Skip to main content

Luksuskrydstogt fra Athen til Israel og Egypten

-
Athen – Haifa – Jerusalem - Alexandria

Middelhavets antikke skatte

Spændende nyhed, der forener det bedste af 2 verdener: forkælelse og oplevelser. Her venter det gode luksusliv om bord på Celebrity Infinity. Et smukt skib hvor både mad og service er helt i top. Opholdet om bord inkl. både fuld forplejning og drikkepakke, så du skal kun tænke på at nyde livet til søs.

Rejsen starter med en enkelt overnatning i Athen. Vi bor med flot udsigt til Akropolis, som vi naturligvis også besøger på den inkluderede byrundtur. Efter den store byrundtur i Athen, kører vi til havnen og går om bord på det komfortable skib.

Krydstogtet, der er på 11 dage, tager dig med rundt på det østlige Middelhav, hvor der venter en perlerække af storslåede oplevelser. I Haifa, Israel, kan du blandt andet se den smukke symmetriske have Baha´i Garden, Shrine of the Báb med den gyldne kuppel og Karmelbjergets hængende haver.

Det næste stop på skibsrejsen er Ashdod i Israel. Her ligger skibet i havn natten over, hvilket giver os 2 hele dage til oplevelser i Jerusalem og omegn. Vi har inkluderet udflugter begge dage, så du oplever Grædemuren, Oliebjerget, Gethsemane Have, Via Dolorosa, Golgata, Fødselskirken i Betlehem med mere.

Efter en skøn dag til søs ankommer vi til oldtidsbyen Alexandria i Egypten, der har eksisteret i næsten 4.000 år. Byen, der er opkaldt efter Alexander den Store, er kendt for mange smukke bygningsværker. Mest kendt er nok det sagnomspundne Fyrtårn på Faros, der blev bygget 299 f.Kr. Fyrtårnet blev anset for at være et af Verdens syv underværker. I dag ligger der et imponerende fort på stedet.

Vores sørejse slutter tilbage i Athen. Her ligger skibet også i havn natten over så du har en hel dag fri til egne oplevelser før hjemrejse.

Glæd dig til

 • Hotel i Athen med udsigt til Akropolis
 • 11 dages krydstogt med Celebrity
 • Helpension og drikkepakke på skibet
 • Oplev havnebyen Haifa i Israel
 • Udflugt over 2 dage til Jerusalem
 • Grædemuren, Via Dolorosa og Golgata
 • Jesu fødested Fødselskirken i Betlehem
 • Knesset og Holocaustmuseet
 • Byrundtur og frokost i Alexandria

Inkluderet i rejsens pris

 • 1 nat på hotel i Athen
 • 1 x morgenmad i Athen
 • 11 dages krydstogt med Celebrity Infinity
 • Fuld forplejning om bord på skibet
 • Classic drikkepakke om bord på skibet
 • Surf wi-fi om bord på skibet
 • Byrundtur over 2 dage i Jerusalem og Betlehem
 • Byrundtur i Alexandria inkl. frokost
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Flyrejse til Athen

  Du møder Gislevs rejseleder i Københavns Lufthavn. Direkte fly med SAS til Athen. Vi ankommer til Grækenlands hovedstad Athen ved middagstid.

  Overnatning på hotel med udsigt til Akropolis, inden vi næste dag tager os god tid til at udforske den historiske by.

  Forplejning inkluderet denne dag: Ingen.

 • Dag 2: Athen, Grækenland

  Grækenlands hovedstad er en god blanding af den antikke og moderne verden. Her går trendy kvarterer med markeder, sjove butikker og hyggelige tavernaer hånd i hånd med gamle romerske pladser og tempelruiner fra antikken. Rundt omkring i byen rejser kalkstensbjerge sig som grønne kæmper med fremragende udsigtspunkter over havet og den kulturhistoriske storby.

  Vi tager os god tid til at udforske Athen, på den inkluderede byrundtur, inden vi midt på eftermiddagen går ombord på vores flotte skib Celebrity Infinity og stævner ud mod Middelhavets næste antikke eventyr.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad på hotellet samt fuld forplejning om bord på skibet.

 • Dag 3: En afslappende dag på havet

  Glæd dig til at lære vores komfortable skib at kende, mens vi sejler på det østlige Middelhav. Det er skønt at spadsere på dækket og mærke den lune vind i ansigtet eller spille havespil på den store velholdte græsplæne på øverste dæk. Der er altid en hyggelig krog, hvor du kan læse en bog eller spille kort med dine medrejsende.

  Der er mange aktiviteter om bord - lige fra spa & fitness til storslåede forestillinger i skibets teater. Maden om bord er lækker og veltilrettelagt og den inkluderede drikkepakke, gør det let at vælge en god vin til maden og en cocktail i en af de hyggelige saloner.

  Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet.

 • Dag 4: Haifa, Israel

  Vi ankommer om morgenen kl. 8.30 i Israels tredjestørste by, havnebyen Haifa i den nordlige del af landet. Byen ligger skønt i smørhullet mellem det blå Middelhav til den ene side og Karmelbjerget til den anden.

  Ønsker man ro og afslapning kan dagen i Haifa tilbringes på sandstranden og med slentreture langs den livlige havnepromenade blandt caféer og smoothiebarer, men der er også spændende ting at se i den israelske kystby.

  Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet.

 • Dag 5: Jerusalem, Israel. Skibet ligger i havn natten over

  Skibet ankommer til Ashdod, beliggende 77 km fra Jerusalem, kl. 08.00. Vi har inkluderet en spændende udflugt til Jerusalem og Betlehem over 2 dage og dermed har vi god tid til at suge til os af den storslåede kulturarv.

  Vi skal starte vores oplevelser i Jerusalem med at besøge Holocaustmuseet. Her fortælles den tragiske historie om de mange millioner jøder, der mistede livet under 2. Verdenskrig.

  Herefter skal du opleve det flotte Shrine of the Book og se Dødehavsrullerne samt høre den fascinerende historie om fundet af de gamle skrifter i hulerne ved Det Døde Hav.

  Før vi kører tilbage til skibet, besøger vi Betlehem og fødselskirken, bygget på det sted hvor Jesus blev født.

  Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet. (Frokost på udflugten er for egen regning).

 • Dag 6: Fortsatte oplevelser i Jerusalem, Israel

  I Jerusalem spænder oplevelserne så vidt, at det er umuligt at opleve det hele på én dag. Heldigvis har vi endnu en dag til at opleve Jerusalem.

  Dagens udflugt starter med at vi nyder udsigten over byen fra Oliebjerget, hvor vi ser ned over den gamle by med den imponerende bymur samt Klippemoskéen med den gyldne kuppel. På oliebjerget besøger vi også Fadervor kirken og Gethsemane Have, hvor Jesus overnattede med hans disciple inden han blev taget til fange af romerne og senere korsfæstet.

  I den gamle by runder vi Grædemuren, ét af Jødedommens helligste steder. Muren står tilbage som et levn fra Kong Salomons tempel, der blev ødelagt af romerne i år 70 e.Kr. og i dag er et jødisk bedested. Over Grædemuren ligger Tempelpladsen, hvor al-Aqsa-moskéen og Klippemoskéen med dens ikoniske gyldne kuppel ligger som flotte eksempler på muslimske bygningsværker.

  Vi skal spadsere i Jesu fodspor ad Via Dolorosa, hvor han gik med korset på vej til Golgata. Her besøger vi Gravkirken, der er bygget på stedet, hvor Jesus ifølge Kristendommen blev korsfæstet, og som huser stedet for den grav, som Jesus angiveligt opstod fra.
  Vi tager os også tid til at nyde atmosfæren i den gamle bydel, hvor det islamiske kvarter, det armenske kvarter, det kristne kvarter og det jødiske kvarter ligger side om side.

  Efter en dag fuld af spændende oplevelser kører vi tilbage til skibet, der sejler kl. 22.00.

  Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet. (Frokost på udflugten er for egen regning).

 • Dag 7: Nyd det gode liv til søs

  Oven på nogle oplevelsesrige dage er der endelig tid til at nyde et par fridage om bord på det komfortable skib. Der er masser af aktiviteter om bord, så glæd dig til en svømmetur i poolen eller slap af i et boblende spabad.

  Du kan også shoppe i de indbydende butikker eller besøge skibets wellness afdeling. Husk også at der hver aften er gratis shows i skibets teater.

  Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet.

 • Dag 8: Alexandria, Egypten. Skibet ligger i havn natten over

  I løbet af natten ankommer skibet ved Egyptens nordlige kyst, og lægger til ved oldtidsbyen Alexandria. Byen har eksisteret i mere end 4000 år, og var gennem tusinde år Egyptens hovedstad. Alexandria er den største by ud til Middelhavet, og har gennem årtusinder været en verdenskendt og betydningsfuld havneby.

  Vi har inkluderet en spændende byrundtur i Alexandria, i godt selskab med både Gislevs rejseleder og en egyptolog, der fortæller om byens skatte. Glæd dig til at opleve de berømte Kom el Shoqafa-katakomber, den 25 meter høje Pompejus-søjle, der blev rejst til ære for kejser Diokletian samt det flotte sandfarvede Qaitbay-fort fra 1500-tallet.

  For at fuldende byrundturen ser vi også Alexandria Library – et af verdens mest berømte biblioteker. Byrundturen er inkluderet i rejsens pris.

  Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet samt frokost på byrundturen.

 • Dag 9: Alexandria, Egypten

  Vi har en dag mere til at opleve det historiske Alexandria. Du kan evt. besøge det gamle, romerske amfiteater bygget i karakteristisk hvidt marmor.

  Vil du have et afbræk fra de historiske seværdigheder, kan du udforske den store, grønne Motazah-park rundt om det flotte, lyse palads af samme navn. Et skønt sted at nyde roen lidt uden for byen med et vidunderligt vue over havet. Skibet tilbyder mange spændende udflugter i Alexandria.

  Udflugterne kan købes om bord – eller bestilles hjemmefra. Skibet sejler fra Alexandria kl. 22.00.

  Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet.

 • Dag 10: Afslappende dag til søs

  Det er sidste dag om bord på vores flydende luksushotel. Skibet har sat kursen mod Athen, men der er stadig en hel dag tilbage til at nyde livet på Middelhavet og alt det skibet har at byde på.

  Der er helt sikkert restauranter du endnu ikke har nået at opleve, og endnu et show i det store teater. Skibets butikker holder ofte udsalg her den sidste dag, så måske kan du gøre en god handel.

  Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet.

 • Dag 11: Athen, Grækenland

  Vi ankommer til Athen kl. 06.00. Denne dag venter os et gensyn med Athen, hvor du har mulighed for at tilkøbe en af skibets udflugter – eller udforske Athen på egen hånd.

  Følg i fodsporene af fortidens filosoffer, udforsk arven fra Romertiden og top en eventyrlig rejse med et godt måltid fra det udsøgte græske køkken. Skibet ligger i havn natten over.

  Forplejning inkluderet denne dag: Fuld forplejning om bord på skibet.

 • Dag 12: Hjemrejse fra Athen

  Vi tager os god tid til at spise morgenmad, før vi forlader vores gode skib midt på formiddagen.

  Vi kører til lufthavnen og flyver hjem med SAS direkte til København.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad om bord på skibet.

Mere om rejsen

Athen, Grækenland
Athens storslåede historie kan opleves på byens mange spændende museer eller til fods ved de gamle ruiner rundt omkring i byen. De mest berømte af slagsen findes på den UNESCO-beskyttede Akropolis-klippe, som er hjem for Dionysos-teatret og ikoniske templer som Parthenon, der blev bygget til ære for byens skytsgudinde Athena. I dag troner templet på toppen af klippen over den græske hovedstad som et flot symbol på det antikke Grækenland.

Du kan også opleve agoraen med det velbevarede Hafaistostempel, marmorstadionet, der var stedet for de første moderne Olympiske Lege i slutningen af 1800-tallet, samt det gamle romerske politikcenter, Forum Romanum. Men Athen er meget mere end antikkens vidundere. Her er mange hyggelige bydele såsom det maleriske Plaka-kvarter med de charmerende, smalle gader med specialbutikker, gode restauranter og velbevarede byhuse. Det var her, at græske filosoffer som Sokrates og Aristoteles grublede over tilværelsen for mere end 2.000 år siden, og det gamle kvarter, der breder sig under Akropolis’ skråninger, kaldes også ”Gudernes kvarter”.

Haifa, Israel
En af de mest bemærkelsesværdige seværdigheder i Haifa er de smukke, UNESCO-beskyttede Baha'i-haver. Flotte blomster, buske, springvand og skulpturer dekorerer de 19 terrasser, der smyger sig næsten én kilometer ned ad Karmelbjergets skråninger. For foden af bjerget munder haverne ud i den historiske bydel German Colony, som fik sit navn, efter en større bølge af tyske migranter kom til byen i 1900-tallet. Flere af de gamle byhuse er stadig at finde i kvarteret, som også er rigt på hyggelige caféer, butikker og kunstgallerier.

I Haifa kan du også besøge Stella Maris-klosteret, der våger over byen højt oppe fra Karmelbjerget. Klosteret er ét af verdens ældste, og her kan vi blandt andet se den hule, hvor profeten Elias siges at have boet. Derudover findes der flere spændende museer rundt omkring i Haifa, hvor du kan lære mere om både byens og Israels historie. Skibet tilbyder mange interessante udflugter der kan købes om bord. Skibet sejler fra Haifa kl. 17.00.

Jerusalem og Betlehem, Israel
Få steder i verden har samme religiøse, historiske og kulturelle betydning som Jerusalem. Det er en storslået oplevelse at slentre gennem de gamle gader til den ene religiøse helligdom efter den anden.

På den inkluderede udflugt over 2 dage oplever du stederne hvor ”Det skete i de dage”. Historien, som vi alle kender, bliver levende i Jerusalem, når vi spadserer ad Via Dolorosa. Ikke meget er ændret her siden Jesus gik den tunge vej med korset. Vi ser Gravkirken ved Golgata, bygget på det sted hvor Jesus blev korsfæstet og besøger Grædemuren, der er resterne af Kong Davids Tempel – og jødernes mest hellige sted. Ligeledes tager vi en tur til Oliebjergets top samt et besøg i Gethsemane have.

Vi oplever det gribende holocaust-museum Yad Vashem. Her mindes vi både de 6 millioner jøder, der blev dræbt under 2. Verdenskrig og de modige sjæle, der hjalp jøder med at flygte. Se bl.a. det træ der er plantet til ære for den danske befolkning og kong Christian X.

På Oliebjerget betragter vi den flotte udsigt over Jerusalem, med den smukke gamle bymur og moskéen med den gyldne kuppel. I Gethsemane have ser vi de gamle oliventræer, hvorunder Jesus overnattede med sine disciple. Nærved ligger Fadervorkirken – bygget på det sted hvor Jesus underviste hans disciple i fadervor.

I Betlehem bøjer vi os og går ind ad ydmyghedens dør og kommer dermed ind i Fødselskirken. En stjerne i gulvet markerer stedet hvor Jesus menes at være blevet født. Besøget er en helt særlig og helt uforglemmelig oplevelse.

Alexandria, Egypten
Alexandrias historie strækker sig mere end 2.000 år tilbage og også her er der tale om et sted med interessant historie og en spændende kulturarv. Den blev grundlagt omkring år 300 f.Kr., da Alexander den Store erobrede Egypten og opførte byen i sit navn. I de efterfølgende mange år var Alexandria et vigtigt handelscentrum i Middelhavsområdet og samtidig kendt som en litterær by, hvor mange store tænkere og kunstinteresserede opholdt sig. I dag er det en vigtig havneby med en central betydning for Egyptens import og eksport, et lystigt basarliv og skøn Middelhavsstemning.

Alexandria er kendt for nogle af historiens mest storslåede bygningsværker, som fx fyrtårnet Faros, der blev ødelagt under et jordskælv i 1300-tallet og er kendt som ét af verdens syv underværker. Dertil husede byen et af verdens største biblioteker, der samtidig var et af oldtidens vigtigste læringscentre, men biblioteket og de gamle skrifter gik tabt i brande over flere omgange. Med støtte fra FN er der i dag opført et nyt, stort bibliotek til ære for det, man mistede i løbet af antikken, og der hvor fyrtårnet stod og skuede over Middelhavet, ligger der i dag det imponerende Qaitbay-fort.

Skibe

 • Dag 1-2

  Hotel Ilissos, Athen

  4-stjernet hotel med 91 komfortable værelser. Hotellet er i 6 etager og fra tagterrassen er der en flot udsigt mod Akropolis. Hotellet ligger i Koukaki – 15 minutters gang fra Akropolis Museum. Opholdet er med morgenmad.

  Læs mere om Hotel Ilissos

  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  Strygejern og strygebrætJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 2-11

  Celebrity Infinity fra Royal Caribbean Group

  I de sidste mange år er ferie med krydstogtskibe vokset meget. Og med god grund. Man befinder sig om bord på et flydende luksushotel, der bevæger sig fra sted til sted, mens man sover.

  Celebrity Infinity er et millennium-klasse krydstogtskib med plads til 2.170 passagerer, der betjenes af 1000 besætningsmedlemmer. Skibet er næsten 300 meter langt, og består af 12 etager eller dæk. Det kunne lyde ganske uoverskueligt og måske give indtryk af et stort mylder af mennesker, men sådan opleves det ikke. Flere af dækkene indeholder udelukkende kahytter, dette gælder dækkene 2, 6, 7, 8 og 9.

  På skibet er der ude foran et stort teater. Det fylder forenden på dækkene 3, 4 og 5. En anden stor ting er hovedrestauranten, som hedder Trellis. Den ligger bagerst i skibet på dækkene 4 og 5. I midten på dæk 4 er der casino og en række mindre restauranter og barer. På dæk 5 er der en forretningsarkade der strækker sig langs dækket. Skibet har ligeledes et stort fitnesscenter med spa område, der ligger i den forreste del af skibet på dæk 10. Desuden er der også solarium og svømmebassiner. Bagerst på dæk 11 er der et stort loungeområde.

  Krydstogt – kahytter
  Alle kahytter ombord på Celebrity Infinity er pæne og rummelige med aircondition og har eget bad og toilet, lille skrivebord, hårtørrer, TV, telefon, sikkerhedsboks samt dobbeltseng. De udvendige kahytter har et vindue. Balkonkahytterne har privat balkon.

  Krydstogt – forplejning
  I den store restaurant, Trellis, er der reserveret borde til os til middagen. Har du ikke lyst til at spise der, kan du vælge at spise i en række mindre restauranter med hvert sit særpræg. Vil du spise på en af dem, skal der betales ekstra.

  Morgenmad og frokost kan du spise på Trellis som nævnt ovenfor. Morgenmaden kan også nydes i jeres kahyt mod et mindre gebyr. Endvidere er der en række mindre caféer, hvor du også kan spise i løbet af dagen.

  På skibet foregår der hele tiden noget. Hovedattraktionen er naturligvis de store shows i hovedteatret. Det er forskellige shows hver aften. Desuden er der optræden, dans, foredrag, demonstrationer samt meget andet rundt omkring på skibet.

  Krydstogt – påklædning
  Hvad så med påklædning? Det bestemmer du naturligvis selv. En eller to aftener er der gallaaften, hvor vi foreslår, at du har pænt tøj på. Nogle damer har lange kjoler på og nogle mænd kommer i smoking, men helt almindeligt pænt tøj kan sagtens gøre det. Du behøver altså ikke have den store garderobe med.

  Krydstogt – wi-fi
  Celebrity har investeret i egne satellitter. Vi har inkluderet Surf wifi. Ønsker du en større internetpakke kan dette købes om bord.

  Krydstogt – betaling
  Ved ombordstigning på krydstogtet oprettes en cruise-konto med et kreditkort. Herefter skal man blot vise sit nøglekort samt kvittere, hvis man køber noget om bord. Den sidste dag om bord leveres en regning til kahytten.

  Krydstogt – ændring af sejlrute
  Rederiet forbeholder sig ret til at ændre i sejlruten. Uvejr og andre uforudsete hændelser kan medføre ændringer af havne og rute. Ved meget høj sø er landgang ved brug af tenderbåde ikke muligt af sikkerhedsmæssige årsager.

  Krydstogt – udflugter
  Hver aften udleveres et program med informationer om, hvad der skal ske den følgende dag. Der vil også være informationer om det sted, skibet anløber, vejrudsigt og andre informationer. Dette program kan fås på hovedsprogene, og rejselederen laver hver dag et kort resume på dansk.

  De dage hvor skibet er i havn, er der et stort udflugtsprogram med op til 40 forskellige udflugter i alle prisklasser ved de enkelte havne. Alle udflugter er med engelsktalende rejseleder og bestilles på nettet/ombord og betales ved bestilling

  Bemærk at Gislev har inkluderet følgende udflugter:

  · Dag 2: Byrundtur i Athen
  · Dag 5 + 6: Byrundtur over 2 dage i Jerusalem og Betlehem
  · Dag 8: Byrundtur i Alexandria

  Andre dage hvor skibet ligger i havn vil Gislevs rejseleder arrangere en lille udflugt til fods og med offentlig transport. Det er gratis for vores gæster at deltage i denne – dog betales evt. entré elle transport.

  Aftenunder- holdningJa
  AirconditionJa
  BarJa
  BoblebadJa
  ElevatorJa
  Frisør- og skønhedssalonJa
  HårtørrerJa
  LoungeJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  SkybarJa
  SoldækJa
  SolterrasseJa
  SpaområdeJa
  Strygejern og strygebrætJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wellness områdeJa
  Wi-fiJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
01-02-2024Se afrejsetider 12 dageFly fra Københavns lufthavnMere end 819.998,-Bestil
14-03-2024Se afrejsetider 12 dageFly fra Københavns lufthavnMere end 820.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Afrejse

  Du møder Gislevs rejseleder i Københavns Lufthavn. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før check-in.

 • Alkohol

  Bemærk at der er inkluderet en Classic drikkepakke om bord på skibet.

  Grækenland: Ifølge græsk lovgivning skal man være 18 år for at kunne købe og drikke alkohol.

  Israel: De fleste hoteller serverer øl og vin. Israel producerer mange gode vine – men de er almindeligvis ret dyre. Der findes naturligvis også øl – både importeret og lokalt. Den lokale specialitet hedder arak – og minder lidt om den græske ouzo.

  Egypten: Egypten er et land, der er stærkt påvirket af religionen islam. Der kan almindeligvis ikke købes spiritus.

 • Bagage

  Du må medbringe 1 kuffert og den må max. veje 23 kilo. Du må medbringe et stk. håndbagage, som må veje max. 8 kilo. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte en liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke længere gratis poser (sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge

  Skibet: Drikkepenge om bord på skibet er inkluderet i rejsens pris. Gælder dog ikke på det der evt. måtte købes om bord.

  Grækenland: Drikkepenge er normalt inkluderet i regningen, men det er kutyme at lægge ca. 10% oven i, hvis du synes godt om servicen. Ligeledes er det kutyme at give drikkepenge til buschaufføren.

  Israel: Kun sjældent er der inkluderet drikkepenge på restauranter. Det er kutyme at give 10-15 % i drikkepenge, når regningen skal betales. Til chaufføren bør påregnes et beløb på USD 3 pr. dag pr. person – det samme gælder lokalguiden.

  Egypten: I Egypten forventes 10-15% i drikkepenge. Til chaufføren bør påregnes et beløb på USD 3 pr. dag pr. person – det samme gælder lokalguiden.

 • Drikkevand

  Grækenland: Drik kun vand fra flaske.

  Israel: Drik kun vand fra flaske.

  Egypten: Drik kun vand fra flaske.

 • Ekstra benplads i flyet

  I enkelte tilfælde kan det lade sig gøre mod gebyr - spørg når du bestiller.

 • Elektricitet

  Grækenland: I Grækenland bruger man 220 V. De græske elstik er af samme type som de danske.

  Skibet: Der er 220 V og danske stik om bord på skibet. Medbring gerne en stikdåse med plads til flere stik, da der ikke er mange stik i kahytten.

 • Entréer

  Entréer til alle seværdigheder, der besøges på de inkluderede udflugter, er inkluderet.
  Andre entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fotografering

  Grækenland:  Ingen særlige regler. Husk dog at spørge om lov, hvis der er mennesker på billederne. Når du besøger religiøse bygninger, så spørg lokalguiden til råds.

  Israel: Når vi besøger hellige steder for de tre religioner så vær diskret med fotografering. Nogle steder er det forbudt - og et sådan forbud skal overholdes. Det er ikke tilladt at fotografere Grædemuren under sabbatten. Det er ikke velset at fotografere bedende jøder, muslimer eller kristne. Det er heller ikke tilladt at fotografere ved militære poster, grænseovergange, paskontrol og i lufthavnen. Undlad at fotografere muslimske kvinder, da dette kan volde problemer. Spørg lokalguiden til råds og udvis respekt.

  Egypten: Der kan være særlige regler for fotografering. Især i moskéer og andre hellige steder. Spørg lokalguiden til råds og udvis respekt.

 • Helligdage

  Grækenland: Ud over de almindelige helligdage, så er det helligdag den 24/3 2024 (start på den ortodokse fastetid) og den 25/3 2024 (den græske revolution), men ingen af disse helligdage vil have indflydelse på rejsens program.

  Israel: Muslimernes helligdag er fredag og jødernes lørdag og de kristnes søndag. Men da der er tale om turiststeder vi besøger, vil mange butikker og især souvenirshops være åbne. Dog er butikkerne i deciderede shoppingområder lukket henholdsvis fredag, på arabernes helligdag og jødernes sabbat om lørdagen fra solopgang til solnedgang. Der kører heller ingen offentlige transportmidler i Israel på sabbatten fra solopgang til solnedgang.

  Egypten: Ud over de almindelige helligdage, så er der Ramadanen. Ramadanen, en måned lang fasteperiode, datoen varierer. Slutningen på Ramadanen kaldet Eid al-Fitr, en tre dages fest, datoen varierer. Islamisk nytår, datoen varierer. Profeten Mohammads fødselsdag, fejres på forskellige datoer fra år til år.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Kaffe og te

  Kaffe er meget populært – især kaffe fra mellemøsten (”botz”) eller den lokale variant af cappucino (”cafe hafuch”). Filterkaffe, som vi kender det, hedder ”nes”. Te fås alle steder - ikke mindst myntete.

 • Klima

  Grækenland: Den sydlige del af Grækenland har middelhavsklima, og ligger i grænseområdet mellem det tempererede og det subtropiske klimabælte. Vinteren er mild og rimelig nedbørsfattig.

  Israel: Den meget varme tørre sommer varer fra marts til november, men klimaet i vinterhalvåret er mere behageligt.  

  Egypten: Klimaet i Egypten byder generelt på varmt og tørt vejr hele året, dog med mildere temperaturer fra oktober til slutningen af marts.

  Se mere her.

 • Mad

  Skibet: Der er fuld forplejning om bord på skibet. Maden er lækker og veltilberedt.

  Grækenland: Græsk mad er velsmagende og indeholder ofte ingredienser som lam, svin, grøntsager og lignende. Det græske køkken har tendens til at være simpel og smagfuld. Af spændende retter kan nævnes fx moussaka. Du kender nok retten, men ofte smager den ikke helt som i Danmark. Den rigtige moussaka kommer ofte med lam, rødvin, olivenolie og aubergine.

  Israel: Det israelske køkken serverer typisk koshermad. Det vil sige at kød og mælkeprodukter ikke blandes i samme ret. Falafel, cous cous og humus er meget populært. Der spises ikke skaldyr, svinekød, kamel eller harekød.

  Egypten: Egyptisk mad er en skøn blanding af det tyrkiske, libanesiske, græske og syriske køkken. Der er et rigt udbud af fiskeretter i landet. Saltvandsfisk serveres under betegnelsen samak. Det muslimske køkken serverer ikke svinekød. Til at læske ganen må man ikke snyde sig selv for en asiir som er en frisk frugt- og grøntsagsjuice.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Pas og Visum

  Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter dato for hjemkomst. I Israel anbefales det altid at have passet på sig.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Rejseforsikring - Fjerne rejsemål

  Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

 • Rygning

  Det er forbudt ved lov at ryge på offentlige steder i Grækenland, Israel og Egypten som f.eks. caféer, restauranter, barer. Under al flyvning, tog- og bustransport er der rygeforbud. Loven er relativ ny og håndhæves ikke lige strengt alle steder.

 • Sabbat

  Arbejdsugen går fra søndag til torsdag. Mange butikker har dog også åbent fredag formiddag. Fra solnedgang fredag til solnedgang lørdag, er alt lukket i Israel pga. den jødiske sabbat.

 • Shopping

  Keramik, smykker og lædervarer og kunsthåndværk er populært. Det er muligt at købe træskærerarbejde udført i oliventræ i Betlehem.

 • Sikkerhed

  Selvom Israel er i konflikt med palæstinenserne, er sikkerheden overalt i top. Man bør altid følge regler og anvisninger fra politi og militær. Som på alle andre rejsemål, bør der udvises almindelig forsigtighed, og det anbefales at opbevare penge og værdier i forreste lomme eller pengekat. Desuden bør man holde øje med bagage og håndbagage, når der pakkes bus. Dette gælder også for Grækenland og Egypten.

 • Sikkerhedskontrol

  Det er almindeligt med ekstra sikkerhedskontrol i Israel. Vær forberedt på at både du og din taske kan blive undersøgt og gennemlyst flere gange på udflugterne i Israel. Dette er med til at øge sikkerheden i landet, hvilket er i alles interesse.

 • Sprog

  Skibet: Der tales engelsk om bord.

  Grækenland: I Grækenland tales der nygræsk, som er landets officielle sprog.

  Israel: Israels officielle sprog er hebraisk. Den palæstinensiske befolkning taler arabisk.

  Egypten: Det officielle sprog i Egypten er arabisk.

 • Tidsforskel

  Grækenland: Grækenland er 1 time foran.

  Israel: Israel er 1 time foran.

  Egypten: Egypten er 1 time foran.

 • Tillæg

  Udvendig kahyt: kr. 2.500 pp.
  Udvendig kahyt med balkon: kr. 5.500 pp.
  Enkeltværelse/indvendig kahyt kr. 13.000.
  Enkeltværelse/udvendig kahyt kr. 15.200.
  Enkeltværelse/balkon kahyt kr. 18.000.

  Afbestillingsforsikring: 20% af rejsens pris.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

 • Toldregler

  Du må tage varer med hjem til en værdi af 3.250 kr., uden at du skal betale told af dem.

 • Vaccinationer

  Der kræves ingen særlige vaccinationer. men vaccination mod hepatitis og stivkrampe bør altid holdes ved lige. Spørg dog altid egen læge til råds.

  Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

 • Valuta og kreditkort

  Grækenland: Der benyttes euro.

  Israel: Den israelske valuta hedder shekel. Dollars kan bruges mange steder i Israel, derimod er euro ikke så gangbare.

  Egypten: Egyptiske pund (EGP).

  Alle steder gælder det at kreditkort kan benyttes de fleste steder. Visa og Mastercard er især udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu