USA The Grand Tour

WASHINGTON DC - NEW YORK - SAN FRANCISCO - GRAND CANYON - YELLOWSTONE

USA The Grand Tour

Den ultimative rejse til USA - oplev blandt andet San Francisco, Los Angeles, Manhatten og Frihedsgudinden

• Washington DC med det Hvide Hus, Capitol og Kennedys grav
• New York med Frihedsgudinden, 5th. Avenue, Wall Street og Ground Zero
• San Francisco, den danske by Solvang, Hollywood, Hoover Dam og Las Vegas
• De flotteste nationalparker: Zion, Bryce og Grand Canyons uspolerede nordside
• Spruttende gejsere, flotte vandfald og vilde dyr i verdensberømte Yellowstone
• Buffalo Bills by Cody og Mount Rushmore med 4 præsidenter udhugget i et bjerg”.

Så meget har Gislev Rejser inkluderet på rejsen til USA:

 • 18 nætter i dobbeltværelse
 • 18 x morgenmad
 • Flybilletter og skatter
 • Byrundtur i Washington DC
 • Byrundtur i New York
 • Sejltur til Frihedsgudinden og Ellis Island
 • Entré til Empire State Building
 • Byrundtur i San Francisco
 • Entré til Alcatraz
 • Alle udflugter og entréer jf program fra San Francisco til Denver
 • Rejseleder på hele rejsen

Tillæg: Enkeltværelse kr. 4.995. Afbestillingsforsikring kr. 1.470. NB! I USA er det kutyme at give drikkepenge til chaufføren. Påregn ca. 3 dollars pr. person pr. dag. Det er også kutyme at give drikkepenge til stuepige. Påregn 1-2 dollars pr. person pr. dag.

Hør vores USA-ekspert Kirsten Skjold fortælle om rundrejsen i USA:

Pris fra 33.998,-

20 dage
Fly

Med i USA rejsen er bl.a

 • Alle udflugter 
 • USA fra øst til vest 
 • Dansk rejseleder
Bestil rejse

Om rejsen

Flot nyhed til dig som ønsker at opleve USAs mest imponerende byer og flotteste naturparker – alt sammen i trygt selskab med dansk rejseleder. Rejsen starter i nationens hovedstad Washington DC med Capitol, Det Hvide Hus og imponerende monumenter. Herfra køres til New York, der med sin kendte skyline, gule taxier og USAs vartegn: Frihedsgudinden byder velkommen til flere flotte oplevelser. Herfra flyves til vestkysten USAs mest charmerende by er San Francisco med de stejle gade, hylende sporvogne og gøende søløver.

Længere mod syd besøges den danske by Solvang. I Los Angeles besøges bydelen Hollywood, før der fortsættes til Las Vegas. Imponerende Grand Canyon, Zion og Bryces eventyrlige natur og verdenskendte Yellowstone byder alle på naturoplevelser i verdensklasse. Sidst på den flotte rejse besøges Buffalo Bills by Cody og Mount Rushmores tavse stenansigter før hjemrejse påbegyndes. Dette er en uforglemmelig rejse til dig, der ønsker en lille bid af alle USAs største seværdigheder

Billeder

Afrejse 20.9.18 og 19.9.19

Dag 1: Udrejse. 
Rejsende fra Billund møder Gislevs rejseleder i Billund. Rejsende fra København, møder Gislevs rejseleder i Frankfurt, ved den gate hvorfra flyet til USA afgår. Efter ankomst køres til vores hotel. Forplejning inkluderet denne dag: Ingen. (50 km).
 

Dag 2: Denver – Rocky Mountains.
Efter en kort byrundtur i The Milehigh City forlader vi Denver. Snart kan vi betragte Rocky Mountains der tårner sig op mod vest. Her findes mere end 76 bjergtinder, der er over 3.600 meter høje. Overnatning i Fort Collins i en nat. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (102 km).

Denver Rocky Mountains


Dag 3: Den flade prærie - Emigranternes vej - The Oregon Trail.
Vi starter dagen med at opleve de tilsyneladende endeløse flade vidder når vi kører ud over prærien. Vi besøger den gamle Oregon Trail. Før den transkontinentale jernbane stod færdig benyttede titusindvis af emigranter denne rute mod vest. Historiens vingesus opleves også, når vi besøger Fort Laramie. Fortet var af stor betydning både som en af de få forsyningsposter på The Oregon Trail, men også som militærpost. Her foregik mange fredsforhandlinger mellem indianerne og soldaterne. Overnatning i Mount Rushmore området i en nat. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (520 km).

Den flade prærie - Emigranternes vej The Oregon Trail


Dag 4: Mount Rushmores stenansigter - Høvding Crazy Horse - Sioux indianernes Black Hills.
Black Hills dækker et område på størrelse med Lolland og Falster. Her besøges Mount Rushmore, hvor 18 meter høje ansigter af de 4 berømte præsidenter: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Rosevelt og Abraham Lincoln, er hugget ud i klippen. Efter Mount Rushmore gøres stop ved Crazy Horse Memorial. Den ufærdige skulptur af den berømte høvding kommer langt til at overgå Mount Rushmore. Kun det 27 meter høje ansigt er færdigt, men skulpturen skal være 195 meter lang og 175 meter høj. Herfra køres direkte til Cody hvor der ankommes til først på aftenen. Overnatning i Buffalo Bills by Cody i en nat. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (605 km).

Mount Rushmores stenansigter Høvding Crazy Horse


Dag 5: Buffalo Bills by Cody - Yellowstone Canyon – Lower Falls – Tower Falls – Mammoth Hotsprings.
Kort byrundtur i wild west byen Cody, grundlagt i 1898 af selveste Buffalo Bill. Byen er indbegrebet af det vilde vest, og i det charmerende centrum finder du de typiske wild west bygninger. Langs med Shoeshone River til Yellowstone National Park. Her skal vi opleve det 40 meter høje Tower Fall, den farverige Yellowstone Canyon og det 94 meter høje Lower Fall. Mammoth Hot Springs byder på imponerende naturscenerier i form af terrasser af kildekalk, hvor tusindvis af små vandfald langsomt flyder fra de varme kilder. Overnatning i Yellowstone West/Gardiner. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (304 km).

Yellow Stone Cody Irma Hotel


Dag 6: Yellowstone National Parks aktive gejsere - Grand Teton.
Vi kører midt igennem det aktive gejser-område, hvor der findes mellem 200 og 250 aktive gejsere. Stop ved gejseren Old Faithful. Gamle Trofast sprøjter 25.000 liter kogende vand 40-56 meter op i luften, hvert 79. minut. Herfra til Grand Teton National Park med den 4.197 meter høje bjergtinde Grand Teton. Naturen er uendelig smuk med mange søer og floder som kontrast til de majestætiske bjerge. Sidst på dagen ankommer vi til cowboy-byen Jackson. Byens lille park er flankeret af 4 porte lavet gevirer, hvilket vidner om den store vildtbestand der er i dette område. Besøg evt. Million Dollar Cowboy Bar, hvor barstolene er skiftet ud med sadler. Overnatning i Jackson i en nat. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (203 km).

 Yellow Stone

Dag 7: Snake River - Mormonernes Salt Lake City.
Rejsen fortsætter fra Jackson mod syd langs den snoede flod Snake River. Sidst på eftermiddagen ankomst til mormonernes by Salt Lake City. Mormonkirken har 8 millioner medlemmer i 130 lande. Ikke mindre end 20.000 af de mange, der fulgte profeten Brigham Young mod vest i 1800-tallet, var danskere. Man kan stadig finde navne som Jensen og Hansen i telefonbogen. Overnatning i Salt Lake City. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (480 km).

Jackson Wyoming Jackosn
 

Dag 8: Bryce Canyon National Park.
Efter besøget i Utahs hovedstad Salt Lake City, nyder vi Utahs landskaber på vej til Bryce Canyon. Sidst på eftermiddagen besøg i den smukke naturpark. Overnatning i Bryce i en nat. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (530 km).

Bryce Canyon Bryce Canyon


Dag 9: Solopgang i Bryce Canyon. Grand Canyon National Park.
Dagen starter med et syn, du aldrig vil glemme: solens første stråler på Bryce Canyons eventyrlige landskab af røde eroderede kalkstensklipper. Er vejret med os får morgensolen klipperne til at gløde og lyse i de skønneste farver. Efter solopgang er der morgenmad på hotellet, hvorefter vi kører til Grand Canyon North Rim. Grand Canyon er et af verdens vidundere og på denne rejse opleves den uspolerede nordside af Grand Canyon. Her er der blot bygget et enkelt hotel, og busser og masseturisme er helt fraværende. Udsigten derimod – er mindst lige så imponerende som fra sydsiden. Mulighed for at nyde naturen og en lille spadseretur før vi må sige farvel til den flotte udsigt. Overnatning i Kanab i en nat. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (446 km).

Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park


Dag 10: Zion National Park – Las Vegas.
Dagen starter med en imponerende smuk køretur ind i Zion-dalen. Her tager rejselederen dig med på en afslappende spadseretur langs med floden Virgin River. På begge sider af floden rejser sig 900 meter høje, røde klippevægge. Overalt er der bregner, grønne træer, buske og blomster. Der er ganske enkelt eventyrligt smukt. Nationalparken blev navngivet af mormonerne efter deres paradis: Zion. Når vi har gået denne tur er vi ikke i tvivl om at navnet er perfekt. Kontrasterne på denne rejse er store – og denne dag er ingen undtagelse. Fra Zions guddommelige natur til spillebyen Las Vegas. Overnatning i Las Vegas i en nat. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (480 km).

Zion National Park Zion National Park


Dag 11: Hoover Dam - Las Vegas.
Halvdagsudflugt til den imponerende Hooverdæmning som tæmmer Coloradoflodens vandmasser på grænsen mellem Arizona og Nevada. Kom helt ned i bunden af den 221 meter høje dæmning og se turbinerne på nært hold. På vej tilbage til Las Vegas har du mulighed for at blive sat af ved et stort butiksområde med mærkevarer til spotpris. Du kan også vælge at bruge eftermiddagen på afslapning ved de indbydende swimmingpools. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (96 km).

Hoover Dam Las Vegas


Dag 12: Los Angeles – Hollywood – den danske by Solvang.
Vi forlader Las Vegas og kører gennem ørkenlandskaber til Los Angeles. Byen dækker et areal på størrelse med Sjælland. Vores første stop i den store by er på Hollywood Boulevard. Her ser vi nærmere på de stjernebesatte fortove: Walk of Fame og Kodak Theater, kendt for Oscaruddeling. Hvis det er klart vejr, ses det berømte Hollywood skilt tydeligt fra Kodak Teaterets trappe. Fra Hollywood går turen til den danske by Solvang. Her er der mulighed for at få sild og en lille snaps til aftensmad. Byen blev grundlagt af en dansk præst i 1911 for at bevare det danske sprog og den danske kultur. Gå en aftentur og oplev de danske gade navne, Runde Tårn og alle butikkerne der bugner af danske specialiteter og kongeligt porcelæn. På restauranterne tilbydes frikadeller, smørrebrød og æbleskiver – men mest populær er uden tvivl bagerens udbud af flødekager og wienerbrød. Overnatning i Solvang i en nat. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (640 km).

Los Angeles Hollywood Den danske by Solvang


Dag 13: San Francisco .
Vi tager den hurtigste vej mod nord til San Francisco hvortil vi ankommer midt på eftermiddagen. Overnatning i San Francisco for de næste 2 nætter. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (475 km).
 

Dag 14: San Francisco – Alcatraz – søløver og Golden Gate Bridge.
Dagen starter med en sejltur til den kendte fange-ø Alcatraz. Der er lavet utallige film om fængslet, men intet slår at opleve det selv. På den spændende rundtur i fængslet kan du komme ind i cellerne, se køkken, fangegård og endda hullet. I klart vejr er det en flot tur med udsigt til Golden Gate Bridge og San Francisco Skyline. Frokostpause på Pier 39, den hyggelige mole med de berømte søløver. På den store byrundtur ses bl.a. den snoede og blomstersmykkede Lombard Street, China Town, rådhuset, Castrodistriktet, Golden Gate Park og Golden Gate Bridge. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (50 km).

Sporvogn San Francisco Golden Gate Bridge


Dag 15: Coast to coast - Med fly fra San Francisco til New York.
Rejselederen informerer om, hvornår der er afgang fra hotellet. Der bliver god tid til at slappe af og fordøje de flotte oplevelser fra Vestkystens vigtigste byer mens der flyves fra San Francisco til New York. Ankomst til New York og indkvartering på hotel på Manhattan for 2 nætter. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad. (55 km).


Dag 16: New York med Frihedsgudinden – Ellis Island - Wall Street – Ground Zero.
Dagen starter med sejltur fra Manhattan til den kendte Frihedsgudinde. Statuen blev skænket til USA af Frankrig i 1886. Herefter sejles til Ellis Island, som var immigrationsmodtagelse for millioner af europæiske indvandrere i årene 1892-1924. Sejlturen tilbage til Manhattan er en imponerende oplevelse. Det er som om, at skyskraberne rejser sig direkte fra havet. Om eftermiddagen spændende byrundtur til fods i bydelen Lower Manhattan. Du passerer bl.a. finansdistriktet ved Wall Street, børsen: New York Stock Exchange og Ground Zero. Om aftenen tager Gislevs rejseleder dig med i den legendariske Empire State Building. At stå på 86. etage og betragte New Yorks millioner af lys er en uforglemmelig oplevelse. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad. (30 km).

Frihedsgudinden Times Square
 

Dag 17: New York - Central Park – 5th Avenue – Rockefeller Center – Washington DC.
Før vi forlader New York skal vi opleve Central Park, 5th Avernue og Rockefeller Center. Efter mange spændende oplevelser i New York kører vi mod syd til Washington DC, hvor du skal bo de næste 2 nætter i den hyggelige bydel Georgetown. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. (408 km).

5th Avenue


Dag 18: Det Hvide Hus - Capitol – Monumenter – Kennedys grav.
Det officielle Amerika er præget af monumentale bygninger som f.eks. regeringsbygningen US Capitol. Du skal også opleve kongresbiblioteket, en af de smukkeste bygninger i USA. Præsidentens bolig Det Hvide Hus er lukket for offentligheden, men du ser naturligvis huset udefra. Oplev også imponerende monumenter: Washington Memorial, World War II Memorial, Vietnam Memorial, Lincoln Memorial og Jefferson Monument. Også stop ved Arlington Kirkegården med endeløse rækker af hvide gravsten. Du ser bl.a. Kennedys grav med den evige flamme. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. (45 km).

 Det Hvide Hus The White House Washington


Dag 19: Washington DC - hjemrejse.
Dagen er fri til at slappe af, shoppe lidt eller kigge lidt nærmere på Washington DC. Først på eftermiddagen køres til lufthavnen i Washington DC og hjemrejsen tager sin begyndelse. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (15 km).

Dag 20: Flyskift i Europa og hjemkomst.
Flyskift i Frankfurt hvorefter der flyves hjem til København eller Billund. En storslået rejse i USA er slut.

Hotel

 

Hotelliste for USA The Grand Tour med afrejse i 2018

Dag 1 Sheraton Denver Downtown Hotel
1550 Court Pl.
Denver, CO 80202

Dag 2 Best Western Plus Loveland Inn
5542 E US Highway 34. Loveland
Colorado 80537-8994

Dag 3 Comfort Inn Suites
12454 Old Hill City Road
Hill City, SD 57745

Dag 4 Comfort Inn At Buffalo Bill Village Reort
1701 Sheridan Avenue
Cody, WY 82414

Dag 5 The Clubhouse Inn of West Yellowstone
105 S. Electric Street
West Yellowstone, MT 59758

Dag 6 Antler Inn
43 West Pearl Avenue
Jackson, WY 83001

Dag 7 Double Tree by Hilton Salt Lake City Downtown
100 West 600 South
Salt Lake City, Utah 84101

Dag 8 Best Western Plus Bryce Canyon Grand Hotel
30 North 100 East
Bryce Canyon City, Utah 84764

Dag 9 Best Western Red Hills
125 W Center Street
Kanab, UT 84741-3417

Dag 10 + 11 Flamingo Las Vegas
3555 S Las Vegas Blvd
Nevada 89109

Dag 12 Hadsten House
1450 Mission Drive
Solvang CA 93463

Dag 13 + 14 Holiday Fishersman´s Wharf
1300 Columbus Avenue
San Francisco, CA 94133

Dag 15 + 16 SpringHill Suites by Mariott
25W 37th St
New York, NY 10018

Dag 17 + 18 Holiday Inn Capitol
550 C Street
Washington DC20024

Dag 19. Hjemrejse

Dag 20. Hjemkomst

Med forbehold for ændringer

 

Værd at vide

Afrejse
Rejsende der flyver fra Billund møder rejselederen i lufthavnen i Billund. Venligst henvend dig til rejselederen før check-in. Rejsende fra København, møder Gislevs rejseleder i Frankfurt, ved den gate hvorfra flyet til USA afgår. Ved ankomst til USA venter rejselederen på dig ganske tæt på, hvor du kommer ud af flyet.

Rejselederen følger dig ned til immigrationen, hvor dit pas bliver stemplet, og du får taget digitalt foto og digitale fingeraftryk. Derefter går du til bagagebåndet, hvor du får din bagage. Her ventes på rejselederen, og først når alle er samlet, følges gruppen igennem tolden. Når alle er samlet i ankomsthallen, kører bussen til hotellet.

Apotek
Drugstores findes næsten overalt. Større supermarkeder har deres egen apotekerafdeling, og et stort udvalg af håndkøbsmedicin.

Bagage
Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Den må veje 23 kilo. Kuffertens samlede mål må ikke overstige 158 cm, når længde, bredde og højde lægges sammen (pr. 1/12 2016). Vi gør opmærksom på, at din kuffert ikke må være låst, særligt godkendte lufthavnslåse dog undtaget. Sikkerhedskontrollen i lufthavnene skal have adgang til din bagage.

Såfremt der ikke er det, har sikkerhedsfolkene ret til at bryde din kuffert op, og der er ikke erstatningspligt! (brug evt. en elektriker-strip som lås, den kan klippes op af myndighederne om nødvendigt!). Det er en god idé at lægge en seddel i kufferten med en kopi af rejseplan, hotellernes navn & adresse samt privat adresse i Danmark.

På denne rundrejse er det yderst anbefalelsesværdigt, at du for din egen skyld begrænser bagagen, da du jo skal bære den fra bussen til værelset næsten hver dag – og der er begrænset plads i bussens bagagerum.

Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 10 kilo og max. dimensioner er 55 x 35 x 25 cm. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen.

Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser! (Sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket). NB. Der kan forekomme særlige regler for bagage på flyvningen mellem New York og San Francisco. Dette vil blive oplyst når flybilletterne fremsendes.

Bar
Vi gør venligst opmærksom på, at ifølge lovgivningen har børn og unge under 21 år ikke adgang til barer. Den tilladte aldersgrænse for udskænkning af øl, vin og spiritus er 21 år.

Bus
Almindelig amerikansk standard. Selv om Gislev Rejser bestiller de bedst mulige busser, så er de amerikanske busser af en lidt anden standard end den vi kender fra Gislev Rejsers egne luksuriøse busser. Bussen har ikke nogen midterdør og der forefindes ikke køleskab eller kaffemaskine. Bussen er udstyret med toilet, vippesæder, luftdyser og aircondition. Oftest fungerer bussens aircondition og luftcirkulation ved at der blæses kølig luft op langs med vinduerne. Det er ikke muligt at slukke for denne luftstrøm idet al cirkulation så vil stoppe, men det er muligt at begrænse luftstrømmen ved at lægge et lille gæstehåndklæde eller en trøje ned i rillen ved vinduet.

Børn
Børn der rejser med kun én forældre – eller med voksne der IKKE er barnets forældre. Venligst bemærk at, hvis et barn kun rejser med den ene forældre, eller hvis bedsteforældre rejser med deres børnebørn, uden at forældrene er med på rejsen, kræves der skriftligt samtykke fra forældrene (på engelsk).

Drikkepenge
Det er kutyme at give drikkepenge i USA. På restauranter gives ca. 18 %, og det er høfligt at lægge 1-2 dollar på værelset til stuepigen. Til chaufføren påregnes 3 dollar per person per dag. Rejselederen samler chaufførens drikkepenge ind.

Drikkevand
Det frarådes at drikke vandet i USA. Det indeholder generelt meget klor, der kan give problemer med maven. Det er muligt at købe vand på flaske næsten alle steder.

Elektricitet
Der er 110 volt i USA, hvilket betyder, at danske elektriske apparater vil køre på halv kraft. De amerikanske stikkontakter kræver stik med flade ben – eller visse steder tynde runde ben, så det er nødvendigt med et rejsestik, der kan købes hos isenkræmmere og i større supermarkeder i Danmark. På de fleste værelser forefindes hårtørrer og kaffemaskine.

ESTA

Vigtig information om ESTA på en Gislev rejse:

Ved bestilling af en rejse til USA vil du have følgende to valgmuligheder:

ESTA Valgmulighed 1
Du udfylder selv din ESTA ved at klikke dig ind på følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Dette koster USD 14, som du skal betale med kreditkort. Kravet om ESTA gælder både for rejsende, der blot skal skifte fly i USA samt for rejsende der har USA som den endelige destination. Vi anbefaler at du laver din ESTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at ESTA udfyldes korrekt og manglende ESTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til USA. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din ESTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til ESTA.

Vejledning til udfyldning af ESTA
Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
Alle felter, der er markeret med en rød stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne.


Når din ESTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god ide at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge. Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en ESTA Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år. Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i USA end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den amerikanske ambassade i København. Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af ESTA, skal du kontakte den amerikanske ambassade på tlf. 33 41 71 00.


Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din ESTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i USA, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev. Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt ESTA.

ESTA Valgmulighed 2
Du betaler kr. 300 – og Gislev laver din ESTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen) Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt ESTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din ESTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

Fly
Der flyves med Lufthansa mellem Danmark og Washington DC via Frankfurt. Der flyves også med Lufthansa mellem Denver og Danmark via Frankfurt. Mellem New York og San Francisco flyves med et amerikansk flyselskab. Venligst bemærk at der ikke er forplejning inkluderet på flyrejsen  (den oversøiske flyvning dog undtaget), men det er muligt at købe ombord.

Flybilletter
Der vil blive fremsendt en såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Bemærk venligst at mellemnavne kan være forkortet til et forbogstav. Venligst fremsend en kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om dit pasnummer og fødselsdato. Gislev Rejser er blevet pålagt at oplyse USA-rejsende om følgende:

Gode råd til at gøre flyturen mere behagelig:
Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser. Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen. Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen. Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen. Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol. Sid ikke med korslagte ben og undgå at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

Fotografering
Generelt er der ikke særlige regler. Det er dog ikke tilladt at fotografere i Las Vegas kasinoer. Hvis man fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først. Personer, der er klædt ud som filmstjerner i Hollywood, levende statuer i Las Vegas og forskellige underholdende personligheder på Fishermans Wharf, forventer drikkepenge, hvis man ønsker at fotografere dem.

Helligdage
De vigtigste helligdage foruden jul og nytår er: Memorial Day (sidste søndag i maj) der markerer sommerens begyndelse og Labour Day (første mandag i september) der markerer sommerens afslutning. Den 4. juli fejres Uafhængigheden, der er årets største fest.

Internet
Flere steder er det muligt at benytte computer på hotellerne evt. mod betaling.

Klima
Generelt lunt vejr med dagstemperaturer på 15-30 grader. Nætterne i Grand Canyon, Bryce Canyon og Denver vil være ret kølige.

Kreditkort
Der kan anvendes kreditkort i næsten alle forretninger især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Der kan ikke anvendes kreditkort til betaling af entréer, frokost og drikkevarer. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankernes kontantautomater.

Mobil
Mobil telefoner kan benyttes i stor udstrækning. Forvent dog ikke dækning i de mere øde dele af landet. Husk at slå mobildata + roaming fra, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse.

Moms
Alle priser i forretninger i USA er uden moms (tax). Momsen lægges først til varens pris ved betaling. Momsen svinger fra stat til stat, men ligger på ca. 10 -18 %.

Morgenmad
Amerikanere har et lidt andet forhold til morgenmad end vi har i Danmark. Mange steder er der inkluderet continental breakfast. Dette begreb dækker over et udmærket udvalg af morgenmad, typisk kaffe, te, mælk, juice, toastbrød, marmelade, wienerbrød, cornflakes og frugt. Som oftest er der opsat en lille buffet i hotellets reception. Her vil der være et begrænset antal sidepladser. Der benyttes ofte engangsservice, da amerikanerne oftest tager morgenmaden med på værelset (der er altid en lille bakke til det samme) eller med i bilen.

Møntvask
Der findes møntvask på mange af hotellerne, så det er nemt at få vasket lidt undervejs. Vaskemiddel kan købes i receptionen eller trækkes i automater.


Mål og vægt (USA)
1 ounce (oz) = 28,35 gram
1 pound (16 oz) = 453,6 gram
1 ton = 907,2 kg
1 tomme (inch) = 2,54 cm
1 fod (foot) = 30,48 cm
1 mil = 1,61 km
1 acre = 4046,8 m²
1 gallon = 3,785 liter

Pas
Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra USA. Dette gælder også for børn (og spædbørn), som også skal være i besiddelse af eget pas. Bemærk at dit navn på rejsebeviset skal stemme 100% overens med navnet i dit pas. Se også vigtig information under ESTA.

Påklædning
Temperaturerne kan svinge temmelig meget på denne rejse, men generelt får man brug for let sommertøj, et par lange bukser samt en vindjakke og gode sko samt lidt varmere tøj til bjergene. Det er også en rigtig god ide at medbringe en trøje, da der er aircondition både i bussen, på restauranter og i butikker. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt, slips eller lignende. Det er derimod en god ide at medbringe badetøj, da mange hoteller har swimmingpool.

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Gislev Rejser forhandler Europæiske Rejseforsikring. Venligst bemærk at Europæiske har særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rejseleder
Rejsende fra Billund møder Gislevs rejseleder i Billund. Rejsende fra København møder Gislevs rejseleder i Frankfurt, ved den gate hvorfra flyet til USA afgår.

Rygning
Det er forbudt ved lov at ryge på offentlige steder i USA. Det er altså heller ikke tilladt at ryge på restauranter, i hotelreceptioner eller på værelser.

Shopping
I Las Vegas og San Francisco er der også mulighed for at købe mærketøj til yderst favorable priser.

Sikkerhed
I store byer som Washington DC, New York, San Francisco, Los Angeles og Las Vegas bør der udvises almindelig forsigtighed, og penge og værdier bør opbevares i forlomme eller pengekat. Desuden bør man holde øje med bagage og håndbagage, når der pakkes bus. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker. Det er kun få hoteller, der har safety-boks.
 

Sprog
Det officielle sprog er engelsk – men den massive indvandring fra syd gør at spansk også høres mange steder.

Taxa
Kører enten efter taxameter eller aftalt fast pris. Husk drikkepenge, ca. 20 %.

Telefon
Kaldenummeret til Danmark er 011 45 + telefonnummer.

Tidsforskel
Der er 6 timers tidsforskel mellem Danmark og østkysten. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 12.00 i Washington DC og New York. Der er 9 timers tidsforskel mellem Danmark og vestkysten. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 09.00 i Californien.

Toldregler
Fra Danmark til USA må man indføre 200 cigaretter og 1 liter spiritus eller 1 liter hedvin. Fra USA til Danmark må du indføre 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin samt varer købt i USA til en værdi af max. kr. 3.250,- Venligst bemærk, at det IKKE er tilladt at indføre frugt, grøntsager, planter, frø, kød eller kødprodukter til USA. Dog tillades konserves og brødprodukter.

Tre-personers værelse
Vi gør venligst opmærksom på at et hotelværelse til 3 (eller 4) personer kun er udstyret med 2 senge på hver ca. 140 cm x 200 cm. Det er ikke muligt at garantere 3 separate senge.

Valuta
En dollar er ca. kr. 6,25 (1/4 2018). Sedlerne findes i 1, 5, 10, 20, 50 og 100 dollarsedler. Alle sedlerne har samme størrelse og næsten samme farve, så pas på du ikke tager fejl. Der går 100 cent på en dollar. Mønterne findes i 1-cent (Penny), 5-cent (Nickel), 10-cent (Dime) og 25-cent (Quarter). Navnene i parentes er mønternes kælenavne, der ofte benyttes. Det er IKKE muligt at veksle danske kontanter til US-dollars.

Huskeliste

I god tid før afrejse:

Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst, Gislev Rejser skal have kopi ved bestilling af rejsen.
Er rejseforsikring i orden? Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?
 

I kufferten pakkes:
Lille rygsæk (kan med fordel bruges som håndbagage)
Gode sko
Gode sandaler
Let sommertøj
Et par lange bukser
Vindjakke
Lun trøje
Badetøj
Strømper
Undertøj
Evt. lommekniv
Neglesaks
Toilettaske

Flyv fra

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt
Vær opmærksom på at du skal være i besiddelse af en gyldig ESTA ved rejser til USA og en gydig eTA ved rejser til Canada.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.



Billund mødested

Københavns lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremsendes sammen med flybilletter.

Gislev Rejsers mødested
Du møder Gislevs rejseleder i Amsterdam/Frankfurt, ved den gate hvorfra flyet til USA afgår.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort

USA The grand tour kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
30-08-2019Fly USA - The Grand Tour fra BillundMere end 833.998,-BestilMere information
30-08-2019Fly USA - The Grand Tour fra København833.998,-BestilMere information
19-09-2019Fly USA - The Grand Tour fra BillundMere end 833.998,-BestilMere information
19-09-2019Fly USA - The Grand Tour fra KøbenhavnMere end 833.998,-BestilMere information