USA The Grand Tour

WASHINGTON DC - NEW YORK - SAN FRANCISCO - GRAND CANYON - YELLOWSTONE

USA The Grand Tour

Den ultimative rejse til USA - oplev blandt andet San Francisco, Los Angeles, New York, Washington DC, Yellowstone og Grand Canyon

• Washington DC med det Hvide Hus, Capitol og Kennedys grav
• New York med Frihedsgudinden, 5th. Avenue, Wall Street og Ground Zero
• San Francisco, den danske by Solvang, Hollywood, Hoover Dam og Las Vegas
• De flotteste nationalparker: Zion, Bryce og Grand Canyons uspolerede nordside
• Spruttende gejsere, flotte vandfald og vilde dyr i verdensberømte Yellowstone
• Buffalo Bills by Cody og Mount Rushmore med 4 præsidenter udhugget i et bjerg

Så meget har Gislev Rejser inkluderet på rejsen til USA:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 18 x morgenmad
 • Flybilletter og skatter
 • Byrundtur i Washington DC
 • Bus mellem Washington DC og New York
 • Byrundtur i New York
 • Sejltur til Frihedsgudinden og Ellis Island
 • Fly mellem New York og San Francisco
 • Byrundtur i San Francisco
 • Sejltur til Alcatraz
 • Solvang
 • Byrundtur i Hollywood
 • Byrundtur i Las Vegas
 • Udflugt til Hoover Dam og outlet
 • Zion National Park
 • Grand Canyon National Park North Rim
 • Bryce Canyon National Park
 • Byrundtur i Salt Lake City
 • Cowboybyen Jackson
 • Yellowstone National Park
 • Buffalo Bills by Cody
 • Crazy Horse
 • Mount Rushmore
 • Fort Laramie
 • The Oregon Trail
 • Rejseleder på hele rejsen

Tillæg: Enkeltværelse kr. 7.000. Afbestillingsforsikring kr. 1.550. NB! I USA er det kutyme at give drikkepenge til chaufføren. Påregn ca. 3 dollars pr. person pr. dag. Det er også kutyme at give drikkepenge til stuepige. Påregn 1-2 dollars pr. person pr. dag.

Hør vores USA-ekspert Kirsten Skjold fortælle om rundrejsen i USA:

Bestil rejsen

Pris fra 36.998,-

20 dage
Fly

Med i USA rejsen er bl.a

 • Alle udflugter 
 • USA fra øst til vest 
 • Dansk rejseleder
Bestil rejsen

Om rejsen

Flot rejse til dig som ønsker at opleve USAs mest imponerende byer og flotteste naturparker – alt sammen i trygt selskab med dansk rejseleder. Rejsen starter i nationens hovedstad Washington DC med Capitol, Det Hvide Hus og imponerende monumenter. Herfra køres til New York, der med sin kendte skyline, gule taxier og USAs vartegn: Frihedsgudinden byder velkommen til flere flotte oplevelser. Herfra flyves til vestkysten USAs mest charmerende by er San Francisco med de stejle gade, hylende sporvogne og gøende søløver.

Længere mod syd besøges den danske by Solvang. I Los Angeles besøges bydelen Hollywood, før der fortsættes til Las Vegas. Imponerende Grand Canyon, Zion og Bryces eventyrlige natur og verdenskendte Yellowstone byder alle på naturoplevelser i verdensklasse. Sidst på den flotte rejse besøges Buffalo Bills by Cody og Mount Rushmores tavse stenansigter før hjemrejse påbegyndes. Dette er en uforglemmelig rejse til dig, der ønsker en lille bid af alle USAs største seværdigheder

Billeder

Afrejse i september 2021

Dag 1: Udrejse.
Rejsende fra Billund møder Gislevs rejseleder i Billund. Rejsende fra København møder Gislevs rejseleder i den gate, hvorfra flyet til USA afgår. Efter ankomst til Washington DC kører vi til vores hotel for de næste 2 nætter. Forplejning inkluderet denne dag: Ingen. (50 km).

Dag 2: Det Hvide Hus - Capitol – Monumenter – Kennedys grav.
Det officielle Amerika er præget af monumentale bygninger som f.eks. regeringsbygningen US Capitol. Du skal også opleve kongresbiblioteket og en af de smukkeste bygninger i USA Præsidentens bolig: Det Hvide Hus er lukket for offentligheden, men du ser naturligvis huset udefra. Oplev også imponerende monumenter: Washington Memorial, World War II Memorial, Vietnam Memorial, Lincoln Memorial, og Jefferson Monument. Også stop ved Arlington Kirkegården med endeløse rækker af hvide gravsten. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

US Capitol Washington Det hvide hus

Dag 3: New York – Central Park – 5th Avenue – Rockefeller Center.
Efter mange spændende oplevelser i Washington DC kører vi mod nord til New York, hvor du skal bo de næste 2 nætter på et yderst centralt hotel. Vi ankommer til New York først på eftermiddagen og tager straks hul på byens mange seværdigheder. På den orienterende byrundtur ser vi bl.a. Central Park, 5th. Avernue og Rockefeller Center. Om aftenen tager Gislevs rejseleder dig med i den legendariske Empire State Building. At stå på 86. etage og betragte New Yorks millioner af lys er en uforglemmelig oplevelse. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. (408 km).

 5th Avenue

Dag 4: Frihedsgudinden – Ellis Island - Wall Street – Ground Zero.
Dagen starter med sejltur fra Manhattan til den kendte Frihedsgudinde. Statuen blev skænket til USA af Frankrig i 1886. Herefter sejles til Ellis Island, som var immigrationsmodtagelse for millioner af europæiske indvandrere i årene 1892-1924. Sejlturen tilbage til Manhattan er en imponerende oplevelse. Det er som om at skyskraberne rejser sig direkte fra havet. Om eftermiddagen spændende byrundtur til fods i bydelen Lower Manhattan. Du passerer bl.a. finansdistriktet ved Wall Street, børsen: New York Stock Exchange og Ground Zero. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad. (30 km).

Frihedsgudinden Times Square New York

Dag 5: Coast to coast - med fly fra New York til San Francisco.
Rejselederen informerer om, hvornår der er afgang fra hotellet. Der bliver god tid til at slappe af og fordøje de flotte oplevelser fra Østkystens vigtigste byer, mens der flyves fra New York til San Francisco. Ankomst til San Francisco samme dag og indkvartering på hotel for 2 nætter. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmadsboks ved tidlig afrejse fra hotellet. (55 km).

Dag 6: San Francisco – Alcatraz – søløver og Golden Gate Bridge.
Dagen starter med en sejltur til den kendte fange-ø Alcatraz. Der er lavet utallige film om fængslet, men intet slår at opleve det selv. På den spændende rundtur i fængslet kan du komme ind i cellerne, se køkken, fangegård og endda hullet. I klart vejr er det en flot tur med udsigt til Golden Gate Bridge og San Francisco Skyline. Frokostpause på Pier 39, den hyggelige mole med de berømte søløver. På den store byrundtur ses bl.a. den snoede og blomstersmykkede Lombard Street, China Town, rådhuset, Castrodistriktet, Golden Gate Park og Golden Gate Bridge. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (50 km).

Golden Gate Bridge Sporvogn San Francisco

Dag 7: Mod syd til den danske by Solvang.
Vi tager den hurtigste vej til den danske by Solvang og ankommer i tide til en sen frokost. Her er der mulighed for at få sild og en lille snaps. Byen blev grundlagt af en dansk præst i 1911 for at bevare det danske sprog og den danske kultur. Oplev de danske gade navne Runde Tårn og alle butikkerne der bugner af danske specialiteter og kongeligt porcelæn. Restauranterne tilbyder frikadeller, smørrebrød og æbleskiver – men mest populær er uden tvivl bagerens udbud af flødekager og wienerbrød. Overnatning i Solvang. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (475 km).

Den danske by Solvang Den danske by Solvang

Dag 8: Los Angeles – Hollywood – Las Vegas.
Los Angeles dækker et areal på størrelse med Sjælland. Vores første stop i den store by er på Hollywood Boulevard. Her ser vi nærmere på de stjernebesatte fortove: Walk of Fame og Kodak Theater, kendt for Oscaruddeling. Hvis det er klart vejr, ses det berømte Hollywood skilt tydeligt fra Kodak Teaterets trappe. Fra Hollywood går turen til Las Vegas, hvor der overnattes i 2 nætter på hotel midt på Las Vegas Boulevard The Strip. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (640 km).

Hollywood Los Angeles

Dag 9: Hoover Dam - Las Vegas.
Halvdagsudflugt til den imponerende Hooverdæmning, som tæmmer Coloradoflodens vandmasser på grænsen mellem Arizona og Nevada. Kom helt ned i bunden af den 221 meter høje dæmning og se turbinerne på nært hold. På vej tilbage til Las Vegas har du mulighed for at blive sat af ved et stort butiksområde med mærkevarer til spotpris. Du kan også vælge at bruge eftermiddagen på afslapning ved de indbydende swimmingpools. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (96 km).

Hoover Dam Las Vegas
 
Dag 10: Zion National Park.
Kontrasterne på denne rejse er store – og denne dag er ingen undtagelse. Fra spillebyen Las Vegas køres til Zion National Park. Nede i Zion-dalen tager rejselederen dig med på en afslappende spadseretur langs med floden Virgin River. På begge sider af floden rejser sig 900 meter høje, røde klippevægge. Overalt er der bregner, grønne træer, buske og blomster. Der er ganske enkelt eventyrligt smukt. Nationalparken blev navngivet af mormonerne efter deres paradis: Zion. Efter at have gået denne tur er man ikke i tvivl om at navnet er perfekt. Overnatning Kanab i en nat. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (480 km).

Zion National Park Zion National Park

Dag 11: Grand Canyon National Park.
Et af verdens vidundere og absolut et af turens højdepunkter. På denne rejse opleves den uspolerede nordside af Grand Canyon. Her er der blot bygget et enkelt hotel, og busser og masseturisme er helt fraværende. Udsigten derimod – er mindst lige så imponerende som fra sydsiden. Mulighed for at nyde naturen og en lille spadseretur før vi må sige farvel til den flotte udsigt. Gennem Utahs kønne landskaber til Bryce, hvor der overnattes 1 nat. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (446 km).

Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park

Dag 12: Bryce Canyon National Park – Salt Lake City.
Dagen starter med et syn, du aldrig vil glemme: solens første stråler på det eventyrlige landskab af røde eroderede kalkstensklipper. Er vejret med os får morgensolen klipperne til at gløde og lyse i de skønneste farver. Efter solopgang er der morgenmad på hotellet, hvorefter der returneres til nationalparken. Efter besøget i Bryce køres til Utahs hovedstad Salt Lake City, hvortil vi når frem sidst på eftermiddagen. Salt Lake City er flot beliggende med den flade salt-ørken mod vest og de høje bjerge kendt fra vinter OL i 2002 mod øst. Overnatning i Salt Lake City 1 nat. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (530 km).

Bryce Canyon National Park Bryce Canyon National Park

Dag 13: Mormonernes Salt Lake City – Cowboy byen Jackson. 
Mormonkirken har 8 millioner medlemmer i 130 lande. Ikke mindre end 20.000 af de mange, der fulgte profeten Brigham Young mod vest i 1800-tallet, var danskere – og man kan stadig finde navne som Jensen og Hansen i telefonbogen. Rejsen fortsætter mod nord og midt på eftermiddagen følges den snoede flod Snake River til cowboy-byen Jackson. Byens lille park er flankeret af 4 porte lavet af gevirer hvilket vidner om den store vildtbestand der er i dette område. Besøg evt. Million Dollar Cowboy Bar hvor barstolene er skiftet ud med sadler. Overnatning i Jackson. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (480 km).

Cowboy byen Jackson Cowboy byen Jackson

Dag 14: Grand Teton og Yellowstone National Park med aktive gejsere.
Efter morgenmaden køres ind i Grand Teton National Park med den 4.197 meter høje bjergtinde Grand Teton. Naturen er uendelig smuk med mange søer og floder som kontrast til de majestætiske bjerge. Herfra til den berømte Yellowstone. Vi kører midt igennem det aktive gejser-område, hvor der findes mellem 200 og 250 aktive gejsere. Stop ved gejseren Old Faithful. Gamle Trofast, der sprøjter 25.000 liter kogende vand 40-56 meter op i luften hvert 79. minut. Mammoth Hot Springs byder på imponerende naturscenerier i form af terrasser af kildekalk, hvor tusindvis af små vandfald langsomt flyder fra de varme kilder. Overnatning i West Yellowstone/Gardiner i en nat. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (243 km).

 

Dag 15: Yellowstone Canyon – Lower Falls – Tower Falls – Buffalo Bills by Cody.
Oplev det 40 meter høje Tower Fall, den farverige Yellowstone Canyon og det 94 meter høje Lower Fall. Gennem Hayden Valley, hvor der findes mange elge, bisons og endda bjørne. Langs med Shoeshone River til wild west byen Cody, grundlagt i 1898 af selveste Buffalo Bill. Byen er indbegrebet af det vilde vest, og det charmerende centrum med de typiske wild west bygninger indbyder til en hyggelig aftentur. Oplev Irma Hotel, der var en gave fra Buffalo Bill til datteren Irma. Overnatning i Cody. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (216 km).

Yellow Stone Lower Falls Buffalo Bills by Cody

Dag 16: Mount Rushmores stenansigter - Høvding Crazy Horse - Sioux indianernes Black Hills.
Til Black Hills, der dækker et område på størrelse med Lolland og Falster. Her besøges Mount Rushmore, hvor 18 meter høje ansigter af de 4 berømte præsidenter: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Rosevelt og Abraham Lincoln, er hugget ud i klippen. Efter Mount Rushmore gøres stop ved Crazy Horse Memorial. Den ufærdige skulptur af den berømte høvding kommer langt til at overgå Mount Rushmore. Kun det 27 meter høje ansigt er færdigt, men skulpturen skal være 195 meter lang og 175 meter høj. Overnatning i Hill City i en nat. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (605 km).

Mount Rushmores stenansigter Høvding Crazy Horse

Dag 17: Emigranternes vej - The Oregon Trail - Den flade prærie.
Denne dag besøges Fort Laramie. Fortet var af stor vigtig betydning både som en af de få forsyningsposter på The Oregon Trail, men også som militærpost. Her foregik mange fredsforhandlinger mellem indianerne og soldaterne. Historiens vingesus opleves også, når den gamle Oregon Trail besøges. Før den transkontinentale jernbane stod færdig benyttede tiusindvis af emigranter denne rute mod vesten. Det er imponerende at opleve de tilsyneladende endeløse flade vidder, når vi kører ud over prærien. Overnatning i Fort Collins i en nat. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (520 km).

Dyr Bison

Dag 18: Rocky Mountains - Denver.
Vi fortsætter mod syd, mens vi betragter Rocky Mountains der tårner sig op mod vest. Vi fortsætter til Denver, beliggende på den flade prærie, blot 30 km øst for Rocky Mountains. Overnatning i Denver i en nat. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (102 km).

Rocky Mountains Denver

Dag 19: Denver - hjemrejse.
Hjemrejse fra Denver tager sin begyndelse. Flyskift i Detrot før natflyvning mod Europa. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (15 km).

Dag 20: Flyskift i Amsterdam og hjemkomst. 
Flyskift i Amsterdam, hvorefter der flyves hjem til København eller Billund. En storslået rejse i USA er slut.

Hotel

Vejledende hotelliste for USA The Grand Tour med afrejse i 2021

Dag 1 + 2. HOLIDAY INN CAPITOL 
550 C Street S.W
Washington DC 20024, USA
Læs mere om hotellet her

Dejligt hotel med perfekt beliggenhed. Hotellet ligger kun 1 blok fra Air & Space Museum og parken The Mall, hvor du finder Det Hvide Hus, regeringsbygningen US Capitol samt alle de flotteste monumenter og de fremragende museer, hvoraf langt de fleste har gratis adgang. De rummelige værelser er pæne og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, strygejern og strygebræt, køleskab, kaffe/te faciliteter, sikkerhedsboks, fladskærms-tv, telefon og gratis wi-fi. Morgenmad spises i hotellets restaurant. Hotellet har pool og fitnesscenter.

 

Dag 3 + 4. SPRINGHILL SUITES BY MARIOTT
25W 37th St
New York, NY 10018, USA
Læs mere om hotellet her

Virkelig dejligt hotel med rigtig god beliggenhed. Her er du kun en kort spadseretur fra 5th. Avenue, Empire State Building og de mange butikker på 34th. Street. Hotellet har 173 værelser fordelt på 19 etager. Værelserne er pæne og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, balsam, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, sikkerhedsboks (mod betaling), strygefaciliteter, fladskærms-tv, telefon og gratis wi-fi. Bemærk at der er inkluderet continental morgenmad i opholdet.

 

Dag 5 + 6. HOLIDAY INN FISHERMANS WHARF
495 Beach Street
San Francisco, CA 94133, USA
Læs mere om hotellet her

Dejligt hotel tæt på spændende attraktioner i San Francisco. Kun en kort spadseretur fra Fishermans Wharf og hyggelige Pier 39 - begge dele beliggende ved vandet med flot udsigt til Golden Gate Bridge og fange-øen Alcatraz. Hotellet tilbyder fitnesscenter og restaurant samt gratis Wifi. Fine lyse værelser med TV og HBO samt et arbejdsbord. På værelset finder i privat badeværelse med hårtørrer, badekar, køleskab samt kaffe og te faciliteter. Opholdet er inklusiv morgenmad.

 

Dag 7. HADSTEN HOUSE
1450 Mission Drive,
Solvang, CA 93463, USA
Læs mere om hotellet her

Bo på et lækkert hotel i den danske bydel Solvang. Oplev den danske stemning med Dybbøl mølle, Rundetårn, den lille havfrue og gå en tur langs de mange bindingsværkshuse. Hotellet ligger i et vinområde og skaber en hyggelig stemning. Hotellet indeholder en stor indendørs pool, en stor amerikansk morgenmad hver morgen og WIFI. Værelserne er indrettet i romantisk fransk stil. På værelserne findes gode madrasser, stort TV, køleskab og hyggeligt ildsted.

 

Dag 8+9. FLAMINGO LAS VEGAS
3555 Las Vegas Boulevard South
Nevada 89109, USA
Læs mere om hotellet her

Stort og flot hotel på the Strip i Las Vegas. Bo på det vilde Flamingo hotel som er omkranset af en stor pool, smuk natur og er et tropisk levested for en masse dyr. Hotellet er et hotel og casino i ét og tilbyder både restauranter med buffet, steakhouse, junkfood, mexicansk, street food samt bar og grill ved poolen og en kaffebar. Værelserne er nyrenoveret og lyse. Her finder man et køleskab, internet, TV og kaffemaskine. Opholdet er inklusiv morgenmad.

 

Dag 10. BEST WESTERN RED HILLS
125 W Center St.
Kanab, Utah 84741-3417, USA
Læs mere om hotellet her

Bo på et fint hotel med 75 værelser der er omgivet af smuk natur. Byen ligger ved den fantastiske Zion national park og er samtidig tæt på Bryce Canyon national park. Hotellet ligger dog stadigvæk tæt på centrum, så der er mulighed for at shoppe og spise ude. Der findes en udendørs opvarmet pool samt spa bad og fitness. Værelserne er udstyret med TV og HBO, køleskab, kaffe og te faciliteter og hårtørrer. Hotellet tilbyder stor morgenmad med vafler, æg, bacon, frugt og meget mere.

 

Dag 11. BRYCE CANYON GRAND HOTEL
30 North 100 East
Bryce Canyon City, UTAH 84764, USA
Læs mere om hotellet her

Flot familie ejet hotel ude i naturen. Hotellet ligger dog samtidig tæt på butikker, restauranter og biografer. På hotellet findes en udendørs opvarmet pool, spa bad og stort fitness rum. Værelserne er udstyret med TV, Wifi, kaffe og te faciliteter samt hårtørrer. Morgenmaden er inkluderet og byder blandt andet på vafler, æg og yoghurt.

 

Dag 12. DoubleTree Inn by Hilton
110 West 600 Salt Lake City
Salt Lake City, Utah 84101, USA
Læs mere om hotellet her

Flot Dejligt hotel med god central beliggenhed. Hotellet har swimmingpool, spabad, restaurant og bar samt fitness rum og restaurant. Pæne værelser med  kaffe og te faciliteter, køleskab, sikkerhedsboks og hårtørrer.

 

Dag 13. ANTLER INN
43 W. Pearl
Jackson, Wyoming 83001, USA
Læs mere om hotellet her

Hotellet indeholder 110 værelser og ligger godt placeret, tæt på den charmerende western by. Derudover ligger det tæt på restauranter, butikker og gallerier. Hotellet indeholder et stort spabad, sauna og fitness rum. Værelserne har TV, køleskab, hårtørrer og kaffe faciliteter. Opholdet inkluderer morgenmad.

 

Dag 14. CLUB HOUSE INN
105 S. Electric Street, Box 1745
West Yellowstone, Montana 59758, USA
Læs mere om hotellet her

Hyggeligt hotel med indendørs pool, spabad og fitnesscenter. Værelserne er udstyret med Wifi, hårtørrer, kaffe faciliteter, TV og mikroovn. Morgenmad er inkluderet i opholdet.

 

Dag 15. COMFORT INN
1701 Sheridan Avenue
Cody, Wyoming 82414, USA
Læs mere om hotellet her

Hotellet ligger tæt på Yellowstone national park og indeholder en stor udendørs opvarmet pool, fitnesscenter og restaurant. Værelset indeholder køleskab, hårtørrer, kaffe og te faciliteter, mikroovn, TV, skrivebord. Morgenmad er inkluderet i opholdet.

 

Dag 16. COMFORT INN & SUITES
12454 Old Hill City Road
Hill City, South Dakota 57745, USA
Læs mere om hotellet her

Fint hotel tæt på Rushmore bjerget. Hotellet ligger samtidig tæt på gallerier, museer, butikker, grotter, nationale monumenter og nationalparker. Hotellets stil af afslappende og inkluderer stor opvarmet indendørs saltvands pool, spabad og fitnesscenter. Værelserne er rummelige og indeholder mikroovn, køleskab, kaffe faciliteter og TV. Morgenmaden er inkluderet i opholdet.

 

Dag 17. BEST WESTERN UNIVERSITY INN
914 S College Avenue
Fort Collins, Colorado 80524-3033, USA
Læs mere om hotellet her

Fint hotel lige over for Colorado State University. Hotellet ligger kun få meter fra den gamle historiske bydel og flot natur med høje bjerge og vand. I byen finder man bryggerier, restauranter, butikker, teatre og museer. Hotellet tilbyder spabad, indendørs pool, fitnesscenter og hyggeligt udeområde. Værelserne indeholder mikroovn, køleskab, Wifi og TV. Morgenmad er inkluderet i opholdet.

 

Dag 18. SHERATON DENVER DOWNTOWN HOTEL
1550 Court Place
Denver, Colorado 80202, USA
Læs mere om hotellet her

Rigtigt flot hotel beliggende i hjertet af byen. Hotellet ligger midt på hovedgaden hvor der er gode muligheder for shopping, restaurant besøg og underholdning. På hotellet findes en stor, flot opvarmet udendørs pool, med udsigt ud over hele byen samt stort fitness lokale. Værelserne er store og fine og indeholder hårtørrer, sikkerhedsbokse, kaffe og te faciliteter, Wifi og TV. Morgenmads buffet er inkluderet i opholdet.

 

Dag 19. Hjemrejse

Dag 20. Hjemkomst

Med forbehold for ændringer

 

 

Gæsterne siger

Gæsterne siger om USA The Grand Tour

”En uovertruffen god, indholdsrig og veltilrettelagt rejse”

”Fantastisk god oplevelse.Der blev taget hånd om os alle”

”En af de bedste rejseledere vi har været ude for”

”Turen levede helt op til løfterne”

”En fantastisk god rundrejse, storslåede scenarier”

Værd at vide

Afrejse
Rejsende der flyver fra Billund møder rejselederen i lufthavnen i Billund. Venligst henvend dig til rejselederen før check-in. Rejsende fra København, møder Gislevs rejseleder i Amsterdam, ved den gate hvorfra flyet til USA afgår. Ved ankomst til USA venter rejselederen på dig ganske tæt på, hvor du kommer ud af flyet.

Rejselederen følger dig ned til immigrationen, hvor dit pas bliver stemplet, og du får taget digitalt foto og digitale fingeraftryk. Derefter går du til bagagebåndet, hvor du får din bagage. Her ventes på rejselederen, og først når alle er samlet, følges gruppen igennem tolden. Når alle er samlet i ankomsthallen, kører bussen til hotellet.

Apotek
Drugstores findes næsten overalt. Større supermarkeder har deres egen apotekerafdeling, og et stort udvalg af håndkøbsmedicin.

Bagage
Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Den må veje 23 kilo. Kuffertens samlede mål må ikke overstige 158 cm, når længde, bredde og højde lægges sammen (pr. 1/12 2016). Vi gør opmærksom på, at din kuffert ikke må være låst, særligt godkendte lufthavnslåse dog undtaget. Sikkerhedskontrollen i lufthavnene skal have adgang til din bagage.

Såfremt der ikke er det, har sikkerhedsfolkene ret til at bryde din kuffert op, og der er ikke erstatningspligt! (brug evt. en elektriker-strip som lås, den kan klippes op af myndighederne om nødvendigt!). Det er en god idé at lægge en seddel i kufferten med en kopi af rejseplan, hotellernes navn & adresse samt privat adresse i Danmark.

På denne rundrejse er det yderst anbefalelsesværdigt, at du for din egen skyld begrænser bagagen, da du jo skal bære den fra bussen til værelset næsten hver dag – og der er begrænset plads i bussens bagagerum.

Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 10 kilo og max. dimensioner er 55 x 35 x 25 cm. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen.

Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser! (Sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket). NB. Der kan forekomme særlige regler for bagage på flyvningen mellem New York og San Francisco. Dette vil blive oplyst når flybilletterne fremsendes.

Bar
Vi gør venligst opmærksom på, at ifølge lovgivningen har børn og unge under 21 år ikke adgang til barer. Den tilladte aldersgrænse for udskænkning af øl, vin og spiritus er 21 år.

Bus
Almindelig amerikansk standard. Selv om Gislev Rejser bestiller de bedst mulige busser, så er de amerikanske busser af en lidt anden standard end den vi kender fra Gislev Rejsers egne luksuriøse busser. Bussen har ikke nogen midterdør og der forefindes ikke køleskab eller kaffemaskine. Bussen er udstyret med toilet, vippesæder, luftdyser og aircondition. Oftest fungerer bussens aircondition og luftcirkulation ved at der blæses kølig luft op langs med vinduerne. Det er ikke muligt at slukke for denne luftstrøm idet al cirkulation så vil stoppe, men det er muligt at begrænse luftstrømmen ved at lægge et lille gæstehåndklæde eller en trøje ned i rillen ved vinduet.

Børn
Børn der rejser med kun én forældre – eller med voksne der IKKE er barnets forældre. Venligst bemærk at, hvis et barn kun rejser med den ene forældre, eller hvis bedsteforældre rejser med deres børnebørn, uden at forældrene er med på rejsen, kræves der skriftligt samtykke fra forældrene (på engelsk).

Drikkepenge
Det er kutyme at give drikkepenge i USA. På restauranter gives ca. 18 %, og det er høfligt at lægge 1-2 dollar på værelset til stuepigen. Til chaufføren påregnes 3 dollar per person per dag. Rejselederen samler chaufførens drikkepenge ind.

Drikkevand
Det frarådes at drikke vandet i USA. Det indeholder generelt meget klor, der kan give problemer med maven. Det er muligt at købe vand på flaske næsten alle steder.

Elektricitet
Der er 110 volt i USA, hvilket betyder, at danske elektriske apparater vil køre på halv kraft. De amerikanske stikkontakter kræver stik med flade ben – eller visse steder tynde runde ben, så det er nødvendigt med et rejsestik, der kan købes hos isenkræmmere og i større supermarkeder i Danmark. På de fleste værelser forefindes hårtørrer og kaffemaskine.

ESTA

Vigtig information om ESTA på en Gislev rejse:

Ved bestilling af en rejse til USA vil du have følgende to valgmuligheder:

ESTA Valgmulighed 1
Du udfylder selv din ESTA ved at klikke dig ind på følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Dette koster USD 14, som du skal betale med kreditkort. Kravet om ESTA gælder både for rejsende, der blot skal skifte fly i USA samt for rejsende der har USA som den endelige destination. Vi anbefaler at du laver din ESTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at ESTA udfyldes korrekt og manglende ESTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til USA. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din ESTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til ESTA.

Vejledning til udfyldning af ESTA
Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
Alle felter, der er markeret med en rød stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne.

Når din ESTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god idé at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge. Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en ESTA Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år. Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i USA end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den amerikanske ambassade i København. Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af ESTA, skal du kontakte den amerikanske ambassade på tlf. 33 41 71 00.

Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din ESTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i USA, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev. Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt ESTA.

ESTA Valgmulighed 2
Du betaler kr. 300 – og Gislev laver din ESTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det er vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen). Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt ESTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din ESTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

Fly
Der flyves med KLM mellem Danmark og Washington DC via Amsterdam. Der flyves også med KLM mellem Denver og Danmark via Minneapolis og Amsterdam. Mellem New York og San Francisco flyves med et amerikansk flyselskab. Venligst bemærk at der ikke er forplejning inkluderet på flyrejsen (den oversøiske flyvning dog undtaget), men det er muligt at købe ombord.

Flybilletter
Der vil blive fremsendt en såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Bemærk venligst at mellemnavne kan være forkortet til et forbogstav. Venligst fremsend en kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om dit pasnummer og fødselsdato. Gislev Rejser er blevet pålagt at oplyse USA-rejsende om følgende:

Gode råd til at gøre flyturen mere behagelig:
Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser. Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen. Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen. Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen. Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol. Sid ikke med korslagte ben og undgå at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

Fotografering
Generelt er der ikke særlige regler. Det er dog ikke tilladt at fotografere i Las Vegas kasinoer. Hvis man fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først. Personer, der er klædt ud som filmstjerner i Hollywood, levende statuer i Las Vegas og forskellige underholdende personligheder på Fishermans Wharf, forventer drikkepenge, hvis man ønsker at fotografere dem.

Helligdage
De vigtigste helligdage foruden jul og nytår er: Memorial Day (sidste søndag i maj) der markerer sommerens begyndelse og Labour Day (første mandag i september) der markerer sommerens afslutning. Den 4. juli fejres Uafhængigheden, der er årets største fest.

Internet
Flere steder er det muligt at benytte computer på hotellerne evt. mod betaling.

Klima
Generelt lunt vejr med dagstemperaturer på 15-30 grader. Nætterne i Grand Canyon, Bryce Canyon og Denver vil være ret kølige.

Kreditkort
Der kan anvendes kreditkort i næsten alle forretninger især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Der kan ikke anvendes kreditkort til betaling af entréer, frokost og drikkevarer. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankernes kontantautomater.

Mobil
Mobil telefoner kan benyttes i stor udstrækning. Forvent dog ikke dækning i de mere øde dele af landet. Husk at slå mobildata + roaming fra, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse.

Moms
Alle priser i forretninger i USA er uden moms (tax). Momsen lægges først til varens pris ved betaling. Momsen svinger fra stat til stat, men ligger på ca. 10 -18 %.

Morgenmad
Amerikanere har et lidt andet forhold til morgenmad end vi har i Danmark. Mange steder er der inkluderet continental breakfast. Dette begreb dækker over et udmærket udvalg af morgenmad, typisk kaffe, te, mælk, juice, toastbrød, marmelade, wienerbrød, cornflakes og frugt. Som oftest er der opsat en lille buffet i hotellets reception. Her vil der være et begrænset antal sidepladser. Der benyttes ofte engangsservice, da amerikanerne oftest tager morgenmaden med på værelset (der er altid en lille bakke til det samme) eller med i bilen.

Møntvask
Der findes møntvask på mange af hotellerne, så det er nemt at få vasket lidt undervejs. Vaskemiddel kan købes i receptionen eller trækkes i automater.


Mål og vægt (USA)
1 ounce (oz) = 28,35 gram
1 pound (16 oz) = 453,6 gram
1 ton = 907,2 kg
1 tomme (inch) = 2,54 cm
1 fod (foot) = 30,48 cm
1 mil = 1,61 km
1 acre = 4046,8 m²
1 gallon = 3,785 liter

Pas
Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra USA. Dette gælder også for børn (og spædbørn), som også skal være i besiddelse af eget pas. Bemærk at dit navn på rejsebeviset skal stemme 100% overens med navnet i dit pas. Se også vigtig information under ESTA.

Påklædning
Temperaturerne kan svinge temmelig meget på denne rejse, men generelt får man brug for let sommertøj, et par lange bukser samt en vindjakke og gode sko samt lidt varmere tøj til bjergene. Det er også en rigtig god ide at medbringe en trøje, da der er aircondition både i bussen, på restauranter og i butikker. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt, slips eller lignende. Det er derimod en god ide at medbringe badetøj, da mange hoteller har swimmingpool.

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rejseleder
Rejsende fra Billund møder Gislevs rejseleder i Billund. Rejsende fra København møder Gislevs rejseleder i Amsterdam, ved den gate hvorfra flyet til USA afgår.

Rygning
Det er forbudt ved lov at ryge på offentlige steder i USA. Det er altså heller ikke tilladt at ryge på restauranter, i hotelreceptioner eller på værelser.

Shopping
I Las Vegas og San Francisco er der også mulighed for at købe mærketøj til yderst favorable priser.

Sikkerhed
I store byer som Washington DC, New York, San Francisco, Los Angeles og Las Vegas bør der udvises almindelig forsigtighed, og penge og værdier bør opbevares i forlomme eller pengekat. Desuden bør man holde øje med bagage og håndbagage, når der pakkes bus. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker. Det er kun få hoteller, der har safety-boks.

Sprog
Det officielle sprog er engelsk – men den massive indvandring fra syd gør at spansk også høres mange steder.

Taxa
Kører enten efter taxameter eller aftalt fast pris. Husk drikkepenge, ca. 20 %.

Telefon
Kaldenummeret til Danmark er 011 45 + telefonnummer.

Tidsforskel
Der er 6 timers tidsforskel mellem Danmark og østkysten. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 12.00 i Washington DC og New York. Der er 9 timers tidsforskel mellem Danmark og vestkysten. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 09.00 i Californien.

Toldregler
Fra Danmark til USA må man indføre 200 cigaretter og 1 liter spiritus eller 1 liter hedvin. Fra USA til Danmark må du indføre 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin samt varer købt i USA til en værdi af max. kr. 3.250,- Venligst bemærk, at det IKKE er tilladt at indføre frugt, grøntsager, planter, frø, kød eller kødprodukter til USA. Dog tillades konserves og brødprodukter.

Tre-personers værelse
Vi gør venligst opmærksom på at et hotelværelse til 3 (eller 4) personer kun er udstyret med 2 senge på hver ca. 140 cm x 200 cm. Det er ikke muligt at garantere 3 separate senge.

Valuta
En dollar er ca. kr. 6,75 (1/3 2020). Sedlerne findes i 1, 5, 10, 20, 50 og 100 dollarsedler. Alle sedlerne har samme størrelse og næsten samme farve, så pas på du ikke tager fejl. Der går 100 cent på en dollar. Mønterne findes i 1-cent (Penny), 5-cent (Nickel), 10-cent (Dime) og 25-cent (Quarter). Navnene i parentes er mønternes kælenavne, der ofte benyttes. Det er IKKE muligt at veksle danske kontanter til US-dollars.

Huskeliste

I god tid før afrejse:

Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst, Gislev Rejser skal have kopi ved bestilling af rejsen.
Er rejseforsikring i orden? Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

I kufferten pakkes:
Lille rygsæk (kan med fordel bruges som håndbagage)
Gode sko
Gode sandaler
Let sommertøj
Et par lange bukser
Vindjakke
Lun trøje
Badetøj
Strømper
Undertøj
Evt. lommekniv
Neglesaks
Toilettaske

Flyv fra

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt
Vær opmærksom på at du skal være i besiddelse af en gyldig ESTA ved rejser til USA og en gydig eTA ved rejser til Canada.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.Billund mødested

Københavns lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremsendes sammen med flybilletter.

Gislev Rejsers mødested
Du møder Gislevs rejseleder i Amsterdam, ved den gate hvorfra flyet til USA afgår.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort

USA The grand tour kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
03-09-2021Fly fra Billund Mere end 836.998,-Bestil rejsenMere information
03-09-2021Fly fra København836.998,-Bestil rejsenMere information