Forår og Sensommer på Færøerne

Oplevelsesrig rejse til de unikke øer

Færøerne er populær som aldrig før, og kåret som et af verdens mest tiltrækkende rejsemål. Her oplever du uberørt natur samt de livsglade øboere. Omgivelserne er farverige og fortryllende. Denne lille forårs- eller sensommerrejse er spækket med oplevelser og god mulighed for at se eller gense de unikke øer 

 • Du bor på Færøernes bedste hotel med panoramaudsigt over havet
 • Besøg hos Kongsbonden i Kirkjubøur og hør mere om traditioner og historie
 • Få en smagsprøve på den berømte Kingosang
 • Mulighed for at opleve en F'ljód - Koncert i et færøsk hjem, med fin og intim stemning
 • Velkomstmiddag og 2 x kaffe og kage er også inkluderet
 • Alle udflugter og entréer er inkluderet

Med i prisen

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad
 • 1 x velkomstmiddag
 • 3 x frokost
 • Byrundtur i Tórshavn inkl. besøg i Nordens Hus
 • Rundvisning og kaffe/kage hos Kongsbonden
 • Udflugt til Tjørnuvik inkl. rundvisning og kingosang
 • Kørsel gennem Eysturoyar Tunnellen
 • Udflugt til Fårehuset i Nes
 • Udflugt til Blasastova museum
 • Besøg i Kongsgården i Saksun
 • Besøg i Christianskirken i Klaksvik
 • Udflugt til vandfaldet Múlafossur ved Gásadal
 • Rejseleder


Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt. 

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1400. Afbestillingsforsikring kr. 725. F'ljód koncert kr. 295 (begrænset antal pladser).


Se film om Færøerne herBestil rejsen

Pris fra 7.498,-

5 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • Alle udflugter inkluderet
 • Oplev Kingosang i lokal kirke
 • Besøg Kongsbonden med kaffe og kage
Bestil rejsen

Om rejsen

Færøerne er en af verdens mest attraktive øgrupper

I 2007 foretog National Geographic en omfattende undersøgelse af 111 forskellige øsamfund i verden. 522 berejste eksperter i bæredygtig turisme skulle vurdere disse øer og sætte dem i rækkefølge med de mest uspolerede som nr. 1. Færøerne blev placeret som verdens mest indbydende rejsemål med ordene: ”Dejlige, uspolerede øer – en fryd for den rejsende”.

Øerne byder på kirker og fyrtårne, som lyser op i landskabet, alt sammen med de naturskønne bække og klipper. Frisk luft, solrige dale og den fascinerende tåge er blot noget af det, du kommer til at opleve på denne rejse. Vi besøger Kongsbonden i hans 1000 år gamle stue, besøger fårehuset i Nes, og går på opdagelse i idylliske Tórshavn. Glæd dig også til at høre mere om den færøske kultur og historie og oplev den betagende natur, når vi kører sikkert og trygt rundt på øerne. Hør den historiske kingosang, se de mange små huse med græs på taget og oplev den lille bygd Gásadalur. Vi har sammensat et program med smagsprøver på det hele, og glæder os til at byde dig velkommen. En skattekiste af oplevelser venter forude, når vi besøger fårenes ø og fuglenes paradis.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til de smukke øer i nord

Forår på Færøerne - Grupper med afrejse i april:
Med fly direkte til Færøerne. Fra lufthavnen kører vi til frokost i den gamle købmandsbutik i Sørvåg. Efter frokost tager vi videre til den lille bygd Gásadalur, der ligger gemt væk mellem frodige grønne marker og skrånende bjerge. Her ser vi det smukke vandfald Múlafossur. I mange år var dette
en af de mest isolerede bygder på Færøerne, da man kun kunne komme dertil ved at vandre over fjeldet. Herefter indkvarteres vi på vores hotel i Tórshavn, for de næste 4 nætter. Glæd dig, der er flot udsigt ud over Tórshavn og Atlanterhavet fra alle værelser. Vi mødes med vores rejseleder i Lufthavnen og flyver direkte til Færøerne, hvortil vi ankommer sidst på eftermiddagen. Efter ankomst kører vi til vores hotel for de næste 4 nætter. Hotellet ligger i naturskønt område lidt uden for Tórshavn, og der er en storslået udsigt ud over havet. 
Sensommer på Færøerne - Grupper med afrejse i september:
Med fly direkte til Færøerne. Fra lufthavnen kører vi til vores hotel for de næste 4 nætter. Hotellet ligger i naturskønt område lidt uden for Tórshavn, og der er en storslået udsigt ud over havet.
 

Vandfaldet Múlafossur i bygden Gásadalur opleves på dag 1 på forårsgrupperne og på dag 5 på sensommer grupperne..

Dag 2: Det traditionelle Færøerne. Mulighed for akustisk koncert – F'ljód

Vi kører til naboøen Eysturoy, hvor vi besøger fårehuset. Under besøget vil vi smage færingernes favoritspise, nemlig fermenteret lam. Herfra til Blasastova, hvor  man har samlet nogle af de gamle, færøske huse. Her fortæller den lokale museumsguide med stor indlevelse om alt det du ser. Mellem husene kan du være heldig at se nogle af de oprindelige færøske heste, og er ejeren til stede fortælles gerne om dem. Efter vi har nydt en frokost tager vi mod Klaksvik, hvor vi besøger Christianskirken (forbehold for at kirken kan være lukket pga. COVID-19 - i så fald køres der ikke til Klaksvik). Udflugter og frokost inkluderet. Om aftenen er der mulighed for at deltage i en F'ljód, som er en lille intim koncert arrangeret i et privat færøsk hjem. (Begrænset antal pladser). Her oplever vi en uformel, akustisk koncert med sang og musik. Vi nyder denne eftermiddag med musik, kaffe og kage, hvorefter turen går tilbage til hotellet.

Eksempel på en F'ljód:

Dag 3: Tórshavn og Kongsbonden

Følg vores rejseleder når vi tager på en byrundtur i Tórshavn samt den gamle bydel Tinganes. Her fortælles der om Færøernes spændende historie samt nutidens forhold for de livsglade øboere. Efterfølgende vil der være tid på egen hånd til at nyde byen og dens hyggelige gader. Herfra går turen ud til Kongsbondegården i Kirkjubøur, hvor kongsbonden viser rundt og fortæller. Vi slutter i de gamle stuer, som mange af de europæiske kongefamilier også har besøgt. Her serveres der kaffe og kage.


Kongsbondegården i Kirkjubøur.

Dag 4: Bygdebesøg og smuk natur

En af de smukkeste strækninger på Færøerne fører dig til Tjørnuvik, hvor du har udsigt til klippeformationen Kæmpen og Kællingen. Følg lokalguiden rundt og hør bygdens historie. I kirken giver guiden også en smagsprøve på den berømte kingosang. Frokost er inkluderet. På vej retur til vores hotel gør vi et stop i den flotte bygd Saksun. Denne eftermiddag vil det være muligt at vandre en tur i fjeldet. Vores hotel ligger i skønne omgivelser og herfra byder der sig flere vandrestier som kan udforskes. Du behøver ikke at bevæge dig langt for at opleve den storslåede og uberørte natur.


Udsigt over Saksun bygd.

Dag 5: Hjemrejse fra Færøerne

Forår på Færøerne - Grupper med afrejse i april:
Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen. Hjemrejse fra Færøerne med direkte fly til Billund.
Sensommer på Færøerne - Grupper med afrejse i september:
Formiddagen er til fri disposition. Ved middagstid kører vi til den gamle købmandsbutik i Sørvåg, hvor der venter en sen frokost. Efter frokost tager vi videre til den lille bygd Gásadalur, der ligger gemt væk mellem frodige grønne marker og skrånende bjerge. Her ser vi det smukke vandfald Múlafossur. I mange år var dette en af de mest isolerede bygder på Færøerne, da man kun kunne komme dertil ved at vandre over fjeldet. Efterfølgende kører vi til lufthavnen, og flyver hjem til Danmark.

Tórshavn by.

OBS: Der tages forbehold for ændringer i dag til dag programmet. 

 

Hotel

Hotel Föroyar

Oyggjarvegin
FO-110 Tórshavn

Bygningen regnes blandt de smukkeste i hovedstaden og har en uovertruffen beliggenhed ved fjeldvejen lidt ovenfor Tórshavn. Alle værelser har panoramaudsigt over byen og Atlanterhavet. Værelserne er med tv, wi-fi, hårtørrer samt kaffe/tefaciliteter.

Læs mere om Hotel Föroyar

Hotel Föroyar i Törshavn

Værd at vide

Information i forbindelse med Coronavirus

Flyrejsende generelt

De danske myndigheder har vedtaget, at alle rejsende fra danske lufthavne skal bære mundbind, fra man træder ind i lufthavnen, under flyvningen samt til man er ude af ankomstlufthavnen igen. Det er den rejsendes eget ansvar at medbringe mundbind.

Rejsende til Færøerne

Fra den 27. juni 2020 skal alle rejsende til Færøerne testes for COVID-19 i lufthavnen på Færøerne. Denne test vil være gratis frem til den 31. oktober 2020. Herefter koster den DKK 390 - og betales af den rejsende selv. Børn under 12 år skal ikke testes. Du skal dog kunne bevise barnets alder ved fremvisning af f.eks. pas.

Du vil modtage resultatet af testen foretaget i Vágar Lufthavn enten på ankomstdagen eller senest inden middag den følgende dag. Ifølge retningslinjerne skal du blive på hotellet indtil resultatet foreligger.

Det er vores anbefaling, at du også lader dig teste i Danmark inden afrejse. Det er gratis at få foretaget COVID-19 test i Danmark.

Du kan læse mere om de færøske retningslinjer på: www.corona.fo

(Opdateret den 20. august 2020).

 

Pr. 18. maj 2021 kan der tilføjes følgende til ovenstående: Prisen for test ved ankomst nu er kr. 312. Testen er obligatorisk for alle gæster - også selv om man er vaccineret eller har en negativ test fra Danmark. 

(Opdateret den 18. maj 2021).

 

Pr. 1. September 2021 kan der tilføjes følgende til ovenstående: De færøske myndigheder kræver nu ikke længere test ved ankomst.  

(Opdateret den 1. september 2021).

Bagage

Der må medbringes 1 kuffert på max 23 kg (max 158 cm når L+B+H lægges sammen) samt en håndbagage på max  8 kg (Max 55 x 40 x 20 cm).

Bus

Almindelig lokal standard. Der kan købes fast plads på denne rejse.  

Børn og unge

Medbring skriftligt samtykke, hvis børn rejser uden begge forældre

Drikkepenge

Færøerne har samme drikkepengekultur som Danmark.

Drikkevand

Vandet fra vandhanen kan drikkes.

Elektricitet

Der er 220 V. Samme stik som i Danmark.

Entréer

Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt. 

Fly

Vi flyver med Atlantic Airways ud af Billund og København. Vand, kaffe/te, sodavand og juice er gratis om bord. Der kan købes et let måltid om bord, samt øl, vin og spiritus. Flytiden er ca. 2 timer fra Danmark til Færøerne. Der er 1 times tidsforskel og urene stilles tilbage. 

Fysisk formåen

Rejsen er ikke velegnet for gangbesværede. På flere af udflugterne kan terrænet være meget ujævnt.

Klima

I foråret og sensommeren er gennemsnitstemperaturen ca. 7-13 grader. Vejret er meget omskifteligt, derfor kan den ene dal være indhyllet i tåge mens nabobygden sagtens kan ligge badet i sol. Temperaturen på Færøerne er generelt meget ens året rundt, der er ikke de store udsving da øerne beskyttes af den varme Golfstrøm, derfor de meget små udsving. Læs mere på: https://www.mitrejsevejr.dk/l/faeroeerne/vejrudsigt-torshavn-vejret-lige-nu-temperatur-vejr.php

Kreditkort

Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

Medicin

Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

Mobiltelefon

Forvent ikke dækning i de øde egne. Husk at slå mobildata og roaming fra.

Program 

Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

Påklædning

Omskifteligt vejr. Vand- og vindtæt tøj, godt fodtøj, paraply og solbriller. Medbring evt. kikkert, da der er et rigt fugleliv på Færøerne. Området omkring hotellet indbyder til gåture, og nogle gange kan rejselederen indbyde til en lille aftenvandring. Medbring et par gode, skridsikre sko du står godt fast i. Græs og tuer kan være drilske når duggen falder, men udsigten og området opvejer alt. 

Rejseleder

Du møder Gislevs danske rejseleder i lufthavnen. Rejselederen er med på hele rejsen.

Shopping

Strikvarer, garn og kunsthåndværk.

Tidsforskel

Der er 1 timers tidsforskel. Danmark er foran.

Tilskud

Kør gratis over Storebælt
Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

Transport til nærmeste påstigningssted
Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

Nat med Rabat
Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

Vaccinationer

Der kræves ingen særlige vaccinationer. Spørg dog altid egen læge til råds.

Valuta

Danske eller færøske kroner. Vekselkurs 1:1. 

Vil du vide mere?

Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale

Ca. 10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vigtigt

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse

Passagerterminalen 10
7190 Billund

Flyselskab

Vi flyver med Atlantic Airways.

Forbehold for ændringer.

Mødetid

Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale ca. 10 dage før afrejse.

Mødested

Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen.


Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse

Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Bagage

Du må medbring 23 kg bagage og 8 kg håndbagage.

Flyselskab

Vi flyver med Atlantic Airways.

Mødetid

Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested

I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7-Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.


Kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
07-04-2022Fly fra Københavns LufthavnMere end 87.498,-Bestil rejsenMere information
14-04-2022Fly fra Billund LufthavnMere end 87.598,-Bestil rejsenMere information
21-04-2022Fly fra Billund LufthavnRing til os7.498,-Mere information
08-09-2022Fly fra Billund LufthavnMere end 87.498,-Bestil rejsenMere information
22-09-2022Fly fra Billund LufthavnMere end 87.498,-Bestil rejsenMere information