USAs Sydstater for fuld musik

Stemningsfuld rundrejse med New Orleans, Memphis og Nashville

USAs Sydstater for fuld musik

Rundrejse i USAs skønne sydstater inkl. Jazz Brunch, Dinner Cruise på Mississippi og Elvis' Graceland
 

•    Atlanta, Borte med Blæsten, ubåden USS Drum og krigsskibet USS Alabama
•    Sejltur blandt alligatorer i privat sump, plantageejendomme og slavehytter
•    Overnatning ved Mississippi i Sydstaternes mest charmerende by Natchez
•    Memphis, Martin Luther King, Sun Studio, Elvis´ Graceland og Beale Street
•    Nashville med Studio B, Country Music Hall of Fame og festlige Honky Tonk Row
•    Jack Daniels whiskey destilleri og smuk natur i Chattanoogas Rock City Garden
 

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 9 x morgenmad
 • 1 x Jazz Brunch
 • 1 x frokost
 • 1 x Dinner Jazz Cruise
 • Entré Road to Tara
 • Entré Hank Williams Museum
 • Entré USS Alabama
 • Byrundtur i New Orleans
 • Entré Laura Plantation
 • Entré Sejltur i privat sump
 • The Blues Highway
 • Byrundtur Memphis
 • Ænder på Peabody Hotel
 • Entré Graceland inkl. fly og bil museum
 • Entré National Civic Rights Museum
 • Entré Sun Studio
 • Byrundtur Nashville
 • Entré Studio B
 • Entré Country Music Hall of Fame
 • Rundvisning Jack Daniels
 • Entré Rock City Garden
 • Entré Stone Mountain gondol
 • Byrundtur i Atlanta
 • Rejseleder
 • Flybilletter og afgifter
 • Gebyr til Rejsegarantifonden.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 4.998. Afbestillingsforsikring kr. 1.550.

Bestil rejsen

Pris fra 24.998,-

12 dage
Fly

Med i flyrejsen er bl.a.

 • Alle udflugter og entréer
 • 9 x morgenmad
 • 1 x jazz brunch
Bestil rejsen

Om rejsen

Its Now or Never ...
Måske er det bare nu eller aldrig, du skal springe ud i, at opleve de amerikanske Sydstater. Ta´ med på en fantastisk rundrejse hvor den røde tråd er musikken. Oplev skønne New Orleans pastelfarvede huse med kønne balkoner i det historiske franske kvarter. Her, i jazz musikkens vugge, kryber Det Dybe Syden ind under huden.

Til lyden af hjuldamperens plaskende lyd, der akkompagneres af et jazzband, sejler vi ud i solnedgangen på Old Man River Mississippi. Vi følger The Blues Highway til Memphis, The Birthplace of Rock´N´Roll. Lyden af Lisa Maries knirkende gynge i Gracelands have, overdøves af den bedrøvede mumlen der høres ved Elvis´ sidste hvilested.

I de omkringliggende bygninger, ser vi de endeløse rækker af hædersbevisninger, mens det majestætiske hovedhus byder på overvældende halvfjerdserstil. I The Music City Nashville, spadserer vi på Honky Tonk Row, mens countrymusikken strømmer ud fra de små listige spillesteder.

Selv om rejsen følger et musikalsk spor, så er det en alsidig rejse der også byder på historien om Martin Luther King, rappende ænder på den røde løber, snappende alligatorer i sumpens blanke vand og den kraftige duft fra Jack Daniels whiskey destilleri. Undervejs rundt i USAs Sydstater vil du uundgåeligt sidde med fornemmelsen af Can´t Help Falling in Love ...

Billeder

Dag for dag

Det kan du opleve

Dag 1: Udrejse.
Afrejse fra Billund om eftermiddagen med KLM eller Lufthansa via Amsterdam eller Frankfurt til Atlanta. Ankomst til Atlanta samme aften. Indkvartering nær lufthavnen. Forplejning inkluderet denne dag: Forplejning i fly.

Dag 2: Borte med Blæsten - Road to Tara, Hank Williams Museum, King Memorial Baptist Church.
Forfatteren Margaret Mitchell skrev sin verdensberømte klassiker Borte med blæsten i Atlanta. Lige syd for Atlanta ligger den lille by Jonesboro, hvor den gamle jernbanestation huser Road To Tara Museum. Museet er en hyldest til både romanen og filmen. Se kopier af skuespillernes kostumer og oplev Margaret Mitchells private samling af Borte med Blæsten souvenirs. Museet har også en afdeling med fokus på slaget om Jonesboro under den amerikanske borgerkrig. I byen Montgomery kommer vi tæt på USAs første store Countrystjerne på Hank Williams museet. Hank Williams var manden, der såede frøene til den countrystil, der kaldes honky-tonk. Blandt nogle af de største hits er Honky Tonk Blues, Your Cheatin' Heart og I'm So Lonesome I Could Cry. Før vi kører til hotellet i Montgomery gør vi et stop ved King Memorial Baptist Church, som vi ser udefra. Her var Martin Luther King præst fra 1954-1960. Overnatning i Montgomery. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. Ca. 280 km.

Dag 3: USS Alabama Battleship, French Quarter i New Orleans.
Midtvejs mellem Montgomery og New Orleans gør vi stop i Mobile. Her venter et meget spændende besøg, på det imponerende krigsskib USS Alabama Battleship. Slagskibet indgik i den amerikanske flåde fra 1942 deltog i 1944 i en aktion i Stillehavet, hvor 476 ud af 545 fjendtlige fly blev destrueret. Ubåden USS Drum sejlede til Pearl Harbour på Hawaii i 1942. Historien fra 2. verdenskrig bliver nærværende, når vi går ombord og når vi oplever USS Drum samt mere end 25 fly. Efter det spændende besøg sætter vi kursen mod New Orleans, hvor vi skal bo de næste 2 nætter på hotel i gåafstand til det franske kvarter. Om aftenen inviterer rejselederen på en spadseretur i de hyggelige gader. Her skal vi opleve den helt særlige stemning, som kun New Orleans kan byde på. Vi spadserer i de smalle gader omkranset af kønne gamle huse flot udsmykket med balkoner i smedejern.  Lyden af den løsslupne stemning fra de mange barer i bl.a. Bourbon Street blander sig med de skramlende hjul fra de fine gamle hestetrukne kareter. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. Ca. 495 km.

Dag 4: Jazz brunch, New Orleans og hjuldamper på Mississippi.
Vi starter dagen på den bedst tænkelige måde i New Orleans. Omgivet af kønne gamle huse med kunstfærdige franske altaner ligger den historiske restaurant Court of the Two Sisters, hvis overdådige brunch er kendt verden over. De kvidrende fugle, springvandets plasken og lyden af live jazz akkompagnerer de utallige lækkerier. Her findes både mere traditionelle morgenmadsretter – men også et stort udvalg af lokal cajun food. Herefter kan vi evt. køre en tur med den gamle sporvogn i det amerikanske kvarter. Om aftenen spadserer vi ned til havnen. Her venter en stemningsfuld oplevelse, hvor vi i bedste Mark Twain stil skal ud at sejle på Old Man River Mississippi. Ombord på den gamle hjuldamper er der en lille buffet, som nydes til tonerne af et jazzorkester og plasken fra det store røde hjul. Forplejning inkluderet denne dag: jazz brunch og dinner jazz cruise. Ca. 30 km.

Dag 5: Sejltur blandt alligatorer i privat sump, plantageejendom, slavehytter, Sydens kønneste by Natchez.
Vi forlader New Orleans og kører en halv time mod nord til Laplace. Her venter en sejltur i en privat sump. Vi glider stille gennem det blanke vand, hvor det grønne vildnis spejler sig. Fiskehejrer og vaskebjørne ses ofte langs med bredden mens skræppende fugle boltrer sig i trætoppene. Det idylliske sceneri forstyrres kun af de gule lurende øjne fra alligatorerne, der let lader sig lokke tæt på båden. Vel tilbage oplever vi måske det daglige magtspil mellem familiens katte og de mindre alligatorer. Indtil nu er det kattene, der har overtaget. Herfra kører vi langs med Mississippi. Floden er med sine 3.680 km USAs næstlængste flod. Her ligger flere store plantageejendomme. I svundne tider arbejdede de mange slaver hårdt i de store sukkerrørs- og bomuldsplantager, mens plantageejerne levede en langt mere bekvemmelig tilværelse. Vi besøger ejendommen Laura Plantation, som er en af de plantageejendomme med den mest interessante historie. Rundvisning, hvor vi får indblik i den utrolige familie der har regeret her gennem generationer. Bag ved huset ser vi den gamle frugthave og slavehytterne. Ikke mange plantageejendomme har bevaret de gamle slavehytter, men her på Laura Plantation er det muligt at træde ind i en slavehytte. Hver slavehytte rummede 2 familier, så pladsen var trang. Efter disse spændende oplevelser kører vi til Natchez for overnatning. Byen, der går for at være en af de mest charmerende byer i Syden, ligger lige ud til Mississippi. I byens historiske centrum synes tiden at være gået i stå midt i 1800 tallet. Vi spadserer en tur i skyggen fra de gamle egetræer, mens vi betragter de søjleomkransede huse og de smukke haver. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. Ca. 300 km.

Dag 6: The Blues Highway, Crossroads, Memphis med rappende ænder på den røde løber.
Vi starter dagen med at følge en lille bid af Natchez Trace Parkway. Vejen blev grundlagt i 1938 oven på en 10.000 år gammel indianersti. Strækningen tager os gennem køn natur og gennem gamle plantageområder til den lille by Port Gibson. Her kører vi ind på Highway US 61 mod nord. Med Bob Dylans Highway 61 Revisited og teksten “God said out on Highway 61” i tankerne følger vi den legendariske vej, der også kaldes The Blues Highway. Skønt det ikke er dokumenteret, så er det almindelig kendt, at stedet, hvor vejene US 61 og US 49 møder hinanden, er det vejkryds (crossroads), hvor Robert Johnson solgte sin sjæl til djævlen og fik sine uovertrufne evner på guitar i bytte. Stedet er markeret med et par krydsende guitarer. Byen Clarksdale anses for at være bluesmusikkens vugge. Ike Turner, Muddy Waters og Robert Johnson og mange andre har boet og spillet deres musik her. Herfra videre til Memphis, hvor vi ankommer i tide til at se de rappende ænder på den røde løber i Peabody Hotel. Hver dag kl. 11.00 kommer ænderne med elevatoren og vralter fornøjet ad den røde løber til hotellets springvand. Her svømmer de rundt indtil kl. 17, hvor turen går tilbage ad den røde løber til elevatoren, der bringer ænderne til deres bo på taget af Peabody Hotel. Sådan har det været siden 1933. Indkvartering i Memphis for 2 nætter. Om aftenen er der mulighed for at besøge Beale Street, hvor tonerne af blues trænger ud fra de små spillesteder. Besøg evt. B.B. Kings Blues Club. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. Ca. 500 km.

Dag 7: Elvis Presleys Graceland, Sun Studio, Martin Luther Kings Lorraine Motel.
Vi starter dagen med at køre til Elvis Presleys berømte hjem Graceland. Elvis var blot 22 år gammel, da han købte det majestætiske hus i 1957 for $100.000. Skønt Elvis siden kom til at eje flere huse i Los Angeles området, så var det Graceland, der var hans hjem. I Memphis siger man at USA har haft mange præsidenter – men kun en konge, og når man betragter de utallige hædersbevisninger – ja så kan man kun samtykke. Siden The King of Rock´n´Roll døde i 1977 har millioner af mennesker valfartet til hans hjem, der er omdannet til museum. En stor del af huset er åbent for publikum, og der er mulighed for at se bl.a. jungleværelset, musikværelset, et utal af guldplader og de mest berømte kostumer. I Gracelands Have findes Elvis sidste hvilested, og skønt det snart er 40 år siden han døde, er han bestemt ikke glemt. Vi besøger også det ydmyge Sun Studio, hvor Elvis indspillede første single, That´s all right Mama, den 4. juli 1957. Også et bevægende besøg på National Civil Rights Museum, der har til huse i det tidligere Lorraine Motel, hvor Martin Luther King blev skudt. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. Ca. 30 km.

Dag 8: Kønne landskaber på vej til Nashville.
Vi siger farvel til Memphis og bevæger os gennem kønne landskaber mod Nashville. Vi hører historien om countrystjernen Loretta Lynn, der blev født i 1932. Gennem hendes imponerende karriere har hun skrevet flere end 160 sange og udgivet 60 albums. 10 af disse albums endte på den amerikanske country hitliste og med ikke færre end 16 nummer 1 hit singler har hun fastslået sin enorme succes. Loretta Lynn valgte at slå sig ned i Tennessees skønne natur. Loretta Lynns selvbiografi Coal Miners Daughter fra 1976 blev filmatiseret i 1980. Vi fortsætter mod The Music City USA: Nashville. Indkvartering for 2 nætter. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. Ca. 360 km.

Dag 9: Nashville, Country Music Hall of Fame, Honky Tonk Row.
Store stjerner som Dolly Parton og Johnny Cash har startet deres lange vej mod berømmelse i Nashvilles ydmyge pladestudier. Vi starter dagen med besøg i det legendariske Studio B hvor mange store hit er blevet født. Alene Elvis indspillede mere end 260 sange i dette ydmyge studie. Herefter kører vi til det interessante museum Country Music Hall of Fame. Arkitekturen er helt ekstraordinær og museet absolut seværdigt. Vi får fortalt country– og rock´n´roll musikkens historie gennem de mange udstillede effekter, der har tilhørt de store stjerner. Uden for museet ligger Walk of Fame, hvor vi kan spadsere med stjerner under fødderne. Vi kommer også forbi det legendariske Ryman Auditorium, der fra 1943-1974 var countrymusikkens tempel. Det var her at det ugentlige radioshow Grand Ole Opry sendte fra. Programmet har været sendt live på radiostationen WSM hver uge siden 1925 og er dermed USAs ældste radioprogram. Vi skal naturligvis besøge den berømte musikgade Honky Tonk Row, hvor musikken strømmer ud fra de utallige barer og små spillesteder. Vores centralt beliggende hotel gør det let at opleve den dejlige stemning som Nashville byder på. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. Ca. 30 km.

Dag 10: Jack Daniels whiskey Destilleri, Sydstatsfrokost på Miss Mary Bobo´s, Rock City Garden i Chattanooga.
Den lille by Lynchburg med et enkelt lyskryds og blot 361 fastboende sjæle, er dagens første stop. Byen ligger i såkaldt Dry County, hvilket betyder at det siden spiritusforbuddet i 1920 har været forbudt at drikke spiritus. Ikke desto mindre er det her den bedst sælgende amerikanske whiskey produceres. Enhver flaske Jack Daniels der nydes rundt omkring i den store verden, stammer fra denne ydmyge by. Vi besøger det gamle destilleri og med den karakteristiske duft hængende i næseborene, får vi et grundigt indblik i fremstillingen af bourbonwhiskey. Rundvisningen slutter med et glas lemonade, da vi jo er i Dry County. Det er ved at være frokosttid og som Jack Daniels selv plejede at gøre, så nyder vi en ægte sydstatsfrokost på den nærliggende restaurant Miss Mary Bobo´s Broding House. Ikke meget er ændret her siden Jack Daniels kom her. Frokosten nydes stadig familystyle dvs. at maden ikke serveres, her man langer blot til fadene. Godt mætte kører vi til Chattanooga. Byens specielle navn var på hele verdens læber efter Glen Millers kæmpehit i 1941: Pardon me boy,is that the Chattanooga Choo-Choo? Her besøger vi Look Out Mountain. Kønne broer af kampesten, plaskende vandfald og finurlige gangstier gennem alt det grønne, gør Rock City og Look Out Mountain til en flot oplevelse. Herefter til vores hotel i Chattanooga. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost. Ca. 264 km.

Dag 11: Stone Mountain, Atlanta, CNN, Coca Cola og aquarium.
Vi kører sydpå ind i Georgia til statens førende attraktion Stone Mountain. Et kæmpe rekreativt område domineret af en 250 meter højt granit klippe. Den imponerende monolit er prydet af et 58 m x 13 m stort relief af 3 statelige herrer til hest: præsident for konføderationen Jefferson Davis og de 2 sydstatsgeneraler Robert E. Lee og Stonewall Jackson. Værket blev påbegyndt af Gutzon Borglum i 1924 – men en uoverensstemmelse gjorde at Borglum valgte at trække sig og i stedet kaste sig over udførslen af de 4 præsidenter ved Mount Rushmore. Først på eftermiddagen kører vi det sidste lille stykke til Atlanta. Vi gør et kort stop ved Martin Luther Kings barndomshjem, før vi fortsætter ind i centrum af Atlanta. Her bliver der tid på egen hånd til at kigge nærmere på en eller flere af de attraktioner der ligger side om side: Det interessante center for menneskerettigheder: National Center of Civil and Human Rights, Coca Colas hovedkvarter: World of Coca Cola, nyhedstationen CNN eller Centennial Olympic Park der blev anlagt i forbindelse med OL i 1996. Efter disse spændende oplevelser kører vi til lufthavnen og flyver sidst på aftenen mod Europa. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. Ca. 230 km.

Dag 12: Flyskift i Europa. Hjemkomst til Danmark.
Vi lander i Europa – og skifter fly før vi flyver det sidste lille stykke til Danmark. En oplevelsesrig rejse i USAs Sydstater er slut.

Hoteller

 

Hilton Atlanta Airport
1031 Virginia Avenue, Hapeville
Atlanta Georgia 30354

Godt hotel beliggende blot 3 km fra lufthavnen i Atlanta. Værelserne er pæne og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, køleskab, fladskærms-tv, telefon og wi-fi mod betaling. Opholdet er inklusiv continental morgenmad. Hotellet har kiosk, café, bar, restaurant, pool og fitness center


 

 
Hampton Inn by Hilton Downtown Montgomery Hampton Inn by Hilton Downtown Montgomery - værelse

Hampton Inn by Hilton Downtown Montgomery
100  Commerce Street
36104 Montgomery, Alabama

Dejligt hotel med central beliggenhed midt i Montgomerys historiske kvarter. Værelserne er pæne og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, køleskab, mikroovn, strygejern og strygebræt, fladskærms-tv, telefon og wi-fi. Opholdet er inklusiv continental morgenmad. Hotellet har minimarked og fitness center. Der er flere restauranter inden for gå-afstand.

Læs mere om Hampton Inn by Hilton Downtown Montgomery

 

 

Courtyard New Orleans Downtown near French Quarter
124 St. Charles Avenue
New Orleans, 70130 Louisianna

Hyggeligt hotel beliggende i gåafstand til det charmerende franske kvarter i New Orleans. Værelserne er ikke så store, men pæne og funktionelle og alle med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, sikkerhedsboks, kaffe/te faciliteter, køleskab, strygejern og strygebræt, fladskærms-tv, telefon og wi-fi. Hotellet har fitnesscenter, bar, restaurant og der findes flere restauranter inden for gå-afstand. 

Holiday Inn Express & Suites Natchez South
639 South Canal Street
Nathez, Mississippi

Godt hotel beliggende i gåafstand til det historiske centrum i Natchez, hvor du finder mange smukke huse med søjler og imponerende facader. Pæne, rummelige værelser, der alle er pæne og funktionelle. Alle værelser med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, køleskab, mikroovn, strygejern og strygebræt, fladskærms-tv, telefon og gratis wi-fi. Hotellet har pool, fitnesscenter og minimarked. Der findes flere restauranter inden for gå-afstand. Opholdet er med continental morgenmad.

Læs mere om Holiday Inn Express & Suites Natchez South

 Comfort Inn Memphis Downtown
100 North Front Street
Memphis, Tennesee 38103

Godt hotel beliggende i gåafstand til flere af de store seværdigheder i Memphis. Hotellet har en skøn tagterrasse med pool og skøn udsigt ud over Mississippi og Mud Island. Pæne, rummelige værelser, der alle er pæne og funktionelle. Alle værelser med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, køleskab, mikroovn, strygejern og strygebræt, fladskærms-tv, telefon og gratis wi-fi. Hotellet har pool, fitnesscenter. Der findes flere restauranter inden for gå-afstand. Opholdet er med continental morgenmad.

Læs mere om Comfort Inn Memphis Downtown
 

 

Hyatt Place Downtown Nashville
301 3th Avenue South
Nashville, Tennessee 37201

Flot hotel beliggende midt i Nashville i gåafstand til Country Music Hall of Fame og den festlige gade Honky Tok Row. Dejlige, rummelige værelser, der alle er pæne og funktionelle. Alle værelser med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, køleskab, sikkerhedsboks, strygejern og strygebræt, fladskærms-tv, telefon og gratis wi-fi. Hotellet har pool, fitnesscenter og restaurant. Opholdet er med continental morgenmad. Holiday Inn Express & Suites Chattanooga Downtown
440 W M.L.K. Blvd.
Chattanooga, TN 37402, USA

Godt hotel med hyggeligt lobby område med pejs og plads til at sidde og hygge sig med de andre gæster. Dejlige, rummelige værelser, der alle er pæne og funktionelle. Alle værelser med bad, toilet, sæbe, shampoo, bodylotion, føntørrer, kaffe/te faciliteter, køleskab, mikroovn, fladskærms-tv, telefon og gratis wi-fi. Hotellet har pool, fitnesscenter. Opholdet er med continental morgenmad.

Læs mere om Country Inn & Suites by Carlson Chattanooga 
 

Hotellisten er vejledende og med forbehold for ændringer.    

Gæsterne siger

Det siger gæsterne

”En tur, hvor musik, historie og geografi er flot kombineret”

”Fik langt flere oplevelser, end jeg havde forestillet mig fra rejsebeskrivelse”

”En super spændende rejse, godt tilrettelagt, med små ekstra oplevelser, i form af sjove spisesteder, man ikke selv ville kunne finde”

”Alle tiders rejseleder”

”Generelt rigtig fine hoteller”

”Selv vejret har Gislev klaret til ug”

Værd at vide

Afrejse
Ved afrejse fra Billund: venligst henvend dig til rejselederen før check-in. Ved afrejse fra København: Du møder Gislevs rejseleder i Amsterdam/Frankfurt ved den gate hvorfra flyet til Atlanta afgår. Ved ankomst til Atlanta beder vi dig venligst vente på rejselederen ved bagagebåndet. Når alle er samlet ved bagagebåndet i ankomsthallen, følger rejselederen gruppen til bussen.

Aircondition
Findes stort set alle steder. Kan visse steder støje en smule.

Alcohol/Bar
Vi gør venligst opmærksom på, at ifølge lovgivningen har børn og unge under 21 år ikke adgang til barer. Den tilladte aldersgrænse for udskænkning af øl, vin og spiritus er 21 år.

Apotek
Skulle du få brug for et apotek spørg efter drugstore.

Bagage
Der må medbringes en kuffert pr. person. Den må veje 23 kilo. Kuffertens samlede mål må ikke overstige 158 cm, når længde, bredde og højde lægges sammen (pr. 1/12 2016). Vi gør opmærksom på, at rejser du til USA må din kuffert ikke være aflåst. (Særligt godkendte lufthavnslåse dog undtaget). Det er en god ide at lægge en seddel i kufferten med en kopi af rejseplan, hotellernes navn & adresse samt privat adresse i Danmark.

Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 12 kilo og max. dimensioner er 55 x 35 x 25 cm. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for
skarpe eller spidse genstande, som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser! (Sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Bus
Almindelig lokal standard. Selv om Gislev Rejser bestiller de bedst mulige busser, så er det busser af en lidt anden standard, end den vi kender herhjemme fra. Ofte har bussen har ikke nogen midterdør, og der forefindes ikke køleskab eller kaffemaskine. Busserne er dog generelt fine og udstyret med toilet, vippesæder, luftdyser og aircondition. Oftest fungerer bussens aircondition og luftcirkulation ved, at der blæses kølig luft op langs med vinduerne. Det er ikke muligt at slukke for denne luftstrøm, idet al cirkulation så vil stoppe, men det er muligt at begrænse luftstrømmen ved at lægge et lille gæstehåndklæde eller en trøje ned i rillen ved vinduet.

Børn
Børn der rejser med kun én forældre – eller med voksne der IKKE er barnets forældre. Venligst bemærk at, hvis et barn kun rejser med den ene forældre, eller hvis bedsteforældre rejser med deres børnebørn, uden at forældrene er med på rejsen, kræves der skriftligt samtykke fra forældrene (på engelsk)

Drikkepenge
Det er kutyme at give drikkepenge. På restauranter gives ca. 18 %, og det er høfligt at lægge 1-2 dollar på værelset til stuepigen. Til chaufføren påregnes 3 dollar per person per dag.

Drikkevand
Det frarådes at drikke vand fra hanen. Det er muligt at købe vand på flaske næsten alle steder.
 
Elektricitet
Der er 110 volt og stikkontakter kræver stik med to flade ben, så det er nødvendigt med et rejsestik, der kan købes hos isenkræmmere og i større supermarkeder i Danmark.

Elevator
Der findes ikke elevator på alle hoteller.

Entréer
Alle entréer jf. program er inkluderet i rejsens pris.

ESTA
Pr 12. januar 2009 indførtes det nye indrejseprogram ESTA, en elektronisk formular der skal udfyldes senest 72 timer før afrejse. Enhver der ikke er i besiddelse af en godkendt ESTA, vil blive nægtet ombordstigning på fly til USA.
Vigtig information om ESTA på en Gislev rejse i 2017: Ved bestilling af en rejse til USA med afrejse i 2017 vil du have følgende to valgmuligheder:

ESTA Valgmulighed 1:
Du udfylder selv din ESTA ved at klikke dig ind på følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Dette koster $14, som du skal betale med kreditkort. Kravet om ESTA gælder både for rejsende, der blot skal skifte fly i USA samt for rejsende der har USA som den endelige destination. Vi anbefaler at du laver din ESTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at ESTA udfyldes korrekt og manglende ESTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til USA. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din ESTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til ESTA.

Vejledning til udfyldning af ESTA: Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTAs officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
Alle felter, der er markeret med en rød stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne.

Når din ESTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god ide at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.

Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en ESTA.
Godkendelsen gælder i 2 år eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i USA end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den amerikanske ambassade i København.
Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af ESTA, skal du kontakte den amerikanske ambassade på tlf. 33 41 71 00.

Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din ESTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i USA, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev.
Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt ESTA.

ESTA Valgmulighed 2:
Du betaler kr. 300 – og Gislev laver din ESTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen) Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt ESTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din ESTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

Flybilletter
Der vil blive fremsendt en såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Bemærk venligst at mellemnavne kan være forkortet til et forbogstav. Venligst fremsend en kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om dit pasnummer og fødselsdato.

Gangbesværede
Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da der spadseres meget i f.eks. New Orleans.

Gode råd til at gøre flyturen mere behagelig
Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser. Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen. Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen. Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen. Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol. Sid ikke med korslagte ben og undgå, at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

Fotografering
Generelt er der ikke særlige regler. Er du i tvivl – så spørg rejselederen til råds. Hvis man fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først.

Helligdage
De vigtigste helligdage foruden jul og nytår er: Memorial Day (sidste søndag i maj) der markerer sommerens begyndelse og Labour Day (første mandag i september) der markerer sommerens afslutning). Den 4. juli fejres Uafhængigheden, der er årets største fest.

Hotelstandard
Der overnattes på gode 3-4 stjernede hoteller med gode rummelige værelser. De fleste værelser indeholder tv, telefon, hårtørrer, strygefaciliteter, køleskab og kaffemaskine.

Hygiejne
Medbring evt. vådservietter eller desinfektionsgel som f.eks. Medicare der kan købes hos Matas. Håndhygiejne er vigtigt på en rejse hvor mange mennesker er samlet.

Hårtørrer
Der findes hårtørrer på de fleste hoteller.

Insekter
Almindeligvis er der ikke grund til at tage særlige forholdsregler. Skulle der undtagelsesvis være mange insekter, kan der let købes insektmidler lokalt.

Internet
Flere steder er det muligt at benytte computer på hotellerne evt. mod betaling.

Klima
I November/marts/april: Generelt behageligt med dagstemperaturer på 20-25°C. I sommer månederne maj, juni, juli og august er luftfugtigheden meget høj. I august, september og første halvdel af oktober er det orkansæson. En tropisk regnbyge er ikke usædvanlig, og kan forekomme på alle tider af året, så det er en god ide, at medbringe en paraply i tasken.

Kreditkort
Der kan anvendes kreditkort i næsten alle forretninger især Visa og Master Kort er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Der kan ikke altid anvendes kreditkort til betaling af entréer, frokost og drikkevarer. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankernes kontantautomater.

Links
www.visitmusiccity.com
www.memphistravel.com
www.neworleansonline.com
www.klm.com

Morgenmad
Flere steder er der inkluderet continental breakfast. Dette begreb dækker over et udmærket udvalg af morgenmad, typisk kaffe, te, mælk, juice, toastbrød, marmelade, wienerbrød, cornflakes og frugt. Som oftest er der opsat en lille buffet i hotellets reception. Her vil der være et begrænset antal sidepladser. Der benyttes ofte engangsservice, da det er almindeligt at tage morgenmaden med på værelset (der er altid en lille bakke til det samme).

Medicin
Husk at medbringe medicin i håndbagagen og husk at al medicin skal være i original emballage. Medbring også gerne recept, hvis denne haves. Medicinpas er ikke nødvendigt, men medbringer du medicin der indeholder morfin, er det vigtigt også at medbringe recept.

Mobil
Mobil telefoner kan benyttes i stor udstrækning. Forvent dog udfald i de mere øde egne. Husk at slå mobildata + roaming fra, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse.

Moms
Alle priser i forretninger er uden moms (tax). Momsen lægges først til varens pris ved betaling. Momsen svinger fra stat til stat, men ligger på ca. 10 -18 %.

Møntvask
Der findes møntvask på mange af hotellerne, så det er nemt at få vasket lidt undervejs. Vaskemiddel kan købes i receptionen eller trækkes i automater.

Mål og vægt
(USA)
1 ounce (oz) = 28,35 gram
1 pound (16 oz) = 453,6 gram
1 ton = 907,2 kg
1 tomme (inch) = 2,54 cm
1 fod (foot) = 30,48 cm
1 mil = 1,61 km
1 acre = 4046,8 m²
1 gallon = 3,785 liter

Pas
Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra rejsen. Dette gælder også for børn (og spædbørn), som også skal være i besiddelse af eget pas! Bemærk, at dit navn på rejsebeviset skal stemme 100% overens med navnet i dit pas. Det er vigtigt, at du sender en kopi af dit pas, så snart du har bestilt rejsen. Se også vigtig information under ESTA.

Placering i bus
Det er muligt at købe faste pladser i bussen på denne rejse.

Påklædning
Generelt får du brug for let sommertøj, et par lange bukser, lun trøje og vindjakke samt gode sko Det er også en rigtig god ide at medbringe en trøje, da der er aircondition både i bussen, på restauranter og i butikker. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt, slips eller lignende. Det er en god idé at medbringe badetøj, da flere hoteller har swimmingpool.

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rejseleder
Ved afrejse fra Billund: venligst henvend dig til rejselederen før check-in. Ved afrejse fra København: Du møder Gislevs rejseleder i Amsterdam/Frankfurt ved den date hvorfra flyet til Atlanta afgår. Ved ankomst til Atlanta beder vi dig venligst vente på rejselederen ved bagagebåndet. Når alle er samlet ved bagagebåndet i ankomsthallen, følger rejselederen gruppen til bussen.

Religion
Hovedparten af befolkningen er kristne/katolikker.

Rygning
Det er forbudt ved lov at ryge på offentlige steder i USA. Det er altså heller ikke tilladt at ryge på restauranter, i hotelreceptioner eller på værelser.

Sengetøj
Det er ikke almindeligt med dyner som vi kender det i Danmark. Generelt bruges tæpper og lagner.

Shopping
Staten Louisiana er tax free, der er gode shopping muligheder i New Orleans langs med The River Walk.

Sikkerhed
Der bør udvises almindelig forsigtighed, og penge og værdier bør opbevares i forlomme eller pengekat. Desuden bør man holde øje med bagage og håndbagage når der pakkes bus. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker. Det er kun få hoteller, der har safety-boks.

Sol
Solen kan være meget stærk. Medbring solcreme med høj beskyttelsesfaktor samt solhat.

Sprog
Det officielle sprog er engelsk – men fransk høres også i Louisianna.

Strygefaciliteter
Der findes strygefaciliteter på de fleste hoteller, oftest på værelset. Hvis ikke kan der lånes i receptionen.

Sygdom
I tilfælde af sygdom på rejsen vil rejseleder være behjælpelig med at etablere kontakt til læge eller hospital. Vær opmærksom på at du som oftest skal betale for behandling på stedet. Husk at gemme kvitteringer med henblik på refundering fra rejseforsikring.

Takt og tone
Det forventes at man respekterer helligdomme og skikke med ærbødighed.

Taxa
Kører enten efter taxameter eller aftalt fast pris. Husk drikkepenge, ca. 20 %.

Telefon
Kaldenummeret til Danmark er 011 45 + telefonnummer.

Tidsforskel
Der er 6-7 timers tidsforskel mellem Danmark og det sydlige USA. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 12.00 i Atlanta og 11.00 i New Orleans/Memphis/Nashville.

Toiletartikler
Almindeligvis forefindes der shampoo, balsam, lotion og sæbe på værelserne.

Toldregler
Fra Danmark til USA må man indføre 200 cigaretter og 1 liter spiritus eller 1 liter hedvin (vin og spiritus bør købes i Amsterdam/Frankfurt pga. regler om væsker i håndbagage!). Fra USA til Danmark må du indføre 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin, samt varer købt i USA til en værdi af max. kr. 3.250. Venligst bemærk, at det IKKE er tilladt at indføre frugt, grøntsager, planter, frø, kød eller kødprodukter til USA. Dog tillades konserves og brødprodukter.

Tre-personers værelse
Vi gør venligst opmærksom på at et hotelværelse til 3 (eller 4) personer kun er udstyret med 2 senge på hver ca. 140 cm x 200 cm. Det er ikke muligt at garantere 3 separate senge.

Vaccinationer
Der kræves ingen særlige vaccinationer. Spørg evt. egen læge til råds.

Valuta
En dollar er ca. kr. 6,75 (1/10 2020) Sedlerne findes i 1, 5, 10, 20, 50 og 100 dollarsedler. Alle sedlerne har samme størrelse og næsten samme farve, så pas på du ikke tager fejl. Der går 100 cent på en dollar. Mønterne findes i 1-cent (Penny), 5-cent (Nickel), 10-cent (Dime) og 25-cent (Quarter). Navnene i parentes er mønternes kælenavne der ofte benyttes. Det er IKKE muligt at veksle danske kontanter til US-dollars.

Vinduer
På visse hoteller kan vinduerne ikke åbnes af sikkerhedsmæssige årsager. Klimaanlæg sørger her for frisk luft.

Visum
Der kræves ikke visum - men se vigtig information under ESTA.

Huskeliste

I god tid før afrejse:
• Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.
• Gislev Rejser skal have kopi ved bestilling af rejsen.
• Er rejseforsikring i orden?
• Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

I kufferten pakkes:
• Lille rygsæk (kan med fordel bruges som håndbagage)
• Gode sko
• Gode sandaler
• Let sommertøj
• Et par lange bukser
• Vindjakke
• Lun trøje
• Badetøj
• Strømper
• Undertøj
• Evt. lommekniv
• Neglesaks
• Toilettaske

Flyv fra

Fly letter

Rejsen er fra Billund Lufthavn, men det er også muligt at flyve fra København til samme pris. Spørg ved bestilling

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt
Vær opmærksom på at du skal være i besiddelse af en gyldig ESTA ved rejser til USA og en gydig eTA ved rejser til Canada.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Flyrejsen
Der flyves med KLM/Lufthansa mellem Danmark og Atlanta via Amsterdam/Frankfurt. Venligst bemærk at der er forplejning inkluderet på den oversøiske del af flyvningen.

Flyvetid
Billund - Amsterdam/Frankfurt: 1 time og 25 minutter
Amsterdam/Frankfurt – Atlanta: 9 timer og 30 minutter
Atlanta - Amsterdam/Frankfurt: 8 timer og 25 minutter
Amsterdam/Frankfurt - Billund: 1 time og 15 minutter

Alle tider er lokaltider og der tages forbehold for ændringer.

Mødetid
Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested
Mødested i Billund er ved selv check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet. Her venter rejselederen.
Ved ankomst til Atlanta beder vi dig venligst vente på rejselederen ved bagagebåndet. Når alle er samlet ved bagagebåndet i ankomsthallen, følger rejselederen gruppen til bussen. 


Billund mødested

Kort

USAs Sydstater for fuld musik kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
09-04-2021Fly fra Billund LufthavnMere end 824.998,-Bestil rejsenMere information
05-11-2021Fly fra Billund LufthavnMere end 825.998,-Bestil rejsenMere information