Skip to main content

Busrejse til smukke Toscana i Italien

-
Rejs med til charmerende byer og Chiantis bløde bakker

Toscanas herligheder

Autentiske oplevelser, charmerende byer og vidunderlig natur kendetegner denne rejse til Toscana. Vi bor på et dejligt hotel i den populære kurby Montecatini Terme beliggende midt i regionen – et glimrende udgangspunkt for nogle spændende udflugter. Montecatini Terme er berømt for sit termiske vand og er en af de største kurbyer i Italien. I parken Il Parco delle Terme finder du hele ni skønne kurbade.

Byens indbyggere elsker deres by med de mange herskabelige paladser, hvoraf mange af de tidligere herskabspaladser i dag er omdannet til hoteller. Byen byder på hyggelige torvepladser, hvor du på en lun sommeraften kan nyde en god italiensk is, flotte butikker i byens hovedgade, caféer, kurbade og smukke grønne parker. I 2021 kom Montecatini Terme på UNESCOs Verdensarvsliste. Byen har været kendt gennem århundreder, og man mener, at den lokale viden om vandets helbredende kraft var kendt helt tilbage i romertiden.

Denne rejse til Toscana byder på en god blanding af kultur, natur og afslapning i de smukke italienske omgivelser.

Glæd dig til

 • Vidunderlige feriedage i Italiens charmerende kurby inkl. halvpension
 • Mulighed for at besøge renæssancens fødeby, Firenze, med dansktalende lokalguide
 • Besøg i den fortryllende by Siena og duften af vinhøstens modne druer, der fylder luften
 • Oplev Pisa med de fire arkitektoniske vidundere, Det Skæve Tårn, domkirken, dåbskapellet og Camposanto Vecchio

Inkluderet i rejsens pris

 • 9 x morgenmad
 • 9 x middag
 • Vinsmagning i Chianti
 • Udflugt til Pisa
 • Udflugt til Siena
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Denne rejse er ikke egnet for bevægelseshæmmede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

 • Dag 1: På vej til skønne Toscana

  Rejselederen byder os velkommen i bussen, og vi krydser stille og roligt den dansk-tyske grænse og kører sydpå med passende pauser til middag og overnatning i Tyskland.

 • Dag 2: Gennem alpernes land til Norditalien

  Vores færd fortsætter igennem Østrig og det smukke landskab, hvor hele 60% af landet består af bjerge. Dog muliggør landets mange dale en behagelig rejse gennem de mange tunneller og over de mange broer. Med naturskønne stop undervejs når vi frem til middag og overnatning i Norditalien.

 • Dag 3: Bologna, ægte italiensk kultur

  Vi gør stop i den populære by Bologna, hvor du møder spændende arkitektur, historiske monumenter og et livligt gadebillede. Alle Bolognas vigtigste seværdigheder ligger inden for gåafstand af byens centrum, den store plads, Piazza Maggiore. Her vil der være lidt tid på egen hånd samt tid til at nyde en frokost.

  Byen kaldes også ”La Grassa” (Den Fede), grundet den gode duft af mad, der altid hænger over byen. Indkvartering de næste seks nætter i kurbyen Montecatini Terme.

 • Dag 4: Pisa og Det Skæve Tårn

  Denne morgen går turen til Pisa. Et besøg i Toscana er ikke fuldendt uden at opleve Pisa med det nyrestaurerede Skæve Tårn og komplekset med klokketårnet, dåbskapellet og ikke mindst den imponerende domkirke. Campo dei Miracoli, der på dansk betyder ”Miraklernes Eng”, omtales også som det ”grønne tæppe”, hvor Italiens mest fornemme koncentration af romansk arkitektur er samlet.

  Der bliver også tid på egen hånd til at udforske eller nyde en lækker italiensk frokost i byen, inden vi kører retur.

  Heldagsudflugt inkluderet.

 • Dag 5: Firenze, Toscanas hovedstad

  Denne by kan prale af at huse mere end halvdelen af Italiens samlede skatte. På en inspirerende byrundtur i selskab med dansktalende lokalguide, hvor blandt andet Leonardo, Michelangelo og Botticelli har sat deres unikke præg på byen, oplever du mange af de arkitektoniske og kunsthistoriske perler. Vi ser f.eks. Michelangelos statue af David, statuen af Dante, dåbskapellet og den spektakulære bro Ponte Vecchio. Du oplever også den 91 meter høje domkirke Santa Maria del Fiore, hvis navn hentyder til den røde lilje i Firenzes våbenskjold.

  Heldagsudflugt kr. 275.

 • Dag 6: Chiantis vine og sjælfulde Siena

  Siena er et levende middelaldermuseum og optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Byen troner på tre bakker bag en seks kilometer lang middelaldermur. På afstand ses det 88 meter høje klokketårn Torre del Mangia, der dominerer Sienas silhuet.

  Byrundtur samt tid på egen hånd til at opleve den ufatteligt smukke by og pladsen Piazza del Campo, kendt som Italiens smukkeste plads. Efterfølgende kører vi ad vinruten gennem det kendte vindistrikt til smagning af Chiantis vine. Chianti er indbegrebet af toscansk vin og er ét af Italiens mest populære vinområder

  Heldagsudflugt inkluderet.

 • Dag 7: Fridag – marked og cafébesøg

  Nyd den afslappende atmosfære i den charmerende by Montecatini Terme. Det er en dejlig by at opholde sig i og med oplevelser for alle sanser. Man kan bruge dagen til at udforske gågaderne, besøge det lokale marked eller en af de mange caféer og den flotte park.

  Fra byen kan man vandre eller tage kabelbanen op til Montecatini Alto - den gamle middelalderby med udsigt over hele byen og dalen. Du kan blandt andet nyde udsigten fra et af de mange udsigtspunkter, eller du kan gøre et stop ved Piazza Giuseppe Giusti for at nyde det lokale køkken.

 • Dag 8: Pistoia og italiensk frokost

  Vi tager dig til charmerende Pistoia. Her kan du næsten fornemme fortiden, når du går blandt de arkitektoniske attraktioner i byen. Se blandt andet den ottekantede kirke, Il Battistero, der er skabt med hvidt marmor fra Carrara og grønt marmor fra Prato.

  Videre gennem smuk natur til besøg på et lokalt landsted, hvor vi nyder en dejlig hjemmelavet frokost serveret med lokal vin. Landstedet har både vine og olie til salg. Nyd en dag i godt selskab med dine rejsefæller.

  Heldagsudflugt inkl. frokost kr. 275.

 • Dag 9: En flot rejse er slut

  Efter et dejligt ophold i Toscana, regionen der er kendt for sin vin i verdensklasse, de lokale egnsretter, der smager efter mere, samt de verdenskendte byer, der alle har printet sig ind i historien på den ene eller anden måde, går turen nu hjemad. Vi kører til Tyskland for middag og overnatning.

 • Dag 10: Ankomst til Danmark

  Efter morgenmaden fortsætter turen op gennem Tyskland med passende pauser undervejs. Ankomst til den danske grænse først på aftenen - efter en dejlig rejse i et behageligt tempo fyldt med smukke og skønne oplevelser.

Hotel

 • Dag 3-9

  Ambrosiano Hotel

  Hotel Ambrosiano ligger centralt placeret i Montecatini Terme, 650 meter fra parken Il Parco delle Terme. Hotellet har restaurant, bar og indendørs swimmingpool. I 2021 gennemgik hotellet en renovering og blev et af byens første grønne hoteller. Nyd din ferie centralt i kurbyen.

  Den indendørs swimmingpool er åbent i tidsrummet kl. 10:00 til 18:00, og vi gør opmærksom på at der i receptionen på hotellet skal købes adgang. Prisen er 10 euro pr. person for en uge, med i prisen følger en badekåbe, badehætte samt badetøfler.

  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  Indendørs swimmingpoolJa - mod betaling
  MinibarJa
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
  CaféJa
  GårdhaveJa
  VaskeriserviceJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
26-07-2024Se afrejsetider 10 dageBus fra Jylland, Fyn og Sjælland68.298,-Bestil
20-09-2024Se afrejsetider 10 dageBus fra Jylland, Fyn og SjællandMere end 88.298,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkevand i Italien

  Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

 • Elektricitet i Italien

  Strømmen i Italien er på 220V.

  Stikkontakternes udformning kan dog variere; nogle gange passer de til vores stik og andre gange ikke. Det kan derfor være en god idé at medbringe en adapter/rejsestik.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Er du gangbesværet?
  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da nogle af udflugterne foregår til fods.

  Har du nedsat hørelse?
  Bemærk at der på enkelte udflugter benyttes in-ear audioguides. Hvis du anvender høreapparat, anbefaler vi derfor at du medbringer dine egne høretelefoner (med ledning).

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Mad og drikke i Italien

  Caféer
  I Italien har man flere steder 3 forskellige priser på caféerne: Én pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra € 1 til 4 på samme bar.

  På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen: I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst: Servizio escluso, efterfulgt af %-satsen, typisk 15-18%.

  Pane e coperto er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk €1,50 til €3 pr. person.

  Morgenmad
  I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg som generelt også består af diverse slags brød, pålæg, æg, yoghurt, juice osv.

  Restauranter
  Udtrykket ”Pizzeria” dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt spisekort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er ”forno al legno” – dvs. en stenovn, som fyres op med træ.
  Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.
  Primi Piatti: ”Første” hovedretter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
  Secondi Piatti: "Anden" hovedretter, typisk fisk og kød, der ofte prissættes efter vægt. Der følger ikke meget tilbehør med, da det bestilles separat og kaldes "contorni"
  Contorni: Tilbehør, som oftest serveret til Secondo Piatto/"anden" hovedret  – f.eks. salater, kartofler, bønner etc.
  Formaggio: Ost.
  Dolce: Dessert

  Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter, inkl. en øl el. et glas vin.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg og entréer

  • Enkeltværelse kr. 1.098.
  • Enkeltværelse med balkon kr. 1.998.
  • Dobbeltværelse med balkon kr. 500 pr. person.
  • Udflugt til Firenze med dansktalende lokalguide kr. 275.
  • Udflugt til Pistoia inkl. frokost kr. 275.

  Ovenstående skal bestilles med rejsen.

  • Entré til Det Skæve Tårn inkl. katedralen i Pisa ca. € 20.

  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og betalingskort i Italien

  Euro.

  På mange restauranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu