Skip to main content

Vintereventyr i Norges næststørste by

-
Julehygge, storbystemning og flotte naturoplevelser med Flåmsbanen

Julestemning i Bergen

Rejs med til Norge og oplev fjordenes pragtfulde hovedstad Bergen, når den i december forvandles til en stemningsfuld juleby midt i de vinterklædte fjeldlandskaber. På ud- og hjemrejsen med Fjord Lines komfortable færge nyder vi den inkluderede julebuffet ombord, og fremme i Bergen bor vi centralt med byens attraktioner og glade julestemning lige uden for døren. Her venter os spændende oplevelser med alt fra UNESCO-beskyttede Bryggen og den enestående udsigt fra Fløyen-fjeldet til det hyggelige julemarked og den helt unikke Pepperkakeby, som de lokale hver vinter opfører med peberkager, glasur og farverigt slik.

På to af aftenerne i Bergen samles vi til en hyggelig middag på hotellet, og dertil krydrer vi rejsen med en tur i den smukke vinternorske natur på de verdensberømte togstrækninger, Flåms- og Bergensbanen. Glæd dig til en skøn blanding af julehygge og storslået natur i Sydnorge.

Glæd dig til

 • Hyggeligt samvær og julebuffet på Fjord Line
 • Centralt hotel i Bergen blot 650 meter fra julemarkedet
 • Togtur med Flåmsbanen i Norges smukke fjeldlandskaber
 • Byrundtur i fjordenes hovedstad Bergen
 • Besøg på julemarkedet og i verdens største peberkageby
 • Flotte naturoplevelser langs fjorde og majestætiske fjelde

Inkluderet i rejsens pris

 • 5 x morgenmad
 • 2 x middag på hotel
 • 2 x julebuffet inkl. drikkevarer på sejladser
 • Byrundtur i Bergen
 • Billet med Fløibanen t/r
 • Entré til Peberkagebyen
 • Udflugt til Flåm inkl. togbillet til Flåmsbanen og Bergensbanen
 • Færgebilletter
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Rejsen er ikke egnet for gangbesværede. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl, om du kan deltage på rejsen.

 • Dag 1: Sejlads til Bergen med julebuffet og overnatning ombord

  Vi sejler fra Hirtshals med den komfortable færge fra Fjord Line. Ombord nyder vi en dejlig julebuffet inkl. drikkevarer som en god start på rejsen til skønne Norge.

  Måltider inkluderet denne dag: Middag.

 • Dag 2: Velkommen til fjordenes hovedstad

  Vi starter dagen til søs og nyder den store morgenbuffet ombord, mens færgen driver langs Norges vinterklædte kystlinje til Bergen, hvor vi er fremme ved middagstid.

  Vel ankommet til den skønne kystby tager rejselederen os med på en byrundtur. Bergen er kendt som porten til fjordenes rige, og Norges næststørste by frister ud over sine naturskønne omgivelser også med spændende ting at se. Vi besøger naturligvis Bryggen med de smukke UNESCO-beskyttede træhuse beliggende side om side på kajen samt de charmerende gamle købmandsgårde og lagerhaller med små butikker, gallerier og beværtninger.

  Turen går også forbi fisketorvet på havnen samt den smukke Mariakirke, byens ældste bygning, inden vi kører en tur med Fløibanen op på fjeldet Fløyen, hvor der venter os en storslået udsigt over Bergen i 300 meters højde.

  Om aftenen samles vi om en hyggelig middag hjemme på hotellet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

  Velkommen til fjordenes hovedstad
 • Dag 3: Julemarked og Peberkagebyen

  Juleglæden spreder sig, når vi i dag skal opleve en helt særlig juletradition i den juleglade kystby.

  I Bergen har man hvert år siden 1991 bygget Peberkagebyen, der er blevet en stor juleattraktion for både lokale og rejsende, der besøger byen om vinteren. Børn fra daginstitutioner, privatpersoner og virksomheder i Bergen og omegn bidrager alle sammen til at opføre denne appetitlige og kreative miniby. Her er både peberkagehuse, kirker, bænke, biler og slotte, alt sammen tildækket i mønstret hvid glasur og farverigt slik for at give byen sit julede udtryk. Der bages og bygges tilmed olieboreplatforme som symbol på Norges store olieindustri.

  Peberkagebyen er den største af sin slags i verden, og efter dette unikke juleindslag er det blevet tid til at besøge byens julemarked. Her kan vi i ly af de mange julelys og til lyden af den glade julemusik gå på opdagelse i smukt pyntede juleboder med et stort udvalg af lokalt kunsthåndværk og lækre julegodter. Her er også hyggekroge med opvarmede siddepladser, en karrusel og et pariserhjul, hvorfra du får en fantastisk udsigt over byen og de bagvedliggende bjergtinder.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

  Julemarked og Peberkagebyen
 • Dag 4: En af verdens smukkeste togstrækninger

  Efter en dag i julestemningens tegn skal vi i dag ud at opleve den smukke vinternatur, der byder sig til lige uden for byen.

  Vi tager toget fra Bergen til højfjeldsstationen Myrdal, hvor Bergensbanen møder Flåmsbanen, der i 2014 blev kåret til verdens mest spektakulære jernbanestrækning af Lonely Planet. Det tog omkring 20 år at bygge den over 20 km lange Flåmsbane, der stod færdig i 1940 og er en helt speciel oplevelse her om vinteren. Fra vores komfortable sæder nyder vi turen på skinner over snedækkede fjelde og gennem dybe dale med elve, vandfald og stejle klippesider som billederne på det rå og bjergtagende Vinternorge.

  Fremme i byen Flåm bliver vi hentet af vores bus, der kører os tilbage til Bergen, hvor vi om aftenen spiser middag sammen på hotellet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

  En af verdens smukkeste togstrækninger
 • Dag 5: Smuk dagssejlads mellem Bergen og Stavanger

  Det er tid til at sige farvel til Bergen, men inden da har du formiddagen fri til flere oplevelser. Skal du have lidt ekstra julemagi med hjem til højtiden, kan du tage forbi Julehuset Bergen, en butik i flere etager, der året rundt byder på julepynt, dekorationer og masser af inspiration til din julegaveshopping.

  Omkring middagstid går vi ombord på Fjord Line og sætter kursen sydover mod Stavanger og Hirtshals, mens vi nyder fællesskabet og den dejlige julebuffet ombord.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

  Smuk dagssejlads mellem Bergen og Stavanger
 • Dag 6: Ankomst til Hirtshals

  Efter at have nydt færgens store morgenbuffet ankommer vi til Hirtshals med bagagen fuld af julestemning.

Hoteller

 • Dag 1-2 - Sejlads fra Hirtshals til Bergen

  MS Bergensfjord eller MS Stavangerfjord

  Overnatning ombord på Fjord Lines skib, MS Bergensfjord eller MS Stavangerfjord.
  Ombord kan du nyde god mad og drikke samt underholdning.

 • Dag 2-5

  Hotel Zander K

  Det moderne designhotel, der slog dørene op i 2017, er et godt udgangspunkt, når du skal udforske Bergen. Hotellet ligger meget centralt ved Bergens togstation og i gåafstand til alt, hvad byen har at byde på. Bl.a. finder du fisketorvet og Bryggen med de smukke træfacader blot 1 km fra hotellet. Du kan også benytte dig af de gratis hotelcykler.

  BarJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
 • Dag 5-6 - Sejlads fra Bergen til Hirtshals

  MS Bergensfjord eller MS Stavangerfjord

  Overnatning ombord på Fjord Lines skib, MS Bergensfjord eller MS Stavangerfjord.
  Ombord kan du nyde god mad og drikke samt underholdning.

Kort

Mere om rejsen

Flåmsbanen

Den ca. 20 kilometer lange jernbane er et mesterværk af norsk ingeniørkunst og en af verdens stejleste jernbanestrækninger på normal sporvidde. Strækningen, der tog ca. 20 år at bygge, stod færdig i 1940 og går fra højfjeldsstationen Myrdal i 867 moh. til Flåm, der ligger inderst i Aurlandsfjorden. Togstrækningen blev i 2014 kåret til verdens mest spektakulære jernbanestrækning af Lonely Planet, og den er udnævnt til en af ​​de ti bedste togrejser i Europa af National Geographic Traveler.

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
02-12-2024Se afrejsetider 6 dageBus fra Jylland og FynMere end 86.998,-Bestil
09-12-2024Se afrejsetider 6 dageBus fra Jylland og FynMere end 86.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Ved overnatning på Fjord Line fra Hirtshals til Bergen anbefaler vi, at du medbringer en mindre overnatningstaske, så du ikke behøver at bære din kuffert ombord. På den måde kan du lade din kuffert blive i bussen.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Norden

  I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark.

  På Færøerne og i Grønland benyttes 220 V. Stikkontakterne er som i Danmark

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods. Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

 • Køre- og hviletid

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-og hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Rejseforsikring - Rejser til Norden

  Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

 • Tillæg

  Dobbeltværelse med udvendig kahyt på Fjord Line kr. 230 pr. person.
  Enkeltværelse med indvendig kahyt på Fjord Line fra Hirtshals til Bergen og fra Bergen til Hirtshals kr. 1.200.
  Enkeltværelse med udvendig kahyt på Fjord Line fra Hirtshals til Bergen og fra Bergen til Hirtshals kr. 1.660.

  Afbestillingsforsikring: 7 % af rejsens pris.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort i Norge

  Norske kroner. 1 NOK = pt. ca. 0,64 DKK (29/11 2023).

  Du kan bruge kreditkort de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med. Kontanter kan du også hæve i automater i de fleste byer, hvor vi overnatter på rejsen.

  OBS: På Svalbard benyttes der kun kreditkort og ingen kontantbetaling.

  Er du på en busrejse, kan du bruge danske kroner til køb af drikkevarer i bussen.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vejret

  Med Bergens placering ud til kysten, hvor Golfstrømmen sørger for varmere tempeturer end længere inde i landet, kan du forvente omtrent de samme temperaturer som i Danmark i december. Vi anbefaler at tjekke vejrudsigten inden afrejse, så du er sikker på at få det rigtige tøj med på ferie. 

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu