Rom og Sorrento

Kvalitetsrejse med flotte oplevelser fra start til slut

Rom og Sorrento rejse   

Tag med på en oplevelsesrig kombinationsrejse med meget inkluderet fra Italiens hovedstad til Syditaliens kyst. 

 • 3 nætter i Rom på hotel med central beliggenhed og 4 nætter på Sorrento-halvøen
 • 2 byrundture i Rom inkluderet - den ene med lokalguide
 • Udflugt til byen Tivoli med besøg i Villa d'Este inkluderet
 • I Syditalien oplever du Pompei, Vesuv og Amalfikystens perle Positano
 • Rejs med Gislevs eget fly fra Odense eller Sønderborg - nemt og bekvemt 

Med i prisen:

 • Flybillet, flyskatter og afgifter
 • Transfer fra/til lufthavnen 
 • Ophold i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad
 • 5 x middag
 • Vinsmagning
 • Rejseleder
 • Hotelskat € 6 per dag i Rom
 • Entré til Villa d'Este
 • Entré til Pompei
 • Lokalguide i Rom, Villa d'Este og Pompei

Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.498. Afbestillingsforsikring kr. 725. Forplejning på flyet kr. 220 - bestilles sammen med rejsen. Udflugt til Capri kr. 695 - bestilles sammen med rejsen.

Bestil rejsen

Pris fra 9.798,-

8 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • 4-stjernede hoteller og 5 x middag
 • Stort udflugtsprogram er inkluderet
 • Lokalguide i Rom, Pompei og Villa d'Este
Bestil rejsen

Om rejsen

Rom og Sorrento - en god kombination af storby og Syditaliens store højdepunkter

Italien er et overflødighedshorn af oplevelser. På denne kombinationsrejse får du mulighed for at nyde perlerne i den evige stad Rom og en af verdens smukkeste kyststrækninger i Syditalien med de stejle forrevne klipper. Med 3 nætter i Rom har vi god tid til at nyde Italiens hovedstad med de store attraktioner såsom Colosseum, Pantheon, Peterskirken, Forum Romanum, Den Spanske Trappe, Trevifontænen mv. Byen er et skatkammer af oplevelser, og overalt får du følelsen af at være trådt tilbage i historien.

Når vi forlader Rom, kører vi til de betagende Monti Tiburtinibakker med byen Tivoli og den storslåede Villa d'Este. De sidste 4 overnatninger nydes ved Napolibugten med den fortryllende kyst. Her kan du opleve de populære feriebyer Sorrento og spektakulære Positano på Amalfikysten med de elegante gader, der tilbyder lokalt kunsthåndværk. Du får også mulighed for et besøg i Pompei, hvis historie altid efterlader et stærkt indtryk.

Rejseforløbet er tilrettelagt således, at der er oplevelser fra rejsen starter til den slutter. Bekvem udrejse med Gislevs eget fly til Napoli. Herfra i bus mod Rom, hvor vi undervejs besøger en lokal vingård i Frascati området.

På rejsens anden dag er vi klar til at se nærmere på Italiens hovedstad, og for at gøre dit ophold så udbytterigt som muligt ledsages vi af en lokalguide. Her ser vi nærmere på byens store attraktioner såsom Peterskirken, Forum Romanum, Colloseum, Den Spanske Trappe og Trevifontænen, og du hører også om hvordan livet leves i nutidens Rom.

Når vi forlader storbyens hektiske liv, kører vi mod et af Syditaliens smukkeste områder. Vores hotel ligger i Meta di Sorrento direkte ud til havet med en enestående udsigt over Napolibugten.

De næste dage byder vi bl.a. på udflugt til Amalfikystens populære og mondæne by Positano, som klynger sig til de stejle klipper. Her hersker en helt særlig stemning i de smalle stræder, hvor du er omgivet af små lokale butikker og bourgainvilleaer.

Vi besøger også Pompei med den voldsomme historie - selvfølgelig i selskab med lokalguide for at give dig et optimalt rejseudbytte. Har du lyst, kan du også deltage i en udflugt til den berømte ø Capri, som igennem århundreder har tiltrukket og fortryllet folk med sin naturlige og magiske skønhed.

Når rejsen slutter flyver vi hjem fra Napoli - det er hurtigt og en meget bekvem afslutning på en dejlig rejse, som har budt på store attraktioner i Rom og naturoplevelser helt i særklasse i Syditalien. Rejsen gennemføres af en af Gislevs kyndige Italiens rejseledere - en kvalitetsrejse med meget inkluderet.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse med Gislevs fly til Napoli

Afgang fra Sønderborg eller Odense til Napoli, hvor vi ankommer ved middagstid. Fra lufthavnen kører vi nordpå med passende pauser undervejs til den lille by Frascati ved Albanerbjergene syd for Rom. Frascati ligger med en betagende udsigt og er særlig kendt for produktion af velsmagende sød hvidvin. Vi besøger en af de lokale vingårde, ser de grønne frodige vinmarker og smager på vinene samt lidt italienske specialiteter. Herfra kører vi direkte til Rom og vores centralt beliggende Hotel Diana Roof Garden til indkvartering og middag. 3 overnatninger i Rom. 

Rom
Undervejs fra Napoli lufthavn til Rom er der interessant besøg på vingård med vinsmagning - en god start. 

Dag 2 & 3: Roms store attraktioner med lokalguide

Hele 3 overnatninger i Rom giver et rigtigt godt indtryk af den romerske hovedstad. Gislevs rejseleder har et godt kendskab til byen samt historien, og for at give dig et optimalt rejseudbytte, ledsages vi yderligere af en lokalguide på den ene byrundtur. Du oplever store attraktioner såsom Colosseum, Den Spanske Trappe, Trevifontænen og der er også tid til besøg i Peterskirken med Michelangelos fantastiske kuppel.

 Oplev Roms store attraktioner
I Rom ser vi mange af de kendte monumenter - på den ene byrundtur ledsages vi også af lokalguide.

Oplev aftenstemningen i Rom.

Du får lejlighed til at opleve denne fascinerende storby i aftenbelysning. Romerne lever livet om aftenen på byens piazzaer og i gaderne. Middag på romersk restaurant med underholdning - nyd f.eks. Barberen fra Sevilla. Herefter bustur gennem Rom med den stemningsfulde aftenbelysning. Kr. 325 - inkluderet 3-retters middag.

Aftenstemning i Rom

Dag 4: Tivoli med storslåede Villa d'Este - kurs mod Syditalien

Fra hotellet kører vi igennem landskabet til de betagende Monti Tiburtini-bakker og den historiske by Tivoli med den fantastiske Villa d'Este, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Lokalguiden fortæller historien om de overdådige bygninger og den smukke have, som begejstrer de fleste med imponerende vandfald, århundrede gamle træer, springvand og rislende fontæner. Herfra sætter vi kurs mod Syditalien og Napolibugten, som vi når sidst på eftermiddagen. 4 overnatninger på Mar Hotel Alimuri med halvpension. Entré til Villa d'Este er inkluderet.

  
Spændende besøg i Villa d'Este - entré og lokalguide er inkluderet.

Dag 5: Chamerende Positano på Amalfikysten og stemningsfulde Sorrento

Udflugt til en af kystens små perler Positano - byen, der nærmest klynger sig til klipperne. Her kan du nyde stemningen i de små gader med de pastelfarvede fiskerhuse. Her findes mange små butikker med lokale kunstnere, ligesom byen er særlig kendt for sin specielle tøjstil. Efter frokost kører vi til feriebyen Sorrento. Med Gislevs rejseleder rundt i gaderne bl.a. i den historiske bydel, hvor du kan smage den kendte citronlikør, som produceres netop her. Der er også tid til at gå på opdagelse på egen hånd.

Positano 
Positano ligger som hugget ind i klipperne - den lille by vækker altid stor begejstring hos Gislevs gæster.

Dag 6: Pompeis ruiner og vulkanen Vesuv

Vi besøger Pompeis udgravninger efter Vesuvs udbrud i år 79 sammen med Gislevs lokalguide. Det er en interessant og spændende oplevelse at gå rundt i byen, der blev begravet under pimpsten og aske under vulkanens udbrud. Efter frokost fortsættes i bus til plateauet på vulkanen Vesuv. Her har du mulighed for at gå helt op til kraterkanten af vulkanen. Heldagsudflugt inkl. entré til Pompei (ekskl. entré til Vesuv € 12) er inkluderet.

Gade i Pompei  Pompei i Italien
Et besøg i Pompei går aldrig i glemmebogen - historien om byens skæbne efterlader altid et stærkt indtryk.

Dag 7: Fridag eller Capri med lokalguide

Capri er en kendt ø og et yndet ferierejsemål. Fra den lille havn i Sorrento sejler vi med hydrofoil båd til Marina Grande på Capri. På øen kører vi rundt i små minibusser, og besøger bl.a. den svenske læge Axel Munthe’s villa San Michele i Anacapri. Udsigten herfra over vandet og øen er ubeskrivelig. Der er også tid på egen hånd til at nyde øen, eller måske vil du hellere se Capri fra vandsiden i en af de mange små både, der sejler ud fra havnen. Gislevs rejseleder oplyser om priser og muligheder. Heldagsudflugt kr. 695 inkl. sejlads med Hydrofoil båd og minibusser på Capri - bestilles med rejsen. Beregn ca. entré til villa San Michele € 8 og Augustus have € 1.

Capri 
Capri er en stor oplevelse med sin overvældende skønhed. Vi sejler til øen og kører rundt i minibusser - en meget populær udflugt.

Dag 8: Hjemrejse fra Napoli - nemt og bekvemt

Morgenmad på hotellet inden vi kører til Napoli Lufthavn. Fly til Odense eller Sønderborg. 

Se film om Capri på vores Facebook:

Se opslag om Pompei på vores Facebook:

Hotel

Vi bor 3 nætter i Rom og 4 nætter på Sorrentohalvøen i Meta di Sorrento.

Hotel Diana Roof Garden

Via Principe Amedeo, 4 00185 Roma
Se mere: www.hoteldianaroma.com

Godt hotel med central beliggenhed blot 200 meter fra Roms hovedbanegård Termini og Teatro dell´Opera di Roma. Fra hotellets tagrerrasse er der udsigt over Roms tage. Alle værelser har bad/toilet, minibar, satelit tv og deponeringsboks.  

Hotel Diana Roof Garden

Mar Hotel Alimuri

Via Cosenza 155
Meta di Sorrento
Se mere: www.alimuri.com

Dejligt hotel beliggende direkte ud til havet med udsigt over Napolibugten. 85 værelser, alle med balkon/fransk balkon, tv, telefon, minibar, aircondition, værdiboks, hårtørrer og internet adgang. Alle dobbeltværelser har fuld havudsigt. Værelser med fransk balkon er beliggende på 5. sal med panoramavindue. Enkeltværelser har udsigt mod gaden. Desuden forefindes elevator, restaurant, bar, swimmingpool, privat strand med solstole og parasoller. Hotellet tilbyder busservice til/fra centrum i Sorrento.   

Hotel Dei Congressi

Gæsterne siger

Rom og Sorrento - Gæsterne siger
"Det var vores første tur med Gislev Rejser, og vores første gang nogensinde en rejse med rejseleder og planlagte udflugter. Vi er meget positivt overrasket og vil helt klart benytte os af sådan en rejsemulighed igen"

"Mit barnebarn og jeg havde en fantastisk ferie. Mit barnebarn vil nu giftes i Italien. Det varer nok lidt, hun er 14 år"

Flyv fra

Fly letter

Flyv fra Odense eller Sønderborg med Gislevs eget charterfly fra Alsie Express og Braathens.

Gratis parkering i både Odense og Sønderborg Lufthavn.
Mulighed for tilkøb af forplejning på ud- og hjemrejsen kr. 220 - Skal bestilles med rejsen.

Fra Odense Lufthavn  

Fra Odense kl. 08.00 til Napoli med ankomst kl. 12.00
Fra Napoli kl. 12.50 til Odense med ankomst kl. 16.50

Fra Sønderborg Lufthavn

Fra Sønderborg kl. 08.00 til Napoli med ankomst kl. 12.00
Fra Napoli kl. 12.45 til Sønderborg med ankomst kl. 16.45

Bagage

Du må medtage 15 kg samt 5 kg i håndbagage.

Flyet

Der flyves med et fly af typen ATR 72-500 med 64 sæder.

Odense Lufthavn

Læs mere her: www.hca-airport.dk

Adresse

Lufthavnvej 131
5270 Odense N

Mødetid og mødested

Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremgår af information der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Parkering

Der er gratis parkering

Hca airport indgang Hans Christian Andersen Airport

 

Sønderborg Lufthavn

Læs mere her: www.sonderborg-lufthavn.dk

Adresse

Lufthavnsvej 1
6400 Sønderborg

Mødetid og mødested

Seneste mødetid i Sønderborg Lufthavn fremgår af information der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Parkering

Der er gratis parkering.

Flyet

Der flyves med et fly af typen ATR 72-500 med 64 sæder.


Sønderborg Lufthavn Sønderborg Lufthavn 

Værd at vide

Deltagerne bør være opmærksomme på, at flere af seværdighederne kun kan besøges til fods. Bussen kører naturligvis så tæt på som overhovedet muligt.

Valuta

Euro.

Bagage

Alsie Express fra Sønderborg og Braathens fra Odense: 15 kg indchecket bagage samt 5 kg håndbagage.

Bus

Bussen har aircondition, som sikrer en behagelig temperatur. Praktisk tøj anbefales.

Betalingskort

På mange restuaranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

Caféer

I Italien har man 3 forskellige priser på caféerne. En pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra 80 cent til € 4 på samme bar.

Drikkepenge

På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen. I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst."Sevizio escluso" - efterfulgt af %-satsen som typisk er mellem 15% og 18%. "Pane e coperto" er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk € 1,50 til € 3 per person.

Drikkevand

Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

Entreér

Rom: Colosseum & Forum Romanum € 14.  

Frimærker

Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det er oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb prioritaria frimærker, så er postkortet i Danmark hurtigst muligt.

Morgenmad

I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg således at buffet generelt også består af diverse slags brød, pålæg, juice mv.

Restauranter

Udtrykket "Pizzeria" dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt menukort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er "forno al legno" - stenovn, der fyres op med træ.
Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.
Primi Piatti: Første retter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og helt bøfkød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles seperat - f.eks. salater, kartofler, bønner etc.
Formaggio: Ost
Dolce: Dessert.
Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter inkl. en øl eller et glas vin.

Værdigenstande

Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.

Rejsen er ikke velegnet for gangbesværede.

Kort

Rom og Sorrento kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
08-05-2022Fly fra Sønderborg LufthavnMere end 89.798,-Bestil rejsenMere information
29-05-2022Fly fra Sønderborg LufthavnMere end 89.798,-Bestil rejsenMere information
28-08-2022Fly fra Odense LufthavnMere end 89.998,-Bestil rejsenMere information
11-09-2022Fly fra Odense LufthavnMere end 810.198,-Bestil rejsenMere information
09-10-2022Fly fra Odense LufthavnMere end 89.998,-Bestil rejsenMere information