Skip to main content

Rundrejse i USA's skønne sydstater

-
Inkl. jazz-brunch, dinner-cruise på Mississippi og Elvis' Graceland

USA's Sydstater for fuld musik

Måske er det bare nu eller aldrig, du skal springe ud i at opleve de amerikanske Sydstater. Ta´ med på en fantastisk rundrejse, hvor den røde tråd er musikken.

Rejsen starter i Atlanta. Vi kører gennem Jonesboro, der spillede en vigtig rolle under den amerikanske borgerkrig. Byen er også kendt for at være stedet hvor den legendariske roman Borte med blæsten blev skrevet.

I Mobile går vi om bord på det legendariske krigsskib USS Albama, før vi fortsætter til Louisianas hovedstad Baton Rouge. Her ser vi den Old State Capitol med den utroligt smukke glasmosaik.

Søjleomkransede plantageejendomme, grønne parker, snappende alligatorer, sukkerrør hører også til uforglemmelige oplevelser i Sydstaterne.

I skønne New Orleans venter pastelfarvede huse med kønne balkoner i det historiske franske kvarter. Her, i jazzmusikkens vugge, kryber Det Dybe Syden ind under huden.

Til lyden af hjuldamperens plaskende lyd, der akkompagneres af et jazzband, sejler vi ud i solnedgangen på Old Man River Mississippi.

Vi besøger også Elvis Presleys fødested i Tupelo, før vi kører til Memphis, The Birthplace of Rock´N´Roll. Lyden af Lisa Maries knirkende gynge i Gracelands have, overdøves af den bedrøvede mumlen der høres ved Elvis´ sidste hvilested. I de omkringliggende bygninger, ser vi de endeløse rækker af hædersbevisninger, mens det majestætiske hovedhus byder på overvældende halvfjerdserstil.

I Brownsville besøger vi Tina Turner Museum, beliggende i hendes gamle skole Flagg Grove School, før vi kører til The Music City Nashville. Her spadserer vi på Honky Tonk Row, mens countrymusikken strømmer ud fra de små listige spillesteder.

Selv om rejsen følger et musikalsk spor, så er det en alsidig rejse, der også byder på historien om Martin Luther King, rappende ænder på den røde løber, snappende alligatorer i sumpens blanke vand og den kraftige duft fra Jack Daniels whiskydestilleri. I Dolly Partons by Pigeon Forge besøger vi det helt unikke Titanic museum og om aftenen venter et festligt show i The Grand Majestic Theater, hvor de største hits fra 1950erne og 1960erne opføres. Fra Pigeon Forge kører vi gennem naturskønne Great Smoky Mountain National Park på vej til Atlanta, hvor rejsen slutter. Før hjemrejse skal vi også opleve et Borte med Blæsten Museum og naturligvis en byrundtur i Atlanta.

Undervejs rundt i USAs Sydstater vil du uundgåeligt sidde med fornemmelsen af Can´t Help Falling in Love ...

Glæd dig til

 • Krigsskibet USS Alabama i Mobile og Old State Capitol i Baton Rouge
 • Sejltur blandt alligatorer samt besøg på to smukke plantageejendomme
 • Jazz-brunch samt dinner jazz cruise med hjuldamper i skønne New Orleans
 • Tupelo med Elvis Presleys fødested, kirke og smukke væg-malerier
 • Memphis, Martin Luther King, Sun Studio, Elvis´ Graceland og Beale Street
 • Nashville med Studio B, Country Music Hall of Fame og festlige Honky Tonk Row
 • Titanic museum, festligt show med 1950er og 1960er musik i Pigeon Forge
 • Jack Daniels whiskey distillery samt smuk natur i Great Smoky Mountain National Park
 • Entréer til en samlet værdi af kr. 4.250 er inkluderet i rejsens pris

Inkluderet i rejsens pris

 • 12 x continental morgenmad
 • USS Alabama
 • Houmas House & Gardens
 • Felicity Sugar Cane Plantation
 • Cajun Pride Swamp Tour
 • 1 x Jazz Brunch
 • 1 x Dinner Jazz Cruise
 • Frokost i Tupelo
 • Elvis Presleys barndomshjem i Tupelo
 • Graceland
 • Sun Studio
 • Civil Rights Museum
 • Tina Turner Museum
 • Country Music Hall of Fame
 • Studio B
 • Jack Daniels
 • Titanic Museum
 • Show
 • Borte med Blæsten Museum
 • Flybillet, afgifter og bagage
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse

  Afrejse fra Billund. Rejsende fra København møder rejselederen og resten af gruppen ved den gate hvorfra flyet til Atlanta afgår. Ankomst til Atlanta samme dag. Indkvartering nær lufthavnen.

  Forplejning inkluderet denne dag: Forplejning i fly.

 • Dag 2: Borte med blæsten, King Memorial Baptist Church

  Vi kører mod syd, gennem den lille by Jonesboro, hvor forfatteren Margaret Mitchell skrev sin verdensberømte klassiker Borte Med Blæsten i Atlanta. Byen er også kendt for slaget om Jonesboro under den amerikanske borgerkrig.

  Før vi kører til hotellet i Montgomery gør vi et stop ved King Memorial Baptist Church, som vi ser udefra. Her var Martin Luther King præst fra 1954-1960. Overnatning i Montgomery.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad.

  Ca. 280 km.

 • Dag 3: USS Alabama Battleship, French Quarter i New Orleans

  Midtvejs mellem Montgomery og New Orleans gør vi stop i Mobile. Her venter et meget spændende besøg, på det imponerende krigsskib USS Alabama Battleship. Slagskibet indgik i den amerikanske flåde fra 1942 deltog i 1944 i en aktion i Stillehavet, hvor 476 ud af 545 fjendtlige fly blev destrueret. Ubåden USS Drum sejlede til Pearl Harbour på Hawaii i 1942. Historien fra 2. verdenskrig bliver nærværende, når vi går ombord og når vi oplever USS Drum samt mere end 25 fly.

  Efter det spændende besøg sætter vi kursen mod hovedstaden i staten Louisiana: Baton Rouge. Her venter en byrundtur hvor vi stopper ved Old State Capitol. Den smukke gotiske bygning ved Mississippi-floden, der blev opført i 1852, tjente det som delstatens hovedkvarter indtil 1932. Den gamle regeringsbygnings arkitektur er meget usædvanlig og minder mest om en borg. Efter at have tjent som fængsel i en årrække, blev bygningen forvandlet af arkitekt og ingeniør William A. Freret, som tilskrives installationen af den snoede trappe og det farvede glasloft. Overnatning i Baton Rouge.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad.
  Entréer inkluderet denne dag: USS Alabama: $15.

  Ca. 590 km.

 • Dag 4: Plantageejendomme, sukkerrør, park og sejltur i privat sump

  Vi forlader Baton Rouge og kører til Laplace. Her, langs Mississippi, der med sine 3.680 km USAs næstlængste flod, ligger den ene kønne plantageejendom efter den anden som perler på en snor. Majestætiske hvide palæer domineret af søjlegange titter frem bag gamle egetræer, sukkerrør og smukke parker. I svundne tider arbejdede de mange slaver hårdt i de store sukkerrørs- og bomuldsplantager, mens plantageejerne levede en langt mere bekvemmelig tilværelse. Vi besøger 2 ejendomme og hører de interessante fortællinger fra en tid, som vi alle kender fra film og tv-serier som fx ”12 years as a slave” og Nord og Syd.

  Vi fortsætter vores oplevelser i med en sejltur i en privat sump. Vi glider stille gennem det blanke vand, hvor det grønne vildnis spejler sig. Fiskehejrer og vaskebjørne ses ofte langs bredden mens skræppende fugle boltrer sig i trætoppene. Det idylliske sceneri forstyrres kun af de gule lurende øjne fra alligatorerne, der let lader sig lokke tæt på båden. Vel tilbage oplever vi måske det daglige magtspil mellem familiens katte og de mindre alligatorer. Indtil nu er det kattene, der har overtaget.

  Efter de mange flotte oplevelser kører vi til New Orleans.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad.
  Entréer inkluderet denne dag: Cajun Pride Swamp Tour: $30, Houmas Plantation & Gardens: $35, Felicity Plantation & Sugar Cane: $36.

  Ca. 160 km.

 • Dag 5: Jazz brunch, New Orleans og hjuldamper på Mississippi

  Vi starter dagen på den bedst tænkelige måde i New Orleans. Omgivet af kønne gamle huse med kunstfærdige franske altaner ligger den historiske restaurant Court of the Two Sisters, hvis overdådige brunch er kendt verden over. De kvidrende fugle, springvandets plasken og lyden af live jazz akkompagnerer de utallige lækkerier. Her findes både mere traditionelle morgenmadsretter – men også et stort udvalg af lokal cajun food. Herefter kan vi evt. køre en tur med den gamle sporvogn i det amerikanske kvarter.

  Om aftenen spadserer vi ned til havnen. Her venter en stemningsfuld oplevelse, hvor vi i bedste Mark Twain stil skal ud at sejle på Old Man River Mississippi. Ombord på den gamle hjuldamper er der en lille buffet, som nydes til tonerne af et jazzorkester og plasken fra det store røde hjul.

  Forplejning inkluderet denne dag: Jazz brunch og Dinner Jazz cruise.
  Entréer inkluderet denne dag: Jazz Brunch: $43, Dinner Jazz Cruise: $95.

  Ca. 30 km.

 • Dag 6: Elvis Presleys fødested i Tupelo og Elvis Guitar Trail

  Vi forlader New Orleans og på køreturen til Tupelo er der god tid til at bearbejde de mange flotte indtryk – og glæde sig til endnu flere. Tupelo er stolt af at være fødestedet for en af verdens mest ikoniske musikalske talenter, der ændrede musikverdenen for altid. Elvis Presley, kongen af rock 'n' roll, blev født den 8. januar 1935 i en lille to-værelses hus i Tupelo, Mississippi. Huset, kendt som "Elvis Presley Birthplace," står i dag som et symbolsk vartegn for den legendariske kunstners ydmyge begyndelse.

  Vi besøger det omhyggeligt bevarede barndomshjem, der giver et indblik i den beskedne baggrund, hvorfra Elvis Presley steg til stjernestatus. Udover huset ser vi også kirken, hvor Elvis sang i sin ungdom og en statue af den unge Elvis.

  Vi ser også byens flotte vægmalerier, der skildrer den legendariske Elvis Presley i forskellige stadier af hans karriere. Vi følger Elvis Guitar Trail, hvor mere end 30 guitarer repræsenterer et forskelligt aspekt af Elvis' liv og karriere. Nogle kan være dedikeret til hans musikalske præstationer, mens andre måske fokuserer på hans indflydelse på pop-kulturen.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.
  Entréer inkluderet denne dag: Elvis Presley Birthplace & kirken: $15.

  Ca. 550 km.

 • Dag 7: Elvis Presleys Graceland, Sun Studio, Martin Luther Kings Lorraine Motel

  Vi starter dagen med at køre til Memphis og besøger Elvis Presleys berømte hjem Graceland. Elvis var blot 22 år gammel, da han købte det majestætiske hus i 1957 for $100.000. Skønt Elvis siden kom til at eje flere huse i Los Angeles området, så var det Graceland, der var hans hjem. I Memphis siger man at USA har haft mange præsidenter – men kun en konge, og når man betragter de utallige hædersbevisninger – ja så kan man kun samtykke.

  Siden, The King of Rock´n´Roll døde i 1977, har millioner af mennesker valfartet til hans hjem, der er omdannet til museum. En stor del af huset er åbent for publikum, og der er mulighed for at se bl.a. jungleværelset, musikværelset, et utal af guldplader og de mest berømte kostumer. I Gracelands Have findes Elvis sidste hvilested, og skønt det snart er mere end 45 år siden han døde, er han bestemt ikke glemt.

  Vi besøger også det ydmyge Sun Studio, hvor Elvis indspillede første single, That´s all right Mama, den 4. juli 1957. Også et bevægende besøg på National Civil Rights Museum, der har til huse i det tidligere Lorraine Motel, hvor Martin Luther King blev skudt.

  Hvis tiden tillader det, slutter vi dagens oplevelser på det ikoniske Peabody Hotel med at se de rappende ænder på den røde løber. Hver dag kl. 11.00 kommer ænderne med elevatoren og vralter fornøjet ad den røde løber til hotellets springvand. Her svømmer de rundt indtil kl. 17, hvor turen går tilbage ad den røde, løber til elevatoren, der bringer ænderne til deres bo på taget af Peabody Hotel. Sådan har det været siden 1933.
  Indkvartering i Memphis for 1 nat.

  Om aftenen er der mulighed for at besøge Beale Street, hvor tonerne af blues trænger ud fra de små spillesteder. Besøg evt. B.B. Kings Blues Club.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad.
  Entréer inkluderet denne dag: Graceland: $77, Sun Studio: $15, Civil Rights Museum: $18.

  Ca. 220 km.

 • Dag 8: Kønne landskaber på vej til Nashville

  Vi siger farvel til Memphis og bevæger os gennem kønne landskaber mod Nashville.

  I Brownsville besøger vi den lille charmerende træbygning med kun et rum, hvor Tina Turner gik i skole. Skolen, der blev bygget af Tina Turners onkel, fortæller både historien om at være afroamerikansk skolepige i 1940´erne og der er udstillet mange effekter, der har tilhørt alle tiders største Rock Mama.

  Vi fortsætter mod The Music City USA: Nashville. Indkvartering for 2 nætter.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad.
  Entréer inkluderet denne dag: Tina Turner Museum: $7.

  Ca. 350 km.

 • Dag 9: Nashville, Country Music Hall of Fame, Honky Tonk Row

  Store stjerner som Dolly Parton og Johnny Cash har startet deres lange vej mod berømmelse i Nashvilles ydmyge pladestudier. Vi starter dagen med besøg i det legendariske Studio B, hvor mange store hits er blevet født. Alene Elvis indspillede mere end 260 sange i dette ydmyge studie.

  Herefter kører vi til det interessante museum Country Music Hall of Fame. Arkitekturen er helt ekstraordinær og museet er absolut seværdigt. Vi får fortalt country- og rock´n´roll musikkens historie gennem de mange udstillede effekter, der har tilhørt de store stjerner. Uden for museet ligger Walk of Fame, hvor vi kan spadsere med stjerner under fødderne. Vi kommer også forbi det legendariske Ryman Auditorium, der fra 1943-1974 var countrymusikkens tempel. Det var her det ugentlige radioshow Grand Ole Opry sendte fra. Programmet har været sendt live på radiostationen WSM hver uge siden 1925, og er dermed USAs ældste radioprogram.

  Vi skal naturligvis også besøge den berømte musikgade Honky Tonk Row, hvor musikken strømmer ud fra de utallige barer og små spillesteder. Vores centralt beliggende hotel gør det let at opleve den dejlige stemning som Nashville byder på.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad.
  Entréer inkluderet denne dag: Country Music Hall of Fame og Studio B: $48.

  Ca. 30 km.

 • Dag 10: Jack Daniels whiskey Distillery

  Den lille by Lynchburg med et enkelt lyskryds og blot 361 fastboende sjæle, er dagens første stop. Byen ligger i såkaldt Dry County, hvilket betyder at det siden spiritusforbuddet i 1920 har været forbudt at drikke spiritus. Ikke desto mindre er det her den bedst sælgende amerikanske whiskey produceres. Enhver flaske Jack Daniels der nydes rundt omkring i den store verden, stammer fra denne ydmyge by.

  Vi besøger det gamle destilleri og med den karakteristiske duft hængende i næseborene, får vi et grundigt indblik i fremstillingen af bourbonwhisky. Rundvisningen slutter med en lille smagsprøve. Herfra kører vi til Pigeon Forge.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad.
  Entréer inkluderet denne dag: Jack Daniels: $30.

  Ca. 475 km.

 • Dag 11: Verdens største Titanic Museum. Festligt show om aftenen

  I dag venter der en spændende oplevelse når vi skal besøge verdens største Titanic Museum. Manden bag museet, John Joslyn, besluttede at bygge dette museum, efter 32 dyk i en ubåd ned til det sunkne skib. Efter denne ekspedition besluttede han sig for at dedikere sit liv til at bevare minderne om det smukke skib, og dem der var ombord.

  Det interessante museum er bygget så det ligner Titanic – dog i halv størrelse. Mere end 400 effekter er udstillet – men på en måde så du føler, at du rent faktisk er ombord. Den majestætiske trappe og hele indretningen er tro mod originalen. Når vi går om bord, får vi tildelt en billet med navnet på en passager, der rent faktisk var med på den skæbnesvangre skibsrejse. Når den 2 timer lange rundtur slutter, vil vi så hver især finde ud af, hvorvidt det navn der står på ens billet, var en af dem der klarede det eller ej.

  Om aftenen venter en festlig aften når vi skal opleve det forrygende show Country Tonit. Det bliver en aften fuld af god musik og højt humør – en rigtig stemningsfuld aften i godt selskab.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad.
  Entréer inkluderet denne dag: Titanic Museum: $35, Show: $50.

  Ca. 35 km.

 • Dag 12: Great Smoky Mountain National Park. Borte med blæsten museum

  Vi forlader Pigeon Forge og sætter kurs mod Great Smoky Mountain National Park. Nationalparken ligger på grænsen af North Carolina og Tennessee. Der ligger ofte en let dis over skovklædte, bølgende bjerge og rislende floder, hvilket får landskabet til at fremstå næsten mytisk. Mange vilde dyr lever i nationalparken. Heriblandt 1.500 bjørne.

  Om eftermiddagen kommer vi til Gone With The Wind Museum i Marietta. Her i historiske Brumby Hall, venter en udstilling der kun kan begejstre. Her blandt magnoliatræer ligger det smukke hus og historien fra verdens nok mest berømte kærlighedsroman og film, Borte med blæsten, bliver levende. Glæd dig blandt andet til at se den smukke kjole som Scarlett O´Hara bar i hvedebrødsdagene.

  Herfra kører vi til Atlanta hvor vi overnatter denne sidste aften.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad.
  Entréer inkluderet denne dag: Borte med Blæsten Museum: $7.

  Ca. 400 km.

 • Dag 13: Atlanta. Hjemrejse påbegyndes

  Orienterende byrundtur i Atlanta. Herefter bliver der tid på egen hånd til at kigge nærmere på en eller flere af de attraktioner, der nærmest ligger side om side: Det interessante center for menneskerettigheder: National Center of Civil and Human Rights, Coca Colas hovedkvarter: World of Coca Cola, nyhedstationen CNN eller Centennial Olympic Park der blev anlagt i forbindelse med OL i 1996.

  Efter disse spændende oplevelser kører vi til lufthavnen, og påbegynder vores hjemrejse mod Europa.

 • Dag 14: Flyskift i Europa. Hjemkomst til Danmark

  Vi lander i Europa – og skifter fly, før vi flyver det sidste lille stykke til Danmark. En oplevelsesrig rejse i USAs Sydstater er slut.

Hoteller

 • Dag 1-2

  Drury Inn & Suites Atlanta Airport

  3-stjernet hotel med nem adgang til lufthavnen, der ligger lige ved siden af. Her kan du bade i poolen både indendørs og udendørs, benytte fitnesscenteret eller slappe af på værelset, hvor du har gratis wi-fi, køleskab, tv, aircondition, strygejern- og bræt samt eget badeværelse med toilet og hårtørrer.

  Tre-personers værelse
  Vi gør opmærksom på, at et hotelværelse til tre (eller fire) personer kun er udstyret med to senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. én seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere tre separate senge.

  AirconditionJa
  Døgnåben receptionJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  KøleskabJa
  Strygejern og strygebrætJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  Wi-fiJa
 • Dag 2-3

  Drury Inn & Suites Montgomery

  Indbydende og enkelt hotel i Montgomery med alle de klassiske fornødenheder, der hører sig til på et behageligt hotelophold på din rejse i det sydlige USA. De 180 værelser er fordelt på syv etager, som du let kommer rundt til med hotellets elevator, og alle er de udstyret med gratis wi-fi, mikrobølgeovn, køleskab, tv, strygefaciliteter, hårtørrer samt eget bad og toilet. Hotellet har også fitnessrum, indendørs og udendørs pool til fri afbenyttelse samt egen restaurant og bar.

  Tre-personers værelse
  Vi gør opmærksom på, at et hotelværelse til tre (eller fire) personer kun er udstyret med to senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. én seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere tre separate senge.

  BarJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  KøleskabJa
  RestaurantJa
  Strygejern og strygebrætJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  Wi-fiJa
 • Dag 3-4

  Drury Inn & Suites Baton Rouge

  Enkelt 3-stjernet hotel med poolområde både indenfor og udenfor samt fitnessrum. Du bor på lyse og rummelige værelser med mikrobølgeovn, køleskab, tv, wi-fi, aircondition, hårtørrer, samt eget bad og toilet. Hotellet har ingen restaurant, men du kan på gåben finde et lille udvalg af kaffebarer, sushirestauranter og forskellige andre spisesteder i området.

  Tre-personers værelse
  Vi gør opmærksom på, at et hotelværelse til tre (eller fire) personer kun er udstyret med to senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. én seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere tre separate senge.

  AirconditionJa
  Døgnåben receptionJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  KøleskabJa
  Strygejern og strygebrætJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  Wi-fiJa
 • Dag 4-6

  Residence Inn New Orleans French Quarter Area

  Her kommer du til at bo på et af New Orleans nyeste hoteller centralt i New Orleans i gåafstand fra det gamle franske kvarter. Hotellet byder velkommen med en dejlig stor lounge, hvor der er flere muligheder for at mødes, og der er både mulighed for at træne i fittnesscentret eller nyde en drink i i Bar360, hvorfra du bl.a. kan se sporvognene.

  Der serveres ikke morgenmad på hotellet, men der er mulighed for at købe lidt drikkevarer og snacks, og så er du i gåafstand fra byens bedste restauranter og barer. Så det er det perfekte sted til at komme rundt og nyde det traditionelle New Orleans-køkken eller det spændende natteliv.

  Alle hotellets værelser har store gulv-til-loft-vinduer, hvorfra du kan nyde synet af New Orleans og det pulserende liv, men naturligvis med muligheden for at trække gardinerne for og slappe af. Alle værelser har store badeværelser, fuldt udstyret køkken og plads til at spise og arbejde.

  Tre-personers værelse
  Vi gør opmærksom på, at et hotelværelse til tre (eller fire) personer kun er udstyret med to senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. én seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere tre separate senge.

  AirconditionJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  KøleskabJa
  Strygejern og strygebrætJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 6-7

  Hampton Inn & Suites Tupelo

  Dette 3-stjernede hotel ligger i udkanten af byen Tupelo, hvor verdensstjernen Elvis blev født tilbage i 1935. Hotellet har et lille fitnessrum, en indendørs pool og en døgnåben reception. Her er ingen restaurant, men der findes et lille udvalg af restauranter, stakehouses og butikker inden for gåafstand. Du bor på pæne og enkle værelser, der er udstyret med gratis wi-fi, tv, kaffemaskine samt eget bad og toilet.

  Tre-personers værelse
  Vi gør opmærksom på, at et hotelværelse til tre (eller fire) personer kun er udstyret med to senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. én seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere tre separate senge.

  Døgnåben receptionJa
  FitnessrumJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 7-8

  Comfort Inn Downtown Memphis

  Dette moderne hotel ligger i hjertet af det historiske center ved den populære sporvognslinie og i gåafstand fra de berømte barer og butikker på Beale Street.

  Hotellet tilbyder en stribe af gode faciliteter, som store værelser med køleskab, mikroovn og minibar, dejlig morgenmad med deres berømte vafler, gratis kaffe hele dagen fra deres station for varme drikke, tøjvask, fitness center, solterrasse og udendørs swimmingpool på taget.

  Tre-personers værelse
  Vi gør opmærksom på, at et hotelværelse til tre (eller fire) personer kun er udstyret med to senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. én seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere tre separate senge.

  AirconditionJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  KøleskabJa
  Strygejern og strygebrætJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolI sæsonen
  Wi-fiJa
 • Dag 8-10

  Fairfield Inn & Suites Nashville Downtown/The Gulch

  Nyd et dejligt ophold i The Music City USA. Dette 3-stjernede hotel ligger i hjertet af Gulch-distriktet i countrygenrens hjemstavn, Nashville, tæt på restauranter, butikker og Broadways mange barer. Hotellets 126 værelser fordeler sig over otte etager med en rooftop-bar på toppen, som du nemt kan komme op til med hotellets elevator. De lyse og hyggelige værelser råder alle over gratis wi-fi, faciliteter til at lave kaffe og te, aircondition, hårtørrer samt eget bad og toilet. På hotellet finder du et fitnesscenter og en døgnåben reception, og hvis ikke du vil på opdagelse i området, har hotellet også egen bar og restaurant.

  Tre-personers værelse
  Vi gør opmærksom på, at et hotelværelse til tre (eller fire) personer kun er udstyret med to senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. én seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere tre separate senge.

  AirconditionJa
  BarJa
  Døgnåben receptionJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  RestaurantJa
  Wi-fiJa
 • Dag 10-12

  Ramada, Pigeon Forge

  Dette 3-stjernede hotel ligger i byen Pigeon Forge ikke langt fra Great Smoky Mountains. Det er et hyggeligt hotel med masser af sydstatscharme blot en kort gåtur fra verdens største Titanic-museum. Hotellet har sauna, fitnessrum og indendørs swimmingpool til fri afbenyttelse samt en døgnåben reception med værdiboks. De 130 værelser er simple, indbydende og udstyret med almindelige fornødenheder som gratis wi-fi, tv, mikroovn, køleskab, te- og kaffefaciliteter, aircondition samt eget bad og toilet.

  Tre-personers værelse
  Vi gør opmærksom på, at et hotelværelse til tre (eller fire) personer kun er udstyret med to senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. én seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere tre separate senge.

  AirconditionJa
  Døgnåben receptionJa
  FitnessrumJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  KøleskabJa
  SaunaJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 12-13

  Drury Inn & Suites Marietta, Atlanta Airport

  3-stjernet og nyrenoveret lufthavnshotel med døgnåbent fitnesscenter, indendørs og udendørs swimmingpool samt 143 værelser fordelt på syv etager. Værelserne er pæne, moderne og udstyret med gratis wi-fi, mikroovn, køleskab, strygejern- og bræt, tv, aircondition samt eget badeværelse med toilet og hårtørrer.

  Tre-personers værelse
  Vi gør opmærksom på, at et hotelværelse til tre (eller fire) personer kun er udstyret med to senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. én seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere tre separate senge.

  AirconditionJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  KøleskabJa
  Strygejern og strygebrætJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  Wi-fiJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
05-10-2024Se afrejsetider 14 dageFly fra Københavns Lufthavn234.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Der må medbringes 1 kuffert på max 23 kg (Max 158 cm når L+B+H lægges sammen) samt en håndbagage på max 12 kg KLM (Max 55 x 40 x 20 cm). Bemærk at kufferten ikke må være aflåst, med mindre der er tale om særligt godkendte lufthavnslåse. 

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge

  Det er kutyme at give drikkepenge. Påregn 18 - 20% på restaurant/bar samt $1-3 til stuepige og chauffør pr person pr dag.

 • Drikkevand

  Vandet fra vandhanen bør ikke drikkes, køb vand på flaske.

 • Elektricitet

  Der er 110 V. Stikkontakter kræver stik med to flade ben - medbring rejsestik. 

 • Entréer

  Entréer til en samlet værdi af 4.250 kr. er inkluderet i rejsens pris:

  USS Alabama
  Houmas House & Gardens
  Felicity Plantation
  Cajun Pride Swamp Tour 
  Jazz Brunch 
  Dinner Jazz Cruise
  Elvis' fødehjem i Tupelo
  Graceland
  Sun Studio
  Civil Rights Museum
  Tina Turner Museum
  Country Music Hall of Fame og Studio B
  Jack Daniels
  Titanic Museum
  Show
  Borte med Blæsten Museum

 • ESTA

  Ved bestilling, af en rejse til USA, vil du have følgende to valgmuligheder:

  ESTA Valgmulighed 1
  Du udfylder selv din ESTA ved at klikke dig ind på følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Dette koster $21, som du skal betale med kreditkort. Kravet om ESTA gælder både for rejsende, der blot skal skifte fly i USA samt for rejsende der har USA som den endelige destination. Vi anbefaler at du laver din ESTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at ESTA udfyldes korrekt og manglende ESTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til USA. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din ESTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til ESTA

  Vejledning til udfyldning af ESTA
  Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60 eller mere. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
  Alle felter, der er markeret med en rød stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne.
  Når din ESTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god ide at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.
  Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en ESTA. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.
  Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i USA end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den amerikanske ambassade i København. Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af ESTA, skal du kontakte den amerikanske ambassade på tlf. 33 41 71 00. Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din ESTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse.

  Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i USA, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev. Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt ESTA.

  ESTA Valgmulighed 2
  Du betaler kr. 400 – og Gislev laver din ESTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen) Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt ESTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din ESTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Fly

  Der flyves med KLM/Lufthansa via Amsterdam/Frankfurt. Flyvetiden fra Amsterdam/Frankfurt til Atlanta er ca. 9 timer.

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er egnet for alle, der er almindeligt godt gående. Påregn dog megen spadseren i byerne.

 • Hoteller

  Bemærk: Hotellisten er vejledende

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Klima

  Generelt fint sensommervejr med dagstemperatur på 20-22° . Læs mere om vejret i f.eks. New Orleans her.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mobiltelefon

  Forvent ikke dækning i de øde egne. Husk at slå mobildata og roaming fra.

 • Moms

  Alle priser i forretninger i USA er uden moms (GST). Momsen lægges først til varens pris ved betaling. Momsen svinger fra stat til stat men ligger på ca. 10-15 %.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Program

  Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Påklædning

  Medbring sommer tøj og en lun trøje og en let jakke. Gerne praktisk tøj - lag på lag og gode sko. Husk badetøj.

 • Rejseforsikring - Fjerne rejsemål

  Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

 • Rejseleder

  Du møder Gislevs danske rejseleder i lufthavnen i Billund. Rejselederen er med på hele rejsen. Rejsende fra København møder rejselederen i Amsterdam/Frankfurt

 • Shopping

  Mærketøj er væsentligt billigere end i Danmark.

 • Tidsforskel

  Der er 6 timers tidsforskel. Danmark er foran.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 8.000.
  Afbestillingsforsikring kr. 1.700.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Valuta og Kreditkort

  En dollar er ca. 7,50 kr. (1/10 2022). Det er IKKE muligt at veksle danske kontanter til dollars på turen.

  Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Visum

  Der kræves ikke visum for danske statsborgere. Se under ESTA.

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu