst i Amman. Du vil undervejs på rundrejsen også kunne finde hæveautomater eller vekselsteder.
f.eks i Amman, Madaba, Petra og Aqaba. Du kan også benytte kreditkort som betaling, i f.eks større forretninger og souvenirbutikker, men det anbefales at have kontanter (JOD) på sig til små indkøb, boder, shopping, drikkevarer og drikkepenge. 

Huskeliste

I god tid før afrejse:

• Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst, Gislev Rejser skal have kopi ved bestilling af rejsen.
• Er rejseforsikring i orden?
• Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

I kufferten pakkes:

lille rygsæk (kan med fordel også bruges som håndbagage)
gode vandresko med en solid og skridsikker sål
gode sandaler, som tåler vand og med en skridsikker sål (alternativt kan man købe disse på vores hotel ved Det Døde Hav for ca. kr. 150)
evt. almindelig sandaler
forårs og sommertøj
vindjakke ell. let dunjakke
regnslag
lun trøje/fleece trøje
tørklæde
strømper
undertøj
badetøj/svømmebriller
toilettaske

I håndbagagen pakkes:
kreditkort
valuta
pas
forsikringspolice
pung
briller/solbriller
kuglepen
læsestof
kamera/video
memory card
oplader til foto/video/mobiltelefon

Vi anbefaler at evt. medicin anbringes i håndbagagen. Det er også en god idé at medbringe en kopi af recepten (se i øvrigt afsnit om håndbagage).

Flyv fra

Mulighed for tilslutningsfly fra Aalborg, Aarhus og Billund ( kan tilkøbes - spørg ved bestilling )

Rejsen er med direkte fly fra Københavns Lufthavn til Amman. Rejsetid ca. 4t.35min. Forplejning om bord er inkl.

Flybilletter
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af brev der fremsendes sammen med flybilletter ca. 10 dage før afrejse.
Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid og hjemkomst                                                                                             
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår også af informationsmateriale som sendes pr. mail ca. 10 dage før afrejse.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder.

 

 

 


 

Kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
22-05-2022Fly fra Københavns LufthavnMere end 818.998,-Bestil rejsenMere information
25-09-2022Fly fra Københavns LufthavnMere end 818.998,-Bestil rejsenMere information
23-10-2022Fly fra Københavns LufthavnMere end 818.998,-Bestil rejsenMere information