Syditalienske fristelser - Apulien fra syd til nord

Kultur og sydlandsk stemning i et autentisk hjørne af Italien

Syditalienske fristelser - rundrejse i Apulien

Spændende rundrejse i den smukke region Apulien, der udgør hælen i den italienske støvle. I dette autentiske hjørne af Italien venter der en perlerække af oplevelser og ikke mindst smagen og duften af Syditalien. 

  • Direkte fly til Bari i Apulien fra Odense og Sønderborg - Kun med Gislev
  • Du bor på 2 gode hoteller og har erfaren rejseleder med fra start til slut
  • Rundrejse med stort indhold, lokal frokost og flere smagninger
  • Dejlig frokost på et Masseria - klassisk apulisk landejendom
  • Det ægte Italien - en skattekiste fyldt med kultur- og naturoplevelser
  • Gratis parkering i både Odense og Sønderborg Lufthavn

Med i prisen: 

• Flybillet
• Flyskatter og afgifter
• Transfer fra/til lufthavnen
• Ophold i dobbeltværelse
• 7 x morgenmad
• 6 x middag
• 1 x frokost på Masseria
• Vinsmagning
• Alle udflugter
• Rejseleder

 Entrèer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse 1.398. Forplejning på flyet t/r kr. 220 (Skal bestilles med rejsen). Afbestillingsforsikring kr. 725.

Se film om ApulienSe film om Alberobello.
 

Bestil rejsen

Pris fra 9.398,-

8 dage
Fly

Med i prisen er bl.a.

  • Alle udflugter
  • 6 x middag
  • Frokost på Masseria
Bestil rejsen

Om rejsen

Kultur og sydlandsk stemning i et autentisk hjørne af Italien

Buongiorno og velkommen til en ny spændende rundrejse i den smukke region Apulien, der udgør hælen i den italienske støvle. Her er venligheden stor, og den naturlige skønhed er lige så betagende, som den er varieret. Hver dag byder på nye højdepunkter, charmerende byer og naturoplevelser i særklasse. Vi besøger populære attraktioner i nord og tager på nye spændende eventyr på hælespidsen, Salentohalvøen i syd, hvor Adriaterhavets bølger møder det Joniske Hav. Oplevelserne ligger som perler på en snor med Trullibyen Alberobello, de overvældende bygninger i Lecce og labyrintiske Ostuni med de smukke hvidkalkede huse. I Otranto bliver du mødt af en skøn udsigt ud over det azurblå hav. I dette frodige hjørne af Italien skal vi også smage på vin, oliven og nyde en frokost i autentiske omgivelser. Glæd dig til et møde med unikke byer, interessant kultur og ikke mindst smagen af Syditalien.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse med Gislevs fly til Apulien

Fra Sønderborg eller Odense lufthavn flyver vi direkte til Bari. Herfra sætter vi kursen mod den frodige dal Valle d’Itria og vores hotel i Noci. Undervejs byder rejselederen velkommen til Italien og informerer om ugens spændende program.

Dag 2: Provinshovedstaden Bari og klippebyen Polignano a Mare

Byrundtur i provinshovedstaden Baris gamle bydel med de snoede gader og smalle passager. Vi besøger bl.a. Basilica di San Nicola opkaldt efter Sankt Nicolaus, den egentlige julemand. Herefter kører vi til den maleriske kystby Polignano a Mare beliggende på en klippeafsats. På promenaden står en statue af Polignanos berømte Domenico Modugno, kendt for sangen Volare eller på dansk, Vi har det, åh åh, så dejligt.


Polignano a Mare er kendt som Adriaterhavets perle. Byen er ikke stor men udsigten er mageløs

Dag 3: Den hvide by Ostuni og det grønne guld

Den charmerende by Ostuni med de hvidkalkede huse ligger på en bakketop med panoramaudsigt over området og Adriaterhavet. Vi går en tur i labyrinten af smalle stræder. Måske genkender du gadebilledet fra den nye danske komedie Madklubben. Apulien er Italiens største producent af oliven og olivenolie. Her kalder man oliven for det grønne guld. Besøg på en olivenplantage med smagsprøver af gårdens egen jomfruolivenolie. Vi besøger ligeledes et typisk Masseria, som er en af Apuliens gamle landejendomme, hvor vi bliver forkælet med en dejlig frokost. Eftermiddagen tilbringer vi i Grottaglie, kendt i hele Italien for sine pottemagere og skønne keramik.

Ostuni i Italien

Dag 4: Trullibyen Alberobello og Monopoli

Alberobello er en charmerende by på UNESCOs Verdensarvsliste og helt unik med de mange kegleformede hvidpudsede trullihuse. Vi spadserer gennem de bilfri smalle gader, hører historien om denne finurlige byggestil og ser Trullokirken Sant´Antonio. Herefter besøger vi kystbyen Monopoli, endnu en af Apuliens maleriske og uspolerede perler.

Trullibyen Alberobello
Trullibyen Alberobello blev optaget på UNESCOs Verdensarvssliste i 1976. Nogle huse bruges stadig den dag i dag som boliger. 

Dag 5: Lecce – Sydens Firenze

Lecce er syditaliens svar på Firenze. En charmerende by, som havde sin storhedstid i 16-1700 tallet. Under den spanske indflydelse blev der bygget overdådige palæer og kirker i barokstil. Oplev bl.a. Piazza Sant’Oronzo med det antikke amfiteater, Santa Croce basilikaen og den smukke Piazza del Duomo. Forlaget Lonely Planet kårede i 2010 byen til at være blandt de 10 bedste destinationer, man kan besøge i verden. Herefter sætter vi kursen sydpå mod Otranto og Uggiano La Chiesa, hvor vi har base i 3 nætter med oplevelser i det sydlige Apulien.

 
Glæd dig til at opleve den flotte arkitektur i Lecce

Dag 6: Porten til Østen og hælespidsen

Otranto er Italiens østligste by og kaldes også Porten til Østen. Byen byder på skøn udsigt over det azurblå hav, syditaliensk charme og en fascinerende historie. Du ser bl.a. domkirken med det enorme mosaikgulv lavet i 1100-tallet af munken Pantaleone. Lidt syd for byen besøger vi Fyrtårnet, der er Italiens østligste punkt. Langs den naturskønne kystvej kører vi til byen Santa Maria di Leuca, den italienske hælespids' sydligste punkt, hvor Adriaterhavet møder det Joniske Hav.

Ortranto i Italien

Dag 7: Gallipoli og smagen af Apulien

Vi kører til støvlehælens vestkyst og besøger havnebyen Gallipoli. Byen var tidligere centrum for forarbejdning og handel med lampeolie udvundet af oliven. En vare der var efterspurgt i store dele af Europa indtil elektriciteten blev udbredt. Den historiske bydel ligger omgivet af vand kun forbundet med resten af Apulien via en bro. De smalle snoede gader er omgivet af mure og tårne, der i århundreder har skulle beskytte mod ubudne gæster. Dagen byder også på besøg i en charmerende vinkælder, hvor vi skal smage vin og lokale specialiteter fra denne del af Apulien. Om eftermiddagen har du tid til at nyde de dejlige omgivelser på hotellet.

Gallipoli i Italien

Gallipoli er af græsk oprindelse og navnet betyder ’den skønne by

Dag 8: Hjemrejse fra Bari til Danmark

Med Gislevs charterfly direkte til Sønderborg eller Odense.

Hotel

Vi bor 4 nætter på Hotel Cavaliere og 3 nætter på Hotel Resort Mulino a Vento 

Hotel Cavaliere

Via Tommaso Siciliani, 47
70015 Noci (BA), Italien
Læs mere på hotellets hjemmeside

Beliggende 500 m fra det historiske centrum og et godt udgangspunkt for områdets spændende seværdigheder og byer. Enkle men pæne og rummelige værelser.

Hotel Resort Mulino a Vento

Via Palombaro, 13
73020 Uggiano La Chiesa LE, Italien
Læs mere på hotellets hjemmeside

Dejligt hotel bygget over en historisk underjordisk oliemølle og omgivet af oliventræer. Beliggende i Uggiano La Chiesa og med 6 km til Otranto. Hotellet har pool og når vejret tillader det, kan måltiderne nydes på hotellets overdækkede veranda. Alle værelser ligger i stueetagen og har terrasse.

Værd at vide

Deltagerne bør være opmærksomme på, at flere af seværdighederne kun kan besøges til fods. Bussen kører naturligvis så tæt på som overhovedet muligt.

Valuta

Euro.

Klima

Gns. maj-juni 21-26 grader, oktober 21 grader.

Bagage

Alsie Express fra Sønderborg og Braathens fra Odense: 15 kg indchecket bagage samt 5 kg håndbagage.

Bus

Bussen har aircondition, som sikrer en behagelig temperatur. Praktisk tøj anbefales.

Entréer

Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Betalingskort

På mange restuaranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

Caféer

I Italien har man 3 forskellige priser på caféerne. En pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra 80 cent til € 4 på samme bar.

Drikkepenge

På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen. I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst."Sevizio escluso" - efterfulgt af %-satsen som typisk er mellem 15 og 18%. "Pane e coperto" er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk € 1,50 til € 3 per person.

Drikkevand

Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

Frimærker

Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det er oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb prioritaria frimærker til, så er postkortet i Danmark hurtigst muligt.

Morgenmad

I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg således at buffet generelt også består af diverse slags brød, pålæg, juice mv.

Restauranter

Udtrykket "Pizzeria" dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt menukort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er "forno al legno" - stenovn, der fyres op med træ.
Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (riste brød m/tomat) o.l.
Primi Piatti: Første retter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og helt bøfkød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles seperat - f.eks. salater,
kartofter, bønner etc.
Formaggio: Ost
Dolce: Dessert.
Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter inkl. en øl eller et glas vin.

Værdigenstande

Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.

Flyv fra

Fly letter
Flyv fra Odense eller Sønderborg med Gislevs eget charterfly fra Alsie Express og Braathens.

Gratis parkering i både Odense og Sønderborg Lufthavn.
Mulighed for tilkøb af forplejning på ud- og hjemrejsen kr. 220 - Skal bestilles med rejsen.

Fra Odense Lufthavn  

Fra Odense kl. 08.00 til Bari med ankomst kl. 12.00
Fra Bari kl. 12.50 til Odense med ankomst kl. 16.50

Fra Sønderborg Lufthavn

Fra Sønderborg kl. 08.00 til Bari med ankomst kl. 12.00
Fra Bari kl. 12.45 til Sønderborg med ankomst kl. 16.45

Bagage

Du må medtage 15 kg samt 5 kg i håndbagage.

Flyet

Der flyves med et fly af typen ATR 72-500 med 64 sæder.

Odense Lufthavn

Læs mere her: www.hca-airport.dk

Adresse

Lufthavnvej 131
5270 Odense N

Mødetid og mødested

Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremgår af information der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Parkering

Der er gratis parkering

Hca airport indgang Hans Christian Andersen Airport

Sønderborg Lufthavn

Læs mere her: www.sonderborg-lufthavn.dk

Adresse

Lufthavnsvej 1
6400 Sønderborg

Mødetid og mødested

Seneste mødetid i Sønderborg Lufthavn fremgår af information der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Parkering

Der er gratis parkering.

Flyet

Der flyves med et fly af typen ATR 72-500 med 64 sæder.


Sønderborg Lufthavn Sønderborg Lufthavn

Kort

Rundrejse i Apulien

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
15-05-2022Fly fra Odense LufthavnMere end 89.698,-Bestil rejsenMere information
05-06-2022Fly fra Odense LufthavnMere end 89.698,-Bestil rejsenMere information
03-10-2022Fly fra Sønderborg LufthavnMere end 89.398,-Bestil rejsenMere information