USAs Sydstater for fuld musik

Stemningsfuld rundrejse med New Orleans, Memphis og Nashville

USAs Sydstater for fuld musik

Rundrejse i USAs skønne sydstater inkl. Jazz Brunch, Dinner Cruise på Mississippi og Elvis' Graceland

•    Atlanta, Borte med Blæsten, ubåden USS Drum og krigsskibet USS Alabama
•    Sejltur blandt alligatorer i privat sump, plantageejendomme og slavehytter
•    Overnatning ved Mississippi i Sydstaternes mest charmerende by Natchez
•    Memphis, Martin Luther King, Sun Studio, Elvis´ Graceland og Beale Street
•    Nashville med Studio B, Country Music Hall of Fame og festlige Honky Tonk Row
•    Jack Daniels whiskey destilleri og smuk natur i Chattanoogas Rock City Garden

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 9 x morgenmad
 • 1 x Jazz Brunch
 • 1 x frokost
 • 1 x Dinner Jazz Cruise
 • Entré Road to Tara
 • Entré Hank Williams Museum
 • Entré USS Alabama
 • Byrundtur i New Orleans
 • Entré Laura Plantation
 • Entré Sejltur i privat sump
 • The Blues Highway
 • Byrundtur Memphis
 • Ænder på Peabody Hotel
 • Entré Graceland inkl. fly og bil museum
 • Entré National Civic Rights Museum
 • Entré Sun Studio
 • Byrundtur Nashville
 • Entré Studio B
 • Entré Country Music Hall of Fame
 • Rundvisning Jack Daniels
 • Entré Rock City Garden
 • Entré Stone Mountain gondol
 • Byrundtur i Atlanta
 • Rejseleder
 • Flybilletter og afgifter
 • Gebyr til Rejsegarantifonden.

Tillæg: Enkeltværelse: kr. 5.500. Afbestillingsforsikring kr. 1.650.

Bestil rejsen

Pris fra 24.998,-

12 dage
Fly

Med i flyrejsen er bl.a.

 • Alle udflugter og entréer
 • 9 x morgenmad
 • 1 x jazz brunch
Bestil rejsen

Om rejsen

Its Now or Never ...
Måske er det bare nu eller aldrig, du skal springe ud i, at opleve de amerikanske Sydstater. Ta´ med på en fantastisk rundrejse hvor den røde tråd er musikken. Oplev skønne New Orleans pastelfarvede huse med kønne balkoner i det historiske franske kvarter. Her, i jazz musikkens vugge, kryber Det Dybe Syden ind under huden.

Til lyden af hjuldamperens plaskende lyd, der akkompagneres af et jazzband, sejler vi ud i solnedgangen på Old Man River Mississippi. Vi følger The Blues Highway til Memphis, The Birthplace of Rock´N´Roll. Lyden af Lisa Maries knirkende gynge i Gracelands have, overdøves af den bedrøvede mumlen der høres ved Elvis´ sidste hvilested.

I de omkringliggende bygninger, ser vi de endeløse rækker af hædersbevisninger, mens det majestætiske hovedhus byder på overvældende halvfjerdserstil. I The Music City Nashville, spadserer vi på Honky Tonk Row, mens countrymusikken strømmer ud fra de små listige spillesteder.

Selv om rejsen følger et musikalsk spor, så er det en alsidig rejse der også byder på historien om Martin Luther King, rappende ænder på den røde løber, snappende alligatorer i sumpens blanke vand og den kraftige duft fra Jack Daniels whiskey destilleri. Undervejs rundt i USAs Sydstater vil du uundgåeligt sidde med fornemmelsen af Can´t Help Falling in Love ...

Billeder

Dag for dag

Det kan du opleve

Dag 1: Udrejse

Afrejse fra Billund om eftermiddagen med KLM eller Lufthansa via Amsterdam eller Frankfurt til Atlanta. Ankomst til Atlanta samme aften. Indkvartering nær lufthavnen. Forplejning inkluderet denne dag: Forplejning i fly.

Dag 2: Borte med Blæsten - Road to Tara, Hank Williams Museum, King Memorial Baptist Church

Forfatteren Margaret Mitchell skrev sin verdensberømte klassiker Borte med blæsten i Atlanta. Lige syd for Atlanta ligger den lille by Jonesboro, hvor den gamle jernbanestation huser Road To Tara Museum. Museet er en hyldest til både romanen og filmen. Se kopier af skuespillernes kostumer og oplev Margaret Mitchells private samling af Borte med Blæsten souvenirs. Museet har også en afdeling med fokus på slaget om Jonesboro under den amerikanske borgerkrig. I byen Montgomery kommer vi tæt på USAs første store Countrystjerne på Hank Williams museet. Hank Williams var manden, der såede frøene til den countrystil, der kaldes honky-tonk. Blandt nogle af de største hits er Honky Tonk Blues, Your Cheatin' Heart og I'm So Lonesome I Could Cry. Før vi kører til hotellet i Montgomery gør vi et stop ved King Memorial Baptist Church, som vi ser udefra. Her var Martin Luther King præst fra 1954-1960. Overnatning i Montgomery. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. Ca. 280 km.

Dag 3: USS Alabama Battleship, French Quarter i New Orleans

Midtvejs mellem Montgomery og New Orleans gør vi stop i Mobile. Her venter et meget spændende besøg, på det imponerende krigsskib USS Alabama Battleship. Slagskibet indgik i den amerikanske flåde fra 1942 deltog i 1944 i en aktion i Stillehavet, hvor 476 ud af 545 fjendtlige fly blev destrueret. Ubåden USS Drum sejlede til Pearl Harbour på Hawaii i 1942. Historien fra 2. verdenskrig bliver nærværende, når vi går ombord og når vi oplever USS Drum samt mere end 25 fly. Efter det spændende besøg sætter vi kursen mod New Orleans, hvor vi skal bo de næste 2 nætter på hotel i gåafstand til det franske kvarter. Om aftenen inviterer rejselederen på en spadseretur i de hyggelige gader. Her skal vi opleve den helt særlige stemning, som kun New Orleans kan byde på. Vi spadserer i de smalle gader omkranset af kønne gamle huse flot udsmykket med balkoner i smedejern.  Lyden af den løsslupne stemning fra de mange barer i bl.a. Bourbon Street blander sig med de skramlende hjul fra de fine gamle hestetrukne kareter. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. Ca. 495 km.

Dag 4: Jazz brunch, New Orleans og hjuldamper på Mississippi

Vi starter dagen på den bedst tænkelige måde i New Orleans. Omgivet af kønne gamle huse med kunstfærdige franske altaner ligger den historiske restaurant Court of the Two Sisters, hvis overdådige brunch er kendt verden over. De kvidrende fugle, springvandets plasken og lyden af live jazz akkompagnerer de utallige lækkerier. Her findes både mere traditionelle morgenmadsretter – men også et stort udvalg af lokal cajun food. Herefter kan vi evt. køre en tur med den gamle sporvogn i det amerikanske kvarter. Om aftenen spadserer vi ned til havnen. Her venter en stemningsfuld oplevelse, hvor vi i bedste Mark Twain stil skal ud at sejle på Old Man River Mississippi. Ombord på den gamle hjuldamper er der en lille buffet, som nydes til tonerne af et jazzorkester og plasken fra det store røde hjul. Forplejning inkluderet denne dag: jazz brunch og dinner jazz cruise. Ca. 30 km.

Dag 5: Sejltur blandt alligatorer i privat sump, plantageejendom, slavehytter, Sydens kønneste by Natchez

Vi forlader New Orleans og kører en halv time mod nord til Laplace. Her venter en sejltur i en privat sump. Vi glider stille gennem det blanke vand, hvor det grønne vildnis spejler sig. Fiskehejrer og vaskebjørne ses ofte langs med bredden mens skræppende fugle boltrer sig i trætoppene. Det idylliske sceneri forstyrres kun af de gule lurende øjne fra alligatorerne, der let lader sig lokke tæt på båden. Vel tilbage oplever vi måske det daglige magtspil mellem familiens katte og de mindre alligatorer. Indtil nu er det kattene, der har overtaget. Herfra kører vi langs med Mississippi. Floden er med sine 3.680 km USAs næstlængste flod. Her ligger flere store plantageejendomme. I svundne tider arbejdede de mange slaver hårdt i de store sukkerrørs- og bomuldsplantager, mens plantageejerne levede en langt mere bekvemmelig tilværelse. Vi besøger ejendommen Laura Plantation, som er en af de plantageejendomme med den mest interessante historie. Rundvisning, hvor vi får indblik i den utrolige familie der har regeret her gennem generationer. Bag ved huset ser vi den gamle frugthave og slavehytterne. Ikke mange plantageejendomme har bevaret de gamle slavehytter, men her på Laura Plantation er det muligt at træde ind i en slavehytte. Hver slavehytte rummede 2 familier, så pladsen var trang. Efter disse spændende oplevelser kører vi til Natchez for overnatning. Byen, der går for at være en af de mest charmerende byer i Syden, ligger lige ud til Mississippi. I byens historiske centrum synes tiden at være gået i stå midt i 1800 tallet. Vi spadserer en tur i skyggen fra de gamle egetræer, mens vi betragter de søjleomkransede huse og de smukke haver. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. Ca. 300 km.

Dag 6: The Blues Highway, Crossroads, Memphis med rappende ænder på den røde løber

Vi starter dagen med at følge en lille bid af Natchez Trace Parkway. Vejen blev grundlagt i 1938 oven på en 10.000 år gammel indianersti. Strækningen tager os gennem køn natur og gennem gamle plantageområder til den lille by Port Gibson. Her kører vi ind på Highway US 61 mod nord. Med Bob Dylans Highway 61 Revisited og teksten “God said out on Highway 61” i tankerne følger vi den legendariske vej, der også kaldes The Blues Highway. Skønt det ikke er dokumenteret, så er det almindelig kendt, at stedet, hvor vejene US 61 og US 49 møder hinanden, er det vejkryds (crossroads), hvor Robert Johnson solgte sin sjæl til djævlen og fik sine uovertrufne evner på guitar i bytte. Stedet er markeret med et par krydsende guitarer. Byen Clarksdale anses for at være bluesmusikkens vugge. Ike Turner, Muddy Waters og Robert Johnson og mange andre har boet og spillet deres musik her. Herfra videre til Memphis, hvor vi ankommer i tide til at se de rappende ænder på den røde løber i Peabody Hotel. Hver dag kl. 11.00 kommer ænderne med elevatoren og vralter fornøjet ad den røde løber til hotellets springvand. Her svømmer de rundt indtil kl. 17, hvor turen går tilbage ad den røde løber til elevatoren, der bringer ænderne til deres bo på taget af Peabody Hotel. Sådan har det været siden 1933. Indkvartering i Memphis for 2 nætter. Om aftenen er der mulighed for at besøge Beale Street, hvor tonerne af blues trænger ud fra de små spillesteder. Besøg evt. B.B. Kings Blues Club. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. Ca. 500 km.

Dag 7: Elvis Presleys Graceland, Sun Studio, Martin Luther Kings Lorraine Motel

Vi starter dagen med at køre til Elvis Presleys berømte hjem Graceland. Elvis var blot 22 år gammel, da han købte det majestætiske hus i 1957 for $100.000. Skønt Elvis siden kom til at eje flere huse i Los Angeles området, så var det Graceland, der var hans hjem. I Memphis siger man at USA har haft mange præsidenter – men kun en konge, og når man betragter de utallige hædersbevisninger – ja så kan man kun samtykke. Siden The King of Rock´n´Roll døde i 1977 har millioner af mennesker valfartet til hans hjem, der er omdannet til museum. En stor del af huset er åbent for publikum, og der er mulighed for at se bl.a. jungleværelset, musikværelset, et utal af guldplader og de mest berømte kostumer. I Gracelands Have findes Elvis sidste hvilested, og skønt det snart er 40 år siden han døde, er han bestemt ikke glemt. Vi besøger også det ydmyge Sun Studio, hvor Elvis indspillede første single, That´s all right Mama, den 4. juli 1957. Også et bevægende besøg på National Civil Rights Museum, der har til huse i det tidligere Lorraine Motel, hvor Martin Luther King blev skudt. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. Ca. 30 km.

Dag 8: Kønne landskaber på vej til Nashville

Vi siger farvel til Memphis og bevæger os gennem kønne landskaber mod Nashville. Vi hører historien om countrystjernen Loretta Lynn, der blev født i 1932. Gennem hendes imponerende karriere har hun skrevet flere end 160 sange og udgivet 60 albums. 10 af disse albums endte på den amerikanske country hitliste og med ikke færre end 16 nummer 1 hit singler har hun fastslået sin enorme succes. Loretta Lynn valgte at slå sig ned i Tennessees skønne natur. Loretta Lynns selvbiografi Coal Miners Daughter fra 1976 blev filmatiseret i 1980. Vi fortsætter mod The Music City USA: Nashville. Indkvartering for 2 nætter. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. Ca. 360 km.

Dag 9: Nashville, Country Music Hall of Fame, Honky Tonk Row

Store stjerner som Dolly Parton og Johnny Cash har startet deres lange vej mod berømmelse i Nashvilles ydmyge pladestudier. Vi starter dagen med besøg i det legendariske Studio B hvor mange store hit er blevet født. Alene Elvis indspillede mere end 260 sange i dette ydmyge studie. Herefter kører vi til det interessante museum Country Music Hall of Fame. Arkitekturen er helt ekstraordinær og museet absolut seværdigt. Vi får fortalt country– og rock´n´roll musikkens historie gennem de mange udstillede effekter, der har tilhørt de store stjerner. Uden for museet ligger Walk of Fame, hvor vi kan spadsere med stjerner under fødderne. Vi kommer også forbi det legendariske Ryman Auditorium, der fra 1943-1974 var countrymusikkens tempel. Det var her at det ugentlige radioshow Grand Ole Opry sendte fra. Programmet har været sendt live på radiostationen WSM hver uge siden 1925 og er dermed USAs ældste radioprogram. Vi skal naturligvis besøge den berømte musikgade Honky Tonk Row, hvor musikken strømmer ud fra de utallige barer og små spillesteder. Vores centralt beliggende hotel gør det let at opleve den dejlige stemning som Nashville byder på. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. Ca. 30 km.

Dag 10: Jack Daniels whiskey Destilleri, Sydstatsfrokost på Miss Mary Bobo´s, Rock City Garden i Chattanooga

Den lille by Lynchburg med et enkelt lyskryds og blot 361 fastboende sjæle, er dagens første stop. Byen ligger i såkaldt Dry County, hvilket betyder at det siden spiritusforbuddet i 1920 har været forbudt at drikke spiritus. Ikke desto mindre er det her den bedst sælgende amerikanske whiskey produceres. Enhver flaske Jack Daniels der nydes rundt omkring i den store verden, stammer fra denne ydmyge by. Vi besøger det gamle destilleri og med den karakteristiske duft hængende i næseborene, får vi et grundigt indblik i fremstillingen af bourbonwhiskey. Rundvisningen slutter med et glas lemonade, da vi jo er i Dry County. Det er ved at være frokosttid og som Jack Daniels selv plejede at gøre, så nyder vi en ægte sydstatsfrokost på den nærliggende restaurant Miss Mary Bobo´s Broding House. Ikke meget er ændret her siden Jack Daniels kom her. Frokosten nydes stadig familystyle dvs. at maden ikke serveres, her man langer blot til fadene. Godt mætte kører vi til Chattanooga. Byens specielle navn var på hele verdens læber efter Glen Millers kæmpehit i 1941: Pardon me boy,is that the Chattanooga Choo-Choo? Her besøger vi Look Out Mountain. Kønne broer af kampesten, plaskende vandfald og finurlige gangstier gennem alt det grønne, gør Rock City og Look Out Mountain til en flot oplevelse. Herefter til vores hotel i Chattanooga. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost. Ca. 264 km.

Dag 11: Stone Mountain, Atlanta, CNN, Coca Cola og aquarium

Vi kører sydpå ind i Georgia til statens førende attraktion Stone Mountain. Et kæmpe rekreativt område domineret af en 250 meter højt granit klippe. Den imponerende monolit er prydet af et 58 m x 13 m stort relief af 3 statelige herrer til hest: præsident for konføderationen Jefferson Davis og de 2 sydstatsgeneraler Robert E. Lee og Stonewall Jackson. Værket blev påbegyndt af Gutzon Borglum i 1924 – men en uoverensstemmelse gjorde at Borglum valgte at trække sig og i stedet kaste sig over udførslen af de 4 præsidenter ved Mount Rushmore. Først på eftermiddagen kører vi det sidste lille stykke til Atlanta. Vi gør et kort stop ved Martin Luther Kings barndomshjem, før vi fortsætter ind i centrum af Atlanta. Her bliver der tid på egen hånd til at kigge nærmere på en eller flere af de attraktioner der ligger side om side: Det interessante center for menneskerettigheder: National Center of Civil and Human Rights, Coca Colas hovedkvarter: World of Coca Cola, nyhedstationen CNN eller Centennial Olympic Park der blev anlagt i forbindelse med OL i 1996. Efter disse spændende oplevelser kører vi til lufthavnen og flyver sidst på aftenen mod Europa. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. Ca. 230 km.

Dag 12: Flyskift i Europa. Hjemkomst til Danmark

Vi lander i Europa – og skifter fly før vi flyver det sidste lille stykke til Danmark. En oplevelsesrig rejse i USAs Sydstater er slut.

Hoteller

 

Alle hoteller, der benyttes på rejsen, er generelt gode hoteller med med pæne, velindrettede værelser samt nydelige badeværelser med hårtørrer, shampoo, sæbe m.m. Stort set alle hoteller har aircondition, wi-fi, enten gratis eller mod betaling, samt swimmingpool. Enkelte steder kan morgenmaden være af typen Continentalbreakfast, hvilket består af en mindre buffet, ofte anrettet i hotellets reception. Her benyttes engangsservice. Vi gør venligst opmærksom på at et hotelværelse til 3 (eller 4) personer kun er udstyret med 2 senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. 1 seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere 3 separate senge.

Holiday Inn Express Atlanta Airport - College Park

4601 Best Road, College Park
Atlanta Georgia 30354
Læs mere om hotellet her

Godt hotel beliggende blot få km fra lufthavnen i Atlanta. Værelserne er pæne og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, køleskab, fladskærms-tv, telefon og wi-fi mod betaling. Opholdet er inklusiv continental morgenmad. Hotellet har kiosk, café, bar, restaurant, pool og fitness center.

 

Hampton Inn Downtown Montgomery

100  Commerce Street
36104 Montgomery, Alabama

Dejligt hotel med central beliggenhed midt i Montgomerys historiske kvarter. Værelserne er pæne og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, køleskab, mikroovn, strygejern og strygebræt, fladskærms-tv, telefon og wi-fi. Opholdet er inklusiv continental morgenmad. Hotellet har minimarked og fitness center. Der er flere restauranter inden for gå-afstand.

Hampton Inn by Hilton Downtown Montgomery Hampton Inn by Hilton Downtown Montgomery - værelse
Læs mere om Hampton Inn by Hilton Downtown Montgomery

Residence Inn French Quarter Area

360 St. Charles Avenue
New Orleans, 70130 Louisianna
Læs mere om hotellet her

Nyt og dejligt hotel beliggende i gåafstand til det charmerende franske kvarter i New Orleans. Pæne og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, sikkerhedsboks, kaffe/te faciliteter, køleskab, strygejern og strygebræt, fladskærms-tv, telefon og wi-fi. Der findes flere restauranter inden for gå-afstand.

 

Hampton Inn & Suites Natchez 

627 South Canal Street
Nathez, Mississippi 39120
Læs mere om hotellet her 

Godt hotel med rummelige værelser, der alle er pæne og funktionelle. Alle værelser med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, køleskab, mikroovn, strygejern og strygebræt, fladskærms-tv og telefon. Hotellet har udendørs swimmingpool, fitnesscenter og gratis wi-fi. Opholdet er med continental morgenmad.

 

Crowne Plaza Memphis Downtown

300 North Second Street
Memphis, Tennesee 38105
Læs mere om hotellet her

Dejligt hotel med restaurant, udendørs swimmingpool, gratis wi-fi og fitness center. Hotellet har tilbyder gratis shuttle service til Beale Street, der ligger blot 1,5 km fra hotellet. Pæne, rummelige værelser, der alle er pæne og funktionelle. Alle værelser med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, køleskab, fladskærms-tv og telefon. Opholdet er med continental morgenmad.

 

Holiday Inn & Suites - Nashville Downtown Convention Center

415 4th Avenue South
Nashville, Tennessee 37201
Læs mere om hotellet her

Godt hotel beliggende midt i Nashville i gåafstand til Country Music Hall of Fame og den festlige gade Honky Tok Row. Dejlige, rummelige værelser, der alle er pæne og funktionelle. Alle værelser med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, køleskab, mikroovn, sikkerhedsboks, fladskærms-tv og telefon.  Hotellet har restaurant, bar og og gratis wi-fi. Opholdet er med continental morgenmad.

 

Holiday Inn Express & Suites Chattanooga Downtown

440 W M.L.K. Blvd.
Chattanooga, TN 37402, USA

Godt hotel med hyggeligt lobby område med pejs og plads til at sidde og hygge sig med de andre gæster. Dejlige, rummelige værelser, der alle er pæne og funktionelle. Alle værelser med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, køleskab, mikroovn, fladskærms-tv, telefon og gratis wi-fi. Hotellet har pool, fitnesscenter. Opholdet er med continental morgenmad.


Læs mere om Country Inn & Suites by Carlson Chattanooga 

Hotellisten er vejledende og med forbehold for ændringer.    

 

Gæsterne siger

Det siger gæsterne

”En tur, hvor musik, historie og geografi er flot kombineret”

”Fik langt flere oplevelser, end jeg havde forestillet mig fra rejsebeskrivelse”

”En super spændende rejse, godt tilrettelagt, med små ekstra oplevelser, i form af sjove spisesteder, man ikke selv ville kunne finde”

”Alle tiders rejseleder”

”Generelt rigtig fine hoteller”

”Selv vejret har Gislev klaret til ug”

Værd at vide

Bagage

Der må medbringes 1 kuffert på max 23 kg (Max 158 cm når L+B+H lægges sammen)samt en håndbagage på max 12 kg KLM (Max 55 x 40 x 20 cm). Bemærk at kufferten ikke må være aflåst, med mindre der er tale om særligt godkendte lufthavnslåse. 

Bus

Almindelig lokal standard. Der kan købes fast plads på denne rejse.  

Børn og unge

Medbring skriftligt samtykke, hvis børn rejser uden begge forældre. Kontakt evt. Den Amerikanske Ambassade.

Drikkepenge

Det er kutyme at give drikkepenge. Påregn 15% på restaurant/bar samt $1-3 til stuepige og chauffør pr person pr dag.

Drikkevand

Vandet fra vandhanen bør ikke drikkes, køb vand på flaske.

Elektricitet

Der er 110 V. Stikkontakter kræver stik med to flade ben - medbring rejsestik. 

Entréer

Alle entréer jf. program er inkluderet i rejsens pris. 

ESTA

Ved bestilling, af en rejse til Canada og USA, vil du have følgende to valgmuligheder:

ESTA Valgmulighed 1
Du udfylder selv din ESTA ved at klikke dig ind på følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Dette koster $14, som du skal betale med kreditkort. Kravet om ESTA gælder både for rejsende, der blot skal skifte fly i USA samt for rejsende der har USA som den endelige destination. Vi anbefaler at du laver din ESTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at ESTA udfyldes korrekt og manglende ESTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til USA. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din ESTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til ESTA

Vejledning til udfyldning af ESTA
Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60 eller mere. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
Alle felter, der er markeret med en rød stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne.
Når din ESTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god ide at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.
Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en ESTA. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.
Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i USA end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den amerikanske ambassade i København. Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af ESTA, skal du kontakte den amerikanske ambassade på tlf. 33 41 71 00. Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din ESTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse.

Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i USA, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev. Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt ESTA.

ESTA Valgmulighed 2
Du betaler kr. 300 – og Gislev laver din ESTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen) Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt ESTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din ESTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

Fly

Der flyves med KLM via Amsterdam. Flyvetiden fra Amsterdam til Atlanta er ca. 9 timer.

Klima

Generelt fint sensommervejr med dagstemperatur på 20-22° . Læs mere om vejret i f.eks. New Orleans på: https://www.mitrejsevejr.dk/l/usa/louisiana/vejrudsigt-new-orleans-vejret-lige-nu-temperatur-vejr.php

Kreditkort

Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

Medicin

Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

Mobiltelefon

Forvent ikke dækning i de øde egne. Husk at slå mobildata og roaming fra.

Moms

Alle priser i forretninger i USA er uden moms (GST). Momsen lægges først til varens pris ved betaling. Momsen svinger fra stat til stat men ligger på ca. 10-15 %.

Program 

Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

Påklædning

Medbring sommer tøj og en lun trøje og en let jakke. Gerne praktisk tøj - lag på lag og gode sko. Husk badetøj.

Rejseleder

Du møder Gislevs danske rejseleder i lufthavnen i Billund. Rejselederen er med på hele rejsen. Rejsende fra København ,møder rejselederen i Amsterdam.

Shopping

Mærketøj er væsentligt billigere end i Danmark.

Tidsforskel

Der er 6 timers tidsforskel. Danmark er foran.

Tilskud

Kør gratis over Storebælt
Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

Transport til nærmeste påstigningssted
Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

Nat med Rabat
Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

Toldregler

Fra Danmark til USA må man indføre 200 cigaretter og 1,1 liter spiritus eller 1,1 liter hedvin. Fra USA til Danmark må man indføre 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin samt varer købt i Canada til en værdi af max. 3.250 kr. Venligst bemærk, at det IKKE er tilladt at indføre frugt, grøntsager, planter, frø, kød eller kødprodukter til USA. Dog tillades konserves og brødprodukter.

Vaccinationer

Der kræves ingen særlige vaccinationer. Spørg dog altid egen læge til råds.

Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

Valuta

En dollar er ca. 6,25 kr. (1/1 2021). Det er IKKE muligt at veksle danske kontanter til dollars på turen.

Visum

Der kræves ikke visum for danske statsborgere. Se under ESTA.

Vil du vide mere?

Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 

Flyv fra

Fly letter

Rejsen er fra Billund Lufthavn, men det er også muligt at flyve fra København til samme pris. Spørg ved bestilling.

Flybilletter

Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt

Vær opmærksom på at du skal være i besiddelse af en gyldig ESTA ved rejser til USA og en gydig eTA ved rejser til Canada.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse

Passagerterminalen 10
7190 Billund

Flyrejsen

Der flyves med KLM/Lufthansa mellem Danmark og Atlanta via Amsterdam/Frankfurt. Venligst bemærk at der er forplejning inkluderet på den oversøiske del af flyvningen.

Flyvetid

Billund - Amsterdam/Frankfurt: 1 time og 25 minutter
Amsterdam/Frankfurt – Atlanta: 9 timer og 30 minutter
Atlanta - Amsterdam/Frankfurt: 8 timer og 25 minutter
Amsterdam/Frankfurt - Billund: 1 time og 15 minutter

Alle tider er lokaltider og der tages forbehold for ændringer.

Mødetid

Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested

Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen.
Ved ankomst til Atlanta beder vi dig venligst vente på rejselederen ved bagagebåndet. Når alle er samlet ved bagagebåndet i ankomsthallen, følger rejselederen gruppen til bussen. 


Kort

USAs Sydstater for fuld musik kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
08-04-2022Fly fra Billund LufthavnMere end 824.998,-Bestil rejsenMere information
08-04-2022Fly fra Københavns LufthavnMere end 824.998,-Bestil rejsenMere information
14-10-2022Fly fra Billund LufthavnMere end 824.998,-Bestil rejsenMere information
14-10-2022Fly fra Københavns LufthavnMere end 824.998,-Bestil rejsenMere information