Page Cover

USA - The Best of The West 16 dage

Det bedste af Californien, Arizona, Utah og NevadaUSA Vest når det er bedst. Oplev bl.a. San Francisco, Highway 1, Los Angeles, Grand Canyon og Las Vegas.

Gislev var først med rundrejser i det vestlige USA - med dansk rejseleder fra start til slut. Vi lægger stor vægt på kvalitet hele vejen med god tid i de store nationalparker. De fleste udflugter og entréer er inkluderet. Det giver mere tid til at opleve og til at nyde rundrejsen i det vestlige USA.

 

Så meget har Gislev inkluderet:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 14 x morgenmad
 • 5 x middag
 • Køretur ad Highway 1
 • Byrundtur i Solvang
 • Byrundtur i Hollywood og Beverly Hills, LA
 • London Bridge og Colorado River
 • Route 66
 • Imax film, Grand Canyon
 • Navajo Indianer Reservat
 • Horseshoe Bend
 • Glen Canyon Dam
 • Bryce Canyon National Park
 • Zion National Park
 • Byrundtur i Las Vegas
 • Udflugt til Hoover Dam
 • Death Valley National Park
 • Yosemite National Park
 • Guldgraverbyen Columbia
 • Byrundtur i San Francisco
 • Sejltur til Alcatraz
 • Rejseleder
 • Flybilletter og afgifter
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Tillæg: Enkeltværelse kr. 6.500. Afbestillingsforsikring kr. 1.550. Evt. helikoptertur over Grand Canyon bestilles sammen med rejsen kr. 1.950.

Se klip fra en helikoptertur over Grand Canyon - muligt at tilkøbe på rejsen til det vestlige USA:


www.youtube.com/watch?v=UT3hQlY4oek

Hør vores USA-ekspert Kirsten Skjold fortælle om den storslåede rundrejse:


www.youtube.com/watch?v=qagGgaQldvA

Bestil rejsen

Pris fra 28.998,-

16 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a

 • 16 dage i USA Vest
 • Morgenmad 
 • 5 x middag
Bestil rejsen

Om rejsen

Oplev det bedste af USA og vesten med Gislev – nu på 21. år

Gå til Californien – eller gå fallit sagde man i 1930´erne, og folk strømmede til den gyldne stat fra hele USA – ja, fra hele verden for at få drømmene opfyldt. I dag er det vestlige USA stadig den del af det enorme land, som de fleste drømmer om at besøge – og ikke uden grund. De spændende byer og afvekslende naturscenerier er så betagende at enhver må forbløffes – ikke to dage er ens.

Gislevs rejseleder tager de, der ønsker det, med på spadsereture i de 6 vidt forskellige nationalparker, der besøges på denne tur, samt fører jer sikkert rundt i byerne Los Angeles, Las Vegas og San Francisco. Ja, der bliver taget hånd om deltagerne fra første øjeblik på denne meget roste USA rejse.

God tid og roligt rejseforløb
Gislevs ekspertise og mere end 20 års erfaring med denne rejse, er din garanti for at få de bedste oplevelser med hjem. Dette er en rejse for livet, og vi ved, hvor vigtigt det er med god tid til fordybelse i de store nationalparker og kyndig rundvisning i de store byer. En god dansk rejseleder på hele rejsen til USA giver kvalitet og tryghed. På trods af, at det er en rundrejse, venter et fornuftigt rejseforløb, hvor der flere gange overnattes 2 nætter i træk på samme hotel – endda hele 3 nætter i San Francisco – og undervejs er der også tid til at opleve USA på egen hånd.

San Francisco Alcratraz Guldgraverbyen Columbia Solvang

Vi giver dig de bedste USA oplevelser
Hos Gislev lægger vi vægt på gode hoteller med optimal beliggenhed. Ydermere er 5 middage og de fleste udflugter og entréer er også inkluderet. Glæd dig til en picnic ved kanten af Grand Canyon, lyslevende Las Vegas, turbinerne i dæmningen Hoover Dam, en spadseretur blandt gigantiske Redwood-træer og et besøg på fængselsøen Alcatraz, der blot er nogle få af de mange spændende oplevelser, der venter i det vestlige USA.

Dag for dag

Dag 1: Udrejse

Du møder Gislevs rejseleder i Billund og flyver via Amsterdam mod USA (på nogle afgange flyves med Lufthansa via Frankfurt). Hvis du ønsker at rejse fra København, er dette også muligt. Ankomst i San Francisco samme dag. Kørsel til charmerende Carmel, der ligger ca. 2 timers kørsel fra lufthavnen. Forplejning inkluderet denne dag: Forplejning i fly, velkomstmiddag. (170 km).

Dag 2: Highway 1, Solvang

Mod syd ad den verdensberømte kystvej Highway 1, der bugter sig langs Stillehavets kyst. Ophold i den danske by Solvang, der blev grundlagt af en dansk præst i 1911. Byen er i dag en morsom blanding af forskellige stilarter, men det danske islæt er i høj grad bevaret med danske gadenavne, Runde Tårn, vindmøller og sågar en dansk kirke. Overnatning i Santa Barbara. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (383 km).

 Solvang

Dag 3: LA, Hollywood, Joshua Tree National Park

Mod syd til Los Angeles. Stop ved Hollywood Boulevard og de stjernebesatte fortove Walk of Fame samt i det fashionable Beverly Hills og Rodeo Drive. Mod øst byder Joshua Tree National Park på forunderlige sandstensformationer og de 10-15 m høje Joshua Træer. Overnatning i den lille ørkenby 29 Palms, hvor Gislevs ørken-kok Robin har lagt hjerte og sjæl i en buffet med lokale specialiteter. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og middag. (500 km).

Joshua Hollywood

Dag 4: Ørken, Colorado River, Route 66

Gennem den golde ørken til Coloradoflodens grønne vand. Stop ved den berømte London Bridge. På den legendariske Route 66, og gør vi holdt ved Hackberry Generel Store. Hvor end man vender sig hen, vil man få øje på morsomme skilte, gamle biler, hestesko, bezinstandere og meget andet. Overnatning de næste 2 nætter i Tusayan syd for Grand Canyon. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og middag. (643 km).

London Bridge Hackberry Generel Store Route 66

Dag 5: Grand Canyon National Park

Med Gislev får du god tid til at opleve de enestående klippemastodonter. For interesserede kan der arrangeres helikopterflyvning over Grand Canyon (tilkøbes sammen med rejsen). Den medbragte mad nydes med en storslået udsigt over kløften. Mulighed for flot gåtur med rejselederen. Efter solnedgang virker dybet pludselig magisk og om muligt endnu dybere. Med fornemmelsen af at vi virkelig har oplevet Grand Canyon, kører vi tilbage til hotellet for overnatning. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (35 km).

Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park

Dag 6: Navajo Indianerne, Glen Canyon Dæmningen

Gennem USAs største indianerreservat Navajo. Stop ved indianernes salgsboder med mulighed for at købe håndlavede smykker, lertøj, drømmefangere og pile med flintestensspidser. Rejselederen byder dem, der har lyst, på en gåtur til det betagende udsigtspunkt Horseshoe Bend Overlook. Ved dæmningen Glen Canyon Dam krydses Coloradofloden. Overnatning nær Bryce Canyon. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (502 km).

 Indianernes salgsboder Horseshoe Bend

Dag 7: Bryce Canyon National Park

Er vejret med os, starter dagen med et syn du aldrig vil glemme: Når solens første stråler rammer det eventyrlige landskab. Mulighed for en gåtur helt ned mellem de tårnhøje klippesøjler sammen med rejselederen eller en rolig spadseretur langs med kanten af kløften. Efter endnu et par udsigtspunkter er der tid til afslapning på hotellet. Overnatning nær Bryce Canyon. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og middag. (82 km).

Dag 8: Zion National Park – Las Vegas

Køreturen ned i Zion dalen er en usædvanlig smuk tur. Afslappende spadseretur langs floden Virgin River. På begge sider af floden rejser sig 900 meter høje, røde klippevægge. Her ses bregner, træer, buske og blomster. Der er ganske enkelt eventyrligt smukt. Herfra til Las Vegas for de næste 2 nætter. Aftentur til fods på Las Vegas Boulevard The Strip sammen med rejselederen. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (418 km).

Zion National Park Zion National Park

Dag 9: Hoover Dam - Las Vegas

Halvdagsudflugt Hooverdæmning, som tæmmer Coloradoflodens vandmasser på grænsen mellem Arizona og Nevada. Med Gislev kommer du ned i bunden af den 221 meter høje dæmning og ser turbinerne på nær hold. På vej tilbage til Las Vegas gøres stop ved Las Vegas Premium Outlet, hvor der er god shopping til fordelagtige priser. De der ikke ønsker at shoppe køres direkte tilbage til hotellet i Las Vegas. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (96 km). Udflugten er inkluderet i rejsen.

Hoover Dam Las Vegas

Dag 10: Death Valley National Park

I Dødens Dal stoppes ved Zabriskie Point. Flot udsigt mod gule forstenede sandklitter, høje sorte bjerge og den hvide dal. I bunden af dalen køres til Bad Water, her vil du opleve at stå 85,5 meter under havets overflade. Efter frokost passeres de høje bjerge, og sidst på eftermiddagen skimtes Mt. Whitney, det højeste bjerg i det kontinentale USA. Der fortsættes til Bishop for overnatning. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (494 km) NB. Hvis temperaturen overstiger 46 grader køres ikke til Death Valley.

Death Valley National Park

Dag 11: Yosemite National Park

I Yosemite venter søer, bjerge og klipper i grå granit, frodige enge og høje træer. Landskabet er uendelig smukt. Især når vi når helt ned i Yosemite Valley. Har vi ikke allerede set de enorme Redwoodtræer langs med kysten, så er chancen til stede her i Yosemite. Overnatning nær Yosemite National Park i udkanten af den hyggelige guldgraverby Sonora. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (306 km).

Yosemite National Park

Dag 12: Guld og Golden Gate Bridge

Det var netop her i området Sonora-Columbia at de håbefulde guldgravere strømmede til guldfelterne i 1849. Fra de gamle guldgraverbyer kører vi gennem frodige frugtplantager og vinmarker. Videre til San Francisco og er vejret klart passerer vi Golden Gate Bridge på vej ind til San Francisco. Overnatning i 3 nætter nær det berømte Fishermans Wharf i USAs mest charmerende by: San Francisco. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (365 km).

Golden Gate Bridge

Dag 13: Byrundtur San Francisco

Tag med på udflugt i San Francisco. Rejselederen tager dig med på sejltur til fangeøen Alcatraz. På den spændende tur rundt i fængslet ses cellerne, køkkenet, fangegården og hullet. Vel tilbage venter den hyggelige mole Pier 39, med butikker, restauranter og San Franciscos berømte søløver. Om eftermiddagen fortsættes byrundturen med den snoede og blomstersmykkede Lombard Street, China Town, Union Square, rådhuset og Golden Gate Park. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (50 km). Byrundturen er inkluderet i rejsen.

 San Fransico Søløver

Dag 14: Sporvogn, shopping, Chinatown

Du får god tid til at nyde San Francisco på egen hånd. Mulighed for at gøre fordelagtige indkøb, besøge et af de fremragende museer eller måske cykle en tur over Golden Gate Bridge – mulighederne er utallige - du vælger selv. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og afskedsmiddag. (0 km).

China Town

Dag 15: Hjemrejse ved middagstid

Formiddagen kan bruges til de sidste oplevelser i San Francisco eller måske blot afslapning på hotellet før hjemrejse. Midt på formmiddagen køres mod lufthavnen og en storslået ferie i det vestlige USA er ved at være slut. Der er afrejse med KLM om eftermiddagen mod Amsterdam. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad samt forplejning i fly. (15 km).

Dag 16: Flyskift i Amsterdam og hjemkomst

Ankomst til Amsterdam midt på formiddagen og hjemkomst til Danmark om eftermiddagen.

Hotel

1. dag

Carmel Mission Inn

3665 Rio Road, Carmel , CA 93923, USA
Læs mere om hotellet her

Dejligt hotel beliggenhed i Carmel tæt ved et lille shopping center. Værelserne er pæne og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, balsam, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, sikkerhedsboks, køleskab, fladskærms-tv, telefon og gratis wi-fi. Morgenmaden serveres i hotellets restaurant. Hotellet har bar, restaurant, pool og fitness center.

 

2. dag

Best Western Encina Inn & Suites

2250 Bath Street, Santa Barbara, California 93105, USA
Læs mere om hotellet her

Hyggeligt hotel bygget i mexikansk stil. Hotellet ligger i den nordlige del af Santa Barbara. Værelserne er pæne og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, balsam, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, sikkerhedsboks, strygejern og strygebræt, køleskab, fladskærms-tv, telefon og wi-fi. Der er restaurant på hotellet. Hotellet har fitness center og en have med pool.

3. dag

Fairfield Inn & Suites

6333 Encelia Avenue, 29 Palms, CA92277, USA
Læs mere om hotellet her

Virkelig godt hotel beliggende i udkanten af den lille ørkenby 29 Palms blot 5 minutters kørsel fra Joshua Tree Natinal Park.  Værelserne er rummelige og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, balsam, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, strygejern og strygebræt, køleskab, mikroovn, fladskærms-tv, telefon og gratis wi-fi. Hotellet har fitness center og pool. Opholdet er inklusiv continental morgenmad. 

 

4. + 5. dag

Canyon Plaza

406 Canyon Plaza Lane, Arizona 86023, USA
Læs mere om hotellet her

Godt hotel beliggende lige ved IMAX biografen i den lille by Tusayan, 1,5 km fra indkørslen til Grand Canyon National Park. Værelserne er rummelige og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, balsam, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, strygejern og strygebræt, køleskab, fladskærms-tv, telefon og gratis wi-fi. Hotellet har butik bar, restaurant, fitness center og pool. Morgenmad spises i hotellets restaurant.  

 

6. + 7. dag

Best Western Bryce Canyon Grand Hotel

30 North 100 East, Bryce Canyon City, UTAH 84764, USA
Læs mere om hotellet her

Rigtig godt hotel - og områdets bedste. Hotellet ligger over for Ruby´s Inn, hvor der er en stor butik samt indendørs pool, der må benyttes. Her findes også restaurant. Ved siden af Best Western Bryce Canyon Grand Hotel ligger rodeoarenaen og Ebenezers Barn & Grill. Hotellet ligger blot få minutters kørsel fra Bryce Canyon National Park. Værelserne er rummelige og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, balsam, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, strygejern og strygebræt, køleskab, mikroovn, fladskærms-tv, telefon og wi-fi. Hotellet har møntvaskeri, fitness center og pool. Opholdet er med morgenmad, der spises i hotellets morgenmadslokale.  

 

8. + 9. dag 2018

Flamingo Las Vegas

3555 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, USA
Læs mere om hotellet her

Historisk hotel med en uovertruffen beliggenhed lige midt på Las Vegas Boulevard The Strip. Værelserne er af almindelig standard og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, balsam, bodylotion, føntørrer, fladskærms-tv, og telefon. Wi-fi mod betaling. Hotellet har et stort kasino, café, butikker og flere restauranter samt fitness center og et meget stort flot pool område i tropisk have. Opholdet er med morgenmad, der spises i hotellets buffetrestaurant.

 

10. dag

Mammoth Mountain Inn

10400 Minaret Rd, Mammoth Lakes, CA 93546, USA
Læs mere om hotellet her

Bjerg-lodge beliggende i et skisportsområde i bjergene i Sierra Nevada. Hotellet er hyggeligt indrettet i alpe-stil og mange med et smukt kig til de majestætiske bjerge. Værelserne er rummelige og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, balsam, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, strygejern og strygebræt, fladskærms-tv, telefon og gratis wi-fi. Hotellet har møntvaskeri, minimarked, fitness center og pool. Opholdet er med morgenmad, der spises i hotellets restaurant.

 

11. dag

Best Western Sonora Oaks Hotel & Conference Center

19551 Hess Ave, Sonora, California 95370-9720, USA
Læs mere om hotellet her

I udkanten af den historiske mineby Sonona ligger det hyggelige hotel i en lund af gamle egetræer. Værelserne er rummelige og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, strygejern og strygebræt, køleskab, mikroovn, fladskærms-tv, telefon og gratis wi-fi. Hotellet har spa, fitness center og pool. Opholdet er med morgenmad, der spises på hotellet.

 

12. + 13. + 14. dag

Kimpton Alton Hotel

495 Beach Street, San Francisco, CA 94133, USA
Læs mere om hotellet her

Dejligt hotel tæt på spændende attraktioner i San Francisco. Kun en kort spadseretur fra Fishermans Wharf og hyggelige Pier 39 - begge dele beliggende ved vandet med flot udsigt til Golden Gate Bridge og fange-øen Alcatraz. Hotellet tilbyder fitnesscenter og restaurant samt gratis Wifi. Fine lyse værelser med TV og HBO samt et arbejdsbord. På værelset finder i privat badeværelse med hårtørrer, badekar, køleskab samt kaffe og te faciliteter. Opholdet er inklusiv morgenmad.

 

15. dag
Hjemrejse – overnatning i fly.

16. dag
Hjemkomst

Hotellisten er vejledende og med forbehold for ændringer.

Gæsterne siger

” Da det var første gang vi var på en arrangeret tur, var vi meget positivt overraskede”

” En velgennemført tur med en god og vidende rejseleder”

” Veltilrettelagt, flot gennemført”

” Den bedste rejse i lang tid. Tak!”

” Det var en kæmpestor oplevelse! Den overgik vores forventninger”

 

Værd at vide

Apotek
Drugstores findes næsten overalt. Større supermarkeder har deres egen apotekerafdeling, og et stort udvalg af håndkøbsmedicin.

Bagage
Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Den må veje 23 kilo. Kuffertens samlede mål må ikke overstige 158 cm, når længde, bredde og højde lægges sammen (pr. 1/12 2016). Vi gør opmærksom på, at din kuffert ikke må være aflåst, særligt godkendte lufthavnslåse dog undtaget. Sikkerhedskontrollen i lufthavnene skal have adgang til din bagage. Såfremt der ikke er det, har sikkerhedsfolkene ret til at bryde din kuffert op, og der er ikke erstatningspligt (Brug evt. en elektriker-strip som lås, den kan klippes op af myndighederne om nødvendigt) Det er en god ide at lægge en seddel i kufferten med en kopi af rejseplan, hotellernes navn & adresse samt privat adresse i Danmark.

På denne rundrejse er det yderst anbefalelsesværdigt, at du for din egen skyld begrænser bagagen, da du skal bære den fra bussen til værelset næsten hver dag – og der er begrænset plads i bussens bagagerum. Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 12 kilo (Lufthansa 8 kilo) og max. dimensioner er 55 x 35 x 25 cm. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande, som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. Kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser. (Sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Bar
Vi gør venligst opmærksom på, at i følge amerikansk lovgivning har børn og unge under 21 år ikke adgang til barer. Den tilladte aldersgrænse for udskænkning af øl, vin og spiritus er 21 år. 

Bus
Almindelig amerikansk standard. Selv om Gislev Rejser bestiller de bedst mulige busser, så er de amerikanske busser af en lidt anden standard, end den vi kender fra Gislev Rejsers egne luksuriøse busser. Bussen har ikke nogen midterdør, og der forefindes ikke køleskab eller kaffemaskine. Bussen er udstyret med toilet, vippesæder, luftdyser og aircondition. Oftest fungerer bussens aircondition og luftcirkulation ved, at der blæses kølig luft op langs med vinduerne. Det er ikke muligt at slukke for denne luftstrøm, idet al cirkulation så vil stoppe, men det er muligt at begrænse luftstrømmen ved at lægge et lille gæstehåndklæde eller en trøje ned i rillen ved vinduet. Venligst bemærk, at Gislev KUN kører i 46 personers busser, og at vores maksimale deltagerantal er 37 personer. Dette giver lidt ekstra plads i bussen og generne ved, at der kun er en dør, mindskes. (De fleste andre rejsearrangører kører med 54 personers busser, der fyldes helt op, hvilket giver lang ventetid ved ud og indstigning, idet der kun er den ene dør).

Børn
Børn der rejser med kun én forældre – eller med voksne der IKKE er barnets forældre. Venligst bemærk at, hvis et barn kun rejser med den ene forældre, eller hvis bedsteforældre rejser med deres børnebørn, uden at forældrene er med på rejsen, kræves der skriftligt samtykke fra forældrene (på engelsk) For en sikkerheds skyl bør du altid kontakte den amerikanske ambassade i København for at sikre dig at om der skulle være kommet ændringer hertil. 

Drikkepenge
Det er kutyme at give drikkepenge i USA. På restauranter gives ca. 18 %, og det er høfligt at lægge 1-2 dollar på værelset til stuepigen. Til chaufføren påregnes 3 dollar per person per dag. Rejselederen samler chaufførens drikkepenge ind, når turen nærmer sig sin afslutning.

Drikkevand
Det frarådes at drikke vandet i USA. Det indeholder generelt meget klor, der kan give problemer med maven. Det er muligt at købe vand på flaske næsten alle steder.

Elektricitet
Der er 110 volt i USA, hvilket betyder, at danske elektriske apparater vil køre på halv kraft. De amerikanske stikkontakter kræver stik med flade ben – eller visse steder tynde runde ben, så det er nødvendigt med et rejsestik, der kan købes hos isenkræmmere og i større supermarkeder i Danmark. På de fleste værelser forefindes hårtørrer og kaffemaskine.

ESTA
Pr 12. januar 2009 indførtes det nye indrejseprogram ESTA, en elektronisk formular der skal udfyldes senest 72 timer før afrejse. Enhver der ikke er i besiddelse af en godkendt ESTA, vil blive nægtet ombordstigning på fly til USA.

Vigtig information om ESTA på en Gislev rejse. Ved bestilling, af en rejse til USA vil du have følgende to valgmuligheder:

ESTA Valgmulighed 1:
Du udfylder selv din ESTA ved at klikke dig ind på følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Dette koster pt. USD 14, som du skal betale med kreditkort. Kravet om ESTA gælder både for rejsende, der blot skal skifte fly i USA samt for rejsende der har USA som den endelige destination. Vi anbefaler at du laver din ESTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at ESTA udfyldes korrekt og manglende ESTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til USA. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din ESTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til ESTA.

Vejledning til udfyldning af ESTA: Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTAs officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Alle felter, der er markeret med en rød stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne.
Når din ESTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god ide at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.

Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en ESTA
Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i USA end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den amerikanske ambassade i København.
Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af ESTA, skal du kontakte den amerikanske ambassade på tlf. 33 41 71 00.

Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din ESTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i USA, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev.

Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt ESTA.

ESTA Valgmulighed 2:
Du betaler kr. 300 – og Gislev laver din ESTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det er vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen). Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt ESTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din ESTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

Flybilletter
Der vil blive fremsendt en e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Bemærk venligst at mellemnavne kan være forkortet til et forbogstav. Venligst fremsend en kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om dit pasnummer og fødselsdato.

Fotografering
Generelt er der ikke særlige regler. Det er dog ikke tilladt at fotografere i Las Vegas kasinoer. Hvis man fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først. Indianere, og personer, der er klædt ud som filmstjerner i Hollywood, levende statuer i Las Vegas og forskellige underholdende personligheder på Fishermans Wharf, forventer drikkepenge, hvis man ønsker at fotografere dem.

Helligdage
De vigtigste helligdage foruden jul og nytår er: Memorial Day (sidste søndag i maj) der markerer sommerens begyndelse og Labour Day (første mandag i september) der markerer sommerens afslutning). Den 4. juli fejres Uafhængigheden, der er årets største fest.

Internet
Flere steder er det muligt at benytte computer/wifi på hotellerne evt. mod betaling.

Klima
Generelt varmt med dagstemperaturer på 20-30 grader. Nætterne i Grand Canyon, Bryce Canyon og Oakhurst vil være ret kølige, ofte ned til 5-10 grader.

Kreditkort
Der kan anvendes kreditkort i næsten alle forretninger, især Visa og Master Kort er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Der kan ikke anvendes kreditkort til betaling af entreer, frokost og drikkevarer. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankernes kontantautomater.

Mad & Drikke
Amerikanerne har et andet forhold til restaurationsbesøg, end vi har her i Danmark. Generelt er maden dog udmærket – og altid i rigelige mængder. Det kan hænde, at de løber tør for vinglas og alkoholiske drikkevarer, da det er ualmindeligt at drikke andet end sodavand eller vand til sin mad. Problemerne plejer at løses efterhånden, og det er som regel muligt at få et glas vin eller en øl til maden, omend det til tider kræver lidt tålmodighed og overbærenhed. Enkelte steder på turen, indtages morgenmaden i hotellets reception og består almindeligvis af kaffe, ristet brød og kager (doughnuts og muffins) og frugt. Der er dog altid en lille bakke på værelserne, så man kan bære maden op på værelset og nyde den i fred og ro.

Medicin
Husk at medbringe medicin i håndbagagen og husk at al medicin skal være i original emballage. Medbring også gerne recept, hvis denne haves. Medicin pas er ikke nødvendig, men medbringer du medicin der indeholder morfin, er det vigtigt også at medbringe recept.

Moms
Alle priser i forretninger i USA er uden moms (tax). Momsen lægges først til varens pris ved betaling. Momsen svinger fra stat til stat, men ligger på ca. 10 -18 %.

Møntvask
Der findes møntvask på mange af hotellerne, så det er nemt at få vasket lidt undervejs.
Vaskemiddel kan købes i receptionen eller trækkes i automater.

Mål og vægt
1 ounce (oz) = 28,35 gram
1 pound (16 oz) = 453,6 gram
1 ton = 907,2 kg
1 tomme (inch) = 2,54 cm
1 fod (foot) = 30,48 cm
1 mil = 1,61 km
1 acre = 4046,8 m²
1 gallon = 3,785 liter

Pas
Skal være gyldigt 6 mdr. efter hjemkomst. Bemærk, at dit navn på rejsebeviset skal stemme 100% overens med navnet i dit pas. Venligst indsend kopi af dit pas, så snart du har bestilt rejsen. Se også vigtig information under ESTA. Læs mere på: www.usembassy.dk

Påklædning
Temperaturerne kan svinge temmelig meget på denne rejse, men generelt får man brug for let sommertøj, et par lange bukser samt en vindjakke og gode sko. Det er også en rigtig god ide at medbringe en trøje, da der er aircondition både i bussen, på restauranter og i butikker. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt, slips eller lignende. Det er derimod en god ide at medbringe badetøj, da næsten alle hotellerne har swimmingpool.

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rygning
Det er forbudt ved lov at ryge på offentlige steder i USA. Det er altså heller ikke tilladt at ryge på restauranter, i hotelreceptioner eller på værelser.

Shopping
Der er gode muligheder for at købe indiansk kunsthåndværk og smykker på turen. Køber man direkte hos indianerne, bør der ikke pruttes om priserne, de er yderst rimelige. I Las Vegas og San Francisco er der også mulighed for at købe mærketøj til yderst favorable priser.

Sikkerhed
I store byer som Los Angeles, Las Vegas og San Francisco bør der udvises almindelig forsigtighed, og penge og værdier bør opbevares i forlomme eller pengekat. Desuden bør man holde øje med bagage og håndbagage, når der pakkes bus. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker. Det er kun få hoteller, der har safety-boks.

Sprog
Det officielle sprog er engelsk – men den massive indvandring fra Mexico til denne del af USA gør, at spansk også høres overalt.

Taxa
Kører enten efter taxameter eller aftalt fast pris. Husk drikkepenge, ca. 20 %.

Telefon
Det er naturligvis muligt at ringe fra hotelværelserne. I de fleste tilfælde skal der dog betales et depositum i receptionen for at få åbnet telefonen, og det er en dyr måde at ringe på.

Tidsforskel
Der er 9 timers tidsforskel mellem Danmark og Californien, Arizona og Nevada, og 8 timers tidsforskel mellem Danmark og Utah. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 09.00 i Californien og 10.00 i Utah.

Toldregler
Fra Danmark til USA må man indføre 200 cigaretter og 1 liter spiritus eller 1 liter hedvin. Fra USA til Danmark må du indføre 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin samt varer købt i USA til en værdi af max. kr. 3.250,- Venligst bemærk, at det IKKE er tilladt at indføre frugt, grøntsager, planter, frø, kød eller kødprodukter til USA. Dog tillades konserves og brødprodukter.

Tre-personers værelse
Vi gør venligst opmærksom på at et hotelværelse til 3 (eller 4) personer kun er udstyret med 2 senge på hver ca. 140 cm x 200 cm. Det er ikke muligt at garantere 3 separate senge.

Valuta
En dollar er ca. kr. 6,75 (1/3 2020). Sedlerne findes i 1, 5, 10, 20, 50 og 100 dollarsedler. Alle sedlerne har samme størrelse og næsten samme farve, så pas på du ikke tager fejl. Der går 100 cent på en dollar. Mønterne findes i 1-cent (Penny), 5-cent (Nickel), 10-cent (Dime) og 25-cent (Quarter). Navnene i parentes er mønternes kælenavne, der ofte benyttes. Det er IKKE muligt at veksle danske kontanter til US-dollars.

Huskeliste

I god tid før afrejse:
Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst, Gislev Rejser
skal have kopi ved bestilling af rejsen!
Er rejseforsikring i orden?
Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

I kufferten pakkes:
• Lille rygsæk (kan også bruges som håndbagage)
• Gode sko
• Gode sandaler
• Let sommertøj
• Et par lange bukser
• Vindjakke
• Lun trøje
• Badetøj
• Strømper
• Undertøj
• Evt. lommekniv
• Neglesaks
• Toilettaske

I håndbagagen pakkes:
• Kreditkort
• Valuta
• Pas
• Forsikringspolice
• Pung
• Briller/solbriller
• Kuglepen
• Læsestof
• Fotoapparat/video/mobiltelefon
• Film/memory card
• Oplader til foto/video/mobiltelefon
• Vi anbefaler, at evt. medicin anbringes i håndbagagen.
Det er også en god idé at medbringe en kopi af recepten

(se i øvrigt afsnit om håndbagage).

Kort

Flyv fra

Fly letter

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.


Vigtigt
Vær opmærksom på at du skal være i besiddelse af en gyldig ESTA ved rejser til USA. 

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Flyrejsen
Du møder Gislevs rejseleder ved check-in i Billund lufthavn. Det er muligt at booke fly fra København isf. Billund - skal bestilles sammen med rejsen.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Mødetid
Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med flybilletter.

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet. Her venter rejselederen.


Billund mødested

  Fly fra Billund og København   Rejsen er fra Billund, men det er også muligt at flyve fra København til samme pris. Spørg ved bestilling.

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
26-05-2021Fly fra Billund LufthavnMere end 828.998,-Bestil rejsenMere information
01-09-2021Fly fra Billund LufthavnMere end 829.998,-Bestil rejsenMere information
08-09-2021Fly fra Billund LufthavnMere end 829.998,-Bestil rejsenMere information