Betagende Norge

Smuk sørejse med Hurtigruten langs Norges kyst

Betagende Norge
NYHED Sejl med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes og oplev undervejs maleriske kyststrækninger, vilde vandfald og forårets varme farver. Inkluderet i prisen er fly fra Billund og københavn samt en masse spædende udflugter.

 • Oplev Norges smukke og charmerende kystbyer
 • 7 dages krydstogt med fuld forplejning
 • Hele 5 udflugter inkluderet
 • Dansk rejseleder med på hele rejsen

   

Med i prisen:

 • 7 dages krydstogt med fuld forplejning
 • Ophold i indvendig kahyt på krydstogtskibet
 • Byrundtur i Bergen
 • Entré til Nidaroskatedralen
 • Entré til Ishavskatedralen
 • Billet til Fjellheisen
 • Entré til Nordkaphallen
 • Udflugt til den Russiske grænse
 • Dansk rejseleder
 •  Eksklusiv entréer, hvor andet ikke er nævnt


Tillæg per person: Dobbeltværelse/udvendig kahyt med begrænset havudsigt kr. 2.250 pr. person. Dobbeltværelse/udvendig superior kahyt kr. 4.250 pr. person. Enkeltværelse/indvendig kahyt kr. 6.700. Enkeltværelse/udvendig kahyt med begrænset havudsigt kr. 9.700. Enkeltværelse/udvendig superior kahyt kr. 12.500. 
Afbestillingsforsikring kr. 920.

Interesseret i rejsen?
Ring til os

Om rejsen

Spektakulær sørejse med Hurtigruten til hav, fjord og fjeld

Vi sejler med Hurtigrutens flotte skib MS Nordkapp, som blev renoveret i 2016 med et arktisk-inspireret interiør, hvor du ombord kan nyde den maritime stemning og den gode forplejning. MS Nordkap lægger til ved 34 havne på den nordgående rute, hvilket giver dig rig mulighed for at opleve den fantastiske natur langs Norges kyst. Vi krydser den usynlige linje polarcirklen, oplever midnatssolen helt nord på og fejrer Norges nationaldag d.17 maj i Tromsø. Tag med på denne flotte sejlads i Norskehavet og nyd den billedskønne natur fra skibets soldæk. Vi byder foråret velkommen efter vinterens dvale og oplever hvordan naturen og dyrelivet langsomt vækkes. Oplev de snekældte toppe samt forårets spirende natur der klædes i grønne farver. Glæd dig til 8 dage med unikke oplevelser fra det bedste af Norge.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: På opdagelse i Bergen
Afsejling kl.22:30
Vi ankommer til Bergen hen på eftermiddagen og tager herfra på en byrundtur. Bergen er omgivet af syv fjelde og kendt som værende porten til fjordene, byen er smukt beliggende på fjeldsider med udkig over det åbne hav. Det er en spændende by med mange facetter, især kendt for Bryggen som er et ikonisk symbol for Norges næststørste by. Bryggen var i sin tid det vigtigste centrum for handel. Efter byrundturen kører vi til Hurtigrutens kaj til check-in på skibet og middag om bord. Vi forlader Bergen sidst på aftenen.

Betagende Norge

Dag 2: Sejlads gennem skær og fjorde
Ankomst kl.12:00 Afsejling kl.15:00
Skibet navigerer sig gennem havet og de kuperede kyster til og Ålesund som ligger smukt spredt over adskillige øer. Byen er særlig kendt for sine flot udsmykkede bygninger i Jugendstil og mange rejser hertil for at beundre byens enestående Art Nouveau-arkitektur. Her har du mulighed for at gå en tur i den hyggelige bymidte eller tage de 418 trappetrin op til toppen af byfjeldet Aksla. Fra Aksla er der en storslået udsigt ud byen, fjeldene og de små omkringliggende øer. Tilbage om bord på MS Nordkapp kan du nyde eftermiddagens sejlads fra skibets dæk eller i panoramalounge. Middag på skibet.Dag 3:  Middelalderbyen Trondheim
Ankomst kl.06:00 Afsejling kl.12:00
Vi lægger til i Trondheim, den mere end 1000 år gamle by og Tordenskjolds fødeby. Her spiser vi morgenmad om bord og bagefter kan du tage med på byrundtur med Gislevs rejseleder, hvor vi bl.a. kommer forbi den historiske bydel Bakklandet. Vi beøger Norges nationale helligdom, den smukke kirke Nidarosdom, bygget på St. Olavs grav. Inkluderet. Vi nyder frokosten om bord og du kan slappe af på skibet mens vi sejler videre nordpå, måske læse en bog eller bare nyde den flotte natur.

Rejse til Norge Betagende Norge

Dag 4: Polarcirklen krydses
Ankomst kl.12:30 Afsejling kl.15:00 - Bodø
Ankomst kl.21:00 Afsejling kl.22:00 - Svolvær
I dag krydser vi Polarcirklen som ligger på 66 grader 33 minutter nord og er grænsen til Arktisk. På skibet vil der være mulighed for at deltage i en polarcirkel-ceremoni på dækket. Ved middagstid når vi Bodø som går under navnet Havørnenes hovedstad, her findes den største og tætteste koloni af havørne. Foruden havørne byder byen også på kunst og kunsthåndværk, i form af glaspustere, lokale kunstnere, smykkemagere og pottemagere. Her kan du gå en tur ind til byen eller er du eventyrlysten er det også muligt at booke en tur igennem hurtigruten og opleve Saltstraumen som er verdens stærkeste tidevansstrøm. Ud på aftenen nærmer vi os Lofoten, en ø-gruppe i Norskehavet, hvis øer ligger som perler på en snor. Nyd den flotte syn når vi sejler mod Lofotoen og øerne næsten rejser sig som en væg. Lofoten er kendt for sin betagende og uberørte natur med små kystsamfund og fiskelejer. Glæd dig til en flot aftensejlads gennem dette spektakulære område.Dag 5: Tromsø, porten til ishavet
Ankomst kl.14:15 Afsejling kl.18:30
Vi nyder formiddagen om bord på skibet og først på eftermiddagen ankommer Tromsø. Byen er kendt som porten til aktis, da mange polarekspiditioner begyndte i Tromsø. Vi besøger Tromsø på Norges nationdag, den 17. maj, her kan vi opleve hvordan nordmændene fejre dagen i deres farverige klædedragter. En dag der fejres med pomp og pragt, til minde om underskrivelsen af den norske grundlov 1814. Vi giver os også tid til at se den berømte Ishavskatedral, som blev indviet d.19 november 1965. Kirken er et varetegn for Tromsø by og ses tydeligt når vi sejler ind gennem sundet. Vi tager turen til toppen af Tromsø med Fjellheisen, 421 meter over havet, turen op tager blot 4 minutter. Herfra er der en fantastisk panorama udsigt ud over byen, fjorden og fjeldet. Byrundtur, Ishavskatedralen og Fjellheisen er inkluderet.

Tromsø

Dag 6: Nordkapklippen højt mod nord
Ankomst kl.11:15 Afsejling kl.14:45
I dag når vi det nordligste punkt når vi runder Nordkapklippen. Skibet ankommer til Honningsvåg og herfra kører vi ud til Nordkapklippen, udsigten er fænomenal, hav og vind så langt øjet rækker. Klippen har et frit fald på 307 meter og forud mødes Atlanterhavet og Ishavet. Helt heroppe nordpå har du mulighed for at opleve den forunderlige midnatssol, hvor solen ikke går ned i to og en halv måned, fra midten af maj til slutningen af juli.

Betagende Norge Nordkapklippen

Dag 7: Vi går i land ved Kirkenes
Ankomst kl.09:00
Sidste stræk går til Kirkenes som blot ligger få kilometer fra den russiske grænse, samt de samsike samfund i det nordlige Skandinavien. I kirkenes forlader vi skibet efter en fantastisk sejlads og her kan du tage med på udflugt og opleve den kulturelle påvirkning fra Rusland, skiltene i byen står nemlig på både norsk og russisk. I byen ses også det russiske monument, et mindesmærke fra Den Røde Hærs befrielse af Sør-Varanger i 1944. Byen kendes som porten mod øst og der snakkes både norsk, samisk, russisk og finsk. Ved ankomst tager vi med bus på tur til den russiske grænse. Inkluderet. Efter udflugten tjekker vi ind på Thon Hotel Kirkenes til overnatning og middag.

Krydstogt langs Norges kyst

Dag 8: Vi flyver retur til Danmark
En flot rejse er slut efter nogle oplevelsesrige dage på havet. Efter morgenmaden kører til lufthavnen og vi  flyver med SAS retur til København eller Billund Lufthavn.

Skibet

Her bor du

Hurtigruten: MS Nordkapp - 6 nætter.
Flot skib der er blevet renoveret i 2016 og er indrettet med arktisk-inspireret interiør. Skibet har 3 restauranter, en hyggelig bar med panorama udsigt, et Multe-bageri og en isbar ombord. Derudover finder du et fitnessrum og sauna samt wi-fi. Skibet har sit eget ekspeditionsteam med som undervejs holder interessante foredrag.


 

 

 

Værd at vide

Værd at vide - Betagende Norge - Hurtigruten

Betaling om bord
Om bord på skibet betaler du med dit udleverede nøglekort til din kahyt, dette er for at gøre betalingen nem om hurtig. Der oprettes en konto og denne afregnes den sidste aften på krydstogtet. De konto opgøres altid i Norske kroner. Det er muligt at betale ned Norske kroner og der accepteres Visa, American Express, Diners og MasterCard.

Valuta og kreditkort
I Norge betales der med norske kroner, som er ca. 80 øre. Du kan de fleste steder betale med kreditkort som Visa og MasterCard. Hurtigruten lægger til i mange små byer og her er der langt mellem hæveautomater, det er derfor en god ide at medbringe norske kroner.

Internet og telefon
Der er wi-fi om bord på skibet mod betaling. Du skal være opmærksom på, at dette kan være ustabilt når der sejles i fjerntliggende områder, ligesom mobildækning kan være begrænser eller forbundet med ekstra omkostninger. Du skal ikke forvente dækning på din mobil når skibet er på åbent hav, derfor skal du huske at slå mobildata og roaming fra, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse.

Landgang
Hurtigruten er den del af en fragtrute som lægger til i mange store og små byer undervejs, det er kun muligt, at få landgang når skibene er i land i 30 minutter eller mere. Når skibene lægger til i 15 minutter, fraråder Hurtigruten landgang. Husk altid at komme tilbage til skibet i god tid inden afsejling, du kan altid få oplyst dette hos skibets besætning eller spørge Gislevs rejseleder. Skibet afsejler til tiden og venter ikke på forsinkede passagerer.

Midnatssol
På denne rejse er det muligt at se midnatssol, det er når hele solen er over horisonten. Dette opleves når der sejles nord for polarcirklen. Nedenfor kan du hvor og hvornår der er midnatssol:

Hvor:

Første dag

Sidste dag

Nordkap

13. maj

31. juli

Hammerfest

16. maj

28. juli

Vardø

16. maj

28. juli

Tromsø

20. maj

25. juli

Harstad

24. maj

20. juli

Svolvær

28. maj

17. juli

Bodø

  3. juni

11. juli

Kilde: Hurtigruten

 

 


Udflugter
Gislev har i rejsen inkluderet udflugter skulle du mod forventning ikke ønske at deltage i disse, tilbyder rederiet en masse spændende alternativer, som kan tilkøbes om bord på skibet. Disse udflugter arrangeres af skibet og sproget på disse er norsk eller engelsk. Prisen på disse udflugter varierer fra udflugt til udflugt.
Du kan se mere om rederiet udflugter her: https://www.hurtigruten.dk/praktiske-oplysninger/udflugtspakker/

Mad om bord
Om bord på Hurtigruten er opholdet med helpension og maden er inspireret af den lokale mad langs den norske kyst. Der er fri seating til morgenmad og frokost, mens der om aftenen er faste pladser i skibets restaurant.

Livet om bord
Om bord på Hurtigrutens skibe er der en uformel stemning og der er heller ikke dresscode. Her er livet tilpasset den smukke natur og meget af tiden går med at nyde udsigten fra dækket eller skibets panoramalounge. Det er en god ide at medbringe lidt læsestof, måske strikketøjet eller en kikkert. Skibet arrangerer forskellige aktiviteter der er tilpasset den årstid du sejler på, det kan være små foredrag om livet langs den norske kyst og det kan være dåben når vi krydser polarcirklen. De forskellige aktiviteter annonceres om bord eller du kan spørge Gislevs Rejseleder.

Påklædning
Du bestemmer selv hvad du vil have på når du sejler med Hurtigruten og der er ingen forventninger til påklædning eller dresscode om bord. Enkelte gæster vælger at klæde om til middagen om aftenen, men det er stadig afslappet. Vejret i Norge er meget omskifteligt og vi sejler meget, derfor anbefaler vi tøj til lag-på-lag, så du let kan tilpasse dig vejr og vind. Det er en god ide at medbringe noget vind- og vandtæt overtøj, en varm trøje, halstørklæde, hue og handsker også selvom vi sejler i maj. Husk desuden at medbringe gode praktiske sko til udflugterne. Det er også en godt at medbringe solbriller og solcreme.

Sprog
På skibet er hovedsproget norsk og engelsk og alle annonceringer bliver givet på de to sprog. Gislevs egne udflugter på dansk, imens skibets er på norsk, engelsk eller tysk. I land tales norsk og mange steder er de gode til at tale engelsk, hvis det skulle knibe med at forstå de norske dialekter.

Drikkepenge
Når du sejler med Hurtigruten forventes det ikke af rederiet eller Gislev, at du giver drikkepenge til skibets personale. Mener du at skibets besætning skal belønnes for en god service om bord, findes der i restauranten kuverter til denne og en kasse hvor de kan lægges.

Rygning
Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder i Norge eller på restauranter. Om bord på Hurtigruten på kun ryges på anviste områder. Når skibet er i havn eller fylder brændstof er det ikke tilladt at ryge om bord. Det er ikke tilladt at ryge i kahytterne og en overtrædelse medfører en bøde.

Vask og strygning
Om bord finder du et vaskerum med vaskemaskine, tørretumbler og strygejern. Det koster penge at benytte sig af dette og der kan i skibets reception købes poletter til formålet.

Sygdom
I tilfælde af sygdom på rejsen vil rejseleder være behjælpelig med at etablere kontakt til læge eller hospital. Om bord er der ikke en læge eller et apotek, men skibets besætning er uddannet til at håndtere førstehjælp og der sejles tær på land og hjælp kan rekvireres ved behov for akut lægehjælp.

Forbehold
Rejsen med Hurtigruten er en sørejse og vejret langs den norske kyst er uforudsigelig og derfor kan vejr, hav og vind påvirke rejseplanen og eventuelle udflugter. Hurtigruten er et arbejdende skib og sejler med en fast ruteplan, det betyder at der anløbes havne på alle tider af døgnet. Derfor kan du forvente støj og nogle kahytter kan du mærke vibrationer fra skibe når det lastes. Det kan for nogle være et problem og andre hører ikke dette.

 

 

 

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale
Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

København lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Bagage
Der flyves med SAS. Du må medbringe 1 stk. bagage på maksimalt 23 kg pr. bagage. Hertil kommer max 7 kg håndbagage (maksimal mål 55x40x23 cm).

Mødetid
Seneste mødetid i Kastrup Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs repræsentant.


Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Bagage
Der flyves med SAS. Du må medbringe 1 stk. bagage på maksimalt 23 kg pr. bagage. Hertil kommer max 7 kg håndbagage (maksimal mål 55x40x23 cm).

Mødetid
Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet. Her venter rejselederen.
Billund mødested