Svalbards solrige vinter

Naturen og solen i smuk forårsflirt

Svalbards solrige vinter

Midt i Ishavet, halvvejs mellem Norge og Nordpolen ligger øriget Svalbard. Glæd dig til at opleve den stigende tilstedeværelse af solen, som kaster de klareste pastelfarver over landskabet. 

 • Enestående naturoplevelser fulde af kontraster
 • Autentisk oplevelse med hundeslæde to og to - flot arktisk natur
 • Vildmarksaften med middag og drikkevarer inkluderet
 • Unikt besøg i isgrotte - kørsel med bæltevogn
 • Mulighed for snescooterkørsel - nyd den flotte udsigt

 

Med i prisen: 

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 5 x morgenmad
 • 3 x middag
 • 1 x middag inkl. drikkevarer på Camp Barentz
 • Udflugt med hundeslæde to og to
 • Vildmarksaften, udflugt til Camp Barentz
 • Udflugt til isgrotte og kørsel med bæltevogn
 • Flybillet t/r Billund lufthavn
 • Rejseleder


Eksklusive entréer hvor andet ikke er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 3.000. Afbestillingsforsikring kr. 920. Udflugt på snescooter kr. 1.550 - bestilles med rejsen.

Bestil rejsen

Pris fra 14.998,-

6 dage
Fly

Med i flyrejsen er bl.a.

 • Isgrotte besøg, kørsel med bæltevogn dertil
 • Unik oplevelse på hundeslæde to og to
 • Halvpension og dansk erfaren rejseleder
Bestil rejsen

Om rejsen

Majestætiske bjerge, blå havis og endeløse gletsjere.
Glæd dig til at opleve den stigende tilstedeværelse af solen, som kaster de klareste pastelfarver over landskabet. Her vil du opleve de unikke og smukke lysforhold når de snedækkede bjerge møder den lyse, blå himmel. Naturoplevelserne er endeløse og dyrelivet er rigt. Mens morgensolen  rejser sig, drager vi med hundeslæde ud i den flotte arktiske natur, en autentisk oplevelse. Det er en fornøjelse i sig selv, at få lov til at arbejde med polarhundene, der er ivrige for at komme afsted. Der venter også en skøn arktisk vildmarksaften inkl. middag og drikkevarer ved Camp Barentz.  Med bæltevogn besøger vi en isgrotte, her vil du opleve en glitrende og krystalagtig grotte når vi bevæger os ned i en skjult verden. Undervejs bor vi på et dejligt hotel, hvor du har tid til refleksion og forkælelse, eller måske trække dig tilbage med en god bog.

Svalbards solrige vinter

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Eventyret begynder
Vi flyver direkte fra Billund til Oslo, hvor vi overnatter.

Dag 2: Ankomst til Svalbard
Vi kører fra lufthavnen til indkvartering på Hotel Polar, hvor vi skal bo de næste 4 nætter. Her er der god tid til fred og ro.

Svalbard by

Dag 3: Hundeslæde og vildmarksaften
Udflugt til Bolterdalen med hundeslæde som deles to og to. Her får du selv lov til at styre slæden, udervejs er der mulighed for at bytte. Vi nyder denne morgentur samt roen der sænker sig over det arktiske landskab. Om aftenen venter en dejlig middag ved Camp Barentz, her tages vi imod af vores vært som byder på samvær omkring bålet med hyggelige fortællinger om bl.a. isbjørnen. Denne dag er der også god mulighed for at se svalbardrener og polarræve.

Middag i Camp Barentz

Dag 4: Dagen fri til oplevelser
Du har i dag mulighed for at udforske Longyearbyen samt den vidunderlige natur. En varm anbefaling er en tur på snescooter ud til Tempelfjorden der byder på en forrygende udsigt. Halvdagsudflugt kr. 1.550, bestilles hjemmefra med rejsen.

Snescooter ud til Tempelfjorden

Dag 5: Isgrotte med bæltevogn
Kørsel med bæltevogn til isgrotten, en eventyrlig verden under jorden, hvor der venter os fantastiske formationer, smalle korridorer og store hulrum. En oplevelse der sent glemmes. I dag er der også tid til at besøge Svalbard museum, Polarmuseet eller byens kirke.
OBS Vi anbefaler ikke turen til folk, der lider af klaustrofobi eller begrænset bevægelighed.

Isgrotte med bæltevogn

Dag 6: Hjemrejse
En unik rejse er slut efter et væld af spektakulære oplevelser.

Isbjerge på Svalbard

Hotel

Thon Hotel Gardermoen, Oslo (1 nat)

Radisson Blu Polar, Longyearbyen (4 nætter)
Vi bor på et 4 stjernet hotel, et af verdens mest nordlige, omgivet af fjorde og sneklædte toppe. Hotellet har en flot udsigt og udsøgt forplejning. På hotellet kan man gøre brug af deres indendørs sauna, bar/lounge eller hoppe i deres udendørs jacuzzi.

Læs mere om Hotel Radisson Blu Polar

Radisson Blu Polar

Værd at vide

Husk pas
Husk at medbringe gyldigt pas, det er påkrævet ved tjek-ind i lufthavnen.

Diverse entréer
Polarmuséet: NOK 100
Svalbard museum: NOK 90
Bryggeri: NOK 395 inkl. 5 smagsprøver af de lokale øl (skal forudsbestilles - foregår onsdag kl.18.00, varighed cirka 1,5 time, kræver min. 4 pers.)

Ønsker til indkvartering
Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, seperate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen af rejsen.
Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker men, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme Jeres ønsker.

Vegetar/Diabetiker
Det er vigtigt at du informere Gislev ved bestilling af rejsen såfremt du har et specielt behov angående kosten.
På denne måde kan vi forberede hotellet i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen.

Påklædning
Det er ikke nødvendigt at investere i en masse nyt udstyr til din rejse, det gælder blot om at finde alt det varme tøj frem.
Skulle man have tøj fra skiferie, gammelt eller nyt, kan det være en ide at medbringe dette.
Påklædningen på Svalbard er uformel, du kan derfor godt lade det "fine tøj" blive hjemme. Når du skal til at pakke skal du tænke praktisk og isolerende.

Lag-på-lag princippet kommer virkelig til sin ret på Svalbard.
Det inderste lag hjælper dig med at holde varmen, samt føre fugten væk fra kroppen. Her anbefales uldundertøj.
Det mellemste lag isolere mod kulden. Eksempelvis en god fleecetrøje.
Det yderste lag beskytter mod regn, vind og fugt. En varm, vind og vandtæt jakke/frakke samt overtræksbukser.
Herudover anbefaler vi gode varme støvler samt uld sokker, hue, handsker/luffer og halstørklæde.
Det er vigtigt at huske på at varm luft holder på varmen. Det er derfor vigtigt at dine handsker, støvler og jakke har ekstra plads til luft. Dette skaber nemlig et isolerende lag mellem dig og de kolde omgivelser.

Det er også en rigtig god ide at medbringe en mindre dags rygsæk (ca. 30 liter) til udflugterne på Svalbard, hvor man kan have en ekstra trøje, kamera, en flaske vand og andet i.

På Svalbard er det traditon, at man tager skoene af når man træder ind i private huse, hoteller og nogle butikker, det er derfor en god ide at medbringe indendøressko eller sutsko.

Klima
Kulden er noget man må forholde sig til når man rejser til Svalbard. Derfor er rigtig beklædning en forudsætning for, at man får en god oplevelse.
Svalbard har et arkstisk klima, og sammenlignet med andre områder på samme breddegrad, et mildere klima med højere temperature.
Fra midt marts til april vil man opleve foråret, dvs. at solen begynder at titte frem, oplev her sammenspillet mellem naturen og solen.
Gennemsnitstemperaturen for vinteren samt foråret på Svalbard er ca. -14 grader. Tjek evt. vejrudsigten inden afrejse: https://www.yr.no/sted/Norge/Svalbard/Longyearbyen/

Flyrejsen
Vi flyver med Norwegian ud af Billund og mellemlander i Oslo med en enkel overnatning. Der må medbringes maks 2 x 20 kg indtjekket bagage og 1 x 10 kg håndbagage.
Flyvetiden er ca. 3 timer fra Oslo til Longyearbyen. Ombord på flyet vil det være muligt at købe drikkelse og let mad. Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Norge.

Valuta
Norske kroner. 1 NOK = ca. 0,77 DKK 
Der kan også betales med gængse kreditkort.
Vær opmærksom på, at nogle steder modtager de ikke de gamle norske pengesedler.
Vi anbefaler at man medbringer både kredit kort samt lokal valuta.

Rejseforsikring
Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring fra Europæiske, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.
HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

Tilskud
Gratis over Storebælt i egen bil eller 50% tilskud til tog, bus og færge.

Bemærk
Gislev Rejser forbeholder sig ret til at ændre / aflyse en udflugt eller aktivitet såfremt vejret eller andre faktorer gør det farligt eller umuligt at gennemføre denne.

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale
Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Udrejse d.15.03.20
Afgang kl.22.00 med ankomst kl.23:10 i Oslo Lufthavn.
Videre fra Oslo lufthavn d.16.03.20 kl.09.45 med ankomst kl.12:45 i Longyearbyen Lufthavn.

Hjemrejse d.20.03.20
Afgang kl.14:00 med ankomst kl.21.10 i Billund Lufthavn.

Bagage
Du må medbringe 2 stk. bagage på maksimalt 20 kg pr. bagage. Hertil kommer max 10 kg håndbagage (maksimal mål 55x40x23 cm).

Flyselskab
Vi flyver med Norwegian.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Udrejse d.12.04.20
Afgang kl.19.30 med ankomst kl.21:00 i Oslo Lufthavn.
Videre fra Oslo lufthavn d.13.04.20 kl.09.55 med ankomst kl.14:00 i Longyearbyen Lufthavn.

Hjemrejse d.17.04.20
Afgang kl.13:25 med ankomst kl.21.10 i Billund Lufthavn.

Bagage
Du må medbringe 1 stk. bagage på maksimalt 23 kg pr. bagage (Den maksimale størrelse på ethvert stykke indchecket bagage er 158 cm (længde + bredde + højde)). Hertil kommer max 8 kg håndbagage (maksimal mål 55x40x23 cm).

Flyselskab
Vi flyver med SAS.

Mødetid
Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet. Her venter rejselederen.


Billund mødested

Kort

Rejse til Svalbard

 

 

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
15-03-2020Fly fra Billund LufthavnMere end 814.998,-Bestil rejsenMere information
12-04-2020Fly fra Billund Lufthavn814.998,-Bestil rejsenMere information