Rejse til Nordkap - 15 dage

Uforglemmelige nordiske højdepunkter i 5* bus

Nordkap med 5 stjernet bus

I 49 år har vi udbudt denne drømmerejse der byder på en perlerække af storslåede naturoplevelser. Vi kører i 5-stjernet bus til Nordkap og midnatssolens land.

 • Middag på selve Nordkapklippen er inklusiv med Gislev
 • Mulighed for sejlads i den magiske Trollfjord, nu med hybridkatamaran
 • Ekstra tid til midnatssolen med hele 2 nætter i Honningsvåg
 • Med Gislev overnatter vi på Ålandsøerne og oplever de mest kendte seværdigheder
 • Mulighed for midnatssol hele 4 steder - Saariselkä, Honningsvåg, Tromsø og Lofoten
 • Ét af rejsens store højdepunkter - 2 nætter på Lofoten med mageløse naturscenerier

Med i prisen

 • Ophold i dobbeltværelse - indvendig kahyt
 • 14 x morgenmad
 • 10 x middag på hotel
 • 2 x buffet inkl. drikkevarer på sejladser
 • 1 x middag i Nordkaphallen
 • 1 x samisk inspireret frokost
 • Ålandspandekage og kaffe
 • Byrundtur i Helsinki
 • Entré til Nordkapklippen
 • Nordkapcertifikat
 • Hør Samernes fortælling
 • Joik (samesang)
 • Færgebilletter
 • Rejseleder


Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Sejlads i Trollfjorden kr. 598 (Bestilles med rejsen).
Enkeltværelse med indvendig kahyt på DFDS, 4.700 kr. Enkeltværelse med udvendig kahyt på DFDS 5.280 kr. Dobbeltværelse med udvendig kahyt på DFDS 290 kr. pr. person. 
Afbestillingsforsikring 500 kr.


Se også Nordkap 16 dage

Videohilsen fra Nordkap - Vores rejseleder har filmet midnatssolen på Lofoten

Bestil rejsen

Pris fra 17.498,-

15 dage
Bus

Med i busrejsen er bl.a.

 • Overnatning på Ålandsøerne
 • Middag i Nordkaphallen
 • 2 nætter på Lofoten
Bestil rejsen

Om rejsen

Midnatssol, Nordkap, Ålandsøerne, Lofoten & Samernes land

Undervejs oplever vi mageløse naturscenerier, sommerstemning og lyse nætter. Vi krydser polarcirklen, hører samernes fortælling og oplever midnatssolen nord for polarcirklen. Busrejsen byder på enestående oplevelser, når vi udforsker Ålandsøerne, besøger Helsinki og nyder den flotte kørsel op gennem Finland, kendt som de 1000 søers land. Rejsens absolutte højdepunkt er Nordkap, Europas nordligste punkt som man kan køre til. God tid til at opleve den fantastiske Nordkapklippe med udsigt over Barentshavet. Vi nyder solen, som aldrig går ned, en unik oplevelse. Herfra går turen sydover, hvor vi besøger Tromsø med den verdensberømte Ishavskatedral. Mulighed for sejlads fra Svolvær og ind i Trollfjorden, hvor fjeldsiderne tårner sig op. Glæd dig til at besøge øgruppen Lofoten, et norsk eventyr. Her vil du overraskes af det ene smukke syn efter det andet. Før vi stævner ud gennem den smukke Oslofjord mod Danmark besøger vi også Trondheim med Nidaroskatedralen. Glæd dig til naturoplevelser i verdensklasse.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Drømmerejsen påbegyndes

Vi kører opsamling gennem Danmark, og når alle er med bussen vil rejselederen byde velkommen og fortælle om dagens rejse. Der bliver tid til en pause gennem Danmark, og frokosten samt andre pauser holdes i Sverige. I bussen kan der købes drikkelse og her betales med danske kroner. Vi sejler fra Helsingør til Helsinborg, hvor der på færgen er tid til en behagelig pause. Vi er fremme i Stockholm hen på aftenen til indkvartering samt middag på hotel.

Dag 2: Flot sejlads til Ålandsøerne

Denne dag starter tidligt med sejlads fra Stockholm til Ålandsøerne. Ombord på Viking Line nyder vi den store morgenbuffet. Vi sejler mod hovedstaden Mariehamn, opkaldt efter Ruslands zar Alexander II’s hustru. Ved ankomst til Fasta Åland, hovedøen, opleves Mariehamn og der vil være mulighed for at nyde udsigten fra Badhusberget inden indkvartering og middag på hotellet.

Ålandsøerne er en finsk øgruppe med ca. 29.000 indbyggere. De har selvstyre og derfor også eget flag - blåt med et gult og rødt kryds. Øerne er smukt beliggende ved indgangen til den Botniske Bugt ca. 40 km fra den svenske og 100 km fra den finske kyst. I alt er der ca. 6.500 forskellige øer og hovedstaden er Mariehamn, hvor der bor ca. 11.000 indbyggere. Det der er helt unikt for Åland, er den fantastiske natur og de smukke rødlige granitklipper. Vidste du f.eks. at Åland er det sted, hvor der er flest solskinstimer fra maj til august blandt alle de nordiske lande?

Ålandsøerne  
Kun med Gislev bor du på Ålandsøerne.

Dag 3: Oplevelser på Fasta Åland

I dag skal der opleves mere af Fasta Åland og der vil være udflugt til ruinerne af fortet Bomarsund, hvor du på Furulundsgården bydes på øernes specialitet Ålandspandekage. Besøg ved frilandsmuseet Jan Karlsgården fra 1800-tallet. Først på eftermiddagen forlader vi Ålandsøerne og sejler til fastlandet i Finland. Undervejs nyder vi skibets buffet med drikkevarer inkluderet, som udgør middag denne dag. Skibet lægger til i Turku og vi fortsætter til hotel for overnatning.

Ålandsøerne
Udflugt til ruinerne af fortet Bomarsund og Frilandsmuseet Jan Karlsgården.

Dag 4: Byrundtur i Helsinki

På byrundturen i Helsinki passerer du bl.a. Finlandiahuset tegnet af Alvar Aalto, Uspenski katedralen, den største ortodokse helligdom i det vestlige Europa, og Parlamentet. Vi besøger den kendte Tempelkirke, sprængt ind i en solid granitklippe, et arkitektonisk pragtstykke. Kirken har det fineste dagslys, som skinner ind fra oven gennem de tre meter høje, smalle vinduer, som ligger flot i en cirkel om loftet. Rejsen fortsætter gennem de 1000 søers land inden vi når til Kuopio midt i den pragtfulde natur, hvor vi overnatter. Fra hotellet er det muligt at hoppe i den nærliggende sø eller benytte hotellets spafaciliteter - husk derfor badetøjet. Middag på hotel.

Tempelkirken i Helsinki
På vores byrundtur i Helsinki er det muligt at opleve den fantastiske Tempelkirke som er spængt ind i en klippevæg.

Dag 5: De 1000 søers land – Europas største søområde

Finland er berømt for blå søer og grønne skove - ja ganske enkelt en symfoni af træ, vand, høj himmel og klar luft. Igennem Europas største søområde med en labyrint af 190.000 søer og 180.000 grønne øer og et område, som er særlig kendt for friske og velsmagende råvarer. Ankomst til vores hotel i Iso-Syöte, flot placeret på toppen af en bakke. Vi nyder vores middag på hotellet.

Den Botniske Bugt
Flot natur gennem Finland også kendt som de 1000 søers land.

Dag 6: Polarcirklen krydses – Arktikum – Rovaniemi

Dejlig panoramatur op gennem Lapland, der trods den sparsomme natur byder på unikke oplevelser med de klare fiskevande og lyse sommernætter. Rovaniemi betragtes som porten til Lapland - kendt for Polarcirklen i Finland og julemandens hjemsted. Du kan tage et foto, hvor du står med en fod på hver side af Polarcirklen. Besøg på Arktikum i Rovaniemi, hvor danske arkitekter har tegnet glaskorridoren. Her præsenteres samernes historie på enestående vis. Nord for Rovaniemi stoppes ved Polarcirklen 66°32’35. På dette magiske sted kan du også møde julemanden hver eneste dag året rundt, hvor julens glæder for en kort stund opleves, inden vi fortsætter ind i ”Midnatssolens Land”.
Overnatning i Saariselkä samt samisk middag i Kotaen. Kotaen er en form for tipi, som samerne boede i, når de slog sig ned et sted.

Det dansk byggede Arktikum
Hver dag byder på spændende oplevelser - bl.a i Rovaniemi med mulighed for besøg i Arktikum

Dag 7: Samernes Land – Nordkap 71°10' 21” – Midnatssol

I dag opleves Samernes land med en bemærkelsesværdig natur af søer, tundra og uendelige skove. Karasjok er i dag hovedstad for samerne i Nordnorge. Vi starter med et spændende besøg ved Sapmi Park, hvor vores frokost vil blive nydt i Storgammen, på bedste samisk vis. Storgammen er inspireret af de traditionelle samiske gammer, bygget i træ, og du sidder på bløde skind rundt om bålet. Vi hører om samiske traditioner fortalt af en af de lokale samt samernes sangart joik. Oplevelsen er helt unik.

Herefter venter en flot og betagende tur op igennem Nordnorges smukke natur til rejsens absolutte højdepunkt, Nordkap. Langs den imponerende Porsangerfjord, via Kåfjord og gennem tunnelen, når vi hotellet i Honningsvåg. Vi skal være her i 2 nætter, og har derfor god tid til at opleve den forunderlige midnatssol og udsigten fra position 71°10' 21”. Fra Honningsvåg tilbagelægges de sidste kilometer igennem et stort set ubeboet område, som nærmest ligner et månelandskab, til selve Nordkapklippen, der rejser sig 300 m over ishavets overflade. Vi spiser en 3-retters middag i Nordkaphallen. Vi har lagt vægt på, at du har god tid til at opleve den forunderlige midnatssol.

 Samerpige
Oplevelser i Karasjok - Samerrnes hovedstad i Norge.

Dag 8: Fuglefjeldstur og Honningsvåg

I dag kan du tage med vores rejseleder på fuglefjeldstur fra Gjesvær. Næstefter Nordkapklippen er fuglesafari den største Nordkapattraktion. Du får mulighed for at opleve enestående natur på en sejlads ud til de kendte fuglefjelde. Båden sejler fra Gjesvær til naturreservatet Gjesværstappan – 15 km vest for Nordkapklippen. Her er du allerede 10 minutter efter at båden har forladt kajen. Udflugten varer ca. 2 timer og fra båden kan du observere de fleste af Nordatlantens fuglearter, herunder søpapegøjen. Om bord på båden findes varme dragter du kan iføre dig og undervejs har du mulighed for at købe en varm kop kaffe eller te. Gislevs rejseleder orienterer nærmere om turen og tilmeldingen sker hos rejselederen. Betaling skal ske i norske kroner (der tages ikke imod gamle norske sedler).

En afslappende dag i de friske norske omgivelser er absolut også anbefalelsesværdig. Besøg evt. kirken som stammer tilbage fra 1885. Kirken er den ældste bygning i byen, og er en vigtig del af historien. Tilbage til 2. Verdenskrig brændte tyskerne hele Finnmarken af. Befolkningen blev evakueret sydpå og vendte først tilbage efter krigens slutning for at genopbygge Honningsvåg. Her blev kirken brugt som overnatningssted, lagerplads og køkken. I våbenhuset findes billeder som vidnesbyrd om, hvad der foregik dengang i kirken. Eller besøg det interessante Nordkap museum, som bl.a. fortæller om fiskerikulturen, som altid har været livsgrundlaget for befolkningen. Det er også muligt at tage en tur ned på havnen, hvor hurtigruten lægger til om formiddagen. Det er også i Honningsvåg, at man kan smage de kæmpestore kongekrabber. Vidste du, at kongekrabberne er en introduceret art i Norge? De første kongekrabber blev udsat ved Murmansk af den russiske forsker Yuri Orlav i 1961, angiveligt til det formål at skaffe mad til den russiske flåde. Denne aften middag på hotellet.

Nordkap
Fra Gjesvær kan du deltage i en fuglefjeldstur.

Dag 9: Alta – Tromsø – Midnatskoncert i Ishavskatedralen

Langs kysten til Finnmarkens største by Alta med stop ved Alta museum og de interessante helleristninger. Disse helleristninger vidner om, at der for ca. 6000 år siden var bosættelser i området. De er derfor et vigtigt bevis på, at der var menneskelig aktivitet så højt mod nord og er derfor optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Herfra kører vi mod Olderdalen, hvor vi med et par lokale færger tager turen til Breivikeidet. Her sejles der langs indre fjorde. Ved aftenstid når vi Tromsø, som er særlig kendt for midnatssolen og den verdensberømte Ishavskatedral. Her får du mulighed for at overvære midnatskoncerten i kirken – en oplevelse. Middag på hotel.

Rejse til Nordkap 
 I Tromsø bor du midt i byen - oplev evt. midnatskoncerten i Ishavskatedralen. 

Dag 10: Eventyrlige Lofoten – Et norsk eventyr

Rejsen går mod Lofoten, den naturskønne øgruppe i Norskehavet. Vi følger den forrevne kyst med fjorde, vige og klippeformationer, som er typisk for Nordnorge, til øgruppen Lofoten. Indkvartering finder sted centralt i Svolvær. Med hele 2 overnatninger bliver der tid til både oplevelser og afslapning her på fantastiske Lofoten. Middag på hotel.

Svolvær er kendt under navnet Lysets by. Der er 4.378 indbyggere og området er især kendt for fiskeri. Lyset, fjeldene og havet har igennem tiderne lokket adskillige kunstnere til øen. Langs vandet vil man stadig støde på rorbuer, som var fiskernes overnatningssted. Bemærk fiskerkonen som står ved indsejlingen til Svolvær havn. Her står hun 4,5 meter høj og hilser fiskerne velkommen hjem, samtidig er hånden løftet til ly for vejret mens hun spejder udover havet og håber at manden kommer hjem i god behold. Den varme Golfstrøm gør klimaet i Lofoten mildere end andre områder i verden, som er lige så langt nordpå som f.eks. Alaska og Grønland. Gennemsnitstemperaturen i juli er ca. 12 grader og også her kan du opleve den fantastiske Midnatssol.

Busrejse til Nordkap
Du vil nyde dit ophold på Lofoten. Her oplever du naturscenerier i verdensklasse.

Dag 11: Naturoplevelser i særklasse og sejlads i Trollfjorden

Lofoten er en perlerække af små øer forbundet med broer, som bare skal opleves! Det er en verden af kontraster, og du fascineres hurtigt af mågeskrigene, de røde og okkergule træhuse eller rorbuerne, bygget på træpæle, krydret med lugten af tjære og tørfisk. Naturen ændrer hele tiden karakter, og du overraskes af det ene smukke syn efter det andet. I den idylliske fiskerby Henningsvær, Lofotens Venedig, mærker du på tæt hold den helt specielle stemning der er i byen. For dem som har lyst, er det muligt at opleve den smalle Trollfjord på en smuk sejlads, hvor bjergsiderne rejser sig højt. Nyd sejladsen og udsigten ombord på den helt nye hybridkatamaran.
Svolvær byder på muséer, gallerier og slentreture langs den smukke bryggekant. Denne aften er der middag på egen hånd i Svolvær.


Mulighed for sejlads med den helt nye hybridkatamaran. 2 nætter på Lofoten giver tid til at opleve øgruppen.

Dag 12: Sejlads mod fastlandet – du er nu en erfaren Nordlandsrejsende

Vi forlader Lofoten med færge tilbage til fastlandet. Oppe på det barske Saltfjeld, hvor russiske og jugoslaviske krigsfanger byggede jernbanen under Hitlers regime, passerer vi igen Polarcirklen, og du kan nu kalde dig for en erfaren Nordlandsrejsende. Overnatning og middag i Mosjøen på Nordnorges ældste hotel.

Nordkap med 5-stjernet bus
Vi forlader Lofoten og sejler retur til fastlandet - Polarcirklen passeres.

Dag 13:  Trondheim – Nidaroskatedralen

Gennem et varieret og naturskønt landskab går det sydover til Trondheim, Tordenskjolds fødeby. Her har du tid til at opleve Nidaroskatedralen, Norges nationale helligdom, bygget over graven til Olav den hellige, som kristnede Norge. Der vil også være muligt at besøge den flotte og indbydende by inden vi fortsætter til vores hotel i Dombås. Middag på hotel.
OBS. Vi tager forbehold for vejarbejde og forsinkelser undervejs som kan forårsage at kirken ikke kan nåes inden lukketid. Nidaroskatedralen kan være lukket grundet kirkelige handlinger.

 Cathedral Trondheim
Trondheim er Norges ældste by - mulighed for at besøge den kendte Nidaroskatedral          

Dag 14: Smuk sejlads ud gennem Oslofjorden

Over Dovrefjell passerer vi de smukke fjelde, der er særlig kendt som moskusoksens hjemsted og gennem Gudbrandsdalen passerer vi de smukke dalpartier på vores vej mod Norges hovedstad Oslo. Behagelig afslutning med DFDS gennem Oslofjorden. Om bord beundrer vi udsigten, mens skibet sejler forbi Oslofjordens mange idylliske øer. Vi nyder den store buffet inklusiv drikkevarer i festligt lag.


Flot sejlads med DFDS - vi nyder den dejlige buffet ombord.

Dag 15: Rejsens sidste dag – Ankomst København

Stor morgenbuffet inden ankomsten til København. En stor rejse i vore spændende broderlande er slut, efter 15 dage med et væld af flotte oplevelser.

Hotel

Ændring af hotel kan forekomme. Eventuelle ændringer vil blive til hotel af samme standard.

Clarion Collection Hotel Tapaetfabriken, Stockholm (1 nat)
På hotellet blandes gammelt med nyt. Som navnet antyder er hotellet oprindeligt en tapetfabrik fra 1906, hvor de gamle mursten er bevaret.

Savoy Hotel, Mariehamn, Ålandsøerne (1 nat)
Hotellet ligger centralt i Mariehamn. Alle værelser er med gratis wi-fi, tv og hårtørrer.
Savoy Hotel Savoy Hotel

Scandic Espoo, Espoo (1 nat)
 

Spa Hotel Rauhalathi, Kuopio (1 nat)
Overnatning på hotel, som ligger i smukke naturomgivelser. Her er det muligt at bade i den nærliggende sø. På hotellet forefindes der også indendørs spaområde. Alle værelser er med gratis wi-fi, tv, minibar og hårtørrer.
 

Hotelli Iso-Syöte & Safaris, Syöte (1 nat)
Helt nyrenoveret hotel. Hotellet ligger smukt placeret på toppen af en bakke, den højeste i området. Fantastisk udsigt. Alle værelser er med tv, hårtørrer og kaffe/te faciliteter.
 

Santa's Hotel Tunturi Oy, Saariselkä (1 nat)
Hotel midt i naturen. Hotellet består af 6 forskellige bygninger - i hovedbygningen ligger receptionen og restauranten. Vær opmærksom på, at dette hotel ikke har elevator og man skal derfor kunne bære sin kuffert op ad trapperne til værelserne. Alle værelser er med gratis wi-fi, tv, hårtørrer, kaffe/te faciliteter og køleskab.
Tunturi hotel Tunturi hotel værelse

Hotel Scandic Nordkapp, Honningsvåg (2 nætter)
Overnatning på hotel udenfor Honningsvåg, omgivet af et betagende landskab. Dette er et sæson hotel som kun er åbent fra juni til midten af august.

Eller

Hotel Scandic Honningsvåg, Honningsvåg (2 nætter)
Centralt i Honnngsvåg, tæt på havnen hvor Hurtigruten lægger til. Hotellet er af ældre dato og er fuldt belagt i højsæsonen, derfor kan travlhed hos personale forekomme. Alle værelser er med gratis wi-fi, tv og hårtørrer.
Hotel Scandic Honningsvåg 

Clarion Hotel The Edge, Tromsø (1 nat)
Hotellet ligger centralt i Tromsø og lige ned til havnekanten. Rig mulighed for at nyde midnatssolen, Tromsøs kulturliv og den særegne nordnorske natur. Alle værelser er med gratis wi-fi, tv og minibar.
 

Thon Hotel Svolvær, Svolvær, Lofoten (2 nætter)
Overnatning på hotel som ligger lige ud til havnen og havet, midt i hjertet af Lofoten og i gåafstand til attraktioner i Svolvær. Flot udsigt fra hotellet. Alle værelser er med gratis wi-fi, tv, hårtørrer og kaffe/te faciliteter.

Fru Haugans Hotell, Mosjøen (1 nat)
Nordnorges ældste hotel, smukt beliggende ved Mosjøen. Siden 1794 har hotellet taget imod gæster. Hotellet og restauranten har været drevet og ejet af samme familie siden 1885. Alle værelser er med gratis wi-fi, tv, hårtørrer og minibar.
 

Dombås Hotell, Dombås (1 nat)
Dombås, mødestedet mellem nord og syd. Nyd den flotte natur eller smag en af de lokale øl i baren. Alle værelser er med gratis wi-fi og tv.
 

DFDS Seaways Oslo,  (1 nat)
Under sejlturen har du tid til at slappe af og nyde den spændende underholdning og de mange aktiviteter om bord såsom barer, live-underholdning, butikker samt Bubble Zone med opvarmede pools og spabade. I baren på dækket kan du nyde udsigten over den betagende kyst på turen.
 

Gæsterne siger

Nordkap med bus - gæsterne siger

"Det var en fantastisk tur som vi kommer til at huske med stor glæde fremover"

"Det var virkelig stort! Oplevelserne stod nærmest i kø"

"Det levede helt op til vores forventninger og vi rejser gerne med Gislev en anden gang"

Værd at vide

Bagage

Ved overnatning på DFDS Oslo-København anbefaler vi, at du medbringer en mindre overnatningstaske, så du ikke behøver at slæbe din kuffert ombord. På denne måde kan du lade din kuffet blive i bussen, som stille og roligt kører om bord.
Til busrejsen må du medbringe 1 kuffert max. 20 kg og 1 håndbagage max. 5 kg.

Bus

Der køres i 5-stjernet bus.  

Børn og unge

Medbring skriftligt samtykke, hvis børn rejser uden begge forældre.

Entréer

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt. 

Diverse entréer 2021 (vejledende priser):
Tempelkirken i Helsinki: € 4
Arktikumcenteret: € 10
Fuglefjeldstur: NOK 575
Alta museum: NOK 130
Midnatskoncert i Ishavskatedralen: NOK 200
Nidaroskatedralen: NOK 120

Entréudgifter betales i de pågældende landes valuta.

Klima

Nordnorge deler breddegrader med Alaska, Grønland og Sibirien, men sammenlignet med disse områder har Nordnorge et noget mildere klima. For at finde ud af hvilket tøj du skal tage med på din ferie, anbefaler vi at du tjekker vejrudsigten inden afrejsen på: https://www.yr.no/sted/Norge/Finnmark/Nordkapp/ Vejret er varmest fra slutningen af juni til starten af august, hvor temperaturen kan nå op på ca. 20 grader.
I Nordnorge kan du opleve midnatssolen fra midten af maj til slutningen af juli. Alle afrejsedatoerne er fastlagt på det optimale tidspunkt for at opleve midnatssol. Det er uden betydning, om du vælger den ene afrejsedato frem for den anden.

 

Gennemsnitstemperaturer i dagtimerne

    Alta   Tromsø
Januar   -8,7°C   -3,8°C
Februar   -7,9   -3,1
Marts   -5,2   -1,0
April   -0,6   1,7
Maj   4,8   6,1
Juni   10,0   11,0
Juli   13,4   13,7
August   12,0   12,5
September   7,2   8,4
Oktober   1,6    3,3
November   -3,6   -1,0
December   -7,0   -3,0
 
Kilde: Meteorologisk institutt and yr.no

Kost

Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kost. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.
På denne rejse vil måltiderne være en kombination af fastlagte menuer og buffetanretninger. I vore skandinaviske broderlande må du være forberedt på at fisk ofte indgår i måltiderne.

Køre-/hviletid

Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable 5-stjernede busser. Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser – derfor forekommer der på denne rejse chaufførskift undervejs.

Medicin

Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

Pas

Husk at medbringe gyldigt pas.
Ved færgeoverfart bedes du have dit pas på dig, da man mange steder kan blive bedt om at vise legitimation, når man går om bord.

Påklædning

Vejret kan være omskifteligt fra strålende sol til sågar en lille snebyge. Du behøver ikke overgardere dig med den udendørs påklædning, men let vind og vandtæt beklædning og gode sko anbefales. Støttestrømper til brug i bussen kan også anbefales.
Ved Lofoten sejler vi med Brim, som er en hybridkatamaran, der viser os skønne Trollfjorden. På denne sejlads er det vigtigt at medbringe varmt tøj, dertil regntøj om nødvendigt.

Rejseforsikring

Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.
Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.
HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

Tilskud

Transport til nærmeste påstigningssted
Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

Valuta

Norske kroner. 1 NOK = ca. 0,77 DKK -- Euro. 1 euro = ca. 7,50 DKK
Du opholder dig 1 nat i Sverige, 5 nætter i Finland, 7 nætter i Norge og 1 nat ombord på DFDS.
Ved køb af frokost og drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner. Det varierer fra tur til tur men forvent mellem 4-6 frokoster, der kan købes i bussen.
Vi anbefaler at man medbringer både kreditkort samt lidt lokal valuta. På nogle hoteller kan der kun betales med kreditkort.
Vær opmærksom på hvis du veksler penge hjemmefra, at de i Norge ikke længere modtager de gamle norske pengesedler.

Ønsker til indkvartering

Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. 
Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi gør vores bedste for at imødekomme jeres ønsker.

Vil du vide mere?

Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 

Bemærk:
Ændring af hotel kan forekomme. Eventuelle ændringer vil blive til hotel af samme standard.

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

Udflugter

Fuglefjeldstur på Nordkap

Fuglefjeldstur på Nordkap

Næstefter Nordkapklippen er fuglesafari den største Nordkapattraktion. Du har mulighed for at opleve enestående natur på en sejlads ud til de kendte fuglefjeld.

Båden sejler fra Gjesvær til naturreservatet Gjesværstappan – 15 km vest for Nordkapklippen. Her er du allerede 10 minutter efter at båden har forladt kajen. Udflugten varer 2 timer og fra båden kan du observere de fleste af Nordatlantens fuglearter herunder søpapegøjer. Om bord på båden findes varme dragter du kan iføre dig og undervejs har du mulighed for at købe en varm kop kaffe / te. Gislevs rejseleder orienterer nærmere om turen og ligesom tilmelding sker under rejsen. Pris oplyses af rejselederen - bemærk betaling skal ske i norske kroner (der tages ikke imod gamle norske sedler).

Kort

Øvrig info

Honningsvåg
Honningsvåg

Honningsvåg er den nordligste by i Norge. For at blive betragtet som en by i Norge skal der bo 5.000 indbyggere. Men trods sine blot 2.575 indbyggere er Honningsvåg alligevel godkendt som en rigtig by i 1996.
Byen ligger ved en bugt på den sydlige side af Magerøya øen, mens det berømte Nordkap plateau ligger på den nordlige side af øen. I havnen lægger krydstogtskibene til, især i sommermånederne. Der har boet mennesker i området for mere end 10.300 år siden. Havet var den største forsyningskilde mht. mad. Havet er isfrit og selv i dag udgør fiskeriet en stor del af områdets indtægter sammen med turismen.

Om sommeren kommer der ca. 500 ekstra folk til Honningsvåg for at arbejde og servicere de mange tusinde turister, der hvert år valfarter til stedet. Man må derfor forvente, at møde mange turister fra store dele af verden.

Nordkap

Nordkap

Når du står på Nordkapplateauet er Barentshavets bølger det eneste, der skiller dig fra Nordpolen.

Den første turist kom hertil i 1664, og en strøm af nysgerrige gæster er fulgt efter lige siden. Folk fra alle dele af verden bruger dage og uger på at rejse hertil og opleve naturen og det nordlige himmelstrøg. Nordkapplateauet består af et center med moderne faciliteter. Ud over det berømte monument "Verdens Børn" findes et museum og en restaurant. Men faktisk er det Knivskjellodden (beliggende et stykke til venstre for Nordkapplateauet), der er det europæiske fastlands nordligste punkt.

I mere end 300 år har gæster fra hele verden besøgt Nordkapplateauet for at opleve det nordligste punkt i Europa, som man kan køre til. Mange historiske personer har taget den lange vej mod nord. Konger, prinser og eventyrrejsende drages mod det storslåede Nordkapplateau.

Karasjok og Samerne

 Karasjok og Samerne

Samere (tidligere også kendt som lapper) er en befolkningsgruppe som hovedsagelig bor på Nordkalotten. De er et folk, der spreder sig over fire lande: Norge, Sverige, Finland og Rusland.
Der er cirka 50.000-70.000 samer i Sápmi, hvoraf cirka 30-40.000 bor i Norge, 9000 i Finland, 15-20.000 i Sverige og 2000 i Rusland.

Samerne regnes som Norges urbefolkning, og selv om de i dag er bosat over hele landet, er det i Finnmarken de samiske traditioner er mest synlige. Karasjok og Kautokeino er de to mest betydningsfulde samiske bosteder i Norge, og her får du også de mest autentiske samiske oplevelser. Karasjok ligger i hjertet af det norske Lapland, 18 kilometer fra grænsen til Finland, og er et naturligt stoppested på rejsen til Nordkap.
Traditionelle samiske leveveje er især rendrift. Rendriftssamerne levede tidligere som nomader og fulgte de store renflokke på vandring. Søsamernes kystkultur er derimod en kombination af småbrug og fiskeri, ofte forbundet med bådebyggeri eller andre håndværk.

Det samiske folk holder stadig de oldgamle traditioner i hævd og kulturen er stadig den dag i dag særdeles levende. Den kendte påskefestival er f.eks. et årligt arrangement med lange og stolte traditioner. Påsken var tidspunktet, hvor samer fra hele regionen mødtes i Kautokeino. Her blev der med fest og bryllup fejret at den lange mørketid var ovre. I Karasjok finder man flere vigtige samiske institutioner som f.eks. Sametinget, De Samiske Samlinger og den samiske temapark Sapmí kulturpark.

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
27-05-2022Bus fra Jylland, Fyn og SjællandMere end 817.498,-Bestil rejsenMere information
31-05-2022Bus fra Jylland, Fyn og SjællandMere end 817.498,-Bestil rejsenMere information
10-06-2022Bus fra Jylland, Fyn og SjællandRing til os17.498,-Mere information
17-06-2022Bus fra Jylland, Fyn og SjællandRing til os17.498,-Mere information
24-06-2022Bus fra Jylland, Fyn og Sjælland417.498,-Bestil rejsenMere information
28-06-2022Bus fra Jylland, Fyn og SjællandMere end 817.498,-Bestil rejsenMere information
05-07-2022Bus fra Jylland, Fyn og SjællandMere end 817.498,-Bestil rejsenMere information
08-07-2022Bus fra Jylland, Fyn og SjællandMere end 817.498,-Bestil rejsenMere information